دانلود تحقیق جمهوری اسلامی

Word 72 KB 16724 19
مشخص نشده مشخص نشده علوم سیاسی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • در بحث فرهنگ سیاسی محور و تفکرات از نگاه امام خمینی (ره)را بر می شماریم
    وی می فرمایند با وابستگی فرهنگی و سیاسی امکان استقلال در سایر ابعاد امکان پذیر نیست و بیشترین تاکید را بر روی جوانان بخصوص قشر دانشگاه می داند و معتقد است دانشگاهیان مدیران آینده جامعه اسلامی ایران می باشند و در همین زمینه چه نکاتی اشاره می کنند که دارای اهمیت فراوان می باشد که عبارتند از :
    1- پرهیز از تربیت خارجی و نجات از غربزدگی
    2- معلم های متعهد عامل تربیت نسل آینده و تصفیه دانشگاه از عوامل غربزده
    3- سیاسی بار آوردن نسل آینده و مطلع کردن آنان از مسائل روز
    4- اعتماد به نفس دادن به آنان و استقلال طلب برآوردن جوانان در جامعه بین المل تاثیر گذار باشد.
    5- ورود بانوان به عرصه های علمی و سیاسی
    6- نظارت بر دانشگاهها بشکلی که افراد از (شیفته غرب نباشند) آن فارغ التحصیل می شوند فقط موافق غربی ها نباشد بلکه تعلق خاطر به جامعه خود داشته باشد.
    7- نزدیک کردن دانشگاهیان به عنوان نمایندگان سیاسی و مذهبی ( وحدت حوزه و دانشگاه)
    اما در اولین هفته های پس از وقوع انقلاب اسلامی شاهد حصابت مسئولین نظام بر روی دانشگاه را شاهد بودیم و این خود گویای این مطلب است که دانشگاه اهمیت فراوانی برای مسئولین جمهوری اسلامی داشته و به علت اینکه دانشگاه نیروی بالقوه ای در جریان انقلاب نشان داده شده است مورد توجه بسیاری از گروههای سیاسی و دولت واقع شد و اولین حرکت ها و انتخابات بعد از انقلاب انتصاب دکتر محمد ملکی به عنوان مدیریت دانشگاه تهران بود که حرکت بعدی یعنی دو هفته بعد از انتخاب مدیریت دانشگاه تهران وزارت فرهنگ و همراه با وزارت آموزش عالی را ادغام و به وزارت فرهنگ و اموزش عالی را تشکیل داد و اینها همه گویای این مطلب است که مسئولین عزم خود را جزم نموده که انقلاب را با تقویت فرهنگ علمی سیاسی دانشگاهی آغاز نماید و این خود یکی زا تاثیرات مهم بر روی رواج علم آموزی از جمله علم سیاست بوده است و قطعا جامعه ای که مبنای اساس آن علم آموزی و فرهنگ سیاسی باشد قطعا آینده ای روشنتر دارد.

    گرچه گروههای معارض سیاسی ابتدای انقلاب دست روی دست نگذاشتند و بیشترین ظرفیت خود را بر روی تاثیر گذار دومی دانشجویان گذاشتند و از طریق کمک های بلاعوض بدنبال جذب دانشجویان را در صور برنامه هیا خود قرار دادند و عملا در ابتدای انقلاب دانشگاهها به فضاهای مشخصی که در اختیار گروه، مختلف سیاسی قرار گرفته بود و باعث فاصله گرفتن دانشگاه از آن هدف اصلی یعنی کادر سازی برای آینده کشور شده و عملا محل برخورد را ایدئولوژی های غربی و شرقی و مخالف با انقلاب اسلامی شد و به تعبیر امام خمینی از دانشگاهها به عنوان اتاق جنگ گروه های سیاسی یاد کرده است و همین جو متشنج و سو استفاده های گروههای مختلف سیاسی باعث به تعطیل کشاندن دانشگاهها گردیده و ضربه بزرگی به روند انقلاب زده شد.

    اما اهم تاثیرات انقلاب اسلامی بر خلق و خوی ایرانیان اینکه ایرانیان در یک اعتماد به نفس و خود اتکائی مناسبی دست یافته اند.

    و این اعتماد به نفس و خود اتکائی که در عموم مردم در جریانات سیاسی رخ داده بود و تاثیری مستقیمی نیز بر مسئولین نظام گذاشته بود و مسئولین که خود نیز از میان عامه مردم به مناسب حکومتی رسیده بودند در برخوردهای سیاسی با سایر جوامع بدون در نظر گرفتن موضع ضف ایران از جنبه های اقتصادی، نظامی، سیاسی ابزار وجود می نمودند.

    اما در اولین هفته های پس از وقوع انقلاب اسلامی شاهد حصابت مسئولین نظام بر روی دانشگاه را شاهد بودیم و این خود گویای این مطلب است که دانشگاه اهمیت فراوانی برای مسئولین جمهوری اسلامی داشته و به علت اینکه دانشگاه نیروی بالقوه ای در جریان انقلاب نشان داده شده است مورد توجه بسیاری از گروههای سیاسی و دولت واقع شد و اولین حرکت ها و انتخابات بعد از انقلاب انتصاب دکتر محمد ملکی به عنوان مدیریت دانشگاه تهران بود که حرکت بعدی یعنی دو هفته بعد از انتخاب مدیریت دانشگاه تهران وزارت فرهنگ و همراه با وزارت آموزش عالی را ادغام و به وزارت فرهنگ و اموزش عالی را تشکیل داد و اینها همه گویای این مطلب است که مسئولین عزم خود را جزم نموده که انقلاب را با تقویت فرهنگ علمی سیاسی دانشگاهی آغاز نماید و این خود یکی زا تاثیرات مهم بر روی رواج علم آموزی از جمله علم سیاست بوده است و قطعا جامعه ای که مبنای اساس آن علم آموزی و فرهنگ سیاسی باشد قطعا آینده ای روشنتر دارد.

    تنظیم می نمودند و بدون هماهنگی او حتی دست به اصلاحات داخلی کشور خود هم نمی زدند با یک چنین سخنی مواجه شدند و شاید این سخن در ذهن یک فرد مبتدی و غیر فنی در امور سیاسی یک حرف ساده تلقی شود اما از ظنر حرفه ای های سیاسی دارای بار بسیار منفی و از دید ضد امپریالیست ها بسیار مثبت تلقی می شود.

    همین جمله اثرات بسیار شگرف در نوع نگرش مردم و ایران بعد از انقلاب اسلامی به کشورهای قوی داشت و با توجه به این اصل که باید جامعه به شکلی حرکت نماید و به قله های پیشرفت دست یابد که هرگز کشورهای قوی نتوانند خواسته های خود را بر کشور دیکته و تحمیل نمایند.

    اینها هم یکی پس از دیگری سطح بزرگ بینی را در ایرانیان بالا برد برای مثال اگر در قبل از انقلاب یک سرباز وظیفه در یکی از روستاها حرکت می کرد بسیاری از مردم بواسطه بیم داشتن از آن خود را از مسیر حرکت این سرباز دور می کردند و چنانچه در مسیر آن قرار می گرفتند به نوعی ادب توام با ترس و حساب بردن بود.

    اما ما شاهد این مسئله بعد از انقلاب بودیم که حتی یک شخصیت عالیمرتبه شهرستان به داخل روستا برود به نوعی امری عادی تلقی می شود الا اینکمه فردی واقعا نیازمند آن مسئول باشد احترام ویژه می گذارد اینها گویای تغییر نگرش مردم می باشد.

    مورد بعدی به علت اینکه انقلابیون قبل از انقلاب مسائلی را مطرح نمودند و اذعان داشتند که درآمدهائی حاصله از فروش نفت و درآمدهای کشور هست باید وضعیت مصیتی مردم دگرگون شود و با یک توقع فزاینده مردم روبرو شدندو همین مسئله باعث متوقع شدن مردم و بالا رفتن سطح انتظارات مردم گردید لذا به مرور زمان با برطرف نشدن توقعات معیشتی مردم تا حدودی با نارضایتی مردم از سیستم اقتصادی نظام گردید.

    به مورد دیگری می توان اشاره کرد آن بعد مذهبی، از آنجائی که مردم ایران تعلق خاطر زیادی به مراجع و مردان دین خود داشته و این به نوعی اعتقاد، اعتماد فراوان را نسبت به مردان دینی جلب نموده و بعد از انقلاب شاهد این مسئله و گسترش امورات دینی و ادعیه های متنوع مذهبی بوده ایم همچنین یکی از نمادها و مظهرهای تجمع دینی مذهبی سیاسی یعنی نماز جمعه بوده ایم و بعد از انقلاب شاهد برگزاری همیشگی نماز جمعه در حتی دورترین مراکز بخش های کشور هستیم.

    مورد بعدی آغاز خود باور علمی و ورود به مرحله تولید دانش به جای مصرف زدگی محض و تلاش برای جهش علمی در عرصه های مختلف و همچنین طرح ادعای پی ریزی تمدنی نوین مبتنی بر ارزشها و اموزه های اسلامی با ارائه دیدگاه ها و راه کارهای جدید و جذاب برای همه جهانیان .

    اگر نگاهی به وضعیت کنونی جامعه داشته باشیم مراجعه می کنیم به یک پژوهش درباره تحول سیاسی و فرهنگی و ارزشی در قبل و بعد از انقلاب و بر مبنای هشت شاخص تعریف شده است.

    (ر.ک: علی ذوعلم، انقلاب و ارزش ها ، ص125-193).

    مقیاس بخث بین 1 تا 4 می باشد.

    این پژوهش نشان می دهد وضعیت کنونی جامعه نسبت به پیش از پیروزی انقلاب به خصوص در دو عرصه فرهنگی سیاسی و فرهنگ های معنوی حدود دو برابر رشد داشته است البته این وضعیت باوضعیت مطلوبی که جامعه ما انتظار می برد و انقلاب اسلامی در پی تحقیق آن است هنوز فاصله فراوانی دارد.

    خلق و خوی ایرانیان بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بستر جغرافیائی که در برگیرنده تنوع آب وهوائی سات و همچنین بسترهای تاریخی چون عناصر باستانی فرهنگ ایراین به ورود تجدد به ایران و پیامدهای فرهنگی همه و همه می توانند در سیاست خارجی نقش بسزائی داشته باشد که ما از آن به خلق و خو در این بحث از آن یاد می کنیم.

    بطور کلی عوامل موثر بر سیاست خارجی هر کشوری را به دو دسته داخلی و خارجی می توان تقسیم کرد در بین عوامل داخلی پاره ای جز عوامل پایدار و پاره ای دیگر مانند رژیم سیاسی و نظام اقتصادی جز عوامل نیمه پایدار عوامل جغرافیائی تاریخی و فرهنگی بدلیل دیرپائی و تاثیر ژرفی که می گذارند جز عوامل پایدار محسوب می شوند اگرچه در روابط دیپلماتیک دولتها در شرایط مساوی با یکدیگر روبرو شده و مذاکره و برخورد می کنند و برای حفظ ظواهر و اصول دیپلماتی تعصب خاصی حتی از طرف کوچکترین دولتها و رعایت تشریفات در نشان دادن حاکمیتها مستقل و مساوی بکار برده می شود ولی واقعیت امر این است که هر دولتی اهرمهای قوی تر و منابع ملی وسیعتر باشد قادر خواهد بود نیاز و اهداف خود را در صحنه سیاست بین المللی پیش ببرد بنا به مراتب فوق جمهوری اسلامی که دارای اهداف وسیع و گسترده در جهت حمایت از مستعصفین و حاکمیت اسلام در سراسر جهان می باشد تنها زمانی می تواند اهداف خود را پیش ببرد که دارای منابع و اهرم های بسیار قوی که همانا پشتوانه مردمی است از آنها به نحو مطلوب استفاده برد.

    بنابراین باید در شناخت این نیروی تقویت کنند.

    اهتمام لازم را به عمل آورده و به آن توجه خاص شود.

    و در واقع رفتار سیاسی مردم که امروز در قالب مشارکت در انتخابات، تظاهرات سیاسی و صدور اعلامیه و مسائلی از این قبیل صورت می پذیرد خود محصول یک فرایند پیچیده ای است که عوامل فرهنگی ارزشی ویژگی های فردی آموزش و ساختار اجتماعی در آن دخالت دارند.

    این عوامل به یک گرایش ذهنی شکل می دهند که به آن طرز فکر می گویند.

    بی شک فرهنگ ملی در شکل گیری طرز فکر سهم مهمی برعهده دارد اگر انقلاب اسلامی را نقطه رهائی مردم از فرهنگ های وارداتی و راههای تحمیلی تلقی کنیم باید منتظر تاثیر فرهنگ بومی و ملی بر طرز فکر و در نتیجه رفتار مردم باشیم.

    تجلی این تاثیر را در مورد مختلف و حوزه های متفاوت ملاحظه می کنیم.

    از نظر اقلیم و آب و هوا یکی از عوامل موثر بر خلق و قوی یک جامعه می باشد.

    لذا در کشورها که دارای اقلیم و آب و هوای چهارگانه می باشد و دارای انواع مختلف خلق و خوی می باشد اما ما شاهد یک نوع اتحاد و وحدت بر محور انقلاب بودیم.

    لذا ما شاهد این موضوع بودیم به علت اینکه این وحدت حفظ شود امام خمینی تاکیداتی را در این زمینه دارند که عبارتند از: 1- پرهیز از تربیت خارجی و نجات از غربزدگی 2-معلم های متعهد عامل تربیت نسل آینده و تصفیه دانشگاه از عوامل غربزده 3-سیاسی بار آوردن نسل آینده و مطلع کردن آنان از مسائل روز 4-اعتماد به نفس دادن به آنان و استقلال طلب برآوردن جوانان در جامعه بین المل تاثیر گذار باشد.

    5-ورود بانوان به عرصه های علمی و سیاسی 6-نظارت بر دانشگاهها بشکلی که افراد از (شیفته غرب نباشند) آن فارغ التحصیل می شوند فقط موافق غربی ها نباشد بلکه تعلق خاطر به جامعه خود داشته باشد.

    7-نزدیک کردن دانشگاهیان به عنوان نمایندگان سیاسی و مذهبی یعنی وحدت حوزه و دانشگاه.

    اینها همه گویای حمایت امام و حفظ روحیه ایرانی و اسلامی می باشد تا عاملی برای وحدت و یکپارچگی هر چه تمامتر جامعه شود.

    اما اگر به خلق و خوی شاخص ایرانیان را بخواهیم نام ببریم که به دو سه تا اشاره می کنیم.

    یکی از خصلت های ما وخلق و خوی ایرانیان مسئله سرسختی یا به نوعی لجاجت می باشد یعنی معمولا بر روی حرفی که می زنند نهایت سعی خود را بر روی آن معطوف می نمایند تا حرف خود را به کرسی بنشانند برای مثال در بحث همین مساله روز یعنی هسته ای شاهد یک کشمکش جهانی بین ایران و کشورهای غربی حتی شرقی بوده ایم و ایران توانسته با توسل به این خلق و خوی پایداری و سرسختی تاکنون خواسته های خود را تحمیل نماید گرچه این مسئله دارای هزینه های سنگینی هست اما مسئولین بر روی آن تاکنون پایداری نموده اند البته این خلق و خوی برای کسانی که سابقه طولانی در حضور در ایران مثل انگلیسی ها داشته کاملا شناخته شده است.

    مسئله بعدی در خلق و خوی ایرانیان بحث احساس و دشمنیت و توطئه وجود دارد و همیشه این احساس را داریم که دشمنی وجود دارد که هر لحظه به می خواهد به ما ضربه بزند و معمولا سعی می کنیم نقاط ضعف و عدم پیشرفت خود را به گردن آن دشمن فرضی بیندازیم و به نوعی فرار به جلو بنمائیم و همین عامل را در جامعه کنونی خود شاهد هستیم که در زمان جمهوری اسلامی تعدادی از کشورها را به عنوان دشمن قلم داد می کنیم.

    و نوعی آماده باش همیشگی در مقابل آنها داریم البته تا حدودی این می تواند یک رویکرد مثبت باشد چون یک نوع رقابت برای بالا کشیدن و جهش درتمامی امورات کشوری می شود زیرا اگر چنین مطلبی نبود احتمال خمودگی و رکود بیشتری در جامعه بودیم.

    یکی از خلق و خوهای ما ایرانیان همان خلق و خوی بزرگ منشی می باشد ایرانیان که دارای سابقه 250 ساله حکومت شاهنشاهی بوده اند و روزگاری به عنوان ابر قدرت جهان مطرح بودند همیشه این مسئله در ذهن آنها وجود دارد که باید ایران دوباره به آن جایگاه از دست رفته خود برسد و برای مثال آقای آرمیتاژ معاون وزارت امور خارجه سابق آمریکا طی مصاحبه که در یک روزنامه آمریکائی نموده بود اذعان کرده بود که طی تحقیقاتی ما انجام دادیم بر ایرانیان شاه و خمینی متفاوت نیستند و همه اینان به همراه جامعه خود بدنبال احیای امپراطوری ایران باستان هستند و مجددا قصد بازگشت به آن قدرت از دست رفته هستند.

    و این جریان که منجر به اعتماد به نفس و خود اتکائی در عموم مردم به مناسب حکومتی رسیده بودند و در برخوردها و مراودات سیاسی جوامع قدرتمند بدون در نظر گرفتن موانع ضعف ایران از جنبه های اقتصادی، سیاسی ونظامی ابزار وجود می نمودند مصداق آن از جمله سخنان مشهور امام خمینی در این مورد که آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند، آمریکا که به عنوان مظهر و نماد قدرت چه در زمینهای نظامی، اقتصادی و سیاسی در جهان می باشد و اکثریت کشورهای جهان نوعی سیاست هیا خود را با سیاست های آمریکا تنظیم می نمودند و بدون هماهنگی آنها حتی دست به اصطلاحات داخلی کشور خود همی نمی زدند با یک چنین صحبت درشتی مواجه شدند.

    شاید این سخن در ذهن یک فرد مبتدی و غیر فنی در امور سیاسی یک حرف ساده و گذرا تلقی شود اما از نظر اهل فن و حرفه های سیاسی دارای بار بسیار منفی از دید ضد امیریالیست ها بسیار مثبت تلقی می شود.

    همین جمله اثرات بسیار شگرف در نوع نگرش مردم و ایران بعد از انقلاب اسلامی با کشروهای قوی را شاهد بودیم و با توجه به این اصل که جامعه باید به شکلی حرکت نماید و تا به قله های پیشرفت دست یابد که هرگز کشورهای قوی نتوانند خواسته های خود را بر کشور دیکته و تحمیل نمایند.

    لذا ما شاهد این مورد هستیم که در مباحث گوناگون ایران با کشورهای قدرتمند اختلاف های دارد.

    بدون قید و شرط در برابر مرجعی به نام قهرمان و یا ناجی می بیند و یا با آویزان شدن به ریسمان بیگانگان و یا نقش کلیدی قائل شدن برای آنان سعی می کند خود از بحران درونی خویش برهاند و بدین ترتیب فرهنگ توهم و توطئه بر آن فضا حاکم می شود.

    دیدگاه توطئه گرایانه که همواره درصد و کشف توطئه های خارجی و داخلی حتی در میان نزدیکان و همکاران در عرضه روابط انسانی- اجتماعی و روابط خارجی است به درجات مختلف در هر جامعه ای وجود دراد ولی جاذبه آن برای نخبگان سیاسی و سیاستمداران کشورهای خاورمیانه از جمله ایران بسیار بیشتر است.

    اعتقاد به توطئه عوامل خارجی از دیرباز در تنظیم سیاست خارجی ایران نقش مهمی ایفا کرده است از دوره قاجاریه تاکنون کمتر از دولتمردی بوده است که دست عوامل بیگانه و توطئه انان را در کشور کمرنگ احساس می کند.

    با استقرار جمهوری اسلامی نگرش و توهمی بسیار گسترده تر از قبل از انقلاب در میان سیاستگذاران و مجریان رواج پیدا کرد و بالاترین مقام سیاست خارجی یعنی وزیر امور خارجه در هر مصاحبه چندین بار بوضوع و به کرات از وجود دشمنان و مزدوران عمال خارجی استعمارگران – خائنان نام می برد.

    و کلمه توطئه چندین بار تکرار می شود.

    3- از خلق و خوی های رایج در بین ایرانیان عبارتت از تملق گرائی – فرصت طلبی، تقلیدگرائی و پیروی از سنت نقلی و غیره به نوعی نگرش خردستیزانه و نابخردی منتهی می شود که آدمی بیش از آنکه به امکانات و توانائیهای خود بیندیشد و یعنی از آنکه به محاسبه پذیری و بخش پذیری امور روی آورد به تحلیل پذیری خرافه گرائی و گزافه گوئی دچار خواهد شد.

    و از نیروی تفکر و تعلق و عبرت آموزی و تجربه اندوزی غفلت خواهد نمود که عوارض جبران ناپذیری را بر جا گذشته و عرصه را به سنت عقلی و فرد ورزی در امور سیاست داخلی و خارجی تنگ می نماید و به نحویکه خرددوزی و محاسبه و تعمق در میان نخبگان از کمیاب ترین و شاید نایابترین خصیصه فرهنگ سیاسی نخبگان وزارت امور خارجه می گردد و عقلانیت منطقی و ابزاری تنها در میان تعداد اندکی از کارکنان عالیمرتبه قابل مشاهده است.

    یکی از خلق و خوی های ایرانیان بخصوص کارکنان وزارت امور خارجه از اجتناب از مصرف و نشستن بر میزی که مشروبات صرف شود و همین عامل باعث به نوعی در انزوا و گوشه گیری کارمندان عالیمرتبه وزارت امور خارجه و دوری از دیگران هست و صمیمی نشدن با خارجی ها می باشد.

    از خلق های دیگر بعلت اینکه در دین ما و بخصوص مذهب شیعه دست دادن با زنان نامحرم را منع کرده لذا عدم دست دادن و خودمانی نشدن کارمندان سفارتخانه ها با خانم های خارجه نیز به نوعی باعث کم شدن جاذبه و به طبع آن تاثیر بروی سیاست های خارجی ما نیز شده است.

    در نتیجه با توجه به اینکه مسئولین کشور نیز از بین همین مردم و جزئی از آنها می باشند و به طبع آن تمامی خلق و خوی مردم براینان نیز دارند و با تاثیر پذیری از مردم و خواسته های آنها حرکت می نمایند و تصمیمات کلان کشور نیز همچنین تاثیر از افکار مردم هست که توسط مسئولین کشور در سیاست خارجی جمهوری اسلامی به منصه ظهور می رسد.

    و با اطلاع به اینکه با وجود این اختلافات قطعا متضرر یمش ود و براساس همان خصلت و سرسختی بر روی افکار خود پافشاری می کند.

    گرچه به علت همین پافشاری بر روی اعتقادات خود در دنیا طرفدارنی نیز پیدا کرده که مورد تاثیر قرار گرفته است و به نوعی بعنوان یک الگوی ضد استکباری لقب گرفته است.

    یکی از خلق و خوی دیگر ایرانیان مذهبی بودن آنها می باشد.

    همانطور که ما شاهد هستیم اکثریت ابنا تاریخی بجای مانده از قدیم در کشورها معابد و مساجد بسیار قدیمی هستند که این نشاندهنده علاقه و اهمیت مسائل دینی و مذهبی در کشور ایران می باشدو مسئولین کشور با درک این موضوع و تکیه بر مسائل اعتقادات مذهبی، به نوعی به خواسته های مردم واکنش مثبت نشان می دهند و با مردم همراهی می نمایند.

    لذا ما شاهد این مسئله هستیم که خیلی از تجمعات سیاسی ما که نقش کلیدی درسیاست های خارجی ما نیز دارد بعد از یا در عین نماز جمعه مطرح می شود و این تجمعات نماز جمعه خود یکی از مکانهای تعیین کننده سیاست های خارجی جمهوری اسلامی می باشد.

    ( زنده نگه داشتن عزاداری- و بزرگداشت ولادت و شهادت ائمه و یاران) از خصلت های دیگر ایرانیان اتحاد در مقابل بیگانه می باشد به این شکل جامعه ایراین شاید در زمان آرامش و صلح در درون کشور با یکدیگر اختلاف سلیقه داشته باشند و حتی با یکدیگر به مقابله و ستیز برخیزند.

    اما شاهد آن بودیم که با آمدن بیگانه و چشم طمع داشتن به کشور این گروههای مخالف اکثریت با یکدیگر هم عهد و متحد می شوند تا دشمن ملی را از میدان در کنند و دشمنان ایران هم با اطلاع به این روحیه همیشه سعی کرده اند دشمنی های گروههای ایرانی و اشکالترتیب دهند که قابل برگشت و قابل جوش خوردن نباشد تا به خواسته های خود برسند.

    لذا این اعتماد و همبستگی داخلی قطعا تاثیر بسیار مثبتی بر روی سیاست خارجی جمهوری اسلامی دارد و با اتکا به پشتوانه گروههای سیاسی و مردم با قدرت بدنبال دفاع از منافع ملی و مبهنی حرکت می نمایند.

    اما از نظر آقای دکتر ازغندی چند مورد را بر می شماریم، اینان اعتقاد دارند که: سه ویژگی خاص مرتبط با شکل کارمندان سیاسی وزارتخانه ها یعنی آمریت- ذهنیت توطئه نگر- و رفتار سیاسی غیر عقلانی وجود دارد.

    خلقیات بسیاری از کارکنان عالیمرتبه وزارت امور خارجی به نحو چشمگیری از عنصر آمریت و تحکم متاثر بود و اصلاحات و دگرگونی های اجتماعی و دما گرایانه و تجدد مابانه نیز تاثیر تعیین کننده ای بر رفتار و کردار آنان بر جای نگذارده است انتظار می رفت با استقرار جمهوری اسلامی رابطه تحکم آمیز بین ریش و کارمندان حداقل مورد سوال قرار گیرد ولی عمل عنصر آمریت در رفتار و کردار کارمندان عالیمرتبه وزارتخانه به شکل دیگری و در مواقع بسیار شدیدتر نسبت به گذشته مشاهده می گردد.

    در واقع نفش آمریت در تاریخ سیاسی ایران به عنوان پدیده ای فراگیر در کلیه سطوح جامعه نفوذ کرده و به عنوان یک فرهنگ غالب تمام افراد و نهادها و سازمان های جامعه را تحت تاثیر قرار داده است.

    طبیعی است در شرایطی که آمریت عنصر اصلی فرهنگ جامعه را تشکیل دهد هم عوام و هم خواص می کوشند تا به هر نحو ممکن رضایت بالا دست و رئیس خود را بدست آورند و به شخص اویا وابستگان و مریدان کلیدی او نزدیک شوند و بدین سبب خلاقیت و ابتکار آدمی می خشکد و فضای فرصت طلبی چاپلوسی، روحیه تملق گسترش می یابد و لیاقت سالاری جای خود را به ارادت سالاری می دهد زمانی که آمریت و ترس از بالادست و یا قدرت سیاسی در فتار و کردار خواص و روابط آنها با یکدیگر حاکم شود به احساس حقارت و خودسانسوری کمک می نماید و در نهایت این احساس که در مقابل رئیس خود فردی ناتوان است راه نجات را در تسلیم فرهنگ سیاسی سده اخیر ایران ترکیب خاصی دارد.

    این ترکیب پیچیده که محلول تلاقی فرهنگ های بزرگ و متنوع است آثار و بازتابهای مهمی در ساخت سیاسی جامعه داشته و دارد یکی از نویسندگان معاصر ویژگی جامعه کنونی ایران را همزیستی سه فرهنگ عمده می داند فرهنگ ملی باستانی فرهنگ دینی و فرهنگ غربی پژوهشگران دیگری نیز با اندکی تفکیک چهار نوع فرهنگ سیاسی را در دوره پهلوی قابل تشخیص دانسته اند عبارتند از فرهنگ سیاسی اسلامی شیعی- فرهنگ سیاسی شاهی- فرهنگ سیاسی اپرال ملی- و فرهنگ سیاسی سوسیالیستی در دوره پس از انقلاب اسلامی سماعی نسل حاضر را می توان مهمترین کوشش برای بازتابی سنت و سازگاری با مفهوم جدید زندگی به شمار آورد.

    منابع فرهنگ در جامعه انقلاب ناشر کانون اندیشه جوان مجموعه تاریخهای محلی انقلاب اسلامی، حسین زرینی، انقلاب اسلامی، استاد مطهری سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، پرفسور حسن امین مقاله انقلاب فرهنگی در جمهوری اسلامی، ابراهیم عبداللهی، نگرانی جوامع غرب از تاثیر انقلاب اسلامی بر جوامع غرب ، میراحمد رضا حاجتی.

    شاخص میانگینسال های 50 تا 55سال های 75-771- ارزش های انسانی و عاطفی بین اعضا جامعه85/194/12- ارزش های اخلاقی و رفتاری فردی66/148/23- ارزش های خاص دینی و عبادی85/180/24- اهتمام به ارزش های تربیتی و فرهنگی06/204/35- همگرائی سیاسی و پیوند بین دولت و مردم58/194/26- احساس آزادی های سیاسی، اجتماعی57/189/27- اهتمام به حضور مشارکت اجتماعی و سیاسی65/197/28- اعتماد به نفس و احساس اقتدار ملی54/157/3

کلمات کلیدی: جمهوری - جمهوری اسلامی

مفهوم‌ سياست‌ فرهنگي‌ از جمله‌ مفاهيم‌ تازه‌اي‌ است‌ که‌ از حدود چهار دهه‌ قبل‌ در کشورهاي‌ جهان‌ مورد توجه‌ قرار گرفته‌ است‌. نگاه‌ به‌ فرهنگ‌ بعنوان‌ يکي‌ از زمينه‌هاي‌ اصلي‌ توسعه‌ و امکان‌ مديريت‌ فرهنگي‌ براي‌ تغيير در عناصر فرهنگي‌ و دستيابي‌

چکيده فرار از محل جرم نخستين انديشه‌اي است که مجرم در سر مي‌پروراند و با اين که تمهيدات پليسي و قانوني عليه مجرمان براي ممانعت از فرار به کشور‌هاي ديگر و تعقيب کيفري آنها به کار گرفته مي‌شود، در بسياري از موارد تبهکاران پس از ارتکاب جرم و قبل از کشف

شايد آنگاه که يک پژوهشگر آفريقايي در کنفرانس باشگاه رم تحت عنوان «جهان در آستانه قرن بيست و يکم» گفتار خود در باره «عصر نوين فرهنگ و ارتباطات » را با اين جملات به پايان برد کسي سخنان او را چندان جدي نگرفت؛ او معتقد بود: «دوران کنوني تمام مي شود و عص

بعد از سقوط آخرين دولت کمونيستي در اواخر آوريل 1992 م ، و انتقال قدرت به مهاجرين(کساني که در دهه هاي قبل يا خود يا پدرانشان به پاکستان عظيمت کرده بودند و حالا با برنامه ريزي منسجم برگشته بودند تا قدرت را در دست بگيرند اين گروه طالبان نام داشتند) زيا

فصل 1- تعاريف کلي و اصولي ماده 1-کليه کارفرمايان، کارگران، کارگاهها، موسسات توليدي، صنعتي، خدماتي و کشاورزي مکلف به تبعيت از اين قانون مي‌باشند. ماده 2-کارگر از لحاظ اين قانون کسي است که به هر عنوان در مقابل دريافت حق السعي اعم از مز

دوشنبه ?? شهريور ???? – 8 سپتامبر 2003 بحران بيکاري بيش از هميشه ثبات اجتماعي و اقتصادي ايران را تهديد ميکند. طبق آمار رسمي، نرخ بيکاري در ايران بالغ بر 16% است. براي کنترل و کاهش آن به يک سطح قابل پذيرش، نرخ رشد اقتصاد ايران طي دهه آينده ميباي

در سه ماهه اول سال 1384 عصر حاضر با تحولات و دگرگونيهاي وسيعي همراه گرديده و ترديدي نيست که اين روند پرشتاب در قرن آينده با رويدادهاي شگفت انگيز ديگري ادامه خواهد يافت. در اين ميان ارائه هر نظر و يا نظريه اي و نيز اتخاذ تصميم عقلائي در ح

حضرت آيت الله خامنه اي نياز شديد کشور به تفکر و انديشه ورزي در مقولات زيربنايي را از اهداف و علل اصلي برگزاري نشستهاي راهبردي خواندند و افزودند: ملت ايران که مثل رودخانه اي خروشان در حال پيشرفت است،‌ به فکر و انديشه و فعال شدن انديشه ها در مقولات مب

ویژگی های جنگ نرم آمریکاعلیه ایران اما افکار عمومی در کشورهای مسلمان به دو دلیل اصلی هنوز نتوانسته است قالب های مناسب و تحت کنترلی را به دست آورد. دلیل نخست تعارض افکار عمومی در برخی کشورها با منافع حاکمیت آن کشورهاست و دومین سبب آن است که یک رسان متمرکز و همگانی که در جهان اسلام به عنوان مغز ارتباطات شناخته شده و تود شکل نیافته افکار عمومی را جهت دهد، وجود ندارد. هر چند یک رسان ...

شورای نگهبان: شورای نگهبان از دو کلمه شورا و نگهبان ترکیب شده است. شورا نمایانگر ماهیت کار این نهاد است و ریشه قرآنی دارد. بر اساس دستور قرآن «و امر هم شوری بینهم» و « شاور هم فی الامر» شوراها از ارکان تصمیم گیری و اداره ‌ امور کشور هستند و شورای نگهبان از اهم این شوراهاست در چهار چوب شورا. گروهی متخصص صاحب نظر و دارای صلاحیت لازم گرد می‌آیند تا در مورد قوانین مختلف و از جمله ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول