جن کیست؟
تاریخچه
یکی از آفریده های خداوند متعال موجودی بنام جن است این موجود همانند انسان دارای تکلیف است و هدف از خلقت او همانند انسان عبادت و بندگی خداوند است. قرآن در سوره ذاریات آیه 56 می فرماید: جن موجودی است که از آتش آفریده شده است چنانچه قرآن در سوره الرحمان آیه 15 می فرماید: « و خلق الجان من مارج من نار»
اگرچه جن موجودی است که قدرت انجام کارهای استثنایی و فوق العاده را دارد ولی از نظر سازمان وجودی ضعیفتر از انسان است و تحت تسخیر اوست زیرا همین موجودات قوی در حکومت حضرت سلیمان پیامبر خداوند در تحت سلطه آن حضرت بودند و نیز پیامبری که از جنس انسان ها برای آنان برانگیخته شود پیامبر جنیان گفته می باشد.
امام معصوم علیه السلام که به اذن خداوند قدرت تصرف و هر چیزی را دارد و می تواند هر کاری را انجام دهد و هر چیزی را بداند، بر موجوداتی بنام جن نیز سلطه دارد و در تاریخ زندگانی ائمه علیه السلام موارد متعددی که آنان جنیان را استخدام کرده اند به چشم می خورد و یا خود جنیان برای انجام خدمت و کمک اعلام آمادگی نموده اند زیرا امام معصوم علیه السلام برای گروه جن نیز امام است و پرسش های دینی و مشکلات خود را با مراجعه به امام علیه السلام بر طرف می کنند
خلاصه گفتار آن که جنیان همدوش با انسان آفریده شده اند و در تکلیف و مواخذه و اختیار و اراده و ثواب و عقاب و رهسپار شدن به سوی بهشت و یا فرود افتادن در دوزخ یکسان هستند وابسته وجودشان از انسان ضعیف تر است همانطور که افراد خود انسان هم در قوت ضعف تفاوت دارند و همچنین انسان از جن قوی تر است بر این اساس پیامبر جنیان از انسان است و آنها از میان خود پیامبری ندارند.
بنابراین این گفتار که جن در قرآن بمعنای میکروب است یا بعضی از انواع آن، میکروب ها هستند که موجودات زنده ریز و ذره بینی هستند گفتاری باطل و نادرست است. آیا می توان گفت میکروب ها را خدا روز قیامت محشور می کند و مورد عذاب و مواخذه قرار می گیرند؟
آیا آنها هستند که با انسان ها و در ردیف آنها در جهنم ریخته می شوند؟ آیا میکروب ها هستند که در مکه به حضور حضرت رسول رسیده و ایمان آوردند و گفتارشان را خدا در قرآن حکایت فرموده است و آن محل اکنون بنام مسجد جن مستحب است که حاجیان در آنجا دو رکعت نماز گزارند؟
جن
)) جن » چنانکه از مفهوم لغوی این کلمه بدست می آید موجودی است ناپیدا که مشخصات زیادی در قرآن برای آن ذکر شده، از جمله اینکه :
1- موجودی است که از شعله آتش آفریده شده است بر خلاف انسان که از خاک آفریده شده« و خَلَقَ الجانّ من مارج من نار » (الرحمن / 15
2- دارای علم و ادراک و تشخیص حق از باطل و قدرت منطق و استدلال است،آیات مختلفی از سوره جن بر این مطلب دلالت می نماید.
3- دارای تکلیف و مسئولیت هستند. آیات سوره جن و آیاتی از سوره الرحمن دلالت دارند.