دانلود تحقیق شرکت های تعاونی

Word 141 KB 17538 22
مشخص نشده مشخص نشده حقوق - فقه
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه
    نوع دیگری از شرکت های تجارتی که نه سرمایه و نه ضمانت شرکاء در آن تأثیر کلی دارد بلکه تعداد شرکاء و اکثریت آنها موثر است شرکت های تعاونی هستند.


    در قبال احتیاجات روز افزون ، افراد ضعیف مخصوصاً کشاورزان و کارگران ، جز با کمک یکدیگر نمی توانند مشکلات بزرگی را حل کنند.

    یک فرد متمول یا توانا شاید بدون کمک دیگران بتواند حوائج خود را برآورد ولی بیشتر افرادی که از جنبه مالی ضعیف اند ، اگر به یکدیگر کمک نکنند هرگز نمی توانند زندگی خوبی داشته باشند.


    یک نیروی ضعیف در جامعه ناچیز است و در مقابل احتیاجی که در اثر توسعه دائره تمدن هرساعت اضافه می شود نمی تواند وسائل راحتی خود را فراهم نماید ولی این نیروها هر قدر ضعیف باشند ، اگر متمرکز شوند قدرت بزرگی تشکیل می دهند که در سایه آن شرکائی که از آن بهره مند می شوند به هر هدف اقتصادی که مایل باشند خواهند رسید.


    در قرن هیجدهم که اروپا به دو دسته متمایز تقسیم شده بود یکی ثروتمندان و صاحبان کارخانه و اشراف و دیگری کارگران و کشاورزان و رنجبران ، این احتیاج بیشتر برای طبقه پائین پیدا شد که خودشان بدون مراجعه به طبقه ثروتمندان «به شرط اجتماع»شرایط زندگی را فراهم سازند.


    شرکت تعاونی شرکتی است که به منظور بهبود وضع اقتصادی شرکاء و تأمین حوائج آنها تشکیل می شود.

    بنابراین اگر وضع اقتصادی نامناسب و سطح خرج بالا ، بازار کساد ، حوائج زندگی و یا کار پیدا نشود اشخاصی به منظور بهبود وضع اقتصادی خود شرکتی تشکیل می دهند که در نتیجه:
    1.

    اگر بهای اجناس گران و شرکاء به علت نداشتن پول نتوانند احتیاجات سالیانه خود را یک جا خریداری کنند و ناچارند روزمره از دست سوم و چهارم اشیاء مورد احتیاج خود را به قیمت گرانتر تهیه کنند ، شرکت تعاونی با پول جزئی که هر شریک می پردازد و جمع آن مبلغ کلی می شود ، اشیاء مورد احتیاج شرکاء را از دست اول خریداری و به همان قیمت تمام شده یا سود خیلی جزئی به شرکاء می فروشد.


    2.

    هرگاه کشاورزان و ارباب صنایع نتوانند کالا یا متاع خود را به علت احتیاج به پول در بازار به قیمت خوب بفروشند و ناچارند فرآوردهای خود را روزانه به بهای کمتر و یا با فروش سلف به ثمن بخش به دلالان و یا سودپرستان واگذار نمایند ، شرکتی تشکیل می دهند که آن شرکت کالای آنها را دریک محل جمع نمود و به قدر احتیاج روزانه به آنها پول می دهد.

    سپس کالای جمع شده را به قیمت خوب و در بازارهای دنیا فروخته ، وجه آن را پس از کسر سود بسیار نازل به شرکاء می پردازد.


    3.

    به اشخاص بی بضاعت کسی وام نمی دهد ، و اگر بدهد با شرایط سنگینی خواهد بود.

    این قبیل اشخاص شرکتی تشکیل و یا سرمایه جزئی که می پردازند اعتبار کافی به دست آورده و هر یک از شرکاء اگر احتیاجی داشت با سود ناچیزی از شرکت وام می گیرد.

    در شرکت تعاونی سرمایه و نفوذ اشخاص نقش مهمی ندارد و شرکاء هر قدر سرمایه داشته باشند بیش از یک رأی نخواهند داشت و سود هم به نسبت سرمایه تقسیم نمی شود.


    تاریخ پیدایش شرکت تعاونی اولین شرکت تعاونی در سال 1769در انگلستان بین عده ای پارچه باف تشکیل شده ولی به علت عدم اعتماد شرکاء به زودی از بین رفت.

    در سال 1844 در شهر لنکشر رشدال انگلستان شرکت تعاونی رشدال بین 28 نفر انگلیسی تأسیس شد.

    هدف آن تأسیس فروشگاه مواد غذائی و البسه ، تهیه ساختمان برای کمک به اعضاء شرکت تهیه کار جهت اعضاء بی کار و رفع سایر احتیاجات بود.

    سرمایه این مؤسسه 28 لیره بود که شرکاء هریک در هفته چند پنی می پرداختند تا پس از چند هفته مبلغ 28 لیره سرمایه اصلی تأدیه گردید.

    ده لیره آن صرف تهیه دکان شد و با بقیه مقداری آرد ، قند ، کره و دو دسته شمع خریداری گردید ، روزهای اول در هرهفته دو روز این دکان مفتوح بود و شرکاء به نوبت مبادرت به فروش اجناس می نمودند.

    کم کم به شرکاء این مؤسسه اضافه گردید ودر نتیجه سرمایه هم زیاد شد.

    تا هفت سال بعد از آن توانستند دکان را تمام روزهای هفته مفتوح نگهدارند.

    امروزه به نحوی ترقی کرده که سرمایه آن به بیش از هفتصد میلیون لیره و شرکای آن به بیش از یازده میلیون نفر رسیده است.

    تمام احتیاجات شرکاء شرکت را از گهواره که هنگام تولد لازم می شود تا مراسم تدفین که در موقع فوت انجام می گیرد برای شرکاء به بهای نازلی تهیه می نماید.

    شرکت تعاونی رشدال که مبنای شرکت های تعاونی فعلی است فعلاً مسئول اداره یکی از بزرگترین بانک های انگلستان و موجود یکی از عظیم ترین موسسات بیمه های آن است.

    بعد از تأسیس مؤسسه تعاونی رشدال در کشورهای فرانسه ، آلمان ، سوئیس ، هلند ، ایتالیا و سایر کشورهای اروپا شرکت های تعاونی معمول گردید و فعلاً در کلیه ممالک دنیا متداول است.

    شرکت های تعاونی ایران در سال 1370 قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده ، ماده اول قانون فوق الذکر ، اهداف بخش تعاونی سیستم اقتصادی ایران را برشمرده ودر حقیقت غایت نهائی شرکت های تعاونی را نیل به این اهداف معرفی می کند: ایجاد و تأمین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل.

    قرار دادن وسائل کار در اختیار کسانی که قادر به کارند ولی وسایل کار ندارند.

    پیشگیری از تمرکز و تداول ثروت در دست افراد و گروه های خاص جهت تحقق عدالت اجتماعی.

    جلوگیری از کارفرمای مطلق شدن دولت.

    قرار گرفتن مدیریت و سرمایه و منافع حاصله در اختیار نیروی کار و تشویق بهره برداری مستقیم از حاصل کار خود.

    پیشگیری از انحصار ، احتکار ، تورم ، اضرار به غیر.

    توسعه و تحکیم مشارکت و تعاون عمومی بین همه مردم.

    انواع شرکتهای تعاونی الف – تعاونیهای تولید ب- تعاونیهای توزیع تعاونیهای تولید تعاونی های تولید شامل تعاونی هائی است که در امور مربوط به کشاورزی ، دامداری ، دامپروری ، پرورش و صید ماهی ، شیلات ، صنعت ، معدن ، عمران شهری و روستائی و عشایری و نظایر اینها فعالیت می نمایند.

    تعاونی های تولید در کلیه اولویت ها و حمایت های مربوط به تعاونی ها حق تقدم دارند.

    در تعاونیهای تولید ، عضو باید در تعاونی به کار اشتغال داشته باشد.

    تعاونیهای توزیع تعاونی های توزیع عبارتند از تعاونی های نیاز مشاغل تولیدی و یا مصرف کنندگان عضو خود را در چارچوب مصالح عمومی و به منظور کاهش هزینه ها و قیمت ها تأمین می نمایند.

    تعاونی های توزیع مربوط به تأمین کالا و سایر نیازمندی های روستائیان و عشایر و کارگران و کارمندان از نظر گرفتن سهمیه کالا و حمایت های دولتی و بانکی و سایر حمایت های مربوط به امور تهیه و توزیع اولویت دارند.

    در تعاونی های توزیع ، احتیاجی نیست که عضو در تعاونی به کار اشتغال داشته باشد.

    غیر از این دو نوع تعاونی ، در تبصره 2 ماده 8 قانون فوق الذکر ، به تعاونی های چند منظوره نیز اشاره شده است و به نظر می رسد که منظور مقنن تعاونی هائی است که ترکیبی از تولید و توزیع دارند مثلاً شرکت تعاونی که با هدف عمران روستائی خاص و تهیه آذوقه برای ساکنین همان روستا ایجاد شده است.

    در چنین شرکتی که عضویت آن برای همه ساکنین روستا آزاد است ، داشتن عضو غیرشاغل مجاز است اما هیئت مدیره و مدیرعامل باید از میان اعضاء شاغل انتخاب شوند.

    عضویت در تعاونی عضویت در تعاونی مخصوص اشخاص حقیقی است و اعضاء باید حائز شرایط زیر باشند: تابعیت جمهوری اسلامی ایران عدم ممنوعیت قانونی و حجر و ورشکستگی به تقصیر.

    عدم سابقه ارتشاء ، اختلاس و کلاهبرداری.

    درخواست کتبی عضویت و تعهد رعایت مقررات اساسنامه تعاونی.

    عدم عضویت در تعاونی مشابه.

    اعضاء در کلیه امور تعاونی طبق اساسنامه حق نظارت دارند و مکلف اند به وظایف و مسئولیت هایی که در حدود قوانین و مقررات تعهد کرده اند عمل کنند.

    مسئولیت های مالی اعضاء در شرکت های تعاونی محدود به میزان سهم آنان می باشد مگر آنکه در اساسنامه ترتیب دیگری شرط شده باشد.

    خروج عضو از تعاونی اختیاری است و نمی توان آن را منع کرد.

    اعضاء متخصص تعاونی های تولید حداقل شش ماه قبل از استعفاء باید مراتب را کتباً به اطلاع تعاونی برسانند و در صورتی که خروج عضو موجب ضرری برای تعاونی باشد ، وی ملزم به جبران است.

    اخراج از عضویت در موارد زیر عضو از شرکت تعاونی اخراج می شود: از دست دادن هریک از شرایط عضویت.

    عدم رعایت مقررات اساسنامه و سایر تعهدات قانونی پس از دو اخطار کتبی توسط هیئت مدیره به فاصله 15 روز از تاریخ اخطار دوم با تصویب مجمع عمومی فوق العاده.

    ارتکاب اعمالی که موجب زیان مادی تعاونی شود و وی نتواند ظرف مدت یک سال آن را جبران نماید یا اعمالی که به حیثیت و اعتبار تعاونی لطمه وارد کند یا با تعاونی رقابتی ناسالم به نماید.

    تشخیص موارد فوق بنا به پیشنهاد هریک از مدیران و تصویب مجمع عمومی خواهد بود.

    فوت اعضاء تعاونی طبق ماده 14 ، در صورت فوت عضو ورثه وی که واجد شرایط و ملتزم به رعایت مقررات تعاونی باشند ، عضو تعاونی شناخته شده و در صورت تعدد بایستی مابه التفاوت افزایش سهم ناشی از تعدد خود را به تعاونی بپردازند.

    اما اگر کتباً اعلام نمایند که مایل به ادامه عضویت در تعاونی نیستند و یا هیچ کدام واجد شرایط نباشند ، عضویت لغو می گردد.

    اگر تعداد ورثه بیش از ظرفیت تعاونی باشد ، یک یا چند نفر به تعداد مورد نیاز تعاونی با توافق سایر وراث ، عضو تعاونی شناخته می شوند.

    مطایق ماده 15 ، در صورت لغو عضویت به سبب فوت ، استعفاء انحلال یا اخراج طبق اساسنامه و قرارداد منعقده سهم و کلیه حقوق و مطالبات عضو به قیمت روز تقویم و به دیون تعاونی تبدیل می شود که پس از کسر دیون وی به تعاونی ، به او یا ورثه اش پرداخت خواهد شد.

    در صورتی که ورثه تقاضا نماید که سهم عضو متوفی از عین اموال تعاونی پرداخت شود و تراضی با مصالحه ممکن نباشد چنانچه عین قابل واگذاری بوده و موجب اخلال و ضرر فاحش به اعضاء تعاونی نگردد آن قسمت از مطالبات تسلیم ورثه می گردد.

    ارکان شرکت تعاونی شرکت تعاونی برای اداره امور خود دارای ارکان زیر خواهد بود: مجمع عمومی هیات مدیره بازرس مجمع عمومی مجمع عمومی که بالاترین مرجع اتخاذ تصمیم است از کلیه اعضاء یا نمایندگان تام الاختیار آنها به صورت عادی و فوق العاده تشکیل می شود و هر عضو بدون در نظر گرفتن تعداد سهام دارای یک حق رأی خواهد بود.

    مجمع عمومی عادی حداقل سالی یک بار پس از پایان سال مالی جهت انجام وظایف قانونی خود تشکیل می شود و وظایف و اختیارات آن به شرح زیراست: انتخاب هیئت مدیره و بازرس یا بازرسان برای مدت دوسال.

    رسیدگی و اتخاذ تصمیم درباره ترازنامه و حساب سود و زیان و سایر گزارش های مالی هیئت مدیره.

    تعیین خط مشی و برنامه تعاونی و تصویب بودجه جاری و سرمایه گذاری و اعتبارات و وام های درخواستی وسایر عملیات مالی به پیشنهاد هیئت مدیره.

    اتخاذ تصمیم نسبت به افزایش و یا کاهش سرمایه در حدود قوانین و مقررات.

    اخذ تصمیم نسبت به ذخایر و پرداخت سود و مازاد درآمد و تقسیم آن طبق اساسنامه.

    تصویب مقررات و دستورالعمل های داخلی تعاونی.

    سایر وظایفی که قوانین و مقررات برعهده مجمع عمومی قرار می دهد.

    مجمع عمومی فوق العاده به منظور تغییر مواد اساسنامه ، تصمیم گیری نسبت به عزل یا قبول استعفای هیئت مدیره و انحلال یا ادغام تعاونی تشکیل می گردد.

    مجمع عمومی فوق العاده بنا به تقاضای کتبی حداقل یک سوم اعضاء تعاونی و یا اکثریت مطلق اعضاء هیئت مدیره و یا بازرس یا بازرسان با حضور حداقل دو سوم اعضاء کل مجمع تشکیل می شود.

    در تعاونی های بیش از پانصد نفر عضو در صورتی که بار اول با دوم سوم اعضاء تشکیل نشود ، بار دوم با نصف به علاوه یک رسمیت خواهد داشت.

    در صورتی که هیئت مدیره ظرف مدت حداکثر یک ماه نسبت به تشکیل مجمع عمومی فوق العاده اقدام ننماید ، وزارت تعاون نسبت به تشکیل مجمع عمومی اقدام خواهد کرد.

    هیئت مدیره شرکت تعاونی اداره امور تعاونی طبق اساسنامه بر عهده هیئت مدیره ای مرکب از حداقل 3 نفر و حداکثر هفت نفر عضو اصلی و تا یک سوم اعضاء اصلی ، اعضاء علی البدل می باشد ولی برای تعاونی های بزرگ در مقابل افزایش هر چهارصد نفر ، یک نفر می تواند به اعضاء اصلی هیئت مدیره و یک نفر به اعضاء علی البدل بیافزاید مشروط برآن که تعداد از 15نفر بیشتر نشود که برای مدت 2 سال و با رأی مخفی انتخاب می شوند.

    اخذ رأی برای انتخابات اعضاء اصلی و علی البدل در یک نوبت به عمل می آید.

    حائزین اکثریت بعد از اعضاء اصلی به ترتیب اعضاء علی البدل شناخته می شوند و انتخاب مجدد هریک از اعضاء اصلی و علی البدل بلامانع است.

    انتخاب اعضاء هیئت مدیره با اکثریت مطلق آراء مجمع عمومی بوده و در صورتی که در دوره اول رأی گیری تمام و یا بعضی از داوطلبان حائز اکثریت مطلق نگردند بلافاصله از بین دارندگان بیشترین آراء به تعداد دوبرابر موردنیاز برای تکمیل هیئت مدیره و علی البدل با اکثریت نسبی رأی گیری به عمل می آید.

    هیئت مدیره در اولین جلسه از میان خود یک نفر را به عنوان رئیس و یک نفر را به عنوان نایب رئیس هیئت مدیره و یک یا دونفر را به عنوان منشی انتخاب خواهد نمود.

    اعضاء هیئت مدیره علاوه بر داشتن شرایط عضو باید واجد شرایط زیر باشند: اطلاعات یا تجربه لازم برای انجام وظایف متناسب با آن تعاونی.

    ایمان و تعهد و التزام عملی به اسلام (درتعاونی های متشکل از اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی تعهد عملی به دین خود) عدم سوء سابقه مالی و یا محکومیت در دادگاه های اجرای اصل 49 قانون اساسی.

    عدم عضویت در گروه های محارب و عدم ارتکاب جرائم بر ضد امنیت و جعل اسناد.

    عدم اشتهار به فساد اخلاق و امور مالی.

    وظایف و اختیارات هیات مدیره عبارتست از: دعوت مجمع عمومی (عادی و فوق العاده) اجرای اساسنامه و تصمیمات مجمع عمومی و سایر مقررات مربوط.

    نصب و عزل و قبول استعفای مدیرعامل و نظارت بر عملیات وی و پیشنهاد میزان حقوق مدیرعامل به مجمع عمومی.

    قبول درخواست عضویت و اخذ تصمیم نسبت به انتقال سهم اعضاء به یکدیگر و دریافت استعفای هریک از اعضای هیئت مدیره.

    نطارت بر مخارج جاری تعاونی و رسیدگی به حساب ها و ارائه آن به بازرس یا بازرسان و تسلیم به موقع گزارش مالی و ترازنامه تعاونی به مجمع عمومی .

    تهیه و تنظیم طرحها و برنامه های و بودجه و سایر پیشنهادات و ارائه آن یا مجمع عمومی جهت اتخاذ تصمیم.

    تعیین نماینده از بین اعضاء تعاونی برای حضور در جلسات مجامع عمومی شرکت ها و اتحادیه هائی که تعاونی در آنها مشارکت دارد.

    تهیه و تنظیم دستورالعمل های داخلی تعاونی و تقدیم آن به مجمع عمومی برای تصویب.

    تعیین نماینده یا وکیل در دادگاه ها و مراجع قانونی و سایر سازمان ها با حق توکیل غیر.

    تعیین و معرفی صاحبان امضای مجاز برای قراردادها و اسناد تعهدآور تعاونی.

    خدمات اعضای هیئت مدیره در ازاء عضویت در هیئت مدیره شرکت های تعاونی بلاعوض است ولی هزینه اجرای ماموریت هائی که از طرف تعاونی در حدود بودجه مصوب مجمع عمومی به آنان ارجاع می شود قابل پرداخت است و مجمع می تواند مبلغی ازسود خالص را به عنوان پاداش به آنان بپردازد.

    مدیر عامل شرکت تعاونی هیئت مدیره مکلف است بلافاصله بعد از انتخاب جهت مدیریت عملیات تعاونی و اجرای تصمیمات مجمع عمومی و هیئت مدیره فرد واجد شرایطی را از بین اعضای تعاونی و یا از خارج تعاونی برای مدت دوسال به عنوان مدیرعامل آن تعاونی انتخاب کند که زیرنطر هیئت مدیره انجام وظیفه نماید.

    وظایف و اختیارات و حقوق و مزایای مدیرعامل طبق آئین نامه ای خواهد بود که بنا به پیشنهاد هیئت مدیره به تصویب مجمع عمومی خواهد رسید.

    مدیرعامل نیز باید دارای شرایط اعضای هیئت مدیره باشد.

    بازرس شرکت تعاونی مجمع عمومی عادی بازرس یا بازرسانی را برای مدت دوسال مالی انتخاب می کند و انتخاب مجدد آنان بلامانع است.

    بازرسان باید دارای شرایطی که جهت عضویت در هیئت مدیره گفته شده باشند.

    در صورت فوت یا ممنوعیت قانونی و یا استعفای بازرس یا بازرسان اصلی ، هیئت مدیره مکلف است ظرف ده روز بازرس یا بازرسان علی البدل را به ترتیب اولویت آراء برای بقیه مدت دعوت نماید.

    حق الزحمه و پاداش بازرس یا بازرسان با تصویب مجمع عمومی تعیین می گردد.

    وظایف بازرس یا بازرسان تعاونی به شرح زیراست: نظارت مستمر بر انطباق نحوه اداره امور تعاونی و عملیات و معاملات انجام شده با اساسنامه و قوانین و مقررات و دستورالعمل های مربوطه.

    رسیدگی به حساب ها ، دفاتر ، اسناد ، صورت های مالی از قبیل ترازنامه و حساب های عملکرد و سود و زیان ، بودجه پیشنهادی و گزارشات هیئت مدیره به مجمع عمومی.

    رسیدگی به شکایات اعضاء و ارائه گزارش به مجمع عمومی و مراجع ذیربط.

    تذکر کتبی تخلفات موجود در نحوه اداره تعاونی به هیئت مدیره و مدیرعامل و تقاضای رفع نقص.

    بازرس یا بازرسان حق دخالت مستقیم در اداره امور تعاونی را نداشته ولی می توانند بدون حق رأی در جلسات هیئت مدیره شرکت کنند و نظرات خود را نسبت به مسائل جاری تعاونی اظهار دارند.

    درصورتی که بازرس یا بازرسان تشخیص دهند که هیئت مدیره و یا مدیرعامل در انجام وظایف محوله مرتکب تخلفاتی گردیده است و به تذکرات آنان ترتیب اثر نمی دهند باید موضوع را به مجمع عمومی برای رسیدگی و اتخاذ تصمیم لازم گزارش دهند.

    مقررات مالی تعاونی ها سود خالص شرکت ها و اتحادیه های تعاونی در هر سال مالی به ترتیب زیر تقسیم می شود: از حداقل پنج درصد به بالا یا تصویب مجمع عمومی به عنوان ذخیره قانونی منظور می شود.

    ذخیره قانونی تا زمانی که میلغ کل ذخیره حاصل از درآمدهای مذکور به میزان یک چهارم معدل سرمایه سه سال اخیر شرکت نرسیده باشد الزامی است.

    تعاونی ها می توانند تا حداکثر یک دوم دخیره قانونی را جهت افزایش سرمایه خود به کار ببرند.

    حداکثر پنج درصد از سودخالص به عنوان اندوخته احتیاطی به پیشنهاد هیئت مدیره و تصویب مجمع عمومی به حساب مربوط منظور می گردد و نحوه مصرف آن با تصویب مجمع عمومی است.

    چهاردرصد از سودخالص به عنوان حق تعاون و آموزش به صندوق تعاون واریز می گردد.

    درصدی از سود جهت پاداش به اعضاء کارکنان ، مدیران و بازرسان به پیشنهاد هیئت مدیره و تصویب مجمع عمومی تخصیص داده می شود.

    پس از کسر وجوه باقی مانده سود خالص به ترتیبی که در اساسنامه و شرایط ضمن عقد پذیرفته می شود تقسیم می گردد.

    تشکیل و ثبت تعاونی ها برای تأسیس شرکت تعاونی وجود حداقل 7نفر عضو ضروری است.

    ممکن است در موارد خاصی وزارت تعاون ، برای برخی از شرکت های تعاونی تعداد بیشتری را به عنوان حداقل اعضاء تعیین کند.

    مؤسسین ، باید مجمع عمومی مؤسس را دعوت کنند.

    طبق ماده 31 قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران: «مجمع موسس عبارتست از عده ای از افراد واجد شرایط عضویت در تعاونی که اقدام به تأسیس تعاونی می نمایند».

    وظایف مجمع مؤسس عبارتست از: تهیه و پیشنهاد اساسنامه طبق قانون و مقررات.

    دعوت به عضویت افراد واجد شرایط.

    تشکیل اولین مجمع عمومی جهت تصویب و ثبت اساسنامه و تعیین هیئت مدیره و سایر وظایف مجمع عمومی.

    پس از تشکیل اولین جلسه رسمی مجمع عمومی و تعیین هیئت مدیره ، وظایف هیئت مؤسس خاتمه می یابد.

    اعضائی که با مصوبه اولین جلسه مجمع عمومی عادی در مورد اساسنامه موافقت نداشته باشند می توانند در همان جلسه تقاضای عضویت خود را پس بگیرند.

    تصویب اساسنامه تعاونی یا حداقل دوسوم اعضاء اولین مجمع عمومی عادی خواهد بود.

    پس از تشکیل مجمع عمومی عادی و انتخاب اعضای هیئت مدیره ، هیئت مدیره مکلف است فوراً نسبت به ثبت شرکت اقدام و در این رابطه باید اسناد و مدارک زیر تقدیم اداره ثبت شرکت ها شود.

    صورت جلسه تشکیل مجمع مؤسس و اولین مجمع عمومی و اسامی اعضاء هیئت مدیره منتخب و بازرسان.

    اساسنامه مصوب مجمع عمومی .

    درخواست کتبی ثبت.

    طرح پیشنهادی و ارائه مجوز وزارت تعاون.

    رسید پرداخت مقدار لازم جهت تأمین سرمایه شرکت.

    مدارک مربوط به دعوت به عضویت افراد واجد شرایط.

    اتحادیه تعاونی اتحادیه های تعاونی با عضویت شرکت ها و تعاونی هائی که موضوع فعالیت آنها واحد است برای تأمین تمامی و یا قسمتی از مقاصد زیر تشکیل می گردد: ارائه خدمات آموزشی و فرهنگی و تبلیغاتی مربوط به امور تعاون به تعاونی های عضو و بالا بردن سطح علمی و فنی و تخصصی و اطلاعات موردنیاز اعضاء آنها و گسترش تعلیمات دینی.

    ارائه خدمات تحقیقاتی و مطالعاتی پیرامون موضوعات موردنیاز تعاونی های عضو و کمک به جمع آوری آمار و اطلاعات و گزارشات اقتصادی و اجتماعی به آنان و وزارت تعاون.

    کمک به سازمان دهی و حسن اداره امور و هماهنگی و حفاظت و توسعه تعاونی های موضوع فعالیت خود.

    کمک به برقراری ارتباط و همکاری متقابل بین تعاونی ها و مردم و دولت و سایر ارتباطات داخلی و خارجی.

    ارائه خدمات اداری ، مالی ، حسابداری ، حسابرسی ، بازرسی ، تجاری ، اعتباری ، تشکیل صندوق های قرض الحسنه و سایر فعالیت های اقتصادی مورد نیاز تعاونی های عضو.

    تأمین نیازهای مشترک و بازاریابی و خرید و فروش و صادرات و واردات تعاونی های عضو.

    ارائه خدمات فنی ، تخصصی، حقوقی، قبول وکالت اعضاء در کلیه امور موردنیاز آنان ، خدمات مشاوره ای و راهنمائی و سایر تسهیلات موردنیاز تعاونی ها.

    نظارت بر التزام تعاونی های موضوع فعالیت خود به رعایت قوانین و مقررات مربوط و معرفی متخلفین به مراجع قانونی ذیربط.

    حل اختلاف و داوری در محدوده امور مربوط به تعاونی ها به صورت کدخدا منشی و صلح اعضاء تعاونی ها.

    عضویت در اتحادیه تعاونی اختیاری است و برای هر موضوع فعالیت تعاونی در هر شهرستان فقط یک اتحادیه تشکیل می گردد.

    سرمایه اتحادیه های تعاونی از محل پرداخت سهم تعاونی های عضو تأمین می شود.

    هر اتحادیه تعاونی دارای ارکان زیر است: الف- مجمع عمومی ب- هیئت مدیره ج- هیئت بازرسی مجمع عمومی از نمایندگان تعاونی های عضو تشکیل می شود و هر تعاونی دارای یک حق رأی خواهد بود.

    اعضاء هیئت مدیره اتحادیه های تعاونی به پیشنهاد تعاونی های عضو و تصویب مجمع عمومی انتخاب می شوند و به هر حال از هر تعاونی بیش از یک نفر عضو در هیئت مدیره نخواهد بود.

    اعضای هیئت مدیره برای یک سال انتخاب می شوند و انتخاب مجدد آنان تا سه دوره بلامانع است.

    مدیرعامل با تصویب اکثریت دوسوم اعضای هیئت مدیره برای مدت یک سال انتخاب می شود و انتخاب مجدد وی بلامانع است.

    هیئت بازرسی مأمور حسابرسی و بازرسی اتحادیه تعاونی است و اعضای این هیئت به وسیله تعاونی های عضو تعیین می گردند.

    انحلال شرکت تعاونی شرکت ها و اتحادیه های تعاونی در موارد زیر منحل می شوند: تصمیم مجمع عمومی فوق العاده .

    کاهش تعداد اعضاء از حدنصاب نقرر در صورتی که حداکثر ظرف سه ماه تعداد اعضاء به نصاب مقرر نرسیده باشد.

    انقضای مدت تعیین شده در اساسنامه مشروط بر اینکه مجمع عمومی مدت را تمدید نکرده باشد.

    توقف فعالیت بیش از یک سال بدون عذر موجه.

    عدم رعایت قوانین و مقررات مربوط پس از 3بار اخطار کتبی در سال به وسیله وزارت تعاون.

    ورشکستگی.

    در صورتی که هر تعاونی منحل گردد ، قبل از انحلال باید به تعهداتی که در برابر اخذ سرمایه و اموال و امتیازات از منابع عمومی و دولتی و بانک ها و شهرداری سپرده است عمل نماید.

    مسئولیت اعضاء هر تعاونی در این مورد تضامنی است.

    جهت تصفیه امور شرکت ، سه نفر به عنوان مدیر تصفیه انتخاب خواهند شد که نسبت به امر تصفیه اقدام نمایند.

    منابع: ستوده تهرانی، حسن؛ حقوق تجارت، تهران، نشر دادگستر، 1382، چاپ هفتم، ج 1، صص 223 تا 250.

    دمرچیلی، محمد؛ (و دیگران)، قانون تجارت در نظم حقوق کنونی، تهران، خلیج‌فارس، 1381، چاپ دوم، ص 315.

    عرفانی، محمود؛ حقوق تجارت (به زبان ساده)، تهران، نشر میزان، 1380، چاپ اول، صص 176 تا 183.

    http://www.vanak.info http://www.kermantaavon.ir/sherkat.asp

  • عنوان صفحه
    مقدمه 1
    تاریخ پیدایش شرکت تعاونی 3
    شرکت های تعاونی ایران 4
    انواع شرکتهای تعاونی 5
    عضویت در تعاونی 6
    فوت اعضاء تعاونی 8
    ارکان شرکت تعاونی 9
    مقررات مالی تعاونی ها 15
    تشکیل و ثبت تعاونی ها 16
    اتحادیه تعاونی 17
    انحلال شرکت تعاونی 19
    منابع 21

جامعه و علوم اجتماعی > علوم اجتماعی > اقتصاد > بازرگانی (cached) ________________________________________ نوع دیگری از شرکت های تجارتی که نه سرمایه و نه ضمانت شرکاء در آن تأثیر کلی دارد بلکه تعداد شرکاء و اکثریت آنها موثر است شرکت های تعاونی هستند. در قبال احتیاجات روز افزون ، افراد ضعیف مخصوصاً کشاورزان و کارگران ، جز با کمک یکدیگر نمی توانند مشکلات بزرگی را حل کنند. یک فرد ...

شرکت های تعاونی مقدمه نوع دیگری از شرکت های تجارتی که نه سرمایه و نه ضمانت شرکاء در آن تأثیر کلی دارد بلکه تعداد شرکاء و اکثریت آنها موثر است شرکت های تعاونی هستند. در قبال احتیاجات روز افزون ، افراد ضعیف مخصوصاً کشاورزان و کارگران ، جز با کمک یکدیگر نمی توانند مشکلات بزرگی را حل کنند. یک فرد متمول یا توانا شاید بدون کمک دیگران بتواند حوائج خود را برآورد ولی بیشتر افرادی که از ...

سال تحصیلی 87-86 1- مقدمه نظام تعاونی، بر بنیاد آرمان هایی استوار است که خصوصیات به مراتب انسانی و اجتماعی در آن وجود دارد . این نظام در ابتدا در ناحیه «و چدیل» انگلستان شکل گرفت و بعدها گسترش یافت. به طوری که در قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز اقتصاد کشور به سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی تقسیم شده است . در ایران قانون تشکیل شرکت های تعاونی در تاریخ 16/3/1350 تصویب شد و «وزارت ...

مقدمه : تعاون و همکاری به دلیل اینکه انسان موجودی بالطبع اجتماعی بوده، از آغاز پیدایش بشر تاکنون در بین افراد وجود داشته است و به عبارت دیگر تعاون پایه و اساس زندگی اجتماعی بشر بوده است. در اصطلا لغوی تعاون به معنای همکاری و تشریک مساعی افراد برای رفع نیازهای همگانی و مشترک خود می باشد « بنابرین ما تعاون و تعاونی را هم در کشورهای سوسیالیستی و هم در کشورهای سرمایه داری ملاحظه ...

اصل 44 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران ، نظام اقتصادي کشور را بر پايه سه بخش دولتي ، تعاوني و خصوصي استوار ساخته است . در اين تحقيق مباحث حقوقي مربوط به شرکت هاي تعاوني خصوصاً در رابطه با شرکت هاي مذبور مورد توجه قرار خواهد گرفت ودر آخر به اين سوال

اتحادیه شرکت های تعاونی روستایی معرفی شرکت: این اتحادیه به منظور تهیه و تدارک کالاهای مورد نیاز شرکت های عضو، اعم از لوازم خانگی، بهداشتی، مصرفی،آرد، کالاهای کوپنی، نهادهای کشاورزی از قبیل کود شیمیایی، سموم دفع آفات نباتی و بذرهای اصلاح شده تاسیس شده است. این اتحادیه در سال 1345 با سرمایه اولیه 460870000 ریال و تعداد پرسنل 10 نفر بنا نهاده شد. مرکز اصلی این اتحادیه شهر اردستان و ...

طبیعت شرکتهای تضامنی بهترین تعریف در مورد طبیعت شرکتهای تضامنی ازمتن قانون استخراج می شود : بر طبق قانون تجارت ( ماده 116 ) شرکت تضامنی شرکتی است که در تحت اسم مخصوص برای امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود . اگر دارائی شرکت برای تادیه تمام قروض کافی نباشد هریک از شرکاء مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است . هر قراری که بین شرکاء برخلاف این ترتیب داده شده باشد ...

الف)- تاریخچه شرکت پاکسان از سال 1341 رسماً فعالیت خود را در زمینه تولید مواد شوینده آغاز نمود. این شرکت تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بعنوان واحدی از گروه صنعتی بهشهر مشغول فعالیت بود. پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ، شرکت پاکسان مشمول قانون حفاظت و توسعه صنایع گردید واز آن پس تحت پوشش سازمان صنایع ملی فولاد ایران و زیر نظر مدیریت منتخب دولت جمهوری اسلامی ایران مساعی خود ...

ماده 1- شرکتهاي بيمه ايران , آسيا و البرز و دانا به صورت سهامي ادره مي شوند و مجاز به انجام انواع عمليات بيمه در بخشهاي دولتي , تعاوني و خصوصي مي باشند. تبصره 1- شرکتهاي بيمه آريا , اميد , پارس , تهران , توانا , حافظ , ساختمان و کار , شرق و ملي

فصل اول مقدمه: شرکت تولیدی وتوزیعی مورد نظر در زمینه های مختلفی از جمله کشتی سازی –تعمیر کشتی- پوشاک- فروشگاه زنجیره ای- تعمیرات خودرو- صادرات سوخت-آموزشگاه رانندگی- بازیافت مواد- کشتی های فرسوده فعالت دارد که در پروژه های واحدی تولیدی پوشاک با حدود 120نفر پرسنل مورد توجه می‌باشد. واحد مزبور در تولید انواع پوشاک-ملحفه وهم چنین نیازهای نیازهای نیروی مسلح فعالیت دارد که ماهیانه ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول