بسمعه تعالی
• ابتدا مقاله ای از : دکتر سید کامون پوری؛ استاد دانشگاه دارالسلام پیرامون اسلام سازی دانش
اسلامیسازی دانش ( که هم بهمعنای اسلامیسازی علم و هم مترادف با اسلامیسازی تکنولوژی بهکار میرود) ، آرام آرام به یک دغدغه جدی در میان اندیشمندان جهان اسلام تبدیل میشود .
نویسنده این مقاله ، راهکار اسلامی سازی دانش را در اسلامی سازی نظام آموزشی میبیند و با تأسف خاطرنشان میکند که بیشترین مشکلات جوامع اسلامی از نظام آموزشی غربی دراین کشورها سرچشمه میگیرد .
وزیر صنایع و معادن چندی پیش با ابراز نگرانی تصریح کرده بود که « کالاهای صنعتی ما بار فرهنگی ندارند » . اما متأسفانه هیچ یک از فرهیختگان کشور این صدا را نشنیدند و در پاسخ به آن تحلیلی ارائه نکردند . اگر کالای صنعتی ما بار فرهنگی ندارد ، حداقل یک دلیل روشن برای آن وجود دارد : تکنولوژی ما ، که شریانهای صنعت را تغذیه میکند ، غیربومی و به ویژه غیراسلامی است .
بههر حال اسلامیسازی تکنولوژی که رهاورد آن اسلامی سازی صنعت است ، از اسلامیسازی نظام آموزشی میگذرد . حداقل ، دکتر کامونپوری چنین اعتقاد دارد .
با وجود بینشهای مختلف مردم جهان نسبت به ما مسلمانان ، یک واقعیت غیرقابل انکار وجود دارد و آن اینکه ما به خاطر غنای منابع مادی خود از موقعیت ویژهای برخوداریم . مسلمانان یک پنجم جمعیت دنیا را تشکیل میدهند که از مجموع جمعیت ایالات متحده آمریکا ، اروپای غربی و ژاپن بیشتر است.
اکنون مسلمان حکمران سه قارهاند و بیش از نیمی از مناطق مسکونی جهان را بهخود اختصاص دادهاند . آنها استراتژیکترین راههای زمینی و آبی و مسیرهای هوایی بینقارهای را در اختیار دارند . بیش از 50 کرسی سازمان ملل متحد از آن مسلمانان است که تقریباً برابر با یک سوم حدنصاب تعداد اعضا برای تشکیل جلسات است . همچنین ، یک پنجم تولید ناخالص ملی جهان به مسلمان اختصاص دارد که این رقم ، سه برابر تولید ناخالص ملی چین است . نکته قابل توجه دیگر اینکه هزینههای دفاعی اتحادیه عرب (و نه جهان اسلام) به 50 میلیارد دلار در سال میرسد که این رقم ، دو برابر بودجه دفاعی چین پرجمعیتترین کشور جهان است .