قیمت اینترنت ایران 16000 برابر کره است
یک شرکت ارائه دهنده اینترنت (ISP) در مالزی اعلام کرد که به کاربران خود پهنای باند با خطوط پرسرعت ٢٢٤ مگابیت بر ثانیه را با قیمت تنها ٥٨/١ دلار در ماه (حدود هزار و ٥٠٠ تومان) عرضه می کند.این ISP برای اجرای پروژه این فناوری که BPL نام دارد، ١٤ میلیون دلار هزینه کرده و قرار است ٤٠٠ هزار مسجد و ٦٠ میلیون کاربر را در سراسر مالزی به خطوط پرسرعت این پهنای باند مجهز کند.
با اجرای این پروژه مالزی اولین کشوری خواهد بود که به بیشترین تعداد کاربر این خدمات را عرضه می کند.هم اکنون گوگل در تگزاس به حدود ٢ میلیون کاربر پهنای باند با این سرعت را ارائه می کند؛ در سال ٢٠٠٧ نیز پروژه Corinex BPL محصول IBM در آمریکا اینترنت با سرعت ٢٢٤ مگابیت بر ثانیه را در اختیار حدود ١٥ میلیون کاربر گذاشت.یک محاسبه ساده ریاضی درباره اینترنت پرسرعت مالزی با ایران بیانگر این اعداد است:
سرعت اینترنت پرسرعت مالزی: ٢٢٤ مگابیت ضرب در ١٠٢٤ کیلوبیت= ٢٢٩٣٧٦ کیلو بیت
سرعت اینترنت پرسرعت ایران: ١٢٨ کیلوبیت
نسبت اینترنت پرسرعت مالزی به ایران: ١٧٩٢ برابر
قیمت اینترنت پرسرعت ایران: هر ١٢٨ کیلوبیت در ثانیه به طور متوسط ١٥٠٠٠ تومان
قیمت اینترنت پرسرعت مالزی: هر ٢٢٩٣٧٦ کیلوبیت در ثانیه معادل ١٥٠٠ تومان
مقایسه قیمت اینترنت پرسرعت مالزی نسبت به ایران: حدود ٩ ریال در هر ١٢٨ کیلوبیت در ثانیه
به این ترتیب می توان نتیجه گرفت قیمت اینترنت پرسرعت ایران حداقل ١٦ هزار برابر اینترنت پرسرعت مالزی است!
؛مقایسه ایران و کره جنوبی
؛چند وقت پیش خبری در روزنامه خراسان منتشر شد مبنی بر این که سرعت اینترنت رایگان کره جنوبی حدود ٥٠٠ برابر اینترنت پولی در ایران است.
پیش از آن نیز خبر دیگری در رسانه ها منتشر شد مبنی بر این که یک پیرزن سوئدی رکورد اتصال به اینترنت را با سرعت ٤٠ گیگابیت در ثانیه شکست!چنین اخباری برای کاربران ایرانی، که تعداد آن ها ١٨ میلیون نفر است و به تنهایی ٥٣ درصد کاربران اینترنت خاورمیانه را تشکیل می دهند، تا حدی عجیب و حتی مثل رویا و آرزو است.
چرا که اغلب این کاربران با خطوط دایل آپ و با سرعت کمتر از ٥٦ کیلو بیت در ثانیه به اینترنت متصل می شوند و تصور می کنند اینترنت یعنی همین!
سرعت قانونی اینترنت (درست مثل سرعت مجاز در خیابان ها!) مطابق بخشنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ١٢٨ کیلوبیت در ثانیه برای کاربران خانگی است و بیشتر از آن برای سلامتشان ضرر دارد؛ مطابق آمار رسمی در سال ٢٠٠٧ تنها ٤٦٥ هزار و ١٠٠ نفر معادل ٧ دهم درصد از کاربران ایرانی به این نوع از اینترنت کذایی پرسرعت دسترسی داشته اند، در حالی که قرار بود این رقم در سال مذکور به ٩٠٠ هزار پورت فعال برسد.
همچنین براساس برنامه چهارم توسعه قرار است تا پایان سال ٨٨ (پایان این برنامه) تعداد پورت های فعال ADSL به ١٥ میلیون پورت برسد.
براین اساس ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت در ایران فقط ٠١/٠ درصد است.
البته تعریف اینترنت پرسرعت نیز در ایران و جهان متفاوت است، چرا که حتی سرعت خطوط ADSL در دنیا تا ٢ مگابیت در ثانیه است!
؛کیفیت اینترنت ایرانی
؛کشورهای توسعه یافته ای مانند فرانسه، اینترنت را با سرعت ٣٠ و سوئد با سرعت ١٠٠ مگابیت بر ثانیه، در اختیار کلیه کاربران خانگی قرار داده اند!
همچنین طبق برنامه ای که در سنگاپور تدوین شده، قرار است تا سال ٢٠١٠ به هر کاربر خانگی یک گیگابیت در ثانیه پهنای باند اختصاص یابد.
تازه این ها فقط آمارهای روی کاغذ است.
قطعی های اینترنت و اختلالات کیفی آن در ایران خود حدیث مفصلی است به طوری که ١٩٠ بار قطعی در برخی مسیرهای شبکه ملی فیبر نوری طی یک سال در مجموع ٧٠ هزار دقیقه قطعی در شبکه زیرساخت ایجاد کرد که عملا امکان برقراری ارتباط در شبکه بین المللی و بین شهری کشور را به میزان ٩٥٧ میلیون و ٦٥٠ هزار کانال/ دقیقه از شرکت ارتباطات زیر ساخت سلب کرد.
؛قیمت ٥٠ برابری
؛مقایسه قیمت اینترنت در ایران با دیگر کشورها نیز بیان کننده تفاوت های اساسی در این زمینه است.
در حالی که در ایران قیمت اینترنت با سرعت ١٢٨ کیلو بیت در ثانیه بین ١٠ تا ٢٠ هزار تومان در ماه هزینه دارد، در کشور مالزی قیمت اینترنت باسرعت ٢٢٤ مگابیت در ثانیه فقط حدود هزار و ٥٠٠ تومان در ماه تعیین شده است.
گزارش ها حاکی از آن است که به عنوان مثال قیمت یک سرویس ٢٥٦ کیلوبیتی در ایران تقریبا ٢ برابر امارات، ٣ برابر مصر و ١٢ برابر ترکیه است!
در قیمت های خرده فروشی، هزینه پهنای باند در ایران تا بیش از ٥٠ برابر قیمت جهانی می رسد.
جالب اینجاست که خبرگزاری عرب نیوز نیز خبر داد که از این پس تمام ساکنان شهر ریاض می توانند به صورت رایگان و از طریق خطوط Wi-Fi به اینترنت متصل شوند.
طرح گسترش خطوط Wi-Fi از مدتی قبل در عربستان آغاز شده است و اکنون مقامات دولتی این کشور می کوشند هرچه سریع تر دیگر شهرهای خود را به این امکانات مجهز کنند
خبرگزاری عربنیوز چندی پیش در حالی این خبر را اعلام کرد که طرح گسترش خطوط Wi-Fi از مدتی قبل در این کشور آغاز شده است و اکنون مقامات دولتی این کشور میکوشند هرچه سریعتر دیگر شهرهای خود را به این امکانات مجهز کنند.
ارائه اینترنت رایگان البته موضوعی است که با وجود طرح در ابتدای کار دولت نهم، اکنون به فراموشی سپرده شده است، اما ارائه اینترنت با سرعت و کیفیت بالا و همچنین قیمت مناسب، کمترین انتظاری است که کاربران از سیاستگذاران این حوزه دارند.
انتظاری که حتی با وجود اعلام کاهش تعرفه 30 درصدی پهنای باند در ابتدای سالجاری راه به جایی نبرده و این کاهش در قیمت نهایی اینترنت برای کاربران اینترنت تأثیری نداشته است چراکه شرکتهای اینترنتی معتقدند از آنجاییکه قیمت تمام شده اینترنت فقط به هزینه پهنای باند مربوط نمیشود، نمیتوانند به میزان تخفیفی که مخابرات در قیمت پهنای باند آنها قائل میشود قیمت تمام شده خود را کاهش دهند.
۶ درصد تجمیع عوارض دارایی، مالیات، هزینه مکان، هزینه پرسنل و...
از جمله هزینههایی است که در قیمت نهایی اینترنت مؤثر است.
از سوی دیگر به اعتقاد برخی کارشناسان با وجود کاهش تعرفه پهنای باند در سالهای اخیر، این قیمت در کشور ما همچنان چندین برابر کشورهای دیگر است و از تأثیر آن بر قیمت اینترنت نمیتوان بیتفاوت گذشت: « قیمت جهانی پهنای باند برای هر مگ تقریبا 300 یورو یعنی حدود 400 هزار تومان است در حالی که در کشور ما این قیمت تقریبا 900 هزار تومان است.» مدیر یک شرکت اینترنتی با بیان این مطلب، ادامه میدهد: این مسئله باعث شده تا علاوه بر قیمت بالای کارتهای اینترنت و سامانه دایلآپ، اینترنت پرسرعت هم در کشور ما از قیمت بالایی برخوردار باشد، چراکه پهنای باند مورد نیاز ISP ها از طریق شرکت فناوری اطلاعات و یا ICPها تامین میشود و در قیمتهای خرده فروشی، هزینه پهنای باند تا بیش از 50 برابر قیمت جهانی میرسد.
هزینههای انتقال پهنای باند به داخل کشور و تقسیم آن در کل کشور توجیهی برای قیمت پهنای باند است و نمیتوان منکر این هزینهها بود اما با توجه به قیمتهای کشورهای دیگر بهنظر نمیرسد سطح چنین هزینههایی در این حد بالا باشد.
با یک جستوجوی کوتاه در سایتهای اینترنتی میتوان به قیمت اینترنت پرسرعت (ADSL) در کشورهای اطراف دست یافت.
بهعنوان مثال AwalNet سرویسدهندهای در عربستان است که که کاربرانش اینترنت با سرعت 64K را با قیمت ماهانه حدود 14 هزار تومان در اختیار دارند و برای سرعت 4M کافی است ماهانه 315 هزار تومان بپردازند.
البته هر دو این سرویسها به همراه یک ماه استفاده رایگان عرضه میشوند.
سرویسدهنده اتصالات در امارات سرعت 256K را با قیمت ماهانه 26 هزار تومان ارائه میدهد و برای سرعت 2M کاربرانش ماهی 90 هزار تومان میپردازند.
کاربران مصری شرکت Soficom یا EGYNET برای همین سرعتها به ترتیب 16 هزار تومان و 90 هزار تومان پرداخت میکنند.
در ترکیه کاربران با پرداخت ماهی12 هزار تومان به اینترنت با سرعت یک مگ دسترسی دارند و برای سرعت 4 مگ کافی است ماهانه حدود 59 هزار تومان به سرویسدهنده Smile بپردازند.
در ایران اما قیمتها متفاوت است، کافی است به سایت چند ISP مراجعه کنید تا متوجه شوید مثلا قیمت یک سرویس256K در ایران بین 45 تا 49 هزار تومان است که تقریبا 2 برابر امارات، 3 برابر مصر و 12 برابر ترکیه است!
چنین مقایسههایی است که کارشناسان را به این باور میرساند که اگر دولت قصد دارد میزان دسترسی به اینترنت در کشور را بالا ببرد، شاید سادهترین راه حل، کاهش هزینههای پهنای باند باشد، چراکه در حال حاضر شرکت فناوری اطلاعات بهعنوان بزرگترین فراهم کننده پهنای باند کشور، یک شرکت کاملا دولتی است.
بنابراین ممکن است بتوان به سادگی با تعیین حاشیه سود 20درصد برای این شرکت، قیمت پهنای باند اینترنتی را تا حد زیادی کاهش داد.
خرید پهنای باند از خارج با قیمت و کیفیت بهتر توسط بخش خصوصی و تحویل آن به دولت در نقاط مرزی، پیشنهاد دیگری است که از سوی کارشناسان مطرح میشود و امید میرود سبب ارزان شدن قیمت اینترنت شود.
شرکت مخابرات جایگزین واسطهها مسئله مهم دیگری که در هزینه نهایی اینترنت برای کاربر نهایی تاثیر گذار است هزینه بالای پخش است.
گفته میشود که در حال حاضر بیشتر از 40درصد هزینه اینترنت به جیب عاملان پخش می رود که این رقم بسیار بالایی است.
با راه اندازی سرویس IN در تهران بهعنوان بزرگترین بازار مشترکان اینترنتی، امید میرفت که دست واسطهها از این بازار کوتاه شده و از قیمت اینترنت کاسته شود، اما متأسفانه حالا شرکت مخابرات استان تهران، جای واسطهها را گرفته و حدود 30 درصد از هزینههای دریافتی را بابت ارائه سرویس هوشمند از ISPها دریافت میکند!
به این ترتیب اکنون قیمت یک ساعت اینترنت پر سرعت از طریق شبکه هوشمند، ساعتی 300 تومان است که این هزینه تفاوت چندانی با قیمتهای موجود در بازار ندارد در حالی که دولت باید هنگامی کهچنین سرویسهایی را به مردم ارائه میدهد شرایط بهتر با قیمت ارزانتر را در اختیار آنها قرار دهد.
این درحالی است که به گفته مدیران بسیاری از ISPها شرکت مخابرات درآمد شرکتهای خدمات اینترنتی را بعد از 3 یا 4ماه بهحساب آنها واریز میکند که با احتساب این دیرکرد در واقع ۴۰درصد از این درآمدها به نفع شرکت مخابرات تمام میشود.
دولت قیمت اینترنت را اقتصادی کند بهرغم اینکه پهنای باند – ارتباط اینترنتی- کشور در سالهای اخیر رشد قابل ملاحظهای داشته، با این وصف ایران در بین کشورهای هدف در چشمانداز از لحاظ ضریب نفوذ اینترنت در جایگاه نامناسبی – رتبه دهم – قرار گرفته است.
این را گزارشی که مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی آبان ماه امسال منتشر کرد، میگوید.
در بخشی از این گزارش آمده است: محاسبه ضریب نفوذ اینترنت کشور مستلزم وجود آمار تعداد کاربران است که متأسفانه در کشور ما بهدلیل زمان بر بودن و هزینه بر بودن تهیه آمار، در عرصههای بسیاری از جمله در مورد تعداد کاربران اینترنت اطلاعات دقیق و مطمئنی وجود ندارد و سازمانها و نهادهای مجری فناوری اطلاعات و ارتباطات با استفاده از روشها و فرمولهای تخمینی غیردقیق، غیرعلمی و بزرگ نمایانه به تخمین تعداد کاربران کشور میپردازند.
در هر حال آخرین گزارشی که از روابط عمومی و بینالملل شرکت مخابرات ایران در دست است، ضریب نفوذ اینترنت در ایران را 16 درصد عنوان میکند و کارشناسان مرکز پژوهشها از لحاظ تعداد کاربر اینترنت در منطقه، ایران را پس از کشورهای ترکیه و پاکستان در رده سوم میدانند و از لحاظ ضریب نفوذ اینترنت کشورها در رده دهم؛ که مسلما این جایگاه مناسب کشور ما نیست.
این مرکز اینترنت را بهعنوان یکی از مهمترین ابزارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات برای دستیابی به توسعه همه جانبه کشورها نامیده و میافزاید: برای مقابله با شکاف دیجیتالی و رشد استفاده از اینترنت در کشورهای در حال توسعه و بهخصوص کشور ما، فراهم کردن زیر ساختهای دسترسی به اینترنت، فرهنگسازی، آموزش و اقتصادی کردن قیمت اینترنت از وظایف مهم دولت به شمار میرود.
) - فرانسه ، آفریقای جنوبی و مصر سرعت اینترنت؛ فرانسه میانگین 44 مگابیت،ایران حداکثر 512 کیلوبیت!
متوسط سرعت اینترنت در کشور فرانسه با بیش از 30 میلیون کاربر اینترنت 44 مگابیت بر ثانیه است درحالی که حداکثر سرعت اینترنت در ایران با 18 میلیون کاربر تنها 512 کیلوبیت برثانیه است.
به گزارش خبرگزاری مهر، فرانسه کشوری در اروپای غربی است.
جمعیت این کشور براساس تازه ترین آمارهای مربوط به سال 2007 برابر با 61 میلیون و 350 هزار و 9 نفر است که از این تعداد 32 میلیون و 925 هزار و 953 نفر کاربر اینترنت هستند.
94 درصد از کاربران اینترنت در فرانسه به اینترنت پرسرعت با پهنای باند دسترسی دارند.
درحال حاضر متوسط سرعت اینترنت در این کشور در حدود 44 مگابیت برثانیه است که این سرعت برای اکثر کاربران خانگی 6/4 مگابیت برثانیه است.
این درحالی است که اکثریت کاربران خانگی در ایران هنوز به اینترنت با پهنای باند دسترسی ندارند و از خطوط قدیمی دایل آپ با سرعت حداکثر 56 کیلوبیت برثانیه برای اتصال به اینترنت استفاده می کنند.
تعداد محدودی از کاربران خانگی که از اینترنت با خطوط ADSL برخوردارند تنها می توانند به سرعت حداکثر 128 کیلوبیت برثانیه دسترسی داشته باشند.
در فرانسه خطوط برپایه فناوری ADSL2+ با حداکثر سرعت 28 مگابیت برثانیه عرضه می شوند.
مهمترین ارائه دهندگان اینترنت در فرانسه (آی اس پی) 3/96 درصد بازار را در اختیار دارند که به ترتیب عبارتند از: اورنج با در اختیار داشتن 4/49 درصد از بازار، Neuf Cegetel با 3/23 درصد، "فری" با 19 درصد و آلیس با 6/4 درصد.
به تازگی دو "آی اس پی" اورنج و فری اعلام کرده اند که با راه اندازی سرویسهای فیبر- پایه به مشتریان خود اینترنت با سرعت 50 مگابیت برثانیه را عرضه می کنند.
"آی اس پی" فری با 29 یورو در ماه خدمات اینترنت با پهنای باند، پهنای باند تلفن و تلویزیون از راه اینترنت را عرضه می کند.
به گزارش مهر، مدت زمان بارگذاری یک فایل 50 مگابایتی با یک مودم 56 کیلوبیت بر ثانیه خطوط دایل آپ برابر با یک ساعت و 49 دقیقه و 13 ثانیه است که این مدت زمان با استفاده از خطوط ADSL با سرعت 256 کیلوبیت برثانیه، 27 دقیقه و 18 ثانیه با سرعت 512 کیلوبیت برثانیه، 13 دقیقه و 39 ثانیه با سرعت 1500 کیلوبیت برثانیه، 4 دقیقه و 40 ثانیه و با سرعت 8 هزار کیلوبیت بر ثانیه، تنها 51 ثانیه است.
همچنین مدت زمان بارگذاری فایلی که تنها 2 مگابیت حجم دارد در اتصال دایل آپ 56 کیلوبیت برثانیه برابر با 4 دقیقه و 22 ثانیه است درحالی که این مدت زمان با استفاده از خطوط پر سرعت ADSL با 256 کیلوبیت برثانیه برابر با یک دقیقه و 5 ثانیه با سرعت 512 کیلوبیت برثانیه برابر با 32 ثانیه با سرعت 1500 کیلوبیت برثانیه برابر با 11 ثانیه و با سرعت 8 هزار کیلوبیت برثانیه (8 مگابیت برثانیه) کمتر از دو ثانیه است.
در کل، امکان بارگذاری یک فایل متنی 500 صفحه ای در فرمت PDF در تمام این نوع اتصالات میسر است اما نکته مهم در تفاوت مدت زمانی است که کاربر برای انجام این بارگذاری صرف می کند.
سرعت اینترنت؛ مصر متوسط بیش از 2 مگابیت، ایران حداکثر 512 کیلوبیت!
متوسط سرعت اینترنت در کشور مصر با بیش از 8 میلیون کاربر اینترنت افزون بر2 مگابیت بر ثانیه است در حالی که حداکثر سرعت اینترنت در ایران با 18 میلیون کاربر تنها 512 کیلوبیت برثانیه است.
به گزارش خبرگزاری مهر، مصر کشوری عربی در شمال آفریقا است که براساس آمارهای سال 2007 جمعیت آن برابر با 81 میلیون و 713 هزار و 517 نفر است.
تا مارس 2008 تعداد کاربران اینترنت در این کشور برابر با 8 میلیون و 620 هزار نفر معادل 5/10 درصد از کل جمعیت بوده است.
تعداد کاربران مصری تا مارس 2008 که از اتصال با خطوط پر سرعت پهنای باند استفاده می کنند 427 هزار و 100 نفر است.
در مصر چهار شرکت زیرساخت اینترنت وجود دارد که عبارتند از: نیل آنلاین، تی ای دیتا، EGYNet و LinkDotNET .
همچنین در این کشور 8 ارائه دهنده سرویس اینترنت اصلی وجود دارد که خدمات خود را به "آی اس پی" های کوچکتر ارائه می کنند.
این ارائه دهندگان بزرگ در فوریه 2008 سرعت بارگذاری اینترنت را به 8 مگابیت برثانیه ارتقا دادند.
بازار "آی اس پی" در مصر یک بازار کاملا رقابتی است و تنها در اسکندریه و قاهره بیش از 220 آی اس پی کوچک و متوسط فعالیت می کنند.
به همین دلیل دسترسی کاربران خانگی به فناوری ADSL در اتصال به اینترنت به سرعت در این کشور درحال رشد است و پیش بینی ها نشان می دهد که تا سال 2010 اینترنت پرسرعت در سراسر این کشور گسترده شود.
همچنین در این کشور اینترنت بی سیم با اتصال از طریق فناوری "وای- مکس" به کاربران عرضه می شود.
مصر درحال حاضر بزرگترین بازار اینترنت را در آفریقا دارد و تا سال 2006 به دلیل استراتژی اینترنت رایگان بیش از 5 میلیون کاربر اینترنت بوده اند.
دولت مصر از سال 2003 تعداد اتصالات پهنای باند را به 24 مگابیت برثانیه برای دسترسی محدود کاربران خانگی به فناوری +ADSL2 افزایش داد.
درحال حاضر در این کشور ارائه دهندگان اینترنت خدمات اتصال را از طریق شبکه های IDSL، SDSL، ADSL، ADSL2+ و DSL عرضه می کنند و به صورت مستقل امکان دسترسی به بیش از 295 شبکه بی سیم را فراهم می کنند.
به طور معمول و همه گیر حداقل سرعت اینترنت در این کشور 64 کیلوبیت برثانیه و حداکثر 048/2 مگابیت برثانیه است درحالی که حداقل سرعت اینترنت در ایران 56 کیلوبیت و حداکثر 512 کیلوبیت است.
مدت زمان بارگذاری یک فایل 50 مگابایتی با یک مودم 56 کیلوبیت بر ثانیه خطوط دایل آپ برابر با یک ساعت و 49 دقیقه و 13 ثانیه است که این مدت زمان با استفاده از خطوط ADSL با سرعت 256 کیلوبیت برثانیه، 27 دقیقه و 18 ثانیه با سرعت 512 کیلوبیت برثانیه، 13 دقیقه و 39 ثانیه با سرعت 1500 کیلوبیت برثانیه، 4 دقیقه و 40 ثانیه و با سرعت 8 هزار کیلوبیت بر ثانیه، تنها 51 ثانیه است.
همچنین مدت زمان بارگذاری فایلی که تنها 2 مگابیت حجم دارد در اتصال دایل آپ 56 کیلوبیت برثانیه برابر با 4 دقیقه و 22 ثانیه است در حالی که این مدت زمان با استفاده از خطوط پر سرعت ADSL با 256 کیلوبیت برثانیه برابر با یک دقیقه و 5 ثانیه با سرعت 512 کیلوبیت برثانیه برابر با 32 ثانیه با سرعت 1500 کیلوبیت برثانیه برابر با 11 ثانیه و با سرعت 8 هزار کیلوبیت برثانیه (8 مگابیت برثانیه) کمتر از دو ثانیه است.
در کل، امکان بارگذاری یک فایل متنی 500 صفحه ای در فرمت PDF در تمام این نوع اتصالات میسر است اما نکته مهم در تفاوت مدت زمانی است که کاربر برای انجام این بارگذاری صرف می کند سرعت اینترنت؛ آفریقای جنوبی حداکثر 4 مگابیت، ایران حداکثر 512 کیلوبیت!
حداکثر سرعت اینترنت در کشور آفریقای جنوبی با بیش از 5 میلیون کاربر اینترنت 4 مگابیت بر ثانیه است در حالی که حداکثر سرعت اینترنت در ایران با 18 میلیون کاربر تنها 512 کیلوبیت برثانیه است.
به گزارش خبرگزاری مهر، آفریقای جنوبی کشوری در جنوب قاره سیاه است.
جمعیت این کشور براساس آمار سال 2007 برابر با 43 میلیون و 997 هزار و 828 نفر است و تعداد کاربران اینترنت تا سپتامبر 2006 در این کشور برابر با 5 میلیون و 100 هزار نفر است که 6/11 درصد از جمعیت این کشور را در بر می گیرد.
اولین بسته پهنای باند ADSL در آگوست سال 2002 در دو سرعت 256 و 512 کیلوبیت برثانیه از سوی "تله کام ملی" این کشور عرضه شد.
سپس در پاسخ به تقاضای روبه رشد به گزینه های ADSL ارزانتر دو بسته با برد متوسط 128 و 384 کیلوبیت برثانیه و برد کم 64 و 192 کیلوبیت برثانیه به کاربران عرضه شد.
در سال 2006 تله کام آفریقای جنوبی ADSL با سرعت 4 مگابیت برثانیه را در اختیار کاربران خانگی گذاشت.
در آفریقای جنوبی ADSL از طریق خطوط اجاره ای شارژ می شود.
کاربر با اجاره یک خط تلفن و دریافت "اکانت" از سوی "آی اس بی" به قمیت متوسط ماهانه 16 دلار آمریکا به اینترنت دسترسی می یابد.
تا فوریه 2008 تله کام آفریقای جنوبی بیش از 400 هزار کاربر ADSL را به ثبت رسانده است.
همچنین اپراتورهای تلفن همراه سرعت اینترنت از راه موبایل را با سرعت 2/7 مگابیت برثانیه برای انتقال اطلاعات با حجم 3 گیگابایت از طریق شبکه های HSDPA عرضه می کنند.
در کل، امکان بارگذاری یک فایل متنی 500 صفحه ای در فرمت PDF در تمام این نوع اتصالات میسر است اما نکته مهم در تفاوت مدت زمانی است که کاربر برای انجام این بارگذاری صرف می کند .
2) - نیوزیلند ، بحرین و مالزی سرعت اینترنت؛ نیوزلندحداقل 5/13 مگابیت، ایران حداکثر 512 کیلوبیت متوسط سرعت اینترنت در کشوری چون نیوزلند با 2/4 میلیون نفر جمعیت 5/13 مگابیت برثانیه است درحالی که کاربران ایرانی اینترنت مفهوم خطوط پرسرعت ADSL را تنها با سرعت 512 کیلوبیت برثانیه می شناسند.
نیوزلند کشوری در جنوب غربی اقیانوس آرام با جمعیتی در حدود 2/4 میلیون نفر است.
متوسط سرعت دسترسی به اینترنت در کشور کوچکی چون نیوزلند 5/13 مگابیت برثانیه و حداقل آن 4/2 مگابیت برثانیه است.
مهمترین شرکت تلفنی این کشور "تله کام نیوزلند" است که مالک اکثر زیرساختهای مخابراتی و اینترنتی و تنها ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت از راه خطوط تلفن (DSL) است.
در این کشور سرعت اینترنت بین 60 کیلوبیت برثانیه تا چند گیگابیت بر ثانیه گسترده شده است!
بزرگترین "آی اس پی" در نیوزلند Xtra نام دارد که همانند بسیاری از شرکتهای ارائه دهنده اینترنت در این کشور سرعت بارگذاری حداکثر 6/7 مگابیت برثانیه را عرضه می کند.
این درحالی است که در بعضی از مناطق این کشور سرعت بارگذاری با خطوط پهنای باند ADSL2+ به 24 مگابیت برثانیه نیز می رسد.
تله کام نیوزلند در سال 1999 ارائه اینترنت پهنای باند از راه ADSL را آغاز کرد.
در آن زمان کاربران شرکتی از خدمات دسترسی "فوق سریع" به اینترنت با سرعت 8 مگابیت برثانیه برخوردار شدند و به کاربران خانگی سرعت 128 کیلوبیت برثانیه عرضه شد.
در حال حاضر کاربران محدود ADSL خانگی در ایران از سرعت 128 کیلوبیت برثانیه و کاربران شرکتی از سرعت 512 کیلوبیت برثانیه بهره مند هستند.
در مارس سال 2004 سرعت اینترنت خانگی در این کشور به 256 کیلوبیت برثانیه و تا پایان این سال به یک و دو مگابیت برثانیه رسید که این سرعت در سال 2006 به 5/3 مگابیت برثانیه افزایش یافت.
درحال حاضر این ارائه دهنده اینترنت در بعضی مناطق به کاربران خود اینترنت با سرعت 10 مگابیت برثانیه در بارگذاری و 2 مگابیت برثانیه در ارسال فایل را عرضه می کند.
در سال 2006 شبکه آموزش و تحقیقات پیشرفته پروژه ای را برای اتصال نیوزلند، سیدنی استرالیا و سیاتل آمریکا اجرا کرد.
دراین پروژه از راه فیبرهای نوری سرعت اینترنت به 10 گیگابیت برثانیه رسید.
سرعت اینترنت ؛ بحرین 2 مگابیت ، ایران 512 کیلوبیت!
حداکثر سرعت اینترنت در کشور بسیار کوچکی مثل بحرین در حدود 2 مگابیت بر ثانیه است درحالی که حداکثر سرعت اینترنت در ایران تنها 512 کیلوبیت برثانیه است.
بحرین کوچکترین کشور در مرکز خلیج فارس است که در حدود 720 هزار نفر جمعیت دارد که از این تعداد 235 هزار نفر شهروند این کشور نیستند.
بحرین از سال 1995 خدمات اتصال به اینترنت را به شهروندان خود عرضه کرد به طوری که تا سال 2003 در حدود 195 هزار و 700 کاربر اینترنت برابر با 28 درصد از جمعیت در این کشور به ثبت رسیده است.
ارائه دهندگان اینترنت (ISP) در بحرین در حال حاضر دو نوع اتصال با پهنای باند کابلی و بی سیم را به کاربران خود عرضه می کنند.
سرعت بارگذاری با تعرفه های ارزان که این ارائه دهندگان اینترنت عرضه می کنند بین 256 تا 512 کیلوبیت برثانیه است و حداکثر سرعتی که از سوی اپراتورها با تعرفه بالاعرضه می شود بین یک تا 2 مگابیت برثانیه است.
این درحالی است که در ایران با جمعیتی بیش از 70 میلیون نفر و 18 میلیون کاربر حداکثر سرعت اینترنت با پهنای باند ADSL تنها 512 کیلوبیت برثانیه است.
همچنین در این کشور اتصال با پهنای باند بی سیم "وای- مکس" به کاربران عرضه می شود که از سوی اپراتورهای مهم "باتلکو"،"ترا" (TRA) و Zainعرضه می شود.
در پایان سال 2006 اپراتور "ترا" اعلام کرد که تا پایان این سال 39 هزار اشتراک پهنای باند بی سیم شبکه "وای- مکس" را به ثبت رسانده است.
به طوری که به دلیل تعرفه های بالا در اشتراک اتصال بی سیم، ضریب نفوذ این شبکه کمتر از 5 درصد در این کشور بوده است.
این درحالی است که این شرکت قصد دارد با کاهش تعرفه ها ضریب نفوذ اینترنت بی سیم را تا پایان سال 2009 به بیش از 25 درصد برساند.
شرکت "باتلکو" (Batelco) کنترل بخش وسیعی از صنعت تله کام بحرین را به عهده دارد.
دومین اپراتور این بخش در توسعه شبکه های "وای مکس" " Zain" است که به دلیل موفقیتهایی که تا پایان می 2008 به دست آورده است به مهمترین رقیب "باتلکو" تبدیل شده است.
این اپراتور 30 درصد از بازار شبکه ملی "وای- مکس" را در بحرین در اختیار دارد.
در ادامه به مقایسه مدت زمان بارگذاری یک فایل 50 مگابایتی با استفاده از سرعت 56 کیلوبیت بر ثانیه خطوط اتصال دایل آپ (رایج ترین روش اتصال به اینترنت در ایران) با سرویسهای مختلف اینترنت پر سرعت ADSL می پردازیم.
در کل، امکان بارگذاری یک فایل متنی 500 صفحه ای در فرمت PDF در تمام این نوع اتصالات میسر است اما نکته مهم در تفاوت مدت زمانی است که کاربر برای انجام این بارگذاری صرف می کند..
سرعت اینترنت ؛ مالزی 10 مگابیت ، ایران 512 کیلوبیت!
مالزی با حدود 17/27 میلیون نفر جمعیت خدمات اینترنت پرسرعت حداکثر تا 10 مگابیت برثانیه را به طور نرمال برپایه فناوریهای مختلف اتصال به اینترنت عرضه می کند در حالی که این سرعت در ایران برابر 512 کیلوبیت است.
به گزارش خبرنگار مهر، چندی قبل یک شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی (ISP) در مالزی اعلام کرد که به کاربران خود پهنای باند با خطوط پر سرعت 224 مگابیت برثانیه را با قیمت تنها 58/1 دلار در ماه عرضه می کند.
در حقیقت این شرکت قصد دارد بزرگترین فناوری پهنای باند دنیا را به مشترکان خود عرضه کند.
این "آی اس پی" برای اجرای پروژه این فناوری که BPL نام دارد 14 میلیون دلار هزینه کرده و قرار است 400 هزار مسجد و را در سراسر مالزی به خطوط پر سرعت این پهنای باند مجهز کند.
کاربران این پهنای باند می توانند با سرعت بسیار سریع 224 مگابیت بر ثانیه به اینترنت متصل شوند و تنها 58/1 دلار در ماه برای اشتراک پرداخت کنند.
تا ژوئن 2006 تعداد اتصالات پهنای باند باADSL در مالزی 652 هزار بوده است که این رقم در ایران تا پایان سال 86 برابر از 01/0 درصد کل جمعیت یعنی در حدود 7 هزار اتصال بوده است.
در حال حاضر 8 شرکت مهم ISP در مالزی در عرصه اتصالات پهنای باند از طریق کابل فعال هستند که فناوریهای پهنای باند ADSL،SDSL، VDSL را با حداقل سرعت 256 کیلوبیت برثانیه تا 10 مگابیت برثانیه به مشتریان خود عرضه می کنند.
همچنین اتصالات پهنای باند بی سیم از سوی پنج ISP مهم در قالب فناوریهای SOMA، FlexMAX Mobile، WiMAX، IBurst از حداقل سرعت 384 کیلوبیت برثانیه تا یک مگابیت برثانیه عرضه می شود.
تا پایان سال 2007 شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت بی سیم خدمات "وای- مکس" را به 25 درصد از جمعیت این کشور ارائه می کردند که براساس پیش بینیها این رقم تا سال 2009 به 40 درصد از کل جمعیت مالزی می رسد در شرایطی که سرعت اینترنت بی سیم تا این سال نباید کمتر از یک مگابیت برثانیه باشد.
وزارت انرژی، آب و ارتباطات مالزی اعلام کرده است که ضریب نفوذ اینترنت خانگی تا سال 2010 در این کشور به 50 درصد می رسد که این رقم تا می 2008 بیش از 18 درصد است.