دانلود مقاله دین زرتشت

Word 61 KB 14034 14
مشخص نشده مشخص نشده تاریخ
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • دین مجوس :
    دین مجوس ، همان آئین زردشتی است که در ایران قبل از اسلام دین رسمی مردم بوده است و البته در هندوستان نیز بطور چشمگیری در بین مردم شیوع داشته است ، و فعلاَ هم در هر دو کشور ایران و هندوستان و بعضی از کشورهای دیگر نیز پیروان فراوانی دارد.


    برخی از دانشمندان معتقدند : دین زرتشت ابتدا یک آئین توحیدی و یگانه پرستی بوده است ، و زردشت با زحمات طاقت فرسائی را که متحمل گردید و با کوشش فراوانی را که از خود نشان نداد ، آثار شرک و دوگانه پرستی را که از دیر زمانی در بین مردم ایران معمول بود از میان برد.
    ولی از نظر اینکه در متون کتب دینی زردشتی همه جا بطور واضح از دو اصل (خیر و شر) و دو فاعل یزدان و اهریمن که هر دو ضد یکدیگر می باشند ،
    سخن به میان آمد ، بسیار مشکل است بر انسان که بتواند ادعا بالا را بپذیرد !


    فیلیسین شاله در کتاب « تاریخ مختصر ادیان بزرگ در صفحه 210 » می نویسد : « از نظر فلسفس مزدیسنا طرفدار اصالت دو گانگی است در مقابل اصل نیکی ، اصل بدی « انگر امینو » است که زیان می رساند.

    و « اهریمن » مشهور است ، در بعضی از مدارک در جوهر وجود اهورا مزدا دو اصل متمایز قرار دارد ن یکی اندیشه نیک و آفریننده حیات است و دیگری ترس و مرگ است که از وجود قادر متعال جدا گشته و بصورت اهریمن جلوه
    گر می گردد.


    مؤلف کتاب ( جاهلیت و اسلام ) بعد از این که می گوید : و داریوش اول (521 ق م ) که یکی از سلاطین هخامنشی می باشد نیز همچون خلقی کثیر به این آیین ( یعنی آئین زردشتی ) گرویدند ، آنگاه در صفحه 34 کتاب نامبرده مینویسد : « اما هنوز از عمر این شریعت قرنی کامل نگذشت که بر اثر عوامل مختلف از مجرای یکتا پرستی و توحیدی خارج و در مجاری « ثنویت » یا دوگانه پرستی قرار گرفت و کم کم پرستش« امشاسپندان » ـ یعنی منزّهان ابدی ـ یا خدایان ششگانه ( خدای حیوانات اهلی و سفید و خدای آتش ، و خدای فلزات ، و خدای زمین ، و خدای آبها و نباتات و خدای سیارات و ثوابت فلکی ) که در آغاز همچون رب النوعها یا فرشتگان موکل و مدبر ، آئین ها و ادیان دیگر ، مورد تقدیس بوده ، اما کم کم از تقدیس به پرستش رسیده ـ و نیز به پرستش خداوندان کوچکتر از « امشاسپندان » یعنی یازاتها یا یزدانها که شماره آنها زیاد است معتقد شدند …» یکی از مسائلی که در آئین مجوس ـ و زردشتی ـ مطرح است مسئله آتش پرستی و تاسیسات آتشکده ها می باشد .

    زرتشتیان در معبدگاه های خودشان جایگاه مخصوصی را برای آتش و نگاهداری آن اختصاص داده و در مقابل آن به عبادت و کرنش می پردازند ن و در مواقع بروز سوانح و پیش آمدها خودشان را در پناه آن قرار می دهند .

    بعضی از دانشمندان زردشتی در مقام معذرت بر آمده میگویند : این عمل یعنی کرنش در مقابل آتش ـ برای این است که چون آتش مظهر تجلّی ذات حق است لذا مردم ما ، رو در روی آن به عبادت می پردازند .

    ولی چنانچه واضح است : این توجیه مشکل را حل نمی کند زیرا اولا سایر موجودات نیز مظهر ذات حق می باشند « وفی کل شی له آیه نذل علی انه واحد » و ثانیاً علی فرض صحت این توجیه ، این عمل خود کاشف از یک نوع ثنویت و دوگانه پرستی آشکاری می باشد که ادیان توحیدی هرگز آنرا تایید نمی نمایند .

    دانشمندان معاصر مانند پور داود ـ با جدیت فراوان می کوشند تا موضوع ثنویت را از ساحت مذهب زرتشتی بزدایند ، و برای هر یک از آتش پرستی و خورشید و ماه نیایشی ، توجیهاتی را به میان بیاورند ، و مخصوصاً نسبت به دو عامل خیر و شر ـ بنام اهورامزدا، و اهریمن ، میگویند : نه اینست که اهریمن در مقابل اهورامزدا به ضدیت قد علم کرده باشد ، نه بلکه آن در مقابل یکی از مظاهر اهورا مزدا کار شکنی می نماید .

    گرچه این توجیهات ـ و مخصوصاً توجیه اخیر ـ تا اندازه ای به حل مشکل کمک می کند ، ولی مشکل اصلی ، محتویات کتاب « اوستا » می باشد که از موارد بطور واضح و صریح اهورامزدا را مبدا و خالق خیر و روشنی معرفی می کند و در مقابل آن یک نیروی دیگری بنام « انگرا مینو یا اهریمن » قرار می دهد که آن آفریننده شر و تاریکی می باشد .

    و از لحاظ اینکه این دو مبدا هر یک بطور مستقل در مقابل یکدیگر قرار می گیرند ، لذا انسان با هیچگونه توجیهی نمیتواند به توحیدی بودن این آئین اذعان نماید ؟

    .

    شخصیت زردشت شخصیت زردشت و گذارشات احوال او را باید از دیدگاههای مختلف مورد توجه قرار دهیم ، 1ـ وجود تاریخی زردشت 2 ـ تاریخ تولید زردشت 3 ـ جایگاه تولید و محل تبلیغات زردشت 4 ـ موضوع زردشت ، مشروح مطلب : الف ـ وجود تاریخی زردشت گرچه بنظر مشکل می رسد : کسی بتواند در وجود تاریخی شخصیتی مانند زردشت ـ که تقریباً شهرت جهانی دارد ـ تشکیک بنماید ولی مع ذلک در کلمات بعضی از دانشمندان مطالبی دیده می شود که انسان را در این خصوص مردد میسازد !

    « فیلیسین شاله » در کتاب « تاریخ مختصر ادیان بزرگ ص 209 » در این مورد مینویسد : « و وجود تاریخی او « زردشت » محلّ اختلاف و اعتراض است مفسر فرانسوی اوستا ، « جیمز دار مستتر » از زردشت خدایی می سازد و او را تظاهر هوم ، بشکل انسان میداند « کرن هلندی » او را افسانه ای منسوب به خورشید میشناسد .

    با وجود این آثاری موجود است که وی را شخصیت تاریخی میدهد !

    « سودر بلوم » می نویسد : آئین اوستا خود به خود بوجود نیامده بلکه دارای مؤسس است که از آن طریق مندرجات اوستا را با کیش قدیم آریایی و آئین شرک ایران مقایسه میکند … سپس شاله ، در ادامه گفتارش می گوید : در هر حال موضوع دانش تاریخ مسلّم نیست ، معمولاً این رای رایج است که زرتشت میان قرن هفتم و ششم قبل از میلاد بوده است » .

    ب ـ تاریخ تولد زرتشت : تاریخ تولد زرتشت به درستی معلوم نیست و چنانچه دیدیم « شاله » رای رایج را در این مورد میان قرن هفتم و ششم قبل از میلاد معرفی میکرد ، و علامه نوری در کتاب ( جاهلیت و اسلام ) تولد زرتشت را مابین قرنهای ششم تا یازدهم قبل از میلاد مسیح حدس زده است .

    و در پا صفحه آن کتاب ص 33 از قول « جاکسن » نقل می کند که او طبق تحقیقاتی که بعمل آورده است تاریخ زندگانی زرتشت را بین 660 تا587 قبل از میلاد آورده است .

    در تواریخ خود زرتشتیان اختلافات بیشتری و در عین حال حیرت آورتری دیده میشود که ممکن نیست بتوان مابین آنها را التیام بخشید .

    مثلاً در کتاب « فروع مزدیسنا » فصل شرح زرتشت ، از صفحه 33 تا 38 اقوال مختلفی را در این مورد نقل می کند ، تا این که از برخی اروپائیان تاریخ حیات زرتشت را نه هزار و ششصد سال قبل از میلاد مسیح نقل کرده است .

    علامه یحیی نوری در کتاب « جاهلیت و اسلام ص 34 پاورقی » بعد از بیان مطلب بالا ، از قول استاد پور داود نقل می کند که او حیات زرتشت را تقریباً یکهزار و یکصد سال قبل از میلاد مسیح میداند !

    ج ـ جایگاه تولد و محل بعثت و تبلیغات زرتشت : برخی از دانشمندان معتقدند : زرتشت ، در آذربایجان شمال غربی ایران متولد شده است ولی نویسنده کتاب « فروع مزدیسنا » در صفحه 33 آن کتاب ، جایگاه تولد او را در شهر ری معرفی می نماید .

    میگویند : زردشت بعد از آن که آئین خودش را در زادگاه خود نتوانست بخوبی تبلیغ کند ، او به بلخ رفته و به رسالت خویش پرداخت ، و چون گشتاسب دینش را پذیرفت بزودی در سرتاسر ایران گسترش پیدا کرد.

    د ـ موضوع دعوت زردشت : معروف این است که موضوع اصلی دعوت زردشت بر پایه توحید و یگانه پرستی استوار بوده است ولی متأسفانه طبق متن اوستا ـ چنانچه قبلاَ تذکر داده شد ، و نیز از عمل خارجی پیروان او یکنوع ثنویت و دو گانه پرستی در این آئین مشاهده می شود که مشکل است به توحیدی بودن آن معتقد گردید !

    باری ، یکی از تعالیم این آئین ، همان دستورات سه گانه : رفتار نیک ، گفتار نیک ، پندار نیک می باشد که شعار تمام زردشتیان است ، و به آن افتخار می نمایند.

    عقاید عمومی زرتشتیان زرتشتیان به آتش تا سر حد پرستش احترام میگذارند !

    آنها میگویند : چون آتش مظهر نورانیت خدا می باشد ، لذا ما آنرا تقدیس نموده در مقابل آن سر تواضع فرود می آوریم .

    ما قبلا ـ مقداری در این باره مطالبی را به میان آوردیم .

    آنجا متذکر شدیم که علاوه بر آتش ، سایر موجودات نیز مظهر نورانیت و معرف خدای یگانه می باشند ، معلوم نیست : این مزیت تنها چرا به آتش داده شده است ؟

    !

    بهرحال : موضوع آتشکده ـ و آتشگاه ـ از ویژه گیهائیست که تنها به پیروان مذهب زرتشت اختصاص دارد برخی از دانشمندان برآنند که موضوع آتشکده و آتش پرستی در آئین اولی زرتشتی نبوده است ولی بعدها کم کم در میان مردم این موضوع شایع ، و جزء عقاید آنها ، و داخل در دین گردیده است .

    بالاخره موضوع آتش پرستی و مسئله آتشکده از معماهای عجیب و مشکل بزرگی است که تا به حال هیچکس « حتی دانشمندان زرتشتی نیز » نتوانسته اند آنرا حل نموده و از مرامنامه زرتشتی ها آنرا حذف نمایند ، شاید منشاء اصلی همان تعلیمات « اوستا » باشد که بعداً در باره آن بحث خواهیم کرد !

    « فلیپسین شاله » که در کتاب « تاریخ مختصر ادیان بزرگ ص 210 » می نویسد : « سه هزار سال قبل از ظهور زرتشت ، زمین جایگاه سعادت و خوشبختی بود .

    ولی « انگرا مینو » در آنجا دست به تخریب زد ، موجودات و امور زیر را آفرید : زمستان ، تگرگ ، حیوانات وحشی ـ حشرات زیان بخش به انسان ، و گاو نر ، ویرانی اندوه و مرگ ، در روح انسان بی ایمان شک و گرایش به بدی را وارد ساخت .

    این ستیز سه هزار سال پس از زرتشت پایان می یابد .

    هر هزار سال از دختر باکره ، از نطفه زرتشت « نجات دهنده ای » نمایان می شود .

    حوادث آسمانی موجب ذوب شدن فلزات در دل کوهها می گردد ، فلزات ذوب شده برای مؤمنین شیر سرد و برای دشمنان دین ، درد ناک است .

    « عبدالمجید » دانشمند معتزلی که معروف به « ابن الحدید » شارح نهج البلاغه می باشد .

    در کتاب « شرح نهج البلاغه » جلد اول ( طبع قدیم ) ص 21 ضمن اینکه عقاید ملل را نسبت به خلقت آدم و علم تذکر می دهد ، می گوید : « و اما « مجوس » آدم ، نوح و سام ، و حام ، و یافث را نمی شناسد ن و اولین فرد بشر را بشری بنام « کیومرث » که ملقب به « کوه شاه » می باشد معرفی می نمایند » و ابتدا خلقت آن را چنین می پندارند که یزدان ( یعنی همان صانع اول به اعتقاد آنها ) در کار ( اهریمن ) که همان شیطان می باشد ، در فکر فرو رفت ، و آن فکر باعث شد که جبهه و صورتش در عرق نشست !

    سپس عرق را پاک کرده بدور ریخت و از آن کیومرث بوجود آمد !

    دانشمند نامبرده ، شرح مفصلی را در باره دشمنی کیومرث و اهریمن به میان می آورد تا اینکه می گوید : بالاخره اهریمن بر کیومرث غالب گردیده او را در نبرد بر زمین زد ، آنگاه مهیا شد تا کیومرث را به خورد ، او در خواست او ، از سرش شروع به خوردن نمود تا رسید به موضوع خصی و محل تجمع « منی » که در صلب او قرار داشت .

    اینجا بود که دو قطره نطفه از کیومرث بر روی زمین ترشح کرد و سپس از آنها دو گیاه به نام « ریباستان» در کوه استخر رست ، و آن کوه بنام کوه « دام داد » معروف می باشد ن و سپس بر زیر آن گیاه « ریباستان » در اول ماه نهم اعضاء بشریت ظاهر و در آخر آن دو بشر مرد و زن بوجود آمد که یکی از آنها بنام « میشی » و دیگری بنام « میشانه » نامیده شد و این دو موجود ، بمنزله آدم و حوا می باشند که نزد ملًیین ( یعنی دینداران ) معروف می باشند !….

    عناصر اربعه « یعنی آب ، خاک ، آتش ، و باد ج در نظر زرتشتیان بسیار محترم و مقدس میباشند و لذا کسانی که با این عناصر سرو کار دارند مانند کشاورزان و صنعت گران و از لحاظ اینکه آنها را آلوده می نمایند ، در نظر پیروان این مذهب پلید و پست دیده میشوند !

    نویسنده « تاریخ مختصر ادیان بزرگ ص 213 » یکی دیگر ، از خصوصیات دین زرتشت را چنین می آورد : « آتش و زمین و آب را نباید آلوده گردانید ، زیرا آفریدگان اهورا مزدا هستند به همین جهت جسد مرده را نباید در خاک نهاد ، پس از مرگ جسم را نباید در بناهای استوانه ای شکل « برج سکوت » گذار تا خوراک سگ و لاشخورها گرد …..

    آتش ، نشان وجود نورانی خداوند متعال است .

    آتش اصل آداب دینی است ، هر آتشگاه ، جایگاه مخصوصی دارد که در آنجا شعله آتش جاودان میسوزد .

    با دست زدن و نفس کشیدن نباید آتش را آلوده ساخت ، مؤبد ( روحانی ) باید دستکش داشته باشد و پوششی در مقابل دهن قرار دهد » .

    اوستا یا کتاب مقدس زرتشتیان : کتابی که فعلا بنام « اوستا » در دست زرتشتیان به عنوان کتاب مقدس وجود دارد ، استناد آن به شخص زرتشت ، مورد تردید است !

    برخی از دانشمندان برآنند که این کتاب در قرن سوم و چهارم میلادی تدوین شده و بدست مردم داده شده است .

    « فیلیپسن شاله » در کتاب « تاریخ مختصر ادیان بزرگ ص 208 » می نویسد : « کتاب مقدس « آئین مزدا » اوستا یا زند اوستا ( اوستا متن و زند تفسیر است ) .

    این نوشته های مقدس فقط در قرن سوم میلادی گرد آوری شد و در قرن چهارم مسیحی به عنوان کتاب شریعت دین زرتشت اعلام گردید ، ولی یک بخش از این آثار ، مخصوصاً پنج سرود موسوم به « گاتها » به عصر بسیار پیشین تر تعلق دارد و تالیف زرتشت است ……» .

    بنا براین ـ یعنی در صورتیکه تاریخ تدوین این کتاب را در قرن چهاردهم میلادی بدانیم ـ و اختلاف تاریخ را نسبت به زمان حیات زرتشت ، در نظر بگیریم ، نتیجه این می شود که بگوییم : این کتاب مابین یکهزار و پانصد ، و یکهزار و سیصد ، و یکهزار و چهار و یا اقلاً نهصد سال بعد از حیات زرتشت نوشته شده و در دسترس مردم قرار گرفته است !

    در حمله اسکندر مقدونی به ایران که به سال 330 قبل از میلاد اتفاق افتاد ، و مراکز مهم ـ که از جمله کتابخانه های جمشید بود ـ طعمه حریق گردید ، قسمت معظم اوستا از بین رفت ، و بعد از چندین قرن که ساسانیان روی کار آمدند و از 226 بعد از میلاد اندک اندک بقدرت رسیدند بعلل فراوانی که در تاریخ مذکور است باستحکام مبانی آئین فراموش شده زردشتی پرداختند ، اینجا بود که مؤبدان و روحانیون زردشتی دست اندر کار نوشتن اوستا شده و از قطعات پراکنده و محفوظات و روایات ، این کتاب را به شکل کنونی ساخته و در دسترس مردم قرار دادند.

    مشکلی که برای همگان در اینجا پیش می آید ، این است که مؤبدان و دست اند کاران جمع آوری این کتاب که لااقل نهصد سال در کنج فراموشی قرار داشته است مطالب آنرا از کجا آورده و باستناد کدام دلیل صحت آنها را دریافته اند ؟

    و سپس تا چه اندازه می توان به امانت داری آنها اطمینان حاصل نمود و معتقد شد که آنها در نوشتن این کتاب تحت نفوذ سلاطین آن زمان قرار نگرفته باشند؟

    علامه نوری در کتاب « جاهلیت و اسلام ص 288 » از « دارمستتر » نقل می کند که او گفته است : تمام اوستا بعد از تسلط اسکندر به ایران و آتش سوزی او ، در فاصله قرن اول تا قرن چهارم میلادی نوشته شده و بعدها یکجا گردآوری شده است.

    و به همین جهت بخوبی ملاحظه می شود که اوستای فراهم شده بمناسبت تماس و روابط حاصله میان ایرانیان و یونانیان از یک طرف ، و یونانیان و یهودیان از طرف دیگر ، از اصول و فلسفه ها و آثار یهود و افلاطونیان آثار زیاد بر داشته است .

    اصلاحاتی که در نیم قرن اخیر در دین زردشت بعمل آمده است : در سال 1764 میلادی شخصی بنام « انکیتل دوپرون » اهل فرانسه به هندوستان سفر کرده و در بمبئی به مطالعه اوستا پرداخت و سپس آنرا ترجمه کرده در سه جلد انتشار داد.

    جامعه زردشتیان پس از مطالعه این کتاب متوجه شدند که مبنای تعالیم « اوستا » روی ثنویت و دو گانه پرستی و توحید استوار می باشد.

    از این رو ثروتمندان زردشتی با مصرف کردن پولهای زیادی خواستار اصلاح آن شدند .

    و بالاخره در نیم قرن اخیر ( یعنی از پنجاه سال قبل ) شخصی بنام « ابراهیم پور داود » دست به اصلاحاتی زده و در زیر نظر « مؤبدان » و دانشمندان زردشتی بکار پرداخته و با سعی فراوان کوشیده است تا بلکه کتاب اوستا را یک کتاب توحیدی معرفی نماید.

    پور داود ، گرچه در این راه زحمات زیادی را متحمل شده است ولی بجز اینکه الفاظ و لغات را بغیر معنای اصلی ترجمه کند راه دیگری را اتخاذ نکرده است .

    او « اهورا مزدا » را خدای یکتا می نامد ، و ایزد و یزدان را که نام دو خدا می باشد گاهی یاوران « اهورا مزدا » معرفی می کند و گاهی هم نام فرشته روی آنها می گذارد .

    او و همکارانش سعی دارند که اثبات کنند : در مقابل « اهورا مزدا » قدرت ربوبی دیگری وجود ندارد ، و « اهریمن » فقط در مقابل یکی از مظاهر او « سپنتا مینو » ایستاده است .

    اما با مراجعه باصل کتاب اوستا خلاف این مطلب ظاهر می گردد زیرا : در همه جای اوستا ، اهورا مزدا روشنی بخش و مبداء نیکی معرفی شده و در مقابل همین مبداء نیروی دیگری قرار دارد که او مبداء تمامی شرور و تاریکی ها می باشد.

    پور داود همه جا آگاهانه یا ناآگاهانه دو لفظ یزدان و ایزد را که در زبان پهلوی و فارسی قدیم در ردیف « بُغ» یعنی خدا قرار دارند بنام فرشته معرفی کرده است.

    جای تعجب اینجاست که نامبرده در دیباچه کتاب خودش بجای بسم الله بنام یزدان بخشنده شروع به نوشتن نموده است.

    نویسنده تاریخ اجتماعی ایران ( دکتر موسی جوان ) در صفحه 420 همان کتاب از دانشمند فرانسوی دکتر « دهارلز » نقل میکند که او بعد از نقل اقوال مختلف درباره عقاید زرتشت می نویسد : « در اوستا ، عقیده بر تعداد خدایان مبنی بر طبیعت پرستی ….

    و سپس ثنویت و دو گانه پرستی و بالاخره وحدت و یگانه پرستی همه جا جلوه گر است …….» بلاخره از آنجایی که راه شناسایی ماهیت هر دین و مرامی ، بستگی کامل با کتاب مقدس آن دین دارد ، از این رو مشکل است بتواند با مطالعه« اوستا ج دین فعلی زرتشتی را یک دین توحیدی تمام عیار به پندارد !

    در اینجا توجه به یک نکته لازم است که بدانیم : دین توحیدی ـ که مورد توجه است ـ آن دینی است که خدای مورد پرستش در آن، یک وجود بحت و یگانه در ذات و صفات بوده باشد ، و شیطان در ادیان از آن نامبرده می شود و مورد لعن قرار میگیرد ، تنها برای اینست که در راه عبودیت مردم مانع ایجاد می کند و مردم را از فرمانبرداری خدا باز می دارد ، اما او در مقابل خدا به هیچ کاری اقدام نمی کنند .

    در خاتمه این بحث بجا است خلاصه أی از آنچه را ابن اثیر در کتاب « کامل» ـ ج 1 ص 258 طبع بیروت ـ درباره شخصیت زرتشت و آئین او مینویسد متذکر شویم : او می گوید : زرتشت فرزند « سقیمان » که ادعاء پیامبری داشت ، در زمان پادشاهی بشتاسب (گشتاسب ) ظهور کرد .

    اهل کتاب را گمان براین است که او از اهل فلسطین بوده است ،و برخی دیگر برآنند که او از نژاد عجم بوده است !…… بشتاسب زرادشت را از بلخ احضار کرده و دین او را پذیرفت و مردم را هم وارد کرد تا دین او را بپذیرند !

    مورخ نامبرده میگوید : مجوسیها گمان می برند : زرادشت از آذربایجان بوده است ، او بر سلطان وارد شد و در دستش قطعه ای از آتش بود که با آن بازی می کرد ، در حالیکه نه خود او را میسوزاند و نه به دیگری آسیب می رسانید !

    ولی اینها دروغ می گویند .

    …… ظهور زرادشت بعد از سی سال از سلطنت بشتاسب تحقق پذیرفته است .

    او با خود کتابی داشت که گمان می کرد آنرا خدای تعالی بر او نازل نموده است .

    او کتاب را در دوازده هزار عدد پوست گاو نوشته و با طلا نقاشی کرده بود.

    بشتاسب آنرا در مخفی گاهی در استخر نهاده و مردم را از یاد گرفتن ن منع مینمود .

    منبع و مأخذ : کتاب موازنه ادیان چهارگانه توحیدی تألیف حسین قرنی گلپایگانی

کلمات کلیدی: دین - دین زرتشت - زرتشت

دين زرتشت در فصول مختلف اين تحقيق ، نظريات زرتشت در باره مسائل متعدد، به آن گونه که از گاتاها بر مي آيد، تجزيه و تحليل شد. از اين بررسي ميتوان نتيجه گرفت که هدف اصلي زرتشت تربيت انسان و رشد فضائل عالي و معنوي در اوست. از نظر زرتشت فقط در جامعه انسان

همان طور که مي دانيم خداوند متعال مي فرمايد که در اديان وملتهاي پيشين بنگريد که در زندگي آنها پندي است آموزنده براي شما . از استاد بسيار گرامي جناب آقاي جعفري نهايت سپاس گزاري را دارم که در تهيه اين تحقيق راهنما ومشوق من بوده است آيين زرتشتي دين رس

در فصول مختلف اين تحقيق ، نظريات زرتشت در باره مسائل متعدد، به آن گونه که از گاتاها بر مي آيد، تجزيه و تحليل شد. از اين بررسي ميتوان نتيجه گرفت که هدف اصلي زرتشت تربيت انسان و رشد فضائل عالي و معنوي در اوست. از نظر زرتشت فقط در جامعه انسانهاي راست د

زَرتُشت، زردشت، زردهُشت يا زراتُشت نام پيامبر ايراني و بنيادگذار دين زرتشتي يا مَزدَيسنا و سراينده گاثاها کهن‌ترين بخش اوستا است. زرتشت توجه مورخين معاصر را حداقل به دو دليل جلب کرده است: يکي مبدل شدن زرتشت به شخصيت اي افسانه اي است چنانچه در طي سال

مقدمه : زَرتُشت، زردشت، زردهُشت يا زراتُشت(در اوستا زَرَثوشْتَرَ به تعبيري به معني «دارنده روشنايي زرين‌رنگ» و به تعبيري ديگر «دارنده شتر زردفام» و سرانجان به معناي «ستاره زرين») نام پيامبر ايراني و بنيادگذار دين زرتشتي‌گري يا مزداپرستي و سراينده گا

هنگامي که آريائيان به ايران آمدند، پس از چند سالي زندگي روستايي و شهرنشيني شکل گرفت. در آن زمان انسان اصلاح‌گري جهت پايان دادن به خرافات و آئين‌هاي منحرف قيام کرد. اين پيامبر مصلح خود را فرستاده خداي خوبي و روشنايي معرفي کرد. او خود را زرتشت و خداي

زرتشت و دين ايران در زماني از تاريخ که ايران در گيرودار زايش يک نوزاد تمدني بود که قرار بود درآينده تمدن شکوهمند ايران هخامنشي شود «زَرَت‌اوشترَه پسر پوروش‌ اسپَه» از خاندانِ «اسپيتامَه» در خوارزم (شمال ازبکستانِ کنوني) ظهور کرد. زَرت‌اوشترَه بمعناي

آیین سدره پوشی برابر با یک روش کهن و پذیرفته شده باستانی، همه جوانان دختر و پسر باید آیین سدره پوشی را انجام دهند تا زرتشتی شناخته شوند. درباره سنی که آیین باید انجام شود، دیدگاه های چندی وجود دارد. برخی انجام آن را هنگامی که جوان به سن بلوغ رسیده و توانایی شناخت خوب از بد را دارد، سفارش می کنند و برخی دیگر انجام آن را پیش از رسیدن به سن بلوغ لازم می دانند. امروز در ایران کودکان ...

مقدمه همان طور که می دانیم خداوند متعال می فرماید که در ادیان وملتهای پیشین بنگرید که در زندگی آنها پندی است آموزنده برای شما . از استاد بسیار گرامی جناب آقای جعفری نهایت سپاس گزاری را دارم که در تهیه این تحقیق راهنما ومشوق من بوده است آیین زرتشتی دین رسمی کشور ساسانیان از ابتدا باروحانیون زرتشتی متحهد شدند و این رابطه محبت آمیز در میان دین ودولت تا آخر عهد آنان استحکام داشت ...

در زمانی از تاریخ که ایران در گیرودار زایش یک نوزاد تمدنی بود که قرار بود درآینده تمدن شکوهمند ایران هخامنشی شود «زَرَت‌اوشترَه پسر پوروش‌ اسپَه» از خاندانِ «اسپیتامَه» در خوارزم (شمال ازبکستانِ کنونی) ظهور کرد. زَرت‌اوشترَه بمعنای شتر زرین است. شتر در خوارزم و بیابانهای آسیای میانه یک حیوان بسیار مفید به شمار میرفت زیرا سواری بود، بارکش بود، شیر برای تغذیه میداد، از گوشتش تغذیه ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول