درباره دستور FDISK و چگونگی کار با آن :
FDISK دستوری برای پارتیشن بندی هارددیسک است و 2 نگارش تحت DOS و ویندوز آن موجود است . با اجرای اولی FAT16 و دومی FAT32 ایجاد می شود . FAT32 اسامی طولانی تری را برای فایل ها پشتیبانی می کند . برای اجرای این نرم افزار ابتدا باید توسط دیسکت راه انداز (StartUp) سیستم را راه اندازی و سپس با تایپ دستور Fdisk آن را اجرا کنید . اولین پرسشی که پس ازاجرای آن از شما میشود این است که آیا مایلید پارتیشن های بزرگتر از 2 گیگابایت داشته باشید ، به این پرسش جواب مثبت بدهید . پس از آن وارد صفحه اصلی خواهید شد . در اینجا در صورت وجود پارتیشن های قبلی باید ابتدا قسمتهایی را که می خواهید مجدداً پارتیشن بندی کنید . ار بین ببرید . البته در این صورت تمام اطلاعات موجود روی آنها از بین خواهد رفت . پس از آن می توانید پارتیشن های جدید را ایجاد کنید . برای از بین بردن پارتیشن های قبلی باید درایوهای منطقی Extended Partition و سپس Primary Partition را پاک کنید و هنگام ایجاد دقیقاً برعکس عمل کنید .
Primary Partition همان پارتشن C یا پارتیشن اولیه و اصلی است . Extende Partition بقیه فضای هارد است که به درایوهای منطقی تقسیم خواهد شد . در طول پارتیشن بندی اخطاری مبنی بر تعیین پارتیشن فعال به شما داده می شود . این همان پارتیشنی است که سیستم از روی آن راه اندازی می شود و معمولآً همان C رابرای آن انتخاب می کنند . دقت کنید این پارتیشن ها پیش از فرمت شدن قابل استفاده نیستند .
چگونه 2 رایانه را هارد به هارد کنیم ؟
برای انتقال اطلاعات از سیستمی به سیستم دیگر راههای متعددی وجود دارد ؛ اما اصولاً رسانه های جابجاکننده اطلاعات به 2 بخش آنلاین (Online) و آفلاین (Offline) تقسیم می شوند . بخش اول ، انواع شبکه است . شبکه های Ethernet متداول ترین نوع آنهاست . این روش به کارت شبکه و کابل کشی نیاز دارد . البته با وجود قدری پیچیدگی و دردسر بهترین راه همین است . استفاده از کابلهای لینک نیز در واقع ایجاد نوعی شبکه است . کابلهای Parallel ، Serial و USB هر 3 این امکان را دارند که البته 2 مدل اول به دلیل سرعت پایین تقریباً منسوخ شده اند . غیر از رسانههای آنلاین روشهای آفلاین نیز وجود دارد که معمولاً به چند دلیل به کار گرفته می شوند یکی دسترسی نداشتن به انواع شبکه دوم فواصل دور با پایین بودن سرعت اتصال و در آخر موارد امنیتی که اجازه انتقال اطلاعات را به صورت آنلاین نمی دهد .
در این گونه موارد وقتی حجم اطلاعات زیاد نباشد می توان با استفاده از رسانه هایی همچون سی دی یا دی وی دی مشکل را حل کرد . اما هنگامی که صحبت از حجم زیادی از اطلاعات باشد روش قبل ضمن کند بودن مقرون به صرفه نیز نیست . بهترین راه حل در این موارد اصطلاحاً هارد به هارد کردن است . برای این کار کافی است هارددیسک یکی از سیستم ها را به سیستم مقصد متصل کنیم . پس از گذراندن مراحل شناسایی هارد به وسیله سیستم و سیستم عامل می توان براحتی تمام اطلاعات موردنظر را در موردنظر را در مدت کوتاهی جا به جا کرد ؛ هر چند این روش مزایای زیادی دارد ، اما معایب آن آسیب پذیری هارددیسک در نقل و انتقال و همچنین نیاز به بازکردن سیستم مبداء و مقصد است ؛ البته در صورتی که از هاردهای قابل حمل (Removable) یا رک (Rack) هارد استفاده کنید کار ساده تر شده و نیازی به باز کردن 2 سیستم نخواهید داشت .
دلایلی که گاهی دیگر رایانه CD ها را نمی خواند
CDRom ها همانند تمامی قطعلت مکانیکی عمر محدودی دارند . 3 یا 4 سال کار مداوم هر درایوی را بازنشسته می کند ؛ البته گاهی پیش می آید که این عمر کوتاه ، کوتاه تر هم می شود و مثلاً CDRom در عرض 2 سال کاملاً از کار می افتد . برای این مشکل دلایلی را می توان برشمرد . از آن جمله توجه نکردن به CD های استفاده شده است . CD های کثیف که گرد و غبار گرفته باشند دشمن هد CDRom هستند . کمی گرد و غبار کافی است تا دیگر هد دستگاه کار نکند . برای جلوگیری از این مورد توصیه می شود که حتماً پیش از استفاده CD ها را با یک پارچه نخی بدون پرز تمیز کنید . قرار دادن یک CD درون CDRom بخصوص در مواقعی که طولانی مدت از آن استفاده نمی شود . جلوی ریختن ذرات غبار روی هد را می گیرد . قرار دادن سیدی های ترک دار هم اعلان جنگ با CDRom است چرا که براحتی می تواند موجب آسیب رساندن به تمامی بخشهای درایو شود . چسباندن برچسب نامتقارن روی سی دی نیز باعث لنگر انداختن سی دی شده و احتمال دارد به موتور و هد CDRom آسیب برساند . در ضمن اگر برچسب بر اثر حرارت و چرخش از سطح سی دی جدا شود احتمال دارد به هر نقطه حساس بچسبد و در کار دستگاه اختلال کند . غیر از این موارد اگر CDRom شما از نظر مکانیکی سالم بود ولی سی دی ها را بد می خواند می توانید آن را باز کنید و پتانسیومتر موجود در کنار لنز را تا رسیدن به کیفیت مطلوب آرام آرام تنظیم کنید . دقت داشته باشید که در صورت نداشتن مهارت ممکن است CDRom را برای همیشه از کاربیندازید . برای تمیز کردن لنز هم یک پارچه نخی لطیف و بدون پرز کاملاً مناسب است .