دانلود تحقیق تخت سلیمان

Word 297 KB 16527 16
مشخص نشده مشخص نشده گردشگری و توریسم
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • در زمان ساسانیان ایرانیان سه آتشگاه بزرگ و برجسته داشتند.

    نام آتش‌هایی که در این آتشگاه‌ها نگهداری می‌شد یکی بُرزین مهر به معنای آتش عشق والا و ویژه برزیگران بود که در نزدیکی نیشابور خراسان جای داشت.

    دیگری فَربغ بود به معنای آتش فرّ ایزدی که در کاریان فارس و ویژه موبدان و بلندپایگان بود و سومی گُشَسب که در تکاب آذربایجان قرار داشت.

    آتشگاه آذرگشسب ویژه ارتشیان بود و در شهر و محلی بنام شیز یا گَنجَک بر روی کوه اَسنَوند قرار داشت.

    آذرگشسب به معنای آتش اسب نر است که برپایه افسانه‌های ایرانی سبب نامیدن آن این بوده که کیخسرو بهنگام گشودن بهمن دژ در نیمروز با تیرگی شبانه که دیوان با جادوی خود پدید آوردند روبرو شد.

    آنگاه آتشی بر یال اسب وی فرود آمد و جهان را دیگر باره روشن کرد و کیخسرو پس از پیروزی و گشودن بهمن دژ، به پاس این یاوری اهورایی، آتش فرودآمده را در آنجا بنشاند و آن آتش و جایگاه به نام آتش اسب نر (گشسب یا گشنسب) نامور گشت.


    این محل را هم اکنون با نام تخت سلیمان مینامند.


    تاریخچه و موقعیت
    مجموعه آثار باستانی تخت سلیمان که در 45 کیلومتری شمال شرقی شهر ستان تکاب در استان آذربایجان غربی قرار گرفته، با وسعتی معادل 5/12 هکتار به عنوان یکی از محوطه های تاریخی مهم کشور محسوب می گردد.

    در این منطقه نشانه ها و بقایای استقرار از هزاره اول ق.م تا قرن 11 ه.ق ملاحظه می شود.

    اما اوج شکوه و آبادانی تخت سلیمان مربوط به دوره ساسانی می باشد.

    که ساختمان آتشکده آذر گشنسب در آنجا احداث و به عنوان مهمترین معبد مورد احترام حکومت مذکور ایفا می نماید و آتش جاودان آن به مدت 7 قرن نماد اقتدار آئین زردتشت محسوب می شده و آتشکده ساسانی آذر گشنسب از زمان حکومت ایلخانیان به بعد « تخت سلیمان » نام گرفت.

    وسیع ترین تاسیسات مذهبی و اجتماعی مجموعه مربوط به دوره ساسانی است که تاکنون شناسایی و از زیر خاک بیرون آورده شده است.

    بقایای آثار معماری این مجموعه متعلق به یکی از بزرگترین نمادهای مذهبی، سیاسی و فرهنگی اواخره دوره ساسانی در قرن 6 م به شمار می آید.
    بعد از زوال حکومت ساسانی و پذیرش دین مبین اسلام توسط ایرانیان ، این مجموعه عظیم که در جنگهای ایران و روم در زمان خسرو و پرویز به شدت آسیب دیده بود، دیگر رمق تجدید حیات نیافت، اما تا قرن 4 ه.ق تعداد اندکی از معتقدان آئین باستان ایران در این محل اسکان داشته و آتشکده نیز در مقیاس کوچکتری مورد استفاده بوده است، در زمان حکومت آباقاخان مغول با انجام تعمیرات وسیع و چشمگیر و احداث بناهای جدید، از این مکان به عنوان پایتخت باستانی و تفرجگاه استفاده می شده، بعدا نیز محل مذکور توسط عامه مردم به صورت شهرکی کم اهمیت با مشاغل متنوعی تا قرن 11 ه.ق ادامه حیات می دهد.
    وسیع ترین تاسیسات مذهبی و اجتماعی مجموعه مربوط به دوره ساسانی است که تاکنون شناسایی و از زیر خاک بیرون آورده شده است.

    بقایای آثار معماری این مجموعه متعلق به یکی از بزرگترین نمادهای مذهبی، سیاسی و فرهنگی اواخره دوره ساسانی در قرن 6 م به شمار می آید.

    بعد از زوال حکومت ساسانی و پذیرش دین مبین اسلام توسط ایرانیان ، این مجموعه عظیم که در جنگهای ایران و روم در زمان خسرو و پرویز به شدت آسیب دیده بود، دیگر رمق تجدید حیات نیافت، اما تا قرن 4 هـ.ق تعداد اندکی از معتقدان آئین باستان ایران در این محل اسکان داشته و آتشکده نیز در مقیاس کوچکتری مورد استفاده بوده است، در زمان حکومت آباقاخان مغول با انجام تعمیرات وسیع و چشمگیر و احداث بناهای جدید، از این مکان به عنوان پایتخت باستانی و تفرجگاه استفاده می شده، بعدا" نیز محل مذکور توسط عامه مردم به صورت شهرکی کم اهمیت با مشاغل متنوعی تا قرن 11 هـ.ق ادامه حیات می دهد.

    جهانی شناخته شد و طرحهای بزرگی برای بازسازی و کاوش در آن در دست تهیه است.

    محوطه باستانی تخت سلیمان در آذربایجان، به مساحت 74 کیلومتر مربع چهارمین اثر تاریخی است که سکوت 24 ساله ایران در عرصه بین المللی را شکست و در سال 1382 در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسید و بار دیگر کارشناسان یونسکو را بر آن داشت تا اثر ارزشمند دیگری از ایران را مورد بررسی قرار دهند .

    این محوطه تاریخی یادگاری از دوران ساسانی است.

    آن زمان که سه آتشکده بسیار مهم در ایران وجود داشت و اکنون تنها آثاری از آتشکده آذر گشسب به جای مانده و با نام تخت سلیمان خوانده می شود.

    این آتشکده از نظر مسایل اعتقادی، باورهای دینی و نقشی که در حیات سیاسی و اجتماعی دوران ساسانیان داشت از اهمیت بسیاری برخوردار بود و نماد اقتدار حکومت ساسانیان محسوب می شد.

    به ویژه پس از جنبش مزدکیان و شکل گیری آن، «خسرو انوشیروان» به عمران و آبادی این آتشکده با عنوان عامل وحدت ملی و یکسان سازی دین کشوری توجه ویژه ای کرد.

    در زمان حمله رومیان به ایران و غلبه بر خسرو پرویز آتشکده، آذرگشسب غارت و ویران شد.

    حمله رومی ها، اعراب و پذیرش دین اسلام از سوی ایرانیان تغییراتی در وضعیت آبادانی آتشکده پدید آورد و اغتشاشات اواخر دوره ساسانیان نیز موجب شد هیچ تجدید بنایی در این محل انجام نشود.

    این آتشکده در سال ۶۲۴ میلادی به ‌وسیله هراکلیوس ویران شد و بعدها به طور کامل متروک و بدون هیچ کاربری رها شد.

    آتشکده آذرگشسب مجموعه‌اى است مشتمل بر یک سالن مرکزى مربع شکل با چهار جرز قطور آجرى که گنبد بزرگ آجرى آن‌را پوشانده است.

    مجاور این مجموعه در بخش غربى مجموعه دیگرى است که از یک آتشکده صلیبى شکل با ابعاد کوچکتر و دو تالار ستون‌دار با ستون‌هاى مدور چهارگوش و تعداد اتاق‌ها و فضاهاى جانبى‌ تشکیل یافته است.

    «ابراهیم حیدری»، مسئول تهیه پرونده ثبتی تخت سلیمان در فهرست آثار ملی، در باره چگونگی تغییر نام آتشکده آذر گشسب می گوید: «اسم تخت سلیمان در واقع از قرون هفت و هشت هجری قمری و از سوی اهالی منطقه که اطلاعات تاریخی درستی از این بنا نداشتند، انتخاب شد.

    در حالی که این نام صحیح نبوده و همان آتشکده آذرگشسب نام صحیح مجموعه است.

    این نام در متون اوستایی، کتاب های تاریخ ایران قدیم و نوشته های مورخان یونانی، ارمنی و رومی بارها آمده است.

    در شاهنامه فردوسی نیز حدود 70 بار اسم آتشکده آذرگشسب ذکر شده است.» وی تصریح می کند: « در دوران صفویه این مجموعه کاملا متروک ماند تا این که در قرن های 17 و 18 میلادی، شرق شناسان غربی به ایران آمدند و به بررسی مناطق تاریخی ایران پرداختند.» طی سال های گذشته کاوش های باستان شناسی در محوطه تاریخی «تخت سلیمان» بسیاری از اطلاعات تازه را در اختیار کارشناسان قرار داده است.

    چنانکه در آخرین کاوش های باستان شناسی در محوطه تاریخی «تخت سلیمان» دو محوطه مربوط به دوران پارینه سنگی شناسایی و مشخص شد سنگ های مورد نیاز برای ساخت تخت سلیمان از این محوطه ها تامین شده است.

    «سامان حیدری»، کارشناس ارشد جغرافیا و پژوهشگر موزه ملی ایران و یکی از دو پژوهشگری که پژوهش هایی را در محوطه تخت سلیمان انجام داده است، پیش از این به میراث خبر گفته بود: «در جریان پژوهش های مربوط به دوران پارینه سنگی در تخت سلیمان موفق به شناسایی دو محوطه باستانی شدیم که «تخت سلیمان» دقیقا در وسط این دو محوطه قرار گرفته است.

    محوطه «چال تپه»، استقرارگاه موقت دوران پارینه سنگی میانی بوده و محوطه «چخماق لی» نیز با آثاری از کارگاه ابزارسازی در این محوطه شناسایی و کشف شد.» به گفته وی، در «چال تپه»، تمامی مراحل تولید مصنوعات سنگی شناسی شد که نشان می داد مصنوعات سنگی در این محوطه تولید شده و مورد مصرف قرار می گرفته است.

    همچنین در محوطه «چخماق لی»، منابع سنگ و پراکندگی زیاد مصنوعات نشان می دهد که سنگ تخت سلیمان از این دو محوطه به دست می آمده است.

    پس از بررسی های انجام شده توسط این کارشناسان، مشخص شد که نوع سنگ محوطه باستانی چال تپه با سنگ های به کار برده شده در تخت سلیمان کاملا همخوانی دارند.

    این دو محوطه 3 کیلومتر با یکدیگر فاصله داشته و هر کدام نیز به همین اندازه از تخت سلیمان فاصله گرفته اند.

    چال تپه در یک بخش فلاتی شکل و مشرف چشمه تخت سلیمان قرار دارد.

    صنایع سنگی این مجموعه از انواع گوناگون سنگ ساخته شده اند که عمدتا از «چرت جگری براق» و «چرت خاکستری» تشکیل می شوند.

    مجموعه باستانی تخت سلیمان که در نزدیکی تکاب و در استان آذربایجان غربی واقع شده است، از جمله محوطه‌های تاریخی مهم ایران محسوب می‌شود.

    در این منطقه نشانه‌ها و بقایای استقرار و فعالیت انسان از هزاره اول پیش از میلاد تا قرن 11 هجری به چشم می‌خورد.

    روند ثبت این مجموعه تاریخی در فهرست یونسکو از سال 80 آغاز و در سال 82 به نتیجه رسید.

    طی این مدت نمایندگانی از یونسکو و ایکوموس (شورای بین‌المللی ابنیه و بافت های تاریخی) از این مجموعه بازدید کردند.

    حیدری در این باره می گوید: «پنجم یا ششم بهمن سال 80، مقرر شد، طی مدت کوتاه چهار یا پنج روزه مدارک مورد نیاز برای پرونده ثبتی تخت سلیمان آماده شود.

    بر همین اساس به همراه دو نفر از همکاران با انجام حدود 14 ساعت کار این پرونده آماده شد.» به گفته وی، پس از دریافت فرصت یک هفته ای دیگر از یونسکو، پرونده به پاریس ارسال شد و پس مطرح شدن پرونده تخت سلیمان در یونسکو درسال 81، هیأتی ایتالیایی به سرپرستی «یوکا» و هیأتی از ترکیه به سرپرستی «عمر مدران» به ایران آمدند.» روند نه چندان هموار ثبت تخت سلیمان در فهرست آثار جهانی یونسکو، نام ایران را برای چهارمین بار درعرصه بین المللی مطرح کرد.

    چرا که 26 سال پیش و برای نخستین بار محوطه تاریخی تخت جمشید و پس از آن چغازنبیل و نقش جهان به ثبت رسیده بودند و پس از سکوتی 24 ساله این محوطه تاریخی در 14 تیر 82 به ثبت فهرست میراث جهانی یونسکو رسید.

    هم اکنون گنبد سلیمان، اثر تاریخی دیگری از ایران است که پرونده آن برای ثبت در فهرست آثار جهانی یونسکو ارایه شده و قرار است پس از پس از طی روند لازم به عنوان هفتمین اثر ایرانی در این فهرست به ثبت برسد.

    همچنین طی دو سال گذشته ارگ بم نیز در فهرست یونسکو جای گرفت.

    بیست و چهار سال پس از تخت جمشید، چغازنبیل و میدان نقش جهان، مجموعه‌ی باستانی تخت سلیمان به عنوان چهارمین محوطه‌ی باستانی منحصر به‌فرد ایران، در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شد شیز شهری ناشناخته از ایران باستان امروز میخوام در یک مقاله جامع و کامل شیز و محوطه باستانی اونو براتون معرفی کنم شاید قسمت شد و شما هم یه سفر بیاید و از نزدیک از اینجا بازدید کنید شیز شهری باستانی با جمعیتی در حدود ده الی بیست هزار نفر جمعیت داشته و در دوره هخامنشیان ساخته شده و اوج شکوفایی این شهر به دوره ساسانیان بر میگرد بعد ها این شهر به دلایل نامعلوم که گفته میشود شاید در اثر آتشفشان کوه آتشفشانی که در کنار این شهر قرار داشته یا زلزله از بین رفته ولی علت اصلی هنوز معلوم نیست از بین رفته و اینک هیچ اثری از این شهر به غیر از آتشکده این شهر به نام آذرگشنسب ( که بیشتر به تخت سلیمان مشهور است) باقی نمانده .تاریخ ایجاد این آتشکده به سه هزار و هفتصد سال قبل باز می گردد.کل وسعت محوطه آتشکده 12 هکتار میباشد.

    و آتشکده ساسانی آذر گشنسب از زمان حکومت ایلخانیان به بعد « تخت سلیمان » نام گرفت.

    در زمان ساسانیان سه آتشکده بزرگ در ایران وجود داشته که مورد تقدس زرتشتیان بوده این آتشکده به ترتیب برای شاهان و شهریاران ، روحانیون ، فرمانده هان بوده و آتشکده های که شاهان و شهریاران در آنجا به عبادت می پرداختند آذرگشنسب (تخت سلیمان) نام داشته .

    هم اکنون هم زرتشتیان هر سال در روز خاصی مراسم باشکوهی در آن برگزار می کنند گفته می شود در این آتشکده آتش جاویدان به مدت هفت صد سال روشن بوده و این آتش نماد قدرت زرتشتیان بوده و جدیدا در اکتشافاتی که باستان شناسان انجام داده اند آثاری از لوله کشی های یافته اند که توسط آنها گاز منتقل میشده و علت خاموش نشدن این آتش همان گاز موجود در منابع زیر زمینی منطقه بوده است موضوع لوله کشی گاز آنهم در زمان ایران باستان اوج توانایی و دانش ایرانیان باستان را نشان می دهد و موجب تعجب و بهت باستان شناسان خارجی و داخلی شده است.

    این آتشکده در زمان حمله اسکندر مقدونی به ایران آسیب زیادی دید و حتی در منابع تاریخی گفته می شود که بزرگترین کتابخانه ایران و جهان در آن زمان در این آتشکده موجود بود که توسط اسکندر به آتش کشیده می شود و بعد ها این آتشکده در زمان ساسانیان دوباره باز سازی می شود و در طول تاریخ باز چندین بار تخریب و دوباره بازسازی شده که که بیشتر این اتفاقات در دورهای مغولها و ایلخانیان بوده است.

    کم کم این آتشکده در طول تاریخ از یاد ها رفت تا اینکه در حدود چهل و پنج سال پیش توسط یک باستان شناس آلمانی که مشغول فعالیتهای باستان شناسی در منطقه بود کشف شد و دوباره مورد توجه ایران قرار گرفت حتی در اوایل کشف این آتشکده همسر شاه سابق ( فرح ) بازدیدی از این مکان داشت.

    سه سال پیش این اثر در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد و بعنوان میراث جهانی شناخته شد و طرحهای بزرگی برای بازسازی و کاوش در آن در دست تهیه است و امسال ده میلیارد تومان برای بازسازی آن در نظر گرفته شده در اینجا لازم است که ذکر کنم که تنها پنج اثر از ایران در فهرست جهانی آثار باستانی یونسکو ثبت شده است که به ترتیب شامل تخت جمشید فارس ، میدان امام اصفهان ، چغار ذنبیل خوزستان ، تخت سلمان تکاب … و جدیدا هم چند هفته پیش گنبد سلطانیه زنجان در فهرست جهانی ثبت شد.

    موقعیت مکانی این اثر در جنوب شرقی استان آذربایجان غربی واقع در 43 کیلو متری شهرستان تکاب قرار داد و فاصله آن از تهران تقریبا 500 کیلومتر است که میتوانید در 6 ساعت از تهران به این مکان سفر کرد .

    دیگر آثار در کنار این آتشکده آثار دیگری هم وجود دارد که در نوع خود بسیار جالب است که شامل: کوه زندان سلیمان : این کوه که میتوانید تصویر آن را هم ببینید یک اثر طبیعی فوق العاده است این کوه کامل تو خالی است قطر دهانه کوه 40 متر و از بالای آن میتوانید داخل و ته کوه را که به صورت استونه ای است را ببینید حرف و حدیث در باره این کوه فوق العاده بسیار است من خودم در یکی از کتابها که توسط یک پرفسور آلمانی نگارش شده بود خواندم که دریاچه ای که در داخل آتشکده تخت سلیمان وجود دارد ( این دریاچه خود جای صحبت بسیاری دارد دریاچه ای با عمق 120 متر که آب آن هیچوقت کم نمیشود تحت هر شرایطی و در بدترین وضعیت خشک سالی) ابتدا در مکان کوه زندان سلیمان بوده و در اثر گذشت زمان و رسوب گذاری آب آهکی این دریاچه ارتفاع آن زیاد شده و در اثر یک اتفاق که احتمالا زلزله بوده آب آن خشکیده و از مکان کنونی آب به جوشش آمده ولی در بسیاری از منابع آن را یک کوه آتشفشانی دانسته اند که در اثر فعالیت آن شهر باستانی شیز نابود شده است حتی سنگهای بازالت خاص کوههای آتشفشانی است در اطراف آن به وفور یافت می شود صعود از این کوه هم بسیار راحت است و در دامنه آن پله های وجود دارد که باستانشناسان آن را مربوط به دوره مادها می دانند .این کوه در یک و نیم کیلومتری تخت سلیمان قرار دارد.نام گذاری آن به نام کوه زندان سلیمان ناشی از خرافات و بعضی برداشتهای مردم بومی منطقه است.

    آبگرم تخت سلیمان: دقیقا در مقابل کوه زندان سلیمان حوضچه ای وجود دارد که از آن آبهای داغی جاری است که برای درمان بیماریهای رماتیسمی و مفاصل بسیار مناسب است و هر سال توریستهای زیادی را جذب می کنند و جدیدا امکانات رفاهی مناسبی در اطراف این آبگرم ایجاد شده است قلعه بلقیس: در 5 کیلومتری تخت سلیمان در ارتفاع 3350 متری قلعه ای وجود دارد که به قلعه بلقیس معروف است و در زمان هخامنشیان برای دیده بانی از منطقه ایجاد شده .

    برای دیدن این قلعه امکانات مناسبی ایجاد شده و حتی تا بالای قله کوه که قلعه در آن واقع شده جاده ماشین رو وجود دارد این قلعه در مکان بسیار عجیبی ساخته شده و اختلاف دمایی در حدود 15 درجه با منطقه پائین کوه وجود دارد و حتی در تابستان هم در آنجا میتوانید برف ببینید من خودم اواخر بهار (25 خرداد ) با ماشین شاسی بلند به آنجا رفتم به علت ارتفاع زیاد برف موفق به صعود به بالای کوه نشدم چندین اثر دیگر هم در اطاف این منطقه وجود دارد که قدمت این منطقه را نشان می دهد که معرفی آنها در مجال این بحث نمی گنجد و فقط نام آنها را ذکر می کنم .

    چمن متحرک چملی ، غار کرفتو ، قلعه ساری قورخان و … حتی بزرگترین معدن طلای خاورمیانه و بزرگترین معدن سرب روی ایران در شعاع 15 کیلومتری این منطقه قرار دارد چطور به این مکان برویم شما می توانید برای رفتن به این منطقه از طرف تهران به زنجان بیایید و در زنجان (فاصله از زنجان 180 کیلومتر) به طرف شهر دندی حرکت و از آنجا به تخت سلیمان بروید در 43 کیلومتری تخت سلیمان در شهر تکاب هتل و امکانات اقامتی وجود دارد و اگر از جنوب بخواهید به اینجا بیاید باید از طریق استان کردستان و شهر بیجار به طرف شهرستان تکاب حرکت کنید و از آنجا طی فاصله 43 کیلومتری به دیدن تخت سلیمان بروید .

    تخت سلیمان در سال گذشته پذیرای سه هزار توریست خارجی و پنجاه هزار نفر توریست داخلی بوده.

    و این نکته را باید ذکر کنم مایه بسی شرمساری است که ایرانی باشیم این چنین مکانهایی را نشناسیم و بجای سفر به چنین مکانهای به دبی و ترکیه سفر کنیم و پول خود را در جیب عربها بریزیم من پیشنهاد میکنم حداقل یکبار هم که شده به این مکان سفر کنیم و ایران خود را بهتر بشناسیم و به تاریخ آن افتخار کنیم این مکان هم سطح با تخت جمشید و پرسپولیس است و چیزی از آنها کم ندارد و فقط زیاد شناخته نشده است و در آخر باید بگویم شنیدن کی بود مانند دیدن در کاوش های سال گذشته باستان شناسان مهر موبد موبدان در تخت سلیمان کشف شد.

    گروه استان ها- لیلا میر کمالی ـدر طول کاوش های باستان شناسی در مجموعه" تخت سلیمان" در سال گذشته، مهر موبد موبدان همراه چندین مهر دیگر توسط گروه باستان شناسی کشف شد.

    به گزارش میراث خبر، " ابراهیم حیدری" باستان شناس و سرپرست گروه باستان شناسی تخت سلیمان در این باره گفت: " در سال 82 تعداد قابل توجهی اسناد و مدارک معتبر از سر مهرهای گلی شخصیت های اجتماعی و مذهبی در محدوده دروازه شمالی تخت سلیمان به دست آمد.

    مهمترین این مهر ها، مهر مخصوص" موبد موبدان" است که روی آن نقوش اساطیری حک شده است و بیشتر در ستایش آب ( آناهیتا) و آتش است.

    همچینین مهر ارسال مراسلات که مربوط به نگهداری اسناد و مدارک در انبارها بوده است نیز در این مجموعه یافت شد." دستیابی به این مهرها می تواند باستان شناسان را در تکمیل اطلاعات مربوط به تخت سلیمان و آتشکده آذرگشنسب بسیار یاری نماید.

    مجموعه مهرهای به دست آمده در این قسمت از تخت سلیمان در طول سال های 81 و 82 به 1300 مهر می رسد که بخش اعظم این یافته ها توسط یک گروه باستان شناسی آلمانی که برای تحقیق و پژوهش به تخت سلیمان آمده بودند، کشف شد.

    "حیدری" در باره کشف مهر های مربوط به آتشکده می افزاید:" مهرها، اسناد و مدارک بسیار مطمئن و دقیقی هستند که محل واقعی آتشکده آذرگشنسب را اثبات می کنند.

    در مجموعه تخت سلیمان، کتابخانه، موزه و محل نذورات وجود داشته که طی انجام مراحل اداری به خزانه و یا محل نگهداری اسناد و اعتبارات می رسیده است.

    مهر موبد موبدان در تشریفات مربوط به مراسم مذهبی استفاده می شده و در صورتی که دستوری به موبدان پایین تر در مجموعه مقدس و مذهبی آتشکده ابلاغ می شده ، موبد موبدان از این مهر استفاده می کرد." نقوش اساطیری بر روی این مهرها، محققان را به سوی کشف اعتقادات و اسطوره شناسی عهد ساسانیان رهنمون می سازد و کشف مهر ها می تواند نقطه عطفی در تحقیقات باستان شناسی و شناخت مردم روزگار باشد.

    مجموعه "تخت سلیمان" در شهرستان تکاب در آذربایجان غربی قرار گرفته است.

    این مجموعه بزرگترین آتشکده ساسانیان است و مهمترین مراسم معنوی و مذهبی ساسانیان در این آتشکده انجام می گرفته است.

    منابع http://shiz.blogsky.com/?PostId=339 http://www.goshachay.com/tekab/bastani.htm http://fa.wikipedia.org http://tv2.irib.ir/farhangi/html/takhtesoleyman.htm http://www.khabgard.com http://rouzaneh.dowdani.net عنوانصفحهمقدمه2تاریخچه و موقعیت2شیز شهری ناشناخته از ایران باستان7موقعیت مکانی9کوه زندان سلیمان9آبگرم تخت سلیمان10قلعه بلقیس11چطور به این مکان برویم11منابع14

  • مقدمه 2
    تاریخچه و موقعیت 2
    شیز شهری ناشناخته از ایران باستان 7
    موقعیت مکانی 9
    کوه زندان سلیمان 9
    آبگرم تخت سلیمان 10
    قلعه بلقیس 11
    چطور به این مکان برویم 11
    منابع 14
کلمات کلیدی: تخت سلیمان

تخت‌ سليمان‌ با بقاياي‌ معماري‌ سه‌ دوره‌ مختلف‌ و درياچه‌ عميقش‌ در رأس‌ يک‌ تپه‌مرتفع‌، از محوطه‌هاي‌ باستاني‌ سرشناس‌ و مورد علاقه‌ باستان‌شناسان‌ جهان‌ است‌.نخستين‌ کاوش‌هاي‌ علمي‌ بايتان‌شناسي‌ در اين‌ محوطه‌ در سال‌ 1959 توسط‌ يک‌ هيأت‌مشترک‌

ازدرياچه تخت سليمان در قرن چهارم ميلادي نامبرده شده است. در صومعه« واتوپدي » در« آتوس » دستنويسي حفظ مي شودکه در آن از يک افسانه ريشه گرفته از ارمنستان گزارش شده است.«ابودلف» نيز در قرن دهم از اين افسانه ياد ميکند. بر اساس اين افسانه هرمز پادشاه اير

مقدمه در زمان ساسانیان ایرانیان سه آتشگاه بزرگ و برجسته داشتند. نام آتش‌هایی که در این آتشگاه‌ها نگهداری می‌شد یکی بُرزین مهر به معنای آتش عشق والا و ویژه برزیگران بود که در نزدیکی نیشابور خراسان جای داشت. دیگری فَربغ بود به معنای آتش فرّ ایزدی که در کاریان فارس و ویژه موبدان و بلندپایگان بود و سومی گُشَسب که در تکاب آذربایجان قرار داشت. آتشگاه آذرگشسب ویژه ارتشیان بود و در شهر ...

از دریاچه تخت سلیمان در قرن چهارم میلادی نامبرده شده است. در صومعه« واتوپدی » در« آتوس » دستنویسی حفظ می شودکه در آن از یک افسانه ریشه گرفته از ارمنستان گزارش شده است.«ابودلف» نیز در قرن دهم از این افسانه یاد میکند. بر اساس این افسانه هرمز پادشاه ایران فرستاده ای با روغن مقدس و کندر به بیت اللحم می فرستد. چون پیشگویان و ستاره شناسان با تعبیر وتفسیرستارگان به او خبر تولد بچه ای ...

مقدمه در زمان ساسانیان ایرانیان سه آتشگاه بزرگ و برجسته داشتند. نام آتش‌هایی که در این آتشگاه‌ها نگهداری می‌شد یکی بُرزین مهر به معنای آتش عشق والا و ویژه برزیگران بود که در نزدیکی نیشابور خراسان جای داشت. دیگری فَربغ بود به معنای آتش فرّ ایزدی که در کاریان فارس و ویژه موبدان و بلندپایگان بود و سومی گُشَسب که در تکاب آذربایجان قرار داشت. آتشگاه آذرگشسب ویژه ارتشیان بود و در شهر ...

غلامرضا تختي در روز پنجم شهريور ماه ??0?در خانواده‌اي متوسط و مذهبي در محله‌ خاني آباد تهران به دنيا آمد. "رجب خان" - پدر تختي - غير از وي دو پسر و دو دختر ديگر نيز داشت که همه‌ آنها از غلامرضا بزرگتر بودند. "حاج قلي"، پدر بزرگ غلامرضا، فروشنده‌ خ

از آنچه که امروز از تخت جمشيد بر جاي مانده مي توان تصوير مبهمي از شکوه و عظمت کاخها در ذهن مجسم کرد با اين همه مي توان به مدد يک نقشه تاريخي که جزئيات معماري ساختمان کاخها در آن آمده باشد و اندکي بهره‌گيري از قوه تخيل به اهميت و بزرگي اين کاخها پي ب

تخت جمشيد (Ttakht -e- Jamshid) نام محلي پايتخت داريوش بزرگ است؛ که از لحاظ وسعت، عظمت و شکوه، مهمترين مجموعه باستاني هخامنشي در ايران است. اين مجموعه بي نظير در دامنه کوه رحمت (کوه مهر)، در مقابل جلگه مرودشت و 55 کيلومتري شمال شرقي شيراز قرار دارد

حضرت سليمان عليه السلام حضرت سليمان يکي از پيامبران الهي است که از طرف پروردگار در اين دنيا داراي حکومت و سلطنت بسيار وسيع و با عظمتي بود تا آنجا که چنين سلطنتي براي هيچکس بعد از او پيدا نشد. مجموعه امکانات و توانمندي حکومتي حضرت سليمان آن

زندگی غلامرضا تختی در روز پنجم شهریور ماه ۱۳۰۹ در خانواده‌ای متوسط در محلهٔ خانی‌آباد تهران به دنیا آمد. " رجب خان" (پدر تختی) غیر از وی دو پسر و دو دختر دیگر نیز داشت که همهٔ آنها از غلامرضا بزرگ‌تر بودند. " حاج قلی"، پدر بزرگ غلامرضا، فروشندهٔ خوار و بار و بنشن بود. از قول رجب خان، تعریف می‌کنند که حاج قلی در دکانش بر روی تخت بلندی می‌نشست و به همین سبب در میان اهالی خانی آباد ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول