دانلود تحقیق آموزش مذهبی

Word 172 KB 16445 43
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مذهب یک پدیده انسانی جامع و فراگیر است.

    تقریباً هر جامعه ای در سرتاسر تاریخش یک بینش یا شناخت مذهبی از جهان داشته است.

    مذهب ، جهانی را که ما در آن زندگی می کنیم شکل داده است و در آینده نیز این نقش را بازی خواهد کرد.

    اگر آگاهی ما از خود بعنوان یک جامعه جهانی افزایش یابد، بطور همزمان حوزه و محدوده بیکران چشم اندازهای مذهبی نیز به جهان معرفی می شوند.

    برای میلیونها انسان مذهب یک بخش بنیادی از آزمایش و تجربه بشر بوده و نیرویی است که به زندگی معنا می بخشد و برای زندگی راهنماست؛ از نظر گروهی دیگر مذهب برای نمایاندن جنبه برتر زندگی آنها شکل گرفته است، اما این افراد (گروهها) در جوامعی زندگی می کنند که قوانین، تقویمها و فرهنگ آن براساس سنت ها(باورهای) مذهبی شکل گرفته اند، در صورتیکه رد اعمال رسمی مذهبی درک معنوی این تجربه بشری را از بین می برد.

    رشد در سنین جدید (شاید به معنای سن بلوغ) باعث بروز اعمال و شعائر مذهبی در فرد می شود و در این دوره نوع بشر جستجو برای رسیدن به خدای متعال را ادامه می دهد.
    با توجه به این مضمون (زمینه) لازم است بچه ها (دانش آموزان) را که در دنیای امروز زندگی و رشد می کنند آشنا بشوند با تفاوتها و شیوه تکامل جستجوی مذهبی در میان نوع بشر .

    بسیاری از بچه هایی که به آنها آموزش می دهیم، متعلق به جوامع مذهبی خاصی هستند که دیگران به آن تعلق ندارند، اما تمام شاگردان باید در فرآیند تفکر درباره یک زندگی مذهبی پایدار شرکت کنند.

    ما از کجا آمده ایم؟

    چرا ما در این جهان هستیم؟

    پس از مرگ چه اتفاقی برای ما می افتد؟

    بنابراین آموزش مذهبی (RE) تلاش می کند بچه ها را در مسیر شخصی زندگیشان کمک کند، آموزش مذهبی به بچه ها کمک می کند (فرصت می دهد) تا اعتقادات شخصی، ارزشها و سبک زندگی خود را منعکس کنند و همزمان اعتقادات، ارزشها و شیوه زندگی دیگران را نیز بشناسند.
    آموزش مذهبی نباید با پرورش آن اشتباه شود.

    بچه ها در خانواده هایشان و جوامع خود باورها و اعمال مربوط به مذهب خود را فرا گرفته اند بچه ها در خانواده به پیروی از گامهایی که خانواده سنت ها و اعتقادات خانواده در این راستا برداشته، تشویق می شوند.

    بچه ها با سنت ها، داستانها و شیوه زندگی جامعه مذهبی آشنا می شوند، که به آن تعلق دارند.

    چنین پرورشی پاسداری از مذهبی است که به آن تعلق دارند.

    اما این بخشی از اهداف آموزشی مذهبی مدرسه نیست.

    آموزش مذهبی در تلاش برای تغییر مذهب کسی یا اینکه فرد را به مذهب دیگر فرا بخواند و یا اینکه به مذهب خاصی حق بدهد و بچه را در محدوده یک سنت دینی خاصی قرار دهد، نیست؛ در عوض به بچه ها فرصت می دهد برای یادگیری باورهای مذاهب گوناگون دنیا در جهتی که بتواند زندگی شخصی آنها را پربار کند.
    جایگاه RE در برنامه ریزی درسی
    شناخت و درک
    یکی از اهداف اساسی آموزش مذهبی گسترش دانش و درک دانش آموزان درباره مذهب است.

    آنها باید یاد بگیرند که مذهب مسئله ای همه جانبه است و باید راجع به تعدادی از مذاهب اصلی دنیا تحقیق کنند؛ یکی از این مذاهب اصلی می تواند مذهب خودشان باشد، اما حتی بچه هایی که به یک مذهب (هیچ مذهبی) تعلق رسمی ندارند باید گسترش فهم خود از جهان را آغاز کنند و جایگاه ادیان را در دنیا و اینکه چگونه با دیگران و محیط اطراف رابطه برقرار کنند، بدانند بچه ها از طریق RE ، تفکر درباره سئوالاتی که از علاقمندی همیشگی بشر نشات می گیرد، را آغاز می کنند و می توانند راجع به تشابهات و تفاوتهای بین پاسخهایی که در جوامع گوناگون به این پرسش ها داده می شود، تحقیق کنند.
    مهارتها
    آموزش مذهبی درباره برداشتن موانع دانش نیست.

    بخش مهمی از این فرآیند، گسترش مهارتها از طریق شاگردانی است که توانایی ترویج چنین شناختی را دارند.

    RE به گسترش مهارتهای تفکر بحرانی کمک می کند، این مسئله به بچه ها این توان را می دهد تا درباره ی دنیای اطرافشان تفاوتهای آگاهانه داشته باشند، به بحث درباره اهمیت موضوع بپردازند و به عقاید دیگران گوش داده و واکنش مناسب نشان دهند مفاهیم
    مذهب اساساً یک فعالیت تکامل یافته است.

    آموزشی که ما به بچه ها می دهیم باید او را قادر سازد تا مفاهیم انتزاعی مذهب را حس کند (دریابد).

    بدینوسیله از طریق RE بچه ها شروع به افزایش دانش مذهبی، درک افت و دستور زبان مذاهب، تا جائیکه بتوانند افکار شخصی خود را به طور روشن بیان کرده و با دیگران وارد بحث و گفتگو شوند.

    یکی از بهترین راههای آشنا کردن بچه های جوان با مفاهیم مذهبی این است که سعی شود مفاهیم جدید با دانش قبلی آنها پیوند داده شود تا بتوانند موضوع را درک کنند.

    برای مثال : مطالعه درباره ی سازگاری(سازش) مسیحیت، ممکن است با بحثی راجع به ‹‹اعتراف›› و ‹‹پاک شدن›› (آموزش) شروع شود که در آن بچه ها تجربیات شخصی خود را بیان می کنند
    مذهب اساساً یک فعالیت تکامل یافته است.

    برای مثال : مطالعه درباره ی سازگاری(سازش) مسیحیت، ممکن است با بحثی راجع به ‹‹اعتراف›› و ‹‹پاک شدن›› (آموزش) شروع شود که در آن بچه ها تجربیات شخصی خود را بیان می کنند.

    راه (روش) دیگر، استفاده از ادبیات است برای عمومی کردن بحث مربوط عقاید مذاهب ویژه.

    داستان ‹‹داگر›› نوشته شرلی هولز شامل مطالبی است که رابطه بین ‹‹فداکاری›› و ‹‹از دست دادن›› (متضرر شدن) و موضوعات ویژه دیگری را بیان می دارد.

    نگرش ها اشتغال به آموزش مذهبی منجر به گسترش (افزایش) نگرش مثبت به خود، دیگران و دنیای اطراف ، می شود.

    RE مستلزم تحقیق درباره منشأ ارزشهای ادیان و اینکه چگنه این اعتقادات بر زندگی روزمره ی ما تأثیر می گذارند، می باشد RE یک تلاش اخلاقی و شرافتمندانه است که در آن بچه ها به بررسی روابط و تعهداتشان به دیگران می پردازند.

    از این طریق، آموزش مذهبی یک همکاری مهم با آموزش معنوی، روحی، اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی بچه ها بوجود می آورد و همچنین آموزش شخصی اجتماعی و سلامتی برای شهروندی (یک شهروند خوب بودن) برنامه ریزی در برنامه ریزی را RE یکی از نخستین چیزهایی که به ذهن خطور می کند این است که : کدام مذهب آموزش داده شوند؟

    بعضی از مدارس تنها بر باورهای دینی خود تأکید دارند در انگلستان و ولز بیشتر مدارس مجبورند از برنامه هایی که بوسیله مقامات محلی حمایت (ارائه) می شوند، پیروی کنند و این برنامه ها محتوای چند دینی ندارند.

    ثابت شده که تلاش برای آموزش مذاهب متعدد در آن واحد، منجر به سردرگمی بچه ها می شود، بنابراین یک مطالعه دقیق، درباره دو یا سه مذهب بهتر از یک گشت سریع در مذاهب بیشتری است.

    به همین دلیل بسیاری از مدارس مذاهبی را آموزش می دهند که مدرسه یا جامعه محلی آنجا را نمایندگی می کنند.

    به طور مشخص اگر مدارس خودشان را بعنوان بخشی از جامعه ی جهانی در نظر بگیرند باعث توسعه امکانات آنها می شود.

    بسیاری از مدارس برنامه ریزی بلند مدت RE خود را براساس محاسبه سن و توانایی آنها پایه یزی می کنند.

    عده ای نیز برنامه ای را بر می گزینند که در آن موضوعات مختلفی به سنین مختلف اختصاص می یابد پس هر یک از مدارس ممکن است برای تحقیق در باورهای مذهبی یکی از این سه روش را برگزینند.

    ممکن است مدارس بر یک مذهب خاص در زمان خاصی متمرکز شوند و آنرا در سطح نسبتاً ژرفی آموزش دهند یا ممکن است از موضوعی برای نزدیک شدن (آشنایی) با چهره سنتهای گوناگون استفاده کننده برای مثال : عبادت، مراسمات مذهبی و ...

    .

    مورد دیگر گزار برنامه تحصیل است که آموزش مذهبی را تداوم می بخشد از طریق تحقیق در باب (زمینه هایی) مانند مکانهای ویژه مذاهب .

    همچنین متوجه می شویم که آیا برنامه ریزی بلند مدت تقویمات مذهبی و جشنواره ها را بازتاب می دهد یا زمانی که مردم خودشان جشن برپا می کنند.

    برنامه ریزی بلندمدت باید نشان دهد که پیشرفت وجود دارد.

    موضوعات معرفی شده در سالهای ابتدایی مدرسه نیاز به بازنگری و ساخت مجدد دارد بطوری که بتوان پیشرفت کار را دید در نمودار 13.1.

    هر کدام از جنبه های مذهب که باید براساس (سنین و توانایی های بچه ها پوشش داده شود، تعیین شده اند این خصیصه شامل جنبه های کاربردی مذاهب هستند مانند: کتب دینی (مقدس) ، مراسمات قوانین غذایی (روزه) و شیوه زندگی و ...

    البته باید شامل مطالعه باورهایی باشد که چنین اعمالی را پایه گذاری کرده است.

    برای مثال : درک ذات خداوند، پی آمدهای اخلاقی، باور به زندگی پس از مرگ و ...

    یک راهنمایی مفید اندیشیدن به تجربیات بچه ها از آنچه شما برنامه ریزی کرده اید، است.

    اگر آنها در یک سنت (باور) مذهبی دیگر رشد می کردند چه تجربیاتی از آن بدست می آوردند که بتوانند به دیگران نشان دهند؟

    و در این صورت آنها در مورد دعا و نماز چه شناختی خواهند داشت؟

    برنامه ریزی میان مدت در RE نیاز دارد به محاسبه زمان و منابع در دسترس.

    این مسئله فرد را برای تلاش بیشتر وسوسه می کند.

    این برنامه می تواند یک دوره شش هفته ای باشد و این ممکن است منجر به برداشت ظاهری از مطالب و فرصت ناکافی برای انعکاس آموخته های بچه ها .

    فعالیت های انتخاب شده باید طوری باشند که زمینه های متنوع با استفاده از هوش، مهارتها، سابقه و شناخت آنان (بچه ها) ایجاد شود.

    نمودار 14.2 در فصل بعدی نشان می دهد که چگونه ممکن است یک حوزه از موضوعات با تقاضاهای گوناگون بچه ها بهم پیوند داده شوند و این تنوع باعث توسعه مهارتها شود.

    هنگام برنامه ریزی یک درس در RE، ایجاد دو نوع از اهداف آموزش اهمیت دارد.

    باید روشن شود که چه دانش آموزانی باید راجع به چه مذهب خاصی آموزش ببینند و همچنین چه دانش آموزانی می توانند یاد بگیرند این موضوع را و در زندگی شخصی خود بکار بگیرند.

    توجه به این مسئله همچنین یادگیری بچه ها درباره آن نیازمند تجربه قبلی آنان از یک مذهب یا مذاهب دیگر است.

    و این باید معلم را بعنوان مفید ترین آموزش استراتژی ها و مضامین راهنمایی کند.

    توجه داشته باشید که اهمیت درس خواندن بچه ها و فعالیت های درسی آنان، ممکن است به برخی از آنان اجازه ندهد که اگر مشکلی با این آموزه ها دارند آنرا نشان دهند.

    تنوع فعالیت ها و استفاده از محدوده ای از مهارتهای مختلف به بچه ها اجازه می دهد که اکثریت آنان به اصول و مطالب RE دسترسی پیدا کنند در صفحه بعد مثالهایی آورده شده است: مثال : درس (موضوع): معرفی یک بچه ی مسلمان گروه سنی : 7-6 ساله اهداف : یادیگری درباره مذهب : بچه ها (در می یابند) که مسلمان شدن بر زندگی روزمره آنها تاثیر می گذارد.

    یادگیری از مذهب : بچه ها متوجه می شوند که شباهتهایی با زندگی شخصی آنها دارد.

    تجربه قبلی : بچه ها خاطراتی از فعالیت های قبلی خود دارند که آنرا در ذهن خود ثبت کرده اند و اینجا آنرا مطرح می کنند و به شباهتها و تفاوت های میان بچه های مختلف پی می برند.

    منابع : ویدیو: کانال 4 محتوا : 1- یادآوری خاطرات بچه ها به آنها و اینکه این خاطرات با هم شباهت ها و تفاوتهایی دارند.

    2- به بچه ها یادآوری شود که می خواهید زندگی روزانه یک بچه ی مسلمان را ببینید.

    از آنها بپرسید (بخواهید) چه چیزی درباره بچه های مسلمان می دانند؟

    اگر بچه های مسلمان در کلاس باشند می تواند خیلی خوب باشد.

    لیستی تهیه کنید تا بچه ها ببینند آنها را تشویق کنید تا به تشخیص چیزهای معمولی بپردازند نه ضرورتاً مرتبط با مذهب .

    مثلاً ‹‹بچه مسلمان به پارک می رود›› از آنها بخواهید هنگامی که فیلمی را می بینند آنرا بررسی کنند و ببینند آیا لیست آن نیازی به اضافه کردن دارد؟

    و از آنها بخواهید به جستجوی تشابهات بین زندگی بچه ها و زندگی شخصی خود بپردازند.

    3- فیلم نشان دهید؛ ببینند چه مقدار از کلاس می تواند آنرا در یک زمان (بصورت همزمان) متوجه شود.

    راشب کنید و بعد اگر لازم باشد باز شروع کنید.

    4- بعد از نشان دادن فیلم از آنها بپرسید چه چیزی فراگرفتند؟

    اضافه کردن و ویرایش لیست اصلی .

    مکث کردن برای اندیشیدن.

    ارزیابی طرح کلی این درس و انعکاس آن بر محتوا و استراتژی ها در رابطه با فعالیت شخصی شما استراتژی های آموزش از دهه 1960 به بعد مطالعات بسیاری درباره چگنگی آموزش RE شده تا کارآیی آنرا افزایش دهند (منبع گریمیت 2000) تحقیقات نشان می دهند که در تمام این سالها حوزه دانش بر اساس تحقیقات ‹‹پدیده شناسی›› بوده که تأکید بر تحقیق تجربی و توسعه معنوی بچه هاست.

    اگرچه این تحقیقات اغلب در موارد متفاوتی آغاز شده اند اما به آموزش مذهبی نیز مربوط می شود.

    RE تنها درباره معرفی مذاهب خاصی نیست، بلکه بچه ها را تشویق می کند به توجه آنها به مطالب پر معنایی تا آنچه به آنها معرفی شده (شناسانده شده) را منعکس کنند.

    همچنین آنچه واضح است اینست که آموزش مذهبی نیاز به حضور و انگیزش شما دارد و استفاده از راههایی سریع و ممکن و منابع موجود دارد .

    ویژگی دیگر تأکید بر اهمیت فرصت دادن به بچه ها برای پاسخ (واکنش) به مطالب، و توجه به بحث های خلاق آنها .

    مذهب یک پدیده انسانی کامل است و نیاز دارد با توجه به سن و توانایی ذهنی آنان، به آنها معرفی شود.

    تلاش برای معرفی تمام (کل) یک مذهب بهتر از این است که مذهبی که بچه در آن رشد کرده به او عرضه شود.

    از این طریق ارتباطات به آسانی برقرار می شود بین زندگی بچه و مذهب.

    در این موقع ملاحظه می کنید که ممکن است بچه ها مایل باشند تا در یک خانواده متفاوت رشد کنند و این به اجتناب از کلیشه سازی و ابهام کمک می کند بعضی از مفاهیم مذهبی مشکل هستند برای بسیاری از افراد بالغ برای درک پس مهم است ما بدانیم که کدام جنبه های مذهب برای کدام گروه سنی بچه ها مناسب است .

    در زیر مثالهایی از انواع استراتژی بطور معمولی در RE استفاده می شود.

    آموزش RE از طریق داستان داستان یکی از کهن ترین شیوه هایی است که نوع بشر برای انعکاس تجاربش به کار برده است.

    در مذاهب ، داستات در خدمت بیان مقاصد بسیاری است.

    مذاهب اصلی دنیا مجموعه داستانهای خاص خود را دارند این داستانها ممکن است .

    درباره ذات خداوند باشد، ممکن است درباره جهانی که ما در آن زندگی می کنیم، باشد یا ممکن است ما را راهنمایی کند که یک زندگی خوب چگونه تحقق می شود.

    هدف RE این است که این داستانها را به بچه ها معرفی کند تا کمی درباره اینکه دیگران چگنه خداوند را درک می کنند و دنیای اطراف خود را به مبارزه می طلبند، شناخت پیدا کنند.

    رقابت معلمین در تفسیر و قابل فهم کردن داستانهاست و اینکه چگونه بتوانند به بچه ها سفارش کنند تا بچه ها درباره داستان به بحث و گفتگو بشینند، به بچه ها اجازه بدهند تا نظرات خود را ارائه و آنرا توضیح دهند، بعضی از داستانهای مذهبی ممکن است برای هر بچه ای قابل درک نباشد و نیاز به مفاهیم انتزاعی دارد یعنی ممکن است دارای مفهوم بیگانه ای برای آنان باشد.

    معلم باید مطمئن شود که شاگردان داستان را فهمیده اند و می توانند سوالاتی را که ممکن است درباره این موضوع باشد، بپرسند، قبل از اینکه آنها تصمیم بگیرند به استفاده از آن با بچه ها .

    در حالت مطالعه زیر، معلم مطمئن می شود چیزی را که ارائه کرده و درباره آن بحث نموده، فراگرفته اند و به دانش آموزان کمک می کند به درک چیزی از آنچه مسیحیان معتقدند خدا در زندگی از آنها می خواهد.

    مطالعه معددی جولی معلمی در مدرسه ابتدایی ایالتی است و امسال بچه های 10-9 ساله را آموزش می دهد موضوع درس RE در مورد این هست که مسیح که بود و مسیحیان چه اعتقادی در مورد او دارند؟

    بخشی از مطالعه آنها درباره دیدن سامره ای خوببود برای درک آنکه عیسی مسیح درباره ‹‹ عشق به همسایه›› چه نظری داشت.

    جولی منظره را پخش کرد و پس از توضیح آنچه عیسی مسیح گفته بود، به پاسخ یک سئوال اتهامی از معلمی یهودی پرداخت.

    سپس او از بچه ها خواست تا چشمانشان را ببندند و تصور صفحه تلویزیونی را در ذهن خود بپرورانند که داستان معلم را نمایش می دهد.

    جولی خود را برای جلسه آماده کرد بوسیله متن های اصلی کتب مقدس و مطالعه اینکه چگونه مسیحیان داستانهای مذهبی خود را می فهمند لولیستی از سئوالاتی تهیه کرده بود که ممکن بود بچه ها در کلاس از او بپرسند.

    و همچنین پاسخهای ممکن را بررسی کرد او داستان را با گفته های خود توضیح دار و به بچه ها وقت داد تا احساس خود را تصور نمایند.

    در ادامه ی بحث واکنش های متفاوت به داستان صورت گرفت و توجه بچه ها را به خود متمرکز کرد و به اینکه چگونه با مردم رفتار کنند مخصوصاً در مورد چیزهایی که آنها دوست ندارند پس از پایان جلسه به این نتیجه رسیدند که از نظر مسیحیان هم همنوع آنها هستند و مسیحیان باید سعی کنند تمام افراد بشر را دوست داشته باشند و ببینند چه نیازهایی دارند به آنها کمک کنند.

    آموزش RE از طریق محصول مصنوعی یک روش دیگر برای آوردن باورها به کلاس و بدینسان دادن تجربیات دست اول به شاگردان بکارگیری محصول مصنوعی مذهبی است.

    بنابراین بسیاری از باورهای دینی از این موضوع برای پرسش استفاده می کنند.

    یادآوری وجود خداوند و ایجاد پلهایی برای درک خداوند و فرصت دادن به بچه ها برای اداره کردن و آزمایش پس دادن این مسئله به آنها فرصت می دهد تا بخشی از موضوع را درک کنند و بچه ها را در آموزش احترام به مقدسات دیگران یاری می دهد.

    آموزش RE از طریق عبادتگاه عبادت (نیایش) نقش محوری در بسیاری از باورهای مذهبی بازی می کند و هر کشف بزرگ داروین این بود که حیات آهسته و پیوسته تغییر می یابد و چیزی تصادفی و به سرعت بوجود نمی آید.

    مذهبی مکانهایی برای عبادت دارد.

    عبادت ممکن است در مکان مخصوصی یا در خانه انجام شود.

    بهرحال برای بسیاری از مردم می تواند در هر زمانی یا هر جایی انجام شود.

    بسیاری از ادیان مکانهایی مقدس دارند از جمله شهرهای مذهبی، رودخانه ها، کوهها که برای پیروان آن اهمیتی خاص دارند و هر شخص آرزو دارد از آنچا دیدار کند .

    بسیاری از مدارس به عبادتگاهها دسترسی دارند مانند کنیسه ها، کلیساها و پرستشگاهها، دیدار از هر کدام از اینها به بازدید کننده مجال بسیاری می دهد تا جنبه های گوناگون آن مذهب را مطالعه کند.

    چنین مطالعه ای باید بر اهمیت عبادتگاه برای اعضای جامعه تأکید کند.

    خود ساختمان مهم نیست بلکه این برای چه آنجا می روند.

    استفاده از دیدار عبادتگاهها در RE می تواند بیشتر در فصل بعدی دنبال شود.

    استفاده از ICI در آموزش مذهبی فرصت های بسیاری برای استفاده از ICI در آموزش مذهبی وجود دارند.

    اینترنت شامل سایتهای بسیاری است که برای پیش زمینه اطلاعات در مورد باورهای مذهبی و همچنین نظریاتی برای کلاس درس بسیار مفید است .

    (فهرست آخر فصل را ببینید) بسیاری از سایت ها گشت های اساسی در مکانهای جالب مذهبی می دهند.

    اینترنت می تواند بچه های مدرسه را با شاگردان مدارس دیگر، مناطق دیگر و حتی کشورهای دیگر مرتبط کند برای بحث در مورد مذهبشان یا سنت های فرهنگی.

    دوربین های عکاسی دیجیتال خودکار نیز می توانند به این جنبه RE کمک کنند.

    آموزش RE از طریق گفتگو یک روش مهم برای آموزش RE که به روشنی می تواند در مناظرات راجع به یامدهای مذهبی بکار رود، گفتگو است.

    بسیار مهم است که بچه ها برای بیان عقایدشان درباره این مسئله، فرصت داشته باشند و درباره درک و مقایسه نگرش هایشان توضیح دهند.

    با فرصت دادن به شاگردان ، بسیاری از آنها مشتاق بحث جدی در این مورد خواهند بود.

    و کلاس RE می تواند به آنها فضا، زمان، امنیت و واژه لازم برای بیان انکار و احساساتشان بدهد.

    بچه ها باید بدانند تعدادی پاسخ سریع در RE وجود دارند.

    اما فرآیند فکر و بحث در این مورد بهتر از آن است.

    بچه ها باید برای توضیح و پاسخ سئوالات تشویق شوند باید به آنها زمان لازم برای فکر کردن و بیان افکارشان داده شود.

    و یاد بگیرند که تنها تعدادی از مهارتها نیستند که اندشمندند.

    نقش معلمان در طول این فعالیت ها بسیار مهم است گفتگو می تواند احساسات قوی ایجاد کند و نگرش هایی که نیاز به دقت و اداره کردن دارند تا پرورش یابند بدین جهت باید موضوعات را قبل از بحث آماده کرد.

    بچه ها باید بدانند که از آنها انتظار بحث می رود و در طول بحث احساس سلامتی (امنیت) کرده و خاطر جمع باشند برای بیان نگرش ها و باورهایشان.

    بچه نباید احساس کند که برای همکاری تحت فشار است بویژه در رابطه با گفتگو در مورد موضوعات حساس معلم نیاز دارد به تمرکز برای بحث و مدیریت آن .

    چنانکه همه بچه ها اگر مایل باشند فرصت اظهار نظر بیابند.

    لازم است معلم همزمان از شاگردان بپرسد : تا چه اندازه نگرشها و اندیشه های خود را فاش و بیان می کنید؟

    آیا شما می توانید اندیشه های دیگران را در صورتی که با اندیشه شما مخالف باشد تحمل کنید ؟

    آیا بحث پیامدهایی دارد؟

    برای مثال : ما زبان (باور) نژاد پرستی را در این مدرسه مجاز نمی شماریم ارزشیابی ارزشیابی در RE در سالهای اخیر یک نتیجه گیری منازعه ای بوده است .

    موارد بسیاری در ارزشیابی دانش بچه ها از مذاهب، از جمله موضوعاتی مانند مهارتها، ارزشها و توسعه فردی که می توانند بعنوان موارد مسئله ساز یا تنش زا نگریسته شوند.

    آنچه آشکار است اینست که چیزهایی هستند که ما نمی توانیم آنها را ارزشیابی کنیم – نه اینکه نخواهیم آنرا ارزشیابی کنیم – مثلاً : ارزشیابی اثری که مطالعه یک مذهب بر زندگی بچه ها دارند مشکل است.

    بسیاری از فعالیت هایی که در RE ارائه می شوند، فرصتهایی برای پاسخگویی فراهم می کنند.

    ما نمی توانیم بچه ها را وادار به واکنش یا پاسخ کنیم بلکه تنها می توانیم آنها را ترغیب به این کار کنیم.

    ارزشیابی در RE باید ابزاری برای معلمان باشد تا بتوانند میزان کارآیی آموزش های خود را بسنجند در زمانی که بر اثر آن روی بچه ها نظارت می کنند.

    در مثال زیر یادگیری اهداف بازنگری شده بعنوان معیارهای ارزشیابی که معلم در جستجوی آن باید باشد بوسیله هدف درس نشان داده شده است.

    مثال : یادگیری اهداف : بچه ها باید بدانند چرا خانه (وطن) مکانی ویژه برای یهودیان است؟

    (یادگیری درباره مذهب) بچه ها بتوانند درباره وطن خود بیندیشند بعنوان یک مکان ویژه (یادگیری از مذهب) معیارهای ارزشیابی : آیا بچه ها می توانند توضیح دهند چرا وطن برای یهودیان جایگاه ویژه ای دارد؟

    آیا بچه ها در می یابند اهمیت وطن (خانه) خود را ؟

    (یادگیری از مذهب) محتوای درس بچه ها ‹‹Mezuzah›› را معرفی می کنند (جعبه ای کوچک که شامل حروف و شماره هایی برای درهای خانه هاست) و جشن هر هفته ای شباط را.

    ادامه ی مثال : فعالیت ها شامل : اداره کلاس و گفتگو راجع به مضوعات یهودی و معنی آنها بحث در مورد معنای میهن برای ما طراحی یک ‹‹تزئین دیواری›› من در جستجوی چه چیزی در کار آنها هستم ؟

    بچه ها در نوشتن ‹‹تزئین دیواری›› چه چیزی برای ارائه دارند؟

    آیا آن نشان می دهد که آنها اهمیت وطن را درک کرده اند؟

    بحث – در طول درس- آیا بچه ها می توانند افکارشان را بصورت شمرده درباره وطن خود بیان کنند؟

    - در پایان درس- آیا بچه ها می توانند توضیح دهند مضوعات چه هستند؟

    چگونه از آنها استفاده می شود و آنها چه معنایی می دهند ؟

    مکث برای فکر کردن : چگونه ممکن است شما فرصت هایی برای بچه ها بسازید تا در ارزشیابی خودشان با تمرین خلاصه شده زیر ؟

    تمرینات کلی در میان اهداف اصلی RE، تمام موضوعات برنامه آموزشی به رشد هوشی بچه ها و استقلال شخصیتی آنها و روابط با دیگران بستگی دارد.

    از تمام بخشهای یک برنامه آموزشی RE امکان بیشترین تعهد برای مشمول تمرین شدن است.

    RE بچه ها را به خود آگاهی تشویق می کند و باعث اتحاد و گسترش احساسات هویتی می شود.

    همزمان آموزش مذهبی از فرد را تشویق می کند به احترام به نظریات دیگران و تجلیل می کند از تنوع افکار و همکاری افراد در جمع این بدین معناست که تحقیقات ما درباره RE ارزش افراد را مشخص می کند تحقیقات ما برای RE باید متمرکز شسود روی ظرفیت های فیزیکی ، جنسیت یا سابقه نژادی و یا فرهنگی .

    بدین معنا که ما در اندیشه توسعه بمثبت گرایش ها هستیم و از کلیشه ای کردن آموزش خودداری می کنیم .

    ما از یک تنوع گسترده در منابع باورها و سنت ها.

    ما باید نسبت به زبانی که از آن استفاده می کنیم آگاه (حساس) باشیم و همچنین از اصطلاحات جنسی مشخص ما باید نشان دهیم به بچه ها که نگرش های دیگر (متفاوت) به طور مساوی معتبر هستند برای خودشان و آن تفاوت ها دلیلی برای ترس یا شرمنده شدن نیست.

    بعضی از والدین از یک دنیا تحقیقات مذهبی در RE ممکن است عصبانی شوند.

    آنها ممکن است خیلی آگاه نباشند و ممکن است نسبت به مذاهب ناشناس بدگمان باشند چون شناختی از آن ندارند.

    والدین دیگری هستند که ممکن است با دین ضدیت داشته باشند یا اینکه ممکن است نگرش های ارتجاعی داشته باشند که این نباید بخشی از آموزش مدرسه باشد ما به معلمان نیازمندیم که نسبت به این احساسات (مراقب) حساس باشند و بدانند ما چه می خواهیم ، با والدین ارتباط برقرار می کنیم.

    چون برای کار خود ارزش قائلیم در انگلستان و ولز والدین یک حق قانونی دارند که طی آن می توانند بچه هایشان را از کلاسهای RE بیرون بیاورند.

    نتیجه آموزش مذهبی بخش مهمی از آموزش بچه هاست.

    کمک آنها برای درک هر دوی این موضوعات است یعنی در زندگی خودشان و در زندگی دیگران و این نیازمند ارتباط اعتماد آمیز و صمیمی است و تشخیص آنکه مذهب نقش مهم در زندگی بعضی از افراد بازی می کند.

    همزمان مذهب می تواند آشوب برانگیز باشد .

    این بسیار وخیم است که ما به بچه ها بیامقدیم مهارتهای را که در آن فرد دیگران را مبارزه می طلبد.

    بالاخره آموزش و یادگیری مناسب RE بیشتر مربوط به راهی است که ما در زندگی طی می کنیم.

    هدف ما همیشه باید کمک به بچه ها باشد تا این جنبه از دنیایی را که در آن زندگی می کنند، درک کنند.

    مراجع منابع وب سایتهای مفید آموزش مذهبی آنسوی برنامه درسی فهرست مطالب فراتر از مدرسه 184 کار با گروههای دینی 187 زمینه های برنامه تحصیلی 188 بحث در RE 191 انعکاس در عمل 199 تعریف درون آموزش مذهبی نوعی رویارویی و پاسخگویی تجربه شده (آزموده شده) معنوی وجود دارد و این ضرورت روابط بین ما و دنیای پهناور را گوشزد می کند دهها هزار شیوه از این ارتباطات و پیوندها RE را بوجود آورده اند و به ما کمک می کنند تا پیوندهایی را که شخص را به RE و آموزش بچه علاقه مند می کند، تشخیص دهیم.

    این موضوع بررسی می کند چگونگی پیوند انسان با دنیای اطراف از طریق RE، و با یادگیری گسترده تر، با مردم دیگر و جامعه ی جهانی که بچه ها گامهای اول خود را در آن بر می دارند.

    آنسوی مدرسه (فراتر از مدرسه ) : فرصت های فراوانی در خارج از مدرسه برای یادگیری RE وجود دارند .

    برای سفرهای سازماندهی شده و برای کارهای مستقل.

    سفرهای سازماندهی شده می تواند شامل دیوار از عبادتگاهها، حوزه ها و شهرهای مهم مذهبی باشد.

    چنین ملاقاتهایی به بچه ها مجال می دهد تا تجربیات مستقیم اضافی از پدیده مذهب داشته باشند و شانس گفتگو با پیروان ادیان گوناگون و مردمانی با دانش سطحی از سنت یا مکان مذهبی .

    آنها می توانند یک چهره درست و قابل قبول از بخشی از سنت خود را ارائه دهند که امکان برخورد کلیشه ای با این موضوعات زندگی را کاهش می دهد.

    این همچنین به معلمان فرصت می دهد تا دانش خود را در باره این موضوعات افزایش دهند و سئوالاتی را که دارند بپرسند تا سوء تفاهماتشان رفع شود.

    بچه ها می توانند مطالعات خارج از حوزه درس و مدرسه درباره RE داشته باشند.

    آنها می توانند اطلاعات لازم دوباره باورهای گوناگون دینی را از هم بپرسند یا از اینترنت روزنامه ها و صحبت با بزرگترها دریافت کنند یا اینکه هنگامیکه در محل خود قدم می زنند به گفتگو در این مورد بپردازند.

    آنها همچنین می توانند اطلاعات ابتدایی درباره آثار و میراث های مذهب خود در محل، از خاطرات خانواده ها و عکس ها بدست بیاورند مطالعه ی منطقه محلی (ناحیه محلی) یکی از اهداف RE تفهیم این مسئله به بچه هاست که مذهب چیزی نیست که در گذشته های خیلی دور وجود داشته باشد- قبل از زمان کتاب مقدس (عهد عتیق) یا چیزی که در سرزمین های ناشناخته وجود داشته باشد.

    اما مذهب یک بخشی مهم از زندگی مدرن امروزی در جامعه ی خودشان است.

    یک راه موثر برای توضیح مذهب، استفاده از ناحیه محلی خود، بعنوان منبعی برای تحقیق درباره نقشی که مذهب در جامعه ایفا می کند، است.

    می توان روی یک باور خاص تمرکز نمود یا روی چندین باور.

    این به منابع محلی و اهدافی که دنبال می شود بستگی دارد و اینکه این منابع تا چه اندازه از لحاظ تاریخی و جغرافیایی به مسئله کمک می کنند و می تواند شامل تأثیر جوامع مختلف برای سالهای دراز در این ناحیه باشد آثار مذهب در ناحیه محلی جستجو در ناحیه محلی ممکن است بعضی از خصیصه های زیر را آشکار کند: بناها : بناها بیشتر شامل جایگاهها و مکانهای عبادت است، اما ممکن است نحوه استفاده آنها امروزه تغییر کرده باشد.

    بسیاری از کلیساهای قدیمی امروزه بعنوان مکانهای عبادت غیر مسیحیان استفاده می شود.

    در بریتانیا بعضی گروهها که هرگز بریتانیایی نبوده اند (مهاجر) ساختمانهای قدیمی را به صورت مکانهای عبادت درآورده اند محل چنین ساختمانهایی می تواند اهمیت آنها را برای جامعه آشکار کند برای مثال یک کلیسا در مرکز روستا یا روی یک تپه .

    موزه ها : موزه های محلی تاریخی منطقه ی مورد نظر را ترسیم می کنند و ورود و اثر گروههای مختلف در آن منطقه را .

    بعضی مناطق جالب ترین موزه ها را دارند که به تاریخ یک گروه خاص وقف شده اند برای مثال موزه های یهودیان مغازه ها – بسیاری از مغازه ها کار خوار و بار رسانی به گروههای مذهبی ویژه ای را انجام می دهند برای مثال کتابفروشی مسیحیان .

    دیگران برای چنین جاهایی ، قوانین غذا و نیازمندی ها را تهیه می کنند مانند مغازه هایی که غذاهایی را که بر طبق شریعت یهود تهیه شده اند یا خحلال هستند یا لباس مذهب خاص را تولید می کنند بسیاری از سوپر مارکت های بزرگی هستند که بخش ویژه ای دارند که غذا برای گروههای دینی مختلف تهیه می کند.

  • طرح کلی فصل ،
    جایگاه RE در برنامه ریزی درسی 172
    برنامه ریزی 173
    آموزش استراتژی ها 177
    ارزشیابی 180
    تمرین ها جامع یا کلی
کلمات کلیدی: آموزش - آموزش مذهبی

تعلیم برنامه آموزش دیباچه مذهب یک پدیده انسانی جامع و فراگیر است. تقریباً هر جامعه ای در سرتاسر تاریخش یک بینش یا شناخت مذهبی از جهان داشته است. مذهب ، جهانی را که ما در آن زندگی می کنیم شکل داده است و در آینده نیز این نقش را بازی خواهد کرد. اگر آگاهی ما از خود بعنوان یک جامعه جهانی افزایش یابد، بطور همزمان حوزه و محدوده بیکران چشم اندازهای مذهبی نیز به جهان معرفی می شوند. برای ...

فصل اول تعریف سازمان: سازمان عبارت از یک رشته منظم و عقلایی است که بین افرادی که وظایف پیچیده و متعددی را انجام می دهند، و کثرت تعداد آنان به قدری است که نمی توانند با هم در تماس نزدیک باشند، به منظور تامین هدف های مشترک خاص برقرار می گردد[1]. سازمان عبارت است از مراحل تشخیص و گروه بندی فعالیت ها، تعیین و تفویض اختیار و مسئولیت ها و برقراری ارتباط بین افراد به منظور حسن انجام ...

فصل اول – مقدمه تاریخ هر قوم و ملتی شناسنامه آن قوم و ملت است و هر موجود بی‌شناسنامه ، گمنام و بی اعتبار است . گذشت قرون و اعصار نمایانگر آن است که آدمی به همان اندازه که نگران آینده خویش است ، به گذشته خود نیز دلبستگی دارد . گویی گذشته او پشتوانه زندگی حال و آینده اوست . بنابراین ، تاریخ و شناخت‌ آن جزء جداناپذیر زندگی انسان است . تاریخ با تمام لعزندگی و ابهامش جالب است . هیچ‌ ...

فلسفه آموزش و پرورش ایده آلیسم و رئالیسم: مقدمه: یک : ایده‌آلیسم 1 - نمی‌توان "وجود" و "ادراک " را مساوی دانست آن گونه که برکلی عقیده دارد (زیرا اشاره شد که از تحلیل این جمله مطابقت و تساوی وجود و ادراک ناشی نمی‌شود و مساوی دانستن آن دو خلط مقام ثبوت و اثبات است). 2 - از این نظر برکلی که وجود مساوی ادراک است به هیچ وجه انکار جوهر مادی آن گونه که برکلی می‌گفت نتیجه نمی‌شود. 3 - ...

کنکاشی در علل افت تحصیلی در نظام آموزشی ایران افت در لغت به معنای افتادن – نقصان – کاستی و کاهش است و اصطلاح آموزشی آن افت تحصیلی است که در معنای عام به مردودی دانش آموزان و تکرار پایه ی تحصیلی اطلاق می شود . گرچه علل افت در مقاطع مختلف تحصیلی تا حدودی با یکدیگر تفاوت دارد اما شاید بتوان یک سری علت را بطور عام بیان کرد و بطور اخص در هر پایه ی تحصیلی نیز عوامل خاص آن را بیان نمود ...

فصل اول. کلیات و اهداف ماده 1 نام کانون فرهنگی هنری، مذهبی و اجتماعی قائم سپهر است. ماده 2 نوع فعالیت کلیه فعالیت کانون غیرسیاسی و غیرانتفاعی بوده و در ضمن رعایت کلیه قوانین جمهوری اسلامی ایران دقیقاً طبق اساسنامه فعالیت خواهد نمود. ضمناً کانون قائم سپهر از نوع مذکور در بند الف ماده 2 آئین نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و موسسات غیرتجاری مصوب 5/5/1377 موضوع مواد 584 و 585 قانون تجارت ...

مددکاري اجتماعي رشته است پيچيده که تخصص هايي گوناگون را در بر مي گيرد و بر تعهدات والاي اخلاقي و انساني استوار است اهميت اين ريشه در ايران به خصوص پس از جنگ تحميلي که ضايعات رواني و جسماني ظالمانه اي بر ما وارد کرد بيش از پيش آشکار شده است بنابراين

- اطلاعات کلی - عنوان طرح به فارسی استفاده از نگاره های فرش در تذهیب و کتابت قرآن و اجزاء آن بر روی چرم - عنوان طرح به انگلیسی : نام و نام خانوادگی مجری طرح : رضوان اسفندیاری مدت اجرای طرح ( بر حسب ماه ) : 24 ماه بودجه تحقیق : 2920000000 نوع نحقیق : □ بنیادی □ توسعه ای □ کاربردی محل اجرا : استان فارس ، شهرستان بوانات ، سوریان ، خیابان امام ، پلاک 23 2- چکیده : کل طرح تذهیب و ...

ونسان وان گوگ از سن بیست و هشت سالگی شروع کرد و در سه سال آخر عمرش که به شدت از تنهایی و عارضه ناشی از بیماری روانی رنج می برد، استعدادش شکوفان شد و بیشترین نقاشی ها و طراحیها ی مشهورش را بوجود آورد. او در سی ام مارس 1853 در گروت زوندرت در برابانت یکی از ایلات هلند بدنیا آمد و پدرش یک کشیش پروتستان بود. وان گوگ در ابتدا در یکی از گالری های هنری شهر هوگو که یکی از شعب شرکت عمویش ...

مقدمه از آنجائی که در کشورهای صنعتی و پیشرفته به علت ازدیاد جمعیت، مسافرتهای پی در پی و پیدایش مراکز تفریحی ناسالم و عدم پایبندی به مسائل اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی و مذهبی و از سوی دیگر اضافه شدن مسائل اقتصادی و نیز اعتیاد، بیماریهای آمیزشی ازجمله ایدز شیوع پیدا نموده است و به علت وجود رادیو، تلوزیون، نوارهای ویدئوئی، ماهواره و اینرتنت فرهنگ های غلط این جوانع به کشورهای در حال ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول