دانلود گزارش کارآموزی کارخانه سیمان

Word 627 KB 14593 121
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی صنایع - مهندسی معدن
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • هدف از تدوین این گزارش کار ارائه اطلاعاتی در جهت شناخت ماهیت ، خواص ، خط تولید و انواع سیمان می باشد اساس آن بر چگونگی کار با دستگاههای تولید سیمان نمی باشد بلکه بر اساس دادن اطلاعات عمومی در رابطه با نحوه آن آزمایشاتی که انجام می شود است .
    اصولا در مقطع کنونی ، تاریخ صنعت سیمان ،تنوع تولید و چگونگی تولید انواع سیمان از جنبه مواد اولیه ،تکنیک پخت و مصرف ،بستگی به شرایط صنعتی ،اجتماعی و اقتصادی کشورها دارد با وجود تنوع تولید سیمان ها هم اکنون در تمام کشورها و درسطح جهانی میزان تولید سیمان پوتلندیا سیمان معمولی ساختمانی (مخلوطی از سنگ آهک و خاک رس که پس از پخته شدن به صورت دانه های کلینکر بدست می آیند و حاوی مقداری سولفات کلسیم (سنگ گچ )است )نسبت به سایر سیمان ها بیشترین تولید را به خود اختصاص داده است .


    سیمان به عنوان کالایی که در تهیه آن مقادیر زیادی صرف نیرو ،سرمایه ،و انرژی شده است و در شرایط حاضر شدت نیاز مملکت بدان روشن تر از آن است که در اینجا بحث شود دارای آنچنان ماهیتی است که در صورتی که توجه بدان نشود تبدیل به جنس و کالای خراب و غیر قابل استفاده می گردد از جمله این که سیمان دارای خاصیت جذب

    گزارش کارآموزی
    ________________________________________رطوبت از هوای محیط است لذا بایستی بسته بندی و نگهدار ای آن به صورتی باشد که اولا تا حد امکان جلوی راه نفوذ هوا و رطوبت بدان گرفته شود و ثانیا آنچنان انبار شود که تحت فشار نباشد درصورت وجود رطوبت و فشار سیمان سریعا کلوخه می شود ثالثا درجه حرارت پودر کردن ، بسته بندی و نگهدار ای سیمان نبایستی آنقدر بالا باشد که باعث هیدراته شدن گچ خام موجود در آن ودر نتیجه کلوخه شدن سیمان شود در مورد نگهداری سیمان نکته قابل ذکر این است که مدت زمان نگهداری سیمان دارای نقش روی کیفیت سیمان است آنچه مسلم است در بهترین شرایط نگهداری سیمان ،با گذشت زمان ،کیفیت سیمان پائین خواهد آمد ، از این رو بایستی برنامه ریزی تدارک مصرف سیمان آن چنان باشد که مدت زمان نگهداری سیمان در سیلو یا انبار به حداقل ممکن کاهش یابد .
    اندازه گیری و طرق سنجش برخی خواص ومشخصات سیمان به طور کلی و درجه نیاز اولیه مصرف کننده و احتمالا آزمایشگر مطرح گردیده است این بدان معنی نیست که یک آزمایشگر قادر خواهد بود عینا با تبعیت از آن و انجام آزمایش به ارقام دقیق دست یابد توصیه این است که به دلیل اهمیت وظرافت آزمایشات کنترل کیفی اولا استاندارد مشخص شود ثانیا در مورد هر آزمایش و سنجش عینا وموبه مو از دستور العمل های مندرج در استاندارد انتخاب شده تبعیت شود .
    اندازه گیری و طرق سنجش برخی خواص ومشخصات سیمان به طور کلی و درجه نیاز اولیه مصرف کننده و احتمالا آزمایشگر مطرح گردیده است این بدان معنی نیست که یک آزمایشگر قادر خواهد بود عینا با تبعیت از آن و انجام آزمایش به ارقام دقیق دست یابد توصیه این است که به دلیل اهمیت وظرافت آزمایشات کنترل کیفی اولا استاندارد مشخص شود ثانیا در مورد هر آزمایش و سنجش عینا وموبه مو از دستور العمل های مندرج در استاندارد انتخاب شده تبعیت شود .

    گزارش کارآموزی درمورد برخی از سیمان (نظیر سیمان های هوازا- انبساطی و...) که دارای خواص ویژه و کاربردهای فنی جالبی هستند و سیمان بتن حاصل از آنها دارای رفتارهای ویژه برای کاربردهای خاص می باشد بحث هایی شده با وجودیکه تولید مصرف این گونه سیمان ها در ایران چندان مرسوم نیست .اصولا این گونه سیمان ها در ساختن بزرگراه ها وکارهای مشابه مورد مصرف دارد و دلیل اینکه در ایران هنوز از این گونه سیمان ها استفاده نمی شود این است که امکانات طبیعی ،صنعتی و تدارکاتی قابل ملاحظه ای برای استفاده از آسفالت و ساختن بزرگراه های آسفالته وجود دارد به دلیل وجود شرایط متنوع آب و هوا و خاک در کشور عزیزمان ضرورت توجه به این گونه سیمان ها قابل طرح است.

    تاریخچه کشف سیمان : سیمان چیست؟

    چگونه کشف شد : سیمان گردی است نرم ،جاذب آب وچسباننده خرده سنگ که اساسا مرکب است از ترکیبات پخته شده وگداخته شده اکسید کلسیم یا اکسید سیلیکون ، اکسید آلومینیوم و اکسید آهن .ملات این گرد قادر است به مرور در مجاورت هوا یا در زیر آب سخت شود و در زیر آب ،ضمن داشتن ثبات حجم ،مقاومت خود را نیز حفظ نموده و در فاصله 28 روز در زیر آب ماندن دارای حداقل مقاومت 250 کیلو گرم بر سانتی متر مربع گردد .

    گزارش کارآموزی در رم قدیم مخلوطی از خرده سنگ و آهک پختخ درست می کردند که از ترکیب این مخلوط با آب ، بتن حاصل می گردید و از این بتن برای کارهای ساختمانی استفاده می شد .

    این نوع ساختمانها را (opas caementitium ) می نامیدند .به مرور کلمه cementum به مخلوط های مورد استفاده در این نوع ساختمان سازی اطلاق گردید منظور از cementum ،نوع خاصی خرده سنگ بود که وقتی پودر آنها با آهک مخلوط می گردید ،دارای خاصیت هیدرولیکی بیشتر می شد وبه مرور در مجاورت هوا ودر زیر آب سخت می گردید و دارای مقاومت قابل توجهی می شد .

    این خرده سنگها یا از باقیمانده ای آتشفشان (خاکستر آتشفشانی ) بودند ویا از خرده آجرهای کوره آجر پزی .

    بناهای تاریخی بسیار قدیمی همچون اهرام مصر موید این هستند که بشر از قدیم برخی از ملات ها را می شناخته وتصور اینکه چگونه این ملات ها کشف گردیده اند .

    چندان مشکل نیست .

    پس از کشف آتش چگونگی تهیه آن ، بشر اولیه در اطراقگاه برای گرم شدن وپخت غذا آتش برپا می کرده است .

    در مواردی که آتش روی تخته سنگ آهکی یا گچی بر افروخته می شده وباعث گردیده که سنگ آهک دی کربناته ویا سنگ گچ وهیدراته شود وبصورت پودر در آیند وبه محض بارش باران این پودرها به صورت گزارش کارآموزی دوغاب سپس به مرور زمان سخت شده و احتمالا خرده سنگهای اطراف خودرابه یکدیگر چسبانده اند .

    مصری ها از ملات سنگ گچ نا خالص پخته شده استفاده می کردند .استفاده از سنگ آهک تکلیس شده (ملات آهک ) در دوران تمدن یونان ورم رواج داشته است وآن را به صورت خالص ویا به صورت مخلوطی از شیره آهک با شن ماسه ، سنگ شکسته ، خرده آجر یا خاکستر آتشفشان استفاده می کردند .

    با توجه به اشاره ای که به ریشه کلمه سیمان شد وبا توجه به اینکه سابقه ساخت آهک به خیلی قدیم بر می گردد ، می توان ریشه و سابقه تولید سیمان (منظور سیمان طبیعی ) را چیزی در حد تاریخ تولید آهک دانست .

    در سیمان طبیعی از گرد حاصل از خاکستر آتشفشان و سنگ های آتشفشانی (پوزولان – تراس ) مخلوط کردن این گرد با آهک شکفته استفاده می شود.

    در ابتدا از مخلوط شن ماسه و خرده سنگ و امثال اینها استفاده می شد وبه مرور معلوم شد که مخلوط شیره آهک با باقیمانده های آتشفشانی ملات بهتری را به دست می دهد به همین خاطر یونانی ها از خاکستر آتشفشانی واقع در جزیره سانتورین که به نام خاک سانترین مرسوم است استفاده می کردند هم اکنون نیز این خاک به کار برده می شود .

    گزارش کارآموزی سیمان در جهان : اگر چه قدمت سیمان به بیش از دو هزار سال می رسد ،ولی آهک ناخالص به عنوان یکی از مصالح ساختمانی تاریخچه طولانی تری دارد گفته شده است که فینیقی ها در حدود هفتصد سال قبل از میلاد میسح آهک پوزولانی را به کار برده و رومیها نوعی آهک یا سیمان پخته شده را مصرف می نمودند .همچنین در قرون وسطی با پخت آهک در کوره های ثابت گنبدی نوعی سیمان هیدرولیکی تولید ومصرف می شده است .

    اما قدمت آنچه امروزه تحت عنوان سیمان معروف شده است به بیش از دویست سال می رسد .

    این ماده محصول نو آوری یک فرد انگلیسی به نام Jonn smeaton در سال 1756 به کمک پخت مواد در کوره ها ی ثابت به صورت بطری بوده است .ولی معروف ترین نام در این زمینه از آن فردی به نام Joseph Asdin که فرآیند پخت مواد را در سال 1824 به ثبت رسانید.او نیز در روش خویش از کوره های گنبدی به ارتفاع تقریبی 95 cm ،قطر 40 cm وظرفیت 15 تن استفاده می نموده و هر شارژ مواد به کوره چندین روز به طول می انجامیده است مصرف سوخت (زغال سنگ ) در این روش به 50 درصد وزنی مواد بالغ گشته و معادل با 4700 kcal.

    kgcli بوده است .

    گزارش کارآموزی در مقطع کنونی تاریخ صنعت سیمان ،تنوع تولید وچگونگی تولید انواع سیمان ازجنبه مواد اولیه ، تکنیک پخت و مصرف ، بستگی به شرایط صنعتی ، اقتصادی و اجتماعی کشور ها دارد .

    مثلا در کشورهایی نظیر فرانسه که زغال سنگ به عنوان سوخت دارای نقش بالایی است ، استفاده از خاکستر ذغال سنگ مصرفی در نیروگاهها اهمیت خاص خود را دارد ،از این رو ساخت سیمانهای حاوی خاکستر ذغال سنگ از رقم تولید قابل توجهی برخوردار می باشد .

    ویا در کشور ایتالیا که برخوردار از منابع عظیم سنگ ها وخاکسترهای آتشفشانی است تولید سیمانهای تراس یا پوزولان رونق خاص خود را دارد .

    در کشورهایی نظیر آلمان که دارای صنایع عظیم وگسترده ذوب آهن وفولاد سازی است ،تکنیک های ابداعی قابل تقدیری در زمینه اکتیو کردن سر باره کوره ذوب آهن (یا فولاد)جهت مصرف در صنعت سیمان به وجود آمده که سرانجام باعث گردیده که رقم تولید سیمان های روباره ای (ذوب آهنی )در این کشورها در قیاس با کشورهای دیگر بالا باشد.

    گزارش کارآموزی صنعت سیمان در ایران : این که از چه موقع مصرف سیمان در ایران باب شده است چندان مشخص نیست .ولی آنچه مسلم است ورود سیمان به ایران توسط بیگانگان بوده است .

    که از آن برای ساختن بناهایی نظیر کلیسا وسفارتخانه وتاسیسات بندری استفاده شده است با شروع قرن چهاردهم هجری شمسی سرعت گسترش کارهای زیر بنایی آنچنان که کیفیت وکمیت محصولات ساختمانی جوابگوی نیازها نبود .خصوصا با فکر احداث راه آهن دولتی ضرورت کاربرد سیمان جهت ساختن پل ها وتونلها و ایستگاههای محسوس تر گردید .در ابتدای ساخت تاسیسات راه آهن مقادیر قابل ملاحظه ای سیمان از خارج وارد گردید وسپس تصمیم بر این شد که با توجه به وفور مواد اولیه سیمان در ایران از محل عواید حاصل از قند وشکر اقدام به تاسیس یک کارخانه 100 تنی سیمان شود .در سال 1310 این تصمیم به مرحله اجرا در آمد ومطالعات اولیه زمین شناسی منجر به انتخاب محلی در هفت کیلو متری جنوب تهران و در نزدیکی کوه بی بی شهر بانو گردید .

    کار احداث کارخانه در بهمن ماه 1312 در دامنه کوه سر سره به پایان رسید و بلافاصله بهره برداری از آن به نام شرکت سیمان ری شروع گردید .

    گزارش کارآموزی با گذشت زمان وفزونی کارهای عمرانی تولید این شرکت جوابگوی نیازها نبود ولذا در سال 1314 شرکت دیگری با ظرفیت تولید روزانه 200 تن خریداری گردید و در سال 1315 در جوار شرکت قبلی عملیات ساختمانی آن شروع و در سال 1316 بهره برداری از واحد دوم آغاز گردید .در ابتدای ورود وتولید سیمان در ایران استقبال عامه از این محصول معجزه گر زیاد نبود وتمایل مردم بیشتر به استفاده از محصولات سنتی بود .به مرور با شناخت خواص استسنایی سیمان تقاضا برای مصرف آن بالا رفت لذا تصمیم به خریداری یک واحد 300 تنی دیگر گرفته شد به علت مواجه با جنگ جهانی دوم خصوصا اینکه شرکت خریداری شده از آلمان بود و کشور آلمان درگیر جنگ ،از این رو امکان ارتباط با آلمان وجود نداشت به دلیل جنگ ،کارها در مرحله ساختمانی متوقف ماند چند سال بعد بعد از خاتمه جنگ ،در سال 1330 مجددا با کمپانی سازنده پولی زیوس (poly sius )رابطه بر قرار شد و در نتیجه با ادامه و تکمیل کارهای باقیمانده نهایتا نیاز روز افزون و نیاز توسعه در ایران در اقصی نقاط ایران واحد هایی ساخته شد .

    در فاصله سالهای 1340 تا 1360 صنعت سیمان از رشد چشمگیری بر خوردار بوده است .در سال 1340 مصرف سرانه سمان در حدود 30 کیلو گرم بوده است ولی با احداث واحد های جدید وجهش از کوره های کوچک به کوره های یک هزار تنی وبیشتر ،مصرف گزارش کارآموزی سرانه سیمان در سال 1350 به یکصد هزار کیلو گرم و در سال 63 به سیصد کیلو گرم رسید .با توجه به وجود ذخایر بیکران وعظیم وخدادادی مواد اولیه وتجارت ارزشمند هفتاد ساله سیمان وهمچنین تاثیرات حیاتی این محصول در آبادانی ونوسازی کشور ضرورت احداث واحدهای جدید در نقاط مختلف کشور از جمله واجبات اقتصادی وضروری است .جهش در تولید به جهت رشد روز افزون مصرف در داخل به جهت توسعه زیر ساخت ها نیز بازار مناسب صادرات به واسطه قابلیت های موجود در کشور مانند مواد اولیه مرغوب انرژی ارزان مخصوصا گاز ونیز نیروی ارزان وبا تجربه باعث گردید در نیمه اول دهه هشتاد با کمک های دولتی بخش خصوصی به طور جدی وارد این بازار گردد وتصور می رود تا پایان این دهه تولید سیمان به مرور به 82 میلیون تن برسد .

    سیمان بجنورد : در جهت عمران وآبادی در مکنطقه شمال خراسان وایجاد اشتغال ورفع محرومیت از چهره منطقه در سال 1364 موافقت اصولی با احداث یک شرکت سیمان با ظرفیت تولید 2000 تن در روز توسط بخش خصوصی با مشارکت بانک سپه توسط دولتمردان ومسئولین صادر گردید .اما به دلیل مشکلات اقتصادی- اجتماعی حاکم در آن زمان به گزارش کارآموزی خصوص مشکلات ناشی از جنگ تحمیلی پس از گذشت 5 سال یعنی در سال 1369 مجوز احداث شرکت سیمان بجنورد صادر گردید .

    پس از عملیات احداث شرکت و اخذ مجوز های متعدد از ارگانهای مربوطه وتعیین مشاوره ما در ارتباط با انتخاب ماشین الات و انجام مطالعات مقدماتی در بخش معادن توسط مشاوروپس از جابه جایی هایی در سهامداران اصلی شرکت عملیات اجرای پروژه سیمان بجنورد در سال 1372 آغاز گردید .پس از حدود گذشت سه سال از آغاز عملیات اجرایی در حالی که پیشرفت فیزیکی پروژه در حدود 65 درصد بود .دوباره در سهامداران شرکت تغییراتی ایجاد و در اواخر سال 1374 شرکت سهامی عام سیمان فارس و خوزستان با حدود 2.40 درصد از سهام شرکت سیمان غرب با 5.11 درصد از سهام بانک سپه با 2.48 درصد به عنوان سهام داران اصلی تعیین گردیدند و عملیات اجرایی را شتاب بیشتری بخشیدند .

    در تیر ماه 1381 ، کلیه سهام بانک سپه به شرکت مدیریت سرمایه گزاری امید انتقال یافت .شرکت سیمان بجنورد با هدف افزایش توان تولید کارخانه سیمان بجنورد با سرمایه گزاری سهام داران اصلی این شرکت شامل شرکت های سرمایه گزاری امید ، سیمان فارس وخوزستان وسیمان غرب عملیات اجرایی طرح احداث یک خط تولید جدید به ظرفیت 3300 تن در روز را از اردیبهشت سال 1383 در محل کارخانه سیمان گزارش کارآموزی بجنورد آغاز کرده است .

    ودر خرداد ماه 1388 این خط به بهره برداری رسید وهم اکنون ظرفیت این شرکت به 5300 تن در روز رسیده است .

    بازارهای داخلی این شرکت در حال حاضر در استانهای خراسان رضوی ، خراسان شمالی گلستان ،مازندران و بازاهای صادراتی آن در کشورهای ترکمنستان ، افغانستان وعراق می باشد .

    شرکت سیمان بجنورد در محدوده ای به وسعت هشتاد هکتار که شامل 25 هکتار به عنوان محوطه شرکت (خط تولید )و16 هکتار جهت ایجاد واحد های جنبی (امور اداری – بانک – فروش و....) در کیلومتر 37 جاده بجنورد – مشهد (در شمال شرق ایران )در جنوب رشته کوههای کپه داغ احداث گردیده است .

    کوه ها وتپه های واقع در محدوده شرکت مربوط به دوران کواترنری و کرتاسه می باشند که بر اساس اکتشافات مقدماتی انجام شده توسط کارشناسان داخلی ومهندسین مشاورپنج سازند : رسوبات آبرفتی جوان رسوبات مخلوط وکنگولومرا شیل ومارل سازنده بنگانه مارل سازنده سرچشمه گزارش کارآموزی 5-آهک سازنده تیرگان واقع شده است که در حال حاضر بیش از 95 درصد مواد اولیه شرکت توسط مخلوط های آبرفتی شمال شرکت تامین می گردد .که این مواد اولیه شامل سنگ آهک ،خاک رس ،مارل ، سنگ آهک ،سنگ گچ و پوزولان می باشد .

    محصولات شرکت سیمان بجنورد : سیمان پرتلند تیپ :325-1،تیپ 425-1 ،تیپ 525-1،تیپ 2،تیپ 3،تیپ 5 ،پوزولانی ،پوزولانی ویژه آهکی PKZ : پوزلان طبیعی تعاریف استاندارد 389و3432: کلینکر: کلینکر سیمان پرتلند فرآورده ای است مرکب که عمدتا ازسیلیکات های کلسیم و آلومینات ها تشکیل شده واز واکنش حرارتی – شیمیایی مواد آهکی و رسی در کوره سیمان تا دمای معین به دست می آید .

    گزارش کارآموزی سیمان پرتلند : سیمان پرتلند چسبانده ای است .آبی که از پودر نمودن همزمان کلینکر همراه با مقدار مناسبی سنگ گچ در آسیاب به دست می آید .

    سیمان پرتلند تیپ I : به عنوان سیمان پرتلند معمولی برای مصارف عمومی در ساخت ملات یا بتن به کار می رود .

    سیمان پرتلندتیپ II : به عنوان سیمان پرتلند اصلاح شده .مصرف ویژه آن درساخت بتن هایی است که حرارت هیدرو تاسیون متوسط برای آن ها ضرورت داشته و حمله سولفاته در آنها به حد متوسط می باشد .

    سیمان پرتلندتیپ III : به عنوان سیمان پرتلند با مقاومت اولیه زیاد در شرایطی که مقاومت اولیه زیاد مورد نظر باشد به کار می رود .

    گزارش کارآموزی سیمان پرتلندتیپ V : به عنوان سیمان پرتلند ضد سولفات در شرایطی که مقاومت زیاد بتن در برابر سولفاتهای مورد نظر باشد به کار می رود .

    پوزولان : پوزولان ها مواد سلیسی آلومین داری است که به خودی خود خاصیت چسبانندگی کمی داشته و یا ندارد ولی به صورت گرد نرم در مجاورت رطوبت و در دمای معمولی با هیدرو کسید کلسیم واکنش شیمیایی نشان داده و ترکیباتی با خواص سیمانی بوجود می آورد .

    سیمان پرتلند پوزولانی: چسباننده ای آبی است متشکل از مخلوط کامل ویکنواخت سیمان پرتلند وپوزولان که به روش پودر کردن همزمان کلینکر سیمان پرتلند وپوزولان وسنگ گچ دریک آسیاب ویا سایش جداگانه پوزلان وسنگ گچ و اختلاط آن با سیمان پرتلند ویا ترکیبی از دو روش فوق بدست می آید .

    در این نوع سیمان ماده پوزولان حداقل 5 درصد و حداکثر 15 درصد وزن سیمان پرتلند پوزولانی را تشکیل می دهد .

    این سیمان برای مصرف عمومی در ساخت ملات یا بتن به کار می رود .

    گزارش کارآموزی سیمان پرتلند پوزولانی ویژه : دراین نوع پوزولانی بیش از 15 درصد تا 40 درصد وزن سیمان پرتلند پوزولانی را تشکیل می دهد این سیمان دارای مشخصات عمومی زیر است : حرارت ناشی از آب گیری آن کم است در برابر املاح شیمیایی مقاوم است .

    در روزهای اولیه (تاسه روز )مقاومت فشار کمی دارد .

    این سیمان معمولا برای ساخت بتن های حجیم ومواردی که بتن با شرایط تهاجم شیمیایی در برابر حرارت به کار می رود .

    دوام مقاومت نهایی این سیمان نسبت به سیمان تیپ در برابر خورنده و آبهای شور وسولفاتها زیاد است تخلل و نفوذ پذیری بتن کم می باشد در محیط های گرم و مرطوب قابل استفاده است .ترکهای سطحی ،عمقی و حرارتی بسیار پایینی دارد و قابلیت کاربرد بیشتر سنگ دانه های سیلیکاتی واکنش زا در بتن را دارا می باشد در اسکلت بتونی مورد استفاده قرار می گیرد و نرمی (بلین )بسیار بالایی دارد .

    گزارش کارآموزی سیمان پرتلند آهکی : ماده چسباننده هیدرو لیکی از خانواده سیمان پرتلند است که از آسیاب نمودن مخلوط 6 الی 20 درصد سنگ آهک ویژه همراه با درصد مناسبی سنگ گچ (سولفات کلسیم متبلور ) حداقل 80 درصد کلینکر سیمان پرتلند حاصل می گردد.

    پو زولان طبیعی : خاکهای دیا تمه دار ،شیل و چرت های اوپالینی ،توف های شیشه ای ،خاکستر های آتشفشانی وپوکه سنگهای طبیعی نمونه هایی از انواع پوزولان ها است که هر کدام از آنها به صورت کلسینه شده یا نشده بکار برده می شود بعضی از خاک رس و شیل ها نیز پس از کلسینه شدن خواص پوزولانی قابل قبول پیدا می کند .

    مشخصات ماشین آلات خط یک 2000 تنی : سنگ شکن چکشی با ظرفیت 800 t.h آسیاب مواد خام گلوله ای با ظرفیت 200 t.h پیش گر مکن 4 مرحله ای با ظرفیت 2000 t.d کوره دوار با ظرفیت 2000 t.d کولر گریت کولر با ظرفیت 2400 t.d گزارش کارآموزی _آسیاب سیمان یک گلوله ای با ظرفیت 65 t.h _آسیاب سیمان 2 گلوله ای با ظرفیت 65 t.h مشخصات ماشین آلات خط دو3500 تنی : سنگ شکن ضربه ای (Impact) با ظرفیت 1200 t.h آسیاب مواد خام غلطکی با ظرفیت 340 t.h پیش گر مکن 5 مرحله ای ILC با ظرفیت 3500 t.d کوره دوار با ظرفیت 3500 t.d کولر Sf کولر با ظرفیت 3600 t.d آسیاب سیمان 1 گلوله ای با ظرفیت 110 t.h آسیاب سیمان 2 گلوله ای با ظرفیت 110 t.h لیست تجهیزات آزمایشگاهها : آزمایشگاه شیمی: ترازو های متلر – ترازو های A&D ، وزنه کالبیره ترازو ها – فیلم فوتو متر (قابلیت تعیین به صورت PPm یا درصد با دقت 1ppm )- دستگاه اون – دستگاه PH متر – کوره آزمایشگاهی – میکرو بورت (قابلیت اندازه گیری حجم با دقت 0:01 m1 )-بالن ژوژه 500cc,250cc,100cc,50cc ودماسنج.

    گزارش کارآموزی آزمایشگاه تنظیم مواد و x-RAY : تراز وی اوهایو س – دما سنج X-RAY –رطوبت سنج X-RAY – تراز وی sartorias - دستگاه پرس و قرص سازی x-Ray .

    آزمایشگاه فیزیک : پرس مقاومت فشاری وخمشی – فشار سنج دستگاه اتو کلاو (فشار سنج )- میکرو متر اتو کلاو – میکسر (همزن ) ملات – دستگاه تقد زن – دستگاه الک آلپاین – دستگاه ویکات اتو ماتیک – دما سنج میله ویکات دستی (سوزن 10mm )-دستگاه سوزن ویکات دستی 1.3 mm – کرنومتر – بلین – قالب منشوری – ترازو(ACCVLAB ) ترازو A&D – دستگاه اون – دستگاه رطوبت عقربه ای و دیجیتالی – قالب های اتو کلاو – دما سنج .

    گزارش کارآموزی افتخارات شرکت سیمان بجنورد : - اخذ گواهینامه ISO 14001 مدیریت زیست محیطی و اخذ گواهینامه OHSAS 18001 - اخذ پروانه استاندارد سیمان پرتلند تیپ I-325 ،تیپ I-425 ، تیپ I-525 ،تیپ II ،تیپ III ،تیپ V .

    اخذ پروانه استاندارد اجباری سیمان پرتلند پوزولانی وپوزلانی ویژه وپوزلان آهک اخذ گواهینامه ISO 9001 مدیریت کیفیت بر مبنای سال 2000 اخذ استاندارد (ISO.

    IEC)ISO 17025 به منظور تایید صلاحیت آزمایشگاه کنترل کیفی سیمان بجنورد به عنوان آزمایشگاه اکرو دیته (همکار ) فصل اول: صنعت سیمان گزارش کارآموزی مراحل ساخت سیمان: اصولا چهار روش برای تولید سیمان وجود دارد : روش تر روش نیمه تر روش نیمه خشک روش خشک در روش نیمه تر وتر ،خاک رس مصرفی در دستگاههای دو غاب ساز تبدیل به دو غاب می گردد .سپس دوغاب خاک رس به همراه سنگ آهک در آسیاب مواد خام مخلوط و نرم گشته و تبدیل به دوغاب با غلظت بیشتری می شود .پس از تنظیمات لازم توسط آزمایشگاه به عنوان خوراک کوره مورد استفاده قرار می گیرد .

    در روش نیمه تر :مواد خروجی از آسیاب مواد به صورت دوغاب است و قبل از ورود به کوره بوسیله فیلتر پرس ،آب آن گرفته می شود وآن را به صورت اماج یا حبّه به کوره تغذیه می گردد.

    در روش نیمه خشک :مواد اولیه به صورت خشک با یکدیگر مخلوط گشته وبه آسیاب مواد خام تغذیه می گردند .

    مواد خروجی از آسیاب مواد به صورت پودر است .

    گزارش کارآموزی قبل ازتغذیه این پودر به کوره مقداری آب روی آن پاشیده می شود وآن را به صورت اماج یا حبّه در آورده وبه کوره تغذیه می نمایند .

    در روش خشک : مواد اولیه خشک وارد آسیاب می شود.

    پودر خروجی از آسیاب مواد پس از تنظیم ،به عنوان خوراک کوره مصرف می گردد .

    روش های مختلفی برای تولید سیمان های مختلف وجود دارد که عمدتا بستگی به تکنولوژی مورد استفاده و جنس سیمان دارد ، تکنولوژی مورد استفاده برای تولید سیمان به مرور ،دستخوش تحول و پیشرفت بوده است .

    هم اکنون صنعت سیمان با برخورداری از آخرین تکنیکهای اعجاب انگیز ،با استفاده از روش خشک وبه کمک سیستم های اتوماتیک وکامپیوتریزه شاهد پیشرفت های شگرف تولید صنعتی خود شده است .

    روش تولید برخی سیمان ها نظیر سیمان آلومینایی کاملا متفاوت با روش تولید سیمان پرتلند می باشد .

    مواد اولیه سیمان پرتلند : مواد اولیه سیمان پرتلند اساسا شامل مواد آهکی ورسی می باشد .بدین معنی که در تهیه سیمان پرتلند از مواد خامی استفاده می شود که حاوی کربنات کلسیم و ترکیبات آلومینیو گزارش کارآموزی سیلسیکات ها باشند .سنگ آهک (کربنات کلسیم )قسمت عمده مواد خام سیمان را تشکیل می دهد .پس از سنگ آهک ،خاک رس (خاک معمولی )دومین جسم تشکیل دهنده مواد خام سیمان است که تامین کننده آلومین ،سیلیس و اکسید های دیگر مورد نیاز در ترکیب سیمان می باشد .این دو مواد را آنچنان با یکدیگر مخلوط می نمایند که درصد کربنات کلسیم در مخلوط حاصله در فاصله 75-78 درصد باشد .تفاوت این درصد بستگی به نوع سیمان دارد .

    در موارد زیادی عمل مخلوط کردن این دو ماده به صورت طبیعی و به وسیله طبیعت انجام شده است و حتّی مواردی ملاحظه گردیده است که نسبت مخلوط کاملا معادل نسبت مطلوب می باشد .

    مخلوط طبیعی سنگ آهک و و خاک رس را به نام مارل (Marl ) می نامند .

    در تهیه سیمان جهت رسیدن به ترکیب مطلوب کلینکر نیاز به استفاده از مواد معدنی دیگری نظیر سنگ آهن سنگ سیلیس وبوکسیت نیز وجود دارد که مقدار آنها جزئی ودر حد چند درصد است .

    استاندارد این سیمان مشروط بر این است که برای کنترل گیرش فقط از یک ماده در موقع آسیاب کردن کلینکر در آسیاب سیمان مصرف می شود .

    گزارش کارآموزی استخراج مواد اولیه : معادن مواد اولیه سیمان ،خصوصا سنگ آهک ،خاک رس ، مارل ،سنگ گچ ،و امثال آنها بصورت معادن رو باز می باشند .

    در استخراج مواد ی نظیر سنگ آهک ،سنگ آهک و سنگ گچ نیاز به چال زنی و انجام انفجار بوسیله دینامیت می باشد .

    برای این منظور پس از خاک برداری و رو برداری و جدا کردن باطله ها ،اقدام به چال زدن با دستگاههای پنوماتیک نظیر دریل واگن یا چکش دستی می شود .چال های چکشی دستی به عمق 1 تا3 متر وچال های دریل واگن به عمق 3 تا 15 متر می باشد .

    قطر چاله بستگی به قطر مته مورد استفاده دارد و معمولا از 3 تا 12 سانتی متر می باشند.

    پس از آماده شدن چال ها آنها توسط مواد ناریه نظیر نیترات آمونیم و دینامیت (ودر مواردی باروت )پر نموده وبا چاشنی گزاری وسری کردن چاشنی ها اقدام به آتش کاری و انفجار می شود .پس از آتش کاری با استفاده از وسایلی نظیر بولدوزر و اکسکاواتور اقدام به جابه جا کردن و ذخیره سازی مواد استخراج شده و پاک کردن سکوی کار برای چال زدن های بعدی می شود .

    مواد اولیه نظیر خاک رس ومارل نیاز به چال زنی و انفجار ندارد و صرفا از بولدوزور و یا دستگاههای مشابه جهت دپو کردن مواد استفاده می شود .

    گزارش کارآموزی بارگیری مواد اولیه سیمان بوسیله لودر یا بیل مکانیکی صورت می گیرد و حمل این مواد بوسیله کامیون ،نوار نقاله ،واگن های زمینی یا هوایی استفاده می شود .استفاده از روشهای مختلف استخراج –بارگیری و حمل مواد اولیه تا کارخانه بستگی به عوامل مختلف از جمله فاصله معدن تا کارخانه مسیر حمل نوع معدن و عوامل اقتصادی نظیر سرمایه گزاری روی نیروی انسانی یا ماشین آلات دارد .

    مواد اولیه استخراج شده از معادن مختلف دارای ابعاد و شکل ظاهری متفاوتی می باشد و به صورتی که استخراج گردیده اند ، قابل استفاده مستقیم در کوره نمی باشد .

    باید اعمال زیر به ترتیب روی آنها انجام شود .در ابتدا مواد اولیه باید خرد شوند وبه ابعادی کمتر از 10 سانتیمتر برسند ، سپس در صورت ضرورت و همچنین درصورتی که مقدار رطوبت بالا باشد ،می بایستی خشک شوند .پس از خرد شدن و خشک شدن ،در سیستم مدرن مواد اولیه اصلی به نسبت های لازم با یکدیگر مخلوط مقدماتی شده و سپس راهی دستگاههای پودر ساز آسیاب می شوند .

    در این قسمت از خط تولید علاوه بر افزودن مواد اولیه فرعی لازمه،تنظیمات نهایی مخلوط مواد خام که به نام خوراک کوره موسوم است ،انجام شده و جسم حاصله که به صورت گردی نرم و حاوی ترکیبات لازم است آماده تغذیه به کوره می باشد .

    گزارش کارآموزی خرد کردن مواد اولیه : رقم عمده مواد اولیه مصرفی ،مواد آهکی است که معمولا در ایران ،مواد آهکی به صورت سنگ آهک صخره ای ،لایه لایه و نسبتا سخت می باشد ،به دلیل صخره ای بودن این مواد اولیه دیگری (مواد کمکی ) نظیر سنگ آهن و سنگ سیلیس ،وجود دستگاههای سنگ شکن یا خرد کن در کارخانه سیمان از ضروریات است .خاک رس معمولا به همراه مقداری کلوخه های درشت و خرده سنگ است ،که برای خرد کردن آنها یا از خرد کن جداگانه ویا از خردکن مربوطه به سنگ آهک استفاده می نمایند .برای خرد کردن سنگ آهک (یا مواد اولیه با ابعاد بالا ) از دستگاههای خرد کن با ابعاد بالا استفاده می شود که از جمله آنها : الف – سنگ شکن متحرک : اصولا سنگ شکن ها یا در کنار کارخانه ها یا در کنار معادن می باشند .

    در مواردی که سنگ شکن در کنار معدن واقع شده است ،به دلیل عقب نشینی تدریجی معدن (ناشی از مصرف روزانه )برای صرفه جویی در ماشین آلات بارگیری و حمل اقدام به استفاده از گزارش کارآموزی سنگ شکن ها متحرک می شود .

    این سنگ شکن مجموعه متحرکی است که روی چرخ زنجیر یا تایر ویا سیستمهای هیدرولیک سوار شده است و قادر است همزمان با تغییر محل سکوی بار گیری مواد اولیه تغییر جا بدهد .مواد خرد شده توسط این سیستم ،بوسیله نوار نقاله یا کامیون به کارخانه فرستاده می شود .

    معمولا در صورتی که فاصله کمتر از 5 کیلومتر باشد مقرون به صرفه است که از نوار نقاله یا واگن هوائی استفاده شود.

    ب- سنگ شکن های ثابت : اصولا انتخاب نوع سنگ شکن بستگی به نوع و جنس سنگ مصرفی و ابعاد مورد نیاز سنگ خرد شده دارد .در مواردی جنس و سنگی سخت آنچنان است که با یک بار خرد کردن ،منظور بر آورده می شود .در مواردی سنگ مصرفی آنچنان سخت است که می بایستی عمل خرد کردن در یک یا دوسه مرحله صورت گیرد .مواد خروجی از سنگ شکن ها باید دارای ابعاد محدودی باشند ازجمله اینکه در کارخانجاتی که دارای آسیاب مواد خام گلوله ای هستند ،اندازه خوراک ورودی به آسیاب با در فاصله بین صفر تا سی میلی متر باشد .برای رسیدن به این ابعاد باید عوامل زیر در نظر گرفته شود : خواص سنگ (مواد ) نظیر سختی ،نیروی برشی ،ساختمان کریستالی ،رطوبت و چسبندگی .

    گزارش کارآموزی نسبت و درصد مواد بسیار خورنده و فرساینده نظیر کوارتز (سنگ سیلیس) فلداسپات و امثال آنها که دارای نقش تعیین کننده روی میزان فرسایش قطعات سنگ شکن هستند .

    حداکثر اندازه سنگ که به سنگ شکن تغذیه می شود .

    اندازه مطلوب سنگ خرد شده خروجی .

    ظرفیت سنگ شکن .

    با توجه به نکات فوق اقدام به انتخاب نوع سنگ شکن می شود .از جمله انواع مختلف سنگ شکن که در صنعت سیمان مورد مصرف دارند عبارتند از : سنگ شکن فکی ، مخروطی،ضربه ای ،چکشی ،استوانه ای ،که نوع کاربرد هریک بستگی به جنس مواد دارد .

    سنگ شکن های ثابت در ابتدای خط تولید سیمان قرار دارند مواد اولیه بوسیله کامیون یا واگن در داخل قیف این سنگ شکن ها تخلیه می گردند وپس از خرد شدن از طریق نوار نقاله راهی سالن ذخیره می شوند .

کلمات کلیدی: سیمان

خواص اصلي سازنده هاي سيمان سيليکات 3 کلسيم سازنده و ترکيب فعال سيمان پرتلند است که در کلنکر به کل دانه هائي بنام آلبت Alite وجود دارد (C3S ناخالصيهائي همراه دارد که بحال معلق‌اند). خواص آليت با C3S خالص اندکي متفاوت است. C3S موجب زياد شدن مقاومت

یکی از عوامل خوردگی بتن در محیط‌های خورنده به ویژه در سواحل خلیج فارس و دریای عمان، یون کلرید است. در سال‌های اخیر تعداد زیادی از سازه‌های بتنی در کشورهای مختلف دنیا از جمله نقاطی از کشور ایران دچار آسیب‌دیدگی با خرابی زودرس ناشی از خوردگی کلریدی شده است. از آنجائی‌که کلرید از طریق اجزای تشکیل‌دهنده بتن نظیر آب، سیمان، سنگدانه، مواد افزودنی و همچنین آبهای نفوذی (املاح محلول در ...

سيمان لغت سيمان از يک لغت لاتين به نام سي منت(cement) گرفته شده است و ماده اي است که داراي خاصيت چسبانندگي مواد را به يکديگر دارد ودر حقيقت واسطه چسباندن است. در صنايع ساختماني سيمان به ماده اي گفته مي شود که براي چسباندن مصالح مختلف به يکديگر از

الف) تاریخچه سیمان سیمان از ارکان اصلی تشکیل دهنده بتن می باشد. در عصر حاضر سازه های بتنی به علل فراوان که از جمله آن دسترسی آسان به مصالح مورد نیاز می باشد دارای رشد چشمگیری می باشد. بالطبع سیمان نیز مورد توجه خاص مسوولان می باشد. سیمان که چسب بتن نیز نامیده می شود ابتدا توسط اروپاییان خصوصا انگلیسی ها برای ساخت سازه هایشان(کلیسا و سفارتخانه و تاسیسات بندری و...) استفاده شد. در ...

فصل اول : شرايط محيطي و مشخصات کارخانه مقدمه : کلمه سيمان به هر نوع ماده چسبنده اي اطلاق مي شود که قابليت به چسباندن و يکپارچه کردن قطعات معدني را دارا باشد . در شاخه مهندسي عمران ، سيمان گردي است نرم ، جاذب آب

مراحل ساخت سیمان پرتلند از تعریف کلی سیمان مشخص می گردد که سیمان ماده ای متشکل از مواد آهکی نظیر سنگ آهک یا گچ و مواد شامل اکسید های سیلیسیم و آلومینیوم یعنی رسها و شیل‌ها می باشد. مراحل مختلف ساخت سیمان شامل آسیاب مواد خام و تبدیل آنها به پودر، مخلوط نمودن آنها با درصدهای معین و پختن آنها در یک کوره گردنده در حرارت حدود 1400 درجه سانتیگراد. در این درجه حرارت مواد در نقطه نزدیک ...

بیماریهای ریوی از جمله آسم، برونشیت و پنوموکونیوز بیماری های پوستی از جمله درماتیتها، سرطانهای پوستی و واکنشهای حساسیت‌ نوری بیماری عضلانی- اسکلتی از جمله کمردرد و سندرم تونل کارپال در این مقاله سعی می‌شود با ذکر علل، فیزیوپاتولوژی، علائم و درمان بیماریهای شغلی در صنعت سیمان به اهمیت، چگونگی و پیشگیری از این بیماریها با نگرشی ویژه بپردازیم. بیماریهای شغلی دستگاه شنوایی بطور کلی ...

سیمان اگر از مخلوطی از سنگ آهک، خاک رس با گچ در کوره دوار با حرارت زیاد پخته شود و بعد با مقدار کمی گچ از طریق آسیاب کردن به پودر تبدیل شود، محصول بدست آمده سیمان خواهد بود. زمانی که سیمان با آب مخلوط شود واکنش شیمیایی آغاز میگردد و برروی سطح هر دانه سیمان، محصولات حاصل از هیدراته شدن پدید می آید. که بر اثر اتصال این محصولات به یکدیگرتمام دانه ها با هم ارتباط می‌یابند. براثر این ...

در مقاله حاضر ابتدا به پدیده هزاره سوم – ننوتکنولوژی- بطور اجمالی پرداخته خواهد شد، پس از معرفی و آشنایی با این پدیده و اشاره مختصر به کاربردهای آن در کلیه علوم و فنون، منحصراً زمینه‌های کاربردی آن در صنعت سیمان بررسی خواهد شد. یکی از مهمترین مباحث روز در مورد سیمان و ننوتکنولوژی، مسئله کامپوزیتهای سیمان و کربن ننوتیوبها می‌باشد. در مجموعه تحقیق حاضر پس از معرفی این پدیده و ذکر ...

تاریخچه مجتمع صنعتی سیمان آبیک بعنوان( یکی از واحدهای تابعه شرکت سهامی عام سیمان فارس و خوزستان) فعالیت خود را از سال 1348 در 80 کیلومتری غرب شهر تهران بصورت عملیات نصب و مونتاژ آغاز نمود. این مجمتع دارای دو واحد عظیم تولیدی می باشد که بهره برداری از واحد اول آن با ظرفیت اسمی روزانه 3500 تن در نیمه دوم سال 1352 بهره برداری ازواحد دوم با ظرفیت اسمی روزانه 4000 تن در سال 1357 پس ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول