دانلود مقاله واگذاری خطوط (شرکت مخابرات)

Word 8 MB 17732 33
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • اولین قسمت اداری مخابرات که هر شخص حقیقی یا حقوقی برای پیوستن به مشترکین مخابرات با آن روبرو می شود امور مشترکین و واحد واگذاری خطوط می‌باشد.واگذاری خطوط یکی از مهمترین واحدهای هر مرکز تلفن می باشد که در ارائه خدمات به مشترکین و ارائه اطلاعات دقیق آماری و کابلی در جهت توسعه تلفن شهری به واحدها و ادارات مرتبط نقش مهمی را ایفا می‌کند.واگذاری خطوط در واقع تعیین کننده وجود یا عدم وجود امکانات فنی و تسهیل کننده کسب این امکانات توسط متقاضی تلفن است که پرسنل کوشای این واحد با آگاهیهای لازم مشخصات کابلی و کافویی درخواستهای متقاضیان اعم از فیش یا فرم بررسی را بر روی نقشه ها بررسی می نماید،تا پس از معین شدن محدوده پست و کافویی آن از طریق واحد نوسازی و نگهدار شبکه کابل سیم کشی و تغییر مکان در اسرع وقت و از کوتاهترین مسیر ممکن انجام و ارتباط تلفنی متقاضی برقرار شود.واگذاری خطوط علاوه بر فعالیتهای فوق،کنترل سالیانه کافوها،پلاکبرداری،کابل برگردان و ….

    را عهده دار می باشد.
    گردش کار دائری فیش تلفن
    1- واحد مشترکین و متقاضیات کارت سیم کشی (فیش)واگذار شده را به واگذاری خطوط ارسال میدارد.
    2- واگذاری خطوط کارت های سیم کشی (فیش ها) رابراساس ردیف ودیعه در دفتر و دایع ثبت و مشخصات متقاضی را از نظر آدرس او درصورت نیاز بازدید از محل و از روی نقشه های موجود پست و کافو آنها را مشخص و بر روی کارت سیم کشی ثبت می نماید.
    3- واگذاری خطوط درصورت عدم امکانات فنی مشخصات فنی و فیش را از روی سیم کشی در دفتر حق تقدم ثبت و در صورت رسیدن به حد نصاب در خواست طرح تقویت نموده و کارت سیم کشی را بعد از توضیح در دفتر و دیعه و با رعایت الویت بایگانی می کند.
    4- واگذاری خطوط درصورت وجود امکانات فنی از اطلاعات موجود در کارتهای لیست رانژه تعیین بوخت و خط نموده و شماره فیش را در قسمت آبونه و مرکزی لیست رزرو* می نماید
    5- واگذاری خطوط پس از تکمیل مشخصات (کافو – بوخت و خط)در کارت سیم کشی آنرا جهت نگهداری و نوسازی شبکه کابل ارسال می دارد.
    6- نگهداری و نوسازی شبکه کابلی با همکاری ناظر شبکه و پیمانکار محل مورد نظر را با رعایت اولویت و حق تقدم سیم کشی سپس کارت را تکمیل و آنرا به واگذاری عودت میدهد
    7- واگذاری خطوط پس از بررسی لازم کارت سیم کشی را جهت تعیین شماره (از طریق دبیرخانه)به رئیس مرکز ارسال می دارد.
    8-رئیس مرکز پس از تعیین شماره ، کارت سیم کشی را به واحد گذاری خطوط می فرستد.
    9-واگذاری خطوط مشخصات کارت سیم کشی را در روی کارتهای شبکه وMDF ثبت می کند.
    10- واگذاری خطوط با مراجعه به لیستهای رانژه شماره تلفن تعیین شده را جایگزین شماره و دیعه نموده و مشخصات فنی (بوخت و خط)را بر روی کارتها** درج می کند.
    11- واگذاری خطوط قسمت دایری فرم سیم بندی را در دو نسخه تکمیل و یک نسخه از آنرا به همراه کارت ام،دی،اف به سالن دستگاه امتحان و کارت سیم کشی را بعد از تکمیل نمودن دفتر و دیعه و نوشتن شماره تلفن خط کابلی و تاریخ دایری به واحد مشترکین و متقاضیان و نسخه دوم فرم سیم بندی و کارت شبکه را بایگانی می کند.
    12- سالن دستگاه پس از انجام اقدامات لازم و برقراری ارتباط فرم سیم بندی را تکمیل و آنرا جهت صدور فرم دائری به دبیرخانه مرکز ارسال می دارد.
    * در صورتیکه فیش تلفن همگانی باشد پس از رزرو خط فرم سیم کشی جهت عقد قرارداد به واحد مشترکین و متقاضیان ارسال و مراحل 4 به بعد تکرار می شود.
    ** در زیر نمونه ای از کارتهای مربوط به اطلاعات فنی مشترکین نشان داده شده است.


    گردش کار تغییر نام و مکان – مکان *
    1- واحد مشترکین و متقاضیان فرم بررسی امکانات را تکمیل کرده و به واگذاری خطوط ارسال می دارد.
    2- واگذاری خطوط از روی نقشه های موجود امکانات را بررسی و تعیین پست و کافو نموده نتیجه را روی فرم بررسی امکانات منعکس می نماید.
    3- واگذاری خطوط در صورت عدم امکانات فنی پاسخ را دردفتر حق تقدم ثبت و برروی فرم بررسی امکانات مشخصات فنی(پست،اتصال،کافوو…)را ثبت و تا زمان ایجاد امکانات (حداکثر یکسال)جهت نگهداری به واحد مشترکین و متقاضیان ارسال می نماید.
    4- واگذاری خطوط در صورت وجود امکانات فنی (براساس اطلاعات موجود درنقشه و کارتهای لیست رانژه)درلیست رانژه رزرو خط کرده و اطلاعات فنی را پس از انعکاس روی فرم بررسی امکانات به واحد مشترکین و متقاضیان می فرستد.
    5- واحد مشترکین و متقاضیان پس از هماهنگی با مشترکین و خریدار و اقدامات لازم فرم سیم کشی را در دو نسخه تکمیل و یک نسخه آنرا به همراه فرم بررسی امکانات به واگذاری خطوط ارسال میدارد.
    واحد مشترکین و متقاضیان پس از هماهنگی با مشترکین و خریدار و اقدامات لازم فرم سیم کشی را در دو نسخه تکمیل و یک نسخه آنرا به همراه فرم بررسی امکانات به واگذاری خطوط ارسال میدارد.

    واگذاری خطوط پس از بررسی لازم و درج مشخصات فنی جدید و قدیم بر روی فرم سیم کشی آنرا جهت انجام سیم کشی به نگهداری و نوسازی شبکه کابل می فرستد.

    7-نگهداری و نوسازی شبکه کابل بر اساس مشخصات کابلی اعلام شده سیم کشی را انجام و فرم سیم کشی را تکمیل و به واگذاری خطوط ارسال می دارد.

    8-واگذاری خطوط مشخصات مشترک جدید و تاریخ و علل تغییرات را درکارتهای شبکه و لیست رانژه اصلاح می کند.

    9-واگذاری خطوط فرم سیم بندی را در دو نسخه تنظیم یک نسخه آنرا بایگانی و نسخه دیگر را به سالن دستگاه امتحان و فرمهای سیم کشی و بررسی امکانات را به واحد مشترکین و متقاضیان ارسال می دارد.

    *در تغییر مکان فقط آدرس مشترک تغییر پیدا می کند.

    **در صورت فراهم شدن امکانات واگذاری خطوط مرکز موظف است فرمهای منفی مربوطه را با رعایت حق تقدم از واحد مشترکین و متقاضیان درخواست نموده تا بعد از بررسی مجدد و رزرو لیست به مدت یکماه امکانات در رزرو متقاضی (ضمن اطلاع به وی)می ماند و درصورت عدم مراجعه به موقع امکانات نوبت بعدی قرار می گیرد.

    گردش کار تعویض شماره واحد مشترکین و متقاضیان فرم تعویض شماره تنظیم شده را به واگذاری خطوط می فرستد واحد واگذاری خطوط کارت شبکه را از محل خود خارج و اقدام به صدور کارت جدیدی شبکه و MDF می نماید(مشخصات شماره تلفن جدید را در کارتها ثبت وشماره تلفن قدیم ، علت و تاریخ تعویض آن را درپشت کارتها یادداشت می کند) واگذاری خطوط در لیست ها ، رانژه جدید را بجای شماره قدیم می‌نویسد و سپس اقدام به صدور فرم سیم بندی* در دو نسخه می کند(یک نسخه از فرم سیم بندی و کارت ام،دی،اف را به سالن دستگاه امتحان و نسخه دیگر را بهمراه کارت بایگانی می نماید) * در صورتیکه مشترک بخواهد شماره اش در 118 ثبت نشود در زیر فرم سیم‌‌بندی باید قیدگردد.

    کابل برگردان داخلی* 1-اداره کل طرح و مهندسی نقشه های مربوط به برگردان را تهیه و به واگذاری خطوط مرکز مربوطه می فرستد.

    2- واحد واگذاری خطوط نقشه های دریافتی رابا نقشه های قبلی جهت کنترل تعداد زوج کار کن ، رزرو و TOT‌هر کابل و تعداد مرکزی هر کافو با هم تطبیق می دهد.

    3-واحد واگذاری خطوط فهرستی ازتغییرات که دربرگردان باید لحاظ گردد را تهیه می نماید.

    واحد واگذاری خطوط سپس کارتهای مشترکین را که در محدوده کابل برگردان هستند از روی لیستهای رانژه قدیمی شناسائی و از فایل خارج می نماید.

    مسئول واگذاری خطوط،خطوط کابلی را مطابق فهرست تغییرات استخراج شده با رعایت اصل آرایش کافو تغییر می دهد واحدگذاری خطوط برای کافوهای تغییر یافته لیستهای رانژه جدید ایجاد یا آنها را تغییر می دهد.

    واحدواگذاری خطوط برای هریک از شماره ها از روی لیست جدید رانژه کارت صادر می نماید (یا اطلاعات قدیمی را پاک کرده اطلاعات جدید را می‌نویسند) واحد واگذاری خطوط براساس تغییرات جدید فرم سیم بندی را که در آن به ترتیب شماره های تغییر یافته را در بردارد در سه نسخه تنظیم:یک نسخه را نزد خود بایگانی،یک نسخه رابه نگهداری و نوسازی شبکه جهت انجام سیم کشی و نسخه دیگر را به MDF‌ جهت بستن رانژه های جدید ارسال می نماید.

    * هر نوع تغییر در مرکز کافویی و تعویض بوخت تعدادی از شماره تلفنهای منصوبه یک مرکز که به دلایل فنی و یا توسعه شبکه ایجاد شود کابل برگردان داخلی تعریف می شود.

    در ادامه به عنوان نمونه گردش کار کابل برگردان داخلی رسم شده است.

    فصل دوم سالن دستگاه امتحان مقدمه سیستم سوئیچ دیجیتال 61NEAX- توسط شرکت NEC‌ طراحی وساخته شده است.این سیستم دارای سخت افزار و نرم افزار Modular میباشد،بدین معناکه وظایف سیستم بین اجزاء مختلف سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم شده است.هر جزء عملیاتی یا به عبارتی دیگر هر ماژول در مرکز مسئول انجام یک سری وظائف خاص می باشد و با اجزاء دیگر در صورت نیاز تبادل اطلاعات می‌کند هرگاه مشکلی در یک جزء عملیاتی رخ دهد،آنگاه بخش نظارت و نگهداری مرکز (پرسنل نگهداری و یا نرم افزارنگهداری اتوماتیک مرکز)براحتی می تواند با توجه به وظائف مختل شده منشاء اختلال را شناسائی کند و آن قسمت را از سرویس خارج نماید تا اختلال آن قسمت اثر منفی روی اجزاء عملیاتی دیگر نگذارد.

    همچنین در زمانی که نیاز به توسعه مرکز باشد،ساختار هاژولار مرکز سبب می‌شود که این توسعه براحتی،با افزودن ماژول و یا ماژولهای مورد نیاز نرم افزاری و سخت افزاری مرتبط با آن توسعه به سیستم،انجام پذیرد.

    نکته دیگر اینست که طراحی این سیستم به شکلهای مختلف امکان پذیر است و به صورتهای مختلف این سیستم می تواند درشبکه بکار گرفته شود.

    در ادامه به بررسی اجمالی انواع کابردهای این سیستم می پردازیم.

    انواع مراکز سالن دستگاه مراکز سالن دستگاه از لحاظ سیگنال به دو دسته تقسیم می شوند:آنالوگ و دیجیتال مراکز آنالوگ: صرفاً بصورت کلید عمل کرده و سیگنالهای پیوسته آنالوگ را بدون هیچ دخل و تصرفی انتقال می دهند،دراین نوع انتقال نرخ مکالمات از طریق نصب کننده‌ کنترهای پالس شمار قابل محاسبه می باشد.

    شکل شماره 1 مراکز دیجیتال : این مراکز سیگنال را به صورت آنالوگ دریافت و به دیجیتال تبدیل نموده و پس از پردازشهای خاص آنرا بصورت آنالوگ انتقال می دهند.

    شکل شماره 2 از جمله فرقهای اساسی مراکز آنالوگ و دیجیتال در اینست که در مرکز آنالوگ پردازش خاصی از قبیل سرویس های ویژه،ریز مکالمات،پیامهای خاص و … برروی مکالمات نمی توان انجام داد ولی در مراکز دیجیتال این امکانات میسر می‌‌باشد.

    لازم به ذکر است که درگزارش ارائه شده به دلیل اهمیت و موارد استفاده بیشتر به بحث در مورد مراکز دیجیتال اکتفا شده است.

    مراکز دیجیتال از لحاظ چگونگی کنترل و کارکرد و هماهنگی اجزاء به دو دسته تقسیم می شوند .

    1)سیستمهای کنترل مرکزی:در این نوع سیستم هماهنگی اجزاء مرکز از قبیل Fram‌مشترکین،ترانکها،مدارات سوئیچ،…..

    توسط یک قسمت هماهنگ کننده مجزا برقرار می شود.

    2)سیستمهای کنترل ماژولار:در این نوع سیستم هر جزء از مرکز برای خود دارای یک قسمت هماهنگ کننده می باشد که به توضیح تفصیلی درباره این سیستم می‌پردازیم.

    در هر سالن دستگاه امتحان دیجیتال از نوع ماژولار تعدادی جعبه با نام مصطلح فرم (Fram) قرار دارد که هر فرم دارای 14 ماژول مشترکین و دو ماژول کنترل می باشد (Loc) لازم به ذکر است که به هر جعبه که دارای تعدادی جزء یکسان باشد ماژول گفته می شود.و هر ماژول دارای 32 کارت مخصوص مشترکین می‌باشد.

    کاربردهای مختلف سیستم ماژولار در شبکه Locallswitch(Ls) : در این ساختار مرکز NEAX می تواند به مشترکین تلفنی اعم از آنالوگ،در شکلهای معمولی یا پی درپی و همچنین به مشترکین دیجیتال ISDN‌ در شکل BASIC RATE (با دو کانال مکالمه و یک کانال سیگنالیگ)ویا در شکل PREMARY RATE‌(باسی کانال مکالمه و یک کانال سیگنالینگ)سرویس می‌دهد.در جوار مشترکین،این مرکز از طریق کانالهای ترانک با مراکز دیگر نیز می‌تواند ارتباط برقرار نماید.

    TOLL SWITCH (TS):این نوع مرکز ،برای ایجاد ارتباط بین مراکزیک شهر با مراکز موجود در سایر شهرها و همچنین برای ایجاد ارتباط بین مراکز داخل یک شهر می تواند بکار رود.

    TOLL AND LOCALL SWITCH‌(TLS): مرکزی است که هم به مشترکین دیجیتال و آنالوگ سرویس می دهد و هم به عنوان واسطه ترانزیتی بین مراکز محلی و مراکز شهرهای دیگر عمل می نماید.

    MOBILE SERVICE CENTER(MSC) : جهت برقراری ارتباط بین تلفن های سیار می توان از مرکز61 NEAX نوع MSC‌ استفاده نمود.

    PERSONAL HANDY PHONE system (PHS) :این نوع مراکز نیز به تلفن‌های سیار سرویس می دهند،تنها فرقشان با مراکز MSC‌ در این است که تلفنهای از نوع PHS‌ در سرعتهای پایین می توانند بکار روند (مثلاً جهت عابرین پیاده)ولی تلفنهای سیاری که از مراکز MSC‌ سرویس می گیرند در سرعتهای بالا نیز می توانند مورد استفاده قرار گیرند.

    International switch (INTS) : برای ایجاد ارتباط بین مراکز یک کشور با مراکز بین الملل کشورهای دیگر از مراکز 61 NEAX‌ با ساختار INTS‌استفاده می شود.

    OmC : برای متمرکز کردن حمل انجام عملیات نگهداری و بهره برداری چندین مرکز از نوع 61 NEAX و کاهش تعداد پرسنل نگهداری مراکز،می توان آنها را توسط رابط های مخصوص به یک مرکز نگهداری مادر یا OMC‌ وصل نمود و قسمت اعظم عملیات نگهداری این مراکز را در مرکز OMC‌ انجام داد.

    از لحاظ تعداد مراکز موجود در شهرها،هر منطقه جغرافیایی با توجه به مساحت شهریی و جمعیت می تواند دارای یک یا چند مرکز باشد که ارتباط بین این مراکز می تواند بصورت مستقیم یا از طریق مراکز ترانزیت (T) (بصورت غیرمستقیم) انجام گیرد.

    ارتباط مراکز دیجیتال ارتباط مستقیم : درمناطقی که دارای تعداد محدودی مرکز می باشند نیازی به مرکز ترانزیت نمی باشد و شرح ارتباط به این صورت است که وقتی مشترک مرکز 1 می خواهد با شماره به طور مثال(******2) ارتباط برقرار کند،پردازشگر سیستم ، مشترک را به مرکز 2 وصل می نماید برای این منظور علاوه بر پردازشگر،مدارات دیگری به نام ترانک بر سر راه قرار دارند که این مدارات خود می توانند به صورت دیجیتال یا آنالوگ باشد.

    وظیفه این مدارات هماهنگی و ارسال سیگنال به مرکز مورد نظر می باشد و درواقع هر مرکز NEAX‌ برای ارتباط با سایر مراکز به ازای ارتباط با هر مرکز نیاز به یک ترانک جداگانه خواهد داشت.

    پردازشگر مرکز 2 با توجه به مابقی شماره ارسال شده ارتباط را با مقصد مورد نظر برقرار می کند در واقع عمل اتصال نهایی درقسمت مدارات سوئیچینگ انجام می شود.

    تعداد خطوط ارتباط بین مراکز ارتباط مستقیم با تعداد مشترکین ندارد و با توجه به ترافیک واقعی طراحی می شود.معمولاً ملاک برای طراحی خطوط روزهای میانی هفته مثل دوشنبه که ترافیک واقعی بین شهری و بین الملل وجود دارد می‌باشند.

    این خطوط با استفاده ازسیمهای مسی یا فیبر نوری به صورت کابلهای زیرزمینی بین مراکز و از مراکز تا کافوها قرار گرفته اند.

    ارتباط غیرمستقیم:همانطور که توضیح داده شد در مناطق جغرافیایی که به دلیل ضرورت از تعداد زیادی مرکز استفاده شده باشد ارتباط مستقیم این مراکز با هم مستلزم استفاده هزینه زیادی بوده و مقرون به صرفه نمی باشد،لذا ارتباط این مراکز با هم به طور غیرمستقیم و با کمک مراکز ترانزیت انجام می شود.

    شرح ارتباط به این صورت می باشد که پردازشگر مرکز مربوط به شماره مبدأ ، بعد از پردازش شماره مقصد (بسته به اینکه مربوط به همان مرکز یا مراکز دیگر باشد)ارتباط را با مرکز ترانزیت برقرار نموده و پردازشگر مربوط به مرکز ترانزیت با توجه به پیش شماره مقصد ، ارتباط را با مرکز مورد نظر برقرار می نماید.

    برای مثال مشترکی که مربوط به مرکز 7 می باشد شماره(******2)را می‌گیرد، در این لحظه پروسسور مرکز 7 مبدأ را به سمت مرکز ترانزیت شیفت می‌دهد،پردازشگر مرکز T با شناسایی پیش شماره مقصد،مبدأ را به سمت مرکز مربوطه و پردازشگر مرکز شماره مقصد بعد از شناسایی مابقی شماره مبدأ را به سمت شماره مقصد شیفت می دهد.

    مراکز بین شهری (STD) در هر منطقه جغرافیایی یک مرکز STD (مرکز بین شهری)برای ارتباط مشترکین با سایر شهرها وجود دارد به این معنی که پردازشگر سیستم در هر مرکز بعد از مشاهده اولین عدد ارسال شده با مشاهده صفر ارتباط را با مرکز STD‌برقرار می‌کند.

    پردازشگر مرکز STD نیز با مشاهده پیش شماره بعد از صفر (کد)ارتباط را با مرکز STD‌مقصد مورد نظر برقرار می کند.

    در اینجا مرکز STD‌با پردازش روی شماره مقصد ارتباط را با مرکز محلی مورد‌نظر و سپس مرکز محلی با مشترک مورد نظر برقرار می سازد.

    معمولاً در شهرهای کوچک که دارای یک مرکز می باشند مرکز جداگانه ای برای STD‌ قائل نمی شوند و پردازشگرهای این سیستم در خود مرکز مشترکین نصب می شوند.لازم به ذکر است مرکز های STD‌ به طور مستقیم با مراکز محلی در شهرها نمی توانند ارتباط داشته باشند و ارتباط آنها فقط از طریق ارتباط مراکز STD برقرار می شود شکل شماره 3 مراکز بین الملل (ISC) این مراکز که تعداد آنها محدود بوده و فقط دو مرکز در تهران واقع شده است وظیفه ارتباط دهی مشترکین داخل و خارج کشور را برعهده دارند و شرح عملکرد به این صورت می باشد‌که پروسسور مرکز محلی پس از دریافت اولین صفر،سیگنال را به مرکز STD‌ فرستاده‌و پروسسور مرکز STD‌ با دریافت صفر دوم سیگنال را به مرکز ISC می‌فرستد،پردازشگر این مرکز نیز با توجه به پیش شماره و شماره مقصد ارتباط بین دو مشترک را برقرار می سازد.

    مراکز مادر در شهرهای بزرگ مراکزی که از لحاظ مرکزیت سوق الجیشی و پوشش مشترکین از لحاظ تعداد ، از اهمیت بیشتری برخوردار هستند علاوه بر ارتباط از طریق مرکز ترانزیت (غیرمستقیم)این مراکز به طور مستقیم نیز با هم ارتباط دارند،به این مراکز مراکز مادر گفته می شود.

    لازم به ذکر است که طریقه ارتباط مراکز مادر از طریق ارتباط مستقیم در اولویت قرار دارد و درصورت مسدود بودن این کانال ها به دلیل شلوغی خطوط ارتباط از طریق مرکز ترانزیت یا مسیر سرریز برقرار می شود.

    این ترفند به این دلیل به کار می رود که اگر بنابه هردلیلی مسیر دو مرکز از طریق مرکز ترانزیت قطع شود خللی در ارتباط دو منطقه بزرگ شهری وارد نشود و برای خیل عظیم مشترکین مشکلی ایجاد نشود.

    مراکز ی که با حاشور نشان داده شده اند مراکز مادر می باشند.

    شکل شماره 4 طرز عملکرد دستگاه تلفن دستگاههای تلفن نیز می توان به دو دسته آنالوگ و دیجیتال تقسیم کرد.

    دستگاه آنالوگ : هر دستگاه تلفن برای ارسال مکالمات باید بتواند صدا را به جریان الکتریکی تبدیل نموده و به عنوان یک سیگنال تحت فرکانس خاصی به مقصد بفرستد.بطور خلاصه در فرستنده هر دستگاه زغال هایی تحت یک ولتاژ معینی قرار گرفته اند که به یک پرده منعطف وصل می باشد،ارتعاش این پرده تحت امواج صوتی باعث تغییر مقاومت ذغال شده و این اختلاف مقاومت تحت ولتاژ ثابت منجر به ارسال سیگنالهایی با فرکانسهای مختلف می شود.در گیرنده نیز عکس این عمل رخ می دهد و سیگنال های فرستاده شده با فرکانسهای مختلف مقاومت ذغال را تغییر داده و منجر به ارتعاش پرده گیرنده شده و صدا تولید می شود.

    دستگاه دیجیتال (ISDN) این دستگاه که دستگاه دیجیتال نامیده شده و دستگاهی است که در ورودی سیگنال دیجیتال را از مرکز دریافت نموده و آنرا بر روی 8 خروجی قرار می‌دهد.این دستگاه این قابلیت را داراست که از یک خط بتوان در یک لحظه در 8 مورد خاص از قبیل FAX،Data،Voice و… استفاده نمود.

    فصل سوم MDF مقدمه آخرین ویکی دیگر از واحدهای مخابرات به شمار می رود که بوق را از مخابرات به سمت آدرس مشترکین وصل می کند،بوق توسط کابل هایی از سالن دستگاه به سمت قسمتی از MDF‌ بنام سر شماره هدایت شده و توسط قیچیهای مخصوص درجای از پیش تعیین شده ای پرس می شوند و در واقع مسئولیت بوق رسانی سالن دستگاه تا همین جا می باشد.

    کافو،پست آخرین نقطه ای که کابلهای زیر زمینی هدایت شده از MDF‌به آن ختم می شود صندوقهای نسبتاً کوچکی است که پست نامیده می شوند،این صندوقها درهر کوچه با توجه به ازدحام جمعیت و امکانات مخابرات به تعداد معینی قرار داده شده اند.ظرفیت هر پست 10 زوج سیم یا مشترک می باشد.

    این سیمها بصورت کابلهای زمینی از صندوقهای نسبتاً بزرگ دیگری گرفته شده اند که کافو نامیده می شوند،کافوها معمولاً به تعداد محدودی در هر منطقه قرار گرفته اند و ظرفیت هر کافو بین 100 تا 800 زوج سیم یا مشترک می باشد.

    ایزوله در قسمتی از MDF‌ که ترمینالهای مربوط به سرشماره ها قرار گرفته اند ، شماره تلفن مشترکین قابل دسترسی می باشد و برای قطع موقت تلفن هرمشترک با استفاده از پینهایی به راحتی می توان تلفن مشترک را تا زمان مورد نیاز قطع نمود به این عمل ایزوله کردن گفته می شود که معمولاً کاربران قسمت سالن دستگاه زمانی که تلفن مشترک برای مدت طولانی مشغول باشد که آنهم ناشی از بد قرار دادن گوشی تلفن یا اشکال در سیم کشی منزل یا ساختمان می باشد،انجام می‌شود.

    رانژه قسمت دیگری در این واحد واقع شده بنام بوخت که درپشت قسمت سر شماره‌ها قرا گرفته و توسط کابلهای ضخیم به سمت کافو ، پست و درب منزل مشترکین هدایت می شود بصورتیکه ترمینالهای مربوط به شماره بصورت افقی و ترمینالهای مربوط به بوخت بصورت عمودی قرار گرفته اند.در واقع این کارها از قبل و در زمان افتتاح هر مرکز توسط مأموران نصب و کابل انجام شده و بصورت آماده در اختیار کاربران MDF‌قرار می گیرد.تنها وظیفه این واحد سیم کشی از قسمت سرشماره به بوخت می باشد که آنهم در زمان تعیین شده ای از طرف واحد واگذاری و رئیس مرکز اعلام می شود.

    این بدان معناست که پس از واگذار شدن شماره به مشترکین و معلوم شدن مشخصات فنی آنها از قبیل کافو،پست،بوخت و … این شماره ها در لیست دائری قرار گرفته و در اختیارواحد MDF قرار داده می شود،همانطور که قبلاً اشاره شد سیم کشی تا سر شماره و از بوخت به بعد توسط مأموران و پیمانکاران کابل قبلاً‌انجام شده و در این زمان کاربران MDF رابطه بین سرشماره ها و بوخت‌های تعیین شده را برقرار کرده و برای وصل شدن بوق به منزل مشترک کافیست که فیوز مربوط به قسمت بوخت در جای خود قرار گیرد،این فیوز برای محافظت سیستم از جریانها و ولتاژهای ناخواسته قرارداده می شود.به مجموعه این عمل رانژه گفته می شود.

    از جمله رانژه هایی که توسط کاربران MDF انجام می شود یکی در زمان دائری که توضیح داده شد و دیگری در زمان کابل برگردان می باشد.

    کابل برگردان در واقع به تغییر مشخصات فنی یک شماره ازقبیل کافو،پست و بوخت کابل برگردان گفته می شود و آنهم معمولاً زمانی صورت می گیرد که امکانات مخابرات گسترش یافته و می توان از کافو و پست جدیدی درنزدیکی مشترک استفاده نمود تا از سیم کشی هوایی که معمولاً بیشتر در معرض پاره گی قراردارد استفاده کمتری صورت گیرد.

    در این زمان کاربران واحد MDF موظفند سیم کشی قدیمی رابط بین سر شماره و بوخت مشترک (رانژه)را تخلیه نموده و از سرشماره مشترک به بوخت جدید سیم کشی کنند.

    خرابی تلفن (117) از جمله وظایف دیگر این واحد رسیدگی به شکایات مشترکین است که مربوط به قطعی یا اختلال در تلفنشان می باشد.زمانیکه اختلالی در تلفن یک مشترک رخ دهد یا خط آن بطور کل قطع شده باشد کافیست با شماره 117 تماس گرفته تا به مشکل مربوطه رسیدگی شود.

    کاربران MDF پس از شنیدن شکایت مشترک با استفاده از برنامه نرم افزاری خاصی قادرند مشکل مربوط به آن خط را تشخیص و در جهت رفع آن اقدام نمایند.

    این برنامه قادرست اطلاعاتی از جمله ظرفیت خازنی بار قرار گرفته روی خط ، مقاومت اهمی سیمها و… را دراختیار کاربران قرا دهد.به این ترتیب کاربران قادرند تشخیص دهند که مشکل هر خط مربوط به سیم کشی داخلی،کابل هوایی یا از خود MDF می باشد.

    اگر مشکل تلفن مشترک مربوط به داخل ساختمان باشد مخابرات مسئولیتی در قبال آن نخواهد داشت.در غیراینصورت مشکل مربوطه به اضافه آدرس پستی و اطلاعات فنی شماره در قبوض معینی به مأموران اصلاح تحویل داده می شود تا در جهت رفع عیب اقدام نمایند .

    بندزدن هرگاه کاربران به هر دلیل بخواهند خط مشترک را در داخل MDF مورد بررسی قرار دهند از فیوزی که به یک گوشی وصل شده بنام بند رابط استفاده می کنند به این صورت که فیوز مربوط به مشترک را از بوخت جدا کرده و فیوز بند را بجای آن قرا می دهند،به این ترتیب تلفن مشترک در واحد MDF‌ قرار می گیرد و به این شکل می توان از وصل یا قطع بودن خط در داخل واحد با خبر شد.

    کانکشن Conection هرگاه اطلاعات فنی و شماره بوخت یک مشترک را داشته باشیم و شماره تلفن آنرا بخواهیم،بعد از بندزدن با استفاده از گوشی بند رابط شماره خاصی (معمولاً 150)را گرفته و برروی رایانه با استفاده از منوی کانکشن شماره مشترک قابل دسترسی می باشد.

    PCM دستگاهی است که عملی شبیه Mux و demux‌ را برروی یک خط انجام می دهد به عبارتی یک خط را به 4 یا 8 خط تبدیل و قابل تحویل بعنوان خطوط مجزا به مشترکین می نماید در واقع دستگاه PCM از دو قسمت مجزا تشکیل شده که یک قسمت آن در مرکز مخابرات واقع شده و 4 خط را MULTIPLEX‌ کرده و بصورت یک خروجی ارسال می نماید،قسمت دوم این دستگاه نزدیک مشترکین نصب شده و خط ارسال شده را به 4 خط مجزا تبدیل می کند.

    این دستگاه زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که در مخابرات امکانات موجود می‌باشد ولی امکانات سیم کشی در محل موجود نیست و به این صورت از یک جفت سیم برای 4 یا 8 مشترک استفاده می نمایند.یکی دیگر از قابلیتهای دستگاه PCM تبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال می باشد.

مقدمه شرکت مخابرات ایران به منظور تمرکز بخشیدن به تمامی امور ارتباطات ومخابرات کشور به استثناء بخش صداو سیما با تصویب مجالس قانون گذاری وقت در سال 1350 تشکیل شد و با استناد به اساسنامه قانونی فعالیت خود را آغاز کرد. در سال 1374 با توجه به گسترش فعا لیتهای مخابراتی در پهنه کشور جمهوری اسلامی ایران و پیروی از سیاست تمرکززدائی در اجرای ماده 7 قانون تأسیس شرکت مخابرات ایران تشکیل ...

واکنش هر موجود زنده در برابر محيط و اجتماع خود بر اساس يک سلسله اطلاعات صورت مي گيرد و اين اطلاعات فراهم نمي گردد جز با برقراري ارتباط با محيط و همنوع خويش . بدين ترتيب هرچه امکانات ارتباطي وسيع تر و پيشرفته تر باشد دستيابي به منابع اطلاعاتي افزونتر

نقش ارتباطات و مخابرات اهميت و نقش ارتباطات و مخابرات در جامعه واکنش هر موجود زنده در برابر محيط و اجتماع خود بر اساس يک سلسله اطلاعات صورت مي گيرد و اين اطلاعات فراهم نمي گردد جز با برقراري ارتباط با محيط و همنوع خويش . بدين ترتيب هرچه امکانات ار

مخابرات به عنوان ارسال و دريافت خبر از دير زمان در اين کشور کهنسال رايج بوده است يعني از زمانهايي که بشر بوسيله دود و آتش و سپس بوسيله نور و آئينه و يا پيک و چاپارد و تپه ها و ايستگاههاي بين راهي اخبار و اطلاعات مهم اجتماعي کشوري را به اقصي نقاط يک

آشنايي با مکان کلي کار آموزي تاريخچه و سير تحول مخابرات در کشور ايران تاريخچه و سيرتحول مخابرات در ايران ( 1236 لغايت 1385 ) مقدمه : امروزه با توجه به نقش انکار ناپذير و حساس ارتباطات در توسعه ملي جوامع و الزاماً برنامه ريزي ها و

مقدمه : امروزه با توجه به نقش انکار ناپذير و حساس ارتباطات در توسعه ملي جوامع و الزاماً برنامه ريزي‌ها و سرمايه گذاري هاي کلان و قابل ملاحظه در اين بخش وظيفه ي متوليان مخابرات کشور ، جنبه حياتي و ملي به خود گرفته است . اهميت اطلاعات و ايجاد حر

مقدمه: مخابرات به عنوان ارسال و دریافت خبر از دیر زمان در این کشور کهنسال رایج بوده است یعنی از زمانهایی که بشر بوسیله دود و آتش و سپس بوسیله نور و آئینه و یا پیک و چاپارد و تپه ها و ایستگاههای بین راهی اخبار و اطلاعات مهم اجتماعی کشوری را به اقصی نقاط یک کشور و یا مابین کشورهای همجوار ارسال و دریافت می کرده اند. اینک متجاوز از یک قرن از زمانی که مخابرات جدید برقی در ایران شروع ...

فصل اول نقش ارتباطات و مخابرات اهميت و نقش ارتباطات و مخابرات در جامعه واکنش هر موجود زنده در برابر محيط و اجتماع خود بر اساس يک سلسله اطلاعات صورت مي گيرد و اين اطلاعات فراهم نمي گردد جز با برقراري ارتباط با محيط و همنوع خويش . بدين

مقدمه: مخابرات به عنوان ارسال و دریافت خبر از دیر زمان در این کشور کهنسال رایج بوده است یعنی از زمانهایی که بشر بوسیله دود و آتش و سپس بوسیله نور و آئینه و یا پیک و چاپارد و تپه ها و ایستگاههای بین راهی اخبار و اطلاعات مهم اجتماعی کشوری را به اقصی نقاط یک کشور و یا مابین کشورهای همجوار ارسال و دریافت می کرده اند. اینک متجاوز از یک قرن از زمانی که مخابرات جدید برقی در ایران شروع ...

پتروشيمي اراک در يک نگاه 1- هدف ايجاد يک مجتمع پتروشيمي جهت توليد مواد پايه اي و مياني با استفاده از خوراک اصلي نفتا و تبديل آنها به فرآورده هاي نهايي پليمري و شيميايي . 2- سهامداران شرکت ملّي صنايع پتروشيمي شرکت سرمايه گذاري بانک ملّي ايران

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول