دانلود مقاله مهدویت

Word 94 KB 15775 22
مشخص نشده مشخص نشده مشاهیر و بزرگان
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • شناخت کوتاه از حضرت مهدى(عج)
    نام: محمّد.


    پدر: امام حسن عسکرى(ع).


    مادر : نرجس.


    القاب: حجت، خاتم، صاحب الزّمان، قائم، منتظَر، و از همه مشهورتر مهدى.


    شکل: چون ستاره درخشان نورانى، و داراى خالى سیاه بر گونه راست.


    زاد روز: شب نیمه شعبان 255، هنگام طلوع فجر.


    زادگاه: شهر سامراء.


    غیبت صغرى: از سنّ پنج سالگى به مدّت 69 سال.


    نمایندگان: چهار نفر از شخصیّتهاى شیعه به نامهاى:
    1.

    ابو عمرو، عثمان بن سعید بن عمرو عمرى اسدى، وکیل و نماینده پیشین امام هادى و امام عسکرى علیهما السّلام.


    2.

    فرزند او، ابو جعفر، محمد بن عثمان بن سعید، در گذشته304.


    3.

    أبوالقاسم، حسین بن روح بن ابیبحر نوبختى، در گذشته326.


    4.

    ابوالحسن على بن محمد سمرى، در گذشته329.


    محل اقامت نامبردگان بغداد، و کلیّه امور شیعیان و خواستهها و نامههاى آنان به وسیله این چهار نفر انجام و ردّ و بدل میشد؛ و آرامگاه آنان نیز در بغداد مشهور است.


    غیبت کبرى: با در گذشت چهارمین نماینده و سفیر آن حضرت از سال 329 آغاز گردید؛ و تا به هنگام فرمان الهى مبنى بر اجازه ظهور و قیام آن بزرگوار، همچنان ادامه خواهد داشت.


    نمایندگان و وظیفه مردم در دوران غیبت کبرى: کسیکه فقیه خویشتن دار، مخالف هواى نفس، و فرمانبر امر خداوند باشد، او نماینده امام زمان است؛ و بر دیگران لازم است از او پیروى کنند؛ زیرا اینگونه افراد از طرف امام بر مردم حجّتاند، و امام از طرف خداوند بر آنان حجت باشد.


    هنگام ظهور: آنگاه که منادى حقّ از جانب آسمان ندا دهد: حقّ با آل محمّد است.

    نام مهدى بر سر زبانها افتد؛ مردم دلباخته او شوند؛ و از کسى جز او سخن نگویند.


    محل ظهور: مکّه معظّمه.


    محل بیعت (تعهّد مردم در پیروى از امام): مسجدالحرام، میان رکن و مقام.


    نشانى: فرشتهاى از بالاى سر او فریاد میزند: این مهدى است، او را پیروى کنید.


    یادگار أنبیاء: انگشتر سلیمان در انگشت او، عصاى موسى در دستش، و بطور خلاصه آنچه خوبان همه دارند او تنها دارد.


    یاران: سیصد و سیزده نفر (به عدد اصحاب بدر)، افرادى باشند که هسته مرکزى زمامدارى او را تشکیل دهند؛ و در حقیقت کارگردانان اصلى قیام مهدى(ع)، و کارگزاران درجه اوّل انقلاب جهانى اسلام خواهند بود که از اطراف جهان به دور حضرتش گرد آیند.


    روش حکومتى: بر اساس قرآن و سیره پیامبر(ص) و امام امیرمؤمنان(ع).


    شعاع و دامنه حکومت: سراسر جهان را فرا گیرد؛ و زمین را از عدل و داد پر کند در حالى که از جور و ستم پر شده باشد.


    مرکز حکومت: مسجد کوفه، مرکز خلافت و حکومت جدّ بزرگوارش على(ع).

    چگونگى پیروزى بر دشمنان: همانند پیروزى جدّ عالى مقامش پیامبر اکرم(ص) بر کافران و مشرکان، خداوند او را با گروههاى منظّم هزار نفرى از فرشتگان یا سه هزار نفرى که از آسمان فرود آمدند یا پنج هزار نفرى که داراى نشان مخصوص بودند مدد داد؛ و نیز در جبهههاى جنگ یاریش کند، آنچنان که مؤمنان را در حال شکست در بدر و دیگر جبهه هاى فراوان و روز تاریخى حنین یارى و پیروز فرمود و در جنگ احزاب، رعب و وحشت در دل کفار و مشرکان فرو ریخت.

    مدت زمامدارى: روایات که اکثراً مربوط به اهل تسنّن است در این باره باختلاف سخن گفته، امّا به عقیده شیعه خدا آگاه است.

    وزیر و معاون: عیسى(ع) از آسمان فرود آید و به عنوان وزیر با حضرتش همکارى نماید.

    برکات حکومت و رهبرى او: درهاى خیر و برکت از آسمان به روى مردم گشوده شود؛ عمرها به درازا کشد؛ مردم همه در رفاه و بینیازى بسر برند؛ شهرها همه بر اثر آبادانى و سرسبزى به هم پیوسته گردند، آنچنان که مسافران را به برداشتن توشه نیازى نخواهد بود؛ و اگر زنى یا زنانى تنها از مشرق به مغرب روند کسى را با آنها کارى نباشد.

    احادیث علایم ظهور امام باقر (ع) میفرماید : « هر کس در بندگی و اطاعت خدا ، خود را به زحمت اندازد ، ولی امام و پیشوایی از سوی خدا نداشته باشد ، تلاشش بیهوده و خودش گمراه و سرگردان است و خداوند از عبادت او بیزار است .

    و اگر در این حالت بمیرد ، کافر و منافق از دنیا رفته است» این دقیقاً در وصف اهل بدعت است که فکر میکنند که مهدی موعود هنوز متولد نشده است .

    کسانی که از راه نیاکان خود منحرف شده اند و به عقاید دینی خود پشت پا زده اند ، و بحث از مصلح غیبی را افسانه می انگارند مگر این همه نشانه را نمیبینند و باز هم از کفر روی برنمی گردانند !!!

    حضرت مهدی درپاسخ یکی از سفیران خود که در مورد منکران آن حضرت پرسیده بود فرمودند : « کسی که مرا انکار نماید ، از من نیست ، راه او راه فرزند حضرت نوع (ع) است » هر چند که رسول خدا در مقام ترسیم کمی اهل حق در میان اهل باطل میفرماید : « مثل آنها در میان امت من ، مثل یک تار موی سفید در بدن گاوی سیاه در یک شب یلدا است » اعتراض کنندگان در مورد مهدی موعود ، هنگامی از ما راضی میشوند که ما وجود مقدّس آن حضرت را بدون اوصاف : « قرََشی » ، « هاشمی » ، « فاطمی » ، « علوی » و « حسینی » مطرح کنیم !!!

    ولی چه کنیم که رسول خدا (ص) سخنی بدون تکیه بر منطق وحی نمی گوید ، و مهدی موعود را با این اوصاف معرفی کرده است که در روایات شیعه و سنی به تواتر آمده است : « اگر از دنیا جز یک روز باقی نماند ، خداوند آن روز را به قدری طولانی میگرداند که در آن مردی را از اهل بیت من بر می انگیزاند که نام او همنام با من است ، زمین را پر از عدل و داد می کند ، آنچنانکه پر از ظلم و ستم شده است » ( ارشاد مفید ، ص۳۲۶ – مجمع البیان ، ج ٣ ، ص ۱۵۲ – البیان ، ص ۵۹ – کشف الغمّه) روی همین بیان ، ظهور حضرت مهدی از نشانه های نبوت است .

    با توجه به این نکته هرگز نمیتوان شیعه را به جرم استقامت در عقیده و استواری در ایمان به ظهور حضرت مهدی سرزنش کرد ، بلکه باید این ثبات و پایداری را ستود چنانکه پیغمبر اکرم این پایداری را ستوده فرموده اند : « ...

    آنها به سیاهی بر سفیدی ایمان آورده اند » یعنی : به احادیث رسیده از معصومین که در کتابها تدوین شده و آنها راهی جز از طریق مرکب بر صفحۀ کاغذ ندارند ، ایمان آورده اند .

    اینجاست که شیعیان باید با امیرالمؤمنین علی ابن ابی طالب (ع) هم صدا شده بگویند : « هر صاحب مغز ، عاقل نیست ؛ هر صاحب گوش ، شنوا نیست ؛ و هر صاجب دیده ، بینا نیست » ( بشاره الاسلام ، ص ۶۰ ) اثبات شیعه خداوند در آیه 67 سورۀ مایده میفرماید : « ای رسول برسان آنچه را که نازل شده است بر تو از سوی خداوند ؛ و اگر انجام ندهی رسالت خود را کامل نکرده ای » دقت کنید که : چه امر مهمی است که کامل کنندۀ رسالت رسول خدا (ص) است ؟

    و همچنین رسول خدا (ص) در18 ذیحجه سال 10 هجری در منطقه غدیر خم ( مابین مکه و مدینه ) ابلاغ فرمودند : هر کس من مولای او هستم ، پس علی مولا و امام اوست ، خداوندا دوست بدار هرکه علی را دوست دارد و دشمن بدار هر که را که علی دشمن میدارد ، یاری رسان هرکه را که علی را یاری میرساند و خوار گردان هرکه علی را خوار گرداند .

    دقت کنید که : آیا رسالت رسول خدا (ص) با ابلاغ ولایت و امامت امیرالمؤمنین علی (ع) کامل شده است ؟

    و مجدداً خداوند در آیه 3 سوره مایده میفرماید : « امروز ( یعنی روز18 ذیحجه سال 10 هجری در منطقه غدیر خم ) کامل کردم دین شما را و تکمیل کردم نعمتم را بر شما .

    راضی هستم که اسلام دین شما باشد » اسلامی که علی (ع) ، ولی و امام آن باشد بعد از رسول خدا (ص) .

    علایم ظهور عزیزان حتماً میدانند که علایم ظهور ٢ دسته اند : ١) علایم حتمی ٢) علایمی که شاید به وقوع نپیوندند !!!

    به یک حدیث توجّه فرمایید : در محضر امام باقر (ع) گفته شد : آیا در امور حتمیه نیز ممکن است برای خدا « بَدا » حاصل شود ؟

    فرمود : آری.

    گفته شد : میترسیم که در امور ظهور قایم آل محمد (ص) نیز بدا حاصل شود !!!

    فرمود : نه ، ظهور قایم از « میعاد » است .

    یعنی ظهور قایم از وعده های حتمی پروردگار است که خداوند در وعده هایش تخلف نمیکند امام (ع) به آیه شریفه زیر اشاره میکند : « خدا هرگز در وعده های خود خلف نمیکند » ( بحارالانوار،ج52 ،ص250 و 251 _ غیبت نعمانی ، ص 162 _ بشارهالاسلام ،ص166 ، به نقل از امام جواد (ع) ) پیامبر اسلام (ص) میفرماید : « زمین هرگز خالی از حجت نخواهد بود که یا ظاهر و آشکار و یا خایف و نهان خواهد بود .

    تا حجتها و بیّنات حضرت پروردگار باطل نشود » فرق اسلام با بقیه ادیان این است که پیامبر بعد از خود ولی و پیشوا انتخاب کرد و فرمود : « امام بعد از من 12 نفر است که 9 نفرشان از صلب حسین است و نهمی آنها قایم آنهاست .

    آنها اهل بیت و عترت من می باشند .

    گوشت آنها گوشت من و خون آنها خون من است » تکذیب وهابیت !!!

    بهاییان میگویند : محمد (ص) گفت :من خاتم الانبیا هستم .

    در حالی که نبی با پیغمبر فرق دارد .

    و وهاب پیغمبر است نه نبی !!!

    که باز هم اگر اینگونه بود چرا کتاب الهی همراه نداشت ؟

    چرا که باز هم میگویند : 24000 نبی داریم و 6 نفر پیغمبر !!!

    وهابیت دروغی بیش نیست !!!

    چرا که ابتدا وهاب ادعای این را میکرد که مهدی است و سپس گفت که من پیغمبر هستم !!!

    باید بگوییم که این چه پیغمبری است که ابتدا به دروغ جلو آمده و ادعای امامت میکند وسپس ادعای پیغمبری ؟

    که البته پیغمبر معصوم است و دروغ نمیگوید !!!

    که البته از علایم ظهور ادعای پیغمبری و امامت را داشتن است !!!

    طبق احادیث فوق : پیغمبر اسلام فرمود : زمین از حجت خالی نمی ماند .

    و در جای دیگر که فرمود : امام بعد از من 12 نفر است که 9 نفرشان از صلب حسین است و نهمی آنها قایم آنهاست .

    و ...

    توجه کنید که فرموده شد : نهمی آنها و یعنی نهمی بلافاصل !!!

    در میابیم که حضرت مهدی (ع) در میان ماست و بنا به این اعتقاد ، در زمان یازدهمین فرزند از فرزند علی (ع) ؛ یعنی حضرت مهدی چگونه میشود که خداوند دوباره پیغمبری مبعوث کند ؟؟؟؟؟

    که بنا به این تصور خداوند بسیار دمدمه مزاج خواهد بود !!!

    که باز هم در احادیث بالا اشاره شد خداوند خلف وعده نمیکند !!!

    و نیز اگر او مهدی میبود چرا نتوانست که عدالت را به دنیا عرضه کند ؟

    و اگر پیغمبر بود چرا در زمان غیبت حضرت مهدی به رسالت رسید ؟

    و دیگر این که جهانی که دارای امام است چه احتیاجی دارد به پیغمبری که حجت آخرالزمان از او متولد نشده است ؟؟؟؟؟

    حضرت مهدى دردین مسیح(ع) دردین مسیح وکتابهاى مقدس این دین بشارتهاى روشن ترى درمورد موعود اخرالزمان وجود دارد که علت اصلى مى تواند داشته باشداعتقاد مسیحیان به ظهور حضرت مسیح تحریف کمترى که درکتابهاى مسیحیان وجود دارد در اینجا انواع انجیل که در انها بشارتهایى در مورد آآمدن موعود مى باشد نام مى بریم انجیل متى انجیل برنایا انجیل لوقا مکاشفات یوحنا انجیل مرقس انجیل متى فصل 25 ایات 31-34 اما پسر انسان در جلال خود با جمیع ملایکه مقدس خویش مى اید انگاه بر کرسى جلال خود خواهد نشست وجمیع امتها در حضور او جمع شوند وانها را از همدیگر جدا مى کند بقسمى که شبان میشها را از بز ها جدا مى کند ومیشها را بر دست راست وبزها را بر دست چپ خود قرار دهد آنگاه پادشاه به اصحاب راست می گوید بیایید ای برکت یافتگان از پدر من وملکوتی را که از ابتدا برای شما آماده شده است بمیراث گیرید حضرت مهدى(عج) درآینه حدیث 1 ـ رسول اللّه (صلى الله علیه وآله وسلم) : «لاتقوم الساعه حتى یقوم القائم الحق منّا و ذلک حین یأذن اللّه عزّوجلّ له و من تبعه نجا و من تخلّف عنه هلک.

    اللّه اللّه عباد اللّه فأتوه و لو على الثلج فانّه خلیفه اللّه عزّوجلّ و خلیفتى.» «روز قیامت فرا نمىرسد مگر آنکه از بین ما «قائم حقیقى» قیام نماید.

    و آن قیام، زمانى خواهد بود که خداى عزّوجلّ او را اجازه فرماید.

    هرکس پیرو او باشد نجات مىیابد و هرکه از فرمانش تخلّف ورزد، هلاک مىشود.

    اى بندگان خدا !

    خدا را، خدا را; بر شما باد که به نزدش آیید اگرچه بر روى یخ و برف راه روید.

    زیرا او خلیفه خداى عزّوجلّ و جانشین من است.» 2 ـ امیرالمؤمنین على (علیه السلام) : قال للحسین(علیه السلام) : «التاسع من ولدک یا حسین!

    هو القائم بالحق، المظهر للدین، الباسط للعدل»، قال الحسین (علیه السلام)فقلت: یا امیرالمؤمنین و إنّ ذلک لکائن؟

    فقال (علیه السلام): «اى و الذى بعث محمداً بالنبوه و اصطفاه على جمیع البریّه و لکن بعد غیبه و حیره لاتثبت فیها على دینه اِلاّ المخلصون المباشرون لروح الیقین الذین أخذ اللّه میثاقهم بولایتنا و کتب فى قلوبهم الایمان و ایّدهم بروح منه».

    «به حسین (علیه السلام) فرمود: نهمین فرزند تو اى حسین!

    قیام کننده به حق و آشکار سازنده دین و گستراننده عدالت است.

    امام حسین (علیه السلام) گوید: پرسیدم: یا امیرالمؤمنین!

    آیا حتماً چنین خواهد شد؟

    فرمود: آرى!

    قسم به کسى که حضرت محمد (صلى الله علیه وآله وسلم)را به پیامبرى بر انگیخت و او را بر تمام خلایق برگزید، چنین خواهد شد، امّا بعد از غیبت و حیرتى که در آن کسى ثابت قدم بر دین نمىماند مگر مخلصین و دارندگان روح یقین آنان که خداوند نسبت به ولایت ما از آنان پیمان گرفته و ایمان را بر صفحه دلشان نگاشته و با روحى از جانب خود تأیید فرموده است.» 3 ـ حضرت زهرا (علیها السلام): «قال لى رسول اللّه (صلى الله علیه وآله وسلم) أبشرى یا فاطمه، المهدىّ منک».

    «رسول خدا (صلى الله علیه وآله وسلم) به من فرمودند: اى فاطمه!

    ترا بشارت باد به اینکه حضرت «مهدى (علیه السلام) » از نسل توست.» 4 ـ امام حسن مجتبى (علیه السلام) فرمود: «ما منّا احدٌ اِلاّ ویقع فى عنقه بیعه لطاغیه زمانه اِلاّ القائم الّذى یصلّى روح اللّه عیسى بن مریم خلفه فان اللّه عزّوجلّ یخفى ولادته و یُغیّب شخصه لئلاّ یکون لأحد فى عنقه بیعه».

    «هیچ یک از ما اهلبیت نیست مگر آنکه بیعتى از طاغوت زمانش را اجباراً بر عهده دارد.

    مگر حضرت «قائم» که عیسى بن مریم، روحاللّه پشت سر او نماز مىگذارد.

    خداوند ولادت او را مخفى مىدارد و شخص او را از دیدگان، غایب مىگرداند، تا بیعت هیچ کس را بر گردن نداشته باشد.» 5 ـ امام حسین (علیه السلام): «منّا اثنا عشر مهدیّاً اوّلهم امیرالمؤمنین على بن ابیطالب(علیه السلام)و آخرهم التاسع من ولدى و هو الامام القائم بالحق.

    یحیى اللّه به الأرض بعد موتها و یظهر به دین الحق على الدین کلّه و لو کره المشرکون».

    «دوازده هدایت شده هدایتگر از بین ما هستند، اولین آنان امیرالمؤمنین على بن ابیطالب (علیه السلام) و آخرین آنان، نهمین فرزند من است که پیشواى قیام کننده به حق خواهد بود، خداوند به وسیله او زمین را پس از موات شدنش زنده مىکند و به دست او دین حق را بر تمامى ادیان پیروز مىسازد، اگرچه مشرکان را ناخوشایند باشد.» 6 ـ امام زین العابدین (علیه السلام): «إن للقائم منّا غیبتین، احداهما أطول من الأخرى...

    فیطول أمرها حتى یرجع عن هذا الامر اکثر من یقول به، فلایثبت علیه اِلاّ من قوى یقینه و صحّت معرفته و لم یجد فى نفسه حرجاً ممّا قضینا و سلّم لنا اهل البیت.» «براى قائم ما دو غیبت هست.

    یکى از آن دو طولانىتر از دیگرى است...

    و آن قدر طول خواهد کشید که اکثر معتقدین به ولایت، از او دست خواهند کشید.

    در آن زمان کسى بر امامت و ولایت او ثابت قدم و استوار نمىماند مگر آن که ایمانش قوى، و شناختش درست باشد و در نفس خویش نسبت به حکم و قضاوت ما هیچ گرفتگى و کراهتى احساس نکند و تسلیم ما اهلبیت باشد.» 7 ـ امام باقر (علیه السلام) : راوى گوید از امام (علیه السلام) در باره آیه شریفه «فلا أقسم بالخنّس الجوار الکنّس تکویر: 15 و 16» سئوال کردم.

    فرمود: «هذا مولود فى آخر الزمان.

    هو المهدى من هذه العتره.

    تکون له حیره و غیبه، یضلّ فیها اقوام و یهتدى فیها أقوام.

    فیاطوبى لک إن أدرکته و یا طوبى لمن أدرکه.» «مراد این آیه، مولودى در آخر الزمان است که همان مهدى از این خاندان است.

    او را حیرت و غیبتى هست که در آن گروههایى گمراه شوند و گروههایى دیگر هدایت پذیرند.

    خوشا به حال تو اگر او را درک کنى و خوشا به حال هرکسى که او را درک کند.» 8 ـ امام صادق (علیه السلام) : «إنّ لصاحب هذا الامر غیبه، فلیتّق اللّه عبد و لیتمسّک بدینه».

    «همانا براى صاحب این امر غیبتى هست، پس بنده خدا در آن دوران باید تقواى الهى پیشه کند و به دینش چنگ زند.» 9 ـ امام کاظم (علیه السلام) : «صاحب هذا الامر، هو الطرید الوحید الغریب الغائب عن أهله الموتور بأبیه».

    «صاحب این امر ـ حضرت مهدى (علیه السلام) ـ رانده شده، تنها، غریب، غائب و دور از اهل و خونخواه پدر خویش مىباشد.» 10 ـ امام رضا (علیه السلام) : «...

    و بعد الحسن ابنه الحجّه القائم المنتظر فى غیبته، المطاع فى ظهوره، لو لم یبق من الدنیا اِلاّ یوم واحد لطوّل اللّه ذلک الیوم حتى یخرج فیملأها عدلا کما ملئت جوراً».

    «و بعد از امام حسن عسکرى(علیه السلام) فرزندش حضرت حجّت قائم، امام خواهد بود آن کس که در دوران غیبتش مورد انتظار، و در زمان ظهورش مورد اطاعت مؤمنان است.

    اگر از عمر دنیا جز یک روز باقى نمانده باشد خدا همان روز را چنان طولانى کند که قیام فرماید و زمین را از عدالت پر کند چنانکه از ستم پر شده باشد.» 11 ـ امام جواد (علیه السلام) : در باره اینکه چرا حضرت مهدى (علیه السلام)«منتظَر» نامیده مىشود فرمود: «إن له غیبه یکثر ایامها و یطول امدها فینتظر خروجه المخلصون و ینکره المرتابون و یستهزئ به الجاحدون و یکذَّب فیها الوقاتون و یهلک فیها المستعجلون و ینجو فیها المسلّمون».

    «او را غیبتى هست که زمانش زیاد است و پایانش به طول مىانجامد.

    پس مخلصین چشم انتظار قیام او مىمانند و شک کنندگان به انکار او بر مىخیزند و منکرین به استهزاى او مىپردازند و تعیین کنندگان وقت ظهور مورد تکذیب قرار مىگیرند و عجله کنندگان در آن هلاک مىشوند و تسلیم شدگان نجات مىیابند.» 12 ـ امام على النقى (علیه السلام) : «اذا غاب صاحبکم عن دار الظالمین، فتوقّعوا الفرج».

    «زمانى که صاحب و امام شما از دیار ستمگران غایب گشت، چشم انتظار فرج باشید.» 13 ـ امام حسن عسکرى (علیه السلام) : «المنکر لولدى کمن اقرّ بجمیع أنبیاء اللّه و رسله ثم انکر نبوّه محمد رسول اللّه (صلى الله علیه وآله وسلم) و المنکر لرسول اللّه (صلى الله علیه وآله وسلم) کمن انکر جمیع الانبیاء لأن طاعه آخرنا کطاعه اوّلنا و المنکر لآخرنا کالمنکر لأوّلنا».

    «کسى که فرزندم ـ مهدى (علیه السلام) ـ را انکار کند مانند کسى است که تمام پیامبران و رسولان الهى را قبول داشته باشد، اما نبوت حضرت محمد رسول اللّه(صلى الله علیه وآله وسلم)را انکار کند.

    و انکار کننده رسول اللّه مانند کسى است که همه انبیاء را انکار نماید.

    چون اطاعت آخرین امام ما به منزله اطاعت اولین امام است و منکر آخرین امام ما به منزله منکر اولین امام است.» 2 نوشته شده در شنبه، 18 فروردین، 1386ساعت 23:32 توسط ابراهیم | پیام‌هاى دیگران ( نظر بدین ) حضرت مهدى(عج) در قرآن در قرآن، آیات بسیارى وجود دارد که به شهادت روایات مستند و معتبر، در باره حضرت مهدى(ع) و قیام جهانى او نازل گردیده است.

    در کتاب شریف المحجّه فى ما نزل فى القائم الحجّه(ع) که توسط محدث بزرگوار، مرحوم سید هاشم بحرانى و با بهرهگیرى از دهها جلد کتب تفسیر و حدیث، تألیف گردیده، مجموعاً (132) آیه از آیات کریمه قرآن ذکر شده که در ذیل هر کدام یک یا چند روایت در تبیین کیفیت ارتباط آیه با آن حضرت(ع) ، نقل شده است.

    در اینجا به ذکر چند روایت در این مورد، بسنده میکنیم: 1 امام صادق (ع) در باره قول خداى عزّوجلّ: هو الذى ارسل رسوله بالهدى و دین الحق لیظهره على الدّین کلّه و لو کره المشرکون فرمود: به خدا سوگند!

    هنوز تأویل این آیه نازل نشده است و تا زمان قیام قائم (ع) نیز نازل نخواهد شد.

    پس زمانى که قائم (ع) به پا خیزد، هیچ کافر و مشرکى نمیماند مگر آنکه خروج او را ناخوشایند میشمارد.

    2 امام باقر (ع) در باره آیه شریفه و قل جاء الحق و زهق الباطل إن الباطل کان زهوقاً فرمود: زمانى که قائم(ع) قیام نماید، دولت باطل از بین خواهد رفت.

    3 امام صادق (ع) در بیان معناى آیه کریمه و لقد کتبنا فى الزبور منبعدالذکر أنالأرض یرثها عبادى الصّالحون فرمود: تمام کتب آسمانى، ذکر خداست، و بندگان شایسته خدا که وارثان زمین هستند، حضرت قائم(ع) و یاران او میباشند.

    4 امام باقر (ع) در باره قول خداى عزّوجلّ: الذین إن مکّنّاهم فى الأرض اقاموا الصلوه و آتوا الزکاه...

    فرمود: این‏آیه درحق آل محمد(ص) است در حق حضرت مهدى(ع) و یاران او که خداوند شرق و غرب زمین را تحت سلطه آنان قرار میدهد و به وسیله آنان دین را پیروز گردانده و بدعتها و باطلها را میمیراند.

    5 امام سجاد(ع) زمانى که این آیه شریفه را قرائت نمود: وَعَد اللّه الّذین آمنوا منکم و عملوا الصالحات لیستخلفنَّهم فى الأرض کما استخلف الذین من قبلهم و لیمکّننّ لهم دینهم الّذى ارتضى لهم و لیبدِّلنّهم من بعد خوفهم أمناً یعبدوننى و لایشرکون بى شیئاً فرمود: به خدا سوگند!

    آنان شیعیان ما اهلبیت هستند، خداوند آن خلافت در زمین و اقتدار بخشیدن به دین را به وسیله آنان و به دست مردى از ما، که مهدى این امت است، تحقق خواهد داد و هم اوست که پیامبر(ص) در بارهاش فرمود: اگر از عمر دنیا جز یک روز باقى نمانده باشد، خداوند همان روز را آنچنان طولانى خواهد کرد که مردى از خاندان من که همنام من است فرا برسد و زمین را آنچنان که از ظلم و جور پر شده باشد، از عدل و داد آکنده سازد.

    6 امام صادق (ع) فرمود: آیه أمّن یجیب المظطرّ اذا دعاه و یکشف السّوء و یجعلکم خلفاء الأرض در باره قائم از آل محمد(ص) نازل شده است.

    به خدا سوگند، او همان مضطرّ درماندهاى است که چون در مقام ابراهیم دو رکعت نماز گزارد و فرج خویش از خدا بخواهد، خداوند دعایش را اجابت کند و بدیها را برطرف سازد و او را در زمین خلیفه قرار دهد.

    از امام علی بن موسی الرضا(ع ) نقل شده است : « و ذلک والله ان لوقام قائمنا یجمع الله الیه جمیع شیعتنا من جمیع البلدان » 3 به خدا سوگند هنگامی که مهدی (ع ) قیام کند , تمام پیروان ما را از تمام شهرها گرد او جمع می کند.

    باید توجه داشت که این روایات در حقیقت اشاره به آن است که خدایی که قدرت دارد ذرات پراکنده انسانها را در قیامت از نقاط مختلف جهان جمع آوری کند , به آسانی می تواند یاران مهدی (عج ) را در یک روز و یک ساعت برای افروختن نخستین جرقه های قیام به منظور تاسیس حکومت عدل الهی و پایان دادن به ظلم و ستم جمع نماید .

    4 « یا ایهاالذین امنوا من یرید منکم عن دینه فسوف یاتی الله بقوم یحبهم و یحبونه اذله علی المومنین اعزه علی الکافرین یجاهدون فی سبیل الله و لا یخافون لومه لائم ذلک فضل الله یوتیه من یشا والله واسع علیم .

    » 5 ای کسانی که ایمان آورده اید هر کس از شما از آیین خود بازگردد (به خدا زیانی نمی رساند) خداوند در آینده جمعیتی را می آورد که آنها را دوست دارد و آنها نیز او را دوست دارند , در برابر دوستان متواضع و در برابر کافران نیرومند هستند , آنها در راه خدا جهاد می کنند و از سرزنش کنندگان هراسی ندارند.

    این فضل خداست که به هر کس بخواهد (و شایسته ببیند) می دهد و فضل خدا وسیع و خداوند دانا است .

    علاوه بر اینکه طبق روایت زیادی که از طریق شیعه و سنی وارد شده این آیه در مورد علی (ع ) است , در روایات دیگری می خوانیم این آیه درباره یاران مهدی (ع ) نازل شده است که با تمام قدرت در برابر آنها که از آیین حق و عدالت مرتد شده اند می ایستند و جهان را پر از ایمان و عدل و داد می کنند .

    6 پیامبر گرامی اسلام (ص ) فرموده است : این آیه درباره قائم (ع ) و یاران اوست که در راه خدا تلاش می کنند و از سرزنش هیچ ملامتگری ترس ندارند .

    7 « فاستبقوا الخیرات , اینما تکونوا یات بکم الله جمیعا » 8 پس در عمل به خیرات سبقت جویید , که هر جا باشید خدا همه شما را می آورد.

    همین است و فرمود : منظور از خیرات , ولایت و محبت اهل بیت (ع ) است , همچنانکه در جایی دیگر فرمود : « و لئن اخرنا عنهم العذاب الی امه معدوده :9 اگر عذاب را از ایشان تاخیر اندازیم , تا امت معدوده ...

    » که منظور از امت معدوده اصحاب قائم (ع ) هستند که در عرض یک ساعت همه یک جا جمع می شوند.

    وقتی قائم (ع ) به سرزمین « بیدا » برسد , لشکر سفیان در برابرش صف آرایی می کند , پس خدای عزوجل زمین را دستور می دهد تا پاهای ایشان را در خود فرو برد و بگیرد و درباره همین مورد است که خدای عزوجل می فرماید : « و لو تری اذ فزعوا فلا فوت و آخذوا من مکان قریب و قالوا آمنا به » 10 می گویند اینک ما به قائم آل محمد(ع ) ایمان آورده ایم , یعنی بین آنان و عذاب نشدنشان حائل ایجاد می شود .

    11« و لئن اخرنا عنهم العذاب الی امه معدوده لیقولن مایحسبه الا یوم یاتیهم لیس مصروفا عنهم و حاق بهم ما کانوا به یستهزون » 12 اگر مجازات را تا زمان محدود از آنها به تاخیر اندازیم (از روی استهزا) می گویند چه چیز مانع آن شد آگاه باشید آن روز که به سراغشان می آید هیچ چیز مانع آن نخواهد بود و آنچه را مسخره می کردند دامنشان را می گیرد.

    در روایات متعددی که از طریق اهل بیت (ع ) به ما رسیده , امت معدوده به معنی نفرات کم , و اشاره به یاران مهدی (ع ) گرفته شده است , به این ترتیب معنی آیه نخستین چنین می شود : اگر ما مجازات این ستمگران و بدکاران را به قیام مهدی (ع ) و یارانش واگذار کنیم آنها می گویند چه چیز جلوی عذاب خدا را گرفته است ولی البته همانگونه که گفتیم معنی ظاهر این آیه این است که « امت معدوده » به معنی زمان معدود و معین است و اتفاقا در روایتی از امیرمومنان علی (ع ) در تفسیر آیه نقل شده « امت معدوده » همین اصطلاح « بطن آیه » بوده باشد که البته در این صورت بیان یک قانون کلی در مورد ستمگران است نه یک مساله مربوط به مشرکان و مجرمان زمان پیامبر(ص ) و می دانیم که قرآن آیاتش معانی مختلفی دارد , معنی نخستین و ظاهر آن ممکن است درباره یک مساله خاص یا گروه معین باشد اما معنی دوم آن یک معنی عام و مجرد از زمان و گروه معین .13 « الا ان اولیاالله لا خوف علیهم و لا هم یحزنون » 14 آگاه باشید اولیا (و دوستان ) خدا نه ترسی دارند و نه غمگین می شوند.

    در کتاب « کمال الدین » از ابوبصیر از امام صادق (ع ) نقل شده که فرموده : « طوبی لشیعه قائمنا المنتظرین لظهوره فی غیبته و المطیعین له فی ظهوره اولئک اولیاالله الذین لا خوف علیهم و لا هم یحزنون » 15 خوشا به حال پیروان امام قائم (ع ) که در غیبتش (با خودسازی ) انتظار ظهورش را می کشند , و به هنگام ظهورش مطیع فرمان اویند , آنها اولیای خدا هستند همانها که نه ترسی دارند و نه غمی .

    « فاذا جا وعده اولیها بعثنا علیکم عبادالنا اولی باس شدید فجاسوا خلال الدیار و کان وعدا مفعولا »16 هنگامی که نخستین وعده فرا رسد مردانی پیکارجو را بر شما می فرستیم (تا سخت شما را در هم کوبند حتی برای به دست آوردن مجرمان ) خانه ها را جستجو می کنند , و این وعده ای است قطعی .

    در بعضی روایات , منظور از « عبادالنا الی باس شدید » حضرت مهدی (ع ) و یارانش می باشد.

    و در بعضی دیگر اشاره به جمعیتی گرفته شده است که قبل از مهدی (ع ) قیام می کنند .17 منابع : http://ebrahimenazeri.persianblog.com/ http://www.porsojoo.com/.

    http://montazzer.blogfa.com مهدی از فرزندان من است.

    او را غیبتی است که بر اساس آن برای مردم سرگردانی خواهد بود؛ در این سرگردانی گمراه میشوند.

    آنگاه ذخیره انبیاء حضرت مهدی عج الله فرجه الشریف ظهور کرده تا زمین را از عدل و داد پر کند؛ آنگونه که از ظلم و جور پر شده باشد.- قال رسول الله (ص): المهدی من ولدی، اسمه اسمی و کنیته کنیتی، أشبه الناس بی خلقاً و خلقاً، تکون له غیبه و حیره تضل فیه الامم، ثم یقبل کالشهاب الثاقب و یملاها عدلا و قسطا کما ملثت ظلما و جوراً.

    (بحارالانوار/ ج 51، ص 17، ح 13، به نقل از کمال الدین.) پیامبر اکرم (ص) فرمودند: مهدی از فرزندان من است، نامش نام من (محمد) و کنیه اش کنیه من (ابوالقاسم) می باشد، ‌در صورت و سیرت از همه کس به من شبیه تر است.

    برای او غیبتی است که در آن مردم دچار حیرت می گردند و بسیاری از دسته ها و گروههای مردم، گمراه میشوند، آنگاه مانند ستاره تابانی از پرده غیبت بدر آید و زمین را پر از عدل و داد کند آن چنان که پر از ظلم و ستم شده باشد.

    - قال رسول الله (ص): المهدی رجل من ولدی وجهه کالکوکب الدری.

    (بحارالانوار/ ج 51/ ص 80/ ح الثامن، به نقل از کشف الغمه) پیامبر اکرم (ص) فرمودند: مهدی مردی از فرزندان من است که رویش چون ستاره تابان می باشد.

    قال رسول الله (ص): المهدی رجل من ولدی، لونه لون عربی و جسمه جسم اسرائیلی.

    علی خده الایمن خال...

    (بحارالانوار/ ج 51/ ص 80/ ح التاسع، به نقل از کشف الغمه) پیغمبر اکرم (ص) فرمودند: مهدی مردی از فرزندان من است.

    رنگ پوست او، رنگ نژاد عرب و اندامش چون اندام فرزندان حضرت یعقوب (ع) (قوی و پی و بلند قامت) است و خالی بر گونه راست او می باشد.

    -عن ام سلمه، قالت: سمعت رسول الله (ص) یقول: المهدی من عترتی من ولد فاطمه.

    (بحارالانوار، ج 51، ص 75، ح 30، به نقل از غیبت شیخ طوسی) - ام سلمه (همسر گرامی پیامبر) گفت: از رسول خدا (ص) شنیدم که می فرمود: مهدی از خاندان من و از فرزندان فاطمه است.

    - قال رسول الله (ص): ابشرکم بالمهدی یبعث فی امتی علی اختلاف من الناس و زلازل، فیملا الارض عدلا و قسطا کما ملئت ظلما و جورا ......

    (بحارالانوار، ج 51، ص 81، ح الثامن عشر، به نقلاز کشف الغمه)) - پیامبر اکرم (ص) فرمودند: مژده باد شما را به ظهور مهدی که وقتی اوضاع جهان متزلزل می شود و مردم با یکدیگر به اختلاف می پردازند، قیام می کند و زمین را پر از عدل و داد می نماید،‌ همانگونه که از ظلم و ستم پر شده است.

کلمات کلیدی: مهدویت

مهدويت در اديان مختلف «گفت و گو از موعود اديان و منجي آخرالزمان گفت و گويي است ديرين با عمري به درازاي خلقت انسان و سکناي او در عرصه خاک. اين تاريخ بلند و اشتراک آن در ميان همه اقوام و ملل حکايت از فطري بودن اين معنا در نوع انسان دارد. موعود اد

مقدّمه بحث انتظار و ظهور مهدي موعود عجل الله تعالي فرجه الشريف از ابعاد گوناگوني مورد چالش قرار گرفته‌ است؛ از جمله: 1. مهم‌ترين فلسفه‌اي که براي تحقّق قيام مهدي برشمرده‌اند، تحقّق عدالت فراگير و گسترده است. با توجّه به اين‌که يکي از علل ضرورت معا

خداوند متعال با خلقت انسان همواره پيامبراني رابراي هدايت و رهبري آنها گسيل داشته است که اولين آن پيامبران – آدم - و آخرين آنها حضرت ختمي مرتبت- محمد بن عبد الله *- بود. هرچند اين بزرگواران ،بخصوص رسول اکرم*در اين باره ،سعي بسيار از خود نشان داده، ول

ما منتظران حضرت مهدي (ع) بارها نويد فتح وظفر را درقرآن کريم خوانده ايم وطبق گفته قرآن مهدي روزي ظهور مي کند وچشمان ما منتظران به نورآن بزرگوار منور مي گردد. چنانکه خداوند فرموده است: «‌وزمين به نور پروردگار روشن مي گردد.» (سوره زمرآيه 69 ) ويا درسور

مهدويت اميدها و نويدها قصّه‏ام آخر شد و اين غصّه را آخر نيامد عمر را پايان رسيد و يارم از در،در نيامد سال‏ها بر من گذشت و لطفي از دلبر نيامد جام مرگ آمد بدستم جام مي‏هرگز نديدم آن که بايد اين قفس را بشکند از در نيامد مرغ جان در اين قفس بي بال و پر

مدعیان دروغین : از فرازهای مهم توقیعی از امام عصر (عج) ، خطاب به جناب علی بن محمد سیمری ، مساله ی خبردادن ازظهور مدعیان دروغین است. دورغ پردازانی نابکار، که با معرفی نمودن خویش ، به جای "رهبر حقیقی" ، اراده انحراف مسیر واقعی هدایت و گمراهی وظلالت انسانها را می نمایند. تا بدین ترتیب آنها را از شاهراه روشن هدایت به پس کوچه های تاریک ظلالت بکشانند. بی تردید وجود هدایتگران راستین در ...

عقيده به ظهور حضرت مهدي ( عليه السلام )ازنظر اقوام واديان انتظار ظهور يک مصلح بزرگ آسمانى، و اميد به آينده و استقرار صلح و عدل جاويدان، امرى فطرى و طبيعى است که با ذات و وجود آدمى سر و کار داشته و با آفرينش هر انسانى همراه است و زمان و مکان نمى

مهدويت «گفت و گو از موعود اديان و منجي آخرالزمان گفت و گويي است ديرين با عمري به درازاي خلقت انسان و سکناي او در عرصه خاک. اين تاريخ بلند و اشتراک آن در ميان همه اقوام و ملل حکايت از فطري بودن اين معنا در نوع انسان دارد. موعود اديان نه يک پندار و ي

مقدمه : سلام علي آل يس درود بر آل ياسين ! درود بر تو اي دعوت کننده خلق به سوي خدا و اي مظهر آيات الهي! درود بر تو اي واسطه خدا و حافظ و نگهبان دينش ! درود بر تو اي جانشين خدا و ياري کننده حق ! درود بر تو اي حجت خدا و راهنماي خدا او

تعابیر بسیار بلندی از همه انبیاء، از ازل تا خاتم (ص) راجع به حضرت حجت (ع) رسیده و تقریباًَ جزء اجتماعی‌ترین موضوعات، بین همه ادیان الهی و ابراهیمی، بشارت موعود و وعده منجی است و همه گفته‌اند که کار نیمه‌تمام و ناتمام انبیاء (ع) و ادیان، به دست این مرد بزرگ، کامل خواهد شد. گفته‌اند که بزرگ‌ترین تکلیف تاریخ، کار بزرگ‌ترین مرد تاریخ است. حتی مکاتبی که الوهیت‌‌زدایی و الهیت‌زدایی ...

باب» کيست؟ سيدعلي محمد شيرازي بنيانگذار فرقه ضاله «بابيه» در محرم ?235 قمري در شهر شيراز به دنيا آمد. پدرش رضا و مادرش فاطمه بيگم و بنابه قولي خديجه بيگم نام داشت. خواندن و نوشتن را به شيوه معمول زمانه خويش در شيراز آغاز کرد. هنوز کودک بود

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول