در حال حاضر تعداد کاربران آنلاین در سرتاسر دنیا افزون بر 600 میلیون نفر میباشد. طبق گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل، در سال 2002 حجم مبادلات تجارت الکترونیک در دنیا 2300 میلیارد دلار برآورد شده است که این میزان در سال 2006 به 12 هزار و 800 میلیارد دلار خواهد رسید. همین آمار و ارقام بیانگر آن است که اینترنت باعث پدید آمدن یک بازار بسیار گسترده و با پتانسیلهای فوقالعادهای گشته که اکنون شرکتها و تجار و تولیدکنندگان بسیاری برای کسب سهم بیشتر با یکدیگر در رقابت شدیدی هستند.
اینترنت باعث کاهش هزینههای راهاندازی، تبلیغات و پشتیبانی در عرصه تجارت و کسب و کار شده است. این موضوع باعث گردیده که در حال حاضر میلیونها نفر در سرتاسر دنیا فقط با کمک یک رایانه شخصی و دسترسی به اینترنت، به صورت پاره وقت یا تمام وقت به تجارت و کسب و کار مشغول باشند و بعضاً در سال به درآمدهای چند میلیون دلاری دست پیدا کنند.
آنچه که در بالا ذکر شد گوشه بسیار کوچکی است از فواید و مزایای اینترنت و تجارت الکترونیک که به احتمال زیاد شما نیز کم و بیش با آن آشنایی دارید ولیکن در این بین سؤالاتی که به ذهن هر فردی خطور میکند این است که:
آیا اینترنت بدرد من هم میخورد؟
آیا من هم میتوانم از اینترنت برای توسعه کسب و کارم استفاده کنم؟
آیا یک ایرانی هم میتواند از طریق اینترنت تجارت کند و از این دریای عظیم ثروت برای خود سهمی داشته باشد؟
و مهمترین سؤال اینکه:
چگونه؟
در حال حاضر در ایران افراد بسیاری به دنبال جواب سؤالات فوق هستند و درصدد هستند که آنها هم به جرگه افرادی بپیوندند که از طریق اینترنت درآمد کسب میکنند، ولی واقعیت این است که اکثر این افراد پس از صرف وقت و هزینه بسیار، متأسفانه در این راه نتیجهای نگرفته و از آن صرفنظر میکنند.
مهمترین مواردی را که میتوان به عنوان دلایل شکست این افراد در این عرصه عنوان کرد عبارتند از:
• عدم وجود دیدگاه و رویکرد حرفهای نسبت به موضوع تجارت الکترونیک و کسب درآمد از طریق اینترنت.
• نداشتن هدف مشخص و معین و نبود یک استراتژی حساب شده.
• ورود به دنیای گسترده تجارت الکترونیکی بدون فراگیری اصول و روشهای صحیح آن.
• گستردگی و تعدد راهها و روشهای تجارت الکترونیک و حجم انبوه اطلاعات در این زمینه.
• گرفتار شدن در دام افراد شیاد و کلاهبردار. در حال حاضر افراد سودجو به اسم تجارت الکترونیک و با سوء استفاده از ناآگاهی مردم و با دادن وعدههای واهی و بیاساس افراد بسیاری را به دام میاندازند.