دانلود مقاله پرواز بسوی پروردگار یکتا اعمال صالح- احکام-اخلاق-دعا

Word 232 KB 14496 87
مشخص نشده مشخص نشده الهیات - معارف اسلامی - اندیشه اسلامی
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • ای نام تو بهترین سرآغاز بی نام تو نامه کی کنم باز
    از دعاهای امام سجاد علیه السلام در حمد و سپاس خدای تعالی، سپاس خدایی را که اوّل است و پیش از او اوّلی نبوده و آخر است و پس از او آخری نباشد.

    خدایی که دیده های بینندگان از دیدنش ناتوانند و اندیشه های وصف کنندگان از عهده وصفش بر نیایند رسول اکرم فرمودند مرا توانایی مدح و ثنای تو نیست، تو خود باید ثنا گوی ذات اقدس خویش باشی، و سپاس خدایی را که با آفرینش آسمان ها و زمین و آنچه در آنهاست و فرستادن کتابها و پیغمبران و ائمه معصومین علهیم السلام خویشتن را وجود، علم، قدرت و حکمتش را بما شناساند.
    و شکر و سپاس از نعمت های خود را به ما الهام نمود.
    چنان سپاسی که با آن زندگی کنیم، بین کسانی از خلقش که او را سپاسگزارند، و با آن پیش افتیم بر هر که به رضا و خشنودی پاداش او و عفو و گذشتش پیش افتاده سپاسی که تاریکی های برزخ قبر را بر ما روشن سازد.
    و سپاس خدای را که به محمّد پیغمبرش صلی الله علیه و آله بر ما منّت نهاد منتّی که امّتهای گذشته و مردم پیش از ما از آن بی بهره بودند.

    و سپاس خدای را که ائمه معصومین علیهم السلام را راهنمایان ما گردانید تا به وسیله آنان به شهر علم رسیده خدا را بشناسیم.

    احکام رساله امام خمینی رحمه الله علیه
    حدیث سخنان گهربار مولای متقیان حضرت علی علیه السلام
    دعا از صحیفه سجادیه
    ضمناً از درگاه پروردگار یکتا برای استاد ارجمند جناب آقای اوزار که احادیث را به ما تعلیم دادند خیز دنیا و آخرت را مسئلت می نمائیم.
    تقدیم به پیشگاه چهارده معصوم پاک و مؤمنین و مومنان بالاخص پدرم- مادرم و همسرم
    گردآورنده معصومه علی اصغر
    بسم الله الرحمن الرحیم
    ما لطف پروردگار جهان و خالق یکتا در روز جمعه اول ماه رجب تولد مولانا امام محمد باقر علیه السلام زبان روزه با وضو و غسل روز جمعه رو به قبله شروع نمودم احادیثی را به نیت با قیات الصالحات انشاء الله تعالی الأحقر معصومه علی‌اصغر بنام خداییکه هم رحتمی عام دارد و هم رحمتی خاص به نیکان.


    ستایش مر خدا را که مالک و مدّبر همه عوالم است تنها تو را می پرستیم و تنها از تو یاری می طلبیم.



    مسئله
    مسلمان باید به اصول دین یقین داشته باشد و در احکام دین یا مجتهد باشد که بتواند احکام را از روی دلیل بدست آورد.

    یا از مجتهد تقلید کند یعنی به دستور او عمل نماید.

    یا از را احتیاط طوری به وظیفه خود عمل نماید که یقین کند تکلیف خود را انجام داده.
    حدیث قال علی علیه السلام.

    من عرف نفسه فقد عرف ربه
    خواهی که خدای خویش را بشناسی قبل از همه ذات خویشتن را بشناس
    پس هر کس به خلقت خود توجه کند و خود را بشناسد خداوند متعال را شناخته و ایمان آورده است.
    دعا پروردگارا ما را به راه راست هدایت بفرما راه کسانیکه به آنها نعمت دادی نه غضب شده ها و گمراهان آمین یا رب العالمین.
    دعا پروردگارا ما را به راه راست هدایت بفرما راه کسانیکه به آنها نعمت دادی نه غضب شده ها و گمراهان آمین یا رب العالمین.

    مسئله- مسائلی را که انسان غالباً به آنها احتیاج دارد واجب است یاد بگیرد.

    حدیث- قال علی علیه السلام: آخه العلم ترک العمل به و آنه العمل ترک الاخلاص فیه فرمود علی علیه السلام آفت دانش عمل نکردن به آنست و آفت عمل خالص نبودن آن میباشد: آن گفته که شد بری ز کردار هوای است و آن کار که خالی ز خلوص است هبا است صد حیث از آن علم که عاری ز عمل افسوس از ‌آن علم که توام به ریاست العلم بلا عمل کا الشجر بلا ثمر علم بدون عمل مثل درخت بدون میوه و فایده میباشد پروردگارا ما را به طریق هدایت خویش از رستگاران قرار بده آمین یا رب العالمین .

    مسئله- اگر برای انسان مساله ای پیش آید که حکم آنرا نمی داند می تواند صبر کند تا فتوای مجتهد اعلم را بدست آورد.

    یا اگر ممکن است به احتیاط عمل کند یا اگر احتیاط ممکن نباشد می تواند عمل را بجا آوردن پس اگر معلوم شد که مخالف واقع یا گفتار مجتهد بوده دوباره باید انجام دهد: حدیث قال علی علیه السلام آفه العامه العالم الفاجر، آفه العدل السلطان الجائر دانشمند تباهکار آفت مردم و پادشاه ستمکار آفت دادگری است.

    آن دانایی که اهل فسق است و فساد و ان پادشهی که اهل جور است و عناد زین هر دو تباهکار ظالم فریاد کان آفت خلق باشد این آفت داد دعا- پروردگارا ما را به پنج صفت هدایت بفرما 1 ایمان به غیب 2 اقامه نماز 3 انفاق از آنچه روزی ما کرده ای 4 ایمان به آنچه بر ابنیاء خود نازل فرموده ای 5 یقین به آخرت آمین یا رب العالمین مسئله - اگر مکلف مدتی اعمال خود را بدون تقلید انجام داد در صورتی آن اعمال صحیح است که بفهمد به وظیفه واقعی خود رفتار کرده است یا عمل او با فتوای مجتهدی که وظیفه اش تقلید از او بوده یا فعلاً باید از او تقلید کند مطابق باشد.

    حدیث قال علی علیه السلام: ابدء السائل بالنوال قبل السئوال.

    فانک ان احوجنه الی سوالک اخذت من حر وجهه اکثر مما اعطیته بیش از آنکه سائل از تو پرسش کند نیاز او را برآور زیرا اگر او را محتاج به سوال از خود گردانی بیشتر از آنچه به او داده ای آبرویش را برده ای خواهی که دهی بسائلی نعمت و مال مگذار که او دهان گشاید به سوال و رنه چو کند سوال چندانکه دهیش زان بیشتر آبروش گردد پا مال دعا-خداوند متعال در سوره نساء اولین آیه فرموده که نعمت آفرینش بزرگترین موهبت الهی است.

    تا انسان با ادراک در برابر این عطای بزرگ وظیفه خویش بداند که از دستورات صاحب نعمت اطاعت نماید پروردگارا ما را به انجام وظیفه خویش که اطاعت از دستوراتت میباشد.

    با معرفت کامل موفق بدار آمین یا رب العالمین مسئله-آب یا مطلق است یا مضاف.

    آب مضاف آبیست که از چیزی بگیرند مثل آب هندوانه و گلاب و یا با چیزی مخلوط شود مثل آبی که به قدری با گل و مانند آن مخلوط شود که دیگر به ‌آن آب نگوئید و غیر اینها آب مطلق است و آن بر پنج قسم است اول آب کر دوم آب قلیل سوم آب جاری چهارم ‌آب باران پنجم آب چاه.

    قال علی علیه السلام.

    فرمود حضرت علی علیه السلام ابذل لصدیفک کل الموده و لا تبذل له الطمانینه نسبت به دوستت دوستی را تمام کن.

    ولی تمام اطمینان را به او ببخش.

    ای صاحب راز، راز خود را زنهار مسپار به هیچکس چه اغیار چه یار جز راز که ‌آن سیردنی نیست به کس بر دوست هر آنچه می سپاری بسپار دعا- پروردگارا می دانیم که در هر حال نو پشتیبان ما هستی و اعتقاد ما اینست.

    پروردگارا ما را از منافقین قرار نده.

    آمین یا رب العالمین مسئله- آب مضاف چیز نجس را پاک نمی کند.

    وضو، و غسل هم با آن باطل است.

    حدیث- قال علی علیه السلام فرمود حضرت علی علیله السلام ابلغ ناصح لک الدنیا لواننصحت.

    بهترین و رساننده ترین پند دهنده تو دنیا میباشد.

    به شرط آنکه پذیرا باشی دوران زمانه پند چون قند دهد وان پند به مردم خردمند دهد آنکس که بود به جان و دل پند پذیر هر لحظه بدو زمانه صد پند دهد پروردگارا عبادت ما را عامل تقوا قرار بده که به عبادت خود مغرور نشویم که هر عبادتی تقوا ساز نیست.

    مسئله- نجاسات یازده چیز است بول-غائط-منی- مردار-خون- سگ و خوک- کافر-شراب- فقاع آبجو ولی آبیکه بدستور طبیب از جو می‌گیرند و به آن ماءالشعیر میگوئید پاک است یازدهم عرق شتر نجاستخوار حدیث- قال علی علیه السلام فرمود حضرت علی علیه السلام افه الکلام الاطاله آفت سخن پرگوئی است ای آنکه کلامت چو گل از خوشبویی است و ندر سخنت نهایت نیکوئی است خواهی که نباشد سخنت بی تاثیر کم گوی که آفت سخن پر گوئی است دعا ایمان قلبی باید توام با اعمال صالح باشد.

    پروردگارا اعمال ما را صالح و شایسته و کارساز و مقبول درگاهست قرار بده.

    آمین یا رب العالمین مسئله- مطهرات.

    ده چیز نجاست را پاک می کند.

    و آنها را مطهرات گویند اول آب، دوم زمین، سوم آفتاب، چهارم استحاله، پنجم انتقال، ششم اسلام، هفتم تبعیت، هشتم برطرف شدن عین نجاست، نهم استبراء حیوان نجاستخوار- دهم غائب شدن مسلمان،‌احکام اینها را بطور مفصل در رساله های عملیه مراجع تقلید خود بخوانید.

    حدیث- قال علی علیه السلام فرمود حضرت علی علیه السلام و اتقوالله الذی ان قلتم سمع و ان اضمرتم علم از مخالفت و نا فرمانی خداوندی بترسید که هر چه بگوئید می شنود و هر چه پنهان دارید می داند.

    مومن ز خدا جدا شدن نتواند هم ترس کند از او هم او را خواند هر ذکر که می کنی خدا می شنود هر فکر که می کنی خدا می داند دعا- عهد دو گونه است عهد و پیمانی که مردم با یکدیگر می بندند و باید به آن وفادار باشند.

    و هر گونه تعهدی که انسان بین خود و خدا داشته باشد عهد الهی است پروردگارا ما را از عهد شکنان قرار نده.

    آمین یا رب العالمین مسئله- ظرفی که از پوست سگ یا خوک یا مردار ساخته شده خوردن و آشامیدن از آن طرف حرام است وضو گرفتن و غسل کردن با آن چه ظرف باطل است احتیاط واجب آنست که چرم سگ و خوک و مردار را اگر چه ظرف هم نباشد استعمال نکنند.

    حدیث- قال علی علیه السلام فرمود حضرت علی علیه السلام اجتناب السیات اولی من اکتساب الحسنات.

    دوری کردن از بدیها بهتر است از بدست آوردن نیکی ها است.

    ای گشته به تیشه خطا خانه خراب اندر عقب صواب چندان مشتاب جان را اگر از خطا بپردازی به (بهتر) چون ترک خطاست بهتر از درک صواب دعا- رسول اکرم فرمودند صله رحم یعنی پیوند با خویشاوندان شهرها را آباد می سازد، و بر عمرها می افزاید، گر چه انجام دهندگان آن از نیکان هم نباشند و بهترین راه برای خدمت به آنان این است که لااقل از تو آزار و مزاحمتی نبینند.

    پروردگارا ما را از کسانی قرار بده که صله رحم بجا می آورند و خویشاوندان از ما آزار و مزاحمتی نبینند.

    مسئله- در وضو واجب است صورت و دستها را بشویند و جلوی سر و روی پاها را مسح کنند.

    و در ازای صورت را باید از بالای پیشانی جاییکه موی سر بیرون می آید تا آخر چانه شست و پهنای آن به مقداری که بین انگشت وسط و شست قرار می گیرد باید شسته شود و اگر مختصری از این مقدار را نشویند وضو باطل است، و برای اینکه یقین کنند کاملاً شسته شده باید کمی اطراف آنرا هم بشویند.

    و بعد دست راست و بعد دست چپ از بالای آرنج تا سر انگشتان را بشویند برای آنکه یقین کند آرنج را کاملاً شسته باید مقداری بالاتر از آرنج را هم بشویند ولی حتماً تا سر انگشتان را بشویند.

    حدیث- قال علی علیه السلام- فرمود حضرت علی علیه السلام احترسوامن سوره الاطراء و المدح فان لها ریحاً خبیثه فی القلب.

    از مدح بی جا و تملق بپرهیزید زیرا روح را آلوده و نا پاک می سازد.

    هشدار که گوش بر تملق ندهی یا آنکه به مدح خویشتن دل ننهی مدح تو اگر تو را به خود غره کند تاریک شوی اگر چه روشن چو مهی غره= مغرور- غره= شب اول ماه دعا- از صحیفه سجادیه پروردگارا بر محمد و آل او درود فرست و ما گناهکاران را از ستم در عظمت خود بازدار چون ارتکاب گناه و عدول از حق، خود یک نوع جوری است نسبت به عظمت خالق.

    آمین یا رب العالمین مسئله- وضوی ارتماسی آنست که انسان صورت و دستها را به قصد وضو در آب فرو برد یا آنها را در آب فرو برد و به قصد وضو بیرون آورد.

    اگر موقعی که دستها را در آب فرد می برد نیّت وضو کند تا وقتی که آنها را از آب بیرون می آورد و ریزش آب تمام میشود به قصد وضو باشد وضوی او صحیح است و نیز اگر موقع بیرون آوردن از آب قصد وضو کند و تا وقتی که ریزش آب تمام میشود بقصد وضو باشد وضوی او صحیح است.

    حدیث قال علی علیه السلام فرمود علی علیه السلام احذر اللسان فانه سهم یخطی.

    از شر زبان بترس زیرا او چون تیری است که به خطا میرود آن قوم که نیستند از بی خردان اندیشه نکرده کی گشایند زبان پیوسته ز لغزش زبان دوری کن کین تیر نمی نشیند آخر به نشان دعا- جابر از امام محمد باقر علیه السلام که فرموده پنج روح برای مقربین اولیاء خدا است روح قدس که با آن همه چیزها را میدانند.

    و روح ایمان که با آن خدا را عبادت و بندگی می نمایند، و روح شهوتی که با آن از طعام و نکاح لذت و بهره می برند، و روح بدن که با آن به آهستگی و نرمی راه میروند، و چهار روح برای اصحاب یمین مومنین است چون روح قدس در ایشان نیست،‌و سه روح برای اصحاب شمال کفار و منافقین است چون د ارای روح ایمان نمیباشند.

    جمع روح بفتح را است که به معنی آسایش میباشد.

    پروردگارا ما را از آسایش های زندگی بهره مند بفرما.

    آمین یا رب العالمین مسئله- شرایط وضو سیزده چیز است.

    اول آب وضو پاک باشد دوم مطلق باشد سوم آنکه آب وضو و فضائیکه در آن وضو می گیرد مباح باشد چهارم آنکه ظرف آب وضو مباح باشد پنجم آنکه ظرف آب وضو طلا و نقره نباشد ششم آنکه اعضای وضو موقع شستن و مسح کردن پاک باشد هفتم آنکه وقت برای وضو و نماز کافی باشد هشتم آنکه بقصد قربت یعنی برای انجام فرمان خداوند عالم وضو بگیرد و اگر برای خنک شدن یا بقصد دیگری وضو بگیرد باطل است.

    نهم آنکه وضو را به ترتیبی که گفته شد.

    بجا آورد اول صورت و بعد دست راست و بعد دست چپ را بشوید و بعد از آن سر و بعد پاها را مسح نماید و باید پای چپ را پیش از پای راست مسح نکند.

    و اگر به این ترتیب وضو نگیرد باطل است.

    شرط دهم آنکه کارهای وضو را پشت سر هم انجام دهد.

    شرط یازدهم آنکه شستن صورت و دستها و مسح سر و پاها را خود انسان انجام دهد و اگر دیگری او را وضو دهد- یا در رساندن آب بصورت و دستها و مسح سر و پاها باو کمک نماید، وضو باطل است دوازدهم آنکه استعمال آب برای او مانعی نداشته باشد سیزدهم آنکه در اعضاء وضو مانعی از رسیدن آب نباشد.

    حدیث- قال علی علیه السلام فرمود حضرت علی علیه السلام احدر کل عمل اذاسئل عنه عامله استحیی منه و انکره از هر کاری که چون از کننده اش بپرسند شرم آورد و منکر بجا آوردنش شود دوری کن.

    آن راه که هر رونده را زار کند و ان کار که هر عزیز را خوار کند کاری است که از کننده اش چون پرسند از وحشت رسوا شدن انکار کند دعا- سپاس خدای را که ما را به حقیقت توبه و بازگشت از گناه راهنمایی نمود، توبه ای که آنرا نیافته ایم جز بفضل و احسان او، سپس اگر از فضل و بخشش او جز همان نعمت توبه را بشمار نیاوریم نعمت او در حق ما نیکو و احسانش درباره ما بزرگ و فضلش بر ما عظیم میباشد.

    توبه گناهان را می برد و زشتیها را میشوید و خدا را خوشنود می گرداند.

    حضرت علی علیه السلام فرمودند هیچ شفیع و خواهشگری پیروزتر و رهاننده تر از توبه و بازگشت نیست.

    پروردگارا ما را از توبه کنندگان واقعی قرار بده.

    آمین یا رب العالمین.

    مسئله- چیزهایی که وضو را باطل میکند هفت چیز است.

    اول بول دوم غائط سوم باد معده و روده که از مخرج غائط خارج میشود چهارم خوابی که بواسطه آن چشم نبیند و گوش نشنود ولی اگر چشم نبیند و گوش بشنود وضو باطل نمیشود.

    پنجم چیزهایی که عقل را از بین می برد.

    مانند دیوانگی و مستی و بیهوشی.

    ششم استحاضه زنان.

    هفتم کاری که برای آن باید غسل کرد مانند جنابت.

    حدیث فرمود علی علیه السلام احسن الصدق الوفا بالعهد.

    پسندیده ترین انواع راستگویی وفا کردن به عهد و پیمان است.

    ای آنکه ترا وفای عهد آئین است رسم تو همیشه در خور تحسین است هر عهد که بسته ای بر آن عهد بمان ز آنروی که بهترین صداقت این است دعا- در درود بر رسول خدا صلی الله علیه و آله.

    گفته اند صلوات بر آن حضرت برای فرستنده است که بر اثر این عمل پاداش می یابد.

    زیرا خدای متعال درجه و مقامی به آن بزرگوار داده و نعمت هایی باو بخشیده که درود و دعا بر آن چیزی نمی افزاید.

    از حضرت صادق علیه السلام رسیده که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود هر که بر من درود فرستد خدا و فرشتگان بر او درود فرستند و باز هم حضرت صادق علیه السلام فرمودند که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود صداهاتان را به درود بر من بلند کنید که نفاق و دورویی را از بین می برد.

    پروردگارا ما را از درود فرستندگان بر رسول اکرم با صدای بلند قرار بده تا انشاء الله خدا و فرشتگان هم بر ما درود بفرستند.

    آمین یا رب العالمین مسئله وضوی جبیره چیزی که با آن زخم و شکسته را می بندند و دوایی که روی زخم و مانند آن می گذارند جبیره نامیده میشود.

    و باید به طور معمول وضو گرفت در صورتیکه آب برای زخم ضرر نداشته باشد و روی زخم باز باشد.

    حدیث قال علی علیه السلام فرمود حضرت علی علیه السلام احسن العدل نصره المظلوم نیکو ترین عدالتها، یاری کردن ستمدیده است.

    کاری بکن ای راهبر پاک نهاد تا کاخ ستم شود خراب از بنیاد گر دادرسی به داد مظلوم برس کاین دادرسی است بهترین شیوه داد دعا- ای انجام دهنده وعده، ای وفا کننده گفتار، ای بدل کننده بدیها به چندین برابرش از خوبیها، پروردگارا بدیهای ما را به خوبی ها به لطف و کرمت بدل بفرما،‌آمین یا رب العالمین مسئله- غسلهای واجب هفت است اول غسل جنابت دوم غسل حیض سوم غسل نفاس چهارم غسل استحاضه پنجم غسل مس میت ششم غسل میت هفتم غسلی که به واسطه نذر و قسم و ...

    مانند اینها واجب میشود.

    حدیث قال علی علیه السلام.

    فرمود علی علیه السلام احسن الکلام مالا تمجه الا ذان و لا یتعب فهمه الاذهان بهترین سخنها آنست که گوش از شنیدن آن بیزار نباشد و فهم از درک آن خسته نگردد.

    دانی که همی بود کدامین گفتار در زمره بهترین سخنها بشمار آن گفته که گوش از آن نباشد بیزار یا ذهن ز فهم آن نبیند آزار دعا بار خدایا چون بر فرشتگان و فرستادگانت درود فرستادی و درود ما را بایشان رسانیدی پس به سبب گفتار نیکو صلوات درباره ایشان که راه آنرا تو گشودی توفیق و جور شدن اسباب را تو عطا فرمودی بر ما درود فرست رحمت خود را بما ارزانی دار که تو بسیار بخشنده و بزرگواری.

    مسئله - غسل جنابت بد و چیز انسان جنب میشود.

    اول جماع دوم بیرون آمدن منی: چیزهایی که بر جنب حرام است پنج چیز بر جنب حرام است اول رساندن جایی از بدن به خط قرآن یا باسم خدا و پیغمبران و امامان علیهم السلام بطوری که در وضو گفته شد.

    دوم رفتن در مسجد الحرام و مسجد پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم اگر چه از یک در داخل و از در دیگر خارج شود سوم توقف در مساجد دیگر ولی اگر از یک در داخل و از دیگر خارج شود با برای برداشتن چیزی برود مانعی ندارد و احتیاط واجب آنست که در حرم امامان همه توقف نکند.

    چهارم گذاشتن چیزی در مسجد پنجم خواندن سوره ای که سجده واجب دارد حدیث قال علیه علیه السلام فرمود حضرت علی علیه السلام احسن المقال ما صدقه الافعال نیکو ترین سخنها آنست که کردار گوینده آنرا تصدیق کند حرفی که ز جامه عمل بیزار است از کس مشنو که سر بسر پندار است آن گفته که در برابرش کردار است در دیده عقل بهترین گفتار است دعا بار خدایا به بخشش خود ما را از بخشش بخشندگان بی نیاز گردان و با صله و پیوستن ما را از ترس کسانیکه با ما قطع کرده دوری می گزینند نگهدار تا با بخشش تو به دیگری رو نیاز نداریم و با احسان تو از دیگر نترسیم آمین یا رب العالمین.

    مسئله غسل جنابت به خودی خود مستحب است و برای خواندن نماز واجب است و مانند آن واجب میشود ولی برای نماز میت و سجده شکر و سجده های واجب قرآن غسل جنابت لازم نیست.

    فرمود حضرت علی علیه السلام احمد من البلاغه الصمت حین لا ینبغی الکلام ستوده ترین انواع بلاغت خاموشی در جایی است که سخن گفتن سزاوار نباشد.

    آنجا که صلاح کار در دم زدن است خاموش مباش تا سخن در دهن است و آنجا که دم از سخن فرو باید بست بهر تو سکوت بهتر از هر سخن است دعا پروردگارا بر محمد و آل او درود فرست و ما را با یاد خود و کردار پسندیده بقرب رحمت خود نزدیک نما آمین یا رب العالمین مسئله غسل را چه واجب باشد و چه مستحب بدو قسم میشود انجام داد ترتیبی و ارتماسی در غسل ترتیبی باید به نیت غسل اول سر و گردن بعد طرف راست و بعد طرف چپ بدن را بشویند و اگر عمداً یا از روی فراموشی یا بواسطه ندانستن مسئله به این ترتیب عمل نکند غسل او باطل است.

    در غسل ارتماسی اگر به نیت غسل ارتماسی به تدریج در آب فرو رود تا تمام بدن زیر آب رود غسل او صحیح است و احتیاط آن است که یک دفعه زیر آب رود.

    حدیث قال علی علیه السلام اخف الناس من ظن انه اعفل الناس سبک ترین مردم کسی است که خود را از همه خردمند تر پندارد هر کس که به خویش غره شد کور و کر است زین روی ز عیب خویشتن بی خبر است آن کز همه خوانده خویش را عاقل تر خود از همه فی الحقیقه بی عقلتر است دعا بار خدایا بر محمد و آل او درود فرست و ما را از خشم خود نگهدار و به لطف خود حفظ فرما و به راه راست بسوی خود راهنمایی کن و از رحمت خود دور مگردان، زیرا هر که را تو از خشم خود نگهداری از هر پیشامدی سالم و بی گزند می ماند، و هر که را بصراط مستقیم راهنمایی فرمایی بحقایق پی برده و دانا میشود.

    مسئله در غسل ارتماسی باید تمام بدن پاک باشد ولی در غسل ترتیبی پاک بودن تمام بدن لازم نیست و اگر تمام بدن نجس باشد و هر قسمتی را پیش از غسل دادن آن قسمت آب بکشد کافیست.

    فرمود حضرت علی علیه السلام اخوک من و اساک فی الشده برادر حقیقی تو کسی است که در سختی ها تو را یاری کند چون از تو برادر تو بیزار شود هر چند که یار تواست اغیار شود آنست برادر تو کاندر سختی بهر تو برادرانه غمخوار شود دعا- بار خدایا بر محمد و آل او درود فرست، و ما را از سختی پیشامدها و اندوههای روزگار، و بدی دامهای شیطان، و تلخی غلبه پادشاه حفظ فرما و ما را به آنچه خیر ما در آن است راهنمایی نما.

    مسئله- استحاضه سه قسم است قلیله و متوسطه و کثیره در استحاضه قلیله زن باید برای هر نماز یک وضو بگیرد.

    در استحاضه متوسطه باید زن برای نماز صبح غسل کند تا صبح دیگر برای نمازهای خود کارهای استحاضه قلیله را که در مسئله پیش گفته شد انجام دهد در استحاضه کثیره علاوه بر کارهای استحاضه متوسطه یک غسل برای نماز ظهر و عصر و یکی برای نماز مغرب و عشاء بجا آورد و بین نماز ظهر و عصر و مغرب و عشاء فاصله نیندازد و اگر فاصله بینداز باید برای نماز عصر و عشاء غسل کند.

    حدیث قال علی علیه السلام فرمود حضرت علی علیه السلام اذا صنعت معروفاً فاستره و اذا صنع الیک معروف فانشره چون کار نیکی انجام دادی آنرا پوشیده دار و چون به تو نیکی شد آشکار ساز ای آنکه به عرصه مروت مردی وی آنکه به بخشش و سخاوت فردی پوشیده مدار اگر که احسان دیدی پوشیده بدار اگر که احسان کردی دعا بار خدایا بر محمد و آل او درود فرست و سلامتی دلهای ما را در یاد عظمت و بزرگی خود، و آسایش تن های ما را در سپاسگزاری خود، و شیرینی زبان های ما را در بیان نعمت خود قرار ده، آمین یا رب العالمین مسئله حیض- خون حیض در بیشتر اوقات، غلیظ و گرم و رنگ آن سرخ مایل به سیاهی یا سرخ است و با فشار و کمی سوزش بیرون می آید.

    زنهای سیده بعد از تمام شدن شصت سال یائسه می شوند یعنی خون حیض نمی بینند و زنهائیکه سیده نیستند بعد از تمام شدن پنجاه سال یائسه میشوند.

    سامع الغیبه احد المغتابین.

    فرمود حضرت علی علیه السلام شنونده و گوش کننده غیبت خود یکی از غیبت کنندگان به شمار می آید.

    چون از بد من عدو کند با تو سخن گر گوش دهی تو هم عدوئی با من زیرا گنه گوش بغیبت دادن خود نیست کم از گناه غیبت کردن دعا- بار خدایا بر محمد و آل او درود فرست، و ما را از دعوت کنندگان خود که بسوی تو میخوانند، و از راهنماییان خود که براه تو راهنمایی می نمایند،‌و از نزدیکان به رحمت خود که بتو نزدیکند قرار ده ای بخشنده ترین بخشندگان.

    آمین یا رب العالمین مسئله- چند چیز بر حائض حرام است اول عبادت هایی که مانند نماز باید با وضو یا غسل یا تیمم بجا آورده میشود ولی بجا آوردن عبادت هایی که وضو و غسل و تیمم برای آنها لازم نیست مانند نماز میت مانعی ندارد.

    دوم تمام چیزهایی که بر جنب حرام است سوم جماع کردن.

    فرمود حضرت علی علیه السلام باذا طابق الکلام نیه المتکلم قبله السامع واذا خالف نیته لم یقع مدقعه سخن گوینده چون با نیت او برابر باشد شنونده آنرا بیندیرد و چون بانیت او مخالف باشد اثری ندارد.

    در موقع نطق ای سخندان شهیر گر قول تو بر نخیزد از قول ضمیر هر چند که مستمع بود پند پذیر گفتار تو در دلش ندار تاثیر دعا بار خدایا بر محمد و آل او درود فرست، و نیکی همراه بودن با این روز را روزی ما گردان و ما را از بدی مفارقت و جدا شدن از آن بر اثر نا فرمانی یا بجا آوردن گناه کوچک یا بزرگ نگهدار.

    آمین یا رب العالمین غسل مس میت مسئله- اگر کسی بدن انسان مرده ای را که سرد شده و غسلش نداده اند مس کند یعنی جایی از بدن خود را به آن برساند باید غسل مس میت نماید چه در خواب مس کند چه در بیداری با اختیار مس کند یا بی اختیار حتی اگر ناخن و استخوان او به ناخن و استخوان میت برسد باید غسل کند ولی اگر حیوان مرده ای را مس کند غسل بر او واجب نیست.

    حدیث قال علی علیه السلام فرمود حضرت علی علیه السلام اذا ظهر غدر الصدیق سهل هجره چون خدعه دوست آشکار شود دوری از او آسان گردد تا دوست به مهر برسر پیمان است زو سیر شدن، سیر شدن از جانست و ان روز که خدعه و دورویی بکند روزی است کزو جدا شدن آسان است دعا- بار خدایا در هر ساعتی از ساعت های این روز بهره ای از بندگانت و بهره ای از سپاسگزاریت و گواه راستی از فرشتگانت برای ما قرار ده آمین یا رب العالمین مسئله احکام محتضر مسلمانی را که محتضر است یعنی در حال جان دادن میباشد مرد باشد یا زن بزرگ باشد یا کوچک باید به پشت بخوابانند بطوریکه کف پاهایش بطرف قبله باشد احتیاط واجب آنست که تا وقتی او را از محل احتضار حرکت نداده اند رو به قبله باشد و بعد از حرکت دادن این احتیاط واجب نیست.

    مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکه یس و الصافات و احزاب و‌ایه الکرسی و آیه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هر چه از قرآن ممکن است.

    حدیث- قال علی علیه السلام: فرمود حضرت علی علیه السلام اذا فارقت دنباً فکن نادماً چون گناهی مرتکب شدی زود پشیمان باش تا در پی تو به چشم کس تر نشود خود بار گناه او سبکتر شود زان پس که خطا کنی پشیمان میباش شاید دگر آن خطا مکرر نشود دعا بار خدایا بر محمد و آل او درود بفرست، و ما را از پیش رو و پشت سر و از اطراف راست و چپ و از همه جوانبمان نگهداری کن، نگهداری که از نا فرمانی تو نگهدارنده و بطاعت و بندگی تو راهنما و برای دوستی تو بکار برده شود: آمین یا رب العالمین مسئله احکام غسل و کفن و نماز و دفن میت غسل و کفن و نماز و دفن مسلمان دوازده امامی بر هر مکلفی واجب است و اگر بعضی انجام دهند، از دیگران ساقط میشود و چنانچه هیچکس انجام ندهد همه معصیت کرده اند و بنا بر احتیاط واجب حکم مسلمانی هم که دوازده امامی نیست همینطور است.

    حدیث قال علی علیه السلام فرمود حضرت علی علیه السلام اذا قدرت علی عدوک فاجعل العفو عنه شکراً للقدره علیه چون بر دشمنت پیروز گشتی عفو کردن او را شکرانه توانایی بر او.

    قرار بده: گر پاکدلی متاب از رافت رو بد خواه مشو مکن بکین تو زی خو بر خصم چو غالب آمدی عفوش کن شکرانه آنکه چیره گشتی بر او دعا- بار خدایا بر محمد و آل او درود فرست و ما را در این روز و در این شب و همه روزهامان توفیق عطا فرما برای انجام نیکی و دوری از بدی و سپاسگذاری از نعمت ها و پیروی از سنتها و ترک بدعت ها و امر به معروف و نهی از منکر و حفظ و نگهداری اسلام و نکوهش باطل و نادرستی و خوار نمودن آن،‌و یاری حق و گرامی گردانیدن آن، و راهنمایی گمراه و کمک ناتوان، و رسیدن به فریاد ستم رسیده: آمین یا رب العالمین مسئله احکام غسل میت: واجب است میت را سه غسل بدهند اول به آبی که با سدر مخلوط باشد دوم به آبی که با کافور مخلوط باشد.

    سوم با آب خالص.

    سدر و کافور باید به اندازه ای زیاد نباشد که آبرا مضاف کند و به اندازی هم کم نباشد که نگوئید سدر و کافور با آب مخلوط شده است: حدیث قال علی علیه السلام فرمود حضرت علی علیه السلام اذا کان القضا لا یرد فالا حتراس باطل چون قضا و قدر برگشتی نیست دوری کردن از آن بیهوده است با علم هزار درد درمان کردن با عقل هزار مشکل آسان کردن

کلمات کلیدی: احکام - اخلاق - اعمال - پروردگار - دعا - صالح

علی علیه السلام شخصیتی بزرگ و بی بدیل است که در طول تاریخ همواره مورد مدح و ستایش بزرگان قرار گرفته و حتی کسانی که به امامت علی (ع) باور ندارند نیز، او را در نوع خود یگانه و بی نظیر می دانند؛ مطلبی که پیش رو دارید نمونه ای است از گفتار اندیشمندان غیر مسلمان درباره حضرت علی (ع) ... : - " جبران خلیل جبران" که از علمای بزرگ مسیحیت، مرد هنر و صاحب ذوق بدیعی است لب به ستایش علی گشوده ...

فصل اول : مبادي تحقيق فصل اول 1. موضوع تحقيق 2. تعريف مسئله مورد پژوهش 3. فرضيات 4. هدف تحقيق 5. ضرورت تحقيق 6. محدوديتها و مشکلات تحقيق 7. واژه ها و اصطلاحات تحقيق 1. موضوع تحقيق : ارزيابي فرهن

تاریخچه فقه و اجتهاد همان طور که در جای خود ثابت‏شده، هدف از آفرینش انسان، تکامل فردی و اجتماعی در امور مادی، معنوی و اخلاقی است و او برای رسیدن به کمال، احتیاج مبرم به قوانینی دارد که تمام جنبه‏های فوق را دارا باشد. ●لزوم فقه و شریعت همان طور که در جای خود ثابت‏شده، هدف از آفرینش انسان، تکامل فردی و اجتماعی در امور مادی، معنوی و اخلاقی است و او برای رسیدن به کمال، احتیاج مبرم ...

سخن را از نخستین روزهای دعوت مبارک آن حضرت و برنامه های اعجازآمیزی که در دو مرحله متمایز زیر به اجرا درآورد آغاز می کنیم: الف- مدیریت در مکه، ب- مدیریت در مینه. رسول اکرم در مکه با زحمات فراوان و قرائت آیه های توحیدی و تأمل برانگیز و سوال و جوابهای هشیارگر و بیدارکننده و یادآوری جهان آخرت و آتش جهنم، به ساختن عقاید و تحکیم اندیشه های دینی و زدودن رسوبات جاهلیت از قلب و اندیشه ...

اثر متقابل فقه و اخلاق در یکدیگر داود الهامى نیروى اخلاقى; ضامن اجراى احکام فقهى براى عمل شدن به قانون, تنها اعلان حکم و وجود قوه اجرائیه کافى نیست, بلکه آنچه قانون را در سطح فرد و جامعه در هر شرائط منشإ اثر مى سازد, وجود نیروى اخلاقى و تعهد فردى و جمعى است و این نوع ضامن اجرا در درون ذات افراد و پیوسته با ایشان همراه است. قوانینى که در دنیا موجود هستند, از لحاظ غرض و هدف بر دو ...

چکیده: مدیریت اسلامی باید با جهت گیریهای دینی همراه باشد. جهت گیریهای دینی در مدیریت اسلامی نقشی اساسی دارد، مدیر اسلامی در چارچوب جهت گیریهای دینی و اسلامی می تواند به امور و فعالیتهای خود رسیدگی کند. در مدیریت اسلامی جهت گیریهای دینی مدیر است که در چارچوب این جهت گیریهای دینی و اسلامی می تواند مجموعه امور، کارها و اقدامات مدیریتی خود را ساماندهی کند. مدیریت اسلامی را مانند ...

در امور کيفري ، احاله پرونده از حوزه اي به حوزه ديگر يک استان به درخواست رئيس حوزه مبداء و موافقت شعبه اول دادگاه تجديدنظر همان استان و از حوزه يک استان به استان ديگر به درخواست رئيس حوزه قضايي و موافقت ديوان عالي کشور صورت مي گيرد. موارد احاله عب

فصل اول: تعريف سند و اقسام آن مبحث اول: تعريف سند: مستنداً به ماده 1284 قانون مدني: «سند عبارت است از هر نوشته که در مقام دعوي يا دفاع قابل استناد باشد». به ديگر سخت «سند» از جمله دلائل اثبات دعوي و در زمره آن دسته از دلائلي است

چنانکه در مباحث گذشته تطور لغوی و معنایی سکولاریزاسیون و سکولاریزم وهمینطور تغییر و تحولات ناشی از آن ، بیان شد ، در مبحث کنونی نیز سعی بر آن است که به اجمال روند تاریخی بوجود آمدن این مفهوم نیز ، بررسی گردد . مفهوم سکولاریزاسیون که معنای عام و مورد منظور ازآن در رساله فوق ، همانا غیر قدسی شدن و عرفی شدن امور سیاسی و اجتماعی در غرب می باشد ، طی یک روند چند قرنه صورت پذیرفت . ...

بنابه نظر مراجع دينى , دختر بعد از تمام شدن نه سال قمرى و پسر پس از اتمام پانزده سال قمرى بالغ مى شود, چنانچه پسر قبل از رسيدن به پانزده سالگى محتلم شود يا اينکه موى زبر در محل مخصوص پيدا شود, مکلف است . کسى که به حد بلوغ رسيده , نماز و روزه بر

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول