دانلود مقاله روابط بین والدین و فرزندان و تأثیر آن در تربیت

Word 292 KB 15898 78
مشخص نشده مشخص نشده فلسفه - اخلاق
قیمت قدیم:۲۰,۸۰۰ تومان
قیمت: ۱۷,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • بسمه تعالی
    تحقیقات کاربرد مواد آموزشی:
    مقدمه:
    تقدیم این تحقیقات به آن معلمان و مربیان و اساتیدی که شغل مقدس تدریس را با همه مشکلات و زحماتش و با توجه به تأثیر والای این وظیفه بزرگ اجتماعی، و با رضایت تمام پذیرفته‌اندو میدانند که اگر امروز قدر کار بزرگ آنها کوچک شمرده شود فردا در برابر رسول و اهل بیت پاکش یعنی مربیان و معلمان والامقام بشری سرافراز و آبرومند خواهند بود.
    و در ادامه تقدیم می‌دارم به آن جوانان و نوجوانان برومندی که زحمات معلمان آگاه و دلسوز خود را پاس می‌دارند و وجود آنها را در راه سعادت خود عزیز می‌شمارند و محبت آنها را همیشه در دل پاکشان زنده می‌دارند تا فردا در برابر رسول خدا و اولیای گرامی او عزیز و موجب روشنی چشم استادان خویش باشند.
    چنانکه در میان شما رسولی از خودتان فرستادیم تا آیات ما را برای شما تلاوت کند و دلها و نفسهای شما را از جهالتها و زشتیها و آلودگیها پاک نموده به اخلاق و فضایل انسانی رشد و کمال بخشد و همچنین شما را تعلیم کتاب و حکمت دهد و آنچه را که در قدرت و امکان شما نبوده تا بفهمید به شما بیاموزد. بنابراین مرا که خالق و منعم شما هستم همیشه بیاد داشته باشید تا من هم به لطف بیشتر و عنایتهای آینده شما را یاد کنم .

    بخش اول: تربیت
    تربیت و قلمرو آن
    تربیت بطور خلاصه عبارت است از پرورش و رشد دادن استعدادهایی که آفریدگار جهان در وجود انسان جهت سعادت و کمال او بودیعت گذاشته است.
    با این تعریف اجمالی موضوعات زیر در امر تربیت مورد دقت و توجه قرار می‌گیرد:
    1- تربیت‌کننده با داشتن هدف معین و علاقمندی کافی و آگاهی کامل به اهمیت و ارزش تربیت این مسئولیت مقدس را می‌پذیرد.
    2- او از تجربه‌ها و اطلاعات لازم بهره‌مند می‌باشد و از اصول و مبانی تربیت عالم و آگاه و خودش نیز از فضایل اخلاقی و مزایای تربیتی برخوردار است.
    3- تربیت‌کننده نسبت به موقعیت فرد یا افراد مورد تربیت و استعدادهای جسمی و روحی آنها آشنایی کامل دارد و می‌داند که چگونه انسانهایی را برای چه جامعه‌ای باید بسازد.
    4- مربی به وضع و شرایط محیطی که در آن زندگی می‌کند و نیازهای اساسی آینده جامعه خود کاملاً آگاه است و فعالیت خود را متناسب با آن نیازها بکار می‌اندازد.
    5- کار و فعالیت مربی مبتنی بر طرح و برنامه حساب شده و متوجه به هدفهای صحیح و مطلوب جامعه و متکی بر روش متناسب با این هدفها انجام می‌گیرد.
    6- مسئول تربیت برای پیشبرد اهداف مقدس خویش ناگزیر است وسایل کار برای خود و افراد مورد تربیت متناسب با شرایط و امکانات زمان داشته باشد زیرا می‌داند که هیچ کاری بدون وسیله متناسب به انجام نمی‌رسد.
    7- در جامعه‌ای که اکثریت قریب به اتفاق آن مسلمانند مربی آگاه می‌کوشد تا برای پایداری و استواری یک جامعه مترقی و مستقل اسلامی افرادی مؤمن و صاحب رشد و متخلق به اخلاق اسلامی و خدمتگزار به جامعه خود تربیت کند.
    پایه‌های اساسی تربیت
    تمایلات انسانی و غرائز طبیعی بمنزله پایه‌های اساسی است که تربیت بر روی آنها بنا می‌شود. یا بعبارت دیگر، تربیت عبارت از تعدیل خواهشهای طبیعی و تنظیم کیفیت بهره‌برداری از نیروهای غریزی است.
    «خوی و منش عبارت است از غرائزی که شغل و تجربه آن را بگونه‌ای مختلف رنگ کرده و مانند کاشی‌کار ماهری پهلوی هم چیده است.»
    موقعیکه آداب و رسوم تربیت بر اثر تکرار و ممارست، رنگ عادت بخود می‌گیرد و بصورت خلق و خوی ثابت در می‌آید، آدمی بر طبق آن از سرمایه‌های طبیعی خود استفاده می‌کند و به آسانی، غرائز در مجاری عادات بجریان می‌افتند.
    «عادات به محض آنکه تشکیل یافتند با بهره‌برداری از ذخیره فعالیتهای ذاتی آدمی، به وجود خود ادامه می‌دهند و لاینقطع این فعالیتها را به میل خودشان تحریک می‌کنند، تقویت می‌نمایند، تفکیک می‌سازند، متمرکز می‌کنند و از غرائز خام و نامنظم، دنیائی مطابق میل خود بوجود می‌آورند به طوری که می‌توان گفت آن موجود نه مخلوق عقل است و نه زائیده غریزه، بلکه مصنوع عادات می‌باشد.»
    اشاراتی کوتاه و مختصر به مراحل تربیت
    پیامبر اسلام (ص) سنین میان تولد تا 21 سالگی را که با اهمیت‌ترین مرحله تربیتی است به سه مرحله تقسیم نموده است، و در قالب یک حدیث می‌فرمایند: «فرزند، در هفت سال اول سید و آقا است، و در هفت سال دوم بنده، مطیع و فرمانبردار است،‌ و در هفت سال سوم وزیر، طرف شور و مسئول است.»
    مراحل تربیت را از نظر اسلام می‌توان در دو مرحله پیش از تولد و بعد از تولد بررسی نمود، مرحله پیش از تولد شامل پیش‌بینی‌های لازم در انتخاب همسر جهت انتقال صفات و ویژگیهای مطلوب به کودک، تدابیر لازم به هنگام انعقاد نطفه و دوران جنینی و زایمان، مرحله بعد از تولد را می‌توان به پنج مرحله عمده تقسیم نمود:
    کودکی، نوجوانی، جوانی، بزرگسالی، پیری که ما از ذکر توضیحات این مراحل فوق خودداری می‌کنیم
  • بخش اول: تربیت 23-8
    1. تربیت و قلمرو آن
    2. پایه‌های اساسی تربیت
    3. اشاراتی کوتاه به مراحل تربیت
    4. اهداف تربیتی
    5. عوامل تربیت
    6. سخن، ابزار تربیت
    7. اسلام و تربیت‌پذیری انسان
    8. نکات عقلی و اسلامی در تربیت‌پذیری انسان
    9. ارزش و اهمیت تربیت
    10. توضیحاتی دیگر در باب هدف تربیت و تعلیم
    11. تربیت و وظائف آن
    12. ویژگیهای تربیت دختران
    13. عالیترین انتساب
    14. بهترین میراث
    15. بروز نتایج تربیت

    بخش دوم: شخصیت 30-24
    1. شخصیت چیست؟
    2. صفات پایدار
    3. منشا شخصیت
    4. اثبات شخصیت
    5. جوان و محیط اجتماعی
    6. اسلام و صفات شخصیت
    7. شخصیت فرزندان
    8. بشر و خواهش عزت نفس
    9. عزت نفس و آزادگی
    10. مراعات شرف کودک در خانواده
    11. آئین اسلام و عزت نفس
    بخش سوم: خانواده و مسائل نوجوانان و جوانان 39-31
    بخش اول: تربیت و مسائل عاطفی
    الف: خانواده و تربیت
    1. وظایف والدین
    2. سخنی دیگر درباره نخستین مربی کودک
    3. معلم اول کودک
    4. پی‌ریزی قواعد زندگی
    5. خانواده و تربیت
    6. شریفترین خدمت
    7. مراقبت‌ها در هفت سال سوم
    8. تمایلات نوجوان و جوان
    9. توجه به نیاز آنان
    10. مهرطلبی آنان
    11. هدایت نوجوان و جوان
    ب: نیاز به محبت 43-40
    1. جلوه‌های مهرطلبی
    2. جدائی‌های طولانی
    3. مهرورزی به هنگام بازگشت
    4. چهره متبسم
    5. چند نکته مهم
    بخش چهارم: نقش پدر 50-44
    الف: اخلاق پدر
    1. همدمی با فرزندان
    2. در برابر حرف حق
    3. اما سخنی هم با شما
    ب: بیگانگی با فرزندان
    1. جوش کار و تلاش
    2. سر در لاک خود
    ج: نزاع در خانه
    1. خانه جهنمی
    2. سعادتمندی کانون
    3. گریز از خانه
    4. آثار بد خشونت‌ها
    بخش پنجم: نقش مادر 54-51
    الف: اخلاق مادر
    1. مادر و اخلاق اسلامی
    2. حوصله مادر
    ب: مادر و رازهای فرزندان
    1. مادر بهترین رازدار
    2. چند نکته مهم
    ج: جنبه‌های مذهبی مادر
    1. مادر و مذهب
    2. نیاز به ایمان
    3. کنترل روابط
    4. در برابر عبادت فرزندان
    بخش ششم: احساس نابسامانی در خانواده 62-54
    الف: تبعیض در خانه
    1. ارجحیت پسر بر دختر
    2. در آموزش علم
    3. مساله کار در خانه
    4. مراقبتها در ابراز عواطف
    ب: تحقیر در خانه
    1. جوان و مساله تحقیر
    2. انتقادپذیری از فرزندان
    3. چند نکته مهم
    ج: آزادی فرزندان در خانه
    1. جوان و آزادی
    2. نوع آزادی
    3. نکته‌ها در کنترل
    د: احترام والدین
    1. سئوالی در ذهن جوان
    2. نیکی به پدر و مادر
    3. رعایت حرمت فرزندان
    بخش هفتم: نکته‌های مهم در روابط والدین و فرزندان 65-63
    1. جبران خطای تربیتی
    2. وظیفه والدین
    3. توقف رشد عقلی
    4. آسیبهای روحی
    5. زیاده‌روی در محبت
    6. بدترین پدران
    بخش هشتم: دومین کلاس تربیت (مدرسه) 76-66
    1. مدرسه و تکوین شخصیت کودکان و نوجوانان
    2. همگامی خانه و مدرسه
    3. نقش مدرسه در انتقال ارزشها
    4. رفتارهای مذهبی چگونه تبلور می‌یابد؟
    5. هشیاریهای فرهنگی در پاسداری از سلامت و رشد مطلوب
    6. مهاجمان فرهنگی کیستند؟
    7. هدف مهاجمان فرهنگی چیست؟
    8. رسالت اولیاء و مربیان و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی

چکیده امر تربیت، با همه ی آسانی، کار دشواری است. بدان خاطراست که انسان موجودی پیچیده، دارای ابعاد و اجزایی متعدد و در هر شرایط و مقتضایی به یک گونه است. او زنده است، متحرک و پویا است، دارای عقل و اراده است، توان انطباق با شرایط گوناگون حیات را دارد، می تواند موضوع عوض کند، تغییر حالت دهد، دیگران را متوجه خود سازد.... از این رو برای به راه انداختن وی و ایجاد دگرگونی و تحول مثبت ...

شخصيت و اخلاق کودک تنها در ارتباط با والدين رنگ نمي گيرد بلکه افراد ديگري هم وجود دارند که در برخي موارد نه تنها تاثير فوق العاده اي در کودک مي گذارند بلکه بسيار از يافته هاي والدين را در طريق تربيت نابود و زحمات و تلاشي آنها را خنثي مي سازند بدين ن

تقديم اين تحقيقات به آن معلمان و مربيان و اساتيدي که شغل مقدس تدريس را با همه مشکلات و زحماتش و با توجه به تأثير والاي اين وظيفه بزرگ اجتماعي، و با رضايت تمام پذيرفته‌اندو ميدانند که اگر امروز قدر کار بزرگ آنها کوچک شمرده شود فردا در برابر رسول و اه

شخصيتِ اجتماعي و فرهنگيِ فرزندان توسط : خانواده، مدرسه، رسانه ها و محيط هاي اجتماعي ديگر ساخته مي شود. انسانها در بَدو تولد مانند کاغذ سفيدي هستند که هنوز چيزي بر روي آن نوشته نشده است. (راموز, ???? : ???) هر آنچه که ما بر روي آنها بنويسيم, در آيند

دیدگاه قرآن این است که بقا و جاویدان ماندن ملتها بستگی خاص به نیکی بر پدر و مادر در مرحله اول و بعد به خویشاوندان و بعد از آنها نسبت به تمام افراد جامعه دارد. جای تعجب است که با این همه تأکیدات و سفارشات قرآن که حتماً به آیات مورد نظر عنایت نمودید باز می‌بینیم که بعضی از فرزندان رعایت حقوق پدر و مادر را نمی‌کنند و وظایف سنگین و خطیر خود را در برابر آنها فراموش می‌کنند و از ان ...

وکذلک خلقنا کم امه وسطاً لتکونوا شهداء علی الناس و تکون الرسول علیکم شهیدا و همچنین شما مسلمین به آیین اسلام هدایت کردیم و نیز شما را به تربیت نیکو و اخلاق معتدل آراستیم ، تا گواه مردم باشید تا نیکی و درستی را سایر ملل از شما بیاموزند چنانچه پیامبر را گواه شما کردیم . از بهترین مسائل زندگی انسان مسدله تربیت است که پایه و اساس شخصیت حقیقی و حقوقی آدمی می باشد . شکل گیری هویت ...

مقدمه: شما می خواهید کودکانتان در زندگی احساس خوشبختی کنند و ناراحتی اعصاب نداشته باشند و می خواهید کمک کنید تا آنها مهارتها و ویژگیهای خاصی را کسب کنند که در تمام مدت عمر مورد استفاده آنها باشد و زندگی عالی داشته باشند در ضمن می داید که قرار نیست کودکان این مهارتها را در کلاس یاد بگیرند در واقع در مدارس برنامه ای برای پرورش انسان توانمند وجود ندارد لذا کودکان باید باورهای ...

-1مقدمه : ارتباط غیر کلامی ابتدایی ترین وسیله پیوند میان انسانها بوده و انسان اولیه به کمک آن با همنوع خود و حتی با حیوانات رابطه برقرار می کرد و نیازهای خود را با ترسیم آن برآورده می ساخت با پیدایش زبان گفتاری ، اختراع خط، صنعت چاپ ، پیشرفت جوامع، تغییرات ، تحولات شدید صنعتی و … نیاز انسان را به ارتباط پیچیده و مؤثر بیشتر کرده است. خود باوری توانایی است که فرد از طریق ابراز آن ...

نقش والدین در تحصیل فرزندان مقدمه: منظور از اختلالات شخصیت، الگوهایی از رفتار غیر انطباقی است. به طوری که هنگامی ویژگیهای شخصیت چنان انعطاف ناپذیر و غیر انطباقی شوند که کارکرد فرد را به میزان چشمگیری مختل کنند، در این صورت به اختلالهای شخصیت تبدل می شوند. اختلالات شخصیت در واقع شیوه های نامناسب برای حل مسئله و کنار آمدن با فشار روانی هستند که اغلب در اوایل نوجوانی بروز می کنند و ...

یکی از مهمترین نعمتها، نعمت تندرستی و سلامت است که می تواند در موفقیت انسان عاملی مهم باشد.یک جامعه،یک خانواده، تنها زمانی قادر خواهد بود که راه ترقی و تکامل را طی کند که متشکل از افرادی سالم، با ارزش و پاک باشد. با توجه به این مهم تربیت بدنی و ورزش به عنوان بخشی از نیاز ساختاری انسان بایستی مورد توجه همه افراد جامعه اعم از زن و مرد، کوچک و بزرگ باشد. تربیت بدنی یک پدیده انسانی ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول