دانلود مقاله بانک اطلاعاتی

Word 158 KB 18037 13
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • بانک اطلاعاتی مجموعه ای مجتمع و گرد آوری شده از فایل های اطلاعاتی مکانیزه است که در راستای یک هدف مشترک و مشخص با یکدیگر مرتبط می باشد.
    بانک اطلاعاتی مجموعه ای مرتبط از اطلاعات قابل کنترل به منظور به کارگیری در یک یا چند کاربرد به صورت انتخابی و اختیاری ،این اطلاعات را طوری جمع آوری شده و تشکیل مجموعه می دهد که مستقل از برنامه هایی که آنها را مورد استفاده قرار خواهد داده باشند روش افزایش اطلاعات به بانک اطلاعاتی و فراخوانی اطلاعات موجود طبق یک روش تعریف شده صورت می گیرد.
    سیستم های مدیریت بانک اطلاعاتی به مجموعه نرم افزارهایی گفته می شود که به کاربران اجازه می دهد تا اطلاعات خود را در ب انک های اطلاعاتی ذخیره تغییر یا بازیابی نمایند که وظایف زیر را بر عهده دارد.
    1-ذخیره ساختن 2-فراهم نمودن مکانی جهت ذخیره نمودن 3-امکاناتی جهت تعریف واحد کار 4-کنترل نمودن دسترسی های همزمان به بانک اطلاعاتی 5-صحت اطلاعات موجود در بانک اطلاعاتی باید تضمین گردد6-بازیابی اطلاعات 7-استقلال اطلاعات
    8-امنیت 9-برنامه ریزی کمکی
    پنج نوع سیستم مدیریت بانک اطلاعهاتی 1-ترتیبی 2-شبکه ای3-مرتبطی
    4-متن آزاد 5-موضوعی .

    بانک اطلاعاتی رابطه ای:
    یک سیستم اطلاعاتی است که اطلاعات را در قالب سطرهایی از جدول نگه می دارد که هر جدول خود شامل یک یا چند ستون است .که دارای مشخصه های زیر است.
    استقلال داده های منطقی:
    این مشخصه بدین معنی است که تغییر اعمال شده یک خصلت تأثیری بر سایر خصلتهای همان رابطه نداشته باشد.
    جامعیت ارجاعی و داده ای:
    بر خلاف سایر سیستم های بانک اطلاعاتی رابطه ای نرم افزار کاربردی را از تحمیل محدودیت هایی که منجر به تأمین جامعیت بانک می شوند معاف می کنند.
    پرس و جوهای بداهه:
    این مشخصه به کاربران این امکان را می دهد که بدون درگیر شدن با جزئیات امر داده های مورد نظر خود از بانک اطلاعاتی بازیابی کند.
    زبان پرس وجوی ساخت یافته : SQL
    یک زبان غیر روسیه ای است بر خلاف زبان هایی چون C یا cobol که نحوه دسترسی به داده ها و دستکاری آنها به طور صریح مشخص شود زبان SQL خود این کار را انجام
    می دهد .
    ابزار مفیدی برای سازماندهی مدیریت و بازاریابی اطلاعات از بانکهای اطلاعاتی است .مزایای دستیابی به اطلاعات در آن به صورت زیر است :
    1-یک زبان غیر و الی است بنابرین استفاده از آن بسیار آسان است .

    2 -استاندارد می باشد .3- زبان مشترک تولید کنندگان برنامه و استفاده کنندگان نهایی می باشد .
    4- زبان مدیریت بانک نیز می باشد بنابراین اداره کنندگان سیستم مدیریت بانک اطلاعاتی از این زبان استفاده می کنند .5- امکانات SQL می تواند به صورت محاوره ای ونیز در داخل یکی از زبان های برنامه نویسی مانند کوبل ، فرترن یا C استفاده شود .


    نرم افزارoracle:
    از جمله ابزارهایی است که به منظور استفاده هر چه بیشتر امکانات کامپیوتری این مراکز مورد توجه تحلیل گران سیستم و برنامه نویسان کاربردی قرار گرفته است.

    Oracle برنامه ای است که توسط شرکت oracle که سازنده نرم افزارهای پایگاه
    داده های رابطه ای کامپیوتر های بزرگ و کوچک می باشد تهیه گردیده است .
    معرفی شرکتoracle
    بزرگترین شرکت تولید کننده سیستم های مدیریت بانکهای اطلاعاتی رابطه ای می باشد مشخصات آنعبارتند از 1-قابلیت حمل 2-قابلیت اتصال بالا 3-کارآیی
    4-امنیت 5-سازگاری
    مروری بر محصولاتoracle:
    شرکت oracleکه پیشرو صنعت نرم افزار بانک اطلاعاتی رابطه ای محسوب می شود محصول سیستم مدیریت بانک های اطلاعاتی رابطه ای خود با عنوان RDBMS Oracleا برای پیاده سازی بر روی بیش از 90 محیط زیر بنایی پشتیبانی می کند.
    سیستم مذکور تحت سه نوع پیکر بندی زیر قابل دسترس است:
    oracle aniversal serrer)
    این محصول قادر است که کاربران بسیاری را بر روی محیط های زیر بنایی با مقیاس های بسیار وسیع همچون sun,hp,pyrmid.sequent پشتیبانی کرد.
    بسیاری از امکانات تنها تحت این محصول ارائه می شود این محصول را می توان تحت سیستم های عامل و پیکر بندی های متنوع سخت افزاری مورد استفاده قرار داد.
    oracle webse که سیستمی مجتمع برای تولید کد HTML ز محتویات یک بانک اطلاعاتی است تحت این محصول قابل استفاده است.
    aniversal server Oracle شامل اجزای اختیاری زیر است.
    aniversal server Oracle شامل اجزای اختیاری زیر است.

    الف)Distributed option این جزء امکان می دهد بانک های اطلاعاتی وجود بر روی کامپیوترهای مختلف به عنوان یک واحد منطقی در نظر گرفته شود.

    تحت این شرایط هر تراکنشی قادر است از طریق مکانیزی با عنوان two-phose commit چندین بانک اطلاعاتی مختلف را تحت تأثیر قرار دهد.

    به کمک آن می توان بانکهای اطلاعاتی راه دور در را که ممکن است بر روی سیستم های عامل چون NT -anix یا سایر سیستم ها سوار شده باشند دست کاری نمود.

    ب) The Replication option مکان تکثیر و انتشار تعمیرات اعمال شده به یک بانک اطلاعاتی را به سایر بانک های اطلاعاتی oracle در اختیار می گذارند.

    ج) The context option توانایی کاربران را در جستجوی واژه های کلیدی یا موضوعات بخصوصی از بانک اطلاعاتی را افزایش می دهد.

    د) ‏The spatial data option امکان ایجاد اینکه حس های ویژه ای را که پرس و جوهای کارآمدی را پشتیبانی می کنند در اختیار طراح بانک اطلاعاتی قرار می دهد.

    oracle workqroup server این محصول برای گروههای کاری طراحی شده است و تحت سیستم های عاملی چونnet ware-window nt -scounix-unix ware قابل استفاده است.

    این محصول برای پشتیبانی از گروههای کوچکی از کاربران راه حلی بسیار مقرون به صرفه است.

    personal oracle نگارش تحت window بانک اطلاعاتی oracle است که عملکردی مشابه به دو محصول قبلی است.با وجود این که این محصول را نمی توان به عنوان یک سد در بانک اطلاعاتی جهت پشتیبانی از کاربران مورد بهره برداری قرار داد اما می توان از آن جهت شبیه سازی و کسب تجربه کار با ب انک های اطلاعاتی استفاده نمود.

    سایر محصولات oracle : شرکتoracleعلاوه بر ارائه سیستم های مدیریت بانک های اطلاعاتی رابطه ای خود به نام oracle RDBMS خانواده دیگری از محصولات نرم افزاری را نیز به شرح زیر ارائه می دهد.

    Deverloper/2000 مجموعه ای از ابزار است که برای پشتیبانی از توسعه برنامه های کاربردی کلانیت سرور به کار گرفته می شوند کلیه این ابزارها در سه محیط گرافیکی motif-mac-window پشتیبانی می شوند.

    شامل ابزار زیر است: oracle forms ابزاری است که جهت ایجاد برنامه های کاربردی متنی بر فرم است که می توان آنها را به همراه بانک اطلاعاتی oracle مورد استفاده قرار داد.

    oracle Reports ابزاری جهت ایجاد گزارش های پیچیده است .گزارش های ایجاد شده را می توان قبل از چاپ مورد رؤیت قرار داد.

    oracle raphics ابزاری است که می توان به منظور ارائه نمودارهای گرافیکی از پرس و جوهاهی بانک اطلاعاتی آنها را مورد استفاده قرار داد.

    procedure bulider oracle ابزاری است جهت توسعه ،نگه داری و تست نرم افزارهای نوشته شده به زبان pl/sql که می توان آن ها را در درون یک بانک اطلاعاتی oracle ذخیره و اجرا نمود.

    power objects محیط دیگری برای توسعه برنامه های کاربردی است که توسط محیط ها زیر بنایی windows-mac پشتیبانی می گردد.

    اجزای مختلف یک برنامه کاربردی ایجاد شده توسط oracle power : 1.

    database session :بانک اطلاعاتی به مفهوم اتصال به یک بانک اطلاعاتی از طریق نام کاربر ،کلمه عبور،و نام بانک اطلاعاتی مورد نظر است.

    2.

    appl ication:برنامه کاربردی مجموعه ای است از فرم ها ،گزارش ها ،کلاس ها و موضوعات که از طریق یک جلسه با بانک اطلاعاتی بخصوص ارتباط برقرار می کند.

    3.

    library :مجموعه ای است از کلاسها و فایل های bitmap که می توان آن را بین چندین برنامه کاربردی به اشتراک گذاشت.

    اتصال بانک اطلاعاتی: منظور از اتصال با بانک اطلاعاتی oracle ارائه نام کاربردی و کلمه عبور قابل قبول و معتبر بانک مذکور است یکی از مشخصه های مهم هر اتصال بانک اطلاعاتی محلی یا راه دو بودن آن است.

    اصطلاح اتصال محلی بودن بدین معنی است که برنامه مورد استفاده کاربر جهت برقراری اتصال با بانک اطلاعاتی oracle و خود بانک اطلاعاتی هر دو بر روی یک ماشین واقعند.

    اتصال راه دور به این حقیقت اشاره دارد که برنامه مورد استفاده کاربر جهت برقراری اتصال با بانک اطلاعاتی oracle و خود بانک اطلاعاتی oracle بر روی ماشین های متفاوتی مستقر می باشد.

    مفهوم پردازش به شیوه کلانیت سرور: ترکیبی است از یک یا چند کامپیوتر که نقش کلانیت را عهده دار بوده و برنامه های کاربردی را جهت ارتباط با یک کامپیوتر راه دور که نقش سرور را عهده دار بوده است و به درخواست های کلانیت ها سرویس می دهد،اجرا می کند.

    معماری کلانیت سرور نسبت به روش های پردازش پیشین دارای مزایای زیر است: 1.قادر به پشتیبانی طیف گسترده ا ی از انواع ماشین های کلانیت است.

    2.وظایف و مسئولیت های پردازش داده ما بین کلانیت و سرور تقسیم می شوند.

    3.مستقل از پروتکل شبکه و سیستم عاملهای مورد استفاده کلانیت و سرور است.

    بانک های اطلاعاتی pc : در سال 1981 شرکت ashton-tateبانک اطلاعاتی تک کاربره ای را به نامdBASE11 برای pc ارائه نمود.

    در آن زمان توسعه یک برنامه کاربردی جدید به معنی کار سخت و طاقت فرسای دپارتمان dp بود ضمن اینکه توسعه یک برنامه کاربردی جدید مبتنی بر مین مریم فرآیندی پر هزینه و پیچیده به شمار می رفت بخشی از هزینه های توسعه مربوط به فرآیند دائمی ذخیره و نگه داری داده ها بود.

    بانک های اطلاعاتی lan : با همه گیر شدن pc ها سازمانهایی که چندین pc را در اختیار داشته نیازمند شی کارآمد و کم هزینه بودند تا بتوانند این ماشین ها را به یکدیگر متصل نموده و منابع کامپیوتری گران قیمتی چون حافظه های انبوه،مودمها و چاپگرها را به صورت اشتراکی در دسترس آنها قرار دهند.

    نقاط منفی این برنامه: 1.کیفیت پایین نرم افزارهای ایجاد شده.

    2.کمرنگ شدن اقتدار دپارتمان dp 3.گونه های مختلفی از اتوماسیون.

    ابزارهای توسعه برنامه های کاربردی: اوایل بیشتر برنامه های کاربردی کلانیت سرور زبان های برنامه نویسی نسل سومی چونc-fortran یا cobol بودند اما امروزه زبان های نسل چهارم را به عنوان محیط های توسعه برنامه کاربردی می شناسیم.

    گامهای توسعه: گام های توسعه به قرار زیر است: 1.ایجاد و جمع آوری اطلاعات مورد نیاز 2.طراحی برنامه کاربردی.

    3.ایجاد برنامه کاربردی.

    4.آزمایش برنامه کاربردی 5.نصب و پیکر بندی برنامه کاربردی.

    6.نگه داری و پشتیبانی از برنامه کاربردی .

    تعیین و جمع آوری اطلاعات مورد نیاز یک برنامه کاربردی: نقطه آغاز توسعه هر برنامه کاربردی تعیین ملزومات آن است.

    این یک فرآیند ضروری و در عین حال سرور است و برای هر کس که دید مناسبی از برنامه های کاربردی داشته باشد ضروری است.

    فرآیندها:ارتباط با افراد-خط مشی ها-تغییرات-ملزومات مربوط به عملکرد-ملزومات مربوط به داده ها -ملزومات مربوط به کاربران.

    طراحی و ساخت برنامه های کاربردی: مراحل آن به شرح زیر می باشند: 1.توسعه یک مدل داده ای منطقی.

    2.انتخاب ابزارهای توسعه.

    3.پیاده سازی قابلیت های مورد نیاز کاربران.

    4.بهره گیری از اجزائی با قابلیت استفاده مجدد.

    5.استفاده از ابزاری جهت پیکر بندی.

    6.تعیین نقش کاربران و مجوز هر یک از آنها .

    7.استقلال از محیط زیر بنایی در حد امکان.

    8.ارائه یک رابط کاربر ساده و یکسان.

    9.درج قابلیت های عیب یابی و ردیابی عملیات در برنامه های کاربردی.

    تست برنامه های کاربردی: برنامه های کاربردی باید در هر مرحله از فرآیند توسعه تحت آزمایش قرار می گیرد.

    این آزمایش باید موارد زیر را تحت پوشش قرار دهد: 1.تشخیص صحیح،منطقی و کامل بودن مدل داده ای.

    2.تعیین سلیقه های کاربران در مورد رابط کاربر،ساختار منوها و روند کنترل.

    3.بارگذاری داده های آزمایشی در بانک اطلاعاتی.

    4.بررسی صحت عملکرد واحدهای مختلف برنامه pl/sql 5.استفاده از داده های واقعی به منظور بررسی پذیرش ورودی ها و انتخاب های نامعتبر و تولید نتایج صحیح.

    6.تست های کارآیی به منظور بررسی و شبیه سازی بار حاصل از کار با سیستم در وضعیت های گوناگون.

    نصب و پیاده سازی برنامه کاربردی: شامل مراحل زیر است: 1.نصب برنامه کاربردی 2.آموزش کاربران 3.ارائه راهنمای onli ne استفاده از برنامه کاربردی طرح منطقی بانک اطلاعاتی: اساس هر برنامه کاربردی بانک اطلاعاتی ،مدل داده های منطقی آن است مانند هر مدل دیگری مدل داده ای منطقی نیز مدل ایده آلی از یک سیستم واقعی است.

    هر مدلی تنها زمانی مفید است که صحت داشته باشد مدل داده ای منطقی یک مدل پویا است بدین معنی که بر مبنای تغییرات آتی می توان آن را دستخوش تغییر و اصلاح نمود یکی از متداول ترین روش های توسعه یک مدل داده ای منطقی مدلسازی بر مبنای موجودیتها رابطه ها یا همان مدل است.

    تئوری نرمال سازی: یکی از مباحث ویژه تئوری بانک های اطلاعاتی رابطه ای محسوب می شود.

    مطالعه روابط جدول ها و خصلتها و ارتباط بین خصلتهای هر رابطه با دیگری است اهداف نرمال سازی:1 .کمینه کردن تعداد داده های تکراری 2.از بین بردن احتمال خطا هنگام به روز سازی داده ها.3 .کاهش داده های نامتناسب4.طرح روش هایی به منظور تسهیل نگه داری و پشتیبانی از داده ها.

    قوانین نرمال سازی: 1.کلیه ستون ها شامل جز اطلاعاتی ساده ای باشند.

    2.کلیه ستون ها به کلید اصلی مربوط هستند.

    3.همه ستون ها به کلیه اجزای سازنده کلید اصلی مربوطند نه به بخشی از آن

کلمات کلیدی: بانک اطلاعاتی

-1: تعريف بانک اطلاعاتي بانک اطلاعاتي مجموعه اي سازمان يافته از اطلاعات و داده هاي مرتبط به هم است. داده ها عبارتند از حقايق و ارقام يک موضوع خاص و اطلاعات عبارتند از نتابجي که ترکيب داده ها حاصل مي گردد. سازمان ها معمولاً سيستم هاي اطلاعاتي خود را

ظهور کامپيوتر انقلابي در اجتماع امروز پديد آورده است که برخي اهميت آن را به مراتب بيش از انقلاب صنعتي که در قرن هجدهم ميلادي در اروپا آغاز گرديده مي دانند. زيرا اختراع ماشين بخار و ساير ماشين هايي که به دست بشر ساخته شده و بوسيله او به خدمت گرفته شد

تا چندين سال قبل فقط کساني که به سيستم هاي بزرگ و گران قيمت دسترسي داشتند، مي توانستند از برنامه هاي مديريت بانک اطلاعاتي استفاده کنند ولي با پا به عرصه گذاشتن کامپيوتر هاي شخصي در نوع ، اندازه و سرعت هاي مختلف ، برنامه هاي متعددي هم ، همراه اينان و

تاريخچه پايگاه داده اولين کاربردهاي اصطلاح پايگاه داده به June 1963 باز مي‌گردد، يعني زماني که شرکت System Development Corporation مسئوليت اجرايي يک طرح به نام "توسعه و مديريت محاسباتي يک پايگاه داده‌اي مرکزي" را بر عهده گرفت. پايگاه داده به عنوان

امروزه اهميت و کاربرد روزافزون سيستمهاي اطلاعاتي بر کسي پوشيده نيست و از آن جا که حيات اين سيستمها وابسته به حجم انبوهي از دادهاست، نيازبه استفاده از سيستمهاي مديريت پايگاه داده انکار ناپذير مي باشد. چون داده ها از ارزش بسيار بالايي برخوردار هستند ت

در اين بخش با شيوه هاي طراحي يک سند باک اطلاعاتي و همچنين نماي آن آشنا خواهيد شد. طراحي يک سند بانک اطلاعاتي: براي ايجاد و طراحي يک بانگ اطلاعاتي ابتدا بايد بدانيد که نياز به چه اطلاعاتي داريد و سپس بانک اطلاعات جمع آوري شده را به بانک اطلاعات وارد

بخش اول) آشنایی با نرم افزار مورد استفاده نرم افزار از دبیرخانه تحت بانک اطلاعاتیAccess 2005 تهیه و تدوین گردیده فلذا برآن شدیم به دلیل توضیح کامل در خصوص نرم افزار استفاده شده جهت این برنامه را از فصل اول کتاب خودآموز جامع مایکروسافتAccess 2003 استفاده نماییم. اگر با کامپیوترهای شخصی زیاد کار می کنید، بی تردید از واژه پردازها یا برنامه های کاربردی صفحه گسترده در کارهای خود ...

در اصلاحنامه کتابداری (سلطانی ، 1365) در تعریف پایگاه اطلاعاتی آمده است : واحدی است از سوابق و بایگنیهای قابل خواندن با ماشین که برای یک کاربرد واحد تعبیه نشده ، بلکه به منزله یک مجموعه متجانس برای مقاصد مختلف به کار می رود. در فرهنگ کاربران کامپیوتری تعریف پایگاه داده ها چنین است : مجموعه ای از اطلاعات مرتبط درباره یک موضوع که به صورتی مفید سازمان یافته اند و پایگاهی برای ...

بخش 1 : مقدمه 1-1 مقدمه اي بر بانک اطلاعاتي دادِگان (پايگاه داده‌ها يا بانک اطلاعاتي) به مجموعه‌اي از اطلاعات با ساختار منظم و سامانمند گفته مي‌شود. اين پايگاه‌هاي اطلاعاتي معمولاً در قالبي که براي دستگاه‌ها و رايانه‌ها قابل خواندن و قابل

بانک هاي اطلاعاتي توزيع شده متشکل از سايتهايي غير وابسته هستند که هيچ منبعي را به صورت فيزيکي به اشتراک نمي گذارند. هر سايت مي تواند در اجراي تراکنشي که منجر به دستيابي به اطلاعات يک يا تعداد بيشتري سايت ديگر مي شود شرکت نمايد. تفاوت اصلي مابين بانک

بانک اطلاعاتي چيست؟ در بانک اطلاعاتي تعاريف گوناگوني شده است که تعريف زير از همه جامع تر به نظر مي رسد : بانک اطلاعاتي مجموعه اي سازمان يافته از اطلاعات و داده هاي مرتبط به هم است. داده ها عبارت اند از : حقايق و ارقام يک موضوع خاص و اطلاعات عبارت ان

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول