دانلود تحقیق طرح کتابخانه الکترونیک سلامت

Word 149 KB 17759 34
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • خلاصه اجرایی پیش روی، حاوی یافته هایی است که در ارزیابی فاز اول فعالیت ایجاد کتاب خانه های الکترونیکی سلامت(eLib) بدست آمده است. انگیزه اصلی ایجاد eLib به واسطه نتایج حاصله از هم اندیشی کنفرانس منطقه‌ای Library Virtual در تهران بود که توسط دفتر منطقه‌ای حوزه مدیترانه شرقی [EMRO] سازمان جهانی بهداشت و معاونت تحقیقات و فن آوری وزارت متبوع در سال 1380 برگزار شد.
    هدف اصلی این برنامه درگیر کردن جامعه آموزش عالی علوم پزشکی در ایجاد و شکل دهی، اجرا و پیاده سازی کتاب خانه الکترونیکی سلامت می باشد.
    بر اساس ارزیابی های انجام شده، پروژه eLib در رابطه با اهداف مورد نظر اقدامی مناسب محسوب می شود که در دستیابی به بیشتر اهداف خود موفق خواهد بود.
    این برنامه در فاز مطالعاتی با توجه به حوزه های مختلفی که در آن تعریف شده بود، به نتایج با ارزشی رسید بطوری که به خوبی خواهد توانست، همان گونه که می‌خواهد پرسنل نظام بهداشت و درمان را با خود همراه کند.
    یکی از موفقیت های بارز برنامه eLib ، ایجاد روابط بین جوامع آموزشی پژوهشی علوم پزشکی و توسعه مهارت ها می باشد. تجارب عملی مهم حاصل از شیوه های الکترونیکی و مسائل مربوط به آن، حاصل کار این برنامه می باشد که در آینده برای جامعه آموزش عالی بسیار ارزشمند خواهد بود.
    با توجه به مقوله های بدست آمده زیر، کتابخانه الکترونیک سلامت سهم بزرگی در ایجاد ارزش های افزوده دارد:
    • انسجام - eLib هماهنگی و ساختار لازم را در ایجاد این حوزه ارائه می نماید .
    • جامعیت – در برنامه eLib، گستره بزرگی از مدل ها و شیوه های مختلفی مورد بررسی و آزمون قرار می گیرد، که برای انتخاب شیوه ها، اطمینان بیشتری را ایجاد می نماید.
    • پوشش – برنامه e-Lib این حسن را دارد که گستره بسیار وسیع تری از دانشگاهها در ایجاد تکنیک های الکترونیکی مشارکت نمایند که احتمالاً این مشارکت در حالات دیگر تحقق نمی یافت.
    • خلاقیت – فراخوانی های رقابتی برنامه eLib برای اخذ پیشنهادها منجر به بروز خلاقیت های بیشتری می شود.
    • تجزیه و تحلیل – با توجه به بررسی های انجام شده، علت بسیاری از کامیابی ها و ناکامی های در برنامه e-Lib در سایر کشورها مشخص خواهد شد.
    • تجربه های عملی – برنامه eLib نشان داده که جوامع کتاب خانه‌ای در اجرای تکنیک های الکترونیکی حضور گسترده ایی می توانند داشته باشند.
    • انتقال تجربه – در برنامه e-Lib تجارب آموخته شده به طور گسترده ایی به کلیه بخش ها منتقل، از دوباره کاری های غیر ضروری جلوگیری خواهد نمود.
    بر اساس مطالعاتی که در طی این ارزیابی صورت گرفت، مشخص شد که تاثیر e-lib برای جوامع کتابخانه‌ای بین المللی و ملی در سطح بسیاری از کشورها بسیار خوب بوده است. شایان ذکر است که e-Lib تاثیری بسیار مثبتی بر ناشران و سایر سازمان های دولتی مرتبط نیز داشته است. در ارزیابی مذکور، در آغاز چهار پرسش کلید در خصوص e-Lib مطرح گردید. در واقع پاسخ به این پرسش ها بود که یافته های اصلی ارزیابی را به طور خلاصه بدست داد.

    این پرسش ها عبارت بودند از:
    1 – آیا برنامه e-Lib ارزش افزوده مورد نظر را ارائه و آیا این مزیت ها میزان اعتباری را که معاونت تحقیقات و فن آوری به آن اختصاص داده است را توجیه خوهد کرد؟
    بله (با توجه به شناختی که از آغاز “برنامه” وجود داشت) تشریح برنامه نیز بر این مهم تاکید نمود.
    بازنگری ها نشان داد که در بسیاری از موارد، راهبرد صحیحی در رابطه با برنامه اتخاذ شده است. البته باید به این نکته توجه داشت که بسیاری از مطالب علمی تولید شده به واسطه فاکتورهایی چون رشد سریع کاربری عمومی اینترنت و با استفاده از e-Lib موجود در سایر کشورها بوده است. همه افراد ذی نفع در جامعه اطلاعات آموزش عالی تحت تاثیر این مقوله قرار گرفته و از آنها استفاده خواهند نمود. در سطح ملی نیزe-Lib یکی از مقوله های مهم در کاربری این مطالب می باشد.
    e-Lib از طریق ایجاد توازن در شیوه پردازش جامعیت مطالب علمی و با توجه به روش آن که بخشی بزرگی از جامعه را به طور غیر مستقیم درگیر می کند، ارزش‌های افزوده ایی را ارائه کرده است.
    برای انجام این مهم، e-Lib برای بسیاری از فعالان اصلی، نوعی درک عملی را به ارمغان آورده است که پشت سرگذاری چالش های پیش روی را بسیار راحت‌تر می کند.

    2 – آیا با توجه به ضرورت تخصیص چند بخشی اعتبار مالی به طرح کتاب خانه الکترونیک سلامت در جهت اتمام پروژه های خود، اتخاذ چنین برنامه ملی کنترل شده، منافعی را بدنبال خواهد داشت؟
    گزینش چنین برنامه ملی کنترل شده، سبب خواهد شد که e-Lib بتواند مقوله‌های پیش روی این موضوع را که مسلماُ از طریق دیگر قابل انجام نبود، تحت پوشش خود قرار دهد.
    باید اذعان کرد که بدون ساختار تعریف شده و مصوب طرح در شورای پژوهش علوم پزشکی و هماهنگی «دبیرخانه تکفاب»، بسیاری از منافع حاصل از پوشش جامع و فراگیری این مقوله ها، هم چنین درک بهتر ان ها و اجتناب از دوباره کاری ها به دست نمی‌آمد. در صورتی که فازهای اجرایی e-Lib هر یک جداگانه در نظر گرفته شود، پروژه های بزرگ به تعداد پروژه های کوچک تری تعریف خواهند شد، احتمالاً خدمات و فرایند ارزیابی و بادوام‌تری ارائه می شد. در واقع رویکرد وسیع فازهای اول و دوم مطالعاتی، سبب خواهد شد که در فازهای اجرایی e-Lib فعالیت ها به صورت مجموعه های کوچک و بسیار متمرکزتر تعریف شوند.
  • مقدمه 4
    کلیات 10
    مزیت های حاصل برای بخش آموزش عالی 11
    جهانی سازی 11
    مدیریت راهبردی: 12
    برنامه ها و سازمان های مربوط 12
    اهداف eLib 13
    تحویل مقاله و مدارک الکترونیکی 13
    نشریات الکترونیکی 13
    انتشارات درخواستی 14
    آموزش / آگاهی 14
    دسترسی به منابع شبکه 15
    پشتیبانی از فعالیت ها و اقدامات اولیه 15
    پشتیبانی از فعالیت ها و اقدامات اولیه 16
    ارزیابی اهداف 16
    پرسش های کلیدی و اصلی در خصوص edib می توانند چنین باشند: 17
    ساختار گزارش 19
    قدردانی 34
    روش شناسی 19
    محدوده کاری و شرایط مرجع 19
    شیوه ها 20
    منابع 20
    انتخاب پروژه 21
    ذخیره الکترونیکی کتاب ها و نشریات 21
    مشخصه های دامنه 21
    تاثیرات کتاب‌خانه‌ای HE 22
    تاریخچه کتاب‌خانه و راهبرد 22
    حق مولف (Copy Right) 25
    نشریات الکترونیکی 26
    مشکلات 29
    انتشارات درخواستی و کتاب‌های الکترونیک 29
    ارزیابی Error! Bookmark not defined.
    آموزش 32
    تاثیرات ، منافع و ارزش 33

در این بخش، ابتدا به سیر تکوینی خدمات اطلاعات و کتابخانه ای در چند دهه اخیر ونقش آن در پیشرفت و توسعه جوامع آمریکا و انگلیس اشاره گردیده و سپس نمونه هایی از کتابخانه های الکترونیک و روند اجرا در چند کشور مورد بررسی قرار گرفته است. با بررسی تاریخ تمدن بشری مشخص میشود که کتابخانه ها بخش جداناپذیر جامعه متمدن بوده و با نحوه فکری و بافت سازمانی جامعه انسانی ارتباط نزدیک دارد.در ...

مقاله حاضر به تعريف ، تاريخچه وکاربرد پست الکترونيکي دربخشهاي مختلف کتابخانه ازجمله کاربرد آن در واحد مرجع، واحد انتخاب وسفارش ، سازماندهي اطلاعات ، تهيه مجلات الکترونيکي،اشاعه اطلاعات ،گروهاي مباحثه ونياز کتابداران به آن مي پردازد ودرپايان مزايا و

نانوتکنولوژی چیست؟ کامپیوتر ها اطلاعات را تقریبا" بدون صرف هیچ هزینهأی باز تولید مینمایند. اقداماتی در دست اجراست تا دستگاههایی ساخته شوند که تقریبا" بدون هزینه - شبیه عمل بیتها در کامپیوتر - اتمها را به صورت مجزا بهم اضافه کنند ( کنار هم قرار دهند). این امر ساختن اتوماتیک محصولات را بدون نیروی کار سنتی همانند عمل کپی در ماشینهای زیراکس میسر میکند. صنعت الکترونیک با روند کوچک ...

اين مقاله به بررسي اجمالي کتاب¬درماني ، وب¬درماني و اهميت مطالعه کتاب و منابع وب در درمان مشکلات جسمي، روحي و رواني مي¬پردازد. اين مقاله پيشنهاد مي¬کند که وب¬درماني به عنوان جايگزين يا مکمل کتاب¬درماني و ساير فنون روان¬درماني به کار گرفته شود. کتاب¬

فناوري کامپيوتر بطور وسيع در جامعه گسترش پيدا کرده است و با تمامي جنبه هاي زندگي از مدرسه تا محل کار، خدمات بانکي، خريد و فروش، پرداخت ماليات و حتي راي گيري تلفيق شده است. امروزه اين فناوري نقش مهمي در زندگي کودکان ايفاء مي کند واين نقش بسرعت در حال

بحران جهانی بدهی های خارجی از یکطرف و تدقیق در ریشه های این فساد بیانگر فریبکاری و کلاهبرداری عظیم بانکی در همه جهان میباشد که جنبش اعتراضی 99 درصدی در امریکا و انگلستان و سایر کشورهای اروپائی و جنبش های اجتماعی و سیاسی در خاور میانه در واقع افشای این فساد و درگیر بودن دولتها دراین فساد میباشد.بهمین جهت افشای درست و مستند این فساد وظیفه اجتماعی کسانی است که پای بند مسئولیتهای ...

در دانشگاه spring field ، بخش مدیریت اقتصادی ، مهمترین مکان برای شروع تغییرات خواهد بود . اگر بخواهید تغییراتی در تجارت جهانی ایجاد کنید. ابتدا باید این تغییرات را در محیطی که هستید به وجود آورید به هر یک از مجلات و نشریات أانشگاهی که نظری بیندازید مشاهده خواهید کرد که سنت، رهبری مشاغل و ابعاد گسترده آن دردانشگاه spring field نمود پیدا می کند. این دانشگاه در محیط پیرامون خود ...

تمیز کردن کانال های هوا ؛ امر مهمی که در ایران توجهی به آن نمی شود . اهمیت کیفیت هوای داخل ساختمان مطالعه آلودگی محیطهای بسته غیر حرفه ای (Non – Occupational Indoor Environment) تقریباً علم جدیدی است و از عمر آن حدود 25 سال می گذرد به طوری که اولین سمینار بین المللی آن در سال 1978 میلادی ودر دفتر منطقه ای اروپایی سازمان بهداشت جهانی در دانمارک برگزار گردید . مطالعاتی که توسط ...

رشد سريع اطلاعات الکترونيکي در عصر حاضر، زمينه‌ساز ايجاد انواع متعدد شبکه‌هاي کتابشناختي گرديده است. دستيابي به اطلاعات الکترونيکي مستلزم استفاده از روش موثر در نمايه‌سازي و تشخيص کليدواژه‌هاي مهم بيانگر محتواي يک مدرک است. در همين راستا، (او.سي.ال.

چکيده امروزه فن آوري اطلاعات کاربردهاي بسياري در کتابخانه ها و مراکز اطلاع رساني يافته است که يکي از کاربردهاي مهم آن در کتابخانه ها به ويژه کتابخانه هاي تخصصي شرکت ها و سازمان هاي مختلف، استفاده از شبکه هاي رايانه اي به خصوص شبکه اينتران

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول