دانلود مقاله مقاومت ساختمان در برابر زلزله

Word 61 KB 139 39
مشخص نشده مشخص نشده جغرافیا - زمین شناسی - شهرشناسی - جهانگردی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • برای طراحی و پایداری سازه ها در برابر خطر زمین لرزه سه سطح در نظر گرفته شده است.

    الف) سطح مبنای طراحی (D.B.L) در این سطح لرزه‌ای در طراحی، احتمال رویداد زمین لرزه دست کم یک بار در طول عمر مفید سازه وجود دارد و درصد پذیرش خطر بیش از 50 درصد (50 تا 64 درصد) است.

    در این سطح، دوره بازگشت رویداد زمین لرزه را، بر حسب ملاحظات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، 100 تا 500 سال در نظر می گیرند که در این پژوهش 500 سال در نظر گرفته شده است.

    فرض بر این است که در این سطح از خطر زمین لرزه، سازه کاملاً مقاومت کند و خسارت سازه ای به آن وارد نشود.

    ب) سطح بالای طراحی (M.B.L) در طول عمر مفید سازه کم و درصد پذیرش خطر 10 تا 20 درصد است .

    در این سطح، دوره بازگشت حرکت نیرومند زمین بر اثر رویداد زمین لرزه را با توجه به عوامل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی میان 500 تا 1000 سال در نظر می گیرند.

    در بررسی حاضر این دوره از روی احتیاط 100 سال انگاشته شده است.

    سازه ای که در این سطح طراحی می شود، اگر بر اثر زمین لرزه خسارت ببیند، قاعدتاً قابل مرمت است.

    پ) حداکثر سطح قابل پیش بینی (M.C.L) در این حالت احتمال رویداد این سطح از حرکت زمین در طول عمر مفید سازه بسیار کم است و معمولاً درصد پذیرش خطر کمتر از 10 درصد است.

    دوره بازگشت رویداد در این سطح بیش از 2000 سال در نظر گرفته شده است.

    بر اثر وقوع زمین لرزه با این دوره بازگشت سازه ممکن است به شدت آسیب ببیند، اما قاعدتاً به کلی فرو نمی ریزد.

    ناحیه بندی کشور بر حسب بیشینه شتاب افقی خمهای بیشینه افقی حرکت زمین را برای سطح مبنای طراحی با دوره بازگشت رویداد 500 سال نشان می دهد.

    در این نقشه شش ناحیه قابل تمیز است؛ ناحیه یک نقاط با بیشینه شتاب افقی کمتر از 15/0 شتاب گرانش زمین (g) را در بر دارد.

    بسیاری از مراکز و اراضی استانهای مرکزی، همدان، اصفهان و یزد و بخشی از مناطق کویر مرکزی و لوت تا هامون جازموریان در این پهنه قرار دارند.

    نقشه 2.

    1 بیشینه شتاب افقی زمین برای سطح مبنای طراحی (دوره بازگشت 500 ساله) ناحیه دو شامل نقاطی است که بیشینه شتاب افقی در آنها 15/0 تا کمتر از 20/0 شتاب گرانش زمین است.

    بخشی از استانهای زنجان، ارومیه، کردستان، مرکزی، تهران، سمنان، خراسان، لرستان، چهار محال بختیاری و بوشهر در این ناحیه قرار دارند.

    شهرهایی چون ارومیه، سنندج، خرم آباد، ایلام، شیراز، بوشهر، زابل و سمنان جزو این ناحیه هستند.

    در ناحیه سه بیشینه شتاب افقی 2/0 تا کمتر از 3/0 شتاب گرانش زمین است.

    این ناحیه در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل، شمال استان خراسان، شمال استانهای هرمزگان و خوزستان و جنوب استان سیستان و بلوچستان گسترش زیاد دارد.

    شهرهای کرمانشاه، اردبیل، مشهد، زاهدان و کرمان در ناحیه سه واقع شده اند.

    ناحیه چهار با بیشینه شتاب افقی 3/0 تا کمتر از 4/0 شتاب گرانش زمین به صورت نواری در حاشیه گسله های توانمند و بنیادی گسترده است.

    شهرهای مهّمی چون شهر کرد، اهواز و بندر عباس در این ناحیه قرار دارند.

    ناحیه پنج با بیشینه شتاب افقی 4/0 تا 5/0 شتاب گرانش زمین مجاور گسله های توانمند و بنیادی شناخته شده کشور مانند گسله شمال تهران، مشاء ، البرز شمالی، شمال تبریز، گسل اصلی زاگرس، کپه داغ، دورونه (گسله بزرگ کویر) ، ده شیر،‌ نایبند، گوک، کوه بنان، رامهرمز، شهر بابک، نهبندان، سبزواران، میناب، ساحلی مکران و نه (غربی و شرقی) قرار دارد.

    ناحیه شش با بیشینه شتاب افقیg 5/0، بیشتر در حوزه گسله شمال تبریز واقع شده است.

    این گسله از دیرباز با رویدادهای متعدد زمین لرزه همراه بوده است.

    2 خمهای بیشینه شتاب افقی برای سطح لرزه ای بالای طراحی با دوره بازگشت رویداد 100 سال را نشان می دهد.

    در این نقشه نیز 6 ناحیه تمیز داده شده است.

    با این تفاوت که در آن بیشینه شتاب افقی حرکت نیرومند زمین برای نواحی ششگانه بدین شرح است: ناحیه یک کمتر از 2/0 شتاب گرانش زمین ناحیه دو 2/0 تا کمتر از 25/0 شتاب گرانش زمین ناحیه سه 25/0 تا کمتر از 35/0 شتاب گرانش زمین ناحیه چهار35/0 تا کمتر از 45/0 شتاب گرانش زمین ناحیه پنج 45/0 تا کمتر از 55/0 شتاب گرانش زمین ناحیه شش 55/0 شتاب گرانش زمین نقشه 2.

    3 خمهای بیشینه شتاب افقی برای سطح لرزه ای حداکثر قابل پیش بینی با دوره بازگشت رویداد 2000 سال را نشان می دهد.

    در این نقشه نیز همانند دو نقشه پیشین 6 ناحیه قابل تشخیص است.

    بیشینه شتاب افقی حرکت نیرومند زمین برای این نواحی به شرح زیر است: ناحیه یک کمتر از 25/0 شتاب گرانش زمین ناحیه دو 25/0 تا کمتر از 30/0 شتاب گرانش زمین ناحیه سه 30/0 تا کمتر از 40/0 شتاب گرانش زمین ناحیه چهار40/0 تا کمتر از 50/0 شتاب گرانش زمین ناحیه پنج 50/0 تا کمتر از 60/0 شتاب گرانش زمین ناحیه شش 60/0 شتاب گرانش زمین و بیشتر بیشینه شتاب اقفقی زمین برای سطح بالای طراحی (دوره بازگشت 1000 ساله) 1- حرکت زمین در اثر زلزله از آنجا که بازتاب یک ساختمان در اثر زلزله بستگی به ویژگیهای حرکت زمین دارد، باید سعی نمود تا حرکاتی را که در زمین در هنگام وقوع یک زلزله عمده ایجاد می شوند، تعریف کرد.

    متأسفانه با یک تعریف واحد نمی توان تمام حرکات مختلفی را که ممکن است در یک محل بخصوص اتفاق بیفتد، مشخص نمود.

    به طور کلی می توان موارد زیر را در مورد حرکات زمین در اثر زلزله ذکر کرد: حرکات زمین در نزدیکی منشاء زلزله‌(گسل مسبب) شدید بوده و با دور شدن از آن این حرکات ضعیف تر می شوند.

    زمان های تناوب عمده ارتعاش زمین با دور شدن از منشاء افزایش می یابند.

    لایه های عمیق خاک نرم، حرکاتی را در سطح زمین ایجاد می کنند که دارای زمان تناوب های عمده طولانی تری نسبت به حالت وجود لایه های سخت و یا سنگی می باشند.

    اندازه گیری اولیه حرکت زمین در اثر زلزله، همان شتاب نگاشت های بدست آمده از دستگاه های شتاب نگار می باشد.

    اطلاعات بدست آمده از یک شتاب نگار معمولاً شامل دو مؤلفه افقی (در امتدادهای عمود بر یکدیگر) و یک مؤلفه قائم حرکت می باشند.

    هر چند حالت ایده ال در طراحی ساختمان ها آن است که ساختمان در برابر اثر شتاب نگاشت مشخص که احتمال وقوع آن در آینده با قبول یک میزان خطر معلوم وجود دارد، طراحی شود، لیکن اشکالاتی که در حال حاضر برای تعیین مشخصات دقیق شتاب نگاشت فرضی در محل یک ساختمان وجود دارد ایجاب می نماید بجای استفاده مستقیم از شتاب نگاشتها از روش های دیگری که حداکثر بازتاب های ساختمان را تعیین می کند، استفاده شود.

    عملی ترین و متداولترین این روش ها در حال حاضر روش طیف بازتاب زلزله می باشد.

    2 –طیف بازتاب زلزله درصورتی که برای یک شتاب نگاشت معین و برای یک نسبت میراثی ثابت، منحنی تغییرات حداکثر بازتاب شتاب مطلق Sa برای یک سیستم با یک درجه آزادی با زمانهای تناوب مختلف، رسم گردد.

    این منحنی طیف بازتاب شتاب (مطلق) نامیده می شود.

    این طیف را می توان برای میراثی های مختلف سازه ترسیم نمود.

    طیف بازتاب فوق برای یک زلزله خاص بوده و همان مشکل مربوط به استفاده از یک شتاب نگاشت را دارا می باشد و لذا نمی تواند به تنهایی مبنای طراحی قرار گیرد.

    برای رفع این نقیصه با استفاده از مجموعه ای از طیف های بازتاب زلزله های مختلف ولی همگن و انجام عملیات آماری، طیف همواره شده برای طرح و یا سطح بهره برداری بدست می آید.

    زمان تناوب ساختمان (ثانیه) زمان تناوب ساختمان (ثانیه) شکل طیف بازتاب یک زلزله خاص شکل طیف بازتاب هموار شده این گونه طیف ها یا با دستورالعمل مندرج در آئین نامه (طیف استاندارد آئین نامه ، بند 2-15-1- الف) و یا بر اساس مطالعات ویژه موقعیت محل (طیف ویژه ساختگاه ، بند 2-15-1-ب) بدست می آید.

    حداکثر کلیه بازتاب های یک سیستم با یک درجه آزادی با زمان تناوب T و نسبت میرائی معین را می توان با در دست داشتن Sa بدست آورد.

    درا ین ناحیه در اکثر موارد مطابق شرایط ذکر شده می توان از مقادیر طیف استاندارد آئین نامه (بند 2-15-1- الف) به عنوان Sa استفاده کرد.

    یعنی برای زلزله Sa= 1/R ABI و برای زلزله سطح بهره برداری: Sa= 1/6 ABI 1-5- گروه بندی ساختمانها بر حسب اهمیت در این آئین نامه ساختمانها از نظر اهمیت به سه گروه تقسیم می شوند: گروه 1- ساختمانهای با اهمیت زیاد این گروه شامل چهار دسته زیر است: الف - «بنای ضروری» که قابل استفاده بودن آنها پس از وقوع زلزله اهمیت خاص دارد وقفه در بهره برداری از آنها به طور غیر مستقیم موجب افزایش تلفات و خسارات در نواحی زلزله زده می شود مانند بیمارستانها و درمانگاهها، مراکز آتش نشانی، مراکز و تأسیسات آبرسانی، نیروگاهها و تأسیسات برق رسانی، برجهای مراقبت فرودگاهها، مراکز مخابرات، رادیو تلویزیون، تأسیسات انتظامی و مراکز کمک رسانی و به طور کلی تمام ساختمانهائی که استفاده از آنها در نجات و امداد مؤثر می باشد.

    ب – ساختمانهائی که خرابی آنها موجب تلفات زیاد می شود مانند مدارس، مساجد، استادیومها، سینما و تأترها، سالن های اجتماعات، فروشگاههای بزرگ، ترمینالهای مسافری، یا هر فضای سرپوشیده که محل تجمع بیش از 300 نفر در زیر یک سقف باشد.

    پ – ساختمانهائی که خرابی آنها سبب از دست رفتن ثروت ملی می گردد مانند موزه ها، کتابخانه ها، و به طور کلی مراکزی که در آنها اسناد و مدارک ملی و یا آثار پر ارزش نگهداری می شود.

    ث – ساختمانها و تأسیسات صنعتی که خرابی آنها موجب آلودگی محیط زیست و یا آتش سوزی وسیع می شود مانند پالایشگاهها، انبارهای سوخت و مراکز گازرسانی گروه 2 – ساختمانهای با اهمیت متوسط در این گروه ساختمانهائی قرار دارند که خرابی آنها تلفات و خسارات قابل توجه بوجود می آورد مانند ساختمانهای مسکونی و اداری و تجاری، هتلها، پارکینگهای چند طبقه و آن دسته از ساختمانهای صنعتی که جزو گروه 1 نمی باشند.

    گروه 3 – ساختمانهای با همیت کم این گروه شامل دو دسته زیر می باشد: الف – ساختمانهائی که خسارت نسبتاً کمی از خرابی آنها حادث می شود و احتمال بروز تلفات در آنها بسیار کم است.

    ب – ساختمانهای موقت که مدت بهره برداری از آنها کمتر از 2 سال است.

    خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادآ*خوزستانآبادان1*فارسآباده2*قزوینآب‌گرم(آوج)3*گیلانآبیک4*گیلانآستارا5*مرکزیآستانه6*مرکزیآشتیان7*خراسانآشخانه8*خوزستانآغاجاری9*گلستانآق قلعه10*مازندرانآلاشت11*مازندرانآمل12 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادالف*یزدابرکوه1*زنجانابهر2*مرکزیاراک3*اردبیلاردبیل4*اصفهاناردستان5*یزداردکان6*چهارمحال بختیاریاردل7*فارسارسنجان8*آذربایجان غربیارومیه9*خراساناسفراین10*کرمانشاهاسلام‌آبادغرب11*تهراناشتهارد12*اصفهاناصفهان13*فارساقلید14*لرستانالیگودرز15 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادالف*خوزستانامیدیه16*کرمانانار17*اصفهانانارک18*خوزستاناندیمشک19*آذریجان شرقیاهر20*بوشهراهرم21*خوزستاناهواز22*خوزستانایذه23*سیستان‌و‌بلوچستانایرانشهر24*ایلامایلام25*سمنانایوانکی26 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادب*مازندرانبابل1*مازندرانبابلسر2*خراسانباجگیران3*اصفهانبادرود4*خوزستانباغملک5*کرمانبافت6*یزدبافق7*کردستانبانه8*خراسانبجستان9*خراسانبجنورد10*بوشهربرازجان11*کرمانبردسیر12*لرستانبروجرد13*چهارمحال‌و‌بختیاریبروجن14*سیستان‌و‌بلوچستانبزمان15 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادب*خوزستانبستان16*آذربایجان شرقیبستان‌آباد17*هرمزگانبستک18*سمنانبسطام19*خراسانبشروئه20*کرمانبم21*سیستان‌‌و‌بلوچستانبمپور22*خوزستانبندرامام‌خمینی23*گیلانبندرانزلی24*گلستانبندرترکمن25*هرمزگانبندرخمیر26*بوشهربندر دیلم27*بوشهربندر طاهری28*هرمزگانبندرعباس29*گلستانبندر گز30 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادب*هرمزگانبندرلنگه31*قزوینبوئین زهرا32*بوشهربوشهر33*یزدبهاباد34*خوزستانبهبهان35*مازندرانبهشهر36*سمنانبیارجمند37*کردستانبیجار38*خراسانبیرجند39 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادپ*اردبیلپارس آباد1*لرستانپل دختر2*مازندرانپل سفید3*مازندرانپلور4*آذربایجان‌غربیپیران شهر5 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادت*قزوینتاکستان1*خراسانتایباد2*آذربایجان‌شرقیتبریز3*خراسانتربت جام4*خراسانتربت حیدریه5*سمنانترود6*یزدتفت7*مرکزیتفرش8*آذربایجان‌ غربیتکاب9*مازندرانتنکابن10*همدانتویسرکان11*تهرانتهران12*اصفهانتیران13 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادج*خراسانجاجرم1*هرمزگانجاسک2*سیستان‌وبلوچستانجالرق3*سیستان‌وبلوچستانجالق4*خراسانجغتای5*آذربایجان شرقیجلفا6*اصفهانجندق7*کرمانشاهجوانرود8*فارسجهرم9*کرمانجیرفت10*گیلانجیرنده11 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادچ*گیلانچابکسر1*سیستان‌و‌بلوچستانچابهار2*اصفهانچادگان3*مازندرانچالوس4*هرمزگانچارک5*خراسانچناران6 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادح*هرمزگانحاجی آباد1 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادخ*بوشهرخارک1*سیستان‌وبلوچستانخاش2*فارسخرامه3*لرستانخرم‌آباد4*زنجانخرم دره5*خوزستانخرمشهر6*اردبیلخلخال7*مرکزیخمین8*فارسخنج9*خراسانخواف10*اصفهانخوانسار11*اصفهانخور12*آذربایجان غربیخوی13 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادد*فارسداراب1*اصفهانداران2*سمناندامغان3*خراساندرگز4*لرستاندرود5*خراساندرونه6*ایلامدره شهر7*خوزستاندزفول8*خراساندشت بیاض9*مرکزیدلیجان10*تهراندماوند11*کهکلویه‌و‌بویراحمددوگنبدان12*اصفهاندهاقان13*فارسده بید14*سیستان‌وبلوچستاندهک15 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادد*ایلامدهلران16*خراساندیهوک17 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادر*مازندرانرامسر1*خوزستانرامشیر2*کرمانراور3*کرمانراین4*خراسانرباط5*یزدرباط‌پشت‌بادام6*همدانرزن7*گیلانرشت8*خراسانرشتخوار9*گیلانرضوانشهر10*کرمانرفسنجان11*کرمانشاهروانسر12*گیلانرودبار13*گیلانرودسر14*تهرانرودهن15 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادر*تهرانری16 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادز*سیستان‌وبلوچستانزابلی1*سیستان‌وبلوچستانزابلی2*سیستان‌وبلوچستانزاهدان3*کرمانزرند4*زنجانزنجان5*اصفهانزواره6*سیستان‌وبلوچستانزهک7 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادس*مازندرانساری1*یزدساغند2*مرکزیساوه3*کرمانسبزآباد4*خراسانسبزوار5*فارسسپیدان(اردکان)6*خراسانسده7*آذربایجان شرقیسراب8*سیستان‌وبلوچستانسراوان9*خراسانسرایان10*سیستان‌وبلوچستانسرباز11*کرمانشاهسرپل ذهاب12*کرمانسرچشمه13*خراسانسرخس14*کردستانسقز15 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادس*زنجانسلطانیه16*قمسلفچگان17*آذربایجان غربیسلماس18*سمنانسمنان19*اصفهانسمیرم20*کرمانشاهسنقر21*خراسانسنگان22*کردستانسنندج23*خوزستانسوسنگرد24*سیستان‌وبلوچستانسوران25*فارسسوریان26*کرمانسیرجان27*کرمانسیرچ28*کهکلویه‌وبویراحمدسی سخت29*آذربایجان غربیسیه چشمه30 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادش*خوزستانشادگان1*مرکزیشازند2*خراسانشاندیز3*سمنانشاهرود4*آذربایجان غربیشاهمیزدژ5*چهارمحال‌بختیاریشلمزار6*خوزستانشوش7*خوزستانشوشتر8*کرمانشهداد9*کرمانشهر بابک10*چهارمحال‌بختیاریشهر کرد11*سمنانشهمیرزاد12*فارسشیراز13*خراسانشیروان14 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادص*خراسانصالح آباد1 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادط*خراسانطبس1 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادع*سمنانعباس آباد1*بوشهرعسلویه2*یزدعقداء3*مازندرانعلمده4*اصفهانعلویجه5*گلستانعلی‌آباد(گرگان)6 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادف*چهارمحال‌بختیاریفارسان1*خراسانفاروج2*فارسفراشبند3*خراسانفردوس4*اصفهانفریدون‌شهر5*مازندرانفریدون‌کنار6*خراسانفریمان7*فارسفسا8*تهرانفشم9*سیستان‌وبلوچستانفنوج10*فارسفیروزآباد11*تهرانفیروزکوه12 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادق*مازندرانقائم شهر1*خراسانقائن2*فارسقادرآباد3*کردستانقروه4*آذربایجان غربیقره ضیاءالدین5*قزوینقزوین6*هرمزگانقشم7*کرمانشاهقصر شیرین8*سیستان‌وبلوچستانقصر قند9*قمقم10*اصفهانقمشه(شهررضا)11*اصفهانقمصر12*خراسانقوچان13*زنجانقیدار14*فارسقیر15 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادک*خراسانکاخک1*فارسکازرون2*اصفهانکاشان3*خراسانکاشمر4*کردستانکامیاران5*همدانکبوتر آهنگ6*تهرانکرج7*کرمانکرمان8*کرمانشاهکرمانشاه9*کرمانشاهکرند10*گیلانکلاچای11*مرکزیکمیجان12*سیستان‌وبلوچستانکنارک13*بوشهرکنگان14*کرمانشاهکنگاور15 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادک*فارسکوار16*قمکوشک‌نصرت17*کرمانکوهبنان18*اصفهانکوهپایه19*لرستانکوهدشت20*چهارمحال‌بختیاریکوهرنگ21*سیستان‌وبلوچستانکوهک22*قمکهک23*کرمانکهنوج24*هرمزگانکیش25 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادگ*هرمزگانگاوبندی1*کهکلویه‌وبویراحمدگچساران2*فارسگراش3*گلستانگرگان4*سمنانگرمسار5*اردبیلگرمی6*اصفهانگل آرا7*کرمانگلباف8*اصفهانگلپایگان9*خراسانگناباد10*بوشهرگناوه11*گلستانگنبدکاووس12*سیستان‌وبلوچستانگواتر13*خراسانگیفان14*کرمانشاهگیلان غرب15 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادگ*اردبیلگیوی16 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادل*فارسلار1*هرمزگانلاوان2*گیلانلاهیجان3*چهارمحال‌بختیاریلردگان4 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادم*گیلانماسوله1*اذربایجان غربیماکو2*کرمانماهان3*خوزستانماهشهر4*مرکزیمحلات5*مازندرانمحمود آباد6*آذربایجان شرقیمراغه7*گلستانمراوه تپه8*تهرانمردآباد9*مازندرانمرزن اباد10*آذربایجان شرقیمرند11*فارسمرودشت12*یزدمروست13*کردستانمریوان14*خوزستانمسجد سلیمان15 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادم*اردبیلمشکین شهر16*خراسانمشهد17*خوزستانملاثانی18*همدانملایر19*گیلانمنجیل20*ایلامموسیان21*آذربایجان غربیمهاباد22*سمنانمهدی شهر23*ایلاممهران24*یزدمهریز25*آذربایجان غربیمیاندوآب26*آذربایجان شرقیمیانه27*سیستان‌وبلوچستانمیرجاوه28*اصفهانمیمه29*هرمزگانمیناب30 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادم*گلستانمینودشت31 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادن*اصفهاننائین1*چهارمحال‌بختیاریناغان2*خراساننایبند3*اصفهاننجف آباد4*سیستان‌وبلوچستاننصرت آباد5*اصفهاننطنز6*آذربایجان غربینقده7*کرمانشاهنوسود8*مازندراننوشهر9*مازندراننور10*فارسنورآبادممسنی11 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادن*همداننهاوند12*خراساننهبندان13*فارسنیریز14*خراساننیشابور15*سیستان‌وبلوچستاننیک شهر16 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادو*تهرانورامین1*اصفهانورزنه2 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیاده*یزدهرات1*گیلانهشتپر2*تهرانهشتگرد3*خوزستانهفتگل4*همدانهمدان5*خوزستانهندیجان6*خوزستانهویزه7 خطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهخطر نسبی زلزلهاستانشهرستانردیفکممتوسطزیادخیلی‌زیادی*کهکلویه‌وبویراحمدیاسوج1*یزدیزد2

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

مقدمه: سدها به عنوان منابع ذخیره سازی و انحراف آب و کنترل سیلاب های مخرب و تولید انرژی الکتریکی و بسیاری موارد دیگر ، طراحی و ساخته می شوند، لذا این سازه ها عامل مهمی در توسعه ظرفیت رودخانه با اهداف کشاورزی، تأمین آب شرب شهرها و روستاها ،و سایر پروژه های اقتصادی محسوب می گردند و بدین لحاظ سدها باید در طول سالیان متمادی در برابر بارهای نسبتاً بزرگ که توسط آب و سایر عوامل ایجادمی ...

زلزله و مقاوم سازی ساختمان ها کشور ایران در منطقه زلزله خیزی واقع شده است براساس نقشه های پهنه بندی موجود، قسمت اعظم کشور ما از نظر زلزله در پهنه با خطر بینی بالا قرار دارد. تاریخ زلزله های اخیر کشورمان نشان می دهد که از اوایل قرن تقریباً هر 10 سال یک زلزله مخرب داشته ایم که منجر به تخریب گسترده منازل، مرگ ساکنین آن و خسارات عمده ‌اقتصادی شده است. آخرین زلزله مخرب در ایران زلزله ...

چگونه يک ساختمان ايمن در برابر زلزله بسازيم اگر قصد ساختن يک سرپناه براى خود داريد کافى است مطابق نقشه رعايت ضوابط فنى و استفاده از مصالح مرغوب، آغاز کنيد. اين گزارش، اين آگاهى را به شما مى دهد که سريع تر اقدام به جلوگيرى از اشتباهات و خطا

لرزش ناگهاني پوسته‌هاي جامد زمين ، زلزله يا زمين لرزه ناميده مي‌شود. دليل اصلي وقوع زلزله را مي‌توان افزايش فشار بيش از حد داخل سنگها و طبقات دروني زمين بيان نمود. اين فشار به حدي است که در سنگ گسستگي بوجود مي‌آيد و دو قطعه سنگ در امتداد سطح شکستگ

NEW-دبیر اولین همایش بین المللی زلزله و سبک سازی ساختمان اظهار داشت: سبک سازی یکی از مهمترین راهکارهای کاهش تلفات جانی و مالی در کشور زلزله خیز ایران است. به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر محمد رضا عدل پرور با بیان این مطلب گفت: تشخیص و شناسایی زمان، مکان و بزرگی زلزله تا به حال برای بشر امکان پذیر نبوده و این امر باعث شده است که محققان، پژوهشگران و ...

زلزله چیست؟ لرزش ناگهانی پوسته‌های جامد زمین ، زلزله یا زمین لرزه نامیده می‌شود. دلیل اصلی وقوع زلزله را می‌توان افزایش فشار بیش از حد داخل سنگها و طبقات درونی زمین بیان نمود. این فشار به حدی است که در سنگ گسستگی بوجود می‌آید و دو قطعه سنگ در امتداد سطح شکستگی نسبت به یکدیگر حرکت می‌کنند. به سطح شکستگی که توأم با جابجایی است، گسل گفته می‌شود. وقتی که سنگ شکسته می‌شود، مقدار ...

فصل اول تعاریف و کلیات 1-1 تعریف مفهوم سد در فرهنگ فارسی و عربی آن قدر روشن است که هم در جامعه مهندسی و هم در عرف اجتماع مفهومی بی نیاز از توضیح دارد به طوری که حتی مشتقات آن در فرهنگ ماکاملا مانوس است مانند سد معبر، سد راه، مسدود، انسداد و غیره. به هر حال معنای خاص آن عبارت است از بنایی که بخشی را از بخش دیگر جدا می‌کند و غالباً به مفهوم دیوار یا سازه ای است که از حرکت آب (کلا ...

دلیل پیدایش زمین لرزه: طبق آخرین بررسیهای به عمل آمده، سطح کره زمین از 12 صفحه برزگ به نام Plate تشکیل شده است که این صفحات ساکن نبوده و جابجا می شوند و در طی جابجایی خود به همدیگر نیرو وارد کرده و این نیروها بتدریج در کناره ها یا داخل این صفحات انباشته شده و در نهایت به صورت زمین لرزه آزاد می گردد. دلیل حرکت این صفحات، جریان همرفتی ای است که در زیر این پوسته ها و در قسمت مایع ...

« تاثیر الیاف پروپیلن بر روی خواص بتن های با قدرت زیاد » خلاصه: علاوه بر خصوصیات خوب بتن بااستحکام بالا بعضی از خواص عملکرد ضعیف در مورد چکش خواری و مقاومت به آتش را دارد. اخیراً کاربرد الیاف پلی پروپیلن برای برطرف کردن این ضعف ها بوده است و ناشی از خواص عالی آنها و قیمت کم آنها می باشد. استفاده از یک مقدار معین الیاف در مخلوط بتن، 2/0 درصد حجم بر روی خواص مکانیکی اصلی بتن های ...

چکیده: این مقاله گزارشی است از آخرین تحقیقات انجام شده توسط شورای تکنولوژی کاربردی (ATC) وابسته به آژانس فدرال مدیریت بحران (FEMA) برای توسعه یک روند ارزیابی کمی است و نقصان هایی که از خرابی سازه ای بر اثر وقوع زلزله ناشی می شود. این کار با مقایسه عملکرد مورد انتظار از یک ساختمان آسیب دیده که در معرض زلزله های آینده قرار می گیرد با عملکرد مورد انظتار برای یک ساختمان غیر آسیب ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول