دانلود تحقیق سلاحهای کشتار جمعی

Word 70 KB 16747 17
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی هوافضا - دفاعی و جنگ
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • جلوگیری از تولید و تکثیر سلاحهای کشتار جمعی
    جلوگیری از تولید و تکثیر سلاحهای کشتار جمعی همیشه یکی از اولویت های اساسی سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا بوده است.

    از زمانی که جان کندی رئیس جمهور سابق آمریکا نسبت به مخاطرات افزایش قدرت های هسته ای در دنیا هشدار داد تا به امروز دولتمردان ایالات متحده اقدامات مختلفی را برای جلوگیری از تکثیر سلاح های مزبور انجام داده اند.


    در زمینه جلوگیری از تولید و تکثیر سلاحهای کشتار جمعی از منظر دکترین بوش دولت ایالات متحده باید پیش از آن که دولتهای سرکش بتوانند این کشور را تهدید به استفاده از سلاحهای کشتار جمعی کنند یا عملاً از این سلاحها بر ضد آمکریکا استفاده کنند آنها را متوقف سازد.

    در پاسخ به این تهدیدات دولت آمریکا باید با حداکثر استفاده ممکن را از اتحادهایش با سایر کشورها بنماید.

    همچنین دولت آمریکا باید حداکثر بهره را از دوستی های تازه که با رقبای سابق خود به وجود آورده است ببرد.

    راههای تازه استفاده از نیروهای مسلح کشور،
    1-سابقه فعالیتهای هسته ای ایران
    سابقه فعالیت های هسته ای ایران به دوران پیش از انقلاب باز می گردد.

    در اوایل دهه 1970، ایران با این استدلال که بالاخره زمانی منابع نفتی کشور تمام خواهد شد برنامه تنوع منابع انرژی را در دستور کار خود قرار داد.

    در این راستا انرژی اتمی اولویت بسیار مهمی تلقی می شد.

    افزایش عواید نفتی در اوایل دهه 70 و درنتیجه افزایش امکان اجرای برنامه مزبور فیزیکی از دلایل این امر بود.

    در آغاز ایران تصمیم گرفت که حدود 23 راکتور اتمی را احداث کند.

    بدین ترتیب، برای عملی شدن این برنامه سازمان انرژی اتمی ایران تأسیس شد.
    اما به دلیل نوپا بودن مطالعات و فعالیت های هسته ای در ایران، این کشور به ناچار از جنبه های مختلف مانند نظریات کارشناسی و حتی کارشناسان فنی، سوخت هسته ای و دیگر قطعات و لوازم مورد نیاز به خارجیان وابسته بود، بنابراین به کشورهای غربی شامل آلمان غربی.

    فرانسه و آمریکا روی آورد و قراردادهای متعددی را با آنها امضاء کرد.

    ازجمله در سال 1974 قراردادی بین سازمان انرژی اتمی ایران و کرافت و رک یونیون آلمان مبنی بر احداث دو نیروگاه اتمی در بوشهر به امضاء رسید و به دنبال آن، دولت های وقت ایران و آلمان گسترش همکاری اتمی صلح آمیز را در دسترو کار خود قرار دادند.

    همچنین در سال 1974 ایران 10 درصد از سهام کنسرسیوم اورودیف را خریداری کرد.

    این کنسرسیوم برای غنی سازی اورانیوم تشکیل شده بود.

    در همین سال فرانسه در تأمین یک مرکز تحقیقات هسته ای در اصفهان با ایران همکاری کرد و در سال 12976 نیز ایران در باره احداث راکتور هسته ای دیگری در اهواز با فرتنسه به توافق رسید.


    در این راستا، همکاری ایران و آمریکا حتی به سالهای پیش از دهه 1970 برمی گردد.

    بر اساس برنامه اتم برای صلح آمریکا، دو کشور ایران و ایالات متحده به توافق هایی در زمینه همکاری هسته ای صلح آمیز دست یافتند.

    بسیاری از صنایع هسته ای کشور صورت می گیرد.

    اما از دید غرب به ویژه آمریکا به عنوان فراهم نمودن زمینه ای مساعد برای اجرای یک پروژه مخفبانه کسب سلاحهای هسته ای تلقی می شود.


    2-اتهام علیه ایران
    از زمانی که جمهوری اسلامی ایران اجرای برنامه هسته ای صلح آمیز را به طور فعال از سر گرفت، کشورهای مختلف اتهامات متعددی را علیه ایران مطرح کرده اند.

    ازجمله سازمان سیا گزارش های متعددی را ارائه کرده است.

    سازمان اطلاعاتی آمریکا برای منصرف کردن شرکای هسته ای ایران از یک طرف و ایجاد تردید در آژانس بین المللی انرژی اتمی که در قالب همکاری های فنی، کمک های مالی و فنی در اختیار ایران قرار می دهد اطلاعات مغرضانه و در بسیاری موارد دروغهای تبلیغاتی را به آنها ارائه می دهد.

    در آخرین گزارش سازمان سیا در باره وضعیت هسته ای ایران چنین آمده است.

    «ایران به شدت برنامه سلاحهای کشتار جمعی و وسایل پرتاب آنها و نیز سلاحهای پیشرفته را دنبال می کند و بدین منظور مواد اولیه، تجهیزات و دانش فنی ایجاد سیستم های تسلیحاتی کامل است.

    در حال حاضر این کشور برای تحقق هدف مزبور تلاشهای خود را بر روسیه، چین، کره شمالی و اروپا متمرکز کرده است».


    ازجملع پایه های دیگر اتهام به تلاش ایران برای دستیابی به سلاحهای هسته ای، سیاستهای منطقه ای این کشور از دیدگاه آمریکا است.

    در واقع از نظر آمریکاییها، مخالفت ایران با حضور آمریکا در منطقه و روند صلح اعراب – اسرائیل به عنوان سیاست کسب سلطه منطقه ای تلقی می شود نظر ساده ای که طبق آن، سلاح هسته ای ابزار خوبی برای تأمین رهبری و سلطه بر منطقه خواهد بود.

    محمدالبرادعی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارشی که در ژوئن 2003 در مورد فعالیتهای هسته ای اتیران به اعضای شورای حکام آژانس ارائه کرد و بلافاصله به رسانه های گروهی راه یافت و تبلیغات و پیش داوریهای زودهنگامی را نسبت به جمهوری اسلامی در پی داشت به چند مورد جدید از فعالیتهای هسته ای ایران که به آژانس اطلاع داده نشده بود ارائه کرد: 1-عدم اظهار واردات اورانیوم، البرادعی در گزارش خود اعلام کرد که ایران در سال 1999 8/1 تن اورانیوم طبیعی را وارد کرده که گزارش آن به آژانس اعلام نشده است.

    جمهوری اسلامی ایران مدعی است که طبق تحولات، به اعلام گزارش این گونه واردات نیازی نیست، درحالی که آژانس اعتقاد دارد این گونه واردات باید در اولین فرصت به آژانس اعلام شوند.

    2-واحد تولید پولوتونیوم.

    ایران در ماه می سال 2003 به آژانس اطلاع داد که قصدا دارد آزمایشگاه رآمتور آب سنگین را در اراک تأسیس کند.

    درحالی که در سال 2002 آژانس از طریق رسانه ها از این طرح اطلاع یافته بود.

    3-عدم گزارش طرحهای غنی سازی اورانیوم همچنین در گزارش مزبور آمده است که ایران در نطنز مجموعه کوچکی برای غنی سازی اورانیوم دارد که ظرفیت هزار سانتریفوژ غنی سازی را داراست.

    ایران همچنین ساخت آن اطلاع معاهده سال 1971 را امضا کند این پروتکل اجازه دسترسی گسترده تر و بازرسیهای سرزده را به آژانس خواهد داد آژانس معتقد است بدون این پروتکل، پای بندی کامل و معتبر نسبت به تعهدات تضمین نخواهد شد.

    در این راستا پاتریک کلاوسن از کارشناسان مرکز مطالعات خاور نزدیک آمریکا معتقد که «اگر ایران بخواهد در زمینه برنامه هیا هسته ای همکاری خود را با جامعه بین المللی در حداقل نگه دارد، نباید از این که مورد سوء ظن جامعه بین المللی قرار گیرد، شگغت زده شود بدین ترتیب رفتار ایران کاملاً با الگوی رفتاری کشورهائی مطابقت دارد که می خواهند موضوعی را پنهان کنند.» 3-موضع جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با توسعه سلاحهای کشتار جمعی جمهوری اسلامی ایران که بر بینش و تفکر اسلامی مبتنی است، از همان آغاز توسل به هرگونه سلاح کشتار جمعی را با اصول نوع دوستانه مغایر داشته و هواره، در مجامع بین المللی افزون بر این که تعقیب سیاستهای مربوطه از سوی هر کشوری را تقبیح کرده خواستار انهدام نهایی آنها نیز شده است.

    با این دیدگاه جمهوری اسلامی ایران کنوانسیونهای خلع سلاح و کنترل تسلیحات هرچند انتقادات مقطعی نیز به آنها وارد کرده را پذیرفته است و در حال حاضر، یکی از کشورهای پیشرو در محافل و مجامع بین المللی خلع سلاح می باشد.

    به طور کلی جمهوری اسلامی ایران با کسب هرگونه سلاح کشتار جمعی مخالف است، زیرا افزون بر اعتقادات دینی و انسان دوستانه، طعم تلخ حملات شیمیایی را در طول هشت سال دفاع مقدس چشیده است و هنوز هم به طور مداوم، خسارتهای جانی و مالی فراوانی را به دلیل حملات شیمیایی رژیم سرنگون شده عراق متحمل می شود.

    بنابراین در مقاطع مختلف هرگونه توسل به این سلاحها را نیز محکوم کرده است.

    گفتار 2: تقویت نیروهای نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس آمریکا به بهانه انتقام عملیات تروریستی یازده سپتامبر پیش از گذشته به تقویت نیروهای نظامی خود اقدام نموده است.

    جرج بوش رییس جمهور آمریکا اظهار داشته بود «ارتش آمریکا باید خود را به فناوری های جدید مجهز کند که سبک تر و از قدرت آتش بیشتر برخوردار است.

    قدرت هوایی باید به حدی باشد که در مسافت های دور دشمن را مورد حمله قرار دهد، یک بررسی جامع برای توسعه معماری جدید برای دفاع از آمریکا باید انجام شود تا این کشور بتواند با چالش های جدید مقابله نماید آمریکا باید از فرصت موجود بریا جایگزینی تسلیحات قدیمی با نسل تسلیحات جدید استفاده کند.

    نیروی زمینی باید سبک تر و قدرت آتش بیشتر داشته باشد، نیروی هوایی با استفاده از هواپیماهای باسرنشین و بدون سرنشین برتری خود را حفظ کند ارتش باید حداقل 20 درصد از بودجه خریدهای تسلیحاتی را صرف برنامه هایی نماید که نسل‌آینده آمریکا را در فناوری نظامی جلوتر از سایر کشورها قرار دهد» در این نوشتار به بررسی تقویت نیروهای سه گانه آمریکا در منطقه خلیج فارس می پردازیم.

    1-تقویت نیروی زمینی ارتش آمریکا با توجه به برنامه هیا آمریکا برای توانای حنگ در تمام زمینه ها و در یک جبهه بسیار بزرگ نیروهای زمین باید به عنوان بخشی از نیروهای عمل کننده قادر به انجام عملیات های مختلف باشند.

    در این رابطه می توان به ایجاد ثبات در مناطق بحران زده را به منزله یکی از خط مشی های جدید درنظر گرفت که ارتش آمریکا به عنوان وظیفه حفظ صلح برای خود تعریف کرده است.

    البته ارتش آمریکا مایل نیست تمام وظایف مربوطه از شناسایی، طراحی و برنامه ریزی تا عملیات و مدیریت پس از بحران را برای مقابله با چالش ها و تهدیدات مختلف برعهده بگیرد، بلکه برای نیروهای خارجی نیز به منزله شریک نظامی نقشی قائل است.

    در این راستا آموزش نظامی برای نیروهای خارجی و تجهیز آنها ازجمله اولویت های ارتش آمریکا شامل نیروی زمینی این کشور می باشد.

    ازجمله آثار دیگر افزایش آمادگی ها، کسب توان عملیات های ترکیبی است که نیروهای آمریکایی در دره تورابورا در افغانستان انجام دادند.

    نمونه ای از این توانایی ها به نمایش گذاشته شد.

    بدین ترتیب که در این عملیات حمله به صورت همزمان و از جهات مختلف و با شرکت نیروهای هوایی و زمینی انجام گرفت.

    در عین حال عملیات مزبور با سرعت بسیار زیادی نیز به پایان رسید.

    در واقع این امر نشان دهنده آمادگی لازم برای مقابله با تهدیدات بود.

    در حال حاضر نیروی زمینی ارتش آمریکا در مناطقی همچون بوسنی، کوزوو، افغانستان و عراق وظایفی را بر عهده گرفته است.

    تحلیل هایی که در باره توان کلی این نیرو انجام شده اند نشان می دهند که استقرار چهار تیپ عملیاتی در خارج از امریکا تا حد زیادی توان این کشور را برای انجام جنگ همزمان کاهش خواهد داد.

    البته لازم است این نکته را هم یادآور شد که ممکن است ظرفیت و توان تیپ های امریکایی از ظرفیت 2-تقویت نیروی هوایی ارتش آمریکا حملات تروریستی یازده سپتامبر 2001، نیروی هوایی آمریکا را بیش از هر بخش نظامی دیگر آسیب پذیر کرد.

    چرا که سیستم دفاعی هوایی این کشور نتوانست در مقابل تنها نوزده هواپیما با اقدام موثری را انجام دهد.

    اما این نیرو با توجه به درس های جدید، نه تنها مصمم شد توانایی های لازم را به منظور مقابله با تهدیدات جدید کسب کند بلکه در عملیات سرکوب طالبان و القاعده نیز اصلی ترین فعال نظامی آمریکایی بود.

    نخستین اقدام نیروی هوایی امریکا در واکنش به حملات مزبور تقویت و افزایش ایمنی فرودگاه ها و هواپیماهای آمریکا بود.

    تقریباً سه ماه طول کشید تا نیروی هوایی آمریکا توانست بر ترس از حملات تروریستی فائق آید، اما هدف اصلی آن تاسیس امنیت داخلی آمریکا در بلندمدت بود.

    بدین منظور دکترین نیروی هوایی آمریکا حوزه ماموریت خود را تغییر اندکی گسترش داد.

    حملات تروریستی شوک موثری را به نیروی هوایی آمریکا وارد کرد.

    پس از این حملات، حدود صد هواپیما در سی پایگاه هوایی داخل امریکا به صورت آماده باش کامل درآمدند، به طوری که در صورت بروز یک سانحه می توانند ظرف پانزده دقیقه برای مقابله با اتفاقات جدید به پرواز درآیند.

    همچنین نیروی هوایی آمریکا 250 هواپیمای دیگر، شامل 120 فروند هواپیمای جنگنده و یازده هزار پرسنل نیریو هوایی را برای تأمین هدف مزبور بسیج کرد و همین تعداد نیرو نیز مسأله ارائه خدمات لجستیکی و پشتیبانی شدند.

    در یک زمان کوتاه این نیروها 13400 سورتی پرواز انجام دادند که بیش از رقمی است که در حمله به افغانستان بود.

    در آوریل سال 2002 گشت زنی مداوم کاهش پیدا کرد و طبق تصمیم جدیدی که اتخاذ شد پروازهای گشت زنی و هواپیماهای آماده باش در کنار هم و با صلاح دید فرماندهی نیروهای هوایی آمریکا این ماموریت را بر عهده گرفتند.

    با توجه به برنامه ها و دستور کار وزارت امنیت داخلی آمریکا می توان وظایف مختلفی را برای نیروی هوایی این کشور درنظر گرفت.

    1-استفاده از توانایی های اطلاعاتی و شناسایی نیروی هوایی که می تواند مانند کشف و شناسایی جمع آوری اطلاعات و مقابله با تروریسم سلاح های کشتار جمعی حتی قبل از ورود مهاجمان به داخل خاک آمریکا باشد.

    2-نیروهای هوایی امریکا می تواند با برقراری ارتباط موثر با سازمان های فدرال، ایالتی و محلی مسئول مقابله تروریسم و عضو شبکه وسیع امنیت داخلی کشور، امکانات خود را برای تامین نیازهای فوری آن سازمانها بسیج کند.

    عملیات جستجو و نجات نمونه ای از این نیازهاست.

    3-اقدامات پیشگیرانه برای منفعل کردن حملات تروریستی که در این میان حمله از طریق سلاح های هسته ای بیشترین و جدیدترین تهدید علیه امنیت آمریکاست.

    زیرا در مقایسه با دیگر سلاحهای کشتار جمعی (شیمیایی و میکروبی) تاثیر مخرب حملات هسته ای بیار وحشتناک است و به جرأت می توان گفت بر مدیریت بحران و عملکرد آن تاثیری منفی می گذارد، درحالی که حملات شیمیایی و میکروبی در گستره اندکی تاثیرگذار هستند.

    نیروی هوایی آمریکا با آگاهی از این امر توجه به حملات هسته یا را در صدر اولویت خود در مبارزه علیه حملات سلاح های کشتار جمعی قرار داده می خواهد حملات هسته یا را شناسایی و حتی از طریق از کارانداختن بمب با موشک پرتاب شده قبل از اصابت به هدف آن را کنترل کند.

    می توان گفت که حتی همین وظیفه و هدف نیز بدون اتکا بر تمامی توانایی های نیروی هوایی از توسعه و تحقیق گرفته تا عملیات تمام عیار امکان پذیر نخواهد بود.

    3-تقو.بت نیروی دریایی ارتش آمریکا از یازدهم سپتامبر تا کنون نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس افزایش چشمگیری یافته است.

    ناوگان پنجم آمریکا در منطقه شامل سه ناو و هواپیما در داخل و اطراف خلیج فارس است که هرکدام 75 هواپیمای جنگی را حمل می کنند.

    دیگر تجهیزات مستقر در منطقه عبارتست از هواپیماهای جت اف 15 و اف 16 بمب افکن های اف 15 ای استرایک ایگل و اف 117 استیلت هواپیماهای مراقب ای 8 سی جونیت استارز هواپیماهای رادار آواکس هواپمیاهای جاسوسی یو 2 و تانکرهای کی سی 15 و کی سی 135.

    بظاهر نیروی به کار گرفته شده به منظور حمایت از جنگ واشنگتن علیه تروریسم به این ترتیب برای از بین بردن مشل طالبان مورد استفاده سال 2003) یک بار دیگر نقش در خور توجه ناوهای هواپیما و انتقال نیروی نظامی آمریکا را نشان می دهد.

    در این راستا نیروهیا آمریکایی در منطقه خلیج فارس باید با فناوری اطلاعاتی مدرنی که دولت بوش به درستی به اهمیت آنها پی برده است دگرگون و تقویت شوند زیرا منطقه خلیج فارس از نظر امنیت انرژی و مداخلع منطقه ای و جهانی برای آمریکا اهمیت دارد و کلید طراحی استراتژیک آمریکا برای آینده به شمار می رود.

    4-ایجاد یک سیستم دفاعی موشکی در منطقه بوش در هنگان معرفی رامسفلد به عنوان وزیر دفاع سه هدف اصلی را بریا سیاست دفاعی آمریکا برشمرد: 1-احیای روحیه ارتش 2-ایجاد تحول در ارتش و تقویت آن به نحوی که بتواند برای رویارویی با چالش های قرن بیست و یکم خود را آماده کند.

    3-ایجاد یک سیستم دفاع موشکی برای مقابله با حملات تروریستی و موشکی از جانب کشورهای یاغی.

    کشورهای یاغی موشک هایی را توسعه می دهند که می تواند خاک آمریکا را در تیررس یخود قرار داده و همچنین نیروهای آمریکایی و متحدان این کشور را در مناطق مختلف جهان تهدید نماید.

    برنامه دفاع موشکی استراتژی کلان آمریکا در سطح ملی برای مقابله با تهدیدات موجود علیه سلطه این کشور است و به منزله سپری دفاعی عمل خواهد کرد که بر اساس ردپایی ره گیری و انهدان موشک های پرتاب شده به سوی امریکا استوار است.

    وزیر دفاع آمریکا دونالد رامسفلد در دیالر خود از منطقه خلیج فارس در سال 2001 ابتکار دفاع دستجمعی را پیشنهاد کرد.

    این دفاع همانند دفاع موشکی در صحنه نبرد بوده و طرح نظامی کلان آمریکا برای حمایت از منافع استراتژیک این کشور در منطقه است.

    مفهوم وابتکار دفاع استراتژیک امریکا آن را برای منطقه خلیج فارس پیشنهاد کرد سه هدف دارد: صدور مداوم انرژی، حمایت از نیروهای آمریکا و فروش تسلیحات.

    قصد امریکا، در تلاش برای اجرای این طرح مهار ایران است.

    این پیشنهاد یک سیستم هشداردهنده اولیه می باشد که با حملات موشکی از هر نقطه مقابله سیستم ابتکار دفاعی دسته جمعی با شبکه هایی در باره پرتاب موشک که با ماهواره شناسایی و ره گیری خواهد شد به متحدین خود آماده باش می دهد.

    یعنی موشک پرتاب شده شناسایی، ره گیری و منهدم می کند.

    دونالد رامسفلد وزیر دفاع آمریکا گفته بود: «کشورها می توانند از دیدگاه خود به این مسئله نگاه کنند اما هدف من تأمین آمادگی در کشورهای منطقه از نظر شناسایی تهدیدات مبادله اطلاعات و بازدارندگی در مقابل وقوع تهدیدات است.

    برخی از ناظران خلیج فارس اظهار عقیده کرده اند که آمریکا برای پیشرفت صنایع نسلیحاتی خود در باره خطرات منطقه یا اغراق می کند.

    صدام سرنگون شده است و ایران هم تهدیدی علیه امنیت منطقه به شمار نمی آید.

    به طور کلی سیستم دفاع موشکی به آمریکا این امکان را خواهد داد در درگیریهای احتمالی پیروز شود.

    هم چنین به تداوم رهبری آمریکا و نیز جلوگیریاز جنگ متعارب کمک خواهد کرد و مکمل اساسی برای نیروهای اتمی در جلوگیری از استفاده و کاربرد جنگ افزارهای اتمی و میکروبی علیه آمریکا خواهد بود.

    منابع: 1-اندرور راثمل، سیستم امنیتی جدید خلیج فارس، ترجمه پریسا کریمی نیا، ماهنامه نگاه، سال چهارم شماره 37، (مرداد 1382) ص 28 اهداف نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس بعد از 11 سپتامبر فهرست عنوانصفحهاهداف نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس بعد از 11 سپتامبرمقدمهگفتار 1: جلوگیری از تولید و تکثیر سلاحهای کشتار جمعیسابقه فعالیتهای هسته ای ایراناتهام علیه ایرانموضع جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با توسعه سلاحهای کشتار جمعیسابقه فعالیتهای هسته ای عراقسلاحهای پرتاب کننده عراقگفتار 2: تقویت نیروهای نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارستقویت نیروی زمینی ارتش آمریکاتقویت نیروی هوایی ارتش آمریکاتقویت نیروی دریایی ارتش آمریکاایجاد یک سیستم دفاع موشکی در منطقه

  • اهداف نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس بعد از 11 سپتامبر
    مقدمه
    گفتار 1: جلوگیری از تولید و تکثیر سلاحهای کشتار جمعی
    سابقه فعالیتهای هسته ای ایران
    اتهام علیه ایران
    موضع جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با توسعه سلاحهای کشتار جمعی
    سابقه فعالیتهای هسته ای عراق
    سلاحهای پرتاب کننده عراق
    گفتار 2: تقویت نیروهای نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس
    تقویت نیروی زمینی ارتش آمریکا
    تقویت نیروی هوایی ارتش آمریکا
    تقویت نیروی دریایی ارتش آمریکا
    ایجاد یک سیستم دفاع موشکی در منطقه
کلمات کلیدی: سلاح - سلاحهای کشتار جمعی

سلاحهاي شيميايي «اللهم و امزج مياههم بالوبا ء و اطعمتهم بلادواء»1 امام سجاد (ع) مي فرمايند: « خداوندا آبهاي دشمنان کافر را به وبا و غذاهايشان را به بيماريها آميخته و مخلوط کن» مقدمه پس از بيان بحث آخرين فرق بين جهاد ابتدايي و جهاد دفاعي که

بررسي هاي باستان شناسي نشان مي دهد که تا نخستين دوره ها نوسنگي : خبري از جنگ نيست ولي در ادوار بعدي عصر نوسنگي، بشر توانست سلاح بسازد و جنگ بين همنوعان بطور فزاينده اي آغاز شده اين واقعيتي مسلم است که «پيشرفت تکنولوژي همواره توان نهفته اي براي ويران

در يک نگاه کلي سلاح هاي کشتار جمعي به سه گروه ?- اتمي ?- باکتريولوژيک (ميکروبي) ?- شيميايي تقسيم و طبقه بندي مي شوند. آنچه متعارف جهت شناخت و تمايز اين نوع سلاح ها از انواع ديگر تجهيزات نظامي محسوب مي شود، اولاً قدرت تخريب آنها است؛ چرا که م

تحليلي پيرامون پديده اعتياد يکي از معضلات عمده جهاني در حال حاضر مسئله اعتياد است. اعتياد عامل بروز بسياري از آسيبهاي اجتماعي و نابسامانيهاي خانوادگي و فردي است. سازمان بهداشت جهاني ( 1999) مساله مواد مخدر را اعم از توليد، انتقال، توزيع ومصرف را در

سيستمهاي تسليحاتي موشکهاي کروز و رويکردهاي آن (با نگرش بر عملکرد آنها در نبردهاي اخير) مقدمه: موشکهاي کروز سيستمهاي تهاجمي محسوب مي شوند که بسته به تکنولوژي بکار رفته در آنها مي توانند سيستمهاي بالنسبه ساده تا پيچيده باشند . امروزه انواع ضد کش

جلوگيري از توليد و تکثير سلاحهاي کشتار جمعي جلوگيري از توليد و تکثير سلاحهاي کشتار جمعي هميشه يکي از اولويت هاي اساسي سياست خارجي ايالات متحده آمريکا بوده است. از زماني که جان کندي رئيس جمهور سابق آمريکا نسبت به مخاطرات افزايش قدرت هاي هسته اي

از برنامه ريزي درسي تعاريف گوناگوني ارايه شده است .اين گوناگوني ناشي از رويکردها وموضع گيريهاي مختلفي است که در باره آموزش وپرورش وجود دارد .اين رويکردهاي مختلف بر برنامه ريزي درسي نيز تأثير مي گذارد .گروهي با توجه به آموزه هاي "آموزش وپرورش پيشرفت

از برنامه ریزی درسی تعاریف گوناگونی ارایه شده است .این گوناگونی ناشی از رویکردها وموضع گیریهای مختلفی است که در باره آموزش وپرورش وجود دارد .این رویکردهای مختلف بر برنامه ریزی درسی نیز تأثیر می گذارد .گروهی با توجه به آموزه های "آموزش وپرورش پیشرفته " که برمحوریت کودک تأکید دارد ، وبر آنند که آموزش وپرورش وبرنامه های آن باید متناسب با نیاز های کودکان باشد وگروه دیگر بر نیاز های ...

نگاهی به تاریخ جنگ تحمیلی صدام حسین رئیس جمهور مخلوع عراق همراه با دیگر متحدان عرب و غربی خود با هدف سرکوب انقلاب اسلامی ایران و تجزیه آن - که آن را از اهداف همه اعراب اعلام کرد - بر این کشور آتش گشود. چنانکه طارق عزیز معاون نخست وزیر وقت عراق اعلام می کند که "چند ایران کوچک بهتر از ایران واحد است و ما از شورش قومیت های مختلف حمایت می کنیم و همه سعی خود را در تجزیه ایران به کار ...

چکیده : شهرها که در صد بالایی از جمعیت جهان را دارا می باشند، اولین هدف تروریسم هستند و بخاطر وابستگی سیستم شان آسیب پذیر می باشند. در این مقاله تهدیدات و اهداف شهرها مورد تجدید نظر قرار می گیرد که بیشتر آنها مبنی بر حمایت از شهر است از حوادث 11 سپتامبر 2001 چیزهای زیادی آموخته شده است که بصورت طرح هستند و پیشنهاداتی همه مطرح شده که هم تکنیکی و هم جامعه شناسی که باید مورد توجه ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول