کامپیوتر و اصول ابتدائی آن هنگامی پایه گذاری شد که خوارزمی ریاضیدان بزرگ ایرانی، برای سهولت در انجام محاسبات، الگوریتم را بوجود آورد. با پیشرفت علم و فنآوری ماشین حساب، ابرکامپیوترها ونسل بعدی کامپیوترهای شخصی(PC ) ساخته شد و سپس با ورود کامپیوترهای پیشرفته ومدل های مختلف آن تحولی شگرف در صنعت و تکنولوژی بوجود آمد. پیشرفت روز افزون علم کامپیوتر و توسعه سریع آن،جوامع بشر را مجذوب خود کرده و چنان دامنه نفوذ خود را گسترده کرد که می توان گفت زندگی بدون آن مشکل است. نفوذ سریع و گسترده این علم در تمامی عرصه ها از جمله علوم پزشکی، هنری، نظامی، صنعتی و .... باعث وابستگی این علوم به علم کامپیوتر است. زیرا این علم باعث دقت و سرعت در انجام کارهاست که این خود یک فاکتور ویژه درپیشرفت علوم است. امروزه از کامپیوتر در پروژه های فضائی گرفته تا مایکروفرهای درو ن آشپزخانه استفاده می شود و بدون اغراق می توان گفت، اگر روزی حتی یک ساعت تمام سیستممهای کامپیوتر دنیا مختل شود، دنیا به اندازه ای عقب می ماند که به عبارتی می توان گفت فلج خواهد شد.
قطعات سیستم
یک کامپیوتر شخصی(PC) مدرن هم ساده است و هم پیچیده به این معنا ساده است که پس از سالها، بسیاری از قطعات کاربردی جهت ساخت سیستم با یکدیگر ادغام شده و به شکل قطعات کمتر و کوچکتر کنونی درآمده است. به معنای دیگر پیچیده است زیرا که هر قطعه در یک سیستم پیچیده از همان نوع قطعات در سیستم های قدیمی تر عملکردهای بسیار بیشتری را انجام می دهد.
قطعات موردنیاز جهت مونتاژ یک سیستم PC نمونه در ذیل آمده است.
پردازشگر CPU(Central processing Unit)
تخته مادربورد Main/board(Mother board)
حافظه Memory(RAM)
جعبه یا بدنه Case
منبع تغذیه power Supply
دیسک گردان فلاپی Floppy Disk Drive
دیسک سخت Hard Disk Drive
سی دی رام، دی وی دی رام CD-ROM,DVD-ROM
صفحه کلید Key board
ماوس Mouse
کارت ویدئویی( کارت گرافیکی) Video Card
صفحه نمایش Monitor(Display)
کارت صدا Sound Card
بلندگوها
مادربرد
مادربورد(Mother board ) که مین برد(Main board) نیز خوانده می شود هسته سیستم است. درواقع خود پی سی است. همه قطعات دیگر به آن متصل هستند همه چیز را درسیستم کنترل می کند. تخته مدارهای مادر معمولاً شامل قطعات زیر هستند:
سوکت یا اسلات پردازشگر Processor Socket (Slot)
تنظیم ولتاژ پردازشگر
مجموعه تراشه تخته مدار مادر Mother board Chipset
نهانگاه حافظه سطح 2( معمولاً در CPU امروزی موجود است) Level 2 Cache
سوکت های حافظه STMM یا DIMM
شکاف های گذرگاه Bus Slot
ROM BIOS
باتری ساعت CLOCK/CMOS Battery CMOS/
تراشه SUPER I/O
مجموعه تراشه(chipset)نقشی بزرگ در تعیین انواع خصوصیات قابل پذیرش بر امر سیستم دارد. برای مثال این که از چه پردازشگرهای می توانید استفاده کنید؟ چه نوع و چه میزان حافظه ای می توانید نصب کنید؟..... و همگی وابسته به مجموعه تراشه(chipset) تخته مدار مادر است.
برای انتخاب مادربورد شرایط بسیار زیادی وجود دارد که تا حدودی پیچیده هستند به همین دلیل، بهتر است مادربوردها رااز نظر قیمتی دسته بندی کنیم.
قیمت مادربوردها بین چهل هزار تا صدوبیست هزاز تومان است. این اختلاف قیمت از چند عامل ناشی می شود. تکنولوژی بکار رفته در مادربورد، پردازنده و دیگر قطعاتی که پشتیبانی می کند وتعداد ابزارهایی که به صورت on board در خود دارد برای مثال: مادربردهای پیشرفته مجهز به تکنولوژی over clocking Raid و Dual bios هستند و پردازنده های 939 پین، رم های DDR2 و هارددیسک SATA را پشتیبانی می کنند همچنین بعضی مادربوردها کارت شبکه، درگاه IEEE و کارت صوتی چند کاناله دارند.