دانلود تحقیق بررسی راهکارهای عملی کاهش ضعف املاء در دانش آموزان و آموزش و پرورش

Word 13 MB 16210 42
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • من یک معلمم ، لحظه ای به دنیا آمدم که نخستین سوال بر زبان یک کودک جاری شد .

    من یک جنگجو هستم و هر روز با منفی بافی ، ترس ، دنباله روی ، تعصب ، جهل و بی تفاوتی بجنگم ولی در این نبرد متحدینی نیز دارم : هوشیاری ، کنجکاوی، حمایت والدین ، فردیت شخص ، خلاقیت ، ایمان ، عشق و خنده که همه زیر پرچم من می جنگند.


    باید برای این زندگی جالب و دوست داستنی چه کسی را سپاس بگویم ؟
    من بسیار سعادتمندم که از چنین تجربه گرانسنگی بهره می برم .
    من یک معلمم و خداوند را هر روز از این بابت شکر می کنم .
    زیرا که من حالا را در خدمت آینده به کار می گیرم .



    مشکلات دیکته نویسی


    دانش آموزان زیادی وجود دارند که در درس دیکته دچار مشکل هستند و به نسبت تعدادغلط هایی که مرتکب می شوند نمرات کمتری دریافت می کنند واقعیت این است که انواع اشتباهاتی که کودک مرتکب می شود از یک نوع و یک نسخ نیستند تا بتوان با اتخاذ یک روش همه آن اشتباهات را از بین برد و به پیشرفت وی اطمینان یافت .

    برای دستیابی به یک راه حل ساده و امیدوارکننده بهتر است ابتدا با اجرای آزمون هوشی از طبیعی بودن هوش کودک اطمینان حاصل نماییم .

    اگر کودک در سایر درس ها و فعالیت هایش مثل سایر کودکان معمولی باشد به اجرای آزمون هوش نیاز نداریم .

    بعد از اطمینان از عادی بودن هوش دانش آموز باید اشتباهات دیکته های متعدد دانش آموز را از روی دفتر دیکته وی یادداشت کنیم و علت یا علل آن اشتباهات را بیابیم.


    توصیف وضعیت موجود :

    من فریبا شمشیری به مدت 18 سال شغلی بسیار شیرین و دوست داشتنی دارم .

    شغل بزرگ معلمی و افتخارم این می باشد که به عنوان یک معلم مشغول به خدمت می باشم.من به شاگردانم عشق می ورزم و با آن ها ارتباط عاطفی بسیار بالایی دارم آنان حرف دلشان را با من در میان می گذارند ، شاید موفقیت من در گرو همین ارتباط عاطفی می باشد .

    .

    فارغ التحصیل از تربیت معلم در رشته آموزش ابتدائی می باشم ، ابتدای خدمتم در روستای دور افتاده ای بودم بعد از چندین سال خدمت به مشهد مقدس انتقال یافته و به مدّت 3 سال در ناحیه 2 بودم و سپس به ناحیه 7 منتقل شدم .

    به مدت 8 سال در پست مدیریت و معاونت مشغول به خدمت و بقیه در شغل آموزگاری ، 6 سال سابقه در پایه دوم دارم و به مدت 4 سال است که در مدرسه طوبی رفعت واقع در استاد یوسفی 32 در شیفت ثابت صبح مشغول به تدریس می باشم.

    مدرسه در دو شیفت با 15 کلاس .

    کلاس من در سالن پائین دومین کلاس می باشد .

    دبستان دارای امکانات بسیار خوبی می باشد .

    فضای بزرگ و سرسبز – کارگاه آموزشی جهت جلسات آموزشی آموزگاران در هر ماه یکبار – آزمایشگاه علوم و کامپیوتر ، آبدارخانه نمازخانه ، .


    کلاس من 38 نفر دانش آموز ، دارای دو پنجره بزرگ ، میز و نیمکت های تمیز و مرتب ، تلویزیون ، سی دی ، و کمد مخصوص آموزگار می باشد .

    مدرسه در هر شیفت 20 پرسنل دارد .دانش آموزان کلاس من از نظر سواد اولیاشان بالا می باشند .

    همه در سطح کارشناسی و بالاتر هستند .

    چون کلاس ثابت صبح می باشد .
    کلاس من 38 نفر دانش آموز ، دارای دو پنجره بزرگ ، میز و نیمکت های تمیز و مرتب ، تلویزیون ، سی دی ، و کمد مخصوص آموزگار می باشد .

    چون کلاس ثابت صبح می باشد .

    دانش آموزان 5 پوشه دارند : پوشه گروهی – پوشه امتحانات – پوشه هنر – پوشه کرامت و پوشه فردی وقتی برای اولین بار در زنگ املاء وارد کلاس شدم دیدم زنگی پر از اضطراب برای شاگردان می باشد ..

    در اولین جلسه ای که قرار بود به دانش آموزان املاء بگویم متوجه شدم تعدادی از دانش آموزان ترسیده و به شدت رنگشان پریده است ، هم چنین با مقنعه جلوی دهانش را گرفته اند .

    علت این همه مشکل برایم جای سوال بود با خود فکر کردم چگونه می توانم اضطراب بچه ها را از بین برد .

    اعتماد به نفس آن ها را افزایش بدهم و وضع موجود را بهبود ببخشم .

    چگونه می توانم ضعف املایی را در کلاسم کاهش دهم .

    این کودکان چه گناهی دارند که این قدر در زنگ املاء احساس ضعف می کنند .

    گردآوری اطلاعات ( شواهد یک ) کاش .

    کاش برای آموختن به من به راهنمایی شفاهی و آموزش کلامی بسنده نمی کردی من نیازمند رهبری علمی توام کاش مرا آزاد می گذاشتی از کندی حرکاتم نا شکیبا نمی شدی و به خاطر عملکرد ناشیانه ام فرصت کسب تجربه و یادگیری را از من سلب نمی کردی کاش مرا سرزنش نمی کردی که من به علت عدم توانایی مستحق ملامت نیستم و کاش زندگی من قلبی بود که آهنگ طپش پر مهرش را بعنوان هدیه ای نا قابل در آستانه باورت نثار می کردم تا اطمینان کنی که خواهم آموخت کاش در آموزش من به انتظار معجزه نبودی تا از کوشش و مبارزه در آموختنم مایوس نمی شدی کاش اندک پیشرفتم را مقدمه پیشرفتی دیگر تلقی می کردی کاش به من فرصت می دادی تا کارهایم را خود انجام دهم کاش صبورانه می گذاشتی میزان سرعتم را خود تعیین کنم تا بدانی که در پناه صبر تو بر آن خواهم افزود .

    با توجه به آنچه گفته شد بر آن شدم از طریق مشاهده و نوشتن املاء در دفاتر املاء و تخته سیاه .

    مصاحبه با اولیای دانش آموزان مصاحبه با معلمین پایه اول که در همان مدرسه سال قبل مشغول به تدریس هستند .

    عکس و اسلاید – اسناد و مدارک .

    مشاهدی دقت املای دانش آموزان .

    و در این زمینه از نظرات معلم سال اول دانش آموزان مدیر – معاون – خانواده و مشاهدی او در ساعات کلاسی و تفریح استفاده کردم .

    مصاحبه با خانم فاطمه – م خانم م با سابقه کار 30 سال خدمت در آموزش و پرورش ، معلمی با تجربه و سخت کوش .

    سابقه تدریسی در کلاس اول 30 سال .

    شما چه پیشنهادی در مورد کاهش ضعف املاء در دانش آموزان پایه دوم دارید ؟چرا بعضی از دانش آموزان ضعیف هستند .

    خانم مالکی شروع به سخن گفتن کرد:.

    در پایه اول اگر دانش آموزان او استثناء را نشناخته باشند .

    چون کلمه های استثناء را باید قبلاً دانش آموز دیده باشد و بخاطر بسپارد و برای یادگیری تمرین و تکرار شود و کلمات در جلوی دید دانش آموز باشد .

    میکروب ← میکرب حالا← هالا حتماً ← هتمن ناراحت ← ناراهت از نظر شنیداری - حروف 4 شکلی را خوب نشناخته و به کار نبرده اند .

    مصاحبه با همکار گرامی خانم ع معلّم پایه اول – خانم م - ب – ع- ش .

    با توجه به مصاحبه ای که با معلمین شد : ** کلمات استثناء را باید دانش آموز با تمرین و تکرار یاد بگیرد حتی حفظ کند اگر کلمات استثناء را یاد نگیرد دچار مشکل خواهد شد .

    ** ممکن است دانش آموزان مشکل شنیداری داشته باشند .

    از نظر شنوائی ضعیف باشند باید این گونه دانش آموزان را شناخت ( تفاوت های فردی ) ** تلفظ معلّم : معلّم لهجه ی خاصی داشته باشد کلمات را با لهجه ی خاص خود تکرار کند .

    **از نظر دقت دانش آموز ** از نظر تمیز دیداری ضعیف باشد باید تقویت شود .

    ** بعضی کلمات را باید قبل از نوشتن کلمه را دیده و به خاطر بسپارد و برای یادگیری تمرین و تکرار .

    کلمات در جلوی دید دانش آموز باشد .

    مصاحبه با ولی دانش آموز زهرا – ع : س : به نظر شما علت ضعف زهرا جان را در کجا می بینید ؟

    ج : وقتی شب ها به زهرا دیکته می گویم چون همیشه کم می گیرد تمایلی به نوشتن دیکته ندارد .

    حروف را خوب نمی شناسد ، خیلی مکث می کند ، گریه می کند ، مرا خسته کرده است .

    بررسی پیشینه پژوهش سوابق نظری : سه نوع مشکل وجود دارد که ممکن است سبب غیر قابل درک شدن نوشتن کودک شود اول مشکل املایی ویژه (1)که املای بعضی کلمات آنقدر معیوب است که تشخیص دشوار است (2) مشکل نوشتن ویژه که خط آن قدر بد است که قابل خواندن نیست .

    (3) اختلال زبان که زبان به کار برده شده توسط کودک ممکن است آن قدر مملو از خطا باشد که قابل فهم نباشد .

    ( اختلال در خواندن و سایر مشکلات یادگیری ) از دکتر م – س مشکل املایی ویژه یعنی چه ؟

    مشکل املایی ویژه به عنوان یک مشکل املایی معنا دار و بدون علت معلوم تعریف می شود .

    یک مشکل املایی معنا دار معمولاً دو انحراف معیار زیر میانگین سن کودک تعریف می شود ( دکتر اصغر - ا ) مشکل املایی ویژه غالباً با مشکل خواندن ویژه مرتبط است در بعضی از کودکان مشکل املایی ویژه یک مشکل مستقل است اگر چه چنین کودکانی متوسط توانایی خواندن را دارند مطالعات پژوهشی نشان می دهند که مشکلات ظریف خواندن در چنین کودکانی با آزمون ویژه کشف می شود.

    (دکتر مسعود – ب ) سوابق عملی : بر اساس تحقیقات جدید : معلمان و والدین برای تقویت دیکته به راههای زیر متوســـــــل می شوند : 1- مشخص کردن نوع خطای نارسا نویسی کتاب : ناتوانی های یادگیری ( تقی - ط ) ص 264 نقص در مشکل املایی ویژه : خواندن و نوشتن ، فرآیندهای متضادی هستند .

    در خواندن علائم نوشته شده ( نویسه ها ) به اصوات متناظر خود ( آواها ) تبدیل می شدند ،د ر نوشتن آواها به نویسه های متناظرشان تبدیل می شوند .

    در زبان انگلیسی ، اصلاً نیازمند آگاهی از قواعد متناقص تبدیل آواها به نویسه های مناسب است .

    فقط در این مرحله است که آگاهی از تناظر نویسه بـــــا آوا آغاز می شود شـــــــــواهدی در دست است که کودکان در خواندن زودتر از نوشتن به این مرحله وارد می شوند .

    مشخص شده است که فرآینداملا مشتمل بر مراحلی است که در تصویر 1 نشان داده شده است مسیرB→ سیستم شناختی ← مسیرA ↓ تقطیع ↓ ترکیب ↓ تبدیل کننده واژگان آوا به نویسه ↓ ↓← ناحیه نوشتاری ↓ ↓ ↓ نوشتن →→ →↓ ابتدا تصور می شود که کلمه وارد بخشی از مغز ( سیستم شناختی 1 ) می شود و به ناحیه (نوشتاری 2 ) می رود که املای کلمه را به هنگام نوشتن کنترل می کند .

    دو مسیر متفاوت برای فرایند املا وجود دارد که از سیستم شناختی به ناحیه نوشتاری برود .

    اگر کلمه آشنا باشد از مسیر A می رود و اگر نا آشنا باشد از مسیر B می رود .

    مسیر A برای کلمات آشنا مستلزم جوز سازی (3) کلمه باانباره ای از کلماتی است که املای صحیح آن ها فرا گرفته شده است .

    این یک سیستم واژه نامه ای یا (( واژگان )) است ، مشابه سیستمی که برای خواندن کلمات آشنا به کار می رود و مسیر B برای کلمات نا آشنا مستلزم یک مرحله ای آوا شناسی است کــه کـــلمه به اصوات تشکیل شده اش ( آواها ) تجزیه می شوند ، آن گاه با یک تبدیل کننده ی آوا به نویسه (4) قبل از ورود به ناحیه ی نوشتاری ، پردازش می شود .

    ناحیه ی نوشتاری طرز نوشتن کلمه را کنترل می کند .

    وقتی که نوشته شدن کلمه ای را دیدیم پس از پردازش آن از طریق مسیر B متوجه می شویم که این کلمه قبلاً دیده ایم بنابراین آن را مجدداً و این بار از مسیر A پردازش می کنیم و اصلاح می نماییم .

    این امر احتمالاً به این دلیل است که ملای کلماتی که قبلاً نوشته ایم را آسان تر می یابیم .

    شواهدی وجود دارد که نشان می دهد کودکان با مشکل املای منفرد ( 5 ) از کودکان با مشکل توام خواندن و املاء در آزمون هایی که نقص شناختی بنیادین را مشخص می کند متفاوت هستند .

    مطالعات نشــان می دهد که کودکان با نقائص املای منفرد مهارت های زبانی نسبتاً بهتری دارند و مشکل نشان در مسیر آوا شناسی ( مسیر B) است .با کودکان با مشکل توام املای ویژه و خواندن ( 1 ) به نظر می رسد مهارت های زبانی ضعیف تری دارند و نقائص آوایی ( آوا شناسی ) و هم چنین نقائص غیر آوایی ( واژگانی) در املا دارند ( مسیر های A و B ) علت ضعف املا ممکن است در نارسانا نویسی باشد .

    باید نوع خطای نارسانویسی را مشخص کرد و سپس علت یا علل آن خطاها را شناخت و سرانجام با توجه به آن علل برای ترمیمی و درمان طراحی و اقدام نمود .

    واژه های شماره 56- 57- 58 – 59 – 60 وارونه نویسی و قرینیه نویسی: برخی از کودکان به هنگام نوشتن دیکته واژه ها را صحیح اما به شکل وارونه یا قرینیه می نویسند .

    واژه های شماره 50-49-48-46-19-18 قرینه و وارونه نوشته شده اند .

    تقویت حافظه دیداری : واژه های شماره ی 1- 12 – 15- 23- 25- 27- 32-34 -36-40-42 به دلیل آن که دانش آموز به خاطر نیاورده مثلاً سطل با کدام یک از حروف (( ط )) یا (( ت )) نوشته می شود و مرتکب اشتباه شده است تقویت تمیز دیواری : غلط های شماره 61 تا 65 به تمیز دیداری مربوط می شوند : دید واگرا و همگرا : اگر دانش آموز هم از توان دید همگرا و هم از توان دید واگرا به اندازه کافی برخوردار باشد مشکلات یادگیری او کاهش خواهد یافت .

    در نوع دیدن همگرا فرد به یک کلمه یا یک شئی آنقدر متمرکز می شود که اشیاء اطراف آن را ،مبهم و غیر واضح می بینید .

    اما در دید واگرا ، فقط به یک نقطه یا یک کلمه نگاه می کند و لی کلمات مجاور آن را نیز می بیند .

    برای تقویت مهارت همگرایی دودید انجام تمرینات مربوط به تمرکز و دقت مفید است .

    بعضی کودکان دید دو چشمی یعنی فقط هماهنگی دو چشم یا به این جهت که کانون عدسی های چشم ها با هم تطابق ندارند تصاویر را دوتایی می بیند و در حافظه دیداری آن ها تصویری دو تایی و در هم ثبت می شود .

    حساسیت شنیداری : کودک در شنیدن صداها حساس نیست .

    واژه های 35-33-31-28-22-21-16-6-4-2 پرورش دقت : واژه های 38-39-41-44-40 به کم دقتــی دانش آموز مربـــوط می شوند .

    ارزیابی غیر رسمی (تحلیل غلط های املایی ) نشان دهنده ضعف او در زمینه های ادراک و تمیز دیداری – حافظه دیداری دقّت و تمرکز و مسائل آموزشی بود .

    در حین ارزیابی متوجه شدم اعتماد به نفس او در نوشتن املاء بسیار پائین بود و دائماً منتظر عکس العمل معلّم به خاطر غلط ها و پاک کردن های مکررش است .اغلب اوقات ناخن هایش را می جوید و در صورت اعتراض خانواده دستش و یا چیزهای دیگری را در دهانش می گذاشت .

    انجام تکالیف درسی اش مخصوصاً نوشتنی ) ساعت ها طول می کشید و غالباً آن ها را به تعویق می انداخت .

    نمونه ای از مشکلات املاء و نوع خطاهای آن تمیز دیداری حافظه دیداری دقت و تمرکز آموزشی روز منظم گرما شده زور منزم کرما شوده عوامل محیطی : مدرسه – کلاس درس – خانواده و رسانه های مختلف همه از عوامل محیطی می باشند که به صورت مستقیم در کاهش ضعف املا این عده از دانش آموزان تاثیر دارد .

    اختلالات دیکته تجزیه و تحلیل و تفسیر داده ها با توجه به مصاحبه های انجام شده و شاهداتی که انجام شد و بررسی و مراجعه به اینترنت و کتابهای مختلف همگی نشان از قضایای موجود بود .

    برای این منظور مشکلات این عده دانش آموزان را در صیغه های مختلف ، عوامل خانوادگی ، عوامل اجتماعی ، عوامل فردی و شخصیتی و عوامل محیطی مورد بررسی قراردادم : نمودار تجزیه و تحلیل مسائل برای این منظور مشکلات این عده دانش آموزان را در 4 صیغه عوامل خانوادگی – اجتماعی – فردی و شخصیتی و محیطی مورد بررسی قرار دادم .

    ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ عوامل خانوادگی : اگر پدر و مادر با سواد باشند و از نظر فرهنگی بالا باشند پی گیر ضعف املا فرزندشان بیشتر هستند .سخت گیری بیش از حد والدین این تعداد دانش آموز ، شیوه های خشک و انضباطی و انعطاف نا پذیر وی زمینه ساز اضطراب در این ها بود .

    مادر می خواست تمام آن چه را که خود به آن نرسیده و از آن زاویه احساس حقارت می کرده است در وجود فرزندشان بیابند و این انتظارات و توقعات سطح بالا و نا آگاهی از ضعف فرزندان در زمینه فرایندی باعث شعله ور شدن جرقه هاو زمینه های ضعف در زنگ املاء شده بود.

    عوامل اجتماعی : شامل دوستان و همسالان تاثیر زیادی دارد .

    خانواده و رعایت بسیازری از مسائل در منزل نیز پی گیری های لازم و تمرین و تکرار با دانش آموز باعث می شود ضعف املای او پیدا کند .

    ممکن است دانش آموز بعدازظهر به کلاس های دیگری برود ( زبان – ورزش - خط و .

    ) این عاملی برای خستگی او می شود و امکان این که دیگر حوصله تمرین املاء نخواهد داشت بیشتر است .

    عوامل فردی و شخصیتی : این ارزیابی با کمک و بیان مخصوص مشکلات ویژه ی یادگیری انجام گرفت ، این دانش آموزان بهره ی هوشی خوبی دارند و از نظر توانمندیهای ذهنی در سطح عادی هستند از حواس سالمی برخوردار هستند و اختلالات شدید عاطفی – رفتاری ندارند .

    پیشنهاد راه حل و انتخاب راه حل های موقتی پس از جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آن ها به این نتیجه رسیدم که در زهرا – فاطمه – غزل – مهلا و .

    نوعی تصویر ذهنی منفی نسبت به توانمندیهایش شکل گرفته و نیاز است در این مورد نیز کارهایی انجام دهم با مطالعه کتاب های گوناگون و استفاده از تجربیات همکاران با سابقه این راه ها را در پیش گرفتم : آموزش املاء از ساده به مشکل : دانش آموزان در ترکیب برخی صامت ها و مصوت ها و ساخت هجاها دچار مشکل بودند بعد از چند جلسه تمرین ما ترکیب ها را یاد گرفتند اما به دلیل نداشتن اعتماد به نفس و اضطراب این روش چندان دلچسب واقع نشد .

    تمرین املاء نویسی : در این روش آن ها را از زمان نوشتن املاء با خبر می ساختم املایش را نمره گذاری نمی کردم و از طریق فعالیت و تکالیف دیگر خطاهای املایی اش را تصحیح می کردم که تاثیر خوبی داشت .

    روش آموزش فرایند یا توانایی : راهکارهای و بیان مخصوص واکر مشکلات ویژه ای یادگیری را در قالب بازی در ساعات ورزش و هنر به کار گرفتم این کار به کاهش تعداد غلطهای املایی آنها و تقویت اعتماد به نفسشان منجر شد .

    تمرین خود ارزیابی : گاهی متن صحیح املاء را در اختبار آنها قرار دادم تا ضمن مقایسه ای آن با متن نوشتاری خود متوجه اشتباهاتشان بشوند این روش تاثیر مثبتی در این تعداد دانش آموز داشت .

    اجرای راه حل ونظارت : روز اول هفته : از دانش آموز می خواهیم هر لغت جدید را روی یک کارت به اندازه های 15×6 سانتی متر بنویسد .

    روز دوم هفته : کنار دانش آموزان نشسته و نوشتن دیکته ی کلمات را تمرین می کنیم ر مورد هر کارت ترتیب عمل به این شرح انجام دادم .

    با دقت کامل به کلمه نگاه کند .

    کلمه را با صدای بلند بخواند .

    کلمه ی مورد نظر را در یک جمله به کار ببرد .

    همچنان که به کلمه نگاه می کند بگوید با چه حروفی نوشته شده است .

    روز سوم هفته : از دانش آموزان خواستم که در مورد هر کارت به ترتیب زیر عمل کند.

    با دقت به کلمه نگاه کند.

    با صدای بلند کلمه را بخواند .

    کــارت را به پشت روی زمین بگذارد و دیکته ی کلمه را با صدای بلند بگوید ( حروف کلمه را هجی کند ) .

    کارت را مجدداً به رو برگرداند و ببیند که حروف کلمه را درست گفته است یا خیر .

    روز چهارم هفته : از دانش آموزان امتحان تقریبی به عمل آوردم برای این کار موارد زیر را رعایت کردم : یک ورقه کاغذ خط دار به او دادم.

    از کلماتی که قبلاً روی کارت نوشته شده بودند به او دیکته گفتم و وقت کافی در اختیارش قراردادم تا آن هارا بنویسد .

    وقتی دیکته تمام شد از او خواستم با به کار بردن کارت های لغت دیکته ی خود را تصحیح کند .

    روز پنجم هفته : یک دستگاه ضبط صوت تهیه و آن را روشن کردم از دانش آموزان خواستم هجی کلمات را با صدای بلند بگویند و آن هارا ضبط کردم.

    پس از آن خودش هم می تواند با استفاده از ضبط صوت نوار از اول بگذارد و خود دیکته ی آن ها را بنویسد .

    به این ترتیب می تواند بدون کمک دیگران به خود دیکته بگوید و آن را بنویسد .

    توصیه می شود معلمان عزیز در زمان انجام آماده سازی کارت های لغت را دور نیندازند از دانش آموزان خواسته که کارت لغت مربوط به بقیه ی هفته هارا در یک جعبه قرار دهد به این ترتیب می توانید در مواقع لزوم آن ها را باید والدین در منزل دوره کند .

    7- گردآوری اطلاعات (شواهد 2 ) زمان هایی که به زهرا ، غزل ، مهلا و فاطمه املا می گفتم غیر مستقیم او را تحت نظر داشتم در زنگ املا با شوق فراوان دفترشان را آماده می کردند حتی برای دفتر املا یک جلد زیبا تهیه کرده بود .

    از پاک کردن های مکرر خبری نبود .

    مانند گذشته از سایر شاگردان عقب نمی ماند .

    غلطهای املایی شان بسیار کاهش پیدا کرده بود .

    ضمن املا نوشتن ،متوجه خطاهای املایی خود می شدند و آن ها را اصلاح می کردند .

    دقت و تمرکز آنها بالا رفت.

    با اعتماد به نفس خوبی که در آنها ایجاد شده بود ، قادر بودند اضطراب ( تهوع ، سردرد ، و دل پیچه ) به ندرت دیده می شدند .

    با اشتیاق به دهانم چشم می دوختند و منتظر شنیدن کلمه بعدی می شدند .

    نموداری که از نمرات املایی او و سایر درس ها رسم کرده بودم سیر صعودی داشت و این گروه از این بابت بسیار خوش حال بودند برخلاف سال غیبت نداشتند .

    دیگر مانند گذشته ترس و اضطراب در زنگ املا نداشتند و مانند گذشته ناخن نمی جویدند و حتی شکل ظاهری ناخن هایش هم تغییر کرده بودند .

    مرحله 8 : نتیجه گیری : با انجام فعالیت ها و تلاش های مداوم و توکل به خدای مهربان و تغییرات بسیاری در کلاسم ایجاد شد .

    تغیرات زیادی برای کاهش ضعف املا و من بسیلر خوش حال بودم از اینکه توانستم گام های مفیدی برای این گروه از دانش آموزان انجام دهم اولیای این گروه یک روز آمده بودند تادست های مرا ببوسند خانم شما سرنوشت فرزند ما را عوض کردید از تاریکی به سوی روشنایی کشاندید .

    (( اگر فرصت داشتم دوباره کودکم را بزرگ کنم )) اگر فرصت داشتم دوباره کودکم را بزرگ کنم به جای آنکه انگشت اشاره ام را به طرف او بگیرم در کنارش انگشتانم را در رنگ فرو می بردم و برایش نقاشــــــــی می کردم .

    اگر فرصت داشتم دوباره کودکم را بزرگ کنم به جای غلط گیری به فکر ایجاد ارتباط بیشتری بودم .

    بیشتر از آنکه به ساعت نگاه کنم به او نگاه می کردم .

    سعی می مردم درباره اش کمتر بدانم اما بیشتر به او توجه کنم به جــای اصول راه رفتن اصول پرواز کردن و دیدن را با او تمرین می کردم .

    از جدی بازی کردن دست بر می داشتم و بازی را جدی می گرفتم .

    در مزارع بیشتری می دویدم و به ستارگان بیشتری خیره می شدم .

    بـــیشتر در آغوشش می گرفـــــتم و کمتر او را به زور می کشیدم .

    کمتر سخت می گرفتم و بیشتر تائیدش می کردم اول احترام به خود او در او می ساختم و بعد خانه و کاشانه او را بیشتر از آنچه عشق به قدرت را یادش بدهم قدرت عشق را یادش می دارم .

    122 اختلالات دیکته آمار و اطلاعات غلطهای دیکته به تفکیک نوع عامل و مدارس آمار و اطلاعات غلطهای دیکته به تفکیک نوع عامل و مدارس آمار و اطلاعات غلطهای دیکته به تفکیک نوع عامل و مدارس جدول اختلالات املایی جدول اختلالات املایی جدول اختلالات املایی جدول اختلالات املایی جدول اختلالات املایی اختلالات دیکته جدول زیر ، خطاها و علل نارسانویسی را فهرست کرده است : \ غلطهای رایج دانش آموزان در کلاسغلطهای رایج دانش آموزان در کلاسسوکوتسکوتچه اتفاقاتّفاقخترهاییخطرهاییمسلنمثلاًنمی بوردیمنمی بردیمخاندنخواندننکهداریمنگه داریمبا خش حالیبا خوش حالیخاکس تریخاکستریسفصفعذایغذایمونظممنظّمنزرنظرتسمیمتصمیممخسسمخصوصتدادیتعدادیصحبانهصبحانهمواضبمواظب نقصعللکج نویسی بیش از حدالف :بسیار نزدیک بودن بازو به بدن ب : بسیار سفت گرفتن مشت ج : دور بودن خیلی زیاد نوک قلم از انگشتان د : صحیح نبودن جهت کاغذ ه : درست نبودن جهت حرکت قلمراست نویسی بیش از حدالف : بسیار دور بودن بازو از بدن ب : هدایت قلم به تنهایی توسط انگشت سبابه3- پر فشار نوشتنالف : استفاده از قلم نامناسب4- کم رنگ نویسی بیش از حدالف : قطر بیش از حد قلم5- زاویه دار نویسی بیش از حدالف : نبودن آزادی حرکت6- نامرتب نویسی بیش از حدالف : حرکت بیش از حد کند دست7- فاصله گذاری بیش از حدالف : حرکت بیش از حد و سریع جانبی شمارهغلطدرستنوع اشتباه1منزورمنظورحافظه دیداری2مسباکمسواکحساسیت شنیداری3تجربهانجربه هاآموزشی4آمدنآمدندحساسیت شنیداری5نهنفتهنهفتهدقت6زمبورزنبورحساسیت شنیداری7بنده گانبندگانآموزشی8عسبلعسلدقت9شوده امشده امآموزشی10شعالشغالدقت11روباه هاروباههاآموزشی12هیلهحیلهحافظه دیداری13خشخوشآموزشی14می گوفتمی گفتآموزشی15مقازهمغازهحافظه دیداری16مقازهمغازهحافظه دیداری17کردشگردشدقت18باباباباوارونه نویسی19آدمآدموارونه نویسی20داسبستانداستاندقت21رفتنرفتندحساسیت شنیداری22بشگاببشقابحساسین شنیداری عوامل خانوادگیعوامل خانوادگیعوامل خانوادگیعوامل خانوادگیفرهنگیرفتار والدینانتظارات و توقعات سطح بالاسخت گیری بیشاز حد والیدن عوامل اجتماعیعوامل اجتماعیعوامل اجتماعیدوستان و همسالانخانوادهکلاس های اضافی عوامل فردی و شخصیتیعوامل فردی و شخصیتیعوامل فردی و شخصیتیمشکلات ویژه ی یادگیریاعتماد به نفسضعف در زمینه های اداراک و تمیز دیداری عوامل محیطیعوامل محیطیعوامل محیطیعوامل محیطیمدرسهکلاسخانوادهرسانه ها از قبیل – تلویزیون – مجلات – رادیو کاهش ضعف املاء خانوادهمحیطشخصیتی رفتار والدینانتظارات بالاسخت گیریمدرسهکلاسرسانهترسسرزنش فراواناضطراب کاهش ضعف املا اجتماعفردی اعتماد به نفسضعف در ادراکضعف در تمیز دیداریدوستانکلاس فوق برنامه پایه سومپایه سومپایه سومپایه سومپایه سومپایه سومپایه سومپایه سومپایه سومدولتیدولتیغیر انتفاعیغیر انتفاعینمونه مردمینمونه مردمیجمعجمعغلطهای دیکتهپسردخترپسردخترپسردخترپسردخترحافظه دیداری785044417259194150حساسیت شنیداری1045936358640226134آموزشی3002786287291145653510دقت155155164113686307282000000000حافظه شنیداری251414197011قرینه نویسی10000010حافظه توالی دیداری121630161622نارسا نویسی502991323148256جمع72558817421865035915491165ضریب همبستگی98557%94157%97826%98972% پایه سومپایه سومپایه سومپایه سومپایه سومپایه سومپایه سومپایه سومپایه سومدولتیدولتیغیر انتفاعیغیر انتفاعینمونه مردمینمونه مردمیجمعجمعغلطهای دیکتهپسردخترپسردخترپسردخترپسردخترحافظه دیداری11%9%25%19%11%16%13%13%حساسیت شنیداری14%10%21%16%13%11%15%12%آموزشی41%47%36%40%45%40%42%44%دقت21%27%9%19%21%24%20%24%وارونه نویسی0%0%0%0%0%0%0%0%حافظه شنیداری3%0%2%0%6%3%5%1%قرینه نویسی0%0%0%0%0%0%0%0%حافظه توالی دیداری2%3%2%0%0%2%1%2%نارسا نویسی7%5%5%6%4%4%5%5%جمع100%100%100%100%100%100%100%100% پایه سومپایه سومپایه سومپایه سومپایه سومپایه سومپایه سومپایه سومپایه سومدولتیدولتیغیر انتفاعیغیر انتفاعینمونه مردمینمونه مردمیجمعجمعغلطهای دیکتهپسردخترپسردخترپسردخترپسردخترحافظه دیداری24513126399330364200حساسیت شنیداری144101552110145300167آموزشی4202119694226177742482دقت1651689049199100454317وارونه نویسی00000000حافظه شنیداری21301104727932قرینه نویسی00000000حافظه توالی دیداری280560813نارسا نویسی2802410552410734جمع102564930221872737820541245ضریب همبستگی94152%8912%94497%99302% پایه تحصیلیجنسیتجنسیتنوع مدرسهنوع مدرسهنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالدومپسردختردولتیغیرانتفاعیحافظه دیداریحساسیت شنیداریآموزشیدقتوارونه نویسیقرینه نویسیحافظه شنیداریحافظه توالی دیدارینارسا نویسیتمیز دیداریدوم**حافظه دیداریحساسیت شنیداریآموزشیدقتوارونه نویسیقرینه نویسیحافظه شنیداریحافظه توالی دیدارینارسا نویسیتمیز دیداریردیفنام و نام خانوادگینام و نام خانوادگینام و نام خانوادگیحافظه دیداریحساسیت شنیداریآموزشیدقتوارونه نویسیقرینه نویسیحافظه شنیداریحافظه توالی دیدارینارسا نویسیتمیز دیداری1زهرازهرازهرازهرا*****23456789101112131415161718 پایه تحصیلیجنسیتجنسیتنوع مدرسهنوع مدرسهنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالدومپسردختردولتیغیرانتفاعیحافظه دیداریحساسیت شنیداریآموزشیدقتوارونه نویسیقرینه نویسیحافظه شنیداریحافظه توالی دیدارینارسا نویسیتمیز دیداریدوم**حافظه دیداریحساسیت شنیداریآموزشیدقتوارونه نویسیقرینه نویسیحافظه شنیداریحافظه توالی دیدارینارسا نویسیتمیز دیداریردیفنام و نام خانوادگینام و نام خانوادگینام و نام خانوادگیحافظه دیداریحساسیت شنیداریآموزشیدقتوارونه نویسیقرینه نویسیحافظه شنیداریحافظه توالی دیدارینارسا نویسیتمیز دیداری1یاسمین – حیاسمین – حیاسمین – حیاسمین – ح****23456789101112131415161718 پایه تحصیلیجنسیتجنسیتنوع مدرسهنوع مدرسهنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالدومپسردختردولتیغیرانتفاعیحافظه دیداریحساسیت شنیداریآموزشیدقتوارونه نویسیقرینه نویسیحافظه شنیداریحافظه توالی دیدارینارسا نویسیتمیز دیداریدوم**حافظه دیداریحساسیت شنیداریآموزشیدقتوارونه نویسیقرینه نویسیحافظه شنیداریحافظه توالی دیدارینارسا نویسیتمیز دیداریردیفنام و نام خانوادگینام و نام خانوادگینام و نام خانوادگیحافظه دیداریحساسیت شنیداریآموزشیدقتوارونه نویسیقرینه نویسیحافظه شنیداریحافظه توالی دیدارینارسا نویسیتمیز دیداری1فاطمه - ففاطمه - ففاطمه - ففاطمه - ف****23456789101112131415161718 پایه تحصیلیجنسیتجنسیتنوع مدرسهنوع مدرسهنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالدومپسردختردولتیغیرانتفاعیحافظه دیداریحساسیت شنیداریآموزشیدقتوارونه نویسیقرینه نویسیحافظه شنیداریحافظه توالی دیدارینارسا نویسیتمیز دیداریدوم**حافظه دیداریحساسیت شنیداریآموزشیدقتوارونه نویسیقرینه نویسیحافظه شنیداریحافظه توالی دیدارینارسا نویسیتمیز دیداریردیفنام و نام خانوادگینام و نام خانوادگینام و نام خانوادگیحافظه دیداریحساسیت شنیداریآموزشیدقتوارونه نویسیقرینه نویسیحافظه شنیداریحافظه توالی دیدارینارسا نویسیتمیز دیداری1مهلا – یمهلا – یمهلا – یمهلا – ی**23456789101112131415161718 پایه تحصیلیجنسیتجنسیتنوع مدرسهنوع مدرسهنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالنوع اختلالدومپسردختردولتیغیرانتفاعیحافظه دیداریحساسیت شنیداریآموزشیدقتوارونه نویسیقرینه نویسیحافظه شنیداریحافظه توالی دیدارینارسا نویسیتمیز دیداریدوم**حافظه دیداریحساسیت شنیداریآموزشیدقتوارونه نویسیقرینه نویسیحافظه شنیداریحافظه توالی دیدارینارسا نویسیتمیز دیداریردیفنام و نام خانوادگینام و نام خانوادگینام و نام خانوادگیحافظه دیداریحساسیت شنیداریآموزشیدقتوارونه نویسیقرینه نویسیحافظه شنیداریحافظه توالی دیدارینارسا نویسیتمیز دیداری1غزل - قغزل - قغزل - قغزل - ق*****23456789101112131415161718 خطاهای متداول در نوشتن با دستخطاهای متداول در نوشتن با دستعللنقصالف : بسیار نزدیک بودن بازو به بدن ب: بسیار سفت گرفتن شست ج : دور بودن خیلی زیاد نوک قلم از انگشتان د : صحیح نبودن جهت کاغذ ه : درست نبودن جهت حرکت قلم1- کج نویسی بیش از حدالف : بسیار دور بودن بازو از بدن ب : بسیار نزدیک بودن انگشتان به سر قلم ج : هدایت قلم به تنهایی ائسط انگشت سبابه د: نازک بودن بیش از حد قلم2- راست نویسی بیش از حدالف : فشار دادن بیش از حد انگشت سبابه ب : استفاده از قلم نا مناسب ج : نازک بودن بیش از حد قلم3- پرفشار نوشتنالف : بیش از حد اوریب یا راست نگهداشتن قلم ب : چرخش نوک قلم به یک سمت ج : قطر بیش از حد قلم4- کم رنگ نویسی بیش از حدالف : سفت بودن بیش از حد شست ب : بیش از حد شل نهگداشتن قلم ج : حرکت بیش از حد کند قلم5 – زاویه دار نویسی بیش از حدالف : نبودن آزادی حرکت ب : حرکت بیش از حد کند دست ج : محکم گرفتن قلم د : نادرست یا ناراحت بودن وضعیت6- نامرتب نویسی بیش از حدالف : پیشرفت بیش از حد سریع قلم به سمت چپ ب : حرکت بیش از حد و سریع جانبی7- فاصله گذاری بیش از حد

  • معرفی پژوهش......................................................................................الف
    شعر...................................................................................................ب
    تشکر و قدردانی.....................................................................................1
    مقدمه ................................................................................................3
    توصیف ، وضعیت موجود..........................................................................5
    روشهای گردآوری اطلاعات(شواهد یک ) .......................................................7
    تجزیه و تحلیل داده ها................................................................................23
    پیشنهادراه حل موقتی و انتخاب راه حل...................................................26
    اجرای را حل و نظارت............................................................................27
    گردآوری اطلاعات ( شواهد 2)..................................................................29
    نتیجه گیری ( ارزشیابی )......................... ..............................................30

وجود مشکلات شديد در نوشتن کلمات به طور صحيح، باعث نگراني شديد والدين و معلم کودک مي گردد. املا، بخشي از برنامه آموزشي است که دوران خلاقيت و تفکر واگرا، مطرح نيست، بلکه تنها آموزش يک نمونه يا ترتيب حروف مد نظر است. کودکان و نوجوانان بسياري از مشکلا

چکیده وجود مشکلات شدید در نوشتن کلمات به طور صحیح، باعث نگرانی شدید والدین و معلم کودک می گردد. املا، بخشی از برنامه آموزشی است که دوران خلاقیت و تفکر واگرا، مطرح نیست، بلکه تنها آموزش یک نمونه یا ترتیب حروف مد نظر است. کودکان و نوجوانان بسیاری از مشکلات نادرست نویسی رنج می برند که تکراری نوشتاری لغات غلط نوشته شده تنها راه حل نیست. بلکه می توان رفتارهای ورودی دانش آموزان را ...

معرفی امنیت زیستی بعنوان روشی برای کاهش بیماریهای عفونی با وجود بهبود شرایط زندگی هنوز هم بیماری ها پس ازبلایای طبیعی مهمترین عوامل آسیب زننده‌ای بشمار می‌آیند که تاکنون مهار نشده‌اند و خسارات مالی و جانی فراوانی به بار می‌آورند. بیماریها این دشمنان قدیمی ک احتمالاً‌ قدمتی برابر با ظهورحیات برروی زمین دارند معلول علت‌های گوناگونی هستند. این مفهوم که بعضی نشانه‌ها و بیماریها ...

هم اکنون تقریباً کلیه کشورهای جهان با اتخاذ سیاستهای اقتصادی غیردولتی و رقابتی ، ساختار اقتصادی خود را اصلاح کرده و در مسیر توسعه پایدار قرار گرفته اند . لذا باید بررسی کرد که چرا سیاست های اقتصادی کشور بر خلاف شعارهای انقلاب اسلامی ، از یک سو به توسعه اقتصادی دولتی منجر شدند و از سوی دیگر از اصول و مبانی اسلامی فاصله گرفتیم؟ چگونه است که با وجود انتقاد از سوء استفاده های مالی ، ...

هم اکنون تقریباً کلیه کشورهای جهان با اتخاذ سیاست های اقتصادی غیردولتی و رقابتی ، ساختار اقتصادی خود را اصلاح کرده و در مسیر توسعه پایدار قرار گرفته اند . لذا باید بررسی کرد که چرا سیاست های اقتصادی کشور بر خلاف شعارهای انقلاب اسلامی ، از یک سو به توسعه اقتصادی دولتی منجر شدند و از سوی دیگر از اصول و مبانی اسلامی فاصله گرفتیم؟ چگونه است که با وجود انتقاد از سوء استفاده های مالی ...

فصل اول معرفی امنیت زیستی بعنوان روشی برای کاهش بیماری های عفونی با وجود بهبود شرایط زندگی هنوز هم بیماریها پس ازبلایای طبیعی مهمترین عوامل آسیب زننده‌ای بشمار می‌آیند که تاکنون مهار نشده‌اند و خسارات مالی و جانی فراوانی به بار می‌آورند. بیماریها این دشمنان قدیمی ک احتمالاً‌ قدمتی برابر با ظهورحیات برروی زمین دارند معلول علت‌های گوناگونی هستند. این مفهوم که بعضی نشانه‌ها و ...

مطالعه برنامه‌ها، استراتژي‌ها، سياست‌ها و راهکارهاي مختلف توسعه (در سطوح مختلف) همراه با بررسي تجربه عملي کشورهاي مختلف در زمينه توسعه روستايي و توسعه کارآفريني و اشتغالزايي در روستاها، درس‌ها و نکات کليدي بسيار مهمي را پيش روي ما گذاشته است. اگرچه

الف- بيان مساله: از ديدگاه West & Farr (1990)نوآوري به سه دسته تقسيم مي شود:( West, Farr,1990) 1- نوآوريهاي کمکي: اين نوآوريها در زمره نوآوريهاي محيط سازماني قرار مي گيرند؛ به عبارتي نوآوريهايي هستند که فرد، تجربيات قبلي خود را در رابطه با انجام ي

خلاصه افزایش دسترسی به آموزش عالی و حرکت به سوی همگانی کردن آن از پیش شرطهای اساسی توسعه علوم و فناوری در کشور است. با بررسی افزایش تقاضا برای بهره‌مندی از آموزش عالی در علوم پزشکی، موانع اصلی تحقق آن را می‌توان در علل ذیل عنوان نمود: 1- عدم گسترش مناسب دانشگاهها در جهان و بخصوص در ایران. 2- پیدایش رشته های نوظهور و تنوع رشته ها. 3- کاستی بودجه دانشگاهها که تا حدی زمینه رقابت ...

از سالیان بسیار دور, با افزایش سطح دانش و فهم بشر, کیفیت و وضعیت زندگی او همواره در حال بهبود و ارتقا بوده است. بعد از انقلاب فرهنگی-اجتماعی اروپا (رنسانس) و متعاقب آن انقلاب صنعتی, موج پیشرفت‌های شتابان کشورهای غربی آغاز گردید. تنها کشور آسیایی که تا حدی با جریان رشد قرن‌های نوزده و اوایل قرن بیستم میلادی غرب همراه گردید کشور ژاپن بود. بعد از رنسانس که انقلابی فکری در اروپا رخ ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول