دانلود مقاله واقعه کربلا

Word 64 KB 15856 23
مشخص نشده مشخص نشده تاریخ
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه:
    واقعه کربلا حکایت از رودرویی حق با طل است که نقل عظیم حمایت از حقانیت را با خود می کشد.

    پس از این مسئله ی مهم اسلامی حق خواهان آنرا آئین قرار دادند و برای بیان آرمان خود این مهم را به گذشته و آینده پیوند دادند.
    اول از زبان حضرت آدم وبعد بر تخته پاره های کشتی نوح وتا معراج رسول و بعد از آن به همراه امام عصر(عج)وحتی نوشته های درب بهشت نیز این پیوند حاصل می شود هر کس به فراخورد حال خود در این قضیه شریک می شود، به این ایمان قلبی که شفاعت می شود در حالی که بی خبر از این موضوع که چون حرکت آغاز شده ودل او صافی شده اکنون قابلیت شدن را پیدا کرده است چون کتاب رسول حق نیز این بشارت را داده است «ان الله لا یغیر ما بقوم حتی بغیر و ما بانفسهم»
    اما در گذر زمان مکارانی نیز از این شور حسینی سود برده اند و لباس زهد را بر شهوات دنیوی پوشیده اند.

    آنانی که در حرمسراها به باده گساری بودند در محرم دستار برگردن آویزان می کردند و روز را شبی کردند وپرده تغافل را می گشودند.
    وارد شدن خرافات گرفتن حرکت و جوشش، عدم ایجاد بینش برای شناسایی دشمنان واقعی دین جهت ندادن به مراسم عزاداری که بعضاً به خود آزاری تبدیل شده ومسائل متعدد دیگر هم بیانگر این مهم هستند در عین حال این نهضت باز نایستاده، حرکت خود را از جوهره اصلی گرفته، حفظ نموده است و به گرمایش افزوده وبیشتر وبیشتر برنده راه می پیماید.

    در حول وحوش این رویداد نمادهای گوناگونی در دوران مختلف برا ی عظمت دادن به مسئله ویا بیان تصویر بهتر وارد می شوند که همه حالت روایتگری دارند.
    این مراسم که ابتدا از قرن چهارم هجری رسمیت پیدا کرد سیاه دیلمیان را رنگ عزا نوشت.

    روضه خوانی ونوحه خوانی که روایت گونه هایی بود از عاشورا که با بیان واقعه مردم را به تفکر تصویر می کشاند.

    این گرم چانگان از فصاحت وبلاغت بهره می گرفتند با قیض و بسط سخن واستفاده از ایما واشاره و میمیک چهره وحرکات به سخن هیجان می بخشیدند و مردم را هدایت می کردند تا در عالم تصور خود ناظر کربلا باشند و بر آن واقعه بگریند.

    جامه چاک کردن پوشش های خشن،زنجیر زدن،قمه زدن، سینه زدن، سنگ زدن،گل مال کردن ،انواع خودآزاری بود که عوام با انجام آن خود را حامی حسین بن علی تصور می کردند البته هدایت این جریان جای بحث کافی دارد که مربوط به متخصصین امر است وبنده فقیر در این مسائل در ایران از صفویه شیعه رسمیت می یابد و به عاشورا اهمیت قابل توجه ای داده می شود.

    صنعتگران نیز از هنر خود در این راستا بهره می برند و به تصویر کردن داستان عاشورا می پردازند مار غاشیه، کبوتر پیغام بر، شیر،کشکول،آهو و..

    بر علامت های سینه زنی می نشیند وپنجه به عنوان دست بریده ابوالفضل عباس بر سر بیرق ها می گذارند.

    فصل اول سمبول: اصل کلمه یونانی است و در آن زبان زومبل نامیده می شود در زبان فارسی به سمبول معروف شده است وبه معنای نشانه یا نماینده افکار ومعانیست که متعلق به یک ملت یا همه ملل ی باشد.

    سمبول ها در قدیم قبل از آنکه زبان یا خط اختراع شود تنها وسیله ایی بوده ند که اشخاص بوسیله آنها از طریق علامات یا نشانه هایی مطالب خود را بیان می داشتند.

    ولی کم کم که زبان از خط بوجود آمد آن علامات ونشانه ها بعضی از میان رفتند وبرخی دیگر باقی ماندند و جای خود را به چیزهای دیگر سپردند، در هر صورت سمبول ها سن زیادی دارند وحتی ظرف صدسال هم کافی نیست که یک سمبول بوجود آید، ودر تاریخ یک ملت ویا جمعی از مردم باقی بماندو اگر هم چیزی ظرف این مدتها بوجود آید، در صورتیکه شرایط مردم پذیری را نداشته باشد دیری نخواهد گذشت که خاموش شده از بین می رود.

    وجود این سمبول ها باید چیزهایی باشد که کلیه افراد، آنها را از صمیم قلب بپذیرند، و تایید نمایند و معنا ومفهوم آنها را هم بسادگی درک کنند و باطناً تصدیق نمایند.

    گفته شد این سمبول ها بسیار قدیمی هستند وبا طرز فکر وتاریخ ملتها رابطه مستقیم دارند، بنابراین وجود سمبول هیچگاه تحمیلی نمی تواند باشد هیچکس و یا هیچ دستگاهی نمی تواند چیزی را بنام سمبول به مردم تحمیل کند و بخواهد که تمام مردم آنرا بدین منظور بشناسند.

    چه اینها گذشته از تعقل بیشتر کاردل است و با احساسات وقلوب مردم رابطه مستقیم دارد وقلوب مردم یا احساسات ملتی را بازور نمی توان تصاحب کرد.

    مثلا اینکه رنگ سفیدعلامت صلح و صفا است و رنگ قرمز علام جنگ وسیاهی نشانه عزا است وتقریبا بین تمام ملل بدین منظور شناخته شده است و..

    چه کسی است که آن را قبول نداشته باشد و از آنها تبعیت نکند؟

    ای کاش روی تمام مطاب میان همه ملل عالم اینگونه توافق نظر بود که روی سمبول ها چون این سمبول ها که تنها با طرز فکر واحساسات مردم وملتها مربوط است بلکه با تاریخ ملل هم ارتباط مستقیم دارد وچون ملل وسرنوشت آنها مختلف است وهر ملتی افتخارات هیجانات خوش آمدهای مخصوص بخود دارد.

    لذا بعضی از سمبول هستند که مخصوص یک ملت و مللی که با هم سرنوشت مشترکی داشته اند می باشد و در تاریخ آن ملت و سایر ملل همجوار باقی می ماند.معمولا ملت ها هر چه قدیمی تر باشد هم تمدنشان گرانبها تر و پرمایه تر است وهم آنکه مشترکات ملی در بین افراد آنها بیشتر و نیرومند تر می باشد.

    این مشترکات طی قرن ها بلکه هزاران سال جای خود را در قلوب افراد ملت باز می کند و به هیچ قیمتی از آن خارج نمی شود، وهمین مشترکات است که وحدت یک ملت یا مملکت را فراهم می نماید وافراد آن ملت را با هم صمیمی ویکنواخت می سازد.

    آنها همدیگر را بهتر می فهمند و با شرایط کاملتری به وحدت می رسند و خود را با سایر افراد مملکت عضو یک خانواده احساس می کنند.

    تمام مذاهب پس از سمبول است چه سمبول از جهتی جزو معتقدات مردم وملتها می باشند.

    مقدسات هر مذهبی جزو سمبول های همان مذهب بشمار می رود.

    مثلا صلیب از سمبول های مقدس دین مسیحیت است قبور ائمه وبسیاری از مراسم ومناسک مورد احترام ما مسلمان ها است جزو سمبول های اسلام قرا ردارد.

    هر زبانی هم سمبول دارد ادبیات ما پر از سمبول است مثلا ماه سمبول زیبایی گل قرمز سمبول عشق ،قامت سرو، چشم آهو،..

    و هزاران مثال دیگر که ذکر آنها ما را از شیوه اختصار خارج می سازد، جملگی سمبول محسوب می شوند.

    گذشته از این ها ، سمبول های ملی وجود دارد که ازمشخصات تاریخی فکر وحدت و احساسات ملت یا مملکتی گفتگو می کند و همین مشخصات است که ملتی را از یک ملت دیگر مجزا می سازد و هرکسی سمبول های ملتی را نشناسد روی هم رفته آن ملت را نشناخته است.

    الهام از دین دربیان صور: مذهب ملهم کننده شکل های هنری است ، چون سبب می شود«نیت» به بیان چیزی که والاتر از خود انسان است در قلب وروح هنرمند بوجود آید.

    الهام میتواند بطور مستقیم با به وجود آوردن گونه ایی آگاهی در هنرمند برای بیان و کشف دوباره ی واقعه ی مذهبی عمل کند می توان گفت که در اینجا الهام مستقیما بر هنرمند تاثیر می گذارند وشکل هنر «روایتی» را بخود می گیرد هنر روایتی با زمان دقیق سروکار دارد.

    بار خدای واقعی مانندشهادت امام حسین که در زمان دیگر، در لحظه، دوباره تبیین مییابد مثال جنگهایی که بیش از ده روز طول کشیدند در 60دقیقه نمایشگر می شوند و زندگی امام حسین در 12 صحنه یک تابلو ارائه می گردد.

    الهام همچنین می تواند به طور غیرمستقیم یا ناآگاهانه عمل کند و برای همین جنبه الهام است که نمی تواند حد وحصری قائل شود این نوع الهام بر هنر زنده وهمچنین «هنر زندگی» تاثیر می گذارد.

    نمادهای تصویری در مراسم عاشورا: الله اکبر:این نماد به دو صورت تصویری به صورت نوشته بر سینه علم در تیغه ی بزرگ و یا روی صندوقچه و گوی و هشت گوش و یا بر روی پنجه ها که بر سر یرق ها به عنوان یادکرد از بزرگی خداوند عالم وتعلق این حرکتها به خداوند یگانه و نشان دادن حقانیت راهبران وپیروان این نهضت است.

    اما خود فراخوان نماز نیز هست.

    فریادی شگفت وشگفتی آفرین بر علیه ظلم حاکم بر آن سرزمین مفلوک.

    کاربرد بیانی به موقع رزم یاران اولیاء در حمله ها و الله اکبر می گویند و حسین بن علی نیز در موقع روانه شدن قاسم به میدان الله اکبر می گوید و ظهر هنگام صلاه الله اکبر از خیمه ها وجایگاه لشکریان اولیاء بلند می شود.

    بیرق هایی که فقط مزین الله اکبر هستند نیز موجود است که در آنها از خط نستعلیق –کوفی و یا ثلث استفاده شده است.

    یراق: مرکبی که حضرت محمد(ص) در شب معراج بر آن سوار شد گفته اند که از خر بزرگتر و از شتر کوچکتر بود بعضی نیز آن را اسب دانسته اند.

    کاربرد در تعزیه هایی که مربوط به حضرت رسول است و یا مصیبت نامه ها ومداحی ونوحه خوانی و..

    در کل نماد اسب بالدار رسول خداست.

    پر های رنگین: در مراسم عاشورا به خصوص در مراسم دسته روی و تعزیه از پرهای رنگین استفاده می شود که معمولا در پردانهای علم وکلاه خود جای می گیرند پرها اغلب به رنگ های قرمز،سفید،سبز،آبی و زرد هستند هر کدام از این رنگ ها دارای معنی و مفهوم خاصی هستند.

    در تعزیه به عنوان نماد جداکننده اولیاء از استقیاء است.

    ولی در علم اغلب جهت تزئین به کار می رود.

    پر قرمز نشان قوم اعداد است وبیانگر خونریزی و شقاوت.

    پرسفید نشان تسلیم است و از برای اهل توبه.

    پر زرد نشان تبعید وبرای اهل وسوسه.

    پر آبی را بیشتر برای کسانی انتخاب می کنند که در ایفای نقش در مرتبت دوم قراردارند ومنتسب به اولیاء هستند.

    پرسبز به عنوان نشان اولیاء است.

    حیوانات: روی علم از مجسمه های حیوانات چهارپا مانند شیر،آهو،گوزن،قوچ،فیل،شتر،اسب و...

    استفاده می نمایند.

    برای هر کدام از اینها پیشینه ایی نمادین موجود است که کاربرد آنها را موجه می سازد مثلا شیر علاوه بر اینکه در روایت گونه های عاشورا وحتی در تعزیه ها کاربرد دارد و در ایران خود قدمت فرهنگی بسیار غنی دارد تا آنجا که در دوران گذشته به عنوان سمبل مملکت شمرده می شد وتوجیهات آن به گونه های مختلف نقل شده که از بعد مذهبی به عنوان لقب علی ابن ابی طالب که اسدالله الغالب بوده اند و نشان دلیر و شجاعت آن حضرت می باشد.

    شیر کردار و یا شیر خدا را نیز به عنوان لقبهای مولا به کار می برند.

    اسب: به عنوان حیوانی که در رزم مرکب جنگاوران است و ذوالجناح حسین بن علی را نیز میتوان در آنها جست وجو کرد.

    حیوانی با وفا که بعد از شهادت امام با بدنی که مملو از جراحات و تیرهاست به سوی خیمه ها می رود وبی صاحب شدن خودش را با بدن مجروح وزین واژگونش نمایش می دهد.

    گوزن، قوچ،فیل، وحیوانات دیگر هر یک در باورهای مردم وسازندگان بی ریا جایگاه خاص مردمی دارد ونمی توان در عاشورا برای آنها جایگاهی پیدا کرد.

    سپر: آلتی است که افراد در جنگها با خود بر می داشتند و به هنگام زد وخورد روی سر ویا جلو سینه می گرفتند تا از ضربت شمیشر و نیزه دشمن در امان باشند.

    سپر اصولا به سه نوع می باشد: کرگدنی ،آهنی وچرمی سقا: آب آور، آب دهنده، لقب حضرت عباس علمدار کربلا سنج: یکی از آلات موسیقی و آن در صفحه برنجی مدور محدب است که با دست برهم کوبیده می شود.

    کاربرد آن در مراسم دسته روی و تعزیه برای ایجاد ریتم و یا هنگام نزاع در تعزیه با بهم کوبیدن آن شود وحال صحنه را می افزایند.

    علم: در ایام عزاداری دسته های عزاداری آن را بلند می کنند و مردم به دنبال آن حرکت می کنند.

    علم که نام دیگر آن کتل یا بیرق است وسیله ای است به شکل صلیب که در مراسم مذهبی خصوصا در جلو دسته های عزاداری ماه های محرم و صفر بلند می کنند و در پیشاپیش دسته هر محله آن را به راه می اندازد علم نشانه سوگواری نیز هست ونشانی برای بیان غم، مظلومیت وغربت است.

    کبوتر: الف : به عنوان نماد و نشانه ی از روح ب: به عنوان پیغامبر: که شهادت امام را به جاهای دیگر ببرد.

    از این پرنده نمادی درست می کنند که روی علم ها وعلامتها کاربرد دارد و از آن به عنوان کبوتر پیغامبر نام می برند.

    ج: محافظ نعش امام: مانع آفتاب تند بر بدن امام بوده اند فصل دوم نقش پوستر: پوستر پدیده ایی است با سه ویژگی و یا اگر ساده تر بگوییم عاملی است که می تواند توسط محتوا ارزشهای برجسته هنری وکیفیتهای تبلیغاتی که با آمیخته شدن این سه ویژگی تجربه هنری مسلمی را به بیننده ارائه می دهد.

    در پوستر محتوا وشکل را باید دو جنبه از پوستر تلقی کرد که هیچیک نمی تواند مستقل از دیگری وجود داشته باشد.

    محتوا، بازتاب روابطی است از فکر و شکل تصویری است بیان کننده این روابط که ارتباط بین هنرمند و نمایشگر را میسر می سازد، بهترین پوسترها پوسترهایی هستند که در آنها ،سه طبیعت، محتوا، ارزش هنری وکیفیتهای تبلیغاتی را بطور همزمان بتوان دید.

    با وجود این سه کیفیت بنابراین می بایست سه میزان نیز برای ارزیابی آنها وجودداشته باشد.

    و اینجاست که تعیین یک مرز مشخص بین این سه کیفیت مشکل است ومشکل تر از آن تعیین برتری اهمیت یکی از سه کیفیت بر دیگری یک پوستر است.

    این تعهدی است که یک هنرمند گرافیست دارد.

    هنرمند گرافیست می باید هنرمند عصر خود باشد.

    تا بتواند انعکاس دهنده مسائل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و هنری وتغییرات زمان حاضر باشد.

    زیرا ارتباطات بصری یکی از بهترین شیوه های دادن فکر و برانگیختن تفکر انسانهاست .پوسترها بر حسب تاثیر ونتیجه شان میتواند به دو دسته تقسیم شوند.

    دسته ای که دارای خصوصیات برقراری یک ارتباط مستقیم هستند که در این دسته پیام به شکل واقعیت ظاهر می شود و فکر ارائه شده قابل تشخیص وتطبیق با تفکرات عقلی است.

    دسته دوم :دارای خصوصیات برقراری ارتباط غیرمستقیم یا قراردادی هستند ودر این نوع پوستر، برای یک تصویر ممکن است معانی متعددی در نظر گرفته شود.

    در اینجا ارتباط برقرار کردن کلی است که توسط تصویر به بیننده منتقل می شود نه آنچه در واقع نشان می دهد.

    بر خلاف فیلم، پوستر تصویر را برای یک مدت محدود ارائه نمی دهد بلکه تصاویر برای استفاده مکرر بیننده باقی می ماند واین مهمترین عاملی است برای متبلور کردن دید بیننده در اولین نگاه به پوستر، پوستر خوب نه تنها بیننده را به خود جلب می کند.

    بلکه طریق نگاه کردن وی را نیز عوض می کند و آثار خلاقه نقاشان، مجسمه سازان، معماران، طراحان، عکاسان و طراحان گرافیست می تواند چشم بینندگان را به واقعیتهای زمان خود باز کنند.

    پیام پوستر در تبلیغات نه تنها گاهی اوقات یک حکم است گاهی تحریم نیز هست.

    نقش طرح پوستر: طراح پوستر می باید کنجکاوی مردم را بر انگیزد و بداند چگونه این کنجکاوی را هدایت کند، تا بتواند با پیامهای بصری خود ارائه دهنده ی دنیای هر چه با نفوذتر و زیباتر باشد.

    طراح پوستر مسائل ما را دگرگون می کند.

    طراح پوستر خواسته های ما را تاحدود زیاد جواب گوست اما خواسته های دیگری را هم در برابر ما قرار می دهد.

    طراح پوستر بنابر وظیفه اش کارهای بسیار دارد.باید مطلع کند، برانگیزاند.

    فعال کند به حرکت در آ‌ورد اشاعه دهد.

    کنجکاو کند تحریک کند به هیجان درآورد، قانع کند وحس زیبایی شناسی بیننده را هم بهتر کند و به این ترتیب به آگاهی وشعور هنری و فرهنگی مردم کمک کند و بطور کل بیننده را غافلگیر کند.

    طراح پوستر حادثه ساز تصاویر، سمبلها وکلمات است.

    طراح پوستر می باید از اجرای کار، قوانین ارتباطات وآخرین موفقیتهای گرافیکی وتلیغاتی اطلاع داشته باشد.

    نه تنها از ماهیت فنی آنها بلکه از اهمیتشان برای جامعه باخبر باشد.

    بررسی تاریخی هنر پوستر: هنر پوستر در طی نیمه قرن نوزدهم میلادی توسط بافت در دوره ایی که کشورهای مترقی وغنی سرمایه دار،امکانات نمایشی شان را گسترش می دادند و با افزایش مراکز تفریحی ومحصولات تجملی از آنها بهره برداری می کردند آگاه کردن مردم دنیا نسبت به این امکانات نیازمند وسیله ای موثر بود که توانایی انتقال پیام را داشته باشد.

    و این وسیله چیزی جزء پوستر نبود به منظور اینکه پوستر نقشی بیانگر بین آگهی دهنده و بیننده رابازی می کند دو عامل کلمه وتصویر مورد استفاده قرار گرفت که یک ترکیب بسیار ساده و روان حاصل از گسترش سریع تکنیک چاپ بود.

    اکثر پوسترها بوسیله نقاشان وطراحان بدها گرافیست نامیده می شدند خلق می شد.

    در روند تکامل تاریخی پوستر بعنوان یک هنر، سه مرحله متفاوت می توان تشخیص داد.

    مرحله آغازین را در دهه اول قرن بیستم ادامه داشت شامل استفاده از پوستر برای تبلیغ کالاها و دستگاها بود.

    مرحله بعد کاربرد آن در اعلانهای سیاسی و آگاهی یافتن سیاست مداران به اثر چنین وسایلی برای انتقال نظریاتشان بود که با آغاز جنگ جهانی اول نضج گرفت.

    بالاخره آخرین ومهمترین مرحله مربوط به آگهی های فرهنگی وتوریستی بود انتشار پوستر به شکل امروزی در اروپا آغاز شد.

    در سال 1869 ژول پتر پوستری چاپ کرد باید بعنوان سبک پوستر در اروپا شناخته شود.

    سپس او اقدام به انتشار تعداد بیشماری از این آثار (در حدود 1200 طرح مختلف) کرد این طرحها سبب رواج این وسیله تبلیغاتی در بین صاحبان مشاغل وگردانندگان وسائل سرگرمی و تفریحات شد و اهمیت ومقامی یافت که نخستین کتاب درباره آن به سال 1884 به قلم "مندرون" نوشته شد و نخستین نمایشگاه پوستر به سال 1888 در پاریس بر پا گردید.

    اهمیت پوستر تدریجا به پایه ای رسید که از جنبه تبلیغاتی صرف بیرون آمد وپدیده ای هنری شناخته شد تا آنجا که نقاشان معروف معاصر مانند پیتر بونارد و تولوز لوترک به این هنر پرداختند.

    پیتر بونارد از سوی شرکت سازنده شامپانی به طرح پوستری به نام" فرانس شامپانی" و" لوترگ" بطرح پوسترهای منصوری از طرف کاباره مولن روژ به نام های "دیوان ژاپونه" و"جین آوریل" وغیره مبادرت کردند.

    پوستر اخیر به سبب اینکه به در حین آوریل هنرپیشه آن زمان شخصیتی بارز بخشید شهرت بسزا یافت.

    در فرانسه از "گراسه" نیز می شود بعنوان طراحی مهم نام برد.

    در اوایل سده بیستم نیز هنرمندانی را می توان نام برد در این زمینه سهم بسزایی داشته اند کارهای این دسته از هنرمندان دارای جنبه هنری و تجاری هر دو بوده است.

    از این گروه در کشور فرانسه میتوان از "کاپیلو" که دو اثر مهم وی "پیتر کامپاری" در سال 1920 و " بویون کوپ" در سال 1931 است و"کساندر" نام برد که تحت تاثیر سبک کوبیسم بوده در دوران تحولات پوستر استفاده از تبلیغات سیاسی نیز نقشی پیدا کرده است وهر چه بیشتر به جنگ جهانی اول نزدیک می شویم نیاز مردان سیاسی به این وسیله برای شناساندن خود و سیاستشان فزون تر می شود.

    و سرانجام با فرارسیدن جنگ وتغییرات ناگهانی سیاسی در کشورهای گوناگون به ویژه آلمان و روسیه پوستر به صورت بازیچه ای در دست سیاستمداران در میاید.

    بعد از سالهای سی «2510» درگیری شیوه های قدیمی وجدید آغاز شد.چرا که عده ایی از دانشکده هنرهای زیبا فارغ التحصیل شده بودند و می کوشیدند دید و تجربیات تازه ایی را کار بازار مطرح کنند.

    در این ایام می توان سه نوع گرایش را در کار پوستر سازی دید و برشمرد.

    1-شیوه پوسترهای سینمایی که اکثرا تک اعلان های بزرگی بودند به قطع هشت در سه متر که با رنگ روغنی بر بوم ساخته می شدند و بر سر در سینماها نصب می گردیدند.

    این پوسترها را پلاکت یا پلاکارد که کلماتی آلمانی برای اعلان هستند می گفتند.

    2-شیوه پوسترهای سیاسی که در آنها تاثیر پوسترهای سیاسی زمان جنگ جهانی دوم بخصوص نوع پوسترهای روسی آن مشهور بود.

    3-شیوه پوسترهای تجارتی با آنکه در جهت سلیقه سفارش دهندگان و پسند عامه پیش می رفت اما کم وبیش دیدی اروپایی در لابه لای آنها دیده می شد این خود ناشی از تاثیر اعلانات تجاری روزنامه ها بود.

    فصل سوم طراح:علی رضا کیایی مربوط به سالهای :80 نوع پوستر:خبری،فرهنگی این پوستر را میتوان در مرحله اول از نظر قلع آن که با سایر پوسترهای معمول متفاوت است مورد بررسی قرار دارد اکثر پوسترهایی که طراحی می شوند در اندازه های یا کمی بزرگتر از می باشد.

    اما قطع این پوستر باریک تر از پوسترهای دیگر است انتخاب این قطع با موضوع آن که عاشورا است هماهنگی خوبی دارد.

    چون پوسترهای عمودی باریک وبلند که تاحدی ناشناخته تر از پوسترهای افقی است بهتر می توان معنویت را نشان داد.

    در این پوستر وجود دو علم در یک راستا یک خط عمودی را به وجود آورده است که میتوان گفت با توجه به ویژگی های خط عمود که استحکام پایداری و.

    ..

    می باشد این حرکت با موضوع پوستر متناسب می باشد.همچنین حرکتی که در نوشته است به بهتر شدن پوستر کمک می کند و آن را از یکنواختی خارج می کند.

    رنگ سفید زمینه ونوشته ها با رنگ قرمز پر هماهنگی دارد.تمام عناصر در این پوستر از فاصله ی دور دیده می شود و پوستر کار خود را انجام می دهد.

    دیتیلی که از تیغه ی علم گرفته شده است و در قسمت هایی از پوستر استفاده شده با نشان دادن حرکتی که روی علم است .

    هیجان ودلهره را تا حدی رسانده است.

    وجود پر،در مرکز که اندازه ی بزرگ آن تقریبا صفحه را دارد پر می کند از دو قسمت کردن صفحه توسط آن دو علم که در یک راستا هستند جلوگیری می کند ولی متاسفانه پرمناسبی برای این موضوع نیست وبیشتر به پر اول برنامه ی فتوشاپ نزدیک است.

    طراح: مربوط به سال 80 نوع پوستر:خبری،فرهنگی این پوستر نتوانسته است مطابق با زمان خود باشد و بیننده را به یاد پوسترهای چند دهه قبلی یعنی اوایل انقلاب می اندازد.

    زمینه ای سیاه که در وسط آن از بالا به پایین یک گرادینت سبز به مشکی آمده است قطع این پوستر مثل پوسترهای معمولی است.

    حتی المکان می توانست برای ایجاد یک حرکت ونزدیک شدن به موضوع از قطع های متفاوت تر استفاده کنند استفاده از استفاده از یک عنصر تصویری تکراری که تقریبا در اکثر پوسترهای مذهبی ، به خصوص در طراحی بسم الله دیده می شود.

    وآن به کاربران نقطه ای قرمز رنگ است که دراین پوستر خواسته اند با استفاده از آن شعله ی یک شمع را نشان دهند و با استفاده از اسامی کسانی که در نمایشگاه شرکت کرده اند بدنه ی شمع را نشان دهند که در این حرکت هم موفق نبوده اند این پوستر خیلی ارام وساکن است وحرکتی در آن دیده نمی شود جزء در همان قسمتی که اسامی آورده شده و آن هم با کوچک و بزرگ شدن طول آنها ترکیب بندی آن بسیار ساده است و اولین چیزی که به چشم بیننده می خورد همان نقطه ای قرمز است.

    در کل پوستر ضعیفی می باشد و نظر بیننده را به خود جلب نمی کند و در ذهن آن باقی نمی ماند.

    این پوستر جزء پوسترهای داخلی می باشد.

    طراح وکیل زاده مربوط به سال 80 نوع پوستر:خبری،فرهنگی قطع این پوستر تقریبا مثل بقیه پوسترها می باشد.

    از یک کادر مربع مستطیل استفاده شده است که تقریبا می توان عظمت استحکام و پایداری را در آن حس کرد.

    نوشته ای که در مرکز پوستر‌آمده و در نقطه ی دید بیننده قرار دارد بلافاصله ذهن او را به موضوع پوستر نزدیک می کند و همچنین بزرگی نوشته ی عاشورا به نشان دادن عظمت وبزرگی آن کمک کرده است در این پوستر با آوردن کادری بریده ونوشته های ریز از دو قسمت شدن پوستر توسط نوشته‌ای اول «عاشورا» جلوگیری کرده است.

    رنگ هاترکیب بندی بسیار عالی ومتناسب با قضای پوستری می باشد ولی به علت استفاده ی بیش از حد نوشته در این پوستر، که برای کارگاه حضوری نقاشی است آن را به کارگاه حضوری خطاطی تبدیل کرده است و تا بیننده اطلاعات پوستر را نخواند هیچ ذهنیتی از نقاشی به او نمی دهد.ولی بافت زمینه رنگی که انتخاب شده است کاملا رنگی است مذهبی که با موضوع وحال وهوای عاشورا متناسب می باشد.

    صرف از نظر این که پوستر مربوط به کارگاه نقاشی می باشد و اگر آن را برای یک نمایشگاه خطاطی در نظر بگیریم پوستر بسیار خوب وجالبی است.

    پوستر شماره 4: طراح :مهدی پاکدل مربوط به سال 80 نوع پوستر:خبری،فرهنگی با دیدن این پوستر خیلی سریع متوجه موضوع پوستر که تئاتری درباره عاشورا است می شویم چون استفاده از فیگور شخصی که لباس جنگی پوشیده است وکلاهی که بالای آن دو پر است بیننده را به یاد تعزینه می اندازد قراردادن آن در مرکز وپایین صفحه و بزرگی فیگور باعث شده است اولین ورودی پوستر باشد رنگی را که برای زمینه ، نوشته ها وحتی فیگور استفاده کرده است با موضوع پوستر هماهنگی دارد رنگ فیروزه ایی که در پایین کادر و روی فیگو آمده است هم به فهمیدن موضوع پوستر کمک کرده است که تئاتری درباره ی عاشورا تشنگی وآب می باشد.

    طراح توانسته است با این دو عنصر تصویری حرف خود را با موفقیت بزند.

    برای فهمیدن موضوع پوستر نیاز به خواندن نیست.

    طراح مهدی رحیمی مربوط به سال 80 نوع پوستر: فرهنگی ،خبری ورودی این پوستر نوشته ها و تصاویر کبوترها است نوشته ها د راین پوستر زیاد می باشد برای اینکه نوشته ها کمتر به چشم بیایند طراح می توانست طراح می توانست از رنگی دیگر مثلا خنثی یا رنگ های خاموش استفاده کند و یا آن ها را کوچکتر بنویسد.

    تصویر کبوترها که بر روی قسمتی از یک نگاتیو نشسته اند کاملا به بیننده موضوع را می فهماند که پوستر در مورد فیلم های عاشورایی باشد.

    رنگ زمینه ی پوستر و رنگ متفاوتی از پوسترهای موجود در مورد رنگ و بازی هایی که روی کبوترها شده است پوستر را تقریبا از یک نواختی بیرون آورده است.ولی در عین حال پوستری چشمگیری نیست چون تمام عناصر در پایین صفحه قرار دارد این قسمت ا زصفحه خیلی سنگین است.

    این پوستر به علت داشتن زمان جزء پوسترهای داخلی است کادر پوستر کادری است.

    معمول وتنها ویژگی آن بزرگی کادر است.

کلمات کلیدی: واقعه کربلا - کربلا

مقدمه: واقعه کربلا حکايت از رودرويي حق با طل است که نقل عظيم حمايت از حقانيت را با خود مي کشد. پس از اين مسئله ي مهم اسلامي حق خواهان آنرا آئين قرار دادند و براي بيان آرمان خود اين مهم را به گذشته و آينده پيوند دادند. اول از زبان حضرت آدم وبعد ب

حضرت زینب (س) پیام آور کربلا حضرت زینب (س) درپنجم جمادی الاول سال پنجم هجری از مادری چون فاطمه زهرا (س) متولد شد و در دامان ایشان، پیامبر اسلام (ص) و حضرت علی (ع) پرورش یافت. حضرت زینب (س) درپنجم جمادی الاول سال پنجم هجری از مادری چون فاطمه زهرا (س) متولد شد و در دامان ایشان، پیامبر اسلام (ص) و حضرت علی (ع) پرورش یافت. ستاره درخشانی در آسمان تقوا طلوع کرد; گوهر گران‏بهایی در ...

غريب کربلا همه ي عالم ديوانه ي اوست نگرش اهل سنت اغلب تاريخ نگاران اهل سنت از جمله محمد بن جرير طبري، بلاذري، ابن سعد، ابن قتيبه دينوري، احمد بن داوود دينوري و ابن اثير واقعه کربلا را به تفصيل و بر اساس روايت ابومخنف بيان کرده اند، ک

بسم رب الشهداء و الصديقين تاريخچه و قدمت استفاده از نمادهاي عاشورا 1-1.پيشينه تاريخي تعزيه تعزيه از نظر لغت به معني(اظهار همدردي, سوگواري و تسليت) است, ولي به عنوان شکلي از نمايش ريشه در اجتماعات و مراسم يادکرد شهادت امام حسين(ع) در ايام محر

مولانا کمال‌‌الدين سيدعلي محتشم کاشاني جنسيت: مرد نام پدر: خواجه ميراحمد تولد و وفات: (شاعر - ... ) قمري محل تولد: ايران - اصفهان - کاشان شهرت علمي و فرهنگي: شاعر ملقب به شمس‌الشعراء. اصل وي از نراق بود. محتشم در بيتي از ديوان خود به

گنبد سلطانيه ايجاد گنبد: گنبد عظيم‌ و باشکوه‌ سلطانيه‌ در زمان‌ سلطان‌ محمد خدابنده‌ بين‌ سالهاي‌ 713-703 هجري‌ قمري‌ بنيان‌ نهاده‌ شد . ظاهراً هنگامي‌ که‌ اولجايتو (سلطان‌ محمد خدابنده‌) ،امر به‌ احداث‌ آرامگاه‌ کرد هنوز يکي‌ از مذاهب‌ اسلام‌ را

«انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهر کم تطهیرا» منظومه محنت زهرا و آل او دوشیزگان پرده نشین حریم قدس بر خاطر کواکب ازهر نوشته‌اند نام بتول بر سر معجر نوشته‌اند سپاس خداوندی را درخور است که به برکت اصحاب کسا، عرش و فرش بیافرید و نعمت در آن بگسترانید و از برای جانشینی خود بر روی زمین انسان را از ماند آبی گندیده بسرشت و برای هدایت او پیامبران فرستاد. درود برون از شمارش ...

ظهر الفساد فى البر و البحر بما کسبت أيدى الناس (1) چنانکه ديديم واکنش حادثه کربلا نخست با آمدن اسيران به کوفه پديد گرديد.با همه سختگيرى پسر زياد در حوزه حکومت خود، و ترساندن مردمان از مخالفت با يزيد، باز از آن مردم نيمه مرده، و ستم پذيرنده خرده گي

محمد غفاري معروف به کمال‌المُلک نقاش ايراني (حدود ???? تا ???? ش) يکي از مشهورترين و پرنفوذترين شخصيت‌هاي تاريخ هنر معاصر ايران به شمار مي‌‌آيد. با کار او جريان دويست‌ساله? تلفيق سنت‌هاي ايراني و اروپايي به پايان مي‌رسد و سنت طبيعت‌گرايي اروپايي در

در آغاز هيچ نبود کلمه بود و ان کلمه خدا بود آن چه در اين مجموعه به دنبال آن هستيم شايد در نگاه ابتدايي ، تکرار ديگر يک تکرار باشد اما براي رسيدن به يک مبدا براي تکرار هاي بعدي و خروج از تکرار متداول شايد حتي تکراري بودنش مطلوب باشد . از خودم مي پرسم

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول