تاریخ اینترنت
Jump to: navigation, search
در سال 1968 میلادی وزارت دفاع امریکا برای برقراری ارتباط بین پژوهشگرانی که در طرحهای دفاعی کار میکردند و شبیه سازی یک حمله هسته ای و به منظور منابع اطلاعاتی به طور مشترک به فکر راه انداختن شبکهای کامپیوتری افتاد، این شبکه که به ARPANET معروف شد ابتدا فقط چهار کامپیوتر را به هم متصل میکرد، ولی خیلی زود صدها کامپیوتر را فرا گرفت. در اوایل سالهای ۸۰ میلادی ARPANET به INTERNET تبدیل شد که شبکههای کامپیوتری در موسسات آموزشی و تحقیقاتی امریکا با پشتیبانی بنیاد ملی علوم امریکا به یکدیگر متصل شدند. سپس مراکز علمی اروپا و سایر کشورها نیز به آن پیوستند. این شبکه که ابتدا فقط به منظور برقراری ارتباط این متفکران و پژوهشگران در نظر گرفته شده بود از آغاز دهه ۹۰ میلادی، شرکتها و موسسات صنعتی و اقتصادی را نیز به درون خود راه داد و دیگر به یک شبکهٔ عمومی برای استفادههای گوناگون تبدیل شد .
اینترنت امروزه علاوه بر آن که یک وسیله ارتباطی است، امکان دسترسی به منابع اطلاعاتی نیز درآن فراهم است و جنبههای مختلف زندگی بشر با دهها مورد استفاده، را تحت تأثیر خود قرار دادهاست از جمله تجارت و اقتصاد با فروشگاههای الکترونیکی، آموزش از راه دور و مدارس هوشمند، پزشکی از راه دور، ادارات بدون کاغذ و موارد گوناگون دیگر، از این جمله هستند.
Jump to: navigation, search
این مقاله به تمیزکاری نیاز دارد. لطفاً آن را تا جایی که ممکن است، از نظر املا، انشا، چیدمان و درستی بهتر کنید. پس از این کار، این الگو را از بالای مقاله حذف کنید. محتویات این مقاله ممکن است غیرقابل اعتماد و نادرست یا جانبدارانه باشند یا قوانین حقوق پدیدآورندگان را نقض کنند.
اینترنت (The Internet) را باید بزرگترین سامانهای دانست که تا کنون به دست انسان طرّاحی، مهندسی و اجرا گردیدهاست. این شبکهٔ عظیم جهانی، در ابتدا، با انگیزهٔ همکاری، دسترسی چند سویه به منابع و مهارتهای محاسباتی، و امکانپذیری کار در زمینههای بینرشتهای (interdisciplinary) علوم و مهندسی شروع شد (در اواخر سال ۱۹۶۰ (میلادی)). تنها از اواسط دهه ۱۹۹۰ است که اینترنت به صورت یک شبکهٔ همگانی (public) و جهانی (world wide) درآمدهاست. وابسته شدن تمامی فعّالیّتهای بشر به اینترنت در مقیاسی بسیار عظیم و در زمانی چنین کوتاه، حکایت از آغاز دوران تاریخی نوینی در عرصههای گوناگون علوم، فنآوری و به خصوص در نحوهٔ تفکّر انسان دارد.
شواهد زیادی در دست است که از آنچه اینترنت برای بشر خواهد ساخت و خواهد کرد، تنها مقدار بسیار اندکی به واقعیّت درآمدهاست.
اینترنت آینده (New generation Internet)
بزرگترین دشواریهای فنّی در اینترنت آینده را پیچیدگی (complexity)روزافزون سیستم و مسائل مربوط به مقیاس پذیری (scalability)آن تشکیل میدهد. به زبان علمی ساده، سامانههایی را پیچیده میخوانیم که درآنهااجزاء متعدّدی درمقیاسهاواندازههای متفاوت به همکاری میپردازند، به گونهای که هیچ یک ازآنها کماهمّیّت ترازدیگری نیست. فنآوری خدمات وب (web services)به منظور مدیریت مؤثّرتر پیچیدگی، و نیز بهبودمقیاسپذیری اضافه گردیدهاست.برای برخورد با مشکل مقیاس پذیری اینترنت، W۳C اقدام به ایجاد XML کرد که یک محصول شرکت مایکروسافت است.