دانلود مقاله حجاب

Word 104 KB 13784 17
مشخص نشده مشخص نشده الهیات - معارف اسلامی - اندیشه اسلامی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه:
    حجاب دژ امنیت زن در اجتماع برای حفظ هویت انسانی اوست.

    حجاب برای محفوظ ماندن, عفیف ماندن و زیبا و پاکدامن بودن است.


    حجاب احساس و نیازی فطری هر زنی است و شرم و حیا و عشق و اشتیاق به عفاف و پاکدامنی با تار و پود زن سر شته شده است.


    حجاب لباسی است متناسب با ارزشها و بینشهای یک زن مسلمان.

    رابطه حجاب و پوشش, با فرهنگ اسلامی ما عجین است و برای ارزش دادن به زن است.

    و عکس آن هم صادق است یعنی بی حجابی و برهنگی از بین بردن ارزش زن و او را تا حد یک کالا و یک جنس پست تنزل دادن است.
    و باید گفت: زن مظلومترین قربانی سرمایه داری غرب و در عین حال برنده ترین سلاح دست همین سرمایه داری است.


    کسانیکه زن را به عنوان کالا و جنس در جهان مطرح و بعد عرضه نمودند, بزرگترین خیانت را کردند و او را از هویت واقعی و حقیقی و معنوی خویش تهی نمودند و همه وجود زن را در جسم او منحصر دانستند و آنگاه چشمان آزمند دنیا پرستان, زن را چونان طعمه ای برای گرمی بازار سرمایه برگزیدند و او را در مسلخ پول قربانی کردند.
    دریغا!

    از تمدن و فرهنگی که زن را به صورت حیوانی در آورده است که باید از جنسیت او بهره گرفت بی هیچ قید و شرط و حد ومرزی.

    این حیوان که خود افسارش به دست دنیا داران حریص است, به نوبه خود افسار مردان را در دست دارد و این افسار همان نگاه مردان است که آنان را غافل از همه چیز برده وار به دنبال زنان می کشد و کار به جایی می رسد که اگر زندگی زن بسته به آن است که او ر انگاه کنند, مرد نیز برای آن زنده است که زن را نگاه کند و از (نگاه) تا (نگاه) راهی نیست و فاصله این دو حتی از تفاوت این دو کلمه نیز کمتر است, که (نگاه) در حقیقت همان (نگاه) است.
    آری باید گفت کسانی که زن را به عنوان کالا مطرح می کنند و با زبان آزادی حرف می زنند, در قبال اعطای آزادی به زن, آزادی انسان او را سلب کردند برای وصول به اهداف پلید سیاسی و اقتصادی و فرهنگی که داشتند!
    آری باید گفت کسانی که زن را به عنوان کالا مطرح می کنند و با زبان آزادی حرف می زنند, در قبال اعطای آزادی به زن, آزادی انسان او را سلب کردند برای وصول به اهداف پلید سیاسی و اقتصادی و فرهنگی که داشتند!

    براستی با زن چه کردند؟

    زنی که سرچشمه خلقت انسان و منشا صفا و محبت وکمال است, با او چه کردنده اند؟

    آیا آنطور که (باید باشد) هست یا آنطور که (می خواهند باشد)؟.

    (انسان) است یا یک موجود متحرکت بی خاصیت؟

    (انسان) است یا عروسک کوکی؟

    که اندیشه در او مرده است؟

    و با زن چه کرده ایم؟

    آیا تقصیر ها از فرهنگ و تمدن غرب است؟

    یا ما هم مقصریم؟

    آیا ما به دختران پاک و عفیفی که جاذبه سحر انگیز غرب آنها را فریب نداده و چه چیز آموختیم که بتدریج در آن تجربه پیدا کنند؟

    آیا ما به سمت و سوی دخترانی که رنگ فرهنگ غربی را گرفته و سر گردن و حیران و بی هدف و بی تفاوت, شب و روز را می گذرانند, رفتیم و راه درست زیستن و انسان بودن را آموختیم!؟

    آیا در نگرش و بینشمان نسبت به زن امروز, تجدید نظر کردیم!؟

    بدیهی و روشن است که نگرش ما به زن دارای نوسان زیادی بوده, گاهی زن را به عنوان موجودی منحط و گاهی کالا و شئیی و گاهی فرمانروا و حاکم بر مقررات خود و گاهی بصورت کارگر دانسته ایم!؟

    هیچیک از اینها شناخت فطری و انسانی و بزرگوارانه درباره زن نیست, زن ابزار, حیوان, برده و …نیست!

    زن (انسان) است و او را روی قصد و هدف آفریده اند و برای آفرینش او حکمتی منظور بوده است پس در پرتو هدایت و حکمت و مکتب به کمال جاودانگی می رسد.

    و بناچار باید چشم اندازها و ویژگیهای ذاتی این موجود را بگونه ای می رسد.

    و بناچار باید چشم اندازها و ویژگیهای ذاتی این موجود را بگونه ای کلی باز شناسیم و بناچار باید شیوه روبروئی این موجود را با فرهنگ و تمدن و پدیده های جدید باز شناسیم.

    یکی از پدیده های شوم و استکباری که درصد ساله اخیر رواج و گسترش پیدا نموده, پدیده بی حجابی و بد حجابی است که توسط استعمار گران طراحی و برنامه ریزی شده است, برای سقوط انسانیت زن,!

    برای نابودی و برنامه ریزی شده است, برای سقوط انسانیت زن,!

    برای نابودی و تباهی نسل و به فساد کشاندن اجتماع,!

    با تمام ابزار و تجهیزات فرهنگی- تبلیغی- تربیتی وارد شده اند, و با تمام توان هجوم آورده اند که همان تهاجم فرهنگی با تمام ابعادش می باشد!

    و وظیفه و مسئولیت خطیر ما اینست که با ابزار و تجهیزات خود آنها وارد میدان شویم یعنی اگر آنها از ابزار هنر استفاده می کنند ما هم باید برای حفاظت و حراست از ارزشهای انقلاب اسلامی مان از همان ابزار بهره ببریم, البته با شیوه های جدید و استفاده از تکنیکهای موجد امید است مفید و سازنده شود.

    پوشش اولیه آدم و حوا* آدم علیه السلام پس از یک توقف کوتاه در بهشت که نصف روز از روزهای آخرت بود, به کوه نور در کشور هند و حوا به جده پیاده شدند, پس از پایان هجران و مفارقت که به وصال منتهی می شد, برهنه و عریان بودند, خداوند امر کرد یکی از هشت جفت قوچی که از بهشت به ایشان عطا کرده بود, ذبح کنند سپس حوا پشم آن را رشت, با دست یاری آدم (ع) از تابیده های آن یک جامعه بلند برای آدم و یک پیراهن و روسری جهت حوا بافته شد, بدین وسیله, بدن انسانهای نخستین پوشیده گردید و از برهنگی و شرمندگی آن نجات یافت.

    الگو, حجاب فاطمه است* روزش شخصی نابینائی اجازه خواست که داخل خانه حضرت زهرا (سیستم) شود, ابتدا حضرت خود را پوشاند و در حجاب مستور کرد بعد اجاز ورود به آن نابینا داد.

    پدرش پیغمبر اکرم (ص) به فاطمه فرمود به چه علت خود را پوشاندی و در حجاب رفتی, در حالیکه این مرد نابینا, نمی بیند.

    عرض کرد: اگر او مرا نمی بیند ولی من او را می بینم, اگر در چادر نباشم., بو و رایحه مرا استشمام می کند.

    پس حضرت فرمود: شهادت می دهم که تو پاره تن من می باشی.

    حجاب در قرآن* ای پیامبر!

    مردان مومن را بگو تا چشمها (از نگاه ناروا) بپوشند و دامن و اندامشان را (از عمل زشت و تماس ها نامشروع) محفوظ دارند این دستور حافظ پاکی و عفت آنهاست و خداوند به آن چه انجام می دهند آگاه است.

    و زنان مومن را بگو تا چشمها (از نگاه ناروا) بپوشند و دامنشان را (از عمل زشت) محفوظ دارند و زینت و آرایش خود را جز آنچه قهرا ظاهر می شود بر بیگانه آشکار نسازند.

    و باید سینه و بر و دوش خود را به مقنعه بپوشانند و زینت و زیبایی خود را بر بیگانه آشکار نسازند….

    (نور /30).

    ای پیامبر!

    با زنان و دختران خود و زنان مومنان بگو که خویشتن را با لباس خود (لباس مخصوصیکه در آن هنگام مرسوم بوده) فرو پوشنده که این کار برای اینکه آنها (به عفت و آزادگی) شناخته شوند تا از معرض و جسارت (هوس بازان) آزار نکشند بر آنان بسیار بهتر است (احزاب /59) و اگر زنان در بازار, خرید و فروش می کنند و شما درباره جنسی از آنان پرسش کردید بایستی از پس حجاب و پوشش باشد.

    (احزاب /53) اکثر الخیر فی النسا امام صادق (ع) بیشترین خیر و خوبی ما در وجود زنان است.

    آیه حجاب برای مردان* روزی در مدینه زن جوان زیبائی در حالیکه دنباله روسری خود را طبق معمول آن زمان به پشت گوشهای خود انداخته بود از کوچه عبور می کرد.

    جوانی از انصار با وی روبرو شد چنان منظره زیبا و اندام او جوان را تحت تاثیر قرار داد که از خود بیخود و از اطرافش غافل گردید در حالیکه جلو خود را نمی دید آن زن واد کوچه ای شد چشم جوان فقط بدنبال او بود همان طور که بی اختیار می رفت ناگهان بر آمدگی استخوان یا شیشه ای که در دیوار بود به صورتش اصابت کرد، چهره اش بر اثر آن ضربه شکافت و خون جاری شد سر و سینه و لباسش آلوده بخون شد.

    با همین حال حضور رسول اکرم رفت و داستان خود را بعرض رسانید در این مورد جبرئیل با آیه مبارکه نازل شد: قل للمومنین یغضوا من ابصارهم .( ای پیامبر به افراد با ایمان بگو دیدگانشان را بر هم نهند).

    پوشش در تمدن سومری و ایران* یکی از باستان شناسان، لباس مروم سومری را که در حدود سه هزار سال قبل از میلاد زندگی می کرده اند، چنین ترسیم می کند: زنان روپوشی از روی شانه چپ بر بدن خود می انداختند و مردان پوشش خود را به کمر می بستند و نیمه بالای بدنشان برهنه می ماند، ولی با پیشرفت تمدن، لباس هم بلندتر شد تا جایی که همه بدن خود را تا گردن می پوشاندند.

    بنابراین با توجه به شواهد مزبور می توان گفت که سرما و گرما علت اصلی اختیار پوشاک نبوده بلکه علت آن، حیا و پوشاندن شرمگاه بوده است حتی در زمان ایران باستان به تصاویری از بانوان ایرانی بر می خوریم که علاوه بر لباس بدن، خود را با چادری که شبیه به چادر زن امروز ایران است می پوشاندند.5 فلسفه پوشش زن تنها عامل سیستم خوش بختی در شکل زندگی زن پوشیدگی اوست فلسفه پوشش زن موجب تحکیم روابط زناشوئی در محیط خانوادگی و کادر ازدواج مشروع می باشد: پوشیدگی زن جلوهر گونه معاشرت های بی بندبار و نکبت بار می گیرد متقابلا محیط خانه مملو از مهر وفا باضافه پیوند زناشوئی باید رفاقت و صمیمت در زوجین بوجود می آید.

    آنکه اسلام می خواهد همین است که تمام علاقه و توجه زوجین بیکدیگر باشد و همسر چشمش تنها بشوهر خویش دوخته باشد.

    رسولخدا بدخترش فاطمه فرمود بهترین چیز (زینتها) برای زن کدام است عرضکرد او مردی را نبیند و مردی هم وی را نبیند ابوعلی سینا می گوید فیلسوف شرق ابن سینا می گوید بر مرد لازم است زن را به تربیت فرزندان و تدبیر خانه داری مشغول نموده وسائل پوشش و آرامش او را مهیا نماید اگر زن بیکار و بکارخانه خود مشغول نباشد قهرا میل به نمایش و اسراف در زینت و لهو می کند و با این واسطه از وظفیه طبیعی خود خارج شده سرانجام مخالفت با حقوق وبزرگواری مرد می کند.

    اختلاف حدود حجاب در حکم حجاب اسلامی از نظر مقدار و اندازه در مثل چهره و کفین بین برگان از علما اختلاف و ناسازگاری واقع شده اما در وجودب پوشش موی سرو تمام بدن جزوجه و کفین وقدمین همه فقها متفق الرایند.

    در این محل مورد اختلاف سخنانی بعنوان دلیل و برهان و بدل شده در این مسئله گامها لغزنده و قلمها تند روی کرده، اندیشه ها از درک آن باز مانده سرانجام با ختلاف و دو دستگی در رای کشیده شده است.

    بررسی آنچه الزمه محکمه وجدان و تتبع کامل در آیات در روایات مربوطه است ما را به این نتیجه می رساند که: پوشش تمام بدن برای زن حتی چهره و دست ها تا مچ لازم است (ما این مدعی را با خواست خدا با یک سلسله تحقیقات و برهان علمی بعد از این به ثبوت می رسانیم.

    و نیز برای مردهای بیگانه هم نگاه بچهره ودستهای زنان مسلمان جایز نیست جز در مواردیکه از جانب شرع تجویز شده مانند ادا شهادت وازدواج و معالجه نزد طبیب.

    بطور کلی اگر برهان ما را همراه باشد در مسئله دینی از تک روی خوف نداریم خوشبختانه طرفداران این نظریه بسیاری از دانشمندان و فقیهان قدیم و جدید اسلام می باشند.

    واگذاردن کارها بخدا سبب پیشرفت و امیدواری باو، رمز و موفقیت است.

    در تدوین این کتاب استمداد می کنیم از مادر امامان، خورشیدا آسمان حیاو عفت، پاره تن بهترین مردم: فاطمه زهرا (ع) که بر خودش و پدر و شوهر و فرزندان گرامش درود خدای توانا و دانا باد.

    منطقه شیطان دو تن از دانشمندان عامه ترمذی و امام نبوی از قول پیغمبر اکرم (ص) نقل کرده انند که فرمود: المرئه عوره فاذاخر خرجت استشرفها الشیطان زن همه ش عورت و شهوت انگیز است و رابطه با شهوترانی دارد زمانیکه از خانه خارج شود شیطان بر او تسلط کامل پیدا می کند و در منطقه نفوذ وی قرار می گیرد.

    راستی زن تمام پیکرش شرمگاه وتحریک کننده است واینکه تمام بدن زن عورت است اصل پایه مسئله حجاب است.

    بازگشت از این اصل اساسی جز با برهان قانع کننده جایز نیست: (چه گونه می توان گفت نگاه بچهره زن جوان و زیبا شهوت انگیز نیست.

    ما همه می دانیم و می بینیم تمام دوستی های عاشقانه و روابط نامشروع اجتماع کنونی نخست از راه نگاه بچهره های دوشیزگان و زنان جوان آغاز می شود برای دومین و سومین بار که تکرار می شود نقشه ها برای رسیدن بهدف طرح می گردد و دامنه همین نگاه آنقدر گسترش پیدا می کند که: غریزه جنسی بهیجان آمده یکباره پا از حریم تقوی و پاکی بیرون رفته گوهر گرانبهای ایمان و دامن های پاک و عفت خانواده ها بباد همین نگاه و زنای چشم می رود.

    حجاب پیش از اسلام گروهی از جوانان قریش در بازار عکاظ کنار زنی از بین عامر نشسته بودند، جوانی که بنی کنانه دور آن زن می چرخید در حالیکه آن زن روپوشی به چهره و پیراهنی بلند در برداشت.

    جوانان از دیدن طرز و هیئت او شگفتی می نمودند از وی تقاضا کردند که نقاب ازچهره بردارد خود داری کرد.

    یکی از جوانها از پشت سرش آمد دنباله پیراهنش را بوسیله خاری به پشتش بست آن ملتفت نشد، چون از جای برخواست پیراهن قهرا کوتاه شده بود در نتیجه پشت او پیدا گردید، پس جوانان خنده کنان گفتند او ما را منع کرد از نگاه کردن بصورتش ما پشت او را دیدیم، زن فریاد کنان آل عامر را صدا زد مردم در اطراف قضیه به گفتگو پرداختند سرانجام جنگی که با خونریزی همراه واقع شد.

    این داستان سی سال قبل از ظهور اسلام اتفاق افتاده و فهمیده می شود که قبل از اسلام مسئله پوشش چهره زن مرسوم بوده است.

    حجاب زنان ایرانی قبل از اسلام* هنگامیکه سه تن از دختران کسری شاهنشاه ساسانی با ثروت فراوانی از اموال آنها را برای عمر آوردند.

    شاهزادگان ایرانی را برابر عمر در حالیکه با پوشش و نقاب چهره خود را پوشانده بودند عمر دستور داد با آوازی بلند با آنان فریاد کشند که پوشش از چهره برگیرند تا مسلمانان آنها را ببینند و خریداران بیشتر پول پای آنها بریزند.

    دوشیزگان ایرانی از برهنه کردن صورت خود داری کردند و مشت ب سینه نماینده عمر زدند و آنان ار از خود دور ساختند، عمر خشمناک شد و خواست با تازیانه آنان را بیازارد در آن حال شاهزادگان ایرانی می گریستند.

    حضرت علی (ع) به عمر فرمود: در رفتارت مدارا کن از یغمبر خدا شنیدم که می فرمود: بزرگ و شریف هر قومی را که خوار و فقیر شد گرامی دارید.

    عمر پس از شنیدن فرمایش حضرت علی (ع) آتش خشمش فرو نشست سپس حضرت اضافه فرمود: با دختران ملوک نباید معامله دختران بازاری کرد.

    مردان هم باید عفیف و پاکدامن باشند یوسف کوخ نشین، یوسف در بدر و اسیر واز چاه بیرون آمده، اینک در کاخ بسر می برد و روز بروز آثار رشد جسمی و روحی از او پرتو افکن است، کمال وجمال معرفت و عفت، مالحت وحسن و وقاری را که دارد نه تنها دل عزیر مصر را تصرف کرده بلکه در دل همسر عزیز مصر هم جای گرفته است، بانوئی که می گویند فرزند نداشته و در بهترین وضع بسر می برده و زندگیش را با تفریح و خوشگذارانی می گذراند اینکه عاشق دلداده یوسف گشته و لحظه ای از فکر وی خارج نمی شود.

    زلیخا در خلوتگاه کاخ، رفت وآمد و قد و بالای یوسف را می بیند، هر چه در این باره بیشتر فکر می کند زیادتر بر شگفتیش می افزاید، عجب جوانی که با آراستگیهای ظاهری و معنوی قرین شده، یکدنیا حیا و عفت و پاکی است، اصلا در کارهای او خیانت نیست.

    زلیخا شب و روز در فکر یوسف است ولی هر چه طفره می زد نمی توانست از یوسف کام بگیرد، در تمام لحظات او را فرشته عفت می دید، تا آنکه در یکی ازفرصت های مناسب خود را چون عروس حجله با طرز خاصی آراست و با حرکات عاشقانه در خلوتگاه قصر خواست یوسف را بطرف خود مایل کند.

    در حالیکه درهای قصر را یکی پس از دیگری بسته بود، ولی هر چه اطوار ریخت یوسف تکان نخورد تهدیدات و تطمیعات زلیخا، یوسف قهرمان را از پای در نیاورد، زلیخا گفت: زود باش زود باش، یوسیف گفت: پناه به خدا من به سرپرست خود که از من پرستاری خوبی کرده خیانت نمی کنم، هیچگاه ستمکار، راه رستگاری ندارد.

    آری خداوند اینطور یوسف را مدد کرد، تا عمل خلاف عفت را از او دور کند، زیرا یوسف از بندگان خالص خداوند بود (انه من عبادنا المخلصین) براستی یوسف در این بحران خطیر، نیکو مجاهده کرد، چه مجاهده ای بزرگ که بفرموده علی (ع): (مجاهدی که در راه خدا شهید شود پاداش او بیشتر از کسی نیست که بتواند کار حرامی را انجام دهد ولی عفت بوروزد.

    حقا شخص عفیف و پاکدامن نزدیک است فرشته ای از فرشتگان گردد.

    رابطه حیا و عفت با حجاب یکی از صفات نیک اخلاقی، برای زن ومرد، (حیا و عفت) است، حیا یعنی انسان در برابر حق، با کمال احترام، سر فرود آورد و تسلیم آن باشد، عفت یعنی خویشتن داری و پاکدامنی و مراقبت امام علی (ع) فرمود: الحیا مفتاح کل خیر: (حیا شرم کلید همه نیکی ها است) نیز فرمود: اعقل الناس احیاهم: (عاقلترین انسانها، باحیاترین آنها است) و در مورد دیگر فرمود: سبب العفه الحیاه: حیا، موجب حفظ عفت و پاکدامنی است.

    علی قدر الحیا تکون العفه: (عفت و پاکدامنی، به اندازه حیا است) امام صادق (ع) فرمود: لا ایمان لمن لا حیا له: (کسی که حیا ندارد، ایمان ندارد رسول اکرم (ص) فرمود: الحیاه عشره اجزا فتسعه فی النسا و واحد فی الرجال: (حیا، دارای ده قسمت است، نه قسمت آن در زنان و یک قسم آن در مردان است.) امام صادق (ع) نیز همین سخن را فرمود، ولی افزود: (هر گاه زن، قاعده شد (خون حیض دید) یک قسم از حیا او می رود، وهنگامی که عقد ازدواج او خوانده شد، یک قسم دیگر حیای او نیز می رود، وهنگامنی که با شوهرش آمیزش نمود، یک قسم دیگر حیا او نیز می رود، و هنگامی که زائید، جز دیگر حیا او نیز می رود، و برای او پنج قسم دیگر حیا می ماند، اگر زنا کرد، همه حیای او می رود، ولی اگر عفت خود را حفظ نمود، پنج قسم حیای او باقی می ماند) امام باقر (ع) فرمود: ما عبد الله بشیی افضل من عفه بطن و فرج:( خداوند به چیزی عبادت نشده که بهتر از نگهداشتن شکم از غذای حرام، و پاکدامنی باشد) امام سجاد (ع) فرمود: ما من شیئی احب الی الله بعد معرقته من عفه البطن و الفرج: (هیچ چیزی بعد از شناخت خدا، در پیشگاه او، بهتر از کنترل شکم (از غذای حرام) و کنترل زیر شکم نیست.

    عذاب سخت زنان بی عفت امام علی (ع) فرمود: همراه حضرت زهرا (س) به حضور پیامبر اکرم (ص) رفتیم، دیدیم گریه شدید می کند، عرض کردم: پدر و مادرم به فدایت، چرا گریه می کنی؟

    فرمود: ای علی!

    در شب معراج زنانی را در عذابهای گوناگون دیدم، از این رو گریه می کنم (از جمله فرمود: زنی را دیدم به مویش آویزان است، و مغز سرش از شدت گرما می جوشد.

    و زنی را دیدم که به دو پایش، آویزان شده است.

    و زنی را دیدم که گوشت بدن خود را می خورد.

    و زنی را دیدم که با قیچی ها، گوشت بدن خود را بریده بریده می کند.

    و زنی را دیدم که صورت و بدنش می سوخت، و او روده های خود را می خورد....

    حضرت زهرا (س) عرض کرد: (ای حبیب و نور چشمم!

    به من بگو عمل آن زنها در دنیا چه بود که این گونه مجازات می شدند.

    پیامبر (ص) فرمود: زنی که به مویش آویزان شده بود و مغز سرش از گرما می جوشید، به خاطر آن بود که در دنیا، موی سرش را از نامحرمان نمی پوشید.

    زنی که به دو پایش آویزان بود، به خاطر آن بود که در دنیا بدون اجازه شوهرش از خانه بیرون می رفت.

    زنی که گوشت بدنش را می خورد، به خاطر آن بود که در دنیا، اندام خود را برای نامحرم، آرایش می کرد.

    زنی که با قیچی ها، گوشت بدنش را می برید، به خاطر آن بود که او در دنیا، خود فروشی می کرد، و خود را برای کامجویی عیاشان، در معرض تماشای آنها می گذاشت.

    و زنی که صورت و بدنش می سوخت، و روده های خود را می خورد.

    به خاطر آن بود که بین زن و مرد نامحرم، رابطه نامشروبرقرار می نمود، و در این جهت دلالی می کرد...

    در پایان فرمود: ویل لامراه اغضبت زوجها، و طوبی لامراه رضی عنها زوجها: ( و ای بر زنی که شوهرش را خشمگین کند، و خوشا به حال زنی که شوهرش از او خشنود باشد.

    منابع: پوشش زن در اسلام نوشته مهدی اشتهاردی حجاب در اسلام مولف: حاج شیخ قوام دشنوی داستانهای حجاب مولف آقای مرضی عطائی فهرست مطالب مقدمه: 1 پوشش اولیه آدم و حوا* 4 الگو, حجاب فاطمه است* 4 حجاب در قرآن* 5 آیه حجاب برای مردان* 6 پوشش در تمدن سومری و ایران* 6 فلسفه پوشش زن 7 اختلاف حدود حجاب 8 بررسی 8 منطقه شیطان 9 حجاب پیش از اسلام 10 حجاب زنان ایرانی قبل از اسلام* 11 مردان هم باید عفیف و پاکدامن باشند 12 رابطه حیا و عفت با حجاب 13 عذاب سخت زنان بی عفت 15 موضوع: حجاب نام استاد: جعفر فاضل زاده محقق: مرضیه عطاپور گروه کشاورزی- اقتصاد بهار 84

کلمات کلیدی: حجاب

مقدمه لزوم پوشيدگي زن در برابر مرد بيگانه يکي از مسائل مهم اسلامي است. در خود قرآن کريم درباره اين مطلب تصريح شده است. علي هذا در اصل مطلب از جنبه اسلامي نمي توان ترديد کرد. در اينجا مباحثي مثل علل پوشش، فلسفه پوشش از نظر اسلام، ايرادها و اشکاله

مقدمه لزوم پوشيدگي زن در برابر مرد بيگانه يکي از مسائل مهم اسلامي است. در خود قرآن کريم درباره اين مطلب تصريح شده است. علي هذا در اصل مطلب از جنبه اسلامي نمي توان ترديد کرد. در اينجا مباحثي مثل علل پوشش، فلسفه پوشش از نظر اسلام، ايرادها و اشکاله

حجاب یکی از احکام اسلامی است که برای مردان و زنان وضع شده است. بخشی از این احکام که در سوره نور مورد اشاره قرار گرفته‌اند مربوط به حجاب زنان میباشند که در بحث از حجاب معمولا بیشتر به این آیات اشاره می‌شود. اگرچه حجاب اختصاص به مردان نداشته و بین مرد و زن مشترک است ولی از آنجا که احکام مربوط به زنان مشکلتر بوده و نمود بیشتری دارد بسیاری از حجاب فقط متوجه احکام مربوط به زنان ...

مقدمه: حجاب، لباس مشارکت است، لباسی است که خدای متعال از ابتدای بلوغ به تن زن مسلمان کرده، و او را به عنوان عضوی موثر در جامعه عقیدتی اسلام پذیرفته است. این لباس، نشان فعالیتی است که نه تنها اسلام آن را مجاز می داند بلکه بر این فعالیت صحه می گذارد. در طول تاریخ حجاب دچار هجمه های مختلف فرهنگی- نظامی شده است برخی سعی کرده اند که ظاهر آن را حفظ کرده و هدف باطنی آن را خنثی سازند و ...

1- مقدمه : زنان به عنوان نيمي از پيکره جامعه نقش بسيار مهمي درايجاد وگسترش عفت وپاکدامني و اخلاق در بين جوامع بشري دارد .عفت وحياي زن که يکي از مهمترين عوامل حفظ وبقاي عفت عمومي است . نه تنها در تمام اديان ومذاهب الهي مورد تاکيد قرار گرفته ،

فصل اول کلیات تحقیق تعریف و موضوع تحقیق: کلمه حجاب هم به معنی پوشیدن است و هم به معنی پرده و حاجب است. بیشتر استعمالش به معنی پرده است. این کلمه از آن جهت مفهوم پوشش می دهد که پرده وسیله پوشش است و شاید بتوان گفت که به حسب اصل هر پوششی حجاب نیست، آن پوششی حجاب نامیده می شود که از طریق پشت پرده واقع شدن صورت گیرد. و این مطلب باعث شده افرادی گمان کنند که اسلام برای زن چنین مقرر ...

مقدمه: الحمد لله رب الرض و السماء و صلوات الله و سلامه علی محمد و آل محمد و عجل الله تعالی فی فرجهم. هدف اولیه این پایان نامه ارتقاء کیفیت پارچه چادر مشکی داخلی بود. اما با تحقیقات انجام شده در این زمینه به این نتیجه رسیدیم که این عمل به سادگی امکان پذیر نیست و در تولید این پارچه تکنیکهای زیادی به کار می رود که از طرفی امتحان خود را به خوبی پس داده اند و از طرفی از نظر مبانی ...

چکيده: موضوعاتي که در اين مقاله آمده است عبارتند از: وجود حجاب قبل از اسلام در جهان ،‌علت فلسفه پيدا شدن حجاب ،‌نقد و بررسي علتها از ديدگاه اسلام، ‌معناي لغوي حجاب، پوشش زن در اسلام، بالابردن ارزش زن، نتايج سيستم روابط آزاد بين زن و مرد، سيماي حقي

کند وکاوي در مسئله‌ي حجاب اگر قرار باشد در مورد روشن شدنِ مسئله لباس و پوشش زنان به روايت، سنت، و مستندات رايج فقهي بسنده کنيم، اين مسئله هيچگاه براي امثال من که فقيه نيستيم روشن نخواهد شد مگر آنکه اول ميان متنِ سنت و متن قرآن تفاوت قايل شويم و به‌

بسم الله الرحمن الرحيم مقاله اى درباره‌ى حجاب مقدمه لزوم پوشيدگي زن در برابرمرد بيگانه يکي ازمسائل مهم اسلامي است . در خود قرآن کريم درباره اين مطلب تصريح شده است . عليهذا در اصل مطلب از جنبه اسلامي نمي‏توان ترديد کرد . پوشيدن زن خود

تاريخچه حجاب اطلاع من از جنبه تاريخي کامل نيست . اطلاع تاريخي ما آنگاه کامل است‏ که بتوانيم درباره همه مللي که قبل از اسلام بوده‏اند اظهار نظر کنيم . قدر مسلم اينست که قبل از اسلام در ميان عضي ملل حجاب وجود داشته است . تا آنجا که من در کتابه

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول