Bluetooth یک مشخصه موج رادیویی برای انتقال داده و صوت در برد کم، نقطه به نقطه به چند نقطه است. Bluetooth برای کاربران امکان اتصال به وسایل مخابراتی و کامپیوتری را بدون نیاز به کابل که باعث بوجود آمدن مشکل میشود فراهم میآورد. این فنآوری شانسی برای صنایع در راهحلهای انتقال بیسیم، که شامل تعداد زیادی از وسایل میشود را مطرح میکند. قوت و مسیر استاندارد اساسی (زیربنایی) Bluetooth ، این اطمینان را میدهد که تمام راه حلها استفاده همگانی را برآورده سازند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که این فنآوری را هر چند مختصر، شرح دهیم.
1-مقدمه
تکنولوژی شبکههای بدون کابل از ایده ضرورتی به کابلهای جدید نمیباشد، استفاده مینمایند. در این نوع شبکهها، تمام کامپیوترها با استفاده از سیگنالهای رادیویی، اقدام به انتشار اطلاعات مورد نظر برای یکدیگر میکنند.
یکی از انواع سیستمهای wireless شبکههای بیسیم Bluetooth میباشند. به همین دلیل برای آشنایی بهتر با فنآوری Bluetooth اشارهای کوتاه به سیستمهای wireless خواهیم داشت.
در این مقاله سیستمهای wireless ، تاریخچه ، خصوصیات فنی، معماری و فواید Bluetooth را شرح خواهیم داد.
سیستمهای wireless
2 wireless :
1-2-تعریفwireless
شبکههای بدون کابل، یکی از چندین روش موجود به منظور اتصال چند کامپیوتر به یکدیگر و ایجاد یک شبکه کامپیوتری است که در آن از امواج رادیویی، مادون قرمز و ماکروویو به جای سیم و کابل، برای انتقال سیگنال بین دو دستگاه استفاده میشود.مثل:پیام گیرها-تلفن های همراه-نوت بوک ها-شبکه های کامپیوتری-PDAهاوسیستم های ماهوارهای.
2-2- فواید wireless :
• این فن آوری به کاربر امکان استفاده از دستگاههای مختلف بدون نیاز به سیم یا کابل را در حال حرکت میدهد.شما می توانید صندوق پست الکترونیکی خود را بررسی کنید,بازار بورس را زیر نظر بگیرید,اجناس مورد نظر را خریداری کنیدویاحتی برنامه تلویزیون موردعلاقه خودراتماشا کنید.
• کار با دستگاهها در هنگام حرکت
• کمتر بودن هزینه نگهداری در مقایسه با شبکههای سیمی
• انتقال اطلاعات از روی موانع طبیعی(مثلا:از روی دریاهاوکوه هاو...)
3-2-طبقهبندی سیستمهای wireless:
1-3-2-سیستمهای wireless ثابت:این سیستم از امواج رادیویی استفاده می کندوخط دید مستقیم برای برقراری ارتباط لازم دارد.بر خلاف تلفن های همراه ویا دیگر دستگاه هایwirelessاین سیستم از آنتن های ثابت استفاده می کند وبطور کلی می تواند جانشین مناسبی برای شبکه های کابلی باشد و می تواند برای ارتباطات پر سرعت اینترنت و یا تلویزیون مورد استفاده قرار گیرد.
2-3-2-سیستمهای wireless قابل حمل:این سیستم از امواج مایکروویو و امواج رادیویی جهت انتقال اطلاعات استفاده می کند.و می توان گفت دستگاهی است که معمولا خارج از خانه,دفتر کارویا در وسایل نقلیه مورد استفاده قرار می گیرد.مثل:تلفن های همراه-نوت بوک ها-pagerهاوPDAها.
3-3-2- سیستمهای wireless مادون قرمز:این سیستم از امواج مادون قرمز جهت انتقال سیگنال محدود بهره می برد.این سیستم معمولا در دستگاه های کنترل از راه دور ,تشخیص دهنده های حرکت ودستگاه های بی سیم کامپیوترهای شخصی استفاده میشود.
اما آینده Wireless به کجا ختم مى شود؟
نسل سوم شبکه ها ،G3، نسل آینده شبکه هاى Wireless نامگذارى شده است. سیستم هاى G3 کمک مى کنند تا صدا و تصویر و داده را با کیفیت مناسب و به سرعت انتقال دهیم. پیش بینى IDC براى کاربردى شدن G3 سال ۲۰۰۴ است و در حدود ۲۹ میلیون کاربر (m-commerce mobile commerce) در آمریکا وجود خواهند داشت. از طرفى IBM معتقد است که بازار کلى تجهیزات Wireless در سال ۲۰۰۳ به رقمى بالغ بر ۸۳ بیلیون دلار خواهد رسید.