اسلام دینی زنده و سازنده است که برای پیروان خود پیشرفت در تمام جنبه های حیات را می خواهد. پیامبر اعظم (ص) معمار این بنای استوار است که طی قرنها در زمینه های مختلف علمی و اخلاقی پیشاهنگ جهان بوده است. توجه آن حضرت به مسائل بهداشتی, نشان دهنده آموزه های این اسوه حسنه در جهت ارتقای سلامت جامعه است.هدف این مطالعه بررسی شاخصه های بهداشت محیط در سیره پیامبر اعظم(ص) است.
روشها :
این پژوهش یک مطالعه توصیفی اسنادی هدفمند با تکیه بر منابع اصیل شامل قرآن و تفاسیر و کتابهای معتبر حدیث است . اطلاعات مربوط به جنبه های مختلف بهداشت محیط در سیره پیامبر اعظم(ص) بصورت موضوعی در بهداشت آب،مواد غذایی , مسکن و اماکن عمومی، و مواد زاید و حفظ محیط زیست بصورت موضوعی جمع آوری شده است.
نتایج :
خداوند پاکیزگان را دوست دارد و اسلام را بر پاکیزگیبنیان نهاده است . خداوندآب را از آسمان فرو فرستاد تا شما را به آن پاکیزه گرداند و ناپاکی های شیطان را از شما دور نماید . از آنچه پاکیزه است بخورید و کارهای شایسته کنید. ما مکانی ایمن ساختیم (مسجد مهمترین مکان عمومی) ,شما باید آن را برای طواف کنندگان و نمازگزاران پاکیزه نگهدارید. زباله را نباید شبها در خانه هایتان نگهدارید و باید آن را روز خارج سازید ,زیرا جایگاه شیطان است.باید جلوی خانه هایتان را بروبید وسنگ , خار و استخوان را از راه مردم دور کنید.از صدای آزاردهنده و بلند بپرهیزید.مراعات زمین را بکنید که مانند مادر شما است.کسی که در زمین فساد کند ,گیاهان و درختان و حیوانات را نابود سازد تبهکار است و خداوند او را دوست ندارد .