دیویدی (DVD) دیسک چند منظوره دیجیتالی.
انواع دی وی دی و مزایای استفاده از هر یک دی وی دی ها انواع مختلفی دارند که هر کدام از آنها بسته به نیاز مشتری مزایایی دارد.
این انواع عبارتند از: DVD-RAM , DVD-R, DVD-RW,DVD+RW,DVD+R
وقتی می خواهید یک دی وی دی بخرید باید دقت کنید که دستگاه پخش دی وی دی شما کدام نوع دی وی دی را پشتیبانی میکند تا دچار مشکل نشوید.
برای خرید دی وی دی همچنین باید نوع نیاز خود را نیز در نظر بگیرید.
مثلا:برای به وجود آوردن یک نسخه پشتیبان از برنامه های روی هارد کامپیوترتان DVD-RAM مناسبترین گزنه است یا برای دی وی دی که قابل پخش توسط دستگاههای پخش دی وی دی خانگی باشد DVD-R بهترین انتخاب است.
پس به شما توصیه میکنیم همیشه مطمئن شوید دی وی دی پلیرتان آن نوع خاص دی وی دی که مد نظر شماست را ساپوت میکند.
این موضوع معمولا در مشخصات دی وی دی پلیر در دفترچه ی راهنمای آن قید شده است.
در این جا به توضیحی کوتاه در مورد هر نوع می پردازیم: DVD-RAM مخفف:DVD Random Access Memory, در هر طرف ۴.۷ گیگابایت ظرفیت ثبت اطلاعات را دارد.
همچنین یک DVD-RAM میتواند دو رویه باشد و ظرفیتی برابر ۹.۴ گیگابایت فضا برای ذخیره داشته باشد و قابلیت overwritting را تا ۱۰۰۰ بار دارا میباشد.
DVD-R: خود بر دو نوع است Autuering و General use DVD-R ظرفیتی برابر ۴.۷ گیگابایت در هر طرف دارد.
نوع Authering آن برای پاسخ به نیاز حرفه ای ها و پدید آورندگان نرم افزارها به وجود آمد و نوع General آن برای تجارت و استفاده مصرف کنندگان به وجود آمد.
DVD-R تنها یک بار رایت میشود و هر دو نوع آن توسط اکثریت DVD Player ها ساپورت میشود.
این استاندارد توسط شرکت های پاناسونیک، نوشیبا، اپل، هیتاچی، ان ای سی، پایونیر، سامسونگ و شارپ پشتیبانی می شود.
DVD-RW این نوع از دی وی دی نوع قابل رایت مجدد میباشد و ظرفیت آن ۴.۷ گیگابایت در هر طرف است و قابلیت رایت مجدد تا ۱۰۰۰ بار را داراست.
عمر اطلاعات ذخیره شده روی این نوع از دی وی دی بین ۳۰ تا ۵۰ سال میباشد.
قابل ذکر این که استفاده اصلی این نوع دی وی دی ها برای ضبط ویدئو ها است.
DVD +R: این نوع نیز مانند حالت DVD-R است ولی توسط شرکتهای فیلیپس، سونی، هیولت پاکارد، بل، ریکو، یاماها و سایر تولیدکنندگان DVD پشتیبانی می شود.
DVD+RW این نوع شباهت زیادی با DVD-RW دارد اما مورد مصرف آن video فایلها یا DATA از هر نوع یا ترکیبی از این دو است.
DVD+R تنها یک بار رایت میشود اما در بقیه ی خصوصیات با DVD+RW مشترک است.
دیویدی-RAM
با عرض سلام خدمت خواننده عزیز مطلبی را که خواهید خواند چکیده ای درباره دیسک های DVD می باشد که برای فرد استفاده کننده از این دیسک ها بسیار مفید می باشد.
.در بحث دیسک های DVD حداقل نیاز یک فرد این است که انواع دیسک های DVD را بشناسد و در صورت نیاز به آنها بتواند بهترین انتخاب را مطابق با نیاز های خود انجام دهد.به دلیل کثرت فرمت های مختلف از DVDها استفاده کنند گان همواره در انتخاب دچار مشکل و سردرگمی می شوند .به همین دلیل باید در خرید این محصولات دقت لازم را به عمل آورد تا بعد دچار مشکل و پشیمانی نشد.
ما در این مقاله سعی کرده ایم تا حداقل اطلاعات مورد نیاز مصرف کنندگان را بیان کرده و این پسوندهای متفاوت را برای شما رمز گشایی کنیم و از این طریق به شما و دیگر خوانندگان در انتخاب بهترین کمک کنیم.
در این مقاله شما با شرکت های معروف تدوین استاندارد برای DVDها ،تمامی فرمت های دیسک های DVD که در بازارها موجود می باشند و تاریخچه جزئی دربارهDVD آشنا خواهید شد.همچنین با نسل جدید DVDها و مسائل رقابتی شدید بین دو رقیب ارائه دهنده این نسل و مزیت ها و معایب این دیسک های جدید آشنا خواهید شد.
شما می توانید نظرات و پیشنهادات خود را برای ما به آدرس اینترنتی زیر ارسال نمایید.
با کمال تشکر.
محقق Poyasystem_rh@yahoo.com 2- تاریخچه): با پیشرفت علم رایانه در چند دهه ی اخیر و نیاز شدید این علم به عنوان یک صنعت بزرگ جهانی به ذخیره ی اطلاعات باعث شده تا از ابتدای پیدایش رایانه ها همواره بحث ذخیره سازی داده ها مطرح باشد.
در همین راستا همواره حافظه هایی متفاوتی با ظرفیت های گوناگون وارد این صنعت شده اند تا نیاز ذخیره ی اطلاعات آن را بر طرف سازند.
در ابتدا حافظه ها وسایلی نظیر کارت پانچها نوارهای مغناطیسی بودند که کار با آنها بسیار سخت بود.چندی بعد دیسک های مغناطیسی وارد بازار شدند و تا حدی مشکلات ناشی از ذخیره ی اطلاعات را حل کردند.
ولی به دلیل پیشرفت و ارتقاء نیاز ،این دیسک ها نیز پیشرفت می کرد.
ولی هنوز حافظه ای مناسب برای انتقال اطلاعات وجود نداشت که بتواند نیاز کاربران را برآورده سازد.
برای رفع این مشکل و نیاز انتقال اطلاعات ، دیسک های نوری به وجود آمدند.این دیسک ها از بدو تولد مورد استفاده ی وسیع قرار گرفته اند و پیشرفت های زیادی در روند ساخت این دیسک ها صورت گرفته است.
به طوری که امروزه انواع بسیار متنوعی از آنها در بازار یافت می شود.
در سال 1997 دیسک های نوری جدیدی به وجود آمد که صوت و تصویر دیجیتال را به گونه ای نو به جهان معرفی کرد.این محصول دی وی دی (DVD) نام گرفت و صنعت فیلم را متحول ساخت.این دیسک ها از نظر ظاهری بسیار شبیه به اجداد خود یعنی CD های معمولی هستند و ظرفیت بالا تری نسبت به آنها دارند.همانند تمامی حافظه های دیگر، این دیسک ها نیز در انواع مختلف و با فرمت های گوناگونی عرضه شده اند و دارای دو نسل هستند و در تهیه و ساخت این دیسک ها از دو استاندارد مختلف و رقیب استفاده شده است.
3)اتحادیه های تدوین استاندارد های DVD:
با کمال تشکر.
3)اتحادیه های تدوین استاندارد های DVD: تهیه و تنظیم این استانداردها به عهده ی دو اتحادیه ی عظیم می باشد که در زمینه ی دستیابی به استاندارد های پیشرفته تر با یکدیگر رقابت دارند.این دو اتحادیه عبارتند از: 1.
DVD FORUM 2.
DVD+R/W هر کدام از این اتحادیه ها متشکل از تعداد بسیار زیادی شرکت فعال در زمینه ی فناوری اطلاعات هستند.
1-3)اتحادیه : DVD FORUM DVD FORUM نام اتحادیه ای ، شامل بیش از 200 کمپانی بزرگ است که در زمینه ی پیشرفت تکنولوژی دیسک های DVD همکاری دارند.از جمله این کمپانی ها می توان به هیتاچی Hitachi ،میتسوبیشی Mitsubishi ،سونی Sonyو پایونیر Pioneer اشاره کرد.این اتحادیه وظیفه ی ثبت استاندارد های جدیدی که از طرف شرکت های عضو ارائه می شود را بر عهده دارد.استاندارد هایی که این اتحادیه ارائه می کند،همگی دارای یک علامت (-)منفی در کنار DVD هستند.
1-1-3)فرمت های اتحادیه ی DVD FORUM عبارتند از: DVD-R: در اینجا حرف R مخفف کلمه ی Recordable است.به این ترتیب شما می توانید با استفاده از یک دستگاه رایتر DVD اطلاعات را بر روی دیسک ذخیره نمایید.فناوری به کار رفته در این استاندارد بسیار شبیه به فناوری استاندارد CD-R است که در آن دیسک یک بار رایت می شود و می توان آن را بارها خواند.دستگاه هایی که دارای این استاندارد هستند ،تنها میتوانند بر روی سی دی های DVD-R رایت نمایند.
DVD-RW: دیسک های دارای این فرمت نیز قابل رایت هستند و فناوری به کار رفته در آنها بسیار شبیه دیسک هایCD-RW است.دستگاه هایی که دارای این استاندارد هستند قابلیت پخش و رایت بر روی دیسک های DVD-RW وDVD-R را دارند.
2-3)اتحادیه DVD+RWALLANCE: از طرف دیگر DVD+RWALLANCE نام اتحادیه ی دیگری است که در رقابت شدید با DVD FORUM است.اعضای این اتحادیه نیز بالغ بر 200 کمپانی بزرگ هستند که از جمله آنها می توان یاماها ،سونی،DELL وHP اشاره کرد.در این میان نکته ی جالب حضور کمپانی سونی در هر دو اتحادیه است.استانداردهای ارائه شده ی این اتحادیه ها همانطورکه از نام آنها مشخص میشود با یک علامت مثبت همراه است.
در واقع می توان وجود این استاندارد های متفاوت را نتیجه ی رقابت این دو اتحادیه دانست که سعی دارند با وضع این استاندارد ها فروش محصولات جانبی مربوط را نیز انحصاری نمایند.
1-2-3)فرمت های اتحادیه ی DVD+RW ALLIANCE عبارتند از: در مقابل دیسک های اتحادیه ی DVD+RW ALLIANCE با فرمت های مثبت قرار دارند که می توان گفت از چند جهت بر مدلهای منفی برتری دارند.از جمله میتوان به امکان اضافه کردن ، پاک کردن و همچنین جا به جا کردن اطلاعات بر روی دیسک رایت شده- بدون تاثیر گذاشتن بر اطلاعات دیگر- اشاره کرد.همچنین عمل فاینالیزه کردن دیسک نیز به نحوی انجام می شود که سرعت خواندن اطلاعات از روی دیسک بالا می رود.
DVD+R : دیسک های این فرمت نیز قابل رایت هستند.دستگاه هایی که دارای این استاندارد هستند تنها می توانند اطلاعات را بر روی دیسک های با فرمت DVD+R رایت کنند.
DVD+RW:دیسکهای این فرمت قابل چند بار رایت کردن هستند و دستگاه هایی که دارای این فرمت باشند میتوانند بر روی دیسک هایی با استاندارد DVD+R وDVD+RW اطلاعات را رایت کنند و دیسک های این استاندارد نیز از نظر عملکرد تفاوتی با مدل DVD+R ندارند.
این نکته لازم به ذکر است که تمامی دیسک های با استاندارد های بالا در رده ای از DVD با نام DVD5 یا DVD10 قرار دارند.
DVD5 دیسک هایی با یک لایه و یک لبه و ظرفیت 4.7 گیگا بایت هستند و دیسک های DVD10 دارای یک لایه و دو لبه و ظرفیت 9.4 گیگا بایت هستند.
DVD+RDL: این نوع دیسک ها از همان نوع فناوری دیسک های DVD+RW بهره می برند با این تفاوت که دارای دو لایه می باشند.به این ترتیب ظرفیت این دیسک ها نسبت به مدلهای قبلی دو برابر شده است.این دیسک ها جزء رده ای از دیسک ها با نام DVD9 وDVD18 هستند.
دیسک های DVD9 دارای دو لایه و یک لبه و ظرفیت 8.5 گیگا بایت هستند و دیسک های DVD18 دارای دو لایه و دو لبه و ظرفیت 15.9 گیگا بایت هستند.
تمامی دیسک های ذکر شده در بالا در اکثر دستگاه های پخش DVD رایج در بازار قابل خواندن هستند.استاندارد دیگری که توسط آلیانس ارائه شده است DVD-RAM است که مزیت این نوع دیسک ها بر مدلهای قبلی امکان چند بار رایت بر روی آنهاست.از طرف دیگر این نوع دیسک ها در دستگاه های موجود در بازار قابل پخش نیستند و برای استفاده از آنها نیاز به دستگاهی متفاوت است.
4)نسل اول DVD: در نسل اول DVD ها ، از پرتوی لیزر قرمز با فرکانس 650 نانومتر برای رایت و بازیابی اطلاعات بر روی سطح دیسک استفاده میشود.دیسک های این نسل در چند فرمت وجود دارند و پسوند های زیادی به این فرمت اضافه شده است که از جمله آنها می توان به پسوند های +RW،-RW،+R، -R وDL اشاره کرد.در واقع افزوده شدن این پسوند ها از زمانی آغاز شد که DVD هایی با قابلیت رایت کردن وارد بازار شدند.متاسفانه بر خلاف CDهای معمولی ، استاندارد های مختلفی برای ساخت یک DVDوجود دارد و گوناگونی این استاندارد ها تا حدودی باعث سر درگمی مشتریان در خرید دستگاه های مناسب می شود.
تمامی دیسک هایی که در بالا توضیح داده شد از نسل اول DVD ها هستند و همانطور که گفته شد در این نوع دیسک از لیزر قرمز با پرتوی 650 نانو متر برای رایت و بازیابی اطلاعات استفاده می شود.
5)نسل دوم DVD: در نسل دوم بر خلاف نسل اول DVD ها از اشعه ی لیزر آبی با پرتوی 405 نانو متر استفاده می شود.
استفاده از این نوع لیزر دو خاصیت مهم به همراه خواهد داشت .
اول اینکه به دلیل کوتاه تر بودن طول موج، فرکانس نور افزایش یافته و در نتیجه سرعت انتقال اطلاعات نیز بیشتر خواهد شد.
از سوی دیگر با کوتاه تر شدن طول موج ،پرتوی لیزر ، امکان خواندن اطلاعاتی که فاصله ی آنها از هم بسیار کم است نیز وجود خواهد داشت.
به این ترتیب اطلاعات را به صورت فشرده تری روی سی دی ها رایت کرد .
همانند عرضه ی نخستین نسل DVD ها به بازار که دارای دو فرمت متفاوت بود.این نسل جدید نیز با دو فرمت به صورت بسیار محدود به بازار ارائه شده است که عبارتند از دیسک هایی با فرمت (BLUE-RAY DISK) یاBD وHD-DVD .
شرکتهای الکترونیکی و فیلمسازان بزرگ نظیر هالیوود از بدو ورود این دو فرمت جدید هرازگاهی به طرفداری یکی از آنها بر می خیزند و این خود جو موجود را بسیار گرم کرده است و این در فرمت رقیب سر سخت یکدیگرند.
1-5)دیسک های BD یا همان BLUE-RAY (به معنای پرتوی آبی): این دیسک ها فناوری جدید شرکت SONY ژاپن می باشد و شرکت های بزرگ فیلم سازی نظیر Fax Century 20 ، Colombia ،Walt Disney، و...
از آن حمایت می کنند.
دیسک هایی که از این نوع فرمت بهره می برند قادرند به طور معمول 23.5 تا 54 گیگا بایت اطلاعات را در خود جای دهند.این دیسک ها قابلیت انتقال اطلاعات با سرعت 36 مگا بایت در ثانیه را دارا هستند .این دیسک ها (BD) بر خلاف رقیب خود یعنی HD-DVD هیچ نقطه ی مشترکی با فناوری به کار رفته در دیسک های قبلی و قدیمی ،نظیر DVD های نسل اول ندارند.دیسک هایی که با این نوع فرمت سازگاری دارند از مواد خاصی که حساسیت بیشتری به لیزر آبی دارند ،ساخته شده است.
در فرمت BD از سه عامل برای افزایش ظرفیت سی دی ها استفاده می شود که عبارتند از : 1.
پرتوی لیزر آبی 405 نانو متری 2.
استفاده از دهانه ی بزرگتر چشم لیزر 3.
فشرده کردن فاصله ی رایت اطلاعات بر روی سطح دیسک.
شرکت Sony برای فراگیر شدن استاندارد جدید خود از ابتدای کار شروع به تبلیغات فراوان کرده است،بطوری که یوکینوری کاواچی مدیر شرکت سونی برای توسعه BD به بیش از پنجاه شرکت مجوز ساخت دیسک های Rewriteable BD را داده است.
این استقبال از BD به دلیل مزایای این دیسک ها می باشد.از مزایای BD می توان به موارد زیر اشاره کرد: 1.
ضبط تصاویر با کیفیت بالا و وضوح فوق العاده 2.
پرش فوری به هر نقطه از دیسک 3.
ویرایش یا جابه جایی برنامه های ضبط شده روی دیسک 4.
فهرست سازی 2-5)دیسک های HD-DVD : این فناوری توسط دو شرکت TOSHIBA وNEC ایجاد شده است و تعدادی از استودیو های معروف نظیر:Universal Pictures ، New Line Cinema ، Sanyo ، Paramount ، و ...
از آن حمایت می کنند.مزیت HD-DVD آن است که از شیوه ی ساخت DVD های تجاری پیروی می کند.
در نتیجه با همان تجهیزات قابل تولید است که از این نظر ، اقتصادی عمل می کند.
این دیسک ها در واقع نوع پیشرفته ی DVD های رایج هستند .این فناوری با تلفیقی از مدلهای قبلی و فناوری لیزر آبی توانسته است گنجایش 15 گیگا بایستی را برای دیسک ها به ارمغان بیاورد.
موادی که برای ساخت دیسک ها با فرمت HD-DVD استفاده میشود همان مواد مورد استفاده در مدلهای قبلی است و از این نظر شرکت های ساخت دیسک های DVD رغبت بیشتری نسبت به تولید این مدل پیدا کرده اند .
6) نتیجه: حال اگر قصد دارید که شما هم از این دیسک ها استفاده کنید هرگز دست پاچه نشوید چون تا چندین سال بعد دی وی دی های معمولی جواب کاربران را می دهد و از الان به فکر خرید دیسکهای نسل دوم نباشید .در مورد خرید درایو های DVD هم حتماً دقت کنید تا حداقل درایوی را بگیرید که دست کم تمامی فرمت های رایج نسل اول را بخواند تا بعد دچار مشکل و نا کار آمدی دستگاه تان نشوید.
با تشکر رضا حیدری روش دستیابی در این نوع دیسک ها بصورت تصادفی بوده و امکان خواندن و نوشتن اطلاعات بر روی آنان وجود خواهد داشت.
رسانه ذخیره سازی فوق، دارای ویژگی های زیر میباشد : - برخلاف رسانه ذخیره سازی Tape که داده ها بصورت ترتیبی خوانده میشوند ،در دیسک های دیویدی-RAM، داده ها نظیرهارد دیسک بصورت تصادفی خوانده میشوند.این نوع دیسک های دیویدی، رسانهای ایده آل بمنظور ذخیره سازی حجم بالائی از اطلاعات و Backup میباشند.
- میتوان بیش از یکصد هزار مرتبه اطلاعات را بر روی آنان نوشت ( بازنویسی مجدد ) - عمر مفید آنان یکصد سال برآورد میشود.
- بمنظور خواندن و نوشته اطلاعات بر روی این نوع دیویدی، میبایست از درایوهای دیویدی-R/RAM استفاده گردد.
[ویرایش] دیویدی-ROM از این نوع دیویدی میتوان صرفاً بمنظور خواندن استفاده گردد.
فیلمهائی که خریداری و یا اجاره میشوند، بر روی این نوع رسانه ذخیره میگردند.
[ویرایش] دیویدی-R / دیویدی+R بر روی این نوع دیویدی، میتوان صرفا" یک مرتبه اطلاعاتی را ذخیره نمود ( نوشتن یک مرتبه ).
از رسانه ذخیره سازی فوق، بمنظور ذخیره دادههای گرافیکی با ظرفیت بالا، ویدئوهای موزیک، صوت و فیلم استفاده میگردد.
امکان نوشتن اطلاعات بر روی این نوع دیویدی صرفا" یک مرتبه وجود دارد.
خصوصیات دیویدی-R : بمنظور نوشتن اطلاعات بر روی این نوع دیویدی میبایست از درایوهائی با نوع R - وبرای خواندن اطلاعات از درایوهای R - و R + استفاده گردد.
خصوصیات دیویدی+R : بر روی این نوع دیویدی میتوان یک ویدئو به مدت دو ساعت در حالت SP و یا چهار ساعت در حالت EP را ذخیره نمود.
بمنظور نوشتن بر روی رسانه ذخیره سازی فوق، میبایست از درایوهائی با نوع R + و برای خواندن اطلاعات از درایوهای R - و یا R + استفاده گردد.
[ویرایش] دیویدی-RW / دیویدی+RW دیویدی-RW یا دیویدی+RW .بر روی این نوع دیویدی، امکان نوشتن اطلاعات بدفعات وجود دارد( نوشتن چندین مرتبه ) .از رسانه ذخیره سازی فوق، بمنظور ذخیره دادههای گرافیکی با ظرفیت بالا، ویدئوهای موزیک، صوت و فیلم استفاده میگردد.
بر روی این نوع دیویدی میتوان تا یکهزار مرتبه اطلاعاتی را ذخیره نمود.
خصوصیات دیویدی-RW : بمنظور نوشتن اطلاعات بر روی این نوع دیویدی میبایست از درایوهای R - و برای خواندن اطلاعات از درایوهائی R - و یا R+ استفاده گردد.
خصوصیات دیویدی+RW : این نوع دیویدی قادر به ذخیره سازی دو ساعت اطلاعات MPEG2 میباشند.
بمنظور نوشتن اطلاعات بر روی این نوع دیویدی میبایست از درایوهای R + و برای خواندن اطلاعات از درایوهائی R - و یا R+ استفاده گردد.
[ویرایش] ویژگی های دیویدی از مهمترین ویژگی های مرتبط با دیویدی، میتوان به موارد زیر اشاره نمود : [ویرایش] دیویدی با قابلیت نوشتن یک مرتبه درایو دیویدی انتخابی، میبایست قادر به ذخیره سازی اطلاعات بر اساس یکی از دو فرمت رقابتی موجود باشد : دیویدی-R ( حمایت شده توسط درایوهای دیویدی-RAM و دیویدی-R و تمامی درایوهای دیویدی-RW ) و دیویدی+R ( حمایـت شده توسط آخرین تکنولوژی مربوط به درایوهای دیویدی+RW ).
در حال حاضر بالاترین سرعت برای درایوهای دیویدی-R و دیویدی+R معادل 4X میباشد.
در درایوهای دیویدی-R قبلی، حداکثر سرعت 2X و در درایوهای دیویدی+R حداکثر سرعت 4 / 2 بوده است.
رسانه ذخیره سازی با قابلیت نوشتن یک مرتبه، بهترین گزینه برای ایجاد ویدئوی های دیویدی بمنظور استفاده در یک player میباشند.
کارشناسان فنی برآورد نمودهاند که دیویدی های با قابلیت نوشتن یک مرتبه، با 85 درصد player های مطرح، سازگار میباشند.
دیسکهائی که دارای سرعت 4X میباشند را نمیتوان در درایوهای قدیمی دیویدی-R/-RW با سرعت 2X ،استفاده نمود.
تعداد زیادی از درایوهای فوق، تولیده شده توسط Pioneer، در زمان استفاده از دیسک های 4X دچار مشکل میگردند.
بدین منظور، میتوان fireware مربوطه را از سایت Pioneer دریافت و با ارتقاء سیستم، مشکل فوق را برطرف نمود.
[ویرایش] دیویدی با قابلیت نوشتن چندین مرتبه فرمت این نوع دیسک ها دیویدی+RW، دیویدی-RW و دیویدی-RAM میباشد.
فرمت دیویدی-RAM دارای سازگاری بمراتب کمتری نسبت به دو فرمت دیگر بوده ولی برای گرفتن Backup مناسب میباشد.
.دیویدی -RAM به دو صورت با محافظ ( بصورت کارتریج ) و بدون محافظ در دسترس میباشد.
اکثر درایوهای دیویدی-RW دارای سرعت کمتری نسبت به دیویدی+RW میباشند.
سرعت ذخیره ( نوشتن ) اطلاعات که بر روی رسانههای ذخیره سازی دیویدی-R بالغ بر 4X میباشد در دیسک های دیویدی-RW به 2X کاهش پیدا میکند.کارشناسان بر آورد نمودهاند که بیش از شصت درصد از دیسک های دیویدی-RW و دیویدی+RW با دیویدی Player و داریوهای دیویدی، سازگار میباشند.
[ویرایش] درایوهای داخلی در مقابل درایوهای خارجی قیمت درایوهای داخلی کمتر از درایوهای خارجی میباشد.درایوهای خارجی از اینترفیس های( FireWire(IEEE1394 و یا USB 2.0 بمنظور ارتباط با کامپیوتر استفاده مینمایند .برخی تولید کنندگان از دو اینترفیس فوق در محصولات خود استفاده مینمایند.
[ویرایش] ذخیره اطلاعات بر روی دیسک های CD-RW اکثر درایوهای دیویدی با قابلیت نوشتن مجدد، قادر به نوشتن اطلاعات بر روی دیسک های CD-R و CD-RW میباشند( قابلیت فوق، در درایوهای دیویدی-RAM و دیویدی-R وجود ندارد).سرعت ذخیره سازی در درایوهای فوق پائین میباشد، مثلا" درایودیویدی-RW مدل DVR-A04 ،مربوط به شرکت Pioneer اطلاعات را بر روی دیسک های CD-R با سرعت 8X ذخیره مینماید.درایوهای مدل DRU-510A تولید شده توسط شرکت سونی، قادر به ذخیره سازی اطلاعات با سرعت 24X میباشد .
[ویرایش] نرم افزار بهمراه تمامی درایوهای عرضه شده، نرم افزارهای لازم نظیر: Sonic's MY دیویدی (ایجاد منوها و تبدیل ویدئوهای آنالوگ به MPEG2 تا بتوان از آنان در یک دیویدی Player استاندارد، استفاده نمود) نیز ارائه میگردد.
تمامی درایوها امکان ایجاد دیویدی های داده را با استفاده از نرم افزارهای ارائه شده نیز فراهم مینمایند.
( نظیر برنامه RecordNow Max که امکان نوشتن داده بر روی یک دیسک با قابلیت نوشتن را فراهم مینماید ).
برخی از تولید کنندگان نظیر HP و سونی نرم افزارهائی را بمنظور ویرایش و Backup گرفتن از اطلاعات بهمراه محصول خود ارائه نموده اند.
[ویرایش] سازگاری دیویدی در بین فرمت های استفاده شده بمنظور نوشتن اطلاعات ( یک مرتبه )، دیویدی-R و دیویدی+R دارای سازگاری مطلوبی با دیویدی Player و درایوهای دیویدی-ROM موجود، میباشند.
با توجه به جدید بودن دیسک های دیویدی+R ( قدمت دیویدی-R بمراتب بیشتر میباشد )، ممکن است برخی از درایوهای دیویدی-ROM و یا دیویدی Player قدیمی، قادر به خواندن آنان نباشند.
با توجه به ماهیت تغییر پذیری دیسک های دیویدی با قابلیت نوشتن مجدد، سازگاری آنان کمتر بوده و استفاده از آنان در برخی از درایوهای دیویدی-ROM و یا دیویدی Players میسر نمیباشد.
[ویرایش] سرعت دیویدی [ویرایش] نوشتن یک مرتبه حداقل 1X or 2X دیویدی-R پیشنهادی : 2.4X دیویدی+R or 4X دیویدی-R, 4X دیویدی+R دیسک های دیویدی با قابلیت نوشتن یک مرتبه که دو نوع دیویدی-R و دیویدی+R را شامل میشود، سازگارترین فرمت دیویدی در حال حاضر میباشد .ویژگی فوق ،زمانیکه قصد استفاده از آنان در دیویدی Player ها وجود داشته باشد، حائر اهمیت میباشد.در زمان انتخاب درایو دیویدی لازم است به این نکته دقت شود که درایو انتخابی از نسل قدیمی( نسل اول ) درایوهای دیویدی+RW نباشد.
سرعت، معیار دیگری در انتخاب یک درایو بوده و میبایست درایو انتخابی قادر به حمایت از سرعت 4X باشد.
[ویرایش] سرعت نوشتن اطلاعات بر روی دیویدی با قابلیت نوشتن چندین مرتبه حداقل 1X دیویدی-RAM, 2X دیویدی-RW, 2.4X دیویدی+RW پیشنهادی : 2X دیویدی-RAM, 2X دیویدی RW, 2.4X دیویدی+RW, 4X دیویدی+RW در دیسک های دیویدی-RAM، امکان ذخیره اطلاعاتی بالغ بر 4 / 9 گیگابایت وجود خواهد داشت ( دو طرف دیسک - کارتریج های دیسک ) .مشکل دیسک های فوق ،عدم سازگاری اکثریت آنان با درایوهای دیویدی-ROM میباشد.
دیسک های دیویدی-RW و دیویدی+RW با اکثر درایوهای دیویدی-ROM ها و دیویدی PLAYER ها سازگار میباشند .سرعت ذخیره سازی در دیویدی-RW بمراتب کمتر از دیویدی+RW میباشد.
سرعت درایوهای دیویدی-R میتواند با توجه به رسانه ذخیره سازی استفاده شده متغیر باشد.اکثر درایوهای دیویدی-R دارای سرعت ذخیره سازی معادل 16X میباشند.در مدل های قدیمی و یا درایوهای قابل حمل، صرفا" سرعت 1X و یا 2X حمایت میگردد.
در حال حاضر درایوهای دیویدی-RW و دیویدی-RAM دارای سرعتی معادل 16X میباشند.
[ویرایش] پیوند به بیرون سخت افزار کامپیوتری [ویرایش] منابع دیکشنری کامپیوتر بابیلون سایت www.srco.ir فهرست مندرجات ۱ دیویدی-RAM ۲ دیویدی-ROM ۳ دیویدی-R / دیویدی+R ۴ دیویدی-RW / دیویدی+RW ۵ ویژگی های دیویدی ۵.۱ دیویدی با قابلیت نوشتن یک مرتبه ۵.۲ دیویدی با قابلیت نوشتن چندین مرتبه ۵.۳ درایوهای داخلی در مقابل درایوهای خارجی ۵.۴ ذخیره اطلاعات بر روی دیسک های CD-RW ۵.۵ نرم افزار ۶ سازگاری دیویدی ۷ سرعت دیویدی ۷.۱ نوشتن یک مرتبه ۷.۲ سرعت نوشتن اطلاعات بر روی دیویدی با قابلیت نوشتن چندین مرتبه ۸ پیوند به بیرون ۹ منابع