دانلود تحقیق اصول و کاربرد های شبکه : اینترنت بی سیم

Word 345 KB 18030 39
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • نیاز روز افزون به پویایی کارها ، استفاده از تجهیزاتی مانند تلفن همراه ، پیجرها و ...

    بواسطه وجود شبکه های بی سیم امکان پذیر شده است.
    اگر کاربر یا شرکت یا برنامه کاربردی خواهان آن باشد که داده و اطلاعات مورد نیاز خود را به صورت متحرک در هر لحظه در اختیار داشته باشند شبکه های بی سیم جواب مناسبی برای آنهاست.


    شبکه های محلی (LAN) برای خانه و محیط کار می توانند به دو صورت کابلی (Wired) یا بی سیم (Wireless) طراحی گردند .

    درابتدا این شبکه ها به روش کابلی با استفاده از تکنولوژی Ethernet طراحی می شدند اما اکنون با روند رو به افزایش استفاده از شبکه های بی سیم با تکنولوژیWI-FI مواجه هستیم.

    ویژگی های شبکه های بی سیم عبارتند از: تکنولوژی بی سیم پرسرعت، وابسته نبودن به شرکت های سرویس دهنده، مناسب جهت ایجاد Hot non، گسترش برنامه های کاربردی که پهنای باند زیادی نیاز دارد و لزوم دسترسی از راه دور کاربران و مشترکین به این برنامه ها، تقاضای روزافزونی را برای ارائه خدمات ارتباطی با پهنای باند بالا و شبکه های متناسب آن ایجاد نموده است.
    تامین کنندگان فعلی ارتباطات برای دسترسی مشترکین به سرویسهای باند پهن به کمک خطوط تلفن (PSTN)مشکلات زیادی روبرو هستند.آنان از زیرساخت سیمهای مسی استفاده می کنند که برای ارتقاء آن در هر محله نیاز به هزینه های اضافی قابل توجهی است که این امر عملاً مانع دسترسی آنها با باند پهن می شود.

    سیستم های بی سیم سرویس دهندگان را قادر ساخته است تا این گونه سرویسها را در هر نقطه از منطقه تحت پوشش خود ارائه نمایند.
    تشریح مقدماتی شبکه های بی سیم و کابلی
    در شبکه های کابلی (که در حال حاضر بیشتر با توپولوژی ستاره ای بکار می روند ) بایستی از محل هر ایستگاه کاری تا دستگاه توزیع کننده (هاب یا سوئیچ ) به صورت مستقل کابل کشی صورت پذیرد(طول کابل ازنوعCAT5 نبایستی 100 متر بیشتر باشد در غیر اینصورت از فیبر نوری استفاده میگردد) که تجهیزات بکار رفته از دو نوع غیر فعال (Passive ) مانند کابل ، پریز، داکت ، پچ پنل و...

    و فعال (Active ) مانند هاب، سوئیچ، روتر،کارت شبکه و...

    هستند .


    موسسه مهندسیIEEE استانداردهای 802.3u را برای Fast Ethernet و 802.3AB و 802.3z را برای Gigabit Ethernet( مربوط به کابلهای الکتریکی و نوری ) در نظر گرفته است.


    شبکه های بی سیم نیز شامل دستگاه مرکزی (Access Point) می باشد که هر ایستگاه کاری می تواند حداکثر تا فاصله 30 متر ی آن (بدون مانع ) قرار گیرد.

    شبکه های بی سیم (WLAN) یکی از سه استاندارد ارتباطی WI-FI زیر را بکار می برند:
    802.11b که اولین استانداردی است که به صورت گسترده بکار رفته است .

    802.11a سریعتر اما گرانتر از 802.11b می باشد.

    802.11g جدیدترین استاندارد که شامل هر دو استاندارد قبلی بوده و از همه گرانتر میباشد.
    هر دونوع شبکه های کابلی و بی سیم ادعای برتری بر دیگری را دارند اما انتخاب صحیح با در نظر گرفتن قابلیتهای آنها میسر می باشد.

    در مقایسه شبکه های بی سیم و کابلی می تواند قابلیتهای زیر مورد بررسی قرار گیرد.

    نصب و راه اندازی
    در شبکه های کابلی بدلیل آنکه به هر یک از ایستگاههای کاری بایستی از محل سویئچ مربوطه کابل کشیده شود با مسائلی همچون سوارخکاری ، داکت کشی ، نصب پریز و...

    مواجه هستیم.

    در ضمن اگر محل فیزیکی ایستگاه مورد نظر تغییر یابد بایستی که کابل کشی مجدد و ...

    صورت پذیرد
    شبکه های بی سیم از امواج استفاده نموده و قابلیت تحرک بالائی را دارا هستند بنابراین تغییرات در محل فیزیکی ایستگاههای کاری به راحتی امکان پذیر می باشد برای راه اندازی آن کافیست که از روشهای زیر بهره برد:
    Ad hocکه ارتباط مستقیم یا همتا به همتا (peer to peer) تجهیزات را با یکدیگر میسر می سازد.

    Infrastructure که باعث ارتباط تمامی تجهیزات با دستگاه مرکزی می شود.
    بنابراین میتوان دریافت که نصب و را ه اندازی شبکه های کابلی یا تغییرات در آن بسیار مشکل تر نسبت به مورد مشابه یعنی شبکه های بی سیم است .

    هزینه
    تجهیزاتی همچون هاب، سوئیچ یا کابل شبکه نسبت به مورد های مشابه در شبکه های بی سیم ارزانتر می باشد اما درنظر گرفتن هزینه های نصب و تغییرات احتمالی محیطی نیز قابل توجه است .

    قابل به ذکر است که با رشد روز افزون شبکه های بی سیم ، قیمت آن نیز در حال کاهش است .



    قابلیت اطمینان
    تجهیزات کابلی بسیار قابل اعتماد میباشند که دلیل سرمایه گذاری سازندگان از حدود بیست سال گذشته نیز همین می باشد فقط بایستی در موقع نصب و یا جابجائی ، اتصالات با دقت کنترل شوند.
    تجهیزات بی سیم همچونBroadband Router ها مشکلاتی مانند قطع شدن‌های پیاپی، تداخل امواج الکترومغناظیس، تداخل با شبکه‌های بی‌سیم مجاور و ...

    را داشته اند که روند رو به تکامل آن نسبت به گذشته (مانند802.11g ) باعث بهبود در قابلیت اطمیناننیز داشته است .



    کارائی
    شبکه های کابلی دارای بالاترین کارائی هستند در ابتدا پهنای باند10 Mbps سپس به پهنای باندهای بالاتر(100 Mbps و1000Mbps) افزایش یافتند حتی در حال حاضر سوئیچ هائی با پهنای باند1Gbps نیز ارائه شده است .
    شبکه های بی سیم با استاندارد802.11b حداکثر پهنای باند11 Mbpsو با802.11a و802.11g پهنای باند54 Mbps را پشتیبانی می کنندحتی در تکنولوژیهای جدید این روند با قیمتی نسبتا بالاتر به108Mbps نیز افزایش داده شده است علاوه بر این کارائی WI-FIنسبت به فاصله حساس می باشد یعنی حداکثر کارائی با افزایش فاصله نسبت به Access Point پایین خواهد آمد.

    این پهنای باند برای به اشتراک گذاشتن اینترنت یا فایلها کافی بوده اما برای برنامه هائی که نیاز به رد و بدل اطلاعات زیاد بین سرور و ایستگاهای کاری (Client to Server ) دارند کافی نیست .

    امنیت
    بدلیل اینکه در شبکه های کابلی که به اینترنت هم متصل هستند، وجود دیواره آتش از الزامات است و تجهیزاتی مانند هاب یا سوئیچ به تنهایی قادر به انجام وظایف دیواره آتش نمیباشند، بایستی در چنین شبکه هایی دیواره آتش مجزایی نصب شود.


    تجهیزات شبکه های بی سیم مانند Broadband Routerها دیواره آتش بصورت نرم افزاری وجود داشته و تنها بایستی تنظیمات لازم صورت پذیرد.

    از سوی دیگر به دلیل اینکه در شبکه‌های بی‌سیم از هوا بعنوان رسانه انتقال استفاده میشود، بدون پیاده سازی تکنیک‌های خاصی مانند رمزنگاری، امنیت اطلاعات بطور کامل تامین نمی گردداستفاده از رمزنگاری WEP (Wired Equivalent Privacy باعث بالا رفتن امنیت در این تجهیزات گردیده است .

    تجهیزات شبکه های بی سیم مانند Broadband Routerها دیواره آتش بصورت نرم افزاری وجود داشته و تنها بایستی تنظیمات لازم صورت پذیرد.

    انتخاب صحیح کدام است؟

    با توجه به بررسی و آنالیز مطالبی که مطالعه کردید بایستی تصمیم گرفت که در محیطی که اشتراک اطلاعات وجود دارد و نیاز به ارتباط احساس می شود کدام یک از شبکه های بی سیم و کابلی مناسبتر به نظر می رسند.

    بعنوان مثال اگر هزینه برای شما مهم بوده و نیاز به استفاده از حداکثر کارائی را دارید ولی پویائی برای شما مهم نمی باشد بهتر است از شبکه کابلی استفاده کنید.

    شبکه های بی سیم برای سرویس دهندگان راه حل های بی سیم ارزانترین و سریع ترین روش برای افزایش پهنای باند یا ایجاد لینک پشتیبان برای افزایش ثبات شبکه و یا حتی جایگزین کردن خطوط گران قیمت اختصاصی است.

    و در برخی مناطق به دلیل محدودیت های فیزیکی برای کابل کشی، تنها راه حل ممکن است.

    برخی از مزایای شبکه های بی سیم در زیر می آید:ویژگی های شبکه های بی سیم: تکنولوژی بی سیم پرسرعت، کارایی و توانی برابر با خطوط کابلی را با حذف هزینه های کابل کشی و نگهداری آن ارائه می کند.

    از آنجاییکه زیرساخت شبکه متعلق به خود شماست، دیگر وابستگی به شرکت های سرویس دهنده ندارید و شارژ ماهیانه خطوط شما نیز حذف می شود.

    راحت ترین، سریع ترین و ارزان ترین تکنولوژی قابل اجرا در سمت مشتری.

    قابل توسعه در تمامی مناطق شهری، حومه شهرها، روستاها و مناطق دورافتاده که خطوط انتقال دیتا وجود ندارد.

    مناسب جهت ایجاد Hot Zone در مناطق تجاری جهت ارائه اینترنت بی سیم در صورت نیاز به تغییر در توپولوژی شبکه براحتی می توانید با توجه به انعطاف پذیر بودن شبکه های بی سیم، تغییرات مورد نظر را اعمال کنید، در صورتی که در شبکه های کابلی به سختی امکان است.

    ویژگی دستگاه های Smart Bridges : سازگار با استانداردهای IEEE 802.11 a,b,g قابلیت عملکرد در حالت های Transparent Bridge, Router, Link Aggregation امنیت بالای اطلاعات با استاندارد IEEE802.11i WPA2 و رمزنگاری 128bit AES قابلیت دسترسی و تنظیم دستگاه با رابط گرافیکی وب ازطریق اینترنت و از همه جای دنیا.

    برقراری ارتباط نقطه به نقطه (PTP) تا فاصله 40 کیلومتر و ارتباط یک نقطه به چند نقطه (PTMP) بی نیاز به تقویت کننده.

    ثبات عملکرد در سخت ترین شرایط اقلیمی مقاوم در برابر صاعقه پشتیبانی از QOSبا کارایی بالا جهت voice و video پشتیبانی از STP (IEEE 802.1d) وجود آنتن داخلی که نیاز به آنتن اضافی را حذف می کند (در بعضی مدل ها) آنتن های دیش شکل بسیار قوی Two Ethernet Ports Layer 3 routed bridge with RIPv2 Bandwidth Control and managing different DHCP Server, Relay and Client / PPPOE Relay Agent / VLAN and MPLS pass through Web Management Interface, SNMP v2 شبکه های بی سیم در خدمت صنعت هر جائیکه جنگلداری، نفت و گاز، سد آبی، حمل و نقل و سایر صنایع همگانی وجود دارد، شبکه های بی سیم می توانند به ارتباطات، نظارت و پیگیری انواع سیستمها و فعالیت ها کمک کنند.در یک شبکه قدرتمند، اطلاعات از سایت های صنعتی دور دست و پراکنده به سایت مرکزی منتقل شده و از آنجا توسط شبکه بی سیم یا کابلی به دفتر مرکزی منتقل می گردد.

    شبکه های بی سیم و ارتباطات تلفنی امروزه تکنولوژی VOIP توسعه شبکه ارتباطات تلفنی را در همه جای دنیا با هزینه کمتر و کیفیتی مطلوب و امنیت بالا امکانپذیر ساخته است.این در حالی است که شبکه های بی سیم بستر مناسبی برای ارتباط همزمان دیتا، صوت و ویدئو برای دوردست ترین مناطق کشور -که ایجاد بستر ارتباطی با روشهای معمول میسر نیست- را امکانپذیر کرده است.

    که نسبت به روش های سنتی و کابل کشی هزینه و زمان کمتری را برای راه اندازی و استفاده در برخواهد داشت.

    این روش ویژگی های زیر را دارا می باشد: هزینه کمتر در قیاس با نصب شبکه تلفنی معمول (PSTN) نصب بر روی شبکه موجود بدون نیاز به شبکه PSTN جدید کمترین تاخیر در انتقال صدا در عین حفظ کیفیت آن شبکه های بی سیم در خدمت آموزش و پژوهش دانشگاه ها و مراکز آموزشی تحقیقاتی همواره به دنبال توسعه شبکه خود برای دسترسی پرسرعت به اینترنت جهت امور پژوهشی و آموزش مجازی هستند.

    شبکه بی سیم، کارآمدترین شیوه برای ایجاد و توسعه دسترسی پژوهشگران، اساتید و دانشجویان در کلاسها، آزمایشگاه ها، کتابخانه، سایت کامپیوتر و حتی در پارکها و فضای محوطه دانشگاه می باشد.

    امروزه در کشورهای توسعه یافته ویدئو کنفرانس امکان تدریس همزمان استاد در چندین شهر یا حتی روستا را میسر ساخته است و شبکه های بی سیم ابزاری مناسب برای تحقق این امر است.

    شبکه های بی سیم برای تحقق دولت الکترونیکی شکاف دیجیتالی در کشورهای در حال توسعه مابین جمعیت شهری و روستایی مانع توسعه اقتصادی کشورهاست.

    که سرمایه گذاری کم در زیر ساخت های این بخش علت اصلی آن می باشد.

    در دنیای امروز تلفن های سیار و شبکه های بی سیم به جای انواع راه حل های کابلی گران قیمت خود، روند این توسعه را سریع تر کرده است.

    شبکه های بی سیم جهت نظارت الکترونیکی به دلیل نیاز روزافزون به سیستم های نظارت ویدئویی، سیستم های بی سیم نیز خود را برای این منظور تطبیق داده اند.

    بطوریکه پهنای باند مناسب، امکان مدیریت دستگاه از راه دور و ویژگی QOS کیفیت تصاویر را تضمین می نماید.

    جهت مراقبت از مناطق دور افتاده همواره مشکل تامین برق وجود دارد.

    دستگاه های smart Bridge با نیاز کم به انرژی نسبت به دستگاه های مشابه، امکان تامین برق مورد نیاز را از صفحات خورشیدی یا باتری میسر کرده است.

    اینترنت بی سیم آیا میدانید که قادر هستید در بیرون از خانه و در هر جایی در منطقه امریکای شمالی و اروپا، کامپیوتر لپ تاپ خود را باز کرده و مستقیما به اینترنت وارد شوید.

    اگر در کانادا زندگی میکنید، خواندن این مطلب میتواند برایتان استفاده عملی داشته باشد به شکلی که از این سرویس مانند اینترنت معمولی استفاده کنید.

    اگر هنگام خواندن این مطلب در کشوری ساکن هستید که این امکان عملا وجود ندارد، آشنایی با تکنولوژی موجود در ورای آن جالب خواهد بود.

    وقتی در شهر تورنتو کانادا زندگی میکنید، گاهی افرادی را میبینید که در گوشه ای کامپیوتر لپ تاپ خود را گشوده و با آن مشغول کار هستند.

    این منظره در کتابخانه ها و رستورانها و اماکن عمومی بیشتر به چشم می آید.

    تا اینجای قضیه عادی است اما دیدن صفحات وب اینترنت و آنتن بسیار کوچک و پهن برآمده از جنب لپ تاپ، نظرتان را جلب میکند که چگونه این لپ تاپ به اینترنت وصل میشود.

    برای اتصال اینترنت-دیتای دستگاه لپ تاپ یا Handheld یا PDA خود، در حالیکه در امریکا و کانادا سفر میکنید و نیاز دارید تا به اطلاعات دفترکاری خود دسترسی سریع داشتیه باشید، اینترنت بی سیم در خدمت شماست.

    سیستمی که بر مبنای GSM/GPRS کار میکند.

    یعنی ترکیبی از شبکه تلفن همراه و سیستم ارسال و دریافت دیتا.

    دستگاه شما به کمک یک کارت اینترفیس مخصوص میتواند به سرعت به شبکه وصل شده و اقدام به برداشت اطلاعات نماید.

    GSM برمبنای تلفن سلولی کار میکند و در این مطلب بدان نمیپردازیم اما GPRS چیست و چگونه کار میکند.

    شبکه GPRS شبکه GPRS که مخفف عبارت General Packet Radio Service میباشد یک شبکه خصوصی "همیشه روشن" برای دیتا است.

    این سیستم از شبکه تلفن سلولی GSM موجود برای ارسال و دریافت دیتا برمبنای TCP/IP به دستگاههای موبایل GPRS استفاده میکند.

    آدرسهای IP خصوصی بصورت دینامیکی در شبکه به دستگاههای موبایل اختصاص می یابد.

    اما این APN یا Access Points Names است که یک مسیر " گیت وی" به سایر شبکه ها مانند اینترنت، سرویسهای WAP و یا شبکه های خصوصی ایجاد میکند.

    در عمل فایروالها با قرار گرقتن در APN ، شبکه های خصوصی و عمومی را از هم مجزا نگه میدارند.

    بدین ترتیب آدرسهای IP اختصاص یافته به دستگاههای GPRS از بیرون شبکه GPRS قابل آدرس دهی نیستند.

    بعبارت دیگر این دستگاهها را نمیتوان از داخل اینترنت رویت کرد.

    اینترنت و GPRS بیشتر برای قسمت کلاینت طراحی شده اند که مستقیما توسط مودم یا روتر (Router) عمل میکند.

    معنای این گفته ها آنست که میتوانید براحتی به اینترنت و شبکه خصوصی شرکت خود وصل شوید اما به این راحتی ها نخواهید توانست دستگاه بیسیم خود را به سرور تبدیل کنید.

    انواع دستگاههای GPRS وجود دارد که میتوانند سرویسهایی بروی تلفن موبایل، کارت رادیویی برای یک کامپیوتر، کامپیوتر دستی handheld مجهز به موبایل GPRS را ارئه کنند.

    سه کلاس یا طبقه کاری برای دستگاههای GPRS وجود دارد که در عمل فقط کلاس B موجود است.

    کلاس A: همزمان در حالتهای GSM و GPRS کار میکند بنحویکه صوت و دیتا را در یک لحظه برقرار میسازد.

    کلاس B: همزمان در حالتهای GSM و GPRS کار میکند اما نمیتواند دو ارتباط را در یک لحظه حفظ کند.

    کلاس C: در هر دو حالت GSM و GPRS کار میکند اما نه در یک زمان.

    بعضی از کامپیوترهای لپ تاپ مجهز به کارت تلفن GPRS هستند و برای راه اندازی آنها باید فقط یک "سیم کارت" موبایل در آنها قرار داد تا اینترنت وصل شود.

    اگر لپ تاپ شما مجهز به این قابلیت نیست آنگاه باید نسبت به خرید و نصب کارت GSM/GPRS اقدام کنید.

    واضح است که برای اتصال به اینترنت نیاز به سرویس دهنده ای دارید که باید در محل اقامت شما وجود داشته باشد.

    شرکت راجرز کانادا که متولی ارائه خدمات اینترنتی و کابلی است سرویس اینترنت بی سیم هم ارائه می نماید و می گوید که این سرویس مخصوص شرکتها است.

    راجرز بیان میدارد که برای استفاده از این سرویس نیاز به یک Data Service Plan و دستگاه وب مجهز به GPRS دارید.

    بدین ترتیب میتوانید ضمن ارسال و دریافت ایمیل، پیوست ایمیلها را در قالب Word یا Excel مشاهده کرده، به فایلهای محل کار خود دسترسی پیدا کنید و به اینترنت وصل شوید.

    راجرز، کارت مخصوص این ارتباط را که باید به لپ تاپ وصل کنید ارائه میکند.

    کارت اتصال بیسیم اینترنت راجرز 3 بار سریعتر از اتصال تلفنی Dial-up است و در منطقه امریکای شمالی و غرب اروپا کار می کند.

    اینترنت بی سیم WI-MAX ارتباطات باند پهن بیسیم نه تنها جانشین مناسبی برای خط زمینی (Leased line)می باشد، بلکه در نقاطی که امکان برقراری ارتباطات زمینی وجود ندارد، می تواند مقرون به صرفه بوده و در مدت زمان بسیار کوتاهتری نصب و راه اندازی شود.

    شبکه انتقال بیسیم کلیه مزایای شبکه زمینی را بدون هیچ یک از معایب آن دارا بوده تنها مشکل آن در دیدرس هم بودن (LINE-OF-SIGHT) نقاط ارتباطی می باشد.

    به این معنی که تجهیزات کاربر باید در خط مستقیمی از آنتن بی سیم قرار گیرد.

    طبیعی است این موضوع در شهرهایی مانند تهران که دارای توپولوژی متنوعی است، ساختمانهای بلندی دید مستقیم را غیرممکن ساخته مشکلاتی را به همراه دارد.

    تجهیزات شبکه بی سیم ارتباط بی سیمی را برای کاربران صوت، داده و تصویر فراهم می آورد که نه تنها نیازی به دید مستقیم به آنتن محلی بی سیم نداشته بلکه می توان تجهیزات مورد نیاز را در اتاق و فاصله 1 یا 2 متری پنجره قرار داد.

    این شبکه راه حل مناسبی برای نواحی شهری و روستایی و پاسخگوئی به نیازهای ارتباطی کاربران پهن باند تا کاربران اداری، تجاری و خانگی است.

    این شبکه بیسیم با استفاده از طیف فرکانسی امواج رادیویی RF در محدوده 3.5 گیگاهرتز عمل می کند.

    تجهیزات CPE مربوط به این سیستم که در طرف کاربر قرار می گیرد می تواند طیف وسیعی از کاربران کوچک و بزرگ را سرویس داده، کاربردهای مختلفی همچون صوت، داده، رسانه های محاوره ای، کنفرانس ویدئویی، کنترل دوربین از راه دور، اینترنت، اینترانت، فیلم، آموزش از راه دور و خدمات پزشکی از راه دور را ارائه می نماید.

    مزایای اینترنت بی سیم 1- پشتیبانی از کلیه پروتکلها و خصوصیات چندرسانه ای 2- مدیریت فراگیر از درونی ترین نقطه شبکه تا نقاط انتهایی آن 3- قابلیت کنترل وتنظیم کیفیت خط ارتباطی 4- پشتیبانی های مختلف همچون: نگهداری و گزارشهای مالی و آماری برای مشترکین 5- ارائه پهنای باند به میزان درخواستی کاربران 6- خدمات حسابداری برای سرویسهای اشتراک 7- یکپارچگی خدمات صوت و تصویر، داده واینترنت 8 - نیاز نداشتن دید مستقیم به آنتنNON-LINE OF SIGHT سیستمهای NLOS که به معنی بی نیاز از دید مستقیم به آنتن میباشد سیستم بی سیم این گروه بوده و بر اساس شبکه های مبتنی بر IP می باشند که انواع برنامه های کاربردی پهن باند که دارای قابلیت انتقال صوت و تصویر نظیر IP telephony و video streaming را پشتیبانی می نمایند.

    این سیستمها از مودولاسیونهای تطبیقی 4 QAM، 16 QAM و 64 QAM استفاده می کنند و تجهیزات برون اتاقی را نیز شامل می شود.

    محدوده های تحت پوشش هر یک از ایستگاهها به عوارض و توپولوژی زمین بستگی خواهد داشت.

    تجهیزات برون اتاقی سیستمهای NLOS و به سادگی می توان آنها را بالای برجها، روی پشت بامها یا داخل رکها نصب نمود.

    اتصال بین این تجهیزات تا مراکز اصلی از نوع Ethernet 10/100 Base T می باشد.

    مدیریت جامعی روی این تجهیزات و ایستگاههای زمینی به کمک پورتهای سریال، telnet و اتصالهای مبتنی بر وب یا سیستم اختصاصی کنترل و مدیریت مبتنی بر SNMP نظارت دارد.

    یک راهکار منطبق بر استانداردهای Wireless ATM وجود دارد که می تواند بعنوان جایگزین خطوط پرسرعت مبتنی بر کابل در برقراری ارتباطات پرسرعت استفاده شود.

    این راهکار ارتباطی به شما اجازه می دهد تا با انعطاف پذیری بسیار زیاد حتی بدون نیاز به داشتن دید مستقیم، گره های شبکه را در کمترین زمان ممکن بصورت بیسیم به یکدیگر متصل نمایید کارایی زیاد، هزینه های اجرایی پایین و دیگر خصوصیات ممتاز این تکنولوژی باعث شده است تا استفاده از آن محدود به سازمانهای و شرکت های بزرگ نباشد، بطوریکه امروزه از این تکنولوژی با توجه به نداشتن حساسیت به شرایط جغرافیایی، برای ارائه خدمات ارتباطی در شهر و روستا به کاربران خانگی نیز استفاده میشود.

    این تکنولوژی پس از سالها تجربه انتقال اطلاعات بصورت بی سیم برای رسیدن به اهدافی کاملاً مشخص طراحی و ساخته شده است که در زیر به بررسی ویژگیهای آن می پردازیم.

    صنعت یا تجارت سازمان شما هر چه باشد می تواند مشکلات ارتباطی شما با اینترنت و یا دیگر دفاتر و شعب در سطح تهران را رفع نماید، چرا که : در مقابل خدماتی که برای شما فراهم می کند، یک راهکار کاملاً اقتصادی است.

    در دسترس بودن وکیفیت سرویس مورد نظر شما را در99% اوقات تضمین می کند.

    برای شما این امکان را فراهم کرده ایم تا بتوانید به تدریج پهنای باند ارتباطی خود را افزایش دهید و با توجیه کامل اقتصادی از مزایای دسترسی پرسرعت به اینترنت یا شبکه شهری خود بهره مند شوند.

    کارشناسان فنی ما به محض در خواست شما، نسبت به بررسی و تحلیل لینک ارتباطی مورد نظر شما اقدام می کنند.

    پس از توافق و مشخص شدن نوع سرویس در عرض چند ساعت سرویس شما را راه ندازی خواهد شد.

    تکنولوژی قابل اطمینان، استفاده از تکنولوژی ATM بصورت بی سیم، بعنوان یکی از مهمترین عوامل پیشرفت ارتباطات در قرن بیست و یکم به تنهایی می تواند عاملی برای انتخاب و اطمینان به عملکرد عالی این راهکار ارتباطی محسوب شود.

    قابلیت اطمینان بالا : backbone شبکه بی سیم با استفاده از خطوط انتقال مایکرو ویو در فرکانسهای 2.5GHz ، 3.5GHz و 23GHz پشتیبان مطمئنی برای ارائه خدمات ارتباطی بیسیم در سطح شهر تهران فراهم آورده است.

    امنیت تضمین شده : استفاده از VPN در لایه شماره سه و VLAN در لایه شماره دو شبکه، تضمین می کند که فریمهای اطلاعاتی به محض ورود به شبکه به بسته های غیر قابل نفوذ تبدیل شده و عملاً امکان دسترسی به محتوای آنها برای هیچ کس بجز گیرنده امکان پذیر نخواهد بود.

    پهنای باند کاملاً اختصاصی : پهنای باندی که برای هر مشترک در نظر گرفته شده است، بصورت کاملاً اختصاصی محاسبه و تخصیص داده می شود و مشترک می تواند در تمام ساعات شبانه روز از حداکثر آن استفاده نماید.

    ظرفیت بالا : خدمات در حال حاضر برای هر لینک ارتباطی از سرعت 64Kbps تا 10Mbps ارائه میشود، لذا مشترک می تواند بدون آنکه نگران محدودیت های آینده برای ارتقاء سرویس باشد، با تواجه به برنامه های گسترش فعالیت های خود و مسائل اقتصادی از این خدمات استفاده نماید.

    سازگار با شبکه موجود شما : به راحتی نصب یک دستگاه plug-and-play می توانید شبکه حال حاضر خود را به اینترنت یا شبکه دیگری در آنسوی شهر متصل نمایید.

    به شما این امکان را میدهد تا بدون داشتن نگرانی از اینکه شبکه کنونی شما با چه تکنولوژی کار می کند، ارتباط آنرا با اینترنت یا دیگر شبکه ها برقرار نمایید.

    در واقع اگر به موضوع ساده نگاه کنیم به شما این امکان را میدهد تا در مدت چند ساعت بصورت مجازی یک کابل Ethernet (یا یک خطE1) از یک ساختمان به سمت ساختمان دیگری در قسمت دیگر شهر برقرار کنید.

    چگونه شبکه بی سیم راه اندازی کنیم؟

    شما می‏توانید برای به اشتراک گذاشتن اتصال اینترنت، فایل‏ها، چاپگرها و امثالهم از یک شبکه‏ی بی‏سیم استفاده کنید.

    اگر بخواهیدتمام اعضای خانواده‏تان از یک اتصال اینترنت، و یا از تنها چاپگری که در منزل دارید، و یا از فایل‏هایی که روی کامپیوترشخصی خود دارید، مشترکاً استفاده کنند، می‏توانید یک شبکه‏ی بی‏سیم احداث کنید.

    به این ترتیب می‏توانید حتی هنگامی که پای حوض منزل‏تان نشسته‏اید، به سیر و سیاحت در اینترنت مشغول شوید.

    به‏علاوه نصب‏ چنین شبکه‏ای از آن چه که فکر می‏کنید، خیلی ساده‏تر است.

    برای ایجاد یک شبکه‏ بی‏سیم، چهار مرحله وجود دارد : تجهیزات بی‏سیم خود را انتخاب کنید.

    مسیریاب بی‏سیم خود را متصل کنید.

    مسیریاب بی‏سیم خود را پیکربندی کنید.

    کامپیوترهای‏تان را به هم متصل کنید.

    هر چند سرویس پک2 ویندوز ایکس‏پی برای احداث این شبکه‏ی بی‏سیم ضرورت ندارد، اما باعث سهولت کار می‏شود.

    در عین حال، سرویس پک2 ازشما در برابر هکرها، کرم‏ها، و سایر تهدیدات اینترنتی نیز محافظت می‏کند.

    1 -اولین قدم آن است که مطمئن شوید تجهیزات مورد لزوم را در اختیار دارید.

    در حینِ دیدزدن مغازه‏ها، ممکن است متوجه شوید که تجهیزات بی‏سیم از سه استاندارد مختلف تبعیت می‏کنند: یعنی استانداردهای 802.lla، 802.llb، و 802.llg.

    توصیه‏ی ما به شما این است که طرفِ استاندارد 802.llg را بگیرید، چرا که اولاً یک سرو گردن از دوتای دیگر بالاتر است و ثانیاً با هر دستگاه دیگری تقریباً سازگار است.

    به این ترتیب، فهرست خریدتان باید شامل این سه قلم باشد : اتصال اینترنت پهن‏باند مسیریاب بی‏سیم یک کارت شبکه‏ی بی‏سیم یا کامپیوتری که شبکه‏ی بی‏سیم داشته باشد وظیفه‏ی مسیریاب بی‏سیم آن است که سیگنال ‏های وارده از اتصال اینترنت‏تان را به یک سیگنال پهن‏باند بی‏سیم تبدیل کند.

    کارت شبکه‏ بی‏سیم کارت‏های شبکه‏ی بی‏سیم، کامپیوتر شما را به مسیریاب بی‏سیم‏تان متصل می‏کنند.

    اگر یکی از این کامپیوترهای کتابی جدید داشته باشید، به احتمال زیاد امکانات بی‏سیم از قبل روی آن سوار کرده‏اند.

    بنابراین دیگر لزومی ندارد که کارت شبکه‏ی بی‏سیم تهیه کنید.

    اما اگر لازم دارید که برای یک کامپیوتر رومیزی، یک کارت شبکه‏ی بی‏سیم خریداری کنید، یک کارت شبکه‏ی بی‏سیم مبتنی بر USB بخرید.

    اگر کامپیوترکتابی دارید، یک کارت شبکه‏ی مبتنی بر کارت‏های معمول کامپیوتری خریداری نمایید.

    در هرحال، به ازای هر کامپیوتر موجود در شبکه‏تان، باید یک کارت شبکه نیز داشته باشید.

    برای آن‏که جفت وجور کردن شبکه‏تان به سادگی انجام شود، کارت شبکه‏ای بخرید که سازنده‏اش همان سازنده‏ی مسیریاب بی‏سیم‏تان باشد.برای آن‏که راحت‏تر باشید، می‏توانید یک کیت کامل(که شامل کلیه‏ی اقلام مورد نیاز برای نصب یک شبکه‏ی بی‏سیم خانگی هستند) بخرید.

    اگر یک کامپیوتر رومیزی دارید، مطمئن شوید که یکی از درگاه‏های USB آن خالی است تا بتوانیدکارت‏ شبکه‏ی بی‏سیم را در آن فروکنید.

    اما اگر درگاه‏های آزاد یو‏اس‏بی درکامپیوترتان پیدا نمی‏شود، باید یک هاب بخرید تا درگاه‏های اضافی در اختیارتان بگذارد.

    اکنون مسیریاب بی‏سیم خود را متصل کنید.

    اول از همه، مودم کابلی یا دیجیتالی خود را پیدا کرده و آن را بیرون بکشید تا خاموش شود.

    سپس، مسیریاب بی‏سیم خود را به مودم متصل نمایید.

    مودم شما باید مستقیماً به اینترنت وصل باشد.

    وقتی همه اتصالات را وصل کردید، کامپیوترشما بدون سیم به مسیریاب متصل خواهد شد، و مسیریاب نیز به نوبه‏ی خود، سیگنال‏ها را از طریق مودم‏تان به اینترنت ارسال خواهد کرد.

    اگر در حال حاضرکامپیوترمستقیماً به مودم وصل است،کابل شبکه را از پشت کامپیوتر بیرون آورده و آن را به درگاهی در پشت مسیریاب که برچسب Internet، WAN و یا LAN خورده است، فروکنید.

    اگر در حال حاضر کامپیوتری ندارید که به اینترنت متصل باشد، یکی از دو سر کابل شبکه را (که جزء ضمایم مسیریاب‏تان بوده است) به مودم خود وصل کرده، و سر دیگرآن را به درگاهی در پشت مسیریاب بی‏سیم‏تان که برچسب Internet، WAN و LAN، خورده است، فروکنید.

    کامپیوترتان را به یک مسیریاب وصل کرده‏اید،کابل شبکه‏ای را که در یکی از درگاه‏های واقع در پشت مسیریاب فعلی‏تان فرورفته است، بیرون کشیده، و این سر کابل را به درگاهی در پشت مسیریاب بی‏سیم‏ که برچسب Internet ،WAN، LAN خورده است، فروکنید.

    سپس هر کابل شبکه‏ی دیگری که می‏بینید، بیرون آورده و آن‏ها را به درگاه‏های موجود در پشت مسیریاب بی‏سیم‏تان فرو نمایید.

    شما دیگر به مسیریاب فعلی‏تان احتیاج ندارید، زیرا مسیریاب بی‏سیم جدیدتان، جای آن را گرفته است.

    سپس مودم کابلی یا دیجیتالی خود را وصل کرده و آن را روشن کنید.

    چند لحظه به آن فرصت بدهید تا به اینترنت متصل شود، و پس از آن، مسیریاب بی‏سیم‏تان را وصل نموده و روشن کنید.

    بعد از یک دقیقه، چراغ Internet، WAN، LAN روی مسیریاب بی‏سیم باید روشن شود، به این معنی که با موفقیت به مودم‏تان وصل شده است.

    با استفاده از کابل شبکه‏ای که جزو ضمایم مسیریاب بی‏سیم‏ بوده است، می‏بایست گاه ‏به‏گاه کامپیوترتان را به یکی از درگاه‏های آزاد شبکه در پشت مسیریاب بی‏سیم‏ متصل کنید.

    اگر لازم است، کامپیوترتان را روشن کنید.

    در این حالت، کامپیوتر شما باید به‏طور خودکار به مسیریاب‏‏تان وصل شود.

    سپس، مرورگر اینترنت را بازکرده و آدرس مربوط به پیکربندی مسیریاب را وارد کنید.

    در این‏جا ممکن است از شما یک اسم رمز خواسته شود.

    آدرس و اسم رمزی که به کار خواهید برد، بسته به نوع مسیریاب شما فرق خواهد کرد، بنابراین باید به دستورالعمل‏های داده شده در دفتر‏چه‏ی مسیریاب رجوع کنید.

    به این ترتیب، مرورگر اینترنت، صفحه‏ی پیکربندی مسیریاب‏ را به نمایش در خواهد آورد.

    بیشتر تنظیمات کارخانه‏ای به راحتی جواب می‏دهند، اما سه چیز را خودتان باید تنظیم کنید : اسم شبکه‏ی بی‏سیم موسوم به SSTD.

    : این اسم، معرف شبکه‏ی شماست.

    شما می‏بایست یک اسم خاص منحصربه فرد که کسی از همسایگان به کارنبرده باشد، انتخاب کنید.

    تعیین کردن یک گذرنامه برای محافظت از شبکه‏ی بی‏سیم‏: در مورد بیشتر مسیریاب‏ها، می‏بایست یک جمله‏کوتاه تعیین کنید تا مسیریاب برای تولیدکلیدهای متعدد از آن استفاده کند.

    یادتان نرود که جمله‏ی باید حتماً منحصر به فرد باشد.

    تعیین یک اسم رمز سرپرستی، تا کل شبکه‏ی بی‏سیم‏تان را زیر نظر بگیرید.

    درست مثل هر اسم رمزی، این اسم رمز نیز نباید کلمه‏ای باشد که هرکس بتواند پیدایش کند.

    یک اسم رمزِ مطمئن، ترکیبی از حروف، اعداد و علایم است.

    باید مطمئن شوید که می‏توانید این اسم رمز را به خاطر بیاورید، زیرا درصورتی که مجبور باشید یکی از تنظیمات مسیریاب را تغییر دهید، به آن احتیاج پیدا می‏کنید.

    مراحل دقیقی که باید برای پیکر‏بندی این تنظیمات طی کنید، بسته به نوع مسیریاب‏تان فرق می‏کنند.

    بعد از تنظیم هر پیکر‏بندی، باید حتماً Save Settings، Apply و OK را برای ضبط کردن تنظیمات‏تان کلیک کنید.اکنون، می‏بایست کابل شبکه را از کامپیوترتان قطع کنید.

    اگر کامپیوتر‏تان، شبکه‏ی بی‏سیم همراه خود ندارد، کارت شبکه‏تان را در درگاه USB فرو کنید، و آنتن را در بالای سر کامپیوترتان قرار دهید (درصورتی که کامپیوتر رومیزی داشته باشید)، و یا کارت شبکه را در یکی از چاک‏های خالی پی‏سی‏کارت فرو کنید (درصورتی که کامپیوتر کتابی داشته باشید).

    خود ویندوز ایکس‏پی، کارت جدید را تشخیص داده، و ممکن است از شما بخواهدکه سی‏دی مربوط به کارت شبکه را در اختیارش بگذارید.

    اینک، ویندوز ایکس‏پی باید شکلکی را در سینی سیستم به نمایش بگذارد مبنی بر این که یک شبکه‏ی بی‏سیم پیدا کرده است.

    این مراحل را دنبال کنید تا کامپیوترتان به شبکه‏ی بی‏سیم مذکور وصل شود.

    در سینی سیستم (منطقه‏ی واقع در گوشه‏ی سمت راست پایین نمایشگر) روی شکلک شبکه‏ بی‏سیم کلیک راست بزنید، وسپس از منوی باز شده گزینه‏ی View Available Wireless Networks را انتخاب کنید.

    درصورت برخورد با هر مشکلی، به دفتر‏چه‏ی راهنمای کارت شبکه‏ی خود رجوع کنید.

    به این ترتیب، پنجره‏ی «اتصال شبکه‏ی بی‏سیم» باید باز شود و شبکه‏ی بی‏سیم خود را با همان اسمی که قبلاً انتخاب کرده بودید در بین شبکه‏های موجود ببینید.

    اما اگر به هر دلیلی موفق به دیدن شبکه‏ی خود نشدید، در صدر ستون سمت چپ، روی Refresh Network List کلیک کنید.

    اکنون روی شبکه‏تان کلیک کرده، و سپس در سینی سیستم (گوشه‏ی تحتانی راست)، روی Connect کلیک کنید.

  • چکیده.................................................................................................................1
    تشریح مقدماتی شبکه های بی سیم و کابلی..........................................................2
    شبکه های بی سیم برای سرویس دهندگان...........................................................4
    شبکه های بی سیم در خدمت صنعت....................................................................5
    شبکه های بی سیم و ارتباطات تلفنی.....................................................................5
    شبکه های بی سیم در خدمت آموزش و پرورش..................................................6
    شبکه های بی سیم برای تحقق دولت الکترونیک..................................................7
    اینترنت بی سیم.....................................................................................................8
    چگونه اینترنت بی سیم راه اندازی کنیم..............................................................12
    پنج مشکل امنیتی شبکه های بی سیم و راه حل آنها...........................................15

1. کاربردهای تجاری – اکثر شرکتها تعداد زیادی کامپیوتر برای کارهای مختلف ( تولید ، انبارداری ، فروش و حسابداری ) دارند . شاید در ابتدا این کامپیوترها از یکدیگر جدا باشند ، ولی در مرحله ای از کار برای یکپارچه کردن اطلاعات کل شرکت ، مدیریت تصمیم می گیرد تا آنها را به هم متصل کند . به بیان کلی تر ، اشتراک منابع به ما اجازه میدهد تا برنامه ها ، تجهیزات و به خصوص داده ها را در اختیار ...

مقدمه ای کوتاه بر کاربردهای شبکه، تقسیم بندی شبکه ها، نرم افزار شبکه و معروف ترین شبکه های موجود از شبکه های کامپیوتری می توان برای مقاصد مختلفی (در شرکتها، یا برای افراد عادی) استفاده کرد. در شرکتها شبکه می تواند دسترسی به منابع اطلاعاتی را برای تمام کارکنان فراهم آورد. در این شبکه معمولاً از مدل مشتری- سرویس دهنده (که در آن منابع مشترک روی کامپیوترهای قدرتمندی موسوم به server ...

اصطلاح نسل آینده که امروزه با بسیاری از عناوین مرتبط با صنایع ارتباطی و مخابراتی همراه شده است، به طور عام به ایجاد یک بستر مشترک ارتباطی اشاره دارد که خدمات سه گانه صوتی ،‌ تصویری ، و دیتا را به صورت یک جا به مشتریان خود ارائه کند. با این تعریف روشن می شود که چرا مناسب ترین عنوان برای نسخه ای از فناوری ارتباط محلی بی سیم موسوم به WLAN که قادر به ارائه خدمات تلفنی است ، Next ...

مقدمه شبکه‌های کامپیوتری بی‌سیم محلی (WLAN) و کاربرد آن در جامعه و بویژه محیط‌های عملیاتی خاص که در آنها برپائی شبکه‌های معمولی سیمی مقدور نمی‌باشد و یا برپائی آنها باعث کاهش کارائی تجهیزات کامپیوتری می‌گردد، موضوع این تحقیق می‌باشد. دربخش نخست این تحقیق تجهیزات نصب این نوع شبکه‌ها ، تکنولوژیهای مورد استفاده در آنها و همچنین مسائل امنیتی این شبکه‌ها مورد بررسی قرار گرفته اند. در ...

با نگاهی گذرا به روند توسعه و رشد صنعت مخابرات – از آغاز اختراع تلفن تا کنون – می توان دریافت که توسعه و پیشرفت در بخش دسترسی ، در مقایسه با بخش شبکه ، بسیار کند صورت گرفته است ، به طوری که هنوز عمده ی ارتباطات مشترکان با شبکه از طریق حلقه های محلی با سیم که عمر مفید آن به زمان گراهام بل بر میگردد ، انجام می پذیرد . با توجه به گسترش فناوری باند پهن ، حمل اطلاعات ، صوت ، تصویر ، ...

حقایق، باید ها و نبایدهای شبکه های بی سیم (Wi-Fi) شبکه های بی سیم (Wireless) یکی از تکنولوژی های جذابی هستند که توانسته اند توجه بسیاری را بسوی خود جلب نمایند و عده ای را نیز مسحور خود نموده اند. هرچند این تکنولوژی جذابیت و موارد کاربرد بالایی دارد ولی مهمترین مرحله که تعیین کننده میزان رضایت از آن را بدنبال خواهد داشت ارزیابی نیاز ها و توقعات و مقایسه آن با امکانات و قابلیت های ...

طبق تعریف Internet به معنی شبکه‌ای از شبکه‌ها است. به این معنی که در شبکه اینترنت بسیاری از شبکه‌هایی که از پیش وجود داشتند و یا شبکه‌های جدید به یکدیگر متصل شده‌اند بطوریکه کاربر می‌تواند در داخل این شبکه‌ها بصورت Transparent (یعنی بدون آگاهی از ساختار شبکه‌ها) جستجو کرده و سرویس‌های لازم را دریافت نماید. هسته اولیه اینترنت از طریق شبکه ARPANET ایالات متحده بوجود آمد که در ...

مقدمه     از آن‌جا که شبکه‌های بی سیم، در دنیای کنونی هرچه بیشتر در حال گسترش هستند، و با توجه به ماهیت این دسته از شبکه‌ها، که بر اساس سیگنال‌ های رادیویی‌اند، مهم‌ترین نکته در راه استفاده از این تکنولوژی، آگاهی از نقاط قوت و ضعف آن‌ست. نظر به لزوم آگاهی از خطرات استفاده از این شبکه‌ها، با وجود امکانات نهفته در آن‌ها که به‌مدد پیکربندی صحیح می‌توان به‌سطح قابل ...

مقدمه : از آن‌جا که شبکه‌های بی سیم، در دنیای کنونی هرچه بیشتر در حال گسترش هستند، و با توجه به ماهیت این دسته از شبکه‌ها، که بر اساس سیگنال‌های رادیویی‌اند، مهم‌ترین نکته در راه استفاده از این تکنولوژی، آگاهی از نقاط قوت و ضعف آن‌ست. نظر به لزوم آگاهی از خطرات استفاده از این شبکه‌ها، با وجود امکانات نهفته در آن‌ها که به‌مدد پیکربندی صحیح می‌توان به‌سطح قابل قبولی از بعد امنیتی ...

شبکه های بی سیم (Wireless) یکی از تکنولوژی های جذابی هستند که توانسته اند توجه بسیاری را بسوی خود جلب نمایند و عده ای را نیز مسحور خود نموده اند. هرچند این تکنولوژی جذابیت و موارد کاربرد بالایی دارد ولی مهمترین مرحله که تعیین کننده میزان رضایت از آن را بدنبال خواهد داشت ارزیابی نیاز ها و توقعات و مقایسه آن با امکانات و قابلیت های این تکنولوژی است. نادیده گرفتن حقایق، امکانات فنی ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول