دانلود گزارش کارآموزی در اداره مالیات

Word 101 KB 15272 27
مشخص نشده مشخص نشده گزارش کارآموزی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مالیات :
    مالیات گنجینه ای است گرانبها، اما از مالیات در زمانهای مختلف تعابیر متعددی صورت گرفته است، در زمانهای دور و دوران حکومت پادشاهان، از مالیات به عنوان خزانۀ پادشاه یا اهرم فشار یاد می شده و یکی از نشانه های قدرت پادشاه را شامل می شد.

    در آن دوران پادشاهان مالیات را حق خود و مایۀ تأمین و صلابت حکومت خود می دانستند.

    از طرفی به دلیل سطح پایین و ضعیف فرهنگ مردم در قبال کشور و حکومت و سرنوشت خود طبیعتاً مالیات به عنوان یکی از ظالمانه ترین قوانین و مایۀ نابرابری در جامعه برشمرده می شد.


    امروز با بالا رفتن سطح فکر و سطح فرهنگ مردم، مردم دنیا به این مسئله پی بردند که ادارۀ هر کشور می بایست بدست مردم همان کشور و با نظر همه مردم انجام شود.

    از این رو مالیات را در تعبیر امرزوی می توان به میزان همبستگی و مشارکت و فرهنگ مردم یک کشور در اداره و انجام امور مربوط به آن کشور یاد کرد و اینکه هر فرد باتوجه به میزان توانایی و بهره مندی خود در جامعه، نقش مهمی در پیشرفت کشور خود داشته باشد.

    از طرفی با صنعتی شدن دنیا و استفاده بی حد و حصر از مواهب طبیعی در روی زمین و بیان مسئله مهم بحران اتمام منابع و انرژی مردم دنیا همواره در تکاپوی این هستند که کاملترین و صحیح ترین راه استفاده از منابع و همچنین منبعی جدید پیدا کنند.

    از این رو نه تنها از مالیات در اداره کشورها استفاده می شود بلکه از مالیات به عنوان یک منبع مولد در جهت استفاده در تمام امور مربوط به کشورها در جنبه های مختلف (اجتماعی، اقتصادی و ...) یاد می شود.


    برخی کشورها به دلیل نبود منابع طبیعی و یا کمبود منابع طبیعی خیلی زود به این نتیجه رسیدند که مالیات را نه تنها در جهت ادارۀ امور جاری کشور بلکه می توان به عنوان یک منبع مولد در انجام کلیه فعالیتهای یک کشور در هر جنبه و هر اندازه بهترین استفاده را کرد و موفقیت یک کشور را در همه عرصه ها تضمین کرد.


    در نتیجه می توان گفت که مالیات منبع و گنجینه گران بهایی است که معدن و محل استخراج آن مردم یک کشور هستند که هرچه مردم بزرگتری را تشکیل دهند کشوری آباد و سرافراز خواهند داشت و مردم می توانند در سایۀ اتحاد یکدیگر سرنوشت و عزت خود را رقم بزنند که این بسته به میزان سطح فکر و فرهنگ مردم یک کشور است.

    در نتیجه می توان گفت که مالیات منبع و گنجینه گران بهایی است که معدن و محل استخراج آن مردم یک کشور هستند که هرچه مردم بزرگتری را تشکیل دهند کشوری آباد و سرافراز خواهند داشت و مردم می توانند در سایۀ اتحاد یکدیگر سرنوشت و عزت خود را رقم بزنند که این بسته به میزان سطح فکر و فرهنگ مردم یک کشور است.

    باتوجه به گفته های بالا تعریفی امروزی که در همه جای دنیا نسبت به مالیات عنوان می شود عبارت است از : «مالیات مبلغی است که دولت براساس قانون و به منظور تقویت عمومی حکومت و تأمین مخارج عامه از اشخاص مالک (حقیقی و حقوقی) نسبت به میزان بهره مندی از جامعه دریافت می کند.

    مالیات از مهمترین زیر ساختهای اقتصادی است که در رشد و توسعه پایدار، تأمین عدالت اجتماعی از طریق توزیع مجدد درآمد و ثروت و تخصیص مجدد منابع نقش مهمی دارد.

    همچنین با اخذ مالیات عادلانه و واقعی می توان به مشکلات مهم در اکثر عرصه های اجتماعی و اقتصادی دولت ها مانند کسری بودجه، معضل بیکاری و کاهش سرمایه گذاری ها در بخش های تولیدی و ...

    فایق آمد.» پایه های مالیاتی : با پیدایش نظام های مالیاتی در جوامع مختلف جهان که ناشی از بالا رفتن سطح فکر مردم بود پدیده ای به نام تفکیک منابع مالیات مطرح شد.

    این تفکیک منابع مالیات را به دو بخش مستقیم و غیرمستقیم تقسیم کرد قبل از شروع هر بحثی در مورد مالیاتها می بایست مفهوم و عناصر کلی این تفکیک را درک کرد.

    در همۀ کشورها از آنجایی که عنصر اصلی و شالودۀ اصلی تأمین مالیاتی مردم هستند و میزان مالیاتی نسبت به سهم و نقشی هر فرد از نظر مالکیت و بهره برداری از جامعۀ تعیین می شود و چون مالکیت و بهره وری هر فرد یا به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در هر جامعه مطرح میباشد از همین رو مالیات ها نیز بر همین اساس در سطح بین المللی از نظر نحوه تأمین و ساختار تشکیل آن به دو پایه اساسی مالیاتهای مستقیم و غیرمستقیم طبقه بندی می شوند.

    مالیات مستقیم : مالیات هایی هستند که مبلغ آن مستقیماً بواسطۀ میزان نقش و بهره مندی اشخاص حقیقی و حقوقی از جامعه یا به بیان دیگر به پایۀ درآمد دارایی آنها وضع می شود.

    مالیات غیرمستقیم: مالیات هایی هستند که مبلغ آن بواسطه بهره مندی و استفاده از عوامل ایجاد شده برپایۀ تولید کالاها و خدمات در جامعه توسط دولت یا سایر نهادها، اخذ می شود و تعیین می شود.

    بنابراین پرداخت کننده مالیات برای پرداخت مالیات مستقیم با ادارۀ امور مالیاتی مواجه می شود و پرداخت کننده مالیات غیرمستقیم برای پرداخت مواجه با کالاها و خدماتی مصرفی یا تولیدی است.

    آنچه در تحلیل این دو طبقه بندی نسبت به مالیات مشترک است این است که در مالیات غیرمستقیم دولت با وضع مالیات بر مصرف و بالا بردن قیمت از کم درآمد و پردرآمد به یک اندزاه مالیات می گیرد (متناسب)، مگر اینکه مقدار مصرف پردرآمد بیشتر باشد یعنی هر فرد به میزان مالکیت و بهره مندی چه مستقیم و چه غیرمستقیم مالیات خود را پرداخت می کند.

    اهمیت پایه های مالیاتی و نقش آن در توسعه اقتصادی کشور در بررسی و تجزیه و تحلیل پایه های مالیاتی ها در عرصه های مختلف توسعۀ اقتصادی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

    الف) مالیات ها حربۀ مؤثری هستند جهت مقابله با تقاضای اضافی برای کالاهای مصرفی که در نتیجه توسعۀ اقتصادی ایجاد می شوند.

    همزمان با توسعه اقتصادی درآمدهای قابل تصرف خصوصی افزایش می یابد ودرنتیجه تقاضا برای کالاهای مصرفی نیز به دنبال آن افزایش صاحبان درآمدهای بزرگتر مصرف را کاهش می دهند در حالی که مالیات های غیرمستقیم برکالاهای ضروری و کالاهای غیرضروری باعث کاهش قدرت خرید و درآمد اضافی صاحبان درآمد کوچکتر خواهد شد.

    بنابراین دولت قادر است از طریق مالیات بر مصرف خصوصی منابع را به بخش دولتی انتقال دهد، که از طریق مالیات ها است که دولت در موقعیتی قرار می گیرد که فشارهای تورمی در داخل اقتصاد را کنترل کند.

    مالیات می تواند از طریق کنترل درآمدها موجب شود که تقاضا برای کالاهای مصرفی کاهش یابد و معادل عرضه گردد به علت زیاد بودن میل نهایی به واردات در اقتصاد لازم است که دولت با اختیار سیاست های مناسب از افزایش واردات ناشی از افزایش درآمد جلوگیری کننده در غیر اینصورت کسری در تراز پرداخت ها اجتناب ناپذیر خواهد بود.

    ب) مالیات نباید صرفاً در جهت کسب درآمدهای بالاتر عمل کند بلکه باید یکی از اهداف اصلی آن ایجاد انگیزه های لازم برای افزایش پس انداز و سرمایه گذاری باشد، مالیتهای مستقیم با نرخهای تصاعدی می تواند از طریق افزایش مصارف عمومی و هزینه های سرمایه گذاری به طور مطلوب برانگیزه های پس انداز و سرمایه گذاری تأثیر بگذارد.

    به همین ترتیب افزایش بی رویه مالیاتهای غیرمستقیم سبب دلسردی پس انداز کنندگان خصوصی خواهد شد.

    بنابراین سیستم مالیاتی نباید خصلت راکد کردن فعالیتهای اقتصادی را داشته باشد.

    بی شک باید مالیتهای مستقیم بر درآمدهای اضافی اعمال گردد، اما آن بخش از درآمدهای اضافی را جذب کند که لطمه ای به روند پس انداز و سرمایه گذاری نزند.

    در این مورد مالیات بر مستغلات، دارایی و هزینه های اضافی بهتر از مالیات بردرآمد است در حالی که مالیات بردرآمد مصرف را کاهش می دهد.

    مالیات بردرآمد به صورت بی رویه سبب دلسردی سرمایه گذاران و پس انداز کنندگان می شود.

    تخفیف های مالی مانند معافیت های مالیات، در نظر گرفتن وجوهی اختصاصی برای سرمایه گذار و استهلاک ماشین آلات، مجوزهای مالیاتی و غیره اثر منفی مالیات بردرآمد را کاهش داده و انگیزه های لازم برای پس انداز و سرمایه گذاری را ایجاد می کند مالیات های غیرمستقیم هم باید به نحوی اعمال شود که موجب کاهش مصرف های تجملی شود و نباید آنقدر سنگین باشد که سبب افزایش بی رویه قیمت کالاهای ضروری گردد و بر تولید این کالاها اثر منفی بگذارد بنابراین مالیات های مستقیم و غیرمستقیم نباید به گونه ای اعمال گردد که نابودی انگیزه های پس انداز به دنبال داشته باشد.

    ج) در یک کشور در حال توسعه مالیات ها مؤثرترین وسیله جهت انتقال منابع به بخش دولتی و هدایت آنها به طرح های مولد است.

    به منظور شکست های دوره های باطل فقر افزایش درآمدهای نازل و پس اندازهای اندک و سرمایه گذاری ناچیز در اقتصاد لازم است که سرمایه گذاریهای دولتی افزایش یابد.

    در اغلب کشورها بنگاههای خصوصی بسیار کوچک هستند و تنها تعدادی از آنها بنگاههای اقتصادی درگیر تولید کالاهای مصرفی هستند.

    دلیل اصلی محدود بودن فعالیتهای اقتصادی بخش خصوصی کمبود پس انداز (سرمایه) است که اگر سرمایه ای هم وجود داشته باشد به دلیل پایین بودن کارآیی آن در بلندمدت اکثر آنان در کانال های غیر مولد (تولید) و کوتاه مدت مانند سفته بازی و بورس بازی قرار می گیرد.

    در این حالت دولت با اعمال مالیات های مستقیم بر املاک، درآمدزمین، دارایی، طلا، سود، ثروت، ارث و غیره و درآمدهای اضافی را جذب کند و در پروژه های مولد سرمایه گذاری به جریان بیندازد.

    بنابراین مالیات ها وسیله ای مؤثر برای انتقال منابع از کانالهای غیرمولد به کانالهای مولد از طریق سرمایه گذاری های عمومی است البته باید توجه شود که انتقال منابع از بخش خصوصی به بخش دولتی موجب نشود که بخش دولتی بیشتر از حد رشد کند و موجب هدر رفتن سرمایه های ملی گردد (کم کاری مردم) دولت باید در این فرآیند نقش هدایت و نظارت ایفا نماید.

    د) مالیات باید روند سرمایه گذاری در اقتصاد را اصلاح کند.

    در بالا اشاره کردیم که یکی در بالا اشاره کردیم که یکی از وظایف مالیات ها در کشورهای در حال توسعه انتقال منابع از بخش خصوصی به بخش دولتی است.

    اما این بدین معنی است که مالیات ها به منظور ریشه کن کردن سرمایه گذاری های خصوصی اعمال می شود، بلکه برعکس، مالیات ها باید سرمایه گذاری ها را تشویق و در مسیر مناسب هدایت کند دولت باید انگیزه های لازم را برای بنگاههای اقتصادی خصوصی ایجاد کند تا تولید کننده کالاهای مصرفی و سرمایه ای فعالیت های خود را بسط و توسعه دهند.

    این امر موجب می شود که سود این واحدها افزایش یابد و مجدداً صرف سرمایه گذاری شود.

    مالیات ها نباید حجم سرمایه های تعیین شده بر این سرمایه گذاری مجدد را کاهش دهد از طرف دیگر مالیات های اخذ شده باید در سرمایه گذاری در طرح های بالا دستی و پایین دستی اجتماعی و اقتصادی مانند آموزش و پرورش، بهداشت عمومی، حمل و نقل، غیره و دیگر خدمات صرف شود تا سرمایه گذاری های بعدی با مشکلات زیربنایی روبه رو نشود.

    بنابراین یکی از اهداف اخذ مالیات دلگرم کردن و تقویت سرمایه گذاری های خصوصی به ویژه در مراحل اولیه توسعه اقتصادی است.

    هـ) یکی دیگر از اهداف اخذ مالیات کاهش شکاف بین درآمدهای طبقات ثروتمند و طبقات فقیر است.

    اصولاً توسعه به معنی به ارمغان آوردن رفاه اجتماعی برای توده های مردم است.

    توده های مردم هنگامی از رفاه اجتماعی اقتصادی برخوردار خواهند بود که توزیع درآمدها به صورت عادلانه صورت گیرد تا مردم عادی بتوانند نیازهای اقتصادی خود مانند مسکن، غذا، بهداشت، رفاه و غیره را تأمین کنند در این حالت کاهش نابرابری ها در توزیع درآمد و ثروت نیازمند ابزارهای جداگانه ای است.

    مالیاتهای مستقیم تصاعدی می تواند سبب کاهش و جذب بخش بزرگی از درآمدها و دارایی طبقات غنی شود.

    اما این نوع مالیات ها ممکن است بر سرمایه گذاری های مولد تأثیر معکوس بگذارد و بنابراین زمانی که هدف دولت اعمال مالیاتهای مستقیم تصاعدی است باید یک رشته معافیتهای ویژه در بخش های دیگر درنظر گرفته شود تا تأثیر معکوس مالیات ها بر سرمایه گذاری های مولد را تخفیف دهد.

    به منظور جلوگیری از تمرکز ثروت در دست تعداد محدودی ثروتمند و جلوگیری از نابرابری های شدید اقتصادی، مالیات بر دارایی، ثروت، بورس بازی، طلا و سایر سرمایه های غیرمولد تجویز می شود این مالیات ها باید به نحوی اعمال شود که سبب کاهش میزان پس اندازها نگردد.

    به اعتقاد پروفسور کالدور در اغلب کشورهای در حال توسعه تنها راه چاره کاهش نابرابری و جلوگیری از تقاضاهای انقلابی و سیاسی می تواند از طریق اعمال مالیاتهای تصادی باشد.

    مالیات نه فقط تنها ابزار جایگزین برای جذب قدرت ثروت است، بلکه وسیله مؤثرتری برای بسیع منابع موجود توسعه سریع اقتصادی و نیز تنها وسیله ای برای کاهش قدرت عوامل سنجی بر روابط اقتصادی وسیاسی و اجتماعی به شمار می آِید بنابراین اعمال مالیات های تصادی به از بین بردن نابرابری های عمیق و گسترده در توزیع درآمد و ثروت منتهی می شود.

    ن) مالیات ها سبب بسیج مازاد اقتصادی بر توسعه و تداوم و گسترش ایجاد آن گردد.

    مثلاً در کشورهای توسعه نیافته بخش کشاورزی بیش از نیمی از تولید ناخالص ملی را ایجاد می کند در حالی که بخش اعظم ارزش افزوده ایجاد شده در این بخش نصیب زمین داران بزرگ و واسطه های تجار می گردد.

    مازاد تولید اقتصادی تفاوت بین تولید جاری واقعی و مصرف جاری واقعی است.

    این مازاد ممکن است در دیگر بخش های اقتصادی نیز وجود داشته باشد لازم است که در مراحل اولیه توسعه اقتصادی بخش بزرگی از این مازادها در کانال های مولد قرار بگیرد در این کشورها زمین داران، تجار، واسطه ها، این مازاد را صرف سرمایه گذاری در فعالیتهای غیرمولد اقتصادی می کنند.

    دولت باید با بسیج این مازادها از طریق مالیات بر زمین، درآمدهای کشاورزی، دارایی و غیره، در پروژه های عمرانی که نفع آنها شامل تمام افراد جامعه می شود به توسعه اقتصادی کشور کمک کند.

    تاریخچه مالیات و دارائی در ایران ایرانیان از زمان هخامنشیان برای دریافت مالیات و امور مالی کشور دفاتر و سازمانهای مرتبطی داشتند.

    در زمان ساسانیان اخذ مالیات صورت کاملتری بخود گرفت و سه نوع مالیات بنامهای اراضی، سرشماری و سرانه دریافت می شد.

    پس از تسلط اعراب به ایران، در زمان حجاج بن یوسف ثقفی دفاتر مالیاتی از فارسی به عربی برگردانده شد و در دوره سلجوقی با دستور عبدالملک کندری وزیر طغرل مجدداً به فارسی بر گردانده شد.

    در زمان سلطنت صفویه تجارت خارجی و درآمد گمرکی به مالیات اضافه و در دوره افشاریان گسترش بیشتری یافت.

    در دوره قاجاریه وضع مالیه کشور بواسطه جنگها، مسافرتها و ضعف پادشاهان رو به رکود گذاشت و با زحمات طاقت فرسای امیرکبیر گامهای سودمندی برداشته و برای وصول، نگهداری و مصرف خزانه مقررات جدیدی وضع گردید.

    قبل از مشروطیت شاهان تمام در آمدها و عواید کشور را در اختیار داشته و تمام مخارج نیز به فرمان و تصویب شخص او صورت می گرفت.

    با انقلاب مشروطه در سال 1285 اولین کابینه قانونی تشکیل و ناصرالملک بعنوان نخستین وزیر مالیه از مجلس شورای ملی رای اعتماد گرفت.

    از سال 1300 به بعد دگرگونیهای زیادی در وزارت مالیه رخ داد.

    بالأخره در سال 1353 قانون تشکیل وزارت امور اقتصادی و دارائی با 6 ماده به تصویب مجلس شورای ملی سابق رسید.

    مالیات برنامه های مالیاتی بعنوان یکی از ابزارهای توسعه شمرده می شود.

    در بسیاری کشورها شهروند معادل مالیات‌دهنده است.

    تقریبا همه جای دنیا برای هر فرد پذیرفته شده است که اگر در زندگی روزمره‌اش خدمتی دریافت می‌کند، باید هزینه‌اش را به طور مستقیم یا غیرمستقیم بپردازد.

    اکثر مالیات‌دهندگان تقریباً پذیرفته‌اند که چرا مالیات می‌دهند.

    آنها در ازای خدماتی که دریافت می کنند با رغبت مالیت خود را پرداخت می کنند و به همین دلیل با کم‌کاری و اصراف در بودجه کشور به شدت برخورد می‌کنند.

    مالیات در جامعه اسلامی با توجه به اینکه حکومت اسلامی از اهم احکام اسلام و حاکم بر بقیه احکام فرعی است، لذا خداوند متعال برای حکومت، منبع مالی قرار داده است که این منابع مالی همان مالیاتهای شرعی و اسلامی است.

    خمس و زکات دو مورد از عمده ترین مالیاتهای اولیه اسلام است که حکومت اسلامی با اخذ آن از مردم، به مصرف اداره جامعه و پیشرفت و توسعه کشور اسلامی می رساند.

    همچنین هزینه ها و مخارج تشکیلات حکومت اسلامی از محل همین مالیاتها تأمین می شود.

    امیرمؤمنان علی علیه السلام درباره اثرات مالیات در اداره جامعه اسلامی می فرمایند: « ولم یستقم امره الا قلیلا » حکومت، با نابودی مالیات جز اندکی دوام نمی آورد.

    با اینحال می فرمایند: « ولا تضربن احدا سوطا لمکان درهم » برای گرفتن درهمی (مالیات) کسی را باشلاق نزنید.

    در نظام اقتصادی اسلام هدف از دریافت مالیات؛ اداره جامعه اسلامی، تأمین نیازهای نیازمندان، حفظ سرمایه ها، اصلاح و تقویت نیروهای مسلح می باشد.

    تعریف در آمد مشمول مالیات عبارت است ازکل درآمدهای مکتبه سالانه حاصل از فعالیت های شغلی پس ازکسر هزینه های قابل قبول و استهلاکات طبق مقررات قانون .

    مالیات مشاغل به سه دسته تقسیم می شود : 1 .

    مشاغلی که صاحبان آن مکلف به ثبت فعالیت های شغلی خود در دفاتر روزنامه وکل هستند از جمله مشاغل این گروه : بازرگانان ، صاحبان کارخانه ، تعاون ، عمده فروشان .

    2 .

    مشاغلی که صاحبان آن به ثبت فعالیت های شغلی خود در دفاتر درآمد و هزینه که در سازمان حاضر موجود می باشد هستند از جمله شاغل این گروه آهن فروشان ، وکلا ، مهندسان و پزشکان .

    3 .

    سایر مشاغل که جزوگروه 1 و 2 نمی باشند .

    مانند خرده فروشان .

    دستورالعمل چگونگی تکمیل اظهارنامه و فرم های پیوست مشخصات مودی : در این قسمت مشخصات کامل خود و محل کسب خود را حسب موارد خواسته شده تکمیل نمائید .

    مشخصات شریک و شرکاء چنانچه فعالیت شغلی توسط چند شریک انجام می شود لازم است تعداد شرکاء و مشخصات آنان به شرح موارد ذکرشده بطورکامل در این قسمت درج گردد در صورت تعدد شرکاء صورت ریز شرکاء به همراه مشخصات آنان به ضمیمه اظهارنامه به اداره امور مالیاتی ارائه گردد .

    محاسبه درآمد مشمول مالیات و مالیات متعلقه - سود منقول از حساب سود و زیان : سود یا زیان ویژه خود را طبق حساب سود و زیان مندرج در صفحه 4 در این قسمت درج نمائید .

    - در قسمت اضافه می شود ( به شرح صورت ریز پیوست ) مواردی از قبیل هزینه های غیرقابل قبول و یا تعدیلات سنواتی ( سود ) و موارد مشابه دیگری که مالیات آن قبلا پرداخت نشده است را درج نمائید .

    - در ردیف 1 مواردکسر می شود ، درآمدهای معاف از پرداخت مالیات به شرح جدول شماره 1 درج شود .

    - در ردیف 2 مواردکسر می شود ، می توانید در صورت تمایل پرداخت های انجام شده بابت موضوعات ماده 172 قانون مالیات های مستقیم را درج نمائید ( متن کامل ماده مذکور در پایان اظهارنامه آمده است ) .

    - در ردیف 3 مواردکسر می شود ، درآمدهائی که مالیات آن بطور مقطوع قبلا پرداخت گردیده است را به شرح جدول شماره 2 درج نمائید .

    - در ردیف 4 کسر می شود .

    معافیت ها و بخشودگی های مالیاتی را به شرح جدول شماره 3 درج نمائید .

    - در ردیف 5 کسر می شود ، سایر مواردکه می بایست از درآمد مشمول مالیات کسر گردد تا در محاسبه درآمد مشمول مالیات منظورنگردد درج شود مانند زیان سنوات قبلی که مورد تأیید واحد مالیاتی قرارگرفته است .

    - در قسمت مانده درآمد مشمول مالیات نتیجه حاصله از مبالغ اضافه وکسر شده از سود منقول از حساب سود و زیان درج شود .

    - در قسمت مالیات متعلقه ، میزان مالیات را با رعایت ماده 101 قانون مالیات های مستقیم و تبصره آن براساس نرخ های ماده 131 قانون مذکور محاسبه و درج نمائید .

    - در قسمت مالیات پرداختی ، میزان و مبالغ مالیات پرداختی را به شرح جدول شماره 4 درج نمائید .

    - در قسمت مانده مالیات تفاوت بین مالیات متعلقه و مالیات پرداختی را درج نمائید.

    - پس از تکمیل اظهارنامه مالیاتی و جداول پیوست آن به منظور تأیید صحت مندرجات آن نام و نام خانوادگی خود را قید و محل مربوطه را امضاء نمائید .

    جدول شماره (1 ) درآمدهای معاف از مالیات طبق قانون و مقررات مالیاتی بعضی از درآمدهای اشخاص از مالیات معاف می باشد لذا چنانچه فعالیت های کسبی شما از موارد مذکور در این جدول می باشد ، قسمت مربوطه را با رعایت مواد قانونی ذکرشده تکمیل نمائید .

    جدول شماره ( 2 ) درآمدهائی که مالیات آن بطور مقطوع قبلا پرداخت گردیده است .

    مطابق قانون و مقررات مالیاتی بعضی از منابع درآمدی ( به شرح جدول مذکور) مشمول مالیات مقطوع بوده و به این درآمدها علاوه بر مالیات مذکور مالیات دیگری تعلق نمی گیرد .

    بنابراین چنانچه دارای هریک از درآمد موضوعات به شرح جدول فوق می باشید مراتب را با ذکر سود حاصل و مبلغ مالیات پرداختی و شماره قبض پرداخت مالیات مربوط قید نمائید .

    جدول شماره ( 3 ) معافیت ها و بخشودگی های مالیاتی - به موجب ماده 101 ق .

    م .

    م که شرح کامل آن در قسمت انتهای اظهارنامه درج شده است برای مودیانی که اظهارنامه مالیاتی خود را در موعد مقرر به اداره امور مالیاتی تسلیم نموده باشند تا میزان معافیت موضوع ماده 84 ق .

    معافیت در نظرگرفته شده است پس از مطالعه متن کامل ماده 101 و تبصره آن نسبت به تکمیل قسمت مربوطه اقدام نمائید از آنجائی که ضریب سالانه حقوق هرسال با توجه به تورم افزایش می یابد میزان معافیت سالانه نیز رقم ثابتی نبوده و هرساله با توجه به ضریب تعیین شده افزایش می یابد .

    - در قسمت هزینه های درمانی موضوع ماده 137 که شرح کامل ماده مزبور در انتهای اظهارنامه درج شده است ، پس از مطالعه ماده مذکور چنانچه مواردی دراین خصوص هزینه نموده ایدکه مطابق با ماده مذکور عمل شده است آن را در این قسمت درج نمائید.

    - در قسمت سایر معافیت ها ، موارد دیگری از معافیت ها را که به موجب سایر قوانین و مقررات از جمله قانون برنامه پنج ساله ، قانون بودجه و .

    .

    وضع می شود مانند اقساط ماهیانه ، وام های دریافتی از بانک ها در سالهای 1379 الی 1383 بابت مسکن را با رعایت قوانین و مقررات مربوطه در این قسمت درج نمائید .

    جدول شماره ( 4 ) مالیات پرداختی مبالغ پرداختی بابت مالیات عملکرد مربوط را با ذکر سری و شماره قبض ، تاریخ شعبه بانک ملی دریافت کننده و مبلغ آن در این قسمت بنویسید .

    تراز نامه - با توجه به سرفصل های حساب های دفترکل نسبت به تکمیل ترازنامه اقدام نمایند .

    چنانچه سرفصل های ترازنامه مزبور ، با سرفصل های حساب های دفترکل شما مطابقت ندارد ، موارد را در سرفصل های مشابه درج نموده و صورت ریز آن و موارد ترکیبی را ضمیمه نمائید .

    حساب سود و زیان - با توجه به نوع فعالیت خود نسبت به تکمیل حساب سود و زیان اقدام نمائید .

    بهای تمام شده کالای فروش رفته - با درنظرگرفتن نوع فعالیت خود حسب مورد نسبت به تکمیل جدول مذکور اقدام نمائید توضیحات لازم : 1 ) اشخاص حقیقی موضوع بند ( الف ) ماده 95 : صاحبان مشاغلی هستند که به موجب قانون مالیات های مستقیم مکلف به ثبت فعالیت های شغلی خود در دفاتر روزنامه وکل موضوع قانون تجارت هستند و باید دفاتر روزنامه وکل و اسناد و مدارک مربوط را با رعایت اصول و موازین و استانداردهای پذیرفته شده حسابداری نگاه داری کنند .

    2 ) تعریف صاحبان مشاغل صاحبان مشاغل از نظر قانون مالیات های مستقیم اشخاصی هستندکه به فعالیت های شغلی اعم از تولیدی ، توزیعی و خدماتی اشتغال داشته و در قبال انجام آن کسب درآمد می نمایند .

    مانند ، کسبه و پیشه وران و همچنین اشخاص مذکور در ماده 96 قانون مالیات های مستقیم .

    3 ) تعریف درآمد مشمول مالیات درآمد مشمول مالیات صاحبان مشاغل که دارای دفاتر قانونی مورد قبول هستند عبارتست از : کل درآمدهای مکتسبه سالانه حاصل از فعالیت های شغلی پس ازکسر هزینه های قابل قبول و استهلاکات طبق مقررات قانونی مربوط و در مورد اشخاصی که دفاتر قانونی نگهداری نمی کنند و یا دفاتر آنان قابل قبول نمی باشد .

    با اعمال ضریب های خاص روی یک یا چند قرینه مناسب مثلا دریافتی های سالانه مؤدی بابت هریک از فعالیت های انجام شده یا خرید یا فروش تعیین می گردد .

    4 ) محل و مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل الف- اشخاص حقیقی صاحبان مشاغل مکلفند اظهارنامه مربوط به فعالیت های سالانه خود را تا آخر تیرماه سال بعد به اداره امور مالیاتی محل شغل خود تسلیم نمایند ( ماده 100 ) .

    ب- محل تسلیم اظهارنامه مؤدیاتی که محل شغل ثابت ندارند اداره امور مالیاتی محل سکونت آنان می باشد .

    د- محل تسلیم اظهارنامه مالیاتی صاحبان کارگاهها و واحدهای تولیدی که دارای دفتر، فروشگاه و شعبه در محل های دیگر هستند برای تمام فعالیت های انجام شده اداره امور مالیاتی محل وقوع کارگاه یا واحد تولیدی می باشد .

    ماده 101 :‌ درآمد سالانه مشمول مالیات مؤدیان موضوع این فصل که اظهارنامه مالیاتی خود را طبق مقررات این فصل در موعد مقرر تسلیم کرده اند تا میزان معافیت موضوع ماده 84 این قانون از پرداخت مالیات معاف و مازاد آن به نرخ های مذکور در ماده 131 این قانون مشمول مالیات خواهد بود .

    شرط تسلیم اظهارنامه برای استفاده از معافیت فوق نسبت به عملکرد سال 1382 به بعد جاری است .

    تبصره : در مشارکت های مدنی اعم از اختیاری یا قهری شرکاء حداکثر از دو معافیت استفاده خواهند کرد و مبلغ معافیت به طورمساوی بین آنان تقسیم و باقیمانده سهم هر شریک جداگانه مشمول مالیات خواهد بود شرکایی که با هم رابطه زوجیت دارند از لحاظ استفاده از معافیت در حکم یک شریک تلقی و معافیت مقرر به زوج اعطا می گردد در صورت فوت احد از شرکاء وراث به عنوان قائم مقام قانونی از معافیت مالیاتی سهم متوفی در مشارکت به شرح فوق استفاده نموده و این معافیت به طورمساوی بین آنان تقسیم و از درآمد سهم هرکدام کسر خواهد شد .

    ماده 137 : هزینه های درمانی پرداختی هر مؤدی بابت معالجه خود یا همسر و اولاد و پدر و مادر و برادر و خواهر تحت تکفل دریک سال مالیاتی به شرط اینکه اگر دریافت کنند مؤسسه درمانی یا پزشک مقیم ایران باشد دریافت وجه را گواهی نماید و چنانچه به تأیید وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی به علت فقدان امکانات لازم معالجه در خارج از ایران صورت گرفته است پرداخت هزینه مزبور به گواهی مقامات رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران درکشور محل معالجه یا وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی رسیده باشد ، همچنین حق بیمه پرداختی هر شخص حقیقی به مؤسسات بیمه ایرانی بابت بیمه عمر و بیمه های درمانی از درآمد مشمول مالیات مؤدی کسر می گردد .

    در مورد معلولان و بیماران خاص و صعب العلاج علاوه بر هزینه های مذکور هزینه مراقبت و توانبخشی آنان نیز قابل کسر از درآمد مشمول مالیات معلول یا بیمار یا شخصی که تکفل او را عهده دار است می باشد .

    ماده 158 : سازمان امور مالیاتی کشور می تواند در مورد بعضی از منابع مالیاتی کلا یا جزئا و در نقاطی که مقتضی بداند طبق آگهی منتشره در نیمه اول هرسال اعلام نماید که در سال بعد اظهارنامه های مؤدیان مزبور را که به موقع تسلیم نموده باشند بدون رسیدگی قبول نموده و فقط تعدادی از آنها را به طور نمونه گیری و طبق مقررات این قانون مورد رسیدگی قرار خواهد داد .

    ماده 172 : صددرصد وجوهی که به حساب های تعیین شده از طرف دولت به منظور بازسازی یا کمک و نظایر آن به صورت بلاعوض پرداخت می شود و همچنین وجوه پرداختی یا تخصیصی و با کمک های غیرنقدی بلاعوض اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی جهت تعمیر ، تجهیز ، احداث و یا تکمیل مدارس ، دانشگاهها ، مراکز آموزش عالی و مراکز بهداشتی و درمانی و یا اردوگاه های تربیتی و آسایشگاهها و مراکز بهزیستی و کتابخانه و مراکز فرهنگی و هنری ( دولتی ) طبق ضوابطی که توسط وزارتخانه های آموزش و پرورش ، فرهنگ و آموزش عالی ،‌ بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و امور اقتصادی و دارایی تعیین می شود از درآمد مشمول مالیات عملکرد سال پرداخت منبعی که مؤدی انتخاب خواهدکرد قابل کسر می باشد .

    ماده 192 :‌ درکلیه مواردی که مؤدی یا نماینده اوکه به موجب مقررات این قانون از بابت پرداخت مالیات مکلف به تسلیم اظهارنامه می باشد چنانچه از تسلیم آن در مواعد مقرر در این قانون خودداری نمایند مشمول جریمه ای معادل ده درصد ( 10 % ) مالیات متعلق خواهد بود .

    تبصره : عدم تسلیم اظهارنامه توسط اشخاص حقوقی و مشمولان بندهای الف و ب ماده 95 این قانون موجب تعلق جریمه ای معادل چهل درصد ( 40 % ) مالیات متعلق می گردد و مشمول بخشودگی نمی شود و در مورد مؤدیانی که اظهارنامه خود را تسلیم می نمایند حکم این تبصره نسبت به مالیات متعلق به درآمدهای کتمان شده یا هزینه های غیرواقعی که غیرقابل قبول نیز باشد جاری خواهد بود .

    تبصره ماده 193 : عدم تسلیم اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان در دوره معافیت موجب عدم استفاده از معافیت مقرر در سال مربوط خواهد شد .

    ماده 131 : نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه ای می باشد به شرح زیر است : توجه : مؤعد تسلیم اظهارنامه همه گروههای شغلی تیرماه سال بعد می باشد جریمه عدم ارائه اظهارنامه عبارت است از : گروه الف ← 40 % مالیات گروه ب ← 40 % مالیات گروه ج ← 10 % مالیات ردیفشرحنرخ1تا میزان 000 / 000 / 30 ریال درآمد مشمول مالیات سالانه15 %2تا میزان 000 / 000 / 100 ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد 000/000/30 ریال20 %3تا میزان 000 / 000/ 250 ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد 000 /000/100ریال25 %4تامیزان 000 /000 / 000 / 1ریال درآمدمشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد000/000/250ریال30 %5نسبت به مازاد 000 / 000 / 000 / 1 ریال درآمد مشمول مالیات سالانه35 %

کلمات کلیدی: مالیات

پس از جنگ جهانی دوم، بنا به دلایل متعدد بسیاری از کشور ها در صدد اصلاح ساختار مالیاتی خود برآمدند.در این میان مالیات بر ارزش افزوده در دو دهه گذشته به عنوان یک روش جدید مطرح شده و به لحاظ ویژگیهای انعطاف پذیری که دارد مورد توجه کشورهای مختلف به هنگام اصلاح ساختار مالیاتی واقع شده است.اهم دلایلی که انگیزه‌های این اصلاح به شمار می روند را می توان در چهار گروه زیر طبقه بندی نمود: ...

بررسی تطبیقی نرخهای مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی : به منظور ایجاد یک سیستم پویای اقتصادی و در جهت مقابله با پیچیدگیهای نظام اقتصادی و تحولات نوین در نظام بازرگانی جهانی ، مسئولان سیاسی و اقتصادی ممالک جهان در پایان جنگ جهانی دوم برآن شدند تا در جهت اصلاح اهرمهای تنظیم کننده سیاستهای اقتصادی ، تلاشهای جدیدی را آغاز کنند. آنان دریافتند که یکی از مهمترین مکانیسمهای تنظیم کننده ...

مالیات ارزش افزوده با توجه به جو و قوانین جهانی حالا نوبت ایران است که برای دست یابی به مزایای مالیات ارزش افزوده هر چه سریع تر این نظام مالیاتی را طراحی و اجراء نماید تاریخچه در سال های پس از جنگ دوم جهانی فردی آلمانی به نام قو زیمنس جهت ایجاد درآمد برای دولت و نیز بازسازی کشور طرح مالیات ارزش افزوده را ارائه داد. اما این فرانسه بود که به عنوان اولین کشور، موفق گردید در 1954 ...

وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: منظور از افزايش درآمدهاي مالياتي که مدنظر دولت قرار دارد، افزايش نرخ ماليات نيست تا فشار روي مردم زيادشود. وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: منظور از افزايش درآمدهاي مالياتي که مدنظر دولت قرار دارد، افزايش نرخ ماليات ن

مقدمه در چند دهه گذشته، گسترش تکنیک‌های جدید حسابداری در تمامی رشته‌ها و کاربرد آن،‌ نوآوری و دگرگونی‌های بسیاری را در زمینه‌های اقتصادی و بازرگانی پدید آورده است. جدیدترین رابطه دولت با حسابدرای از رابطه بین حسابداری و مالیات و به طور مشخص مالیات بر درآمد و حساباری نتیجه می‌شود. تکنیک‌های حسابداری در هر کشوری با اصول و قوانین مالیاتی آن کشور ارتباط نزدیک دارد و بدون آگاهی از ...

مالیات بر ارزش افزوده چکیده همه دولت­ها برای تأمین هزینه‌های خود از منابع مختلف، درآمد ایجاد می­کنند که دیرین ترین مورد آن به "مالیات ستانی" اختصاص دارد. در طول تاریخ حیات اقتصادی دولت­ها، منابع درآمدی به تدریج افزایش یافته است و امروزه بخشی از درآمدهای دولت در کشور ما از طریق استقراض از بانک مرکزی، فروش نفت خام و فروش خدمات مختلف مانند خدمات پستی، حمل و نقل و انحصارهای دولتی و ...

این نوع مالیات را افرادی که اصطلاحا به آنها کسبه، اصناف، پیشه وران، صنعت گران گفته می شود و یا سایر افرادی که به صورت شخص حقیقی بابت درآمد حاصل از اشتغال به مشاغل آزاد و بطور انفرادی یا با مشارکت مدنی پرداخت می نمایند تشکیل می دهند. کسبه، بازرگانان، صاحبان بیمارستانها، دفاتر اسناد رسمی و پزشکان و دندانپزشکان ، وکلا و کلیه مشاغلی که در ماده 96 قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 3/12/66 ...

پس از جنگ جهانی دوم ، بنا به دلایل متعدد بسیاری از کشور ها در صدد اصلاح ساختار مالیاتی خود برآمدند . در این میان مالیات بر ارزش افزوده در دو دهه گذشته به عنوان یک روش جدید مطرح شده و به لحاظ ویژگیهای انعطاف پذیری که دارد مورد توجه کشورهای مختلف به هنگام اصلاح ساختار مالیاتی واقع شده است .اهم دلایلی که انگیزه های این اصلاح به شمار می روند را می توان در چهار گروه زیر طبقه بندی ...

خلاصه این مقاله روی تأثیر سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) بر شدت سیاستگذاری زیست محیطی در دو کشور مدل با هزینه های مبادلاتی مطالعه می کند ، جاییکه (FDI) سرمایه گذاری مستقیم خارجی می تواند یکسویه و دو سویه باشد و هر دو دولت آلودگی محلی را از نظر مالیات زیست محیطی مورد ملاحظه قرار می دهند . ما نشان می دهیم که (FDI) سرمایه گذاری مستقیم خارجی قیمت شکنی بوم شناختی را افزایش نمی دهد . ...

مقدمه : صدور برگ تشخیص و محاسبه مالیات متعلقه هر مؤدى مالیاتى (اعم از اشخاص حقیقى یا حقوقی) مکلف است پس از تکمیل اظهارنامه مالیاتى مربوطه آن را طى موعد مقرر در قانون به حوزهٔ مالیاتى ذى‌صلاح تسلیم و رسید دریافت نماید. حوزهٔ مالیاتى ذى‌صلاح نیز تکلیف دارد پس از بررسى لازم با لحاظ مدت مقرره در قانون نسبت به صدور برگ تشخیص درآمد مشمول مالیات و محاسبه مالیات منطقه اقدام نماید. پس از ...

مالیات بر درآمد املاک مالیات بر درآمد کشاورزی مالیات بر درآمد حقوق مالیات بر درآمد مشاغل مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی مالیات بر درآمد اتفاقی مالیات بر جمع درآمد ناشی از منابع مختلف مالیات بردرآمد املاک مالیاتی است که بردرآمد شخص حقیقی یا حقوقی ناشی از واگذاری حقوق خودنسبت به املاک واقع در ایران ، اعم از نقل وانتقال قطعی ، واگذاری محل (سرقفلی) و یا اجاره و رهن آن ، با مدنظر ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول