دانلود تحقیق کشور روسیه

Word 42 KB 137 24
مشخص نشده مشخص نشده جغرافیا - زمین شناسی - شهرشناسی - جهانگردی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • روسیه با 17075400 کیلومتر مربع وسعت به تنهایی بیش از 76 درصد خاک اتحاد شوروی سابق را تشکیل می‎دهد.

    و در حال حاضر هم با اشغال حدود 5/11 درصد خشکیهای کره زمین بزرگترین کشور جهان محسوب می‎شود.

    اگرچه 65 درصد خاک این کشور در بخش آسیایی قرار دارد، تنها بیست و هشت درصد مردم روسیه در این نواحی زندگی می‎کنند.

    این سرزمین بیش از 160 درجه طول جغرافیای و 10 منطقه زمانی را در برگرفته و اختلاف ساعت در منطقه مسکو با شرقی‎ترین نقطه روسیه در شبه‎جزیره چوکچی و شبه‎جزیره ساخالین 9 ساعت است.

    سرزمین پهناور روسیه را دریاهای متعددی در برگرفته که عمده‎ترین آنها عبارتند از: دریای بالتیک و خلیج فنلاند در غرب، دریای سفید، خلیج پچورا، دریای کارا، دریای بارنتس، دریای لاپتف، دریای سیبری شرقی، دریای چوکچی و اقیانوس منجمد شمالی در شمال، دریای برینگ، دریی اخُتسک، دریای ژاپن و اقیانوس آرام در شرق، دریای سیاه و دریای خزر در جنوب.

    با وجود آنکه طول سواحل این کشور به 653،37 کیلومتر می‎رسد، اما به لحاظ اینکه بیشتر سواحل آن در منطقه منجمد شمالی واقع است و یا دریاهای مرتبط با آن از طریق تنگه‎های تحت کنترل کشوای دیگر به آبراه‎های مهم متصل است، روسیه از وضعیت مطلوبی در برقراری ارتباط دریایی آزادانه با سایر کشورهای جهان برخوردار نیست.

    مرزهای این کشور بالغ بر 139،20 کیلومتر است.

    بخش اروپایی روسیه عمدتاً جلگه‎ای و هموار است.

    بلندترین نقطه روسیه، قله البروس با 642،5 متر ارتفاع در شمال قفقاز در جمهوری آستیای شمالی و نزدیکی مرز گرجستان است که در عین حال بلندترین نقطه اروپا نیز محسوب می‎شود.

    کوههای اورال که در امتداد شمالی – جنوبی قع شده است حد میان اروپا و آسیا را تعیین می‎کند و بلندترین نقطه آن قله نارودا تنها 885،1 متر ارتفاع دارد.

    تمامی قسمت آسیایی روسیه را سرزمین پهناور سیبری در برگرفته است.

    شبکه گسترده‎ای از رودهای پر آب در روسیه وجود دارد که علاوه بر تأمین آب آشامیدنی سده برق آبی فراوانی بر روی آنها احداث شده است.

    رودهای عمده بخش اروپایی روسیه عبارتند از: ولگا با 690،3 کیلومتر طویل‎ترین رود اروپا که به دریای خزر می‎ریزد، دون که با نام قزاق‎های دون جاودان شده است، دنیپر، نمان، نوا، لینا، پچورا.

    بلندترین رود روسیه ینی‎ر بخش آسیایی این کشور جریان دارد.

    دریای خزر که بزرگترین دریاچه جهان محسوب می‎شود در مرزهای جنوبی این کشور قرار دارد.

    دریاچه بایکال با 140،34 کیلومتر مربع وسعت بزرگترین دریاچه روسیه، عمیق‎ترین دریاچه جهان (با 1740 متر عمق) و بزرگترین دریاچه آب شیرین آس است و 20 درصد آب شیرین دریاچه‎های جهان در این دریاچه ذخیره شده است.

    پوشش گیاهی روسیه را در شمالی‎ترین مناطق توندرا و در جنوب تایگا تشکیل می‎دهد که یک سوم جنگل‎های جهان در این نواحی قرار دارد.

    آب و هوای روسیه عمدتاً قاره‎ای خشک همراه با زمستان‎های سرد است.

    میزان درجه حرارت در نواحی شمال شرقی سیبری در زمستانها تا 70 زیر صفر نیز می‎رسد.

    میانگین دمای تابستان از 6 درجه تا 20 درجه بالای صفر است.

    میزان بارندگی از متوسط تا کم در تغییر است و بویژه در نواحی داخلی چندان قابل پیش‎بینی نیست.

    روس‎ها که در حال حاضر حدود 83 درصد جمعیت روسیه را تشکیل می‎دهند از گروه اسلاوهای شرقی بشمار می‎روند که خود از خانواده‎ هند و اروپایی محسوب می‎شوند.

    در روسیه بیش از 100 ملیت و قوم زندگی می‎کنند.

    زبان روسی زبان رسمی است و به خط سیریلیک نوشته می‎شود.

    اکثریت مردم روسیه تابع کلیسای ارتدکس روسیه می‎باشند.

    دین مسیح و به تبع آن کلیسای ارتدکس از اوایل قرن دهم در روسیه گسترش یافت.

    بعلاوه پیروان مذاهب کاتولیک و پروتستان در شمار محدودی در این کشور حضور داد و در نواحی شمال قفقاز و شمال دریای خزر مسلمانان از اکثریت برخوردارند نام رسمی: فدراسیون روسیه نام محلی: روسیا پایتخت: مسکو تاریخ استقلال: دارای قدمت تاریخی روز ملی: 12 ژوئن مساحت: 17075400 کیلومتر مربع جمعیت: 148000000 نفر تراکم جمعیت: 7/8 نفر در کیلومتر مربع رشد سالانه جمعیت: منفی میزان بیکاری: 1998: 1/3 درصد نیروی کار: صنعت: 37 درصد، کشاورزی: 5/12 درصد، خدمات: 5/50 درصد نرخ تورم: 1999: 40 درصد تولید سرانه ناخالص ملی: 1992: 2680 دلار تولید ناخالص ملی: 000،000،546،479 دلار واحد پول: روبل روسیه برابر با 100 کوپک زبان رسمی: روسی جمعیت شهری: 74 درصد امید به زندگی: زنان 72 سال، مردان 62 سال (سال 1998) توزیع سنی: 14 – 0 سال: 23 درصد، 64 – 15 سال: 66 درصد روسیه دارای 21 جمهوری خودمختار، 49 استان، 6 خطه، دو شهر خودمختار مسکو و سنت‎پترزبورگ است.

    در شهر مسکو پارلمان و دومای کشوری و مجلس سنا و شورای فدراسیون عمل می‎کنند.

    علت اینکه این دو شهر خودمختار هستند این است که از نظر مساحت و جمعیت با سایر مناطق قابل ایسه هستند؛ از آنجا که این دو شهر در دوران مختلف پایتخت بودند از اهمیت خاصی برخوردار شدند) و 10 ناحیه خودمختار است.

    در ماه مه سال 2000 ولادیمیر پوتین پیشنهاد کرد روسیه به 7 منطقه تقسیم شود که روز 31 ماه مه سال 2000 این پیشنهاد از تصویب شور اول دومای کشوری گذشت.

    این هفت منطقه شامل مناطق ذیل هستند: منطقه شمال غربی (مرکز- سنت‎پترزبورگ ) منطقه مرکزی(مرکز- مسکو) منطقه رود ولگا(مرکز- نیژنی‎نوگورود) منطقه شمال قفقاز(مرکز- رستوف – دن) منطقه خاوردور(مرکز- خاباروفسک) منطقه اورال(مرکز- یکاترینبورگ) منطقه سیبری(مرکز- نووسیبیرسک) پس از فروپاشی اتحاد شوروی کشور روسیه به عنوان بزرگترین کشور تشکیل دهنده شوروی در بیشتر موارد حقوقی و سیاسی جایگزین آنگردید.

    قانون اساسی روسیه در رفراندوم 12 دسامبر سال 1993 با 58 درصد آرا به تأیید عمومی رسیده و طبق آن حکومت این کشور جمهوری فدراتیو میاشد.

    قوه مقننه یا مجلس فدرال از ترکیب شورای فدراسیون با 178 عضو و دومای کشوری با 450 عضو تشکیل می‎گردد.

    نیمی از اعضای دوما از طریق انتخابات مستقیم در حوزه‎های انتخابی منطقه‎ای به مجلس راه می‎یابند و نیم دیگر بر اساس فهرستهای حزبی برگزیده می‎شوند.

    فدراسیون روسیه به عنوان یکی از چهار جمهوری اصلی بنیانگذار اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 رأی به انحلال شوروی داد و سپس همراه با روسیه سفید (بیلوروسی) و اوکراین نقش اصلی را در تأسیس اتحادیه جامعه کشورهای مستقل مشترک‎المنافع به عهده داشت.

    فرماندهی کل قوا به عهده ئیس‎جمهور است.

    تعداد نفرات ارتش در سال 1999 بالغ بر 2/1 میلیون نفر بوده است.

    اقتصاد روسیه و به ویژه در بخش اروپایی آن تا اواخر قرن نوزدهم یعنی هنگامی که انقلاب صنعتی در اروپا آغاز گشت بر پایه کشاورزی قرار داشت.

    سپس روند تکاملی اقتصاد این کشور به واسطه جگ جهانی اول و جنگ‎های داخلی متعاقب آن دچار وقفه گردید.

    استالین پایه‎های پیشرفت صنعتی مدرن را بنیان نهاد.

    با اجرای بازار آزاد، اقتصاد روسیه با وضعیت بغرنجی روبرو گردید.

    از طرفی نهادها و روابط اقتصادی سابق از میان رفت و از طرف دیگر سیستم جدید نیز هنوز اسرار نیافته بود و در نتیجه افت تولید در بیشتر بخش‎های اقتصاد حاکم گردید.

    پس از فروپاشی شوروی، دولت روسیه مالکیت خصوصی زمین را که در دوران شوروی وجود نداشت به رسمیت شناخت .

    1993 حدود 000،260 شرکت در بخش کشاورزی فعالیت داشتند که 5 درصد تولیدات کشاورزی را تأمین می‎کردند.

    دامپروی هم در روسیه از تنوع بسیاری برخوردار است و از پررش گاو، گوسفند و بز تا گوزن شمالی را در بر می‎گیرد.

    همچنین ناوگان صیادی روسیه در آبهای وسیع و گسترده اطراف این کشور فعال است و یکی از بزرگترین ناوگان‎های جهان در نوع خود محسوب می‎شود.

    روسیه از لحاظ معادن هم ذخایر با ارزشی از سنگ های معدنی فلزی و غیر ف دارد.

    و از نظر منابع تأمین سوخت و انرژی هم بسیار غنی است و نفت منبع اصلی صادرات روسیه محسوب می‎شود.

    از زمان تأسیس اتحاد شوروی تأکید زیادی بر گسترش صنایع سنگین صورت می‎گرفت و به تولید صنایع سبک و مصرفی اهمیت چندانی داده نمی‎شد.

    در سال‎های پس از فروپاشحاد شوروی توجه بیشتری به صنایع سبک و به ویژه به صنایع تولید کالاهای مصرفی و خانگی شد.

    درآمد بودجه عمومی دولت روسیه در سال 1992 بالغ بر 000،000،285،3 روبل(به تاریخ 31 ماه مه سال2000 هر دلار برابر 10،28 روبل است) و هزینه‎های آن نیز 000،600،111،3 روبل(دلار 10،28 روبل) بوده است.

    تولید ناخالص داخلی در سال 1993 بالغ بر 300،162 میلیارد روبل(هر دلار 10،28 روبل) گزارش شده است که نسبت به سال قبل با کاهشی معادل 12 درصد مواجه بوده است.

    روسیه از شبکه‎های حمل و نقل وسیعی برخوردار است که شامل راه‎آهن، جاده‎ها، شبکه رودهای قابل کشتیرانی و کانال‎ها است.

    مهمترین عامل ارتباطی بخش اروپایی روسیه با نواحی شرقی و به ویژه خاور دور روسیه خط‎آهن سراسری سیبری است.

    رود ولگا بوسیله کانال ولگا – دیای خزر را به دریای سیاه متصل می‎سازد.

    طول خط راه‎آهن روسیه به 079،86 کیلومتر (سال 1998)می‎رسد که 365،37 کیلومتر آن برقی شده و طول راههای اتومبیل‎رو نیز 000،893 کیلومتر(1999-1998) است.

    شرکت هواپیمایی روسیه آئروفلوت پرواز به بیش از 103 کشور جهان را سازمی‎دهد.

    طبق آمارهای موجود(سال 1999) سالانه بیش از 808،4 عنوان روزنامه در روسیه منتشر می‎شود که تیراژ آنها به 166 میلیون نسخه می‎رسد.

    از میان روزنامه‎های ذکر شده 288 مورد با 3 میلیون تیراژ به زبان‎های غیر روسی چاپ و پخش می‎شود.

    در روسیه 8/48 میلیون رادیویی (یک رادیو برای 3 نفر) و 2/54 میلیون گیرنده تلویزیونی موجود است.

    همچنین حدود 35/24 میلیون خط تلفن(1999-1998) مورد استفاده قرار می‎گیرد.

    فرهنگ و آداب و سنن روسی آمیخته‎ای از زندگی سنتی اسلاوهای شرقی، کلیسای ارتدکس و تا حدودی تأثیرپذیرفته از فرهنگ اروپایی است.

    ادبیات روسی یکی از غنی‎ترین ادبیات جهان و دارای شاهکارهای جاودانی است.

    عصر طلایی ادبیات روسی که در دوران پطر کبیر آغاز شده بود و درال‎های 1815 تا 1830 به اوج خود رسید بزرگترین شاعر روسیه یعنی الکساندر پوشکین را خلق نمود.

    از شاعران و نویسندگان دیگر روس می‎توان از نیکولای گوگول ، ایوان تورگنیف، فئودور داستایفسکی، لو تولستوی و آنتوان چخوف ماکسیم گورکی و … نام برد.

    در دوران شوروی تأکیدیادی بر موضوعات علمی و تاریخی می‎شد و به همین علت موزه‎های بسیار زیادی در زمینه‎های مختلف در این کشور به وجود آمده است.

    همچنین علاقه مردم روسیه به موسیقی و هنرهای نمایشی از جمله تئاتر و اپرا موجب گردیده که در اقصی نقاط این کشور مراکزی به این امر اختصاصبد.

    به علاوه سیرک‎های بزرگی در روسیه وجود دارد که دارای شهرت جهانی می‎باشد.

    از جاهای دیدنی روسیه می‎توان از حلقه طلایی نام برد که شامل شهرهای سوزدال، ولادیمیر، یاروسلاول، پریسلاول، و غیره است.

    در جنوب، شهر‎های استراحتی سوچی، آناپا، گلینجیک و غیره… سنت‎پترزبورگ و کاخ‎های سلطنتی واقع در حوالی شهر سنت‎پترزبورگ.

    سرگییف پاساد در مسکو و مجتمع کلیسایی و صومعه، تولا، یاسنایاپالانا(محل زندگی تولستوی).

    به دلیل نا متعادل بودن هوای مسکو و اینکه درجه حرارت مسکو حتی در تابستان زیاد گرم نیست، بهترین زمان سفر به این شهر ماه‎های ژوئن، ژوئیه تا اواسط ماه اوت(خرداد،تیر و مرداد) است.

    روزهای تابستانی بلند و روشن هستند (طلوع آفتاب در اواسط ماه ژوئن(خرداد) حدوداً ساعت 4 و 40 دقیقه صبح و غروب آفتاب ساعت بیست و دو و ده دقیقه شب است) و در ماه ژوئیه(تیر) حتی تا ساعت 23 هم هوا روشن است.

    احتمال وزش بادهای سرد شمال در ماه اوت زیاد است و به این دلیل با وجود اینکه آفتاب گرم است، اما احساس می‎شود که درجه حرارت پاییزی و نه تابستانی است.

    از اواخر ماه اکتبر برف شروع به باریدن می‎کند که معمولاً تا اواسط ماه آوریل هم طول می‎کشد.

    درجه حرارت در زمستان از 10- تا 30- است (طلوع آفتاب در ماه‎های ژانویه و فوریه (دی - بهمن) بین ساعت هشت و چهارده دقیقه تا نه و یک دقیقه صبح و غروب آفتاب بین هفده و چهارده دقیقه تا هیجده و چهارده دقیقه عصر است).

    فصل بهار بی‎نهایت سریع شروع و تمام می‎شود و در عرض یکی دو هفته درختان لباس سبز به تن و گل می‎دهند و چهره شهر کاملاً از این رو به آن رو می‎شود!

    در هر صورت هنگام سفر به مسکو در هر هوایی بهتر است انواع لباس‎ها برای فصل‎های گوناگون همراه باشد.

    درخت سپیدار که در ماه ژوئن گل می‎کند منظره شهر را کاملاً تغییر می‎دهد.

    اهالی مسکو پرواز گل‎های سپیدار را برف تابستانی می‎نامند .

    مسکو پایتخت روسیه در ناحیه مرکزی بخش اروپایی کشور واقع شده و تاریخ بنای آن به سال 1147 میلادی می‎رسد.

    مساحت مسکو در قرن 14 خیلی کم بود و فقط شامل کرملین و منطقه کیتای گورود امروزی بود.

    اولین کلیساهای سنگی در محوطه کرملین ساخته شدند.

    بنا به دستور تزار ایوان کالیتا در سال 1340 دیوار دفاعی کرملین از تنه‎های بسیار کلفت درخت بلوط ساخته شد که دارای برج‎های دیدبانی هم بود.

    حلقه‎ای از صومعه‎ها و کلیساها کرملین را احاطه کرده بود.

    مسکو در طی قرن‎ها سمبل روسیه بود و توانست قلب روسیه شود( در قرن 15 مسکو برای اولین بار پایتخت شد و توسعه این شهر با سرعت زیادی پیشرفت ‎کرد).

    پطر کبیر شهر سنت‎پترزبورگ را در سال 1705 میلادی به عنوان پایتخت جدیدی بر ساحل رود نوا بنا کرد (در سال 1712 پطر کبیر پایتخت را از مسکو به سنت‎پترزبورگ منتقل کرد).

    او اصلاً از مسکو خوشش نمی‎آمد زیرا کشته شدن عمو و مشاوران مادرش در جریان یک کودتای درباری در مسکو را به چشم دیده بود، اما این شهر برای ناپلئون همچنان یک هدف بسیار جالب باقی مانده بود.

    سربازان ناپلئون در سال 1812 وارد روسیه شدند.

    بعد از جنگ خونین در بورودینو در 130 کیلومتری مسکو روس‎ها مسکو را ترک کردند و اجازه دادند ناپلئون وارد مسکو شود و در کرملین مستقر شود.

    شبی که او وارد مسکو شد آتشی درگرفت که تقریباً تمام شهر را به کام خود کشید.

    با فرا رسیدن زمستان نیروهای ناپلئون مجبور شدند یک ماه بعد از ورود به مسکو آنجا را ترک کنند.

    بعد از آن مسکو بازسازی شد و جمعیت آن از 350 هزار در سال 1840 به 4،1 میلیون در سال 1914 افزایش یافت.

    اکتبر سال 1917 درگیری‎های زیادی برای مسکو دربرداشت.

    بلشویک‎ها کرملین را در طی هشت شبانه‎روز اشغال و ترک کردند و دوباره به تصرف خود درآوردند.

    در سال 1918 دولت روسیه بعد از دو قرن غیبت دوباره از سنت‎پترزبورگ به مسکو منتقل شد.

    این امر باعث نگرانی می‎شد که به علت نزدیکی سنت‎پترزبورگ (پطروگراد به قول آن زمان) به کشورهای اروپایی، پایتخت ممکن است مورد حمله آلمانی‎ها قرار گیرد.

    مسکو زمان قرون وسطی یک شهر چوبی بود و آتش بویژه خطر بزرگی برای آن محسوب می‎شد.

    در دست‎نوشته‎های تاریخی از تعداد زیادی آتش‎سوزی یاد شده است که دهها آتش‎سوزی در نیمه دوم قرن 15 بوقوع پیوست.

    در تابستان سال 1547 آتش‎سوزی وحشتناکی مسکو را فرا گرفت که بر اثر آن 2700 نفر جان خود را از دست دادند.

    25 هزار خانه و 250 کلیسا سوخت.

    بعد از یکی از بزرگترین آتش‎سوزی‎ها که در سال 1493 رخ داد، میدان اصلی شهر – میدان سرخ – برای مدت طولانی نام میدان آتش به خود گرفت.

    مسکو بزرگترین مرکز علمی روسیه است.

    مسکو بزرگترین مرکز آموزش عالی در روسیه است.

    در این شهر بیش از 80 مدارس عالی، دانشگاه و انستیتو و مراکز علمی دیگر فعالیت می‎کنند.

    مسکو به عنوان مرکز فرهنگی کشور به رسمیت شناخته شده است.

    مسکو همچنین به عنوان شهر ورزشی مشهور است.

    مسکو با جمعیت بیش از 9 میلیون نفری خود دارای مساحتی به وسعت بیش از 1000 کیلومتر مربع است.

    شما در عرض نیم ساعت خواهید توانست دیوار کرملین مسکو به طول 2،2 کیلومتر را دور بزنید.

    در عرض چند ساعت موفق خواهید شد خیابان حلقه‎وار سادوویه کالتسو به طول 16 کیلومتر را طی کنید.

    و برای اینکه از شمال تا جنوب و یا از غرب تا شرق مسکو را که حدود 40 -35 کیلومتر است را طی کنید به یک روز کامل احتیاج دارید.

    مجتمع‎های ساختمانی در مسکو به انواع گوناگون هستند که به دوره‎های مختلف تعلق دارند.

    تعداد زیادی از این خانه‎ها بشکل قوطی کبریت ساخته شده‎اند .

    این نوع از خانه‎ها در سال‎های 1950 برای اولین بار ظاهر شدند و معمولاً 9 - 8 طبقه بودند.

    علاوه بر ساختمانهای مسکونی، ادارات و تئآترها، موزه‎ها وساختمان راه‎آهن و غیره وجود دارند.

    در مسکو ایستگاه‎های زیادی وجود دارد که از جمله می‎توان از 9 ایستگاه راه‎آهن، 2 ایستگاه کشتی‎های رودخانه‎رو، 5 فرودگاه که به فاصله 30 تا 40 کیلومتری از مرکز شهر واقع شده‎اند، نام برد.

    یکی دیگر از بناهای شهر مسکو مدارس است.

    تا سال 1925 فقط 50 – 40 مدرسه در مسکو فعالیت می‎کرد.

    اما از سال 1925 تا 1934 توانستند 70 مدرسه دیگر بسازند.

    در سال 1935 تصمیم گرفته شد که طرح تمام مدارس یکسان باشد.

    یعنی تمام مدارس باید دارای 22 کلاس، 2 رخت‎کن و فقط 4 طبقه باشد.

    مدارس سال‎های 1930 میلادی تماماً آجری و دارای 4 طبقه و دو ورودی در دو انتهای ساختمان بود.

    یکی برای رفت و آمد دانش‎آموزان ارشد و دیگری برای رفت و آمد دانش‎آموزان کلاس‎های ابتدایی.

    مسکو شهری است کاملاً مسطح و دارای علائم شهری بسیار نادر که احتمالاً هفت خواهران استالین را می‎توان جزئی از آنها دانست.

    این ساختمانهای بزرگ و با ابهت در زمان استالین ساخته شده‎اند که دانشگاه مسکو و وزارت امور خارجه از آن تعداد هستند.

    در مسکوی قدیم فقط خیابان‎های اصلی که از کرملین منشعب می‎شدند را نام‎گذاری می‎کردند.

    این خیابانها به وسیله کوچه‎های باریک و کوتاه و حتی بعضی‎مواقع کوچه‎های پیچ‎دار بهم وصل می‎شدند.

    کلمه پراسپکت (گرفته شده از زبان لاتین که به معنی دید وسیع است و اکنون معنی شاهراه دارد) در قرن 18 وارد زبان روسی شد.

    فقط 60 سال پیش این پراسپکت‎ها در مسکو ظاهر شدند.

    برای نمونه می‎توان از لنینگرادسکی پراسپکت، لنینسکی و کوتوزوفسکی پراسپکت نام برد.

    در اواخر قرن 18 در مسکو قرار شد دیوار سفید شهر را که به دور مرکز مسکو کشیده شده بود خراب کنند.

    این کمربند آزادشده برای ساخت خیابان زیاده از حد عریض به نظر می‎آمد و برای ساختن خانه مسکونی زیاده از حد باریک.

    به این ترتیب، به جای دیوار خراب شده اولین بلوارها در مسکو ظاهر شدند.

    از این نوع بلوارها می‎توان از توِرسکوی، نیکیتسکی، پتروفسکی، پاکروفسکی و غیره نام برد.

    میدان‎های مسکو که قبلاً محل تجمع تجار بودند و به عنوان بازار مورد استفاده قرار می‎گرفتند در کنار دروازه‎های دیوار شهر ایجاد می‎شدند.

    قدیمی‎ترین این میدان‎ها میدان سرخ است.

    لغو نظام سرفاژ (نظام فئودالی که در آن دهقان به زمین‎دار تعلق داشت و قابل خرید و فروش بود) در سال 1861 باعث ورشکستگی بزرگ ‎مالکان شد.

    آنها جنگل و بیشه خود را فروختند.

    درختان این جنگل‎ها را بریدند و بجای آن قطعات زمین (داچا) برای استراحت کارمندان و تاجران و روشنفکران فراهم نمودند.

    در زمان شوروی به اهالی شهر مسکو از طریق محل کار قطعات زمینی به مساحت 600 متر تعلق می‎گرفت.

    در حال حاضر تقریباً تمام اهالی مسکو از چنین قطعه زمین‎هایی برخوردار هستند و آنهایی که فاقد آن هستند می‎توانند براحتی آن را خریداری کنند و هیچ گونه محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

    مسکو دارای رودخانه‎های زیادی است که از معروف‎ترین آنها می‎توان از رودخانه مسکو، یائوزا، سٍتون و سخودنیا نام برد.

    رودخانه‎های مسکو در مسیر حرکت خود گودال‎های زیادی ایجاد می‎کردند که عبور از آنها به ویژه در فصل بهار تقریباً غیرممکن بود.

    جریان خروشان آب پل‎های چوبی را با خود می‎برد.

    علاوه بر آن، گودال‎ها مساحت زیادی را اشغال کرده بودند.

    به این دلیل اهالی مسکو به پر کردن این گودال‎ها پرداختند.

    اما این رودها برای حرکت خود از راه‎های زیر زمینی جدید استفاده کرده و حتی انبارهای زیرزمینی خانه‎ها را پر کرده و پایه‎های خانه‎ها را شسته و با خود می‎بردند.

    در اواسط قرن 19 تصمیم گرفته شد یک عمارت جدید به دانشگاه دولتی مسکو(لومونوسف) اضافه شود.

    وقتی برای انجام کارهای ساختمانی گودالی حفر کردند، آب بطور غیرمنتظره با شدت تمام فواره زد و گودال به آن بزرگی را بسرعت پر کرد.

    معلوم شد سال‎ها پیش گودال آبی اوسپنسکی در محوطه دانشگاه وجود داشته که رودهای پر آب و خروشانی در ته آن جریان داشت.

    این گودال را پر و فراموش کردند.

    اما این رود راه زیرزمینی برای خود پیدا کرده و حالا دوباره آزاد شده بود.

    مضحک‎تر از همه در این ماجرا این بود که آب از زیر زمین خرچنگ زنده‎ای را به سطح زمین آورد.

    این خرچنگ را گرفتند و درون بانکه انداختند و در کلاس درس به دانش‎آموزان نشان داده و ثابت می‎کردند که خرچنگ‎ها بدون نور خورشید هم می‎توانند زندگی کنند.

    در قرن 19 رودهای کوچک زیادی ناپدید شدند.

    فقط در سال 1937 با ساخت کانال مسکو – ولگا توانستند رودهای باقی‎مانده را نجات دهند.

    ساختن کانالی که می‎بایست رودهای مسکو، ایسترا، سیسترا، دوبنا و بالاخره ولگا را بهم متصل کند فقط در سال 1825 شروع شد و 19 سال(!) طول کشید تا این کانال برای بهره‎برداری آماده شود.

    از سال 1947 این کانال را به افتخار هشتصدمین سالگرد مسکو کانال مسکو نامیدند.

    با ایجاد سیستم کانال‎ها و دریاچه‎های مصنوعی، مسکو بندری شد که به 5 دریا راه داشت و دارد.

    مسکو دارای راه‎های آبی به غرب- به دریای بالتیک، به شرق به دریای سفید به جنوب به دریای خزر و دریای سیاه و دریای آزوف است.

    شما می‎توانید کوپه‎ای در کشتی مسافربری رزرو کنید و سفر خوبی را از مسکو تا شهرهای واقع در ساحل ولگا، نوا و حتی تا کشورهای خارجی ساحلی آغاز نمایید.

    باغ‎ها و باغ‎های وحش در مسکو از زمان‎های بسیار قدیم ایجاد شدند.

    تزار آلکسی میخائیلوویچ در قصبه ایزمائیلوف که در سال 1656 به محل زندگی تزار مبدل شد، مبتکر ایجاد باغ‎های بسیار زیبایی بود.

    در سال 1864 باغ وحش مسکو گشایش یافت.

    در آن زمان فقط 286 جانور در آن جا داده شده بود، اما هم‎اکنون 7500 جانور (750 نوع) در این باغ‎وحش ساکن هستند.

    در اسناد و مدارک باقی مانده از زمان تزار آلکسی میخائیلوویچ نه تنها از باغ‎وحش ایزمائیلوف یاد شده است، بلکه باغ‎های گیاهان دارویی نیز ذکر شده است.

    در این باغ‎ها تحت نظر گیاه‎شناسان در کنار گیاه‎های دارویی درخت میوه کاشتند.

    بنا به دستور پطر اول در سال 1706 باغ گیاهان دارویی در جنب بیمارستان مسکو ایجاد شد که در سال 1805 آن را به دانشگاه مسکو واگذار کردند و آن را باغ نباتات نامیدند.

    باغ نباتات در قرن 18 از محبوبیت زیادی برخوردار شد و هزاران نوع گیاه از کشورهای هند، آمریکا، اروپای غربی و سیبری در اینگونه باغ‎ها پرورش داده می‎شد.

    در سال 1945 در اطراف مسکو باغ اصلی نباتات مسکو ایجاد شد که دارای 25 هزار نوع گیاه است.

    در باره اقوام ساکن مسکو باید بگوییم که مسکو شهری کثیرالمله است.

    از اولین خارجیانی که در مسکو ساکن شدند باید از یونانی‎ها - ساکنان بیزانس آن زمان، نام برد که مذهب ارتدکس را با خود به مسکو آوردند.

    فئوفام گرک (1405 – 1340) یکی از اولین شمایل‎نویسان روسی بود که از یونان به سرزمین روس(مسکو) آمد.

    بازسازی دیوار و کلیسای جامع در کرملین در زمان ایوان سوم توسط معماران ایتالیایی صورت گرفت.

    خارجیان زیادی در زمان حکومت پطر اول در مسکو ظاهر شدند.

    در طی قرن 19 اقوام جدیدی مانند کولی‎ها، آشوری‎ها در مسکو ظاهر شدند.

    در طی دهه‎های اخیر تعداد خارجیان ساکن در مسکو بیشتر شده است که دانشجویان اکثریت آنها را تشکیل می‎دهند.

    و در سال‎های اخیر بر تعداد دانشجویان ایرانی افزوده شده است.

    مساحت شهر مسکو 1035 کیلومتر مربع وجمعیت آن 10 میلیون است (سال 1999 میلادی).

    ساعت رسمی: از ماه اکتبر تا مارس ، گرینویچ 3+ و از ماه آوریل تا سپتامبر گرینویچ 4+.

    اختلاف ساعت مسکو با تهران به وقت محلی فقط 30 دقیقه است – تهران 30 دقیقه از مسکو جلوتر است.

    نام جمهوریمرکزموقعیت جغرافیاییجمعیت(هزارنفر)مساحت(کیلومترمربع)آدیغهمایکوپشمال قفقاز4427600گورنی آلتایگورنو-آلتایسکجنوب سیبری19892600اودمورتیاایژفسککرانه رود ولگا163742100بوریاتیااولان اودهدر جنوب روسیه1059351300توواقزل اردودر غرب بوریات306170500خاکاسآباکانغرب رود ینی‎سی58161900ساخا (یاکوت)یاکوتسکدر سیبری شرقی10933103200کارلیاپطروزاودسگدر همسایگی فنلاند800172400کالمیکیاالیستادر ساحل رود ولگا32776100کومیسیکتیف‎کاردر غرب کوه‎های اورال1255415900مارییوشکار –اولامرکز روسیه76223200موردوویسارانسکبخش اروپای روسیه96426200 نام جمهوریمرکزموقعیت جغرافیاییجمعیت (هزار نفر)مساحت(کیلومترمربع)اوستیای شمالیولادی قفقازشمال قفقاز6958000باشقیرستاناوفادر ساحل ولگا4008143600تاتارستانقازاندر ساحل ولگا369668000چچنیاگروزنیشمال قفقاز--چوواشچبوکساریمرکز روسیه135318300داغستانماخاچ قلعهدر غرب دریای خزر189050300قره‎چای چرکسیاچرکسکشمال قفقاز43114100کاباردابالکاریانالچیکشمال قفقاز78412500

  • (فهرست)


    مقدمه ....................................................................................................................(1)
    مشخصات سیاسی و جغرافیایی روسیه ........................................................(4)
    جمهوری در روسیه ...............................................................................................(5)
    جمهوری های فدراسیون روسیه .....................................................................(8)
    جمهوری های مسلمان نشین ....................................................................(9)
    هوای روسیه ........................................................................................................(13)
    مسکو ...................................................................................................................(14)

     

     

    منبع:

    ندارد.

ایران و قدرتهای بزرگ در آستانه جنگ جهانی اول از آنجا که شناخت واکنش جامعه ایران در برابر قدرتهای متخاصم در سالهای جنگ جهانی اول، با شناخت اهداف، سیاستها و مطامع دولتهای مزبور پیوند مستقیم دارد، در این گفتار کوشش می‌شود تا به شیوه‌ای گذرا بر ماهیت و نوع روابط چهار قدرت بزرگ روسیه، بریتانیا، آلمان و عثمانی با ایران پرتو افکنده شود تا در این رهگذر علل و ریشه‌های نقض بی‌طرفی ایران ...

مقدمه در صحبت ایران و همسایگان، روسیه از اهمیت و جایگاه ویژ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای برخوردار بوده است. ایران از عصر صفوی به عنوان یک واحد ملی منسجم ظاهر شده وبه لحاظ مجاورت با نواحی جنوبی روسیه به تعامل با آن کشور پرداخته است. بالطبع در تحلیل روابط خارجی این دو کشور باید به نقش متغیرهای مختلف داخلی، منطقه‌‌‌‌ای و بین المللی توجه وافر داشت. شرایط قوت و ضعف داخلی معادلات و ...

مقدمه : از سالیان بسیار دور، با افزایش سطح دانش و فهم بشر، کیفیت و وضعیت زندگی او همواره در حال بهبود و ارتقاء بوده است. بعد از انقلاب فرهنگی- اجتماعی اروپا (رنسانس) و انقلاب صنعتی، موج پیشرفت‌های شتابان کشورهای غربی آغاز شد. تنها کشور آسیایی که تا حدی با جریان رشد قرن‌های 19 و اوایل قرن 20 میلادی غرب همراه شد کشور ژاپن بود. پس از رنسانس که انقلابی فکری در اروپا رخ داد، توان ...

مقدمه تلاش برای رسیدن به اهداف چشم انداز 20ساله و ایجاد ظرفیت های جدید در جهت توسعه صادرات غیر نفتی همواره از جمله راهبردهای بلند مدت کشور در عرصه اقتصاد در طول سالهای اخیر بوده است . هرچند که در طول برنامه های اول ،دوم و سوم توسعه اقتصادی کشور ،وضعیت صادرات غیر نفتی ایران از رقم پیش بینی شده کمتر بود ،اما در سال نخست چهارمین برنامه توسعه اقتصادی کشور این میزان از رقم پیش بینی ...

به نام خدا اين درياي نيمه شور و بسته خزر بين دو قاره آسيا و اروپا واقع شده از جهت دارا بودن ذخاير مختلف انرژي در طبقات زيرين آنها و نيز منابع بيولوژيکي و بهره برداري از آنها نقش مهمي در شکوفايي اقتصادي کشورهاي همساهي ايفا مي کند. درياچه خزر با

مقدمه: سرزمینی که امروزه به نام جمهوری آذربایجان خوانده می شود به دنبال شسکت ایران در جنگهای خود با روسیه وطی قرارداد های گلستان (1813 م) و ترکمنچای (1828م) از ایران جدا و به روسیه ضمیمه گشت. در طول تاریخ هیچ کشوری به اندازه روسیه قلمروهای خاک ایران را برای همیشه به اشغال در نیاورده است ،قلمروهایی که طی دوره های درازمدت تاریخی زیرسیطره فرهنگی ایرانیان بودند یا دست کم خراجگذار ...

ژئواستراتژی کنونی در قفقاز جنوبی مقدمه مترجم اهمیت روز افزون منطقه قفقاز جنوبی به ویژه در مناسبات جدید جهانی و صف بندی قدرتهای منطقه ای و بین المللی، پژوهش و تحقیق پیرامون این منطقه، عوامل و پارامترهای موثر در آرایش قوا و اثرگذاری بر مناسبات آن را در دستور کار موسسات پژوهشی و مراکز مطالعات راهبردی قرار داده است. ویژگی منحصر بفرد ارتباطی این منطقه بین اروپا و آسیای مرکزی به عنوان ...

تاريخچه آموزشي همانند بسياري از دولتهاي پيشين بلوک شرق، دولت فدراسيون روسيه از سال 1993، به اجراي سياست اعمال حداقل حمايت ملي از نظام آموزش ملي مبادرت نمود.دراين اثنا، بنا بربند40قانون آموزش و پرورش، 10درصد از درآمد ملي به عنوان بودجه آموزشي بدين ام

89 سال از انقلاب اکتبر در سال 1917 مي گذرد که کارگران ، دهقانان و سربازان روسيه با انقلاب خود ، رژيم بورژوا – زمين دار روسيه – را سرنگون کردند و رژيم فرسوده و فرتوت تزاري را سرنگون کردند . انقلاب اکتبر تحت رهبري لنين و حزب بلشويک ، حکومت کارگران و د

چکیده فرش اردبیل از دیر باز جایگاه ویژه‌ای در بازارهای خارجی و داخلی داشته است. جهان صنعت فرش اردبیل را با فرش معروف شیخ صفی یا همان فرش اردبیل که در زمان شاه عباس صفوی و دوره صفویه بافته شده می‌شناسد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز ملی فرش استان اردبیل شامل شهرستانهای: مشگین شهر، پارس‌آباد، خلخال، گرمی، بیله سوار، نیر، نمین، و کوثر می‌باشد که از مهمترین مراکز بافت فرش استان ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول