دانلود تحقیق بانک اطلاعاتی جدید

Word 265 KB 17481 49
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • تاریخچه تلفن در ایران
    ارتباط تلگرافی تهران – تبریز در سال 1240 برقرار شد و سال بعد نیز خط تلگراف تهران – گیلان شروع به کار کرد.

    برای نخستین بار ارتباط تلگرافی ایران با روسیه از طریق اتصال خط تهران – تبریز با شبکه تلگرافی روسیه در سال 1242 برقرار شد و امپراطور روسیه و پادشاه ایران ، تلگرافهای شادباشی مبادله کردند.


    در سال 1252 اداره تلگراف پس از جدا شدن از وزارت علوم به وزارت تلگراف تبدیل شد.
    درسال 1265 شمسی مصادف ب ا1886 میلادی ، برای اولین بار در ایران ، یک رشته سیم تلفن بین تهران و شاهزاده عبدالعظیم به طول 7/8 کیومتر توسط بوآتال بلژیکی که امتیاز راه آهن ری را داشت کشیده شد ولی در واقع مرحله دوم فن آوری مخابرات در تهران از سال 1268 شمسی یعنی 13 سال پس از ارتباط تلفنی بین دو ایستگاه ماشین دودی تهران و شهری آغاز شد.




    بانک نرم افزار
    پس از بین کامرانیه (شمیران) و عمارت وزارت جنگ در تهران و سپس بین مقر ییلاقی شاه قاجار (سلطنت آباد سابق) و عمارت سلطنتی تهران ارتباط تلفنی دایر شد.

    وزارت تلگراف
    در سال 1287 شمسی با وزارت پست ادغام و به نام وزارت پست و تلگراف نامگذاری شد.در سال 1202 شمسی قراردادی برای احداث خطوط تلفنی زیر زمینی با شرکت زیمنس و هالسکه منعقد است وسه سال بعد درآبان ماه 1305 شمسی تلفن خودکار جدید بر روی 2300 رشته کابل در مرکز اکباتان آماده بهره برداری شد.
    درسال 1308 شمسی امور تلفن نیز تحت نظر وزارت پست و تلگراف قرار گرفت و به نام وزارت پست و تلگراف و تلفن نامگذاری شد.
    مرکز تلفن اکباتان درسال 1216 شمسی به 6000 شماره تلفن رسید و دو سال بعد بهره برداری شد و در سال 1337 به 13 هزار شماره توسعه یافت.
    خطوط تلفن جدید (کاربر) نیز پس از شهریور 1320 مورد بهره برداری قرار گرفت و ارتباط تلفنی بین تهران و سایر شهرها گسترش یافت و مراکز تلفنی تهران یکی پس از دیگری تاسیس شد.

    ارتباط بین شهری (راه دور)
    در هر ارتباط بین شهری اپراتورها با گرفتن پیش شماره صفر و کد شهر مورد نظر و شماره مشترک مورد تقاضا میتوانند با مقصد مورد نظر خود تماس حاصل نمایند.

    بطور خلاصه هر مشترک برای دسترسی به مشترکین به شهری می بایست بطرق زیر عمل نمایند:
    «گرفتن پیش شماره صفر + کد شهر یا شهرستان + شماره مشترک»
    لازم به ذکر است با توجه به مکانزاسیون ارتباط بین شهری کلیه مراحل ثبت شماره مشترک شماره گیری ثبت زمان شروع و پایان ، مدت مکالمه و محاسبه مبلغ مکالمه توسط کامپیوتر محاسبه میگردد.
    (حداقل مکالمه داخل کشور (5) پالس می باشد)

    ارتباط بین الملل (خارجه)
    در ارتباط بین الملل اپراتورها بایستی از پیش شماره دو صفر استفاده نموده و برای دسترسی به مقصد مورد نظر ابتدا پس از گرفتن عد دو صفر بایستی بلافاصله کد کشور مقصد و پس از آن کد ایالت یا شهر مورد درخواست سپس شهر یا شهرستان یا ناحیه ایکه مشترک مورد تقاضا قرار دارد را بگیرند تا بمقصد دسترسی یابند بطور خلاصه برای ارتباط بین الملل بایستی به طریق زیر عمل گردد.
    پیش شماره دو صفر + کد کشور + کد ایالت یا شهر یا شهرستان یا ناحیه ایکه موردقاضاست + شماره مشترک

    انواع ارتباطات
    ارتباطات توسط اپراتورها دربخش مورد تحلیل به دو روش مستقیم و غیر مستقیم صورت می پذیرد.
    ارتباط مستقیم یا همان ارتباط خودکار بین شهری اتوماتیک ارتباط توسط TAS,FX در ارتباط خودکار بین شهری پس از کدگیری از طریق کانالهای STD با شهرستانهای مقصد ارتباط برقرار میگردد.
    ارتباط مستقیم یا همان ارتباط خودکار بین شهری اتوماتیک ارتباط توسط TAS,FX در ارتباط خودکار بین شهری پس از کدگیری از طریق کانالهای STD با شهرستانهای مقصد ارتباط برقرار میگردد.

    در ارتباط FX ارتباط اتوماتیکی است که جهت سهولت شماره گیری بوق آزاد تلفن شهری شهرستان B را به شهرستان A بطور دو سیمه وصل شده و شهرستان A بدون کدگیری مشابه یک شهرستان B اقدام به شماره گیری می نماید.

    البته مواردی نیز وجوددارد که ارتباطات دو طرفه بوده که در آنصورت از تجهیزات دو طرفه استفاده میگردد.

    ارتباط TAS (Trunk access Set) یا دستگاه دستیابی به خطوط بین شهری که اپراتورها بدون گرفتن صفر اول قادر به شماره گیری بین شهری و بین الملل بوده و اپراتور بدون دریافت بوق آزاد شماره گیری مینماید و همواره برایش صفر آزاد میباشد.

    در این نوع از ارتباط اپراتور میتواند با اضافه کردن صفر با اپراتور شهرستان دیگر تماس برقرار مینماید.

    ارتباط غیر مستقیم توسط کانالهای مانوئل ی ازنگ خور (دستی) و ترانزیت صورت می پذیرد.

    ارتباط مانوئل یا Ring done (زنگ خور) که بصورت مخفف RD در بین اپراتورها معروف میباشد این نوع ارتباط ما بین دو نقطه دایر میگردد معمولاً طرفین مکالمات ،اپراتورهای مخابراتی بوده که پس از ارسال علائم خبری توسط اپراتور مبداء نقطه مقابل آگاه شده و مکالمات را با واسطه برقرار می نماید.

    ارتباط ترانزیت بجهت اینکه بعضی از کشورها بصورت مستقیم قابل دستیابی نبوده و معمولاً ارتباطات آن توسط کشور ثالثی صورت می پذیرد.

    انواع مکالمات 1- شخص به شخص 2- هرکس 3- قبول پرداخت هزینه در مقصد توسط مخاطب در ارتباط بین الملل چنانچه متقاضی مخاطب خود را در کشور مورد نظر مشخص نکرده و بگوید باهر شخص که به تلفن جواب دهد ، مکالمه هر کس خواهد بود و مکالمه از لحاظ برقراری ارتباط محاسبه میگردد.

    چنانچه متقاضی مایل باشد که با شخص بخصوصی در کشور مقصد مکالمه نماید مکالمه را بصورت شخص به شخص نموده و اپراتور می بایستی نام و مشخصات کامل مخاطب و در صورت داشتن داخلی مخاطب را در قبض ثبت نام نماید و بهای مکالمات شخص به شخص بدلیل صرف وقت اشغال بیشتر از مکالمات هر کس خواهد بود.

    در صورتی که متقاضی دو مبدا و اعلام نماید که مخاطبش در مقصد هزینه مکالمه را تقبل خواهد نمود اپراتور پس از شماره گیری و گرفتن تائیدیه از مخاطب مبنی بر پذیرش هزینه از طرف وی پس از ثبت اطلاعات ارتباط را برقرار مینماید در صورتی که مخاطب در مقصد هزینه را نپذیرد ارتباط قطع و مورد متقاضی اعلام میگردد.

    طریقه شماره گیری: اپراتور می بایست در هنگام شماره گیری به نکات زیر توجه داشته باشند تا علاوه بر صرفه جوئی در وقت و اشغال بیمورد دستگاهها آسانتر به مقصد مورد نظر دسترسی یابند اصول شماره گیری خطوط شهری مراکز تلفنی عبارت است از قطع و وصل نمودن دو رشته خط برقرار شده بوسیله نمره گیر دستگاه تلفن بدین نحو که توسط نمره گیر برای گرفتن عدد یک یک بار و عدد 5 پنج بار دو رشته a,b به هم قطع و وصل میگردند.

    اصطلاحاً هر قطع و وصل یک پالس یا پولز گفته می شود .پولز به دو قسمت نا مساوی 60 و 40 که بصورت مکانیکی یا الکتریکی توسط نمره گیر ایجاد میگردد 60 ثانیه زمان وصل خط a,b و 40 میلی ثانیهع زمان قطع تعیین شده است.

    الف: درهنگام شماره گیری بایستی حتماً شماره ها بدون وقفه و پشت سر هم گرفته شود زیرا اگر بین شماره ها وقفه ایی ایجاد گردد حداکثر 3 تا 5 ثانیه دستگاههای ارتباطی مدار را قطع بوق اشغال را به گوشی ارسال میدارند زیرا بهای خطوط بین الملل زیاد بوده و نبایستی لحظه ای بدون استفاده از متقاضی باشد.

    ب: به جهت اینکه در هنگام شماره گیری دچار شک و تردید و یا فراموشی درثبت شماره مورد تقاضا نگشته و از بوجود آمدن هرگونه مغایرت آتی بین اداره حسابداری ، دفتر و اطلاعات ارسالی مراکز تلفنی جلوگیری بعمل آورده در ابتدا ورود متقاضی شماره گیری گردد.

    پ: حتماً قبل از شماره گیری درستی شماره مقصد را جویا شوید زیرا اگر به مشترکی در خارج اشتباهاً زنگ بزنید بهای مکالمه بحساب دفتر منظور خواهد شد.

    بمحض اطلاعا از چنین مواردی سریعاً مکالمه را قطع و موضوع را به پیمانکار اطلاع داده و درقسمت گزارش مکالمه قبوض توضیح کامل را ثبت نمائید.

    ت: صدای بوق زنگ خوردن به مشترک مقصد در بعضی کشورها با صدای بوق زنگ خوردن در ایران متفاوت است به محض شنیدن صدای زنگ خوردن به مشترک خارج بایستی حداکثر بین 20 الی 30 ثانیه صبر کرده که مشترک مورد تقاضا به تلفن پاسخ دهد درغیر اینصورت بایستی خط را سریعاً قطع کرده و بعداً مجدداً شماره گیری نماید.

    ث: در هنگام شماره گیری گاهی ممکن است با نوار ضبط صوت که روی خط قرار دارد برخورد نمائید این نوار غالباً اطلاعیه یا خبری را حامل میباشد که حاکی از اشغال بودن خطوط و یا دستگاهها در اثر بالا بودن ترافیک بودئه واز مشترک خواسته میشود که خط را قطع کرده و پس از چند لحظه مجدداً شماره گیری بنماید و یا حاکی از اشتباه بودن شماره میباشد و یا حاکی ازاین موضوع میباشد که تعداد رقم از حد نصاب کمتر بوده یا در مورد قطع بودن یا تعویض شماره باشد.

    اپراتور بلافاصله که حداکثر نبایستی بیشتر از ده ثانیه باشد اقدام به قطع خط و ثبت چگونگی گزارش مکالمه بنماید.

    ج: درصورتی که تقاضای گذاشتن پیام از تماس گیرندگان توسط مشترک مقصد روی نوار خط مکالمه بود اپراتور باید بلافاصله متقاضی مبداء را در جریان پیام گذاشته و نظر او را نسبت به گذاشتن پیام یا نگهداشتن آن را جویا شود .

    در صورتی که متقاضی پیام بگذارد حداقل مکالمه سه دقیقه میباشد و برای محاسبه خواهد گردید و در صورت عدم تمایل وی در گذاشتن پیام اپراتور در قسمت گزارش مکالمه قبض بین الملل موضوع عدم تمایل وی را ثبت و با اعلام نوار روی خط بود مکالمه مذکور را ابطال می نماید.

    بهای مکالمات با توجه به اینکه بهای مکالمات در کامپیوتر مخصوصاً اطلاعات مربوط به شماره متقاضی «مبدا» و شماره مشترک مورد تقاضا «مقصد » و تاریخ برقراری مکالمه ، ساعت ، دقیقه و ثانیه برقراری مکالمه ثبت می گردد به محض اینکه مشترک مقصد گوشی را بردارد (یعنی به مکالمه پاسخ دهد) مجدداً در کامپیوتر تاریخ ، ساعت ، دقیقه و ثانیه شروع مکالمات ثبت می گردد وبه محض پایان مکالمه بلافاصله کامپیوتر تاریخ ، ساعت ، دقیقه و ثانیه را باز ثبت میگردد و به محض پایان مکالمه بلافاصله کامپیوتر تاریخ ، ساعت ، دقیقه و ثانیه را باز ثبت نموده و بعداً اداره حسابداری باهمین اطلاعات موجود کامپیوتری شرکت مخابرات اقدام به بررسی تک تک قبوض ارسالی توسط دفاتر می نماید با توجه به اینکه هنوز مکانیزاسیون مکالمات بین الملل مراحل اجرایی شدن خود رابه پایان نرسانده و مکالمات مذکور توسط اپراتور و بصورت دستی محاسبه میگردد ضرورت دارد که اپراتورهای دفاتر با توجه به موارد فوق الذکر نسبت به ثبت ساعت مراجعه متقاضی ثبت زمان شروع و پایان مکالمه دقت لازم با بنمایند.

    قیمت پایه نرخ مکالمات بین الملل برای هر دقیقه مکالمه کشورهای مختلف توسط اداره بررسیهای اقتصادی اعلام و طی لیستی توسط اداره حسابداری به دفاتر اعلام می گردد.

    بهای مکالمات خارج از کشور در روز و شب یکسان میباشد.

    در مکالمات بین شهری نرخ مکالمات پالسی بوده که در روزهای تعطیل و غیر تعطیل با هم متفاوت میباشد (در روزهای تعطیل و ساعات پایانی نیم بهاء میباشد) تعداد پالس های مصرفی درسیستم سوئیچینگ مراکز مخابراتی محاسبه و توسط جریان 16khz بسوی دفاتر ارسال میگردد و برنامه های نرم افزاری تعبیه شده در دفاتر نیز عیناً گزارش مراکز مخابراتی را بازخوانی و باطلاع کاربر میرسانند.

    نرخ پالس × تعداد کارکرد کنتور = بهای مکالمه داخله سیگنال 16khz جریان سیگنال 16khz یکی از اصلی ترین بخش های ارتباطی و پل اصلی بین مراکز مخابراتی و برنامه تعبیه شده در دفاتر بوده و دو کار مهم انجام می دهد.

    سال پالس انسرینگ بهم به معنای مشخص شدن برقراری ارتباط ارسال پالس در فواصل زمانی مختلف که میتوان به وسیله آن مبلغ مکالمه را مشخص نمود.

    رزرو و مکالمات خارج از کشور اپراتورها باید مشخصات لازمه زیر را در قبوض بین الملل که توسط اداره حسابداری اداره کل خدمات حخابراتی در اختیار دفاتر قرار میگیرد را ثبت نمایند.

    1- تاریخ 2- نام کشور 3- نام شهر یا ایالت یا کد شهر 4- شماره تلفن مخاطب 5- شماره داخلی یا شماره اتاق مورد درخواست متقاضی (این بخش در صورت درخواست مشتری صورت میگیرد).

    6- نام گوینده 7- نام مخاطب (درصورت درخواست متقاضی برای داشتن مکالمه شخص به شخص) 8- ساعت رزرو و مکالمه و در پایان در کادر مربوطه به اپراتور کد و یا نام خود را درج نماید دفاتر میتوانند کلیه ارتباطات مستقیم و غیر مستفیم خود را درصورت تقاضای کتبی از طریق اپراتورهای 195 و 126 رزرو نمایند و درصورت انجام مکالمه بمیزان 25% از سهم پیمانکار از مبلغ در آمد قبوض مربوطه کسر می گردد و در صورتی که مکالمه انجام نپذیرد هیچ مبلغی از وی دریافت نخواهد شد.

    وظایف اپراتور 1- ارسال نمودن قبوض روز قبل به انضمام پرینت مکالمات داخله و فیش های بانکی واریزی به اداره حسابداری 2- آماده سازی پول خورد به اندازه کافی جهت تسویه حساب کامل به مراجعین 3- نظارت بر چگونگی نحوه کار برنامه در حال کار به منظور حصول اطمینان از رعایت نرخهای مصوب و صحت عملیات در حال اجراء 4- تائیدیه و امضاء قبوض مخدوش احتمالی 5- برقراری ارتباط تلفنی گوینده بامقصد (مخاطب) و ثبت زمان شروع مکالمه و بکار انداختن کورنومتر وکنار رفتن از روی خط در ارتباط بین الملل 6- دقت درثبت اعداد متشابه به البیان مانند (2 و 9 و یا 7 و 8) 7- حضور بموقع و روشن نمودن دستگاه راس ساعت موظف 8- اطمینان حاصل نمودن از سلامت UPS 9- فراهم نمودن رسید دستی به اندازه کافی که در مواقع خرابی پرینتر مورد استفاده قرار میگیرد 10- پشت نمره کردن قبوض بین الملل 11- دقت در مواردی مانند نبودن مخاطب ، جواب ندادن داخلی و استنکاف مخاطب 12- تفکیک نمودن مبالغ کارکردی 13- گرفتن پرینت ریز مکالمات در پایان ساعت موظف از سیستم 14- چک کردن کابین و گوشیها 15- فراخوان مودبانه متقاضیان به کابین و یا جهت تسویه حساب مفهوم بانک اطلاعاتی 1-1: تعریف بانک اطلاعاتی بانک اطلاعاتی مجموعه ای سازمان یافته از اطلاعات و داده های مرتبط به هم است.

    داده ها عبارتند از حقایق و ارقام یک موضوع خاص و اطلاعات عبارتند از نتابجی که ترکیب داده ها حاصل می گردد.

    سازمان ها معمولاً سیستم های اطلاعاتی خود را به دو صورت تشکیل داده از آن استفاده می کنند: الف) استفاده از سیستم های اطلاعات ساده: در این روش داده ها در فایل های جداگانه ای قرار می گیرند و برای استفاده از داده‌های موجود در آن فایل، سیستم های جداگانه ای طراحی می شوند.

    به این نوع سیستم های اطلاعاتی، سیستم پردازش فایل ها می گویند.

    در این سیستم افزونگی وجود دارد که باعث آشفتگی می شود.

    ب)استفاده از بانک اطلاعاتی: در این روش داده های موجود، به صورت مجتمع یا بانک مورد استفاده قرار می گیرد در چنین سیستمی کاربر می تواند بدون سردرگمی و با صرف وقت اندک، اطلاعات مورد نیاز خود را از داده های موجود در مجتمع اخذ کند.

    1-2: مزایای سیستم بانک اطلاعاتی: 1- اشتراکی شدن داده ها 2- کاهش میزان افزونگی 3- در دسترس بودن داده ها 1-3: معایب سیستم بانک اطلاعاتی 1- ممکن است امنیت لازم به مخاطره بی افتد چرا که داده ها متمرکز بوده و این تمرکز آن را آسیب پذیر می سازد.

    2- ممکن است سخت افزار اضافی نیاز باشد.

    1-4: اجزاء تشکیل دهنده بانک اطلاعاتی 1-کاربران: کاربران، کسانی هستند که به نحوی با بانک اطلاعاتی سروکار دارند.

    براساس نوع کاری که کاربران با بانک اطلاعاتی دارند می توان آنها را به سه دسته تقسیم کرد: الف) مدیر یا مسئول بانک اطلاعاتی: مسئول بانک اطلاعاتی کسی است که حق هرگونه تبدیل و تغییر را در بانک اطلاعاتی دارد.

    ب)کاربران نهایی: کاربران نهایی کسانی هستند که حق هیچ گونه تغییر و تبدیل را در بانک اطلاعاتی ندارند.

    بلکه فقط از امکانات آن می توانند استفاده کنند.

    ج)برنامه نویسان کاربردی یا طراح بانک اطلاعاتی: طراحان بانک اطلاعاتی کسانی هستند که بانک اطلاعاتی را ایجاد نموده اند.

    2- نرم افزار: مجموعه نرم افزارهایی که در پایگاه داده مورد استفاده قرار می گیرد.

    3- سخت افزار: عبارت است از: بستر سخت افزاری مورد نیاز مثل cpu و دیسک ...

    4-داده ها: دو خصوصیت مهم دارند: 1-قابلیت اشتراکی شدن: به این معنی که بتوانیم یک قطعه از داده بین کاربران مختلف به اشتراک بگذاریم.

    2-داده دارای جامعیت باشد: یعنی داده ها به صورت صحیح و درست وارد شوند.

    1-5: انواع بانک اطلاعاتی: بانک اطلاعاتی به سه دسته می توان تقسیم کرد: الف) بانک اطلاعاتی هرمی: در این مدل یک موجودیت (مفهوم کلی پدیده، فردی، که در مورد آن می خواهیم صحبت کنیم، Entity یا موجودیت می گوییم) به عنوان پدر و موجودیت دیگر به عنوان فرزند قرار می گیرد که در درون فایل ذخیره می شود.

    هر موجودیت دارای صفت خاصه هایی است صفت خاصه ویژگی جداساز یک نوع موجودیت از نوع دیگر است هر صفت خاصه دارای دو مؤلفه است: 1- اسم صفت خاصه 2- مقدار صفت خاصه در پروژه طراحی و ایجاد بانک اطلاعاتی تاکسی سرویس موجودیت راننده(Driver) دارای صفت خاصه و مقدار صفت خاصه زیر می باشد: تلفن- آدرس- اسم ماشین- پلاک ماشین- نام خانوادگی- نام- شماره راننده: صفت خاصه، 052425-88، پژو 405، 68—619 ب19، احمدی، علی، 100: مقدار صفت خاصه ب)مدل شبکه ای از سه نوع رکورد (رکورد مجموعه ای از فیلدهای مرتبط به هم می باشد و فیلد عبارت است از کوچکترین واحد داده ذخیره شده می باشد) تشکیل می شود که یک رکورد به عنوان کانکتور رابط بین دو موجودیت است و این مدل مبتنی بر لیست پیوندی است.

    ج)مدل رابطه ای بین واژه های داده و اطلاعات تفاوت است.

    داده ها با هم ترکیب می شوند و اطلاعات را بوجود می آورند.

    وقتی از سیستم مدیریت بانک اطلاعاتی کامپیوتر مثل اکسس استفاده می کنیم بانک اطلاعات رابطه ای بهره می بریم.

    در بانک اطلاعاتی رابطه ای، اطلاعات به دسته ها ی مختلفی از داده های مرتبط بهم تقسیم می شوند که هر کدام در جدول جداگانه در فایل ذخیره می شوند.

    در واقع، مفهوم بانک اطلاعاتی در اکسس، مجموعه‌ای از اشیاء هستند که داده ها را ذخیره، دستکاری و بازیابی می کنند.

    1-6: هدف رابطه 1-قابلیت انعطاف: اگر داده ها تغییر کنند، فقط کافی است در یک محل آن تغییرات را اعمال کنیم.

    2-سهولت: ذخیره داده ها به سادگی انجام می شود.

    3-قدرت: ذخیره داده ها در جدول های مرتبط و جدا از هم موجب می شود تا گروه‌بندی، جستجو و بازیابی اطلاعات به روش های گوناگون دستیابی شود.

    4-سهولت مدیریت: بازیابی و مدیریت داده ها در جدول های کوچکتر آسانتر است.

    1-7: نمودار ER (Entity relationship) این نمودار نمایشگر ارتباط بین موجودیتهای یک محیط عملیاتی است و به کمک آن داده های موجود مدل بندی می شوند.

    نمادهای رسم نمودار ER در جدول زیر می‌باشد.

    جدول 1-1: نمادهای رسم نمودار ER 1-8: انواع رابطه: الف) ارتباط یک به یک: در شکل زیر هر استاد یک درس و هر درس فقط توسط یک استاد ارائه می شود البته ممکن است استادی اصلاً درس نداشته باشد یا درسی توسط هیچ استادی این ترم ارائه نگردد: ب)ارتباط چند به یک: در شکل زیر چند استاد ممکن است یک درس را ارائه کنند ولی هر استاد فقط یک درس را ارائه می کند.

    ج)ارتباط چند به چند: در این شکل هر درس ممکن است توسط چند استاد ارائه شود و هر استاد ممکن است چند درس مختلف را ارائه کند.

    1-9: انواع کلید در مدل رابطه ای 1-ابر کلید(S.K) Super Key: هر ترکیبی از صفتها که خاصیت کلید داشته باشد مانند شماره راننده، شماره سرویس، شماره اشتراک، شماره دانشجویی ...

    2-کلید کاندید (G.K) (Candidate key): کلید کاندیدی است که توسط طراح بانک اطلاعاتی انتخاب می شود.

    (کلید کاندید دارای دو ویژگی است:1) یکتایی مقدار به انی معنا که مقدارش در رابطه یکسان نباشد 2)کهینگی اجزایی: به این معنا که با حذف آن یکتایی مقدار از بین برود) 4-کلیدئ فرعی (A.K) (Alternative Key): هر کلید کاندید غیر از کلید اصلی را کلید فرعی می نامند.

    5-کلید خارجی (F.K) (Foreign Key): امکانی است برای ارجاع از یک رابطه به رابطه دیگر و در واقع وسیله ای است بری پیوند داده رابطه های بانک اطلاعاتی با یکدیگر.

    1-10: مراحل بدست آوردن مدل ER تاکسی سرویس: مرحله اول: پیدا کردن نهادهای مرتبط راننده (Driver)، مسافر (Subscriber)، سرویس (Service) مرحله دوم: پیدا کردن خصوصیات هر کدام از نهادها و تعیین کلید اصلی راننده (Driver): شماره راننده، نام، نام خانوادگی، پلاک ماشیم، اسم ماشین، آدرس، تلفن مسافر(Subscriber): شماره اشتراک، نام، نام خانوادگی، جنسیت، آدرس، تلفن سرویس(Service): شماره سرویس، شماره راننده، شماره‌ اشتراک، مسیر، تاریخ، زمان، مبلغ مرحله سوم: تعیین رابطه های لازم و نوع ارتباط راننده با مسافر رابطه ندارد و راننده با سرویس رابطه دارد و رابطه‌ آن یک به چند است.

    مسافر با راننده رابطه ندارد و مسافر با سرویس رابطه دارد و رابطه آن یک به چند است.

    مرحله چهارم: بهینه سازی: در این حالت بهینه می باشد و نیازی به بهینه سازی ندارد.

    مرحله پنجم: تبدیل به حالت Access که در فصل بعدی توضیح داده می شود.

    1-11: نتایج: قبل از ایجاد بانک اطلاعاتی ابتدا باید مراحل طراحی بانک انجام شود و بعد با استفاده از اکسس بانک اطلاعاتی مربوط را ایجاد نمود وقتی اینکار را انجام دهیم بهتر می توان بانک را ایجاد کرد.

    مقدمات بانک اطلاعاتی تاکسی سرویس در ACCESS 2-1: راه اندازی اکسس اکسس را به سه روش می توان راه اندازی کرد: روش اول: در این روش نرم افزار اکسس را در مسیر زیر اجرا می کنیم: Start/ program/ Microsoft access روش دوم: اگر با نرم افزار اکسس زیاد کار می کنیم بهتر است برنامه اکسس را در Desk top قرار دهیم.

    برای این منظور به گزینه: Start/program/Microsoft access رفته و دکمه سمت راست ماوس را کلیک می کنیم تا منویی ظاهر شود.

    در این منو گزینه‌send to را انتخاب می کنیم تا منوی دیگری ظاهر شود.

    در این منو گزینه‌ short cut را انتخاب می کنیم تا میانبری از این برنامه در desktop کامپیوتر ایجاد شود.

    روش سوم:اگر همیشه از نرم افزار اکسس استفاده می کنیم کاری کنیم که هنگام راه اندازی سیستم این نرم افزار اجرا شود و آماده کار گردد.

    برای این کار، آیکن برنامه اکسس را در پوشه‌start up قرار می دهیم.

    2-2: مشخصات فیلدها: هر فیلد دارای چهار مشخصه است: 2-2-1: نام فیلد برای نامگذاری فیلدها از ترکیبی از حروف الفباء و ارقام استفاده می شود که باید با حروف شروع شوند حداکثر می تواند 64 کاراکتر باشد.

    2-2-2: نوع فیلد مشخص می کند که چه نوع داده ای باید در فیلد ذخیره شود.

    در اکسس 9 نوع فیلد داده ها وجود دارد که عبارتند از: 1-TEXT(متنی): این نوع داده از همه متداول تر است و تا 255 کاراکتر یا عدد را می پذیرد این فیلد برای ذخیره داده های مرکب از اعداد و کاراکتر به کار می رود مثل آدرس و توضیحاتی در مورد موضوع.

    اگر فیلدهایی داریم که فقط از اعداد تشکیل شده‌اند ولی بر روی آن ها محسباتی صورت نمی گیرد بهتر است از این نوع انتخاب کنیم.

    2- MEMO(توصیف): از این نوع فیلد برای ذخیره متن های طولانی استفاده می‌شود.

    3-Number(عددی): اگر بخواهیم بر روی فیلدهایی محاسبات انجام دهیم باید آنها را به صورت عددی تعریف کنیم.

    فیلد عددی بر چند نوع است: 1)نوع بایت (Byte) اندازه آن 2 بایت است.

    2)نوع صحیح (Integer) اندازه‌آن دو بایت است.

    3)نوع صحیح بزرگ (long interger) اندازه‌ آن 4 بایت است.

    4)اعشاری (single) اندازه آن 8 بایت است.

    5)اعشاری دقت مضاعف (Double) اندازه آن 16 بایت است.

    6)دهدهی (Decimal) اندازه‌آن به دقت عدد بستگی دارد.

    4- Currency(پولی): برای ذخیره کردن مقادیر پولی، این نوع فیلد را انتخاب می‌کنیم.

    5-Auto number(عدد خودکار): وقتی این نوع فیلد را انتخاب می کنیم اکسس تضمین می کند که محتویات این فیلد در هر رکورد در جدول منحصر به فرد است و می توان به عنوان کلید اولیه مورد استفاده قرار گیرد و به دو صورت تصادفی (Random) و افزایشی (Increment) می باشد.

    6-Date/Time: اگر بخواهیم رکوردها را از نظر زمانی مرتب سازی کنیم این نوع فیلد مفید واقع می شود.

    7-yes/No: برای فیلدهایی که دو وضعیت بلی، خیر (درستی و نادرستی) داشته باشند.

    8-Loe object: وقتی بخواهیم شیئ را وارد کنیم یا به شیئ از منبع دیگر اشاره نماییم از این نوغ فیلد استفاده می کنیم.

    با استفاده از این فیلد می توانیم داده ها را از اشیائی مثل صفحه گسترده اکسل، سند word، ...

    بدست آوریم.

    9-Hyper link: وقتی می خواهیم فیلد را به جای پرش کند یا به اینترنت وصل شود آدرس در این فیلد ذخیره می شود.

    2-2-3: توصیف متنی که در این فیلد می نویسیم، هدف فیلد را بیان می کند.

    وقتی این فیلد را در فرمی انتخاب می کنیم، محتویات این فیلد در نوار وضعیت اکسس نمایش داده می‌شود.

    2-2-4: خواص فیلد مشخص می کند مقادیر چگونه در فیلدها ذخیره و نمایش داده شوند.

    هر نوع فیلد، مجموعه خاصی از خواص را دارا است.

    جدول زیر نشان می دهد چه فیلدهایی می‌توانند چه خواصی داشته باشند.

    جدول 2-1: خواص فیلدها: آشنایی با جدول (TABLE)‌های تاکسی سرویس 3-1: ایجاد جدول رکوردهای مرتبط به هم در یک جدول قرار می گیرند.

    به عبارت دیگر جدول مجموعه‌ای از رکوردهی مرتبط به هم است.

    هرچه جدول بهتر طراحی شود، عیب یابی بانک اطلاعاتی و دستیابی به اطلاعات سریعتر انجام می شود.

    برای ایجاد جداول مراحل زیر را انجام می دهیم: 1-گزینه File/New را اجرا می کنیم کادر محاوره New File ظاهر می گردد در این کادر گزینه Blank data base را کلیک می کنیم تا کادر محاوره File New ظاهر گردد.

    در بخش File name این کادر نام بانک اطلاعاتی Data base را تایپ می کنیم و دکمه Create را کلیک می کنیم.

    با انجام این کار کادر محاوره‌Creat data base ظاهر می گردد.

    و شکل (3-1) صفحات بعد مربوط به آن باشد.

    که شامل سه جدول است: 1)راننده 2)سرویس 3)مسافر 2-دکمه tables را کلیک می کنیم.

    سپس گزینه create table in design view را کلیک مضاعف می کنیم.

    به جای این کار، می توانیم از دکمه Design استفاده کنیم یا کلیلک راست نماییم و از منویی که ظاهر می شود design view را کلیک کنیم در هر صورت کادر ایجاد ساختار جدول ظاهر می گردد(شکل 3-2) این شکل جدول راننده را که توسط طراح بانک ایجاد شده است نشان می دهد.

    این شکل از دو پنجره تشکیل شده است: پنجره‌کوچک بالایی: در این پنجره می توان مشخصات موردنیاز فیلد از قبیل نام فیلد (در بخش field name)، نوع فیلد(در بخش Data type) و توضیحات اختیاری (در بخش Description) وارد کرد.

    علاوه، بر این، فیلد کلید اصلی را نیز می توان تعیین کرد به این صورت که مکان نما را به نوار فیلد مربوطه منتقل می کنیم و کلیلک راست می کنیم و از منویی که ظاهر می شود، فرما ن primary key را اجرا می کنیم با انجام این کار، این فیلد به عنوان فیلد کلید اصلی انتخاب خواهد شد.

    در این شکل که جدول راننده است شامل فیلدهای شماره راننده، نام، نام خانوادگی، پلاک ماشین، اسم ماشیم، آدرس و تلفن می باشد و کلید اصلی شماره راننده می باشد.

    پنجره کوچک پایینی: در این پنجره می توان خواص هر فیلد را از قبیل اندازه، کپشن، فرمت و غیره تعیین کرد.

    3-2: ذخیره کردن ساختار جدول پس از ایجاد جدول باید ساختار جدول را ذخیره کرد.

    برای این منظور باید گزینه File/save(Ctrl+s) را اجرا کرد.

    به جای این کار می توان دکمه save روی نوار ابزار Access را کلیلک نمود.

    3-3: اضافه کردن فیلد جدید یک فیلد جدید را می تواند به هر جای جدول اضافه کرد.

    برای اضافه کردن فیلد به انتهای جدول در ساختار جدول، مکان نما را به اولین فیلد خالی منتقل می کنیم.

    ولی اگر بخواهیم آن را بین دو فیلد درج کنیم مکان نما را به فیلدی انتقال می دهیم که فیلد جدید باید قبل از آن درج شود سپس اعمال زیر را انجام می دهیم: کلیلک راست می کنیم و در منویی که ظاهر می شود گزینه‌Insert rows را اجرا می‌کنیم به جای این کار می توانیم گزینه‌ Insert/ Rows را کلیک کنیم یا از دکمه insert در نوار ابزار اکسس استفاده کنیم.

    در هر صورت فیلد جدیدی اضافه می کند.

    سپس دکمه save را می زنیم.

    3-4: حذف فیلدهای جدول برای حذف فیلدهای جدول مراحل زیر را انجام می دهیم: 1-جدول را که باید فیلدهایی آن حذف شوند را ظاهر می کنیم.

    2-فیلدهایی از جدول را انتخاب می کنیم که باید حذف شود.

    3-گزینه‌Edit/delet را اجرا می کنیم به جای این کار می توانیم دکمه delete در نوار ابزار اکسس را استفاده کنیم تا فیلدهای انتخاب شده حذف شوند.

    سپس ساختار جدول را ذخیرع می کنیم.

    3-5: ایجاد ارتباط بین جدول ها یک روش این ارتباط بین جدول ها استفاده از کادر محاوره‌ relation ships است.

    برای فعال شدن این کادر و ایجاد ارتباط بین جدول ها مراحل زیر را انجام می دهیم: 1-گزینه Tools/relation ships را اجرا می کنیم.

    چنانچه برای اولین بار ارتباط بین جدول ها را ایجاد می کنیم کادر محاوره‌ show table ظاهر می گردد.

    2-در کادر محاوره‌show table جداول مورد نظر را به relation اضافه می کنیم برای این منظور جداول ها را یکی یکی انتخاب می کنیم و دکمه add را کلیلک می‌کنیم.

    3-دکمه close را کلیلک می کنیم با انجام این کار کادر محاوره‌ show table بسته می شود کادر محاوره‌ relation ships ظاهر می شود.

    در این کادر، جداولی نمایش داده می شوند که باید با یکدیگر ارتباط داشته باشند.

    فیلدهای کلید اصلی هر جدول به رنگ مشکی نمایش داده می شوند.

    4-برای ایجاد ارتباط بین جدول ها به صورت زیر عمل می کنیم: دکمه ماوس را روی کلید اصلی کلیک می کنیم و پایین نگه می داریم و مکان نما را به سمت جدولی که در آن کلید خارجی است می کشیم و رها می کنیم.

    با انجام این عمل کادر محاوره‌edit relation ظاهر می گردد.

    در این کادر که شکل 3-4 صفحه بعد می باشد دکمه create را کلیک می کنیم تا خطی که نشان دهنده برقراری ارتباط جداول است بین این جداول رسم شود.

    (شکل 3-5) 5-دکمه save را کلیک می کنیم.

    آشنایی با تقاضا (Query) های تاکسی سرویس تقاضا، یکی از ابزارهای بسیار مهم بازیابی اطلاعات در بانک اطلاعاتی اکسس می باشد با استفاده از تقاضا می توان اعمال زیر را انجام داد: 1-اطلاعات را بازیابی کرد.

    2-اطلاعات را برحسب چند فیلد مرتب یا فیلتر نمود.

    3-جدولی را ایجاد کرد.

    4-رکوردهایی جدول دیگری را به جدی موجود اضافه کرد.

    5-رکوردهای جدول را حذف یا ویرایش نمود.

    6-اعمال محاسباتی از قبیل مجموع، میانگین، بزرگترین، کوچکترین و غیره را در جدول انجام داد.

    7-رکوردهای تکراری را پیدا نموده نمایش داد.

    در اکسس متداولترین نوع تقاضا، تقاضای انتخابی می باشد.

    با استفاده از این نوع تقاضا می توانیم اطلاعات را از یک یا چند جدول بازیابی کنیم، نتایج تقاضای را مشاهده کرده ویرایش نماییم و اعمال محاسباتی مثل مجموع فیلدها، میانگین فیلدها ، بزرگترین و کوچکترین مقدار فیلد خاص، شمارش تعداد رکوردها و غیره را انجام دهیم.

    4-1: مراحل طراحی تقاضا 1-در کادر محاوره Data base دکمه Queries را کلیک می کنیم.

    سپس دکمه New را کلیک می کنیم تا کادر محاوره‌New Query ظاهر گردد.

    2-در این کادر، گزینه Design view را کلیک می کنیم تا کادر محاوره show table شود.

    3-در این کادر، جدول های مورد نیاز را انتخاب می کنیم(شکل 3-3) و دکمه add را کلیک می کنیم.

    سپس دکمه close را کلیک می کنیم تا کادر محاوره design view ظاهر گردد.

    (شکل 4-1 در صفحه بعد)

  • تقدیم و تشکر
    فهرست مطالب
    تاریخچه تلفن در ایران
    بانک نرم افزار
    وزرات تلگراف و ارتباط بین شهری
    انواع ارتباطات
    انواع مکالمات
    طریقه شماره گیری
    بهای مکالمات
    رزرو مکالمات خارج از کشور
    وظایف اپراتور
    مفهوم بانک اطلاعات
    انواع کلید در مدل رابطه
    نتایج
    مقدمات بانک اطلاعاتی تاکسی سرویس
    توصیف
    خواص فیلدها
    آشنایی با جدول TABLE
    آشنایی با تقاضا Query
    حذف جدول از تقاضا
    آشنایی با Form
    ایجاد فرم
    آشنایی با گزارش report
    نتایج
کلمات کلیدی: بانک اطلاعاتی

-1: تعريف بانک اطلاعاتي بانک اطلاعاتي مجموعه اي سازمان يافته از اطلاعات و داده هاي مرتبط به هم است. داده ها عبارتند از حقايق و ارقام يک موضوع خاص و اطلاعات عبارتند از نتابجي که ترکيب داده ها حاصل مي گردد. سازمان ها معمولاً سيستم هاي اطلاعاتي خود را

ظهور کامپيوتر انقلابي در اجتماع امروز پديد آورده است که برخي اهميت آن را به مراتب بيش از انقلاب صنعتي که در قرن هجدهم ميلادي در اروپا آغاز گرديده مي دانند. زيرا اختراع ماشين بخار و ساير ماشين هايي که به دست بشر ساخته شده و بوسيله او به خدمت گرفته شد

تا چندين سال قبل فقط کساني که به سيستم هاي بزرگ و گران قيمت دسترسي داشتند، مي توانستند از برنامه هاي مديريت بانک اطلاعاتي استفاده کنند ولي با پا به عرصه گذاشتن کامپيوتر هاي شخصي در نوع ، اندازه و سرعت هاي مختلف ، برنامه هاي متعددي هم ، همراه اينان و

تاريخچه پايگاه داده اولين کاربردهاي اصطلاح پايگاه داده به June 1963 باز مي‌گردد، يعني زماني که شرکت System Development Corporation مسئوليت اجرايي يک طرح به نام "توسعه و مديريت محاسباتي يک پايگاه داده‌اي مرکزي" را بر عهده گرفت. پايگاه داده به عنوان

امروزه اهميت و کاربرد روزافزون سيستمهاي اطلاعاتي بر کسي پوشيده نيست و از آن جا که حيات اين سيستمها وابسته به حجم انبوهي از دادهاست، نيازبه استفاده از سيستمهاي مديريت پايگاه داده انکار ناپذير مي باشد. چون داده ها از ارزش بسيار بالايي برخوردار هستند ت

در اين بخش با شيوه هاي طراحي يک سند باک اطلاعاتي و همچنين نماي آن آشنا خواهيد شد. طراحي يک سند بانک اطلاعاتي: براي ايجاد و طراحي يک بانگ اطلاعاتي ابتدا بايد بدانيد که نياز به چه اطلاعاتي داريد و سپس بانک اطلاعات جمع آوري شده را به بانک اطلاعات وارد

بخش اول) آشنایی با نرم افزار مورد استفاده نرم افزار از دبیرخانه تحت بانک اطلاعاتیAccess 2005 تهیه و تدوین گردیده فلذا برآن شدیم به دلیل توضیح کامل در خصوص نرم افزار استفاده شده جهت این برنامه را از فصل اول کتاب خودآموز جامع مایکروسافتAccess 2003 استفاده نماییم. اگر با کامپیوترهای شخصی زیاد کار می کنید، بی تردید از واژه پردازها یا برنامه های کاربردی صفحه گسترده در کارهای خود ...

در اصلاحنامه کتابداری (سلطانی ، 1365) در تعریف پایگاه اطلاعاتی آمده است : واحدی است از سوابق و بایگنیهای قابل خواندن با ماشین که برای یک کاربرد واحد تعبیه نشده ، بلکه به منزله یک مجموعه متجانس برای مقاصد مختلف به کار می رود. در فرهنگ کاربران کامپیوتری تعریف پایگاه داده ها چنین است : مجموعه ای از اطلاعات مرتبط درباره یک موضوع که به صورتی مفید سازمان یافته اند و پایگاهی برای ...

بخش 1 : مقدمه 1-1 مقدمه اي بر بانک اطلاعاتي دادِگان (پايگاه داده‌ها يا بانک اطلاعاتي) به مجموعه‌اي از اطلاعات با ساختار منظم و سامانمند گفته مي‌شود. اين پايگاه‌هاي اطلاعاتي معمولاً در قالبي که براي دستگاه‌ها و رايانه‌ها قابل خواندن و قابل

بانک هاي اطلاعاتي توزيع شده متشکل از سايتهايي غير وابسته هستند که هيچ منبعي را به صورت فيزيکي به اشتراک نمي گذارند. هر سايت مي تواند در اجراي تراکنشي که منجر به دستيابي به اطلاعات يک يا تعداد بيشتري سايت ديگر مي شود شرکت نمايد. تفاوت اصلي مابين بانک

بانک اطلاعاتي چيست؟ در بانک اطلاعاتي تعاريف گوناگوني شده است که تعريف زير از همه جامع تر به نظر مي رسد : بانک اطلاعاتي مجموعه اي سازمان يافته از اطلاعات و داده هاي مرتبط به هم است. داده ها عبارت اند از : حقايق و ارقام يک موضوع خاص و اطلاعات عبارت ان

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول