تاریخچه
جهاد دانشگاهی صنعتی شریف با سابقهای بالغ بر بیست سال فعالیت در زمینههای مختلف فنی- پژوهشی توانسته است در برهههای مختلف به عنوان رابط بین دانشگاه و صنعت با استفاده از نیروهای متعهد و متخصص، گرهگشای مشکلات صنعت کشور در سطوح مختلف بوده و به عنوان مجموعهای پر تلاش، کارا و مفید مطرح شود.
در ادامه همین روند و به منظور گسترش دستاوردهای مبتنی بر تجارب چندین ساله، پژوهشکده توسعه تکنولوژی وابسته به جهاد دانشگاهی در بطن واحد جهاد دانشگاهی صنعتی شریف تاسیس گردید تا با انجام پژوهشهای علمی_ کاربردی، راه را برای توسعه علمی _ پژوهشی (در کنار فعالیتهای فنی) هموار نماید.
پژوهشکده توسعه تکنولوژی در تاریخ 19/11/1373 خورشیدی از وزارت علوم و فناوری موافقت اصولی اخذ نموده و سال 1379 فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است. اسفندماه 1379 روند اخذ موافقت قطعی از ورازت علوم شروع شده و تا انتهای سال 1381 این روند تکمیل خواهد شد.
پژوهشکده توسعه تکنولوژی باهدف دست یابی به دانش فنی، در رشته های تخصصی مهندسی مواد، مهندسی مکانیک و مهندسی صنایع از طریق انجام طرحهای مطالعاتی و پژوهشهای آزمایشگاهی ، نیمه صنعتی و صنعتی فعالیت می نماید.
زمینه فعالیت پژوهشکده، انجام تحقیقات توسعه ای و کاربردی در زمینه های تخصصی مواد و آلیاژها، تکنولوژی ساخت و تولید، بهره وری، اتوماسیون و کنترل صنعتی می باشد.
از وظایف عمده پژوهشکده می توان بطور اجمال به موارد زیر اشاره نمود :
انجام طرحهای پژوهشی، کاربردی و توسعه ای در زمینه توسعه تکنولوژی در گرایشهای مهندسی مواد، مکانیک و صنایع
بررسی ، شناسایی و کمک به رفع نیازهای تحقیقاتی بخش های تولیدی، خدماتی و اجرایی در زمینه توسعه تکنولوژی
ایجاد ارتباط مطلوب با متخصصان و مبتکران مراکز علمی و پژوهشی کشور و فراهم نمودن امکانات لازم در جهت به ثمر رساندن اهداف پژوهشکده
تدوین و ارائه آموزش های علمی کاربردی و دوره های عالی پژوهشی با همکاری دانشگاهها
انتشار کتب و نشریات علمی و تحقیقاتی
این پژوهشکده در حال حاضر با برقراری ارتباط تنگاتنگ با دانشگاهها (خصوصاً دانشگاه صنعتی شریف) و حضور در مجامع علمی، سعی در توسعه تواناییهای علمی خود و اشاعه دانشهای کسب شده دارد.
اهداف و برنامه ها
• گسترش تحقیقات و شکوفائی روحیه تتبع و استعدادها در جامعه
• ارتقاء سطح علمی خدمات تخصصی
• گسترش طرحهای کاربردی نیمه صنعتی
• فراهم سازی زمینه های مناسب برای اشتغال بیشتر فارغ التحصیلان دانشگاهی
• گسترش بهره برداری و بکارگیری یافته های پژوهشی
• بهبود کیفیت فعالیتها برای ایجاد الگوهای پژوهشی و آموزشی
ساختار سازمانی
ساختار سازمانی پژوهشکده توسعه تکنولوژی
• شورای علمی
• ریاست پژوهشکده
o اداره روابط عمومی و حوزه ریاست
o معاونت پژوهشی و آموزشی
مدیریت آموزش و تحصیلات تکمیلی
مدیریت تکنولوژی اطلاعات
مدیریت نشریات علمی
مدیریت امور پژوهشی
o گروه پژوهشی مهندسی مکانیک
o گروه پژوهشی مهندسی مواد
o گروه پژوهشی مهندسی صنایع
o مرکز توسعه تکنولوژی
o مرکز خدمات تخصصی ساخت
o معاونت پشتیبانی و خدمات
اداره خدمات تخصصی
اداره امور اداری
اداره امور مالی
اداره اطلاع رسانی یکی از حوزه های معاونت پژوهشی و آموزشی پژوهشکده توسعه تکنولوژی است. مدیریت اطلاع رسانی یکی از واحدهای فعال پژوهشکده توسعه تکنولوژی است که در طول مدت کوتاه فعالیت خود توانسته است پروژه های متعددی را با موفقیت به انجام رساند.
پروژه های انجام شده توسط مدیریت اطلاع رسانی پژوهشکده توسعه تکنولوژی
به منظور آشنایی بیشتر با توانمندی های تخصصی مدیریت اطلاع رسانی، برخی از پروژه های شاخص انجام شده در این مدیریت همراه با شرح مختصر آنها آورده می شود.