سیستم حسابداری
با شروع جنبش نرمافزاری در کشور، بیشتر مدیران آگاه، در راستای توسعه و گسترش مجموعه مدیریتی خویش و افزایش راندمان کاری، ترجیحا استفاده از سیستمهای نرمافزای را سرلوحه کارهای خود قرار می دهند.
در این میان مجموعه هایی موفق تر هستند که با آگاهی بیشتری سراغ اتوماسیون رفته، و از مدل های عمومی رایج استفاده کورکورانه ندارند. به عبارت دیگر با یک مشاوره صحیح، به دنبال نرمافزاری سفارشی، مناسب با خصوصیات و ویژگی های کاری خود می باشند.
هرچند این مسئله در نگاه اول هزینه زیادی را به مجموعه تحمیل می کند، ولی یک مدیر کاردان می داند که در طول مدت عمر نرمافزار، کلیه هزینه های فوق جبران شده و حتی سودآوری بیشتری را عاید مجموعه می نماید.
پروژه ای که در پیش رو دارید، مستندات نرم افزار حسابداری می باشد که از مراحل ابتدایی کار به تشریح بیان شده است .
شناخت سیستم، آنالیز و کلیه امور طراحی شده از بانک اطلاعاتی در مجموعه مستندات آن وجود دارد.
مستند سازی فوق به صورت گام به گام همراه با طراحی ها است.
نیاز اساسی سیستم در بخش امور ثبتی وگزارشگیری های آن خلاصه می شود.
در همین راستا، این پروژه قصد دارد با بررسی سیستم های موجود در بازار و طرح مشکلات این سیستم های حسابداری، به راه حلی قابل قبول رسیده و یک سیستم حسابداری را بوجود آورد.
کلمات کلیدی : شناخت سیستم، تحلیل، DFD ، CMP ، طراحی بانک اطلاعاتی،ERP ،ERD ، نمودار توالی، CD، use case ، مدل های object و ...
شناخت سیستم های حسابداری
1-1) مقدمه
رشد و گسترش اینترنت و تغییر ارتباطات سنتی به ارتباطات الکترونیکی و فرا سازمانی باعث ظهور راهکارهای جامع برنامه ریزی منابع سازمانی (Enterprise Resource Planning) و نسل بعدی آنها Extended ERP یا ERPII گردیده است.
نکته مهم و کلیدی در بکارگیری سیستم های ERP، شناخت، مدلسازی و بهینه سازی فرآیندهای سازمانی است. همچنین بررسی دقیق عملکرد و فعالیت سیستمهای موجود و آگاهی از نیازمندیهای جدید سازمان الزامی می باشد.
دستاوردهای این شناخت موجب انتخاب راه حل مناسب و منطبق بر نیازهای سازمان است و هرچه این چرخه بصورت های روشمند و دقیق تری انجام پذیرد، به انتخاب سیستمهای کارآمدتری خواهد انجامید.
مهمترین فعالیت این پروژه ، تولید راهکارهای جامع سازمانی می باشد. این پروژه با استفاده از تحقیقات خود در پیاده سازی سیستم ERP توانسته است ریسک پیاده سازی سیستم جامع برنامه ریزی منابع سازمانی را بصورت چشمگیری کاهش دهد.
بررسی دقیق دلایل موفقیت و ناکامی سیستمهای ERP در دنیا و همچنین در نظر گرفتن شرایط بومی ایران، رویکرد جدید و مبتنی بر شبیه سازی و اعتبار سنجی اولیه فرایندهای سازمانی و در نهایت یکپارچه سازی فرایندهای کاری دارد. همچنین استفاده از Best Practice ها شامل: تجارب قبلی، صنایع مشابه صنعت هدف، مشاورین خبره و محصولات خارجی از جمله ابزارهایی هستند که برای پیاده سازی ERP به کمک آمده اند.
مهمترین نکته در بکارگیری سیستمهای اطلاعاتی به منظور افزایش راندمان کاری سازمانها، تغییر تمرکز مستقیم سازمان بر داده ها می باشد. بدین معنا که کل سازمان در قالب یک فرآیند یکپارچه مکانیزه می شود و سیستم گسترده و یکپارچه برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) جایگزین سیستم های MIS می شود.
به این ترتیب، سیستم ایجاد شده علاوه بر پوشش تمامی عملکردهای سازمان (Functionality)، با استفاده از ابزارهایی از قبیل BI, BAM و Workflow یک لایه مدیریتی سطح بالا برای تمامی فرایندهای سازمان ایجاد کرده که مدیران سازمان را قادر خواهد ساخت تا علاوه بر کنترل عملکرد بخشهای زیر مجموعه خود تمامی فرآیندها و منابع انسانی و غیرانسانی سازمان را به نسبت فرآیندها تقسیم و تعدیل کرده و حداکثر کارایی را در سازمان ایجاد نمایند