دوره ی آموزشی Win 98 دومین مهارت از استاندارد ICDL می باشد . سیستم عامل Windows در سالهای اخیر یکی از پرکاربردترین سیستم های عامل در دنیا معرفی شده است که هر چند سال یکبار ورژن های جدید آن توسط شرکت Microsoft عرضه می شود .
برای مطالعه ی این دوره ی آموزشی نیاز است کاربران محترم آشنایی مقدماتی با محیط Windows 3.1 داشته باشند . جهت نصب و اجرای سیستم عامل ویندوز نیاز به سیستمی با مشخصات ذیل می باشد :
- حداقل سیستم مورد نیاز پنتیوم 233
- 16 مگابایت Ram
- حدود 600 مگا بایت فضای آزاد
در پایان از کاربران محترم خواهشمند در صورت داشتن هر گونه انتقاد ، پیشنهاد و ارائه سوالات احتمالی با نویسنده از طریق پست الکترونیکی vlearning@etvto.ir تماس حاصل نمایند .
آشنایی با سیستم کامپیوتر
به طور کلی کامپیوتر به دو بخش اصلی تقسیم میشود :
الف- سخت افزار
ب- نرم افزار
سخت افزار :
به کلیه قطعات قابل لمس کامپیوتر همانند : آی سی ها ، مقاومتها، خازنها، دیسکها، سیمها، لامپ و کلیدها، سخت افزار کامپیوتر می گویند که زیر نظر علم الکترونیک اداره میشود.
نرم افزار :
طرحها ، اطلاعات، فرمها ، و برنامه هایی که به یک کامپیوتر داده میشود تا توانایی انجام عملیات ویژه ای را داشته باشد نرم افزار کامپیوتر نامیده می شود که قابل لمس نبوده و زیر نظر علم ریاضی اداره میشود.
ساختار کامپیوتر :
ساختار کامپیوتر از بخشهای زیر تشکیل شده است:
1- ورودی :
اجزایی هستند که توسط آنها میتوان اطلاعاتی را وارد کامپیوتر نمود. این اجزاء عبارتند از:
صفحه کلید Keyboard
ماوس Mouse
اسکنرScanner
2- خروجی :
اجزایی هستند که توسط آنها میتوان اطلاعات را از کامپیوتر دریافت کرد و مهمترین آنها عبارتند از :
مانیتور یا صفحه نمایشMonitor
پرینتر یا چاپگرPrinter
پلاتر یا رسام Platter
3- واحد پردازش مرکزی:
مهمترین جزء کامپیوتر میباشد که پردازش اطلاعات در آن صورت میپذیرد و خود شامل واحدهای زیر میباشد :
حافظه
واحد کنترل
واحد منطق و محاسبات
سیستم عامل
سیستم عامل ، نرم افزاری است که یک سری اطلاعات اولیه را در اختیار کامپیوتر قرار میدهد تا بر اساس این اطلاعات اولیه بتوان نرم افزارهای جدیدی را به کامپیوتر معرفی کرده و با آن ارتباط برقرار نمود یا به عبارت دیگر سیستم عامل به صورت یک پل ارتباطی بین سخت افزارها و نرم افزارها و کاربر عمل میکند. سیستم عاملها به طور کلی به دو دسته خطی و گرافیکی تقسیم میشوند. در سیستم عاملهای خطی اطلاعات به صورت نوشتاری به کامپیوتر داده میشود مانند سیستم عامل DOS و در سیستم عاملهای گرافیکی میتوان بدون نوشتن ،اطلاعات را به کامپیوتر وارد کرد مانند سیستم عامل ویندوز .