انتقال اطلاعات
قرن حاضر، قرن اطلاع رسانی و تبادل اطلاعات بین اقصی نقاط جهان امروز، امری اجتناب ناپذیر به شمار می آید. کسانی که با کامپیوتر سروکار دارند دیگر نمی توانند خود را به قلعه و کامپیوتر شخصی خویش محدود سازند و برای کسب جدیدترین اطلاعات علمی، پزشکی، اجتماعی و اقتصادی ناچار به برقراری ارتباط با بانکهای اطلاعاتی در سرتاسر دنیا خواهند بود. لذا اهمیت استفاده از شبکه های کامپیوتری به عنوان ابزار انتقال اخبار در جهان حاضر، هویدا می گردد. بنابراین مطالبی که در فصل جاری مورد بررسی قرار خواهند گرفت به شرح زیر می باشد.
اهداف کلی
آشنایی با دستگاه ها و مسیرهای انتقال اطلاعات
2-آشنایی با اصطلاح شبکه (Network) و انواع آن
3-و آشنایی با اینترنت (Internet) شبکه های جهانی کامپیوتر
4-معرفی روشهای استفاده از کامپیوتر
بدین ترتیب، شما خواننده محترم و گرامی می توانید. با استفاده از یک کامپیوتر و به کارگیری امکانات سخت افزاری مورد نیاز، از امکانات شبکه های کامپیوتری جهت رفع نیازهای خویش بهره مند شوید. امروزه انتقال اطلاعات نقش مهمی در پردازش داده ها به عهده دارد و سبب می شود که کاربران، کارهای کامپیوتری خود را در منزل یا اداره یا هر مکانی که خط تلفن یا سایر خطوط انتقال اطلاعات در دسترسی باشد، انجام دهنده این امر تأثیر بسزایی در صنعت پردازش داده ها، علی الخصوص در اجتماع، داشته است. انتقال اطلاعات بر حسب تعداد بیشماری از اطلاعات که
می توانند در ثانیه منتقل شوند(بیت در ثانیه) اندازه گیری می شود و واحد آن باد است. انتقال اطلاعات همچنین بر حسب کاراکتر در ثانیه نیز اندازه گیری می شود. جهت انتقال اطلاعات نیاز به دستگاه هایی است ک بتواند سیگنال دیجیتال را به آنالوگ و بلاعکس تبدیل نماید. و یکی از این دستگاه ها «مودم» نام دارد.
«مودم»
مودم یکی از دستگاه هایی است که برای انتقال اطلاعات بین کامپیوترها از طریق کانال هایی مخابراتی به کار می رود. مودم یک دستگاه modulation- Dimodulat و کلمه مودم از این دو کلمه گرفته شده است. زمانی که یم کامپیوتر می خواهد اطلاعاتی را به کامپیوتر دیگر منتقل کند یک مودم در سر راه خطوط ارسالی قرار می گیرد تا بتواند از پالس هاس دیجیتالی یا به عبارت دبگر اطلاعات رقمی را به صورت سیگنال های انالوگ تبدیل کند، که این عمل را مدوله کردن می گویند. سپس سیگنال های آنالوگ را می توان از طریق خطوط تلفن، فیبر نوری، کبل کواکسیال، مایکروویو، ماهواره های مخابراتی و غیره انتقال داد. با استفاده از یک بشقاب خیلی کوچک یا آنتن دریافت کرده. کامپیوتر که می بایست اطلاعات را دریافت کند نیز از یک مودم دیگر استفاده می کند تا بدین وسیله سیگنال آنالوگ را مجددا به صورت پالس های دیجیتال تبدیل کند که این عمل را دمدوله کردن گویند.
انتقال اطلاعات بین کامپیوترها
برای تبادل اطلاعات بین دو کامپیوتر که نزدیک به یکدیگر باشند یک کابل کفایت می کند، ولی برای انتقال اطلاعات از راه دور ابتدا باید علایم دیجیتال به سیگنال های آنالوگ، مانند امواج صوتی، تبدیل شود قابلیت انتقال توسط خطوط تلفن را پیدا کند، این محل توسط دستگاههای به نام مودم صورت می گیرد.