دانلود تحقیق تدریس با تصاویر آموزشی

Word 50 KB 16453 10
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • تدریس با تصاویر آموزشی
    این گونه عکس ها را میتوان برای معرفی و موضوعات جدید، برای اصلاح اشتباهات و سو تعبیرات،‌برای انتقال اطلاعات اساسی و برای ارزشیابی از پیشرفت های شاگردان بکار برد.


    راههای گوناگون استفاده از تصاویر کاغذی
    1-صرفاً عکس های معنی دار را انتخاب کنید: در انتخاب عکس ها، مهارت و بصیرت معلمان نقش راهنما را بازی میکند.
    2-عکس ها را ازحیث کمیت محدود کنید: نشان دادن همزمان چند عکس در وقت مناسب که شاگردان بتوانند مشاهده و بررسی عکس ها و انتقال سریع آن را داشته باشند و بتوانند راه های را گرفته و آنها را مقایسه کرده و تضاد ها را پیدا کرده.
    3- همراه عکس ها از بیان نیز استفاده کنید: معلمان وظیفه دارند که در هنگام نشان دادن عکس ها از شاگردان سوال کردن و پاسخ صحیح را دریافت کنند.
    4-عکس هایی را انتخاب کنید که تصویر و تفسیر برانگیز باشد: میتوان از شا گردان خواست تا با رویت عکس های مختلف از مراحل یک فرآورده و یا مراحل کار یک موتور پرسید و درباره آن صحبت کرد.


    5-از تضاد،‌مقایسه و تداوم استفاده کنید: میتوان با استفاده از عکس های گوناگون،‌که هر یک مرحله بخصوصی در تکامل و یا حادثه ای را مشخص میکنند شاگردان را به استنباط گرایش داد.
    6- عکس ها را از طریق گوناگون مورد استفاده قرار دهید: 1- آنها را در جلوی کلاس به نمایش گذارده و پس از طرح سوالاتی در مورد آنها و آنها را در جعبه های و یا جاهای دیگری که شاگردان قادر به دستیابی و مطالعه انفرادی آنها باشند قرار داد.
    2-آنها را در تهیه یک تابلوی نمایشی مورد استفاده قرار دارد.
    3-آنها را از طریق پروژکتور اوپک در معرض دید تماشاگران قرار دهید.
    ارزشیابی از طریق استفاده از عکس های کاغذی
    1-عکس ها را روی میز و یا محل مناسب قرار دهیم و به هر یک از عکس شماره ای بدهیم که مشابه شماره های مندرج در برگ ارزشیابی باشد.

    و در مورد عکس ها 1 یا 2 سوال مطرح کنیم و وقتی که پاسخ دادند از آنها بخواهیم تا با مرور عکس ها از نزدیک،‌پاسخ خود را بررسی کنند.
    2-به اندازه کافی عکس های کاغذی تهیه کنید، و به هر یک از عکس ها شماره ای بدهید.

    و بعد از شاگردان بخواهید که برای هر یک عکس یک سوال را مطرح کند.

    به این ترتیب همه شاگردان به همه سوالات پاسخ میدهند.
    3-بسته هایی از عکس ها را که نشان دهنده فرایند های فنی هستند به گروههای مختلف آموزشی بدهید، آنها را درست و منطقی مرتب کنند.
    4-مجموعه ای از عکس ها ترتیب داده و در کنار هر عکس سوالاتی را که با ورقه دیگر نوشته شده قرار دهید و از شاگردان بخواهید تا هر کدام به یک عکس و سوالات مربوط به آن مراجعه کرده و پاسخ پاسخنامه خود درج نمایند.
    امتیازات استفاده از عکس در آموزش
    1- به یاد آوردن تجارت: استفاده از عکس های سفید،‌ سیاه و رنگی میتواند جانشینی برای اشیا- حوادث و وایع گذشته باشد.
    2-کمک به مطالعه جزئیات:‌برای مطالعه دقیق عکس های بسیار درشت به نام (کلوزآپ)
    3-اصلاح و اشتباهات و سو تعبیرات: نشان دادن عکس در حین آموزش از بروز اشتباهات جلوگیری میکند.
    4- مقایسه و تضاد: مشاهده عکس ها شاگردان را به تشابه و تضاد راهنمایی میکند.


    5-ایجاد تجارب جدید برای شکستن بعد زمانی و مکانی به کار میرود.
    6-نمایش مراحل تکامل= به وسیله آن کاربرد عکس های آموزشی بسیار ساده و آسان است.
    7-آمادگی برای استفاده از تجارب آتی= برای بازدید موزه ها و گردش های علمی و اماکن تاریخی مفید و سودمند است.
    8-آشنایی بازیابی ها= ذوق زیبا شناسی را در شاگردان پرورش دهد.
    8-آشنایی بازیابی ها= ذوق زیبا شناسی را در شاگردان پرورش دهد.

    خصوصیات عکس خوب 1-روشن و واضح باشد 2-کلیه عوامل آن از قبیل رنگ و نور معرف یک فکر وایده خاص است.

    3-تقلب نشده و از حقه های عکاسی استفاده نشده 4- استفاده از رنگ بیشتر به واقعیت توجه شده نه جنبه زیبایی 5-دارای زیرنویس مناسب باشد.

    6-به سادگی قابل استفاده بود.

    هدف از تهیه چارت ها، ارائه دیدار ایده ها و مفاهیمی است که تفهیم آنها از طریق ارائه کتبی و شفاهی مشکل است.

    چارت های کارا و موثر ترکیبی است از انواع فرم های ترسیمی، تصاویر، نقاشی ها،‌کارتون ها،‌گراف ها یا گرام ها و مواد هستند.

    انواع چارت ها: 1- چارت های زمانی= مشخص کننده وقایع و حوادث تاریخی در یک دوره از تاریخ است و از دو محور عمودی و افقی استفاده میشود.

    2- چارت های نواری و چارت های برگردان= نواری= دارای قسمت های متوالی پوشیده از نوار و یا کاغذ هستند که در مواقع لازم جدا میشود.

    چارت های برگردان= برای ارائه اطلاعات به صورت متوالی که عرضه آنها بر روی یک برگ مشکل است.

    3-چارت های طبقه بندی و سازمانی= می توان به سه نوع 1-جریانی 2- درختی 3- شاخه ای.

    چارت درختی برای مشخص کردن مشخصات ، ترکیب و روابط میان اعضا و خانواده ها به کار می رود و از بهم پیوستن چندین شاخه متعدد به شاخه ای واحد به وجود می آیند و چارتهای شاخه ای و درختی حاوی اعداد و ارقام برای مقایسه زمان، مقدار و میزان نیستند .

    تقسیم بندی چارتها چارتهای اخباری شامل ورقه ها و یا تابلوهائی که به دیوار نصب شده مثل پوستر چارتهای آموزشی خصوصیات چهارتهای اخباری را دارا هستند و تفاوتی که بین چارتهای اخباری و پوسترها است این است که پوستر را باید با در نظر گرفتن علائق و احتیاجات عام تهیه کرد ولی چارتهای اخباری را رای درک بیشتر اطلاعاتی که از طریقی به اطلاع مردم رسیده می شود.

    پوستر برای انتقال صریح- روشن- جالب توجه- ارزان قیمت اطلاعات به کار برده می شود.

    مشخصات بهترین پوسترها دارای هدف و منظور خاص هستند دارای پیامهای روشن و واضح هستند دارای رنگهای زنده و معنی دار هستند به اندازه کافی بزرگ هستند پوسترهای تجاری به 2 نوع تقسیم می شود: پوسترهایی که به منظور خاص استفاده در کلاس تهیه شده اند پوسترهایی که توسط سازمانهای تجاری برای تبلیغات فرآورده هایی تهیه می شود.

    انواع پوسترها 1- نظری 2- چند نظری 1- می توان ورقه و یا تابلوئی دانست که روی آن جمله ای نوشته شده است .

    2- آن دسته از پوسترها هستند که خواندنشان احتیاج به قدری صرف وقت دارد و نیازی به توضیح شفاهی ندارد.

    خصوصیات پوسترها موجب جلب توجه فوری شوند شامل مطلب و موضوعی خاص باشند بیننده را به انجام کاری وادارند.

    برای ارائه پوسترهای به نکات زیر توجه داشته باشید: در محلی باشد که دور از با دوباران باد شد و از عوارض طبیعی در امان باشد برای تأثیر در بینندگان مطلب پوستر را قسمتی از یک برنامه کلی انتخاب کنید از دیگر رسانه های موجود نیز استفاده کنید هرچه تعداد پوسترها بیشتر باشد، تأثیر پیام برگیرندگان بیشتر است از حیث تعداد خارج نشوید هر 2-3 هفته یک بار آنها را عوض کنید برداشتن پوستر قبلی و نصب پوستر جدید جای آن را در مدتی خالی بگذارید.

    برای ارائه پوسترهای چند نظری به نکات زیر توجه کنید .

    1- خلاصه بودن باید خلاصه باشد که بتوان در عرض چند ثانیه آن را قرائت کرد و مطلب خود را در یک جمله خلاصه کنید و تعداد کلمات پوسترها نبایستی از 8 تجاوز کند.

    عنوان پوسترها را می توان در این 4 پوشش طبقه بندی کرد 1- دستوری 2- پرسشی 3- پیشنهادی 4- اخباری 2- سادگی برای اینکه یک پوستر و یا چارت بی عیب و نقص باشد باید ساده باشد.

    3- بداعت باید بدیع، جالب و نو باشد و این بداعت شامل کلمات و جملات، طرحها و روابط بین عناصر تشکیل دهنده، آنها می شود.

    4- طرح تنها به یک نوشته و یا تیتر خلاصه کرد و مدت زیادی در خاطر بینندگان باقی می کند و بیشتر نقاشی در آن جلب توجه می کند.

    و در هنگام طرح و یا کشیدن تصاویر بایستی به میزان آگاهی بینندگان توجه کرد.

    5- تنظیم در هنگام تنظیم پوسترها و چارتها مرکز خود را مقید به طرح یکباره و یکجای آنها نکنید استفاده و گرفتن ایده از پوسترهایی که قبلاً توسط دیگران تهیه و تنظیم شده است به شما کمک شایانی می کند.

    6- رنگها: همیشه مین ایده ها و احساسات بوده و هستند.

    و هرگز از رنگها به عنوان تزئین استفاده نکنید و در نظر دانسته باشید که استفاده از رنگها با عقاید مذهبی و سایر ارزشهای فرهنگی و اجتماعی بینندگان مغایرت و تضادی نداشته باشد.

    نمودارها: نشان دهنده روابط عددی و نسبی اقلام هستند و خواننده را قادر به درک معنای خاص یک توده از اطلاعات پیچیده می کنند انواع و اقسام نمودارها: 1- خطی 2- ستونی 3- دایره ای 4- تصویری 2 مقیاس اندازه گیری را شامل می شود.

    در این نمودارها یکی از مقیاسها در امتداد قائم و دیگری در امتداد افقی قرار می گیرد و دقیق ترین یا صحیح ترین نوع نمودارها را تشکیل می دهد و نحوه گسترش و یا توسعه اطلاعات را در یک مدت زمان معین بخوبی نشان می دهند.

    از نظر خواندن، ساده ترین نوع نمودار هستند و تهیه آن بسیار آسان است و هر دسته از اطلاعات را در یک ستون قرار می دهیم در این ستونها یا همگی افقی هستند یا عمودی برای نشان دادن اطلاعات از دایره استفاده می شود.

    نمودار دایره را چندین قسمت تقسیم می کنند که در کل 100% می باشد و دارای 2 خصوصیت هستند.

    الف- کل اطلاعات را بدون توجه به متغییر دیگری نشان می دهند.

    ب- هر قسمت به صورت درصد یا کسری از کل آن بیان می شود.

    4- از انواع شکلهای سیاه و سفید و یا رنگی استفاده می شود و حالت حقیقی و جذابیت به نمودار می دهد.

    نمودارهای تصویری دقت و صحت انواع دیگر را دارا نیستند.

    بهره گیری از نمودارهای تصویری باید به 2 نکته حائز اهمیت توجه کرد الف: شکلهایی که بکار برده می شوند بایستی کاملاً گویا باشند.

    ب: میزان کمیت هر سری از اطلاعات از راه تعداد آنها بیان می شود نه بزرگی و کوچکی آنها

این گونه عکس ها را میتوان برای معرفی و موضوعات جدید، برای اصلاح اشتباهات و سو تعبیرات،‌برای انتقال اطلاعات اساسی و برای ارزشیابی از پیشرفت های شاگردان بکار برد. راههای گوناگون استفاده از تصاویر کاغذی 1-صرفاً عکس های معنی دار را انتخاب کنید: در انتخاب عکس ها، مهارت و بصیرت معلمان نقش راهنما را بازی میکند. 2-عکس ها را ازحیث کمیت محدود کنید: نشان دادن همزمان چند عکس در وقت مناسب که ...

مقدمه آموزش عمومی هنر در نظام آموزش و پرورش ایران از غفلت و بی توجهی تاریخی رنج می برد این در حالی است که در طی حدود دو دهه گذشته ، نظام های آموزش و پرورش پیشرفته در جهان فعالیت های گسترده ای را برای بر طرف کردن این نقیصه اساسی آغاز کرده اند . دامنه این فعالیت ها در حدی است که برخی از این دوران به عنوان دوران « احیای آموزش هنر » نام برده اند . * مشکلات و ضعف های موجود د رآموزش ...

مقدمه: بطور کلی وسایل آموزشی به ابزارها و امکاناتی اطلاق می گردد که در جریان تدریس جهت تفهیم بهتر مطالب درسی و یادگیری موثر توسط معلم و دانش آموز بکار می روند . این وسایل آموزش را از حالت سخنرانی محض خارج می کنند و یادگیری را با بهره گیری از حواس مختلف آسان و ممکن می سازند. در این شرایط شاگردان قادرند اطلاعات رفتار و مهارتهای جدید را با درک کامل بدست آورند. آنچه می شنوم فراموش ...

چکیده: تأثیر رنگ در حافظه یادآوری و بازشناسی دانش آموزان دختر پایه دوم ابتدایی است. هدف این پژوهش یافتن رابطه بین رنگ و حافظه است. روش تحقیق آزمایشی بوده و از شیوه پیش آزمون و پس آزمون استفاده شده است. جامعه آماری در تحقیق حاضر شامل کلیه دانش آموزان دختر پایه دوم ابتدایی است. در انتخاب نمونه از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شده و نمونه از 60 نفر دانش آموز پایه دوم آموزشگاهی ...

گپي خودماني بي شک کتب و جزوات ارزشمندي در زمينه فتوشاپ از اساتيد مجرب و نويسندگان خارجي به رشته تحرير در آمده است . اما درک بعضي از مطالب و نکاتي که در آنها بيان شده است کمي جنبه تخصصي دارد و نياز به کلاس استاد . آنچه که در اين جزوه ملاحظه مي فرم

درس : اول خانواده هاشمي 1- معرفي درس : اين درس اولين درس کتاب است . متن درس در 2 صفحه ارائه شده است. در صفحه ي اول قسمت بالا تصويري از خانواده ي هاشمي و در صفحه دوم پايين صفحه تصويري از نحوه ي کار کردن اعضاي خانواده هاشمي آمده است. در صفحه ي سوم نيز

عدم استفاده از وسايلي کمک آموزشي يک از علل افت در درس رياضي مي باشد . براي آگاهي از چگونگي تأثير اي نعلت در افت درسي بچه ها ، ابتدا بايد با مفهوم وسايل کمک آموزشي ، اهميت و فايده وسايلي کمک آموزشي ، آشنا شويم . مفهوم وسايل کمک آموزشي : هر چه که ب

تکنولوژي آموزشي چيست؟ قبل از کاربرد مفهوم جديد تکنولوژي برنامه ريزان و معلمان در راه بهبود امر تدريس و حصول نتايج بهتر آموزش از مواد و وسايل آموزشي با مفهوم «سمعي و بصري» آن کمک مي گرفتند. مفهوم امروزه تکنولوژي آموزشي- سطحي وسيعتر از مفهوم قبلي داشت

آموزش پيش دبستاني ساختار آموزشي مقطع آموزش پيش دبستاني درژاپن حداکثرمدت زمان سه سال رده هاي سني 3-6 سال به طول مي انجامد.اين مقطع آموزشي غيراجباري وغيررسمي بوده وبا دريافت شهريه ازوالدين کودکان ارائه مي گردد.هدف اصلي مراکزآموزش پيش دبستاني،پرورش ذهن

تعليم و تر بيت،بدون استفاده از زبان غير ممکن است. زبان تنها وسيله مؤثر در فرآيند آموزش و پرورش است. بدون زبان ،ارتباطي بين افراد جامعه بر قرار نمي شود و بدون ارتباط ،آموزش و پرورش،صورت نمي پذيرد و بدون آموزش وپرورش ،انتقال ميراث فرهنگي و تمدن بشر به

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول