معرفی مکان کارآموزی:
شرکت آوا پژوهش مرکزی درسال 1382 افتتاح گردید .
کل زیربنا 50مترمربع میباشد.
تعداد کارمندان :
سه نفرمشغول به کارهستند
فعالیتهای شرکت :
اهم کارهای شرکت عبارتند از :
تعمیرانواع سیستم کامپیوتر
انجام انواع پروژه های برنامه نویسی وگرافیکی
فروش قطعات کامپیوتر
واحد های اساسی در کامپیوتر
سیستم کامپیوتر از دو بخش عمده سخت افزار (hardware) و نرم افزار(software) تشکیل شده است .در این قسمت واحد های سخت افزاری یک ریز کامپیوتر(microcomputer) مورد بحث قرار خواهد گرفت
1-ریز پردازنده(microprocessor)
مهم ترین جزء سخت افزاری یک ریز کامپیوتر محسوب می شود که به صورت یک مدار مجتمع که به آن IC (Intergrated circuit) گفته می شود بر روی برد اصلی (main board(motherboard)) قرار گرفته است و در واحد سیستم (system unit) قرار گرفته و عملیات حساب (arithmetic) و منطق (logic) و کنترل (control) و به طور کلی پردازش (processing) داده ها (data) را بر عهده دارد و به این دلیل آنرا واحد پردازش مرکزی cpu (center processing) نیز می نامند .
1) حافظه (memory)
حافظه محلی است برای نگه داری داده ها،دستورالعمل و نتایج حاصل از پردازش داده ها برای مشخص کردن ظرفیت و گنجایش حافظه ،از واحد اندازه گیری به نام بایت (byte) استفاده می شود که برای ذخیره کردن یک نویسه (character) در نظر گرفته شده است .
حافظه در ریزکامپیوتر ها دارای انواع مختلفی است که می توان آنرا به دو گروه کلی تقسیم نمود ،یکی حافظه اصلی یا اولیه (main memory (primary memory) و دیگری حافظه کمکی یا ثانویه (auxiliary memory (secondry memory)) که هر یک از آنها معرفی می شود .
الف)حافظه های اولیه
این گروه از حافظه ها به صورت مجتمع بر روی برد اصلی قرار دارند و خود دارای انواع مختلفی هستند که در این جا به دو گروه از آنها اشاره می کنیم :
1)حافظه RAM (Random Access Memory)
حافظه RAM جهت خواندن و نوشتن اطلاعات به کار می رود ،از این رو به آن حافظه RWM (Read Write Memory) نیز گفته می شود این نوع حافظه اطلاعاتش قابل پاک شدن است و اکثر آنها نیز در صورت قطع جریان برق اطلاعاتشان از بین می رود .
2) حافظه ROM (Read Only Memory)
اطلاعات حافظه ROM فقط قابل خواندن است و از قبل توسط کارخانه سازنده در آن قرار داده می شود این حافظه به صورتی ساخته شده است که اطلاعاتش قابل پاک شدن نیست ونمی توان اطلاعاتش را تغییر داد.همچنین در صورت قطع جریان برق اطلاعاتش از بین نمی رود .
(ب)حافظه های ثانویه
این گروه از حافظه ها به منظور نگهداری دایمی اطلاعات به کار می روند .هنگامی که کاربر (user) یک برنامه (program) را در حافظه RAM ایجاد نموده می تواندآنرا در حافظه ثانویه ذخیره نماید و در صورت نیاز مجددا آن را به حافظه اولیه آورده ،مورد استفاده قرار دهد .انواع مختلفی از حافظه های کمکی وجود دارد که متداول ترین آنها دیسک مغناطیسی (Magnatic disk) و cd می باشند .
دیسک مغناطیسی صفحه ای است دایره ای شکل که اطلاعات به صورت دایره های متحد المرکز بر روی ان قرار می گیرند .هر دایره شیار (track) نام دارد که خود به چند بخش به نام کمان یا قطاع (sector) تقسیم و مجموعه ای از کمان ها نیز کلاستر (cluster) را تشکیل می دهند .