گوگل؛ جستجوگر دوست داشتنی!
براساس آخرین آمار منتشر شده، «گوگل» با در اختیار داشتن 54 درصد از سهم بازار، محبوبترین موتور جستجو است و بعد از آن یاهو با اختلاف فراوان و با 23 درصد از سهم بازار در ردهی دوم قرار دارد و MSN با 13 درصد سوم میباشد.
گوگل هر روز میلیونها بار برای جستجو استفاده میشود؛ و جالبتر از همه این که فعل «گوگل» وارد زبان انگلیسی شده و حتی در لغتنامههای مریام وبستر و آکسفورد هم قرار گرفته است.
در امریکا مردم میگویند:«فلان چیز را گوگل کن.» و در فرهنگ لغت هم معنی مشابهی برای آن آمده است:«استفاده از موتور جستجوی گوگل برای یافتن اطلاعات در اینترنت.»
درآمد گوگل معمولا رشد صعودی داشته است و در سال 2005 به 6 بیلیون دلار رسید؛ این در حالی است که گوگل حدود 8 هزار کارمند دارد.
گوگل امروزه در بسیاری از نقاط جهان نمایندگی دارد و محصولات و ابزارهای متعددی را در کنار موتور جستجویش ارائه کرده است.
اما گوگل که امروزه اینقدر محبوب است، چگونه به وجود آمده و رمز موفقیت آن چیست؟
تاریخچه
گوگل در ژانویه 1996 توسط لاری پیج و سرجی برین (دو دانشجوی دانشگاه استنفورد کالیفورنیا) به عنوان یک پروژهی تحقیقاتی آغاز شد.
آنها بر این عقیده بودند که یک موتور جستجو که بتواند خواستهی کاربر و نتایج را تفسیر کند میتواند بسیار بهتر از موتور جستجوهای معمولی آن زمان کار کند.
آنها ابتدا یک موتور جستجوی کوچک و ساده ساختند و نام RankDex را روی آن گذاشتند.
این موتور جستجو نتایج را بر این اساس نمایش میداد که به یک نتیجه چند بار در سایتهای دیگر لینک داده شده است؛ و هر نتیجه که لینکهای بیشتر (و در نتیجه رتبهی بهتر) داشت در مکان بالاتری نسبت به دیگر نتایج قرار میگرفت.
بدین ترتیب جستجوی کاربر اعتبار بیشتری پیدا میکرد.
پیج و برین این ایده را به عنوان بخشی از تحقیقاتشان دنبال کردند و برای اولین بار، این موتور جستجو با نام «گوگل» (که توسط سازندگان انتخاب شده بود) در سایت دانشگاه استنفورد به کار گرفته شد.
(گوگل از کلمهی googol میآید که عبارت است از عدد یک و صد صفر مقابل آن و ایدهی سازندگان گوگل نیز این بوده که روزی گوگل بتواند این تعداد منبع را جستجو کند.) سپس پیج و برین در 14 سپتامبر 1997 دامنهی google.com را ثبت و حدود یک سال بعد یعنی در 7 سپتامبر 1998 در گاراژ یکی از دوستانشان در منلو پارک کالیفرنیا کمپانی گوگل را تاسیس کردند.
اولین درآمدهای کمپانی حتی به مرز یک میلیون دلار هم رسید.
بدین ترتیب در مارچ 1999 به دفتری در پالو آلتو نقلمکان کردند؛ ولی کمبود جا باعث شد که در سال 2003 به مکان کنونیشان بروند که در Mountain View در کالیفرنیا قرار دارد.
در سال 2000 گوگل شروع به قراردادن تبلیغات در صفحهی نتایج کرد که با کلمهای که کاربران دنبالش بودند ارتباط داشت؛ از اینجا موضوع «تبلیغات مرتبط» در اینترنت مطرح شد و واقعا تاثیر به سزایی در کارکرد تبلیغات داشت.
گوگل، آنچه شما خواستهاید!
گوگل در این مدت با رشدی سریع به میان موتورهای جستجوی برتر رفت.
موتور جستجو گوگل به خاطر سادگی، طراحی کمحجم و نتایج جستجو مرتبط در میان کاربران اینترنت جای خوبی برای خود باز کرد؛ به ویژه کاربرانی که مایل نبودند جستجویشان را در یک محیط گرافیکی انجام دهند، از گوگل استقبال کردند.
گوگل به طور کلی باعث یک پیشرفت در اینترنت شد.
یک جریان که با گوگل آغاز شد و بسیاری از شرکتهای بزرگ آن را ادامه دادند.
مایکروسافت، یاهو، آلتاویستا و ...
به فکر پیشرفت موتور جستجویشان افتادند تا بازار را در برابر گوگل از دست ندهند؛ اما موفق نشدند که گوگل را در رقابت کنار بزنند.
فرق گوگل با آنها فقط در استراتژی رتبهبندی سایتها نیست؛ بلکه نوآوریهای گوگل آن را از سایتهای مشابه متمایز میسازد.
یکی از مهمترین دلایل موفقیت گوگل این بود که دقیقا آن چیزی بود که کاربران میخواستند.
شما وقتی کلافه از نیافتن یک مطلب یا تصویر خاص بودید، به گوگل سری میزدید و گوگل هم در مدت زمان کوتاهی آنچه شما میخواستید را به شما ارائه میکرد.
در کمپانی گوگل چه میگذرد؟
شعار رسمی گوگل «شرارت ممنوع» است که میشود «هرگز بد نباشید» هم معنا گردد.
هدف گوگل «سامان دادن تمامی اطلاعات دنیا» است.
هر مهندسی که در گوگل کار میکند موظف است 20٪ از وقت خویش را روی پروژههای موردعلاقهاش صرف کند.
محصولاتی نظیر جیمیل، اخبار گوگل و ارکات از دل همین زمانها بیرون آمدند؛ و این میتواند الگوی خیلی خوبی برای دیگر شرکتها باشد که به همین راحتی از خلاقیت کارمندانشان استفاده کنند.
دروغ سیزدههای گوگل
همیشه جالبترین دروغ سیزدهها از گوگل ارائه میشود؛ مثلا خبری که مبنی بر تولید دوغ گوگل منتشر کردند؛ یا بخشی که به عنوان یافتن همسر در نظر گرفته بودند!
اما در سال 2004، گوگل خبری مبنی بر ایجاد پست الکترونیک جیمیل منتشر کرد که همگان آن را یک دروغ سیزده میدانستند؛ اما این چنین نبود و خبر واقعیت داشت.
گوگل تصمیم گرفت به دنیای رقابت سرویسهای پست الکترونیک هم وارد شود.
جیمیل مانند هر محصول دیگر گوگل با تفاوتهای بسیار نسبت به نمونههای مشابه، وارد عرصه شد و کاربران فراوانی جذب کرد.
دروغ سیزدههای گوگل همیشه جالبترین دروغ سیزدهها از گوگل ارائه میشود؛ مثلا خبری که مبنی بر تولید دوغ گوگل منتشر کردند؛ یا بخشی که به عنوان یافتن همسر در نظر گرفته بودند!
اما در سال 2004، گوگل خبری مبنی بر ایجاد پست الکترونیک جیمیل منتشر کرد که همگان آن را یک دروغ سیزده میدانستند؛ اما این چنین نبود و خبر واقعیت داشت.
گروه مدیریت گوگل دکتر اریک ا.اشمیت، رییس کل و رییس هییت مدیره لری پیج، کمک مؤسس و رییس، محصولات سرگئی برین، کمک مؤسس و رییس، تکنولوژی امید کردستانی، معاون رییس، توسعه تجاری و فروش وینی روسینگ، معاون رییس مهندسی سیندی مک کفری، معاون رییس، ارتباطات جوان بردی، معاون رییس، خدمات جستجو تیم آرمسترونگ، معاون رییس، فروش آگهی اورس هولتزل، شخص گوگل کریگ سیلور اشتاین، مدیر تکنولوژی درباره ی گوگل ماموریت گوگل ارائه بهترین تجربه جستجو دراینترنت بوسیله در دسترس و مورد استفاده قراردادن عمومی اطلاعات جهان است.
گوگل، ایجادکننده بزرگترین ماشین جستجوی جهان، سریعترین و آسانترین راه پیدا کردن اطلاعات روی اینترنت راارائه می کند.
با دستیابی به بیش از 1.3 میلیارد صفحه گوگل نتایج را در ظرف کمتر از یک دوم ثانیه به کاربران در سراسر جهان ارائه می کند.
اکنون، گوگل روزانه به بیش از 100 میلیون تقاضای جستجو پاسخ می دهد.
دو دانشجوى دکتراى دانشگاه Stanford، یعنى لرى پیج و سرجى برین، گوگل را در سال 1998 تاسیس کردند.
این شرکت خصوصى در ماه جون 1999 / تیر 1379 رسما با سرمایه تاسیس 25 میلیون دلار معرفى شد.
این شرکت همراهانى را چون کلاینر پرکینز کاوفیلد و سیکوال کپیتال را پیدا کرد.
گوگل سرویس و خدمات عمومى اصلى خود را در وب سایت خود در www.google.com ارایه میدهد.
این شرکت همچنین سرویس جستجوى پیشرفته را براى فراهم سازى اطلاعات محتوایى نیز ارایه میدهد.
درباره تکنولوژی گوگل تکنولوژى متحول جستجوى گوگل و طراحى اینترفیس مطلوب براى کاربران، گوگل را به به عنوان بخش از ماشینهاى جستجوى نسل جدید تبدیل کرده است.
فراتر از استفاده از تکنولوژى کلمات کلیدى، گوگل براساس تکنولوژى PageRank نیز پایه گذارى شده، که این تکنولوژى باعث میشود تا نتایج مهمتر در یک جستجو اولتر دیده شوند.
PageRank یک سنجش معقولى را براى اعتبار صفحات وبى که بر اساس معادله برابرى 500 میلیون متغییر و بیش از 2 بیلیون شرایط محاسبه شدند را ایفا میکند.
PageRank از ساختار لینک عظیم وب به عنوان ابزار سازماندهى استفاده میکند.
وجودا، گوگل تفسیر میکند یک لینک را از صفحه A تا صفحه B به عنوان یک vote توسط صفحه A براى صفحه B.
دبوسیله این، گوگل تشخیص میدهد توسط vote که کدام صفحه مهمتر است.
همچنین گوگل این صفحات را تجزیه و تحلیل میکند.
مجتمع گوگل، روشهاى جستجوى خودکار انسداد اینترفیس دستى است.
برخلاف ماشینهاى جستجوى دیگر، گوگل ساختار بندى شده تا نتایج جستجوى را به بهترین شکل براى تجارت ارایه دهد.
یک جستجوى گوگل راهى است براى جستجوى وب سایتى با کیفیت مطلوب و بالا.
گروه مدیریت دکتر اریک ا.اشمیت،رییس کل و رییس هییت مدیره لرى پیج، کمک موسس و رییس، محصولات سرجى برین، کمک موسس و رییس، تکنولوژى امید کردستانى، معاون رییس، توسعه تجارى و فروش وینى روسینگ، معاون رییس مهندسى سیندى مک کفرى، معون رییس، ارتباطات جوان بردى، معاون رییس، خدمات جستجو تیم آرمسترونگ، معاون رییس، فروش آگهى اورس هولتزل، شخص گوگل کریگ سیلوراشتاین، مدیر تکنولوژى معنى گوگل گوگل بر گرفته شده از کلمه Googlo که به معنى "یک عدد یک و صد صفر جلوى آن" است که توسط میلتون سیروتا پسر خواهذ ادوارد کاسنر ریاضیدان آمریکایى اختراع شده است.
این موضوع که "یک عدد یک و صد صفر جلوى آن" در واقع نوعى شعار و در واقع مقصود موضوع است.
بدین معنى که گوگل قصد دارد تا سرویس ها، اهداف و اطلاع رسانى و اطلاعات خود را تا آن مقدار در وب در جهان گسترش دهد.
معرفى گوگل در ترکیبى از نرم افزارها و سخت افزارهاى پیشرفته اجرا میشود.
سرعتى که شما از آن استفاده میکنید بخشى از هزاران کامپیوترهاى معمولى هستند که با هم شبکه شدند تا سرهت بالایى از سرویس جستجو را فراهم آورند.
قلب نرم افزار ما PageRank(TM) است، سیستمى براى رتبه بندى صفحات وب که توسط موسسان ما یعنى لرى پیج و سرجى برین در دانشگاه Stanford ساخته شده است.
و همینطور که ما یک دو جین از مهندیسین را هر روزه براى بهبود سازى این سیستم در اختیار داریم، این سیستم همچنان به ارایه سرویس خود ادامه میدهد.
PageRank توضیح داده شد رتبه صفحه با استفاده از ساختار لینک معتبر بر روى خاصیت دموکراتیک منحصر به فرد تکیه میکند.
در تماهیت، گوگل لینک ها را از صفحه الف تا ب را چک میکند.
گوگل از آراهای مختلف درﻳﺎفت شده برای اﻳن رتبه بندی استفاده می کند.
مهم، صفحات با کیفیت بالا PageRank بالاتری دریافت میکنند که Google بعد از هر جستجو به خاطر میسپارد.
مسلما، صفحات مهم در صورتی که با موضوع جستجوی شما هماهنگی نداشته باشند برای شما بی اهمیت خواهند بود.
Google از ترکیب PageRank و روشهای پیشرفته جور کردن متن برای یافتن صفحات با اهمیت و در عین حال مربوط به متن جستجو شده استفاده میکند.
Google از تعداد تکرار کلمات متن جستجو شده پا فراتر نهاده و برای تشخیص اینکه این صفحه با کلمات مورد جستجو هماهنگی دارد، تمام وجوه محتوای صفحه (و صفحات متصل شده به آن) را بررسی میکند.
بى عیبى مجموع روشهاى خودکار گوگل انسان را از مشکلات جستجو رها میسازد.
با وجود اینکه ما تبلیغاتى را در بالاى صفحات نتایج مربوطه ارایه میدهیم، ولى گوگل نتایج را به صورت تبلیغات به خود آنها نمیفروشد.
یک جستجو در گوگل راه راحت، امین و معقول براى جستجو در سایتهاى با کیفیت بالا است.
دلایل استفاده از گوگل به دلیل اینکه گوگل مناسبترین نتایج جستجو را سریع و مقدم تحویل میدهد، پوشش دهى اطلاعات در وب خواستار یک جستجو گر ممتاز براى اطلاعات قابل دسترسى است.
بدون یک ابزار جستجوى قدرتمند، پیدا کردن یک وب سایت خاص اگر غیر ممکن نباشد خیلى سخت است.
گوگل نظم را به وب میاورد.
گوگل طراحى شده است تا ترتیب را در هرج و مرج اطلاعاتى بوجود آورد.
این چیزى است که یک سرویس جستجو باید ارایه کند.
گوگل کاربران را قارد میسازد تا بیش از 1 بیلیون URL را جستجو کنند فهرست گوگل، که شامل بیش از 1 بیلیون URL است، در نوع خود اولین است و مجوعه اى از جامع ترین صفحات وب را در اینترنت ارایه میکند.
گوگل فقط صفحاتى را که محتوى موضوع شما هستند را بر میگرداند نا متشابه با ماشینهاى جستجوى دیگر، گوگل نتایجى را تولید میکند که درخور با موضوع جستجوى شما باشد، گوگل مکان موضوعات جستجوى شما را در صفحه بر جسته میکند.
گوگل فقط محتوى نتایج موضوعات جستجویى شما نیست، بلکه گوگل آن نتایج را در صفحه خود تجزیه و تحلیل نیز میکند.
برخلاف بسیارى از سایتهاى جستجو گر، گوگل براى نتایج جستجو هاى خود الویت قایل میشود.
ما به نتایج جستجوى شما توجه میکنیم و سعى داریم تا جهت صرف وقت کمتر، نزدیکترین نتیجه را براى شما فراهم سازیم.
گوگل یک پیش نگرى مناسب را ارایه میدهد.
بجاى خلاصه اى از صفحه وب که تغییر نمیکند، گوگل متنهایى که با موضوع جستجوى شما مطابف بوده را براى شما جدا میکند.
این حصوصیت باعث میشود تا وقت شما حدر نشود و شما صفحات وبى که با موضوع شما درخور نبوده را بیهوده باز نکنید.
گوگل میتواند کارى کند که شما احساس خوشبهتى کنید!
گوگل براى جستجوى موضوعات متعارف و عمومى مانند نام شرکتها برترى دارد.
با بسیار مطمین هستیم که کلید "I'm Feeling Lucky" را به خوبى نصب کردیم و این کلید شما را به اولین موضوع پیدا شده میبرد.
این کلید طراحى شده است تا انجام کار شما را با اطمینان و سرعت انجام دهد.
گوگل صفحات وب را cache میکند (در مکان مخفى سرور خود نگه میدارد).
گوگل در cache خود بسیارى از صفحات وب را ذخیره میکند تا آنها را به صورت پشتیبان در اختیار داشته باشد و در مواقع اضطرارى آنها را بازیافت کند.
بررسى برا روى این cache به کرار سریعتر از بررسى برروى لینک مربوطه میباشد.
قابلیتهای مخصوص Google جستجوی تصاویر (بتا) جستجوی تصویر در Google با داشتن بیش از 250 میلیون تصویر قابل مشاهده در فهرست خود، جامعترین مجموعه در کل وب می باشد.برای استفاده از جستجوی تصویر به صفحه جستجوی پیشرفته و یا http://www.google.com/imghp?hl=fa بروید و عبارتی را در جعبه جستجوی تصویر وارد کنید و سپس دکمه جستجو را انتخاب کنید.در صفحه نتایج تصویر کوچک شده را انتخاب کنید تا روایت بزرگتری از تصویر و همچنین صفحه ای که تصویر در آن قرار دارد را مشاهده کنید.
(یادداشت:برای دسترسی زبان انتخابی شما باید در صفحه قابلیتها انگلیسی انتخاب شده باشد.) تصاویری که توسط سرویس Google Image Search مشاهده می کنید ممکن است که کپی رایت داشته باشند.هرچند که شما می توانید آنها را از طریق سرویس ما بیابید و یا مشاهده کنید، ما به شما هیچ حقی نمی توانیم بدهیم جز حق مشاهده آنها از طریق وب.از اینرو اگر مایل به استفاده از هر یک از تصاویری هستید که به وسیله سرویس ما پیدا کرده اید ما به شما پیشنهاد می کنیم که با صاحب آن سایت برای اجازه استفاده از تصویر تماس بگیرید.
اخطار:نتایجی که با این قابلیت مشاهده می کنید ممکن است شامل مطالب مربوط به بزرگسالان باشد.Google فاکتورهای خاصی را در نظر می گیرد برای اینکه مطمئن شود که آیا این تصویر به مورد جستجوی شما مربوط است یا خیر.
از آنرو که این روشها کاملا بی اشتباه نیستند ممکن است در بین تصاویری که می بینید تصاویر نا مناسبی هم قرار گرفته باشد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد این قابلیت لطفا FAQ جستجوی تصویر را بخوانید.
ترجمه صفحه Google سد زبان را با قابلیت ترجه جدیدی (بتا) شکسته است.
با استفاده از قابلیت ترجمه با ماشین ،Google حالا به انگلیسی زبانان قابلیت استفاده از بسیاری از صفحات غیر انگلیسی را می دهد.
اگر جستجوی شما نتایج غیر انگلیسی داشته باشد یک لینک به صفحه ترجمه شده انگلیسی آن در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
اگر می خواهید چکیده و عنوان اسناد یافته شده برای جست وجوی شمابه انگلیسی ترجمه شوند، گزینه ی ترجمه درصفحه ی تنظیمهارا فعال کنید.
با این کار گوگل به صورت خودکار چکیده وعنوان سندهای یافته شده را به انگلیسی ترجمه خواهد کرد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد این قابلیت لطفا FAQ ترجمهرا بخوانید.
فایلهای PDF را پیدا کن.
فهرست سندهایی که گوگل برای پرسش شما می یابد، اکنون فایلهای PDF.را نیز دربرمی گیرد.
نوشتار این فایلها به هر زبان و خطی که باشد، بدون وابستگی به سیستم عامل، مرورگر و فونت، به صورت کامل در نرم افزار ادوبی آکروبات نمایش داده می شود.
گرچه اینگونه فایلها به اندازه ی سندهای HTML رایج نیستند، اغلب اطلاعات ارزشمندی رادربردارند که در دیگر سندها یافت نمی شود.
برای این که مشخص شود کدام یافته به صورت یک فایل PDF.
عرضه شده است، واژه [PDF] به رنگ آبی روبروی عنوان سند درج می شود.به این ترتیب خواهید دانست که برای نمایش این سند، نرم افزار Adobe Acrobat Reader اجرا می شود.
روی پیوند عنوان سند کلیک کنید تا به فایل PDF.
دست یابید.
(اگر نرم افزار آکروبات در رایانه ی شما نصب نباشد، به صورت خودکار به سایت دریافت رایگان این نرم افزار هدایت خواهید شد) در مورد فایلهای PDF.
پیوند آشنای"Cached" جای خود را به "نسخه ی متنی" می دهد.
نسخه ی متنی رونوشتی از سند پی دی اف است که همه ی اطلاعات صفحه آرایی آن حذف شده است.
اگر نمی خواهید سندهای PDF.
در فهرست یافته های پرسش شما ارایه شوند، کافیست دستور filetype:pdf- را در کنار پرسش خود درون پنجره ی جست وجو درج فرمایید.
پیوندهای ازپیش ذخیره شده گوگل از هر صفحه یک عکس ذخیره میکند تا براى زمانى که صفحه اصلى اگر موجود نبود نسخه پشتیبان داشته باشد.
اگر شما برروى لینک Cached کلیکى کنید، صفحه اى را خواهید دید که ما آنرا ضمیمه کرده ایم.
وقتى که صفحه cach شده نشان داده میشود، این صفحه داراى یک هدر در بالاى خود است که در آن قسمت نسخه cach شده را یادآور میکند.
جاهایى که برجسته شده اند با عث میشوند تا شما قسمت مورد نظر خود را راحت تر پیدا کنید.
لینک "ذﺨﻴﺭه شده" براى سایتهایى که ضمیمه نشده اند موجود نخواهد بود، و همینطور این لینک براى مالکینى که این لینک را نخواهند نیز موجود نخواهد بود.
صفحات مشابه وقتى شما برروى Similar Pages براى دیدن نتیجه یک جستجو کلیک کنید، گوگل به صورت خودکار صفحات مربوط را براى رسیدن به نتیجه اکتشاف میکند.
لینک "صفحات مشابه" استفاده هاى زیادى دارد.
تگر شما محتوى سایت خاصى را در نظر دارید، ولى میخواهید که آن بیشتر خواسته هاى شما را براورده کند، این لینک میتواند سایتهاى مشابه بنسبت موضوع شما را نیز ارایه کند.
گوگل صفحات متعددى را براى میلیونها صفخات وب پیدا میکند.
البته چیزى که مهم است اینست که صفحه اى که با موضوع شما درخور باشد پیدا شود.
براى مثال، گوگل ممکن است قادر به پیدا کردن صفحات مربوط به home page شخصى شما نباشد، اگر این صفحات حاوى اطلاعات مربوط به صفحه اصلى نباشند.
کشف کنید که چه کسانى به شما لینک هستند بعضى کلمات، وقتى با یک دونقطه دنبال شوند، یک معناى ویژه اى را براى گوگل خواهند داشت.
یکى از ىشترین کلمات براى گوگل عملگر :link است.
پرسش link: به شما مقصد URL را نشان میدهد.
براى مثال، link:www.google.com به شما تمام صفحاتى را که به گوگل لینک هستند را نشان میدهد.
شما در مقابل این عملگر فقط میتوانید آدرس اینترنتى بنویسید نه موضوع جستجوى خود را.
منحصر کردن به دامین بعضى از کلمات به همراه یک دونقطه برا گوگل معناى بخصوصى را دارند.
یکى از این کلمات عملگر site: است.
این کلمه به همرا آدرس دامین در جلوى آن باعث میشود تا جستجوى شما فقط در دامین یا سایت معین شده باشد.
براى مثال، جهت جستجو یک خبر در گوگل، وارد کنید: یا شانس یا اقبال!!
دکمه "I'm Feeling Lucky" شما را مستقیما به اولین صفحه وبى که گوگل براى چستجوى شما برگردانده است میبرد.
در این حالت شما نتایج دیگر حاصل آمده از جستجوى خود را دیگر نمیبینید.
این حالت معمولا در زمانى استفاده میشود که شما عجله داشته و فقط نتیجه بدست آمده براى شما مهم است.
براى مثال، براى جستجوى وب سایت دانشگاه Stanford، کلمه Stanford را در فیلد جستجو وارد کرده و برروى دکمه "I'm Feeling Lucky" کلیک کنید.
سپس گوگل شما را مستقیما به وب سایت رسمى این دانشگاه در آدرس www.stanford.edu میبرد.
احساس خوشبختى میکنید!؟
Privacy Policy گوگل به اطلاعات مخفى/شخصى اشخاصى که توسط گوگل جستچو میکنند احترم گذاشته و از آن محافظت میکند.
این اطلاعات اگر بخواند در اختیار شخص سومى قرار گیرند مطمینا بدون اجازه شما نخواهند بود.
گوگل و کوکیها (Cookies) به محض اولین مشاهده گوگل توسط شما، گوگل یک Cookie به کامپیوتر شما ارسال میکند.
یک Cookie یکسرى داده است که با اطلاعاتى که در خود دارد شما را به عنوان یک کاربر منحصر به فرد شناسایى میکند.
گوگل از Cookie براى بهبود دادن کیفیت سرویسهاى خود استفاده میکند.
این بدین صورت است که گوگل میفهمد که چه کاربرانى در چه زمان/مکانى و به چه صورت، با چه کلماتى از سرویس گوگل استفاده میکنند.
گوگل البته این اطلاعات را به شخص سومى نمیفروشد.
بیشتر browser ها به طور استاندارد براى قبول cookie ست شده اند.
شما میتوانید browser خود را طورى تنظیم کنید که cookie ى را قبول نکند.
البته در نظر داشته باشید که با اینکار بعضى از توابع گوگل از کار مى افتند.
چه اطلاعاتى ما جمع آورى میکنیم؟
گوگل تمام اطلاعات شما را مانند نام شما، آدرس ایمیل شما و ...
را جمع آورى نمیکند.
فقط اطلاعاتى که در رابطه شما و سایت مخاطب شما جمع آورى میشوند که این اطلاعات مانند تاریخ و زمان، نوع browser، آدرس IP، و اطلاعاتى از قبیل میباشند.
که این اطلاعات صفا جهت بهبود سازى خدمات گوگل جمع آورى میشوند.
براى مثال، با جمع آورى آدرس IP و یا زبان browser، گوگل میتواند بفهمد که چه زبانى بیشتر در گوگل استفاده میشود.
لینکها و سایتهاى دیگر سایتهاى نمایش داده شده به عنوان نتایج جستجو یا لینک شده به سرویس جستجوى گوگل.
لینکهاى دیگر، مانند آنهایى که در لیست آرشیو میلى میباشند هستند.
این سایتها ممکن است cookie هاى دیگرى به کاربران بفرستند یا اطلاعاتى را جمع آورى کنند.
گوگل از URL redicter استفاده میکند براى نتایج خود، اگر شما برروى یک فورم URL کلیک کنید، اطلاعات درمورد کلیک به گوگل ارسال میشود و گوگل شما را سپس به جایى که کلیک کرده بودید میفرستد.
گوگل از این تکنولوژى براى بهبود کیفیت سرویس خود استفاده میکند.
کوکل با چه کسانی اطلاعاتش را به اشتراک می گذارد؟
گوگل ممکن است اطلاعات درمورد شما را در اختیار آگهى دهندگان، همکاران تجارى، و اشخاص سوم از این قبیل بگذارد.
که ما در این حالت فقط اطلاعاتى که مربوط به کاربر و ما است در اختیار نها میگذاریم نه اطلاعات شخصى را.
براى مثال ما فقط اینرا اطلاع میدهیم که گوگل چه مقدار بیننده در روز را داراست، یا چه کلماتى بیشتر مورد جستجو هستند.
رضایت و تغییرات شما به Privacy Policy با استفاده از وب سایت و سرویسهاى جستجوى ما، شما از اطلاعاتى که ما از شما جمع آورى میکنیم راضى خواهید بود.
بخش قوانین استفاده خدمات -- Terms of Service Policy ما ممکن است در هر زمان به روز دربیاید.
پس شما لازم است که این اطلاعات را گاه گاه بررسى کنید.
چگونه میتوانم اگر سیوال اضافه اى داشتم بپرسم؟
شما میتوانید هر زمان که مایل بودید هر سیوال اضافه اى را از ما بکنید و ما به شما پاسخ خواهیم داد.
آدرس ایمیل ما help@google.com است.
ضعف های گوگل زیر نقاب محبوبیت جهانی ...
در گزارشی به بررسی علل محبوبیت گوگل پرداخته شده و نقاط ضعف این موتور جستجو را که در زیر نقاب این محبوبیت جهانی پنهان شده، موشکافی کرده است.
در فهرست گوگل بیش از هشت میلیارد صفحه وب، قابل جستجو است و همه کاربران این موتور جستجو را به عنوان بزرگترین جستجوگر اینترنتی می شناسند، به طوری که 80 درصد از جستجوهای روی اینترنت از طریق این موتور انجام می شود.
همچنین این جستجوگر اینترنتی بین مشتریان شرکت های بزرگ انفورماتیکی چون مایکروسافت وAOL (آمریکن آنلاین)، بزرگترین ارائه دهنده خدمات اینترنتی دنیا با 23 میلیون کاربر از محبوبیت ویژه ای برخوردار است.
میزان مردمی بودن گوگل تاحدی است که در واژه نامه های انگلیسی از واژه گوگل فعل " to google" به معنی "جستجو کردن روی وب" گرفته شده است.
اما چگونه ممکن است که هیچ موتور جستجوی دیگری نتواند به پای گوگل شرکت "مانتین ویوو" برسد؟
روزنامه واشنگتن پست با طرح این سوال و با بررسی ویژگی ها و پتانسیل های سه موتور جستجوی بزرگ دیگر یعنی یاهو،"مایکروسافت لیو سرچ" و Ask.com شرکت "آی ای سی" به این سوال پاسخ می دهد.
در این میان بهترین عرصه برای یافتن پاسخی مناسب به این سوال، سرویس جستجوی وبلاگ است.
درحقیقت گوگل دارای یکی از بزرگترین سرویس های "وبلاگ گردی" بین تمام موتورهای جستجو است.
هرچند اغلب جستجوهایی که روی سکوی "بلاگر"، سایت ارائه دهنده فضاهای وبلاگ، انجام می دهد با پدیده "هرزبلاگ" (blogspam) از بن تخریب می شود.
اگرچه یاهو سرویس جستجوی اختصاصی روی وبلاگ ها را ارائه نمی دهد، اما جستجوگر Ask.com که از این سرویس برخوردار است، می تواند نتایج بهتری را در اختیار کاربران و وبگردان قرار دهد و از این جنبه از گوگل پیش افتد.
این روزنامه آمریکایی در ادامه گزارش خود می نویسد: در صورتی که کاربر دو جستجوی همزمان را با این دوموتور جستجو انجام دهد، یک تعداد نتیجه دریافت می کند، اما در فهرست گوگل بسیاری از آدرس ها جعلی هستند.
به نظر می رسد نقاط ضعف گوگل به اینجا ختم نمی شود.
به طوری که این موتور در سرویس جستجوی فیلم و عکس نیز نسبت به دیگر جستجوگرها بسیار ضعیف عمل می کند.
این درحالی است که برای مثال موتور Ask.com از تابستان امسال یک سایت بسیار کاربردی را در این عرصه راه اندازی کرد که نسبت به گوگل نتایج بهتری بدست می دهد.
این سایت که عملکرد بسیار آسانی دارد، در دو ستون صفحه آرایی شده است.
این نوع صفحه آرایی به کاربر این امکان را می دهد که در طرف چپ تصویر خود فهرست نتایج و در طرف راست یک تصویر کوچک از صفحه اصلی سایت های بدست آمده را مشاهده کند.
دراین میان جستجوگر Live Search مایکروسافت هم به تازگی سرویس "جستجو در سطح کلان" خود را راه اندازی کرده است.
این سرویس در حقیقت سیستمی است که به کاربر این امکان را می دهد که از پایه، جستجوهای خود را اصلاح کند.
برای مثال کاربر با استفاده یکی از این "کلان ها" می تواند جستجوی آخرین موضوعات منتشر شده توسط پنج سایت بسیار مردمی وب را درون فهرست دریافت کرده مرتب کند.
در خصوص امتیازات یاهو باید گفت که یکی از نقاط قوت این موتور جستجو سرویس del.icio.us آن است.
del.icio.us یکی از ابداعی ترین سرویس های وب است که از پایان سال 2005 راه اندازی شد.
del.icio.us یک سرویس "نشانک گذاری اجتماعی روی متن" است که تمام سایت های محبوب کاربران و سایت هایی را که به عنوان لینک های مفید در سایت های دیگر عرضه می شوند را جمع آوری می کند.
این سرویس یاهو به وبگردان روشی موثر را برای اشتراک گذاری سایت های مورد علاقه خود با کاربران دیگر نقاط دنیا و مشاهده سایت های مطلوب کاربران دیگر ارائه می کند.
به نوشته واشنگتن پست، تنها دلیل اقبال گوگل جنبه های تجاری این موتور است به طوری که این موتور توانایی بالایی برای ارائه فهرست های مربوط به یک محصول تجاری برای مثال تلویزیون را دارد.
بنابراین برای رقبای گوگل تنها یک امکان برای متحول کردن چشم انداز موتورهای جستجو وجود دارد و آن این است که این موتورها یکبار برای همیشه تک قطبی گرایی جستجوگر خانه مانتین ویوو را به طور جدی مورد بررسی قرار دهند.
مثال:Top of Form Bottom of Form مثال:Top of Form Bottom of Form مثال:Top of Form Bottom of Form