1.منظورازشبکه هایWAN,MAN,LANچیست؟
LAN
این تکنولوزی از دهه 1980 و برای محدوده یک دپارتمان بوجود امد.این شبکه ها
عمدتا برای اتصال ایستگاههای کاری در سازمانهاوکمپانیهاو...به منابع مشترکی
مانند پرینترونیز برای تبادل اطلاعات استفاده میشود..
یک شبکه محلی یا LANاز نظر پیچیدگی ساده ترین خط فاصل سازمانی در شبکه های کامپیوتری هست. یک LAN حیزی بیش از تعراری کامپیوتر نیست که در یک شبکه به هم مر تبط هستند ودر یک سایت وجود دارند.lANها معمولا شامل پارامترهای زیر هستنر.
. از انجایی که محلی خوانده میشوند فقط یک مکان فیزیکی را اشغال میکنند.
.دارای سرعت انتقال بالا هستنر.
.اطلاعات روی کابلهای شبکه محلی رد وبرل میشور.
MAN
یک MAN محدوده مورد استفاده این شبکه در حد شهر میباشد وفاصله کامپیوترهادر حدودkm 10 میباشد.
WAN
قتی تعدادی از LANها از نظر جغرافیایی خیلی گسترده باشند به دلیل هزینه بالا برقراری ارتباط بین انها در حد سرعت LANها غیر عملی است و باید از شبکه های WAN استفاده کرد.
وقتی ازWANها استفاده میشود که نیاز باشد تمام کاربران توانایی دسترسی به یکسری اطلاعات مشترک را داشته باشد مانند بانک اطلاعاتی تولیدات تا وقتی که هدف wan مشخص باشد محدودیتهای سرعت ناشی از خطوط تلفن برای طراحان شبکه مسئله مهمی نیست. اگر حجم اطلاعاتی که قرار است روی این خط منتقل شود کمتر یا مساوی گنجایش انها باشد wan ها به خوبی کار میکنند.
بر خلاف LANها WANها همیشه احتیاج به مسیریاب دارند.
2.منظور از شبکه های اینترنت واینترانت واکسترانت و اینترپرایز چیست وهر کدام چه کاربردهایی دارند؟
اینترنت عبارتست از مجموعه ای از شبکه های موجود در سراسر جهان که توسط دروازه هایی(gateways) مانند شکل زیر به یکد یگرمتصل شده اند . هر دروازه ،دارای جدول مسیر یابیTable) Routing)است که شامل اطلاعاتی درباره شبکه های متصل به ان دروازه می باشد.ممکن است چندین شبکه به یک دروازه متصل شوند . هر دروازه اطلاعات رااز شبکه پذیرفته و جدول مسیر یابی را بررسی نموده تا ببیند که آیا کامپیوترمقصد در یکی از شبکه های متصل به این دروازه است یا خیر ؟ اگر کامپیوتر مقصد در یکی از شبکه های متصل به این دروازه خاص باشد . اطلا عات را به آن شبکه ارسال می کند ، درغیر این صورت اطلاعات را به دروازه بعدی انتقال می دهد که آن دروازه نیز به همین نحو عمل می کند. این فرآیندادامه می یابد تا اطلا عات به مقصد خود برسد .
اینترنت چهار کاربرد اصلی دارد :
1- پست الکترونیکی : توانائی تشکیل ، ارسال و دریافت پست الکترونیکی در اولین روزهای حضور آرپانت موجود بود و اکنون بسیار رایج است . اغلب مردم روزی چندین پیام ، دریافت میکنند و آن را راهی برای ارتباط با دنیای خارج می دانند ، از سیستم تلفن و پست عادی پیشی گرفته اند . برنامه های پست الکترونیکی ، اکنون بطور مجازی بروی همه کامپیوترها موجود است .
2- اخبار : گروهای خبری ، محلهای ویژه ای هستند که کاربران با علاقه مشترک می توانند پیامهایی را مبادله کنند . هزاران گروه خبری وجود دارند که بر روی موضوعات تفکیکی یا غیر تفکیکی کار می کنند ، مثل کامپیوترها ، علوم ، سرگرمی و سیاست . هر گروه خبری ، ضوابط و سبکهای خاص خود را دارد و همه موظف به رعایت آنها هستند .
3- برقراری ارتباط از راه ودر : کاربران اینترنت در هر جائی که باشند ، می توانند با استفاده از Telnet و Arlagin و سایر برنامه ها ، هر ماشین دیگری را در شبکه که به آن ارتباط دارند ، راه اندازی کنند .
3.نمونه پروتکل ها وتکنولوزیهای حمل وتجهیزات وتوپولوزیهای شبکه های LAN,MAN,WAN کدامند؟
پروتکل ها:
پرتو کل TCP/IP:
مهمترین کاربرد این پروتکل در شبکه اینترنت ا ست . همچنین سیستم عامل ویندوز NT از این پرتو کل استفاده می کند .پرتوکل Net BEUI :
این پرتوکل ساده ترین پرتوکل ارتبا طی برای شبکه های محلی کوچک می باشد .
پروتکل IPX/SPX:
سیستم عامل Novell برای مبادله اطلاعات از این پرتوکل استفاده می کند.
پرتوکل NWlink :
این پرتوکل نسخه ای از پرتو کل IPX/SPX بوده که توسط شرکت میکروسافت تهیه شده است .
تکنولوزی حمل:
الف)روش یکطرفه :( simplex )اطلاعات فقط در یک جهت انتقال می یابند مثال : وقتی به صدای رادیو گوش می دهید عکس آن صادق نیست .
ب) روش دو طرفه غیر همزمان: ( half - duplex )داده ها می توانند در دومسیر جریان پیدا کنند ولی همزمان نمی توانند اطلاعات را منتقل کرد مانند دستگاه های بی سیم که در هر لحظه می توان فقط یا صحبت کرد یا گوش داد.
ج) روش دوطرفه همزمان :( full - duplex ): داده ها می توانند در دو مسیر همزمان جریان داشته باشند تلفن نمونه ای از این انتقال می باشد