از هنر این دوره اطلاعات زیادی در دست نیست و آثار مکشوفه به دلیل در دسترس نبودن معیارهای معتبر تاریخ گذاری، کمتر راهگشا هستند با این حال اندک آثار موجود، حاکی از رهایی تدریجی هنر این دوره از تاثیر هنرهای یونانی و رومی است. در دوره ی اشکانیان هنر ایران تا حدودی ملهم و متاثیر از سنتهای پیشین خود بود. با این حال این هنر کاملا ایرانی به شمار می رفت و اگرچه از نظر تکنیک و موضوع تا حدی دچار انحطاط شده بود ولی صبغه ی ملی خود را حفظ کرده بود. هنرمندان این عهد به اقتضای زمان، کم کم آثار هنر، یونانی را که محصول حکومت اسکندر و جانشینان او بود ازخاطرهها زدودند وهنری نو وایرانی به وجود آوردند. از جلوههای مهم هنری این عهد، هنر گچبری را می توان نام برد که رواج بسیاری داشت و نقوش آن تلفیقی از سبک یونانی و هخامنشی است. بهترین آثار هنری گچبری این عهد بر روی دیوارهای مکشوف در آشور، اوروک (در عراق) و کوچه خواجه (در سیستان) یافت شده است. رونق هنر گچبری بیشتر به سبب وفور گچ معدنی و سهولت کار با آن بوده که رغبت بیشتری در استفاده از این روش تزئینی را سبب می گشته است. در آن روزگار ملاط گچ به سهولت بر دیوار کشیده می شد و به سرعت خود را
می گرفت و سفت می شود لذا هنرمندان اشکانی به سرعت و سهولت می توانستند سطح وسیعی را با نقش و نگاره های زنجیره ای بپوشانند. رواج این نوع نقوش تکرار شونده را برخی مرتبط بانقوش مشابهی میدانند که درباقتههای ایلیاتی پارتیان چادر نشین مشاهده می شود.
در دوره اشکانی صنایع دستی نیز ترقی کرد و این خود عامل مهمی در تجارت و بازرگانی با بنادر سوریه و فینیقیه بود. یکی از عمده ترین کالاهای صادراتی زمان اشکانیان، بافته های پارچه ای بود که به نقش ها و تصاویر مقتبس از نقوش اساطیر ایرانی و یونانی مزین بود. برخی از این پارچه ها نیز با پولک های نقره و نخهای زری و نقوش زرین تزئین می شد.
امپراتوری اشکانی
دوره کوتاه مدت حکومت یونانی ها بر ایران
بامرگ نابهنگام اسکندر مقدونی،نزاع سختی میان سرداران جاهطلب اوبرسر جانشینی او درگرفت. عاقبت پس از چند سال زد و خورد، امپراتوری وسیعی که اسکندر طی سالها جنگ و خونریزی به دست آورده بود، از هم پاشید و یونان به چند کشور کوچک تقسیم شد.
در این میان سرداری به نام سلوکوس با تصرف ایران، پادشاهی مستقلی به وجود آورد که به نام خود و، دولت سلوکی نام گرفت. سلوکوس سپس در نبرد با سرداران دیگر موفق شد سوریه و قلمرو وسیعی از آسیای صغیر (ترکیه کنونی) را ضمیمه خاک کشور خود کند.
سکه یونانی با نقش اسکندر مقدونی؛ (تصویر پشت سکه: الهه اتنا با لباس رزم روی چهارپایه ای نشسته و فرشته پیروزی را در دست دارد.) پشت سکه نیز به خط یونانی نوشته شده است: باسیلیوس الکساندروی (یعنی: اسکندر بزرگ).
سکه سلوکی با نقش سلوکوس اول (تصویر پشت سکه: پادشاه در حال دریافت تاج از الهه پیروزی)؛ محل ضرب سکه: شوش
سلوکیان که به خاطر وسیع بودن قلمرو کشورهای تصرف شده و نیز نداشتن پایگاه مردمی، ادامه حکومت خود رادشوار می دیدند، سعی کردند با احداث شهرها و مهاجر نشینهای جدید، آداب ورسوم یونانی را دراین سرزمینهای اشاعه دهند و با فعالیتهای فرهنگی، مردم را با خود همراه سازند.
از مهمترین شهرهای سلوکی می توان به سلوکیه و انطاکیه اشاره کرد که اولی به دستور سلوکوس اول، برکنار رود دجله و دومی به دستور آنتیوخوس اول (پس و جانشین سلوکوس) در شمال سوریه احداث شد. در ایران نیز شهرهای بسیاری با نام های یونانی ساخته شد. یکی از این شهرها که در نزدیکی نهاوند امروزی قرار داشت، به افتخار خواهر آنتیوخوس سوم، لائودیکیه نامیده شد. احداث این شهرها که با ایجاد پایگاه های نظامی نیز همراه بود، برای مقابله با شورش های محلی و ضد سلوکی بسیار مفید بود. با اینکه اداره این شهرها به شهربانان محلی سپرده شده بود، پادشاه بر تمامی امور نظارت کامل داشت و نمایندگان او هر از چندگاهی به صورت یک اردوی متحرک نظامی،برای سرکشی به شهرهای مختلف سفر می کردند.