اینجانب محسن سعدین پروژه کارآموزی خود را در شرکت فنی و مهندسی چادگذراندم .
این پروژه شامل گزارش ها ، و تجربیاتی است که در شرکت به مدت 240 ساعت کارآموزی ، ثبت شده است و مقایسه اطلاعات و تئوری های مختلف با عمل و اجرای کار صورت گرفته است.
اینجانب نیز در طی مدت حضور خود در محل کارآموزی استفاده های علمی و عملی خوبی نموده ، با توجه به زمان محدود 240ساعته تقریبا به همه ریزه کاریها ی اجرایی ونظارتی واقف شدم ، از اینرو شاید بهتر باشد واحد کارآموزی به دوقسمت تقسیم شده تا این نقیصه جبران گشته و ارتباط با محیط کار حفظ شود ، همچنین پیشنهاد می شود در صورت امکان تعامل بیشتری بین استاد کارآموزی و سرپرست و همچنین دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه بوجود آید تا دانشجو با تعهد بیشتری پا به عرصه عمل بگذارد .
مشخصات کلی با مکان کارآموزی
شرکت فنی و مهندسی چاد واقع در بندر عسلویه که دفتراصلی این شرکت واقع در تهران خیابان استاد نعمت الهی که شروع کار این شرکت در تاریخ 1370 بوده است . ودر حال حاضر مشغول به انجام پروژه تاسیساتی در فازهای 6 و 7 و 8 پارس جنوبی می باشد .
تشریح کلی از نحوه کار، وظایف و مسئولیتهای کارآموزی در محل کارآموزی و ارائه لیستی از عناوین کارهای انجام شده توسط دانشجو:
از جمله وظایف انجام شده در شرکت فنی ومهندسی چاد به شرح زیر می باشد.
1- آشنایی با کارهای که در شرکت انجام می دهند .
2- آشنایی کلی باراه اندازی موتورخانه و اصول کار در موتورخانه
3- آشنایی کلی با دیگ های بخار
ابنجانب برای بدست آوردن این اطلاعات در قسمت نصب و راه اندازی موتورخانه شرکت فنی و مهندسی چاد حضور پیدا کرده ام و با نحوه کار موتورخانه و دستگاه مربوطه این شرکت آشنا شده و با حضور در کنار کارکنان این بخش به فعالیتهای تاسیساتی پرداخته ام ودر پایان گزارشی از کارهای انجام شده توسط خود در این شرکت که با آنها آشنایی پیدا کرده ام را ارائه داده ام .
همچنین از آقای مدیر امور مالی شرکت فنی و مهندسی چاد و دیگر همکارانش در این بخش که نهایت همکاری با این جانب را در فراگیری و انجام کارهای مربوط را داشته اند کمال تشکر و قدردانی را دارم.
موتورخانه
در حال حاضر میزان درجه حرارت آب گرم چرخشی و آب گرم مصرفی در موتورخانه ها بصورت دستی و تمام تنظیم درجه حرارت ترموستات دیگ و یا پمپهای سیرکولاسیون انجام می گردد و معمولاً برای تمام مدت بر روی یک عدد ثابت قرار دارد. تغییرات دمای هوا درطول روز موجب افزایش یا کاهش دمای داخل ساختمان شده که نتیجه آن انحراف دمای داخل ساختمان از محدوده آسایش و مصرف بیهوده سوخت و انرژی می باشد. همچنین در بسیاری از ساختمانهای غیرمسکونی با کاربری اداری- عمومی- آموزشی- تجاری که از فضای ساختمان بصورت غیرپیوسته و تنها در بخشی از ساعات روز استفاده می گردد و نیازی به کارکرد موتورخانه پس از اتمام ساعت کاری وجود ندارد.
روش فعلی تنظیم دستی ترموستات دیگها و پمپها، قابلیت اعمال خاموشی و یا کنترل تجهیزات در وضعیت آماده باش را ندارند.
بنابراین با توجه به عدم کارآیی دقیق و محدودیتهای کنترلی ترموستاتهای دستی، ضرورت استفاده از سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه به منظور :
راهبری و کنترل صحیح تجهیزات موتورخانه شامل مشعلها و پمپها
بهینه سازی و جلوگیری از مصرف بیهوده سوخت و انرژی الکتریکی
تثبیت محدوده آسایش حرارتی ساکنین ساختمان
کاهش استهلاک تجهیزات و هزینه های مربوطه
کاهش هزینه های سرویس- نگهداری تاسیسات حرارتی
کاهش تولید و انتشار آلاینده های زیست محیطی آشکار
می گردد.