دانلود تحقیق دولت الکترونیک Electronic vernment

Word 117 KB 18225 19
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • سرعت شاید مهمترین ثروت در هزاره سوم و عصر جدید موسوم به عصر اطلاعات باشد.

    برای کاستن زمان پاسخگویی و بهبود انعطاف‌پذیری، باید شکل کاملا جدیدی از سازمانها بوجود آیند.

    سازمانهای مجازی که امروزه با سرعت بالایی در حال شکل‌گیری هستند می‌توانند پاسخی به این نیازهای جدید باشند.
    تحول الکترونیکی به طرق مختلف تجارت را تغییر داده است .

    ساختارهای سازمانی سنتی ، دیگر نمی‌توانند با این تحولات سازگار باشند.

    سرعت روز افزون جهانی سازی و تغییرات شدید ، نیازمندی به یک ساختار تجاری که بتواند این شرایط را به بهترین وجه بکار گیرد، حیاتی ساخته است.

    عدم توجه بسیاری از شرکتها به این شرایط جدید باعث ورشکستگی آنها شده است.

    بازار جدید نیازمند سازگاری مداوم و واکنشهای فوری است.

    سرعت هم‌اکنون یک شاخص رقابتی است و در نتیجه مدل قدیمی و کلاسیک تجارت رنگ خواهد باخت.
    امتیازات رقابتی گذشته دیگر دوام ندارد، استراتژیهای مبتنی بر هزینه به سختی باقی مانده و دوام می‌آورند.

    سازمانها و شرکتهایی که در یک سازمان حجم وسیعی از فعالیتها را انجام می‌دادند، جای خود را به شرکتهای کوچکی داده‌اند که برای جلب رضایت مشتریانشان روی فعالیت‌ خاصی متمرکز شده‌اند.
    در بازار و عصر جدید سازمانهایی که از دانش، افراد متخصص و فناوریهای روز به خوبی استفاده نمایند موفق‌تر هستند.

    کوچک شدن، مهندسی مجدد و تمرکز، برخی از رویکردهایی هستند که شرکتها و دولت هابرای شناسایی فعالیتهای بدون ارزش افزوده روی آنها حساب می‌کنند.

    فعالیتهای اقتصادی شبکه‌ای و تبادل اطلاعات اقتصادی فواید زیادی را برای استراتژی منبع یابی بیرونی به ارمغان آورده است.
    در نتیجه در دنیای امروزی نیاز به حضور دولت های مجازی بیشتر حس می شود .














    دولت الکترونیک چیست ؟

    دولت الکترونیک استفاده سهل و آسان از فناوری اطلاعات به منظور توزیع خدمات دولتی به صورت مستقیم به مشتری، به صورت 24 ساعته و 7 روز هفته می‌باشد ؛ دولت الکترونیک، یک دولت ارقامی دیجیتالی بدون دیوار و یک دولت بدون ساختمان و سازمانی مجازی است که خدمات دولتی را به صورت بلاواسطه به مشتریان ارائه می‌دهد و موجب مشارکت آنان در فعالیتهای سیاسی می‌گردد.
    دولت الکترونیک یک شکل پاسخگویی از دولت می‌باشد که شهروندان در فعالیتهای اجتماعی شرکت می‌دهد بنابراین مردم دولتشان را بر سرانگشتان خویش خواهند داشت.

    دولت الکترونیک استفاده از فناوری به منظور تسهیل امور دولت از طریق ارائه خدمات و اطلاعات کارا و موثر به شهروندان و شرکتهای تجاری و تولیدی می‌باشد.

    دولت الکترونیک ترکیبی از فناوری اطلاعات شبکه تار عنکبوتی جهان‌گستر وب به منظور ارائه خدمات به طور مستقیم به عامه مردم است
    تاریخچه دولت الکترونیک :

    در سال 1990 ، بخش خصوصی آمریکا مسئول خلق خدمات الکترونیکی شد.
    وجود فناوری وب موجب برخی اقدامات تجاری در شرکت ها شد که نتایج خوب و قابل توجهی به همراه داشت و همچنین باعث شد تا بازه کاری کارکنان به طرز قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کند .
    هنگامی که از فناری وب در اکثر بخش ها ی خصوصی استفاده شد دولت در این زمینه عقب بود و لذا توجه
    دولت مردان و مسئولین حکومتی به این مسئله معطوف شد که ارئه خدمات به شهروندان به صورت الکترونیک بسیار ساده تر و کار امد تر خواهد بود.همچنین وینتون سرف که بعنوان یکی از پدر بزرگان اینترنت محسوب می شود این پیشنهاد را به رهبران دولت داد :
    لطفا از فناوری اطلاعات استفاد کنید اجازه دهید که خدمتتان بیشتر در دسترس باشد.
    همچنین هرگز از فناوری وب نهراسید اما همواره برای آن برنامه ریزی کنید.
    لذا شهر گولدن به این نیاز استراتژیک پی برد و در ژوئیه 2001 برنامه ریزی استراتژیک خودرا برای دولت الکترونیک تدوین کرد.
    ویژگی های دولت الکترونیک :

    هدف دولت الکترونیک ارائه خدمات بهتر، با هزینه، کمتر و اثر بخشی بیشتر است؛ ولی نمی‌توان استاندارد مشخصی برای سایر ویژگی‌های آن معرفی کرد، زیرا هر دولتی می‌تواند با توجه به نیازهای جامعه خودش نظام دولت الکترونیک را پایه‌ریزی کند.
    اما مهمترین ویژگی هایی که هر دولت الکترونیک داراست موارد موارد ذیل است:

    • S(SMALL) : دولت الکترونیک نباید گستردگی بیش از حد داشته باشد؛ تا بتواند از اتلاف نیروی انسانی و سرمایه جلوگیری کند.

    بنابراین بهتر است دولت‌های بزرگ به دولت‌های محلی کوچک‌تر تقسیم شوند.


    • M(MORAL) : دولت الکترونیک باید مقید به اخلاق بوده و حریم اطلاعات خصوصی شهروندان را حفظ نماید.

    • A (AUDITABLE) : دولت الکترونیک باید نسبت به فعالیت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی که انجام می‌دهد جوابگو باشد؛ بدین معنی که شهروندان بتوانند تا حد امکان از روند پیشرفت این فعالیت‌ها آگاهی‌های لازم را کسب کنند.

    • R (RESPONSIBLE) : دولت الکترونیک باید در صورت بروز مشکلاتی ناشی از فعالیت‌هایش به مردم پاسخگو باشد.
    • T (TRANSPARENT) : دولت الکترونیک باید از موضع شفافی در رابطه با امور
    شهروندان برخودار باشد.
    شهروندان برخودار باشد.

    ساختار و روابط دولت الکترونیک : در واقع ستون‌ اصلی دولت الکترونیک، ارتباطی است که دولت با شهروندان، بنگاه‌های اقتصادی، کارکنان و سایر مؤسسات دولتی برقرار می‌سازد و این ارتباطات است که روح دولت الکترونیک را تشکیل می‌دهد.

    در این قسمت سعی می‌کنیم ابعاد مختلف دولت الکترونیک و روابط بین آنها را بشناسیم.

    دولت الکترونیک برای سرویس‌دهی به شهروندان، واحدهای خصوصی و سازمان‌های دولتی دیگر، از مجراهای مختلفی استفاده می‌کند که این خود به روابطی مابین دولت و ارکان جامعه می‌انجامد که تحت عناوین زیر دسته بندی می‌شوند: G2E : GOVERNMENT TO EMPLOYEES رابطه بین دولت با کارمندانش است و شامل سرویس‌هایی است که از طرف دولت به کارمندان اداری سازمان‌های مختلف دولتی در رابطه با کار و شغل آنها ارائه می‌شود.

    این سرویس‌ها می‌توانند شامل امور مالی، حقوقی و مالیات و … مربوط به کارمندان باشد.

    رسیدگی به نحوه عملکرد کارمندان و ارتباطات داخلی یک سازمان دولتی جهت کاهش کاغذبازی و جلوگیری از اتلاف زمان و افزایش کارایی سازمان دولتی نیز می‌تواند از جمله کارکردهای GE باشد.

    G2B : GOVERNMENT TO BUSINESS رابطه‌ای بین دولت و بنگاه‌های تجاری وخصوصی است که طی آن دولت سرویسی رابه آن سازمان یا شرکت خصوصی ارائه می‌دهد.

    به عنوان مثال می‌توان به مزایده‌ای که از طرف دولت در اینترنت به اجرا گذاشته می‌شود و شرکت‌های خصوصی از طریق اینترنت در این مزایده شرکت می‌کنند اشاره کرد.

    خدماتی از قبیل ارائه مجوز وگواهی‌نامه‌ها، انجام خرید و فروش کالاها، خدمات وغیره دراین بخش انجام می‌گیرد.

    G2G : GOVERNMENT TO GOVERNMENT رابطه‌ای بین سازمان‌های درون دولت و یا بین دولت‌های مختلف که طی آن، هریک از این سازمان‌ها یا دولت‌ها می‌توانند به دیگری سرویس دهند و یا روابطی در زمینه‌های مختلف داشته باشند.

    اکثر امور اداری دولت به نحوی به هم مربوط هستند.

    بدین معنی که اطلاعات یک سازمان یا بخش مورد استفاده، از سرعت و اطمینان کافی برخوردار نیست.

    به همین دلیل نیاز به اتصال سازمان‌های مختلف دولتی احساس می‌شود G2C : GOVERNMENT TO CITIZEN مهم‌ترین و گسترده ‌ترین نوع کاربرد دولت الکترونیک، رابطه دولت با شهروندان و بالعکس است.

    این رابطه شامل اخذ اطلاعات از سوی شهروندان از سازمان‌های دولتی و ارائه خدماتی از سوی دولت به شهروندان به شیوه الکترونیک است .

    به عنوان مثال در یک رأی‌گیری الکترونیکی فرم‌ها و آرائی که شهروندان به دولت ارائه میدهند مراحل تکامل و توسعه دولت الکترونیک : سازمان ملل براى ارزیابى پیشرفت کشورها در برپائى دولت الکترونیکى پنج مرحله را شناسائى نموده‌است.

    مرحله نوظهور (Emerging) : در این مرحله اطلاعات عمومی درباره خدماتی که سازمان های دولتی ارائه می کنند بر روی اینترنت به مردم ارائه می شود این اطلاعات معمولا" به صورت جزوات الکترونیک ارئه می شود.

    در این مرحله دردسترس بودن فرایندهای حکومتی نیز تشریح و شفاف سازی می شود .

    همچنین در طی این مرحله تعدادى وب سایت ساده و مستقل از هم توسط دستگاههاى دولتى ایجاد میشود که برروى آنها اطلاعات محدود و پایه‌اى گذاشته مى‌شود.

    کشور هایی مانند : آنگولا ـ قبرس ـ اتیوپی ـ فیجی ـ گابن ـ گامبیا ـ گینه ـ لائوس ـ مالی ـ نیجر ـ سوریه ـ یمن ـ توگو و ...

    مرحله تکامل یافته (Enhanced) : در این مرحله تعامل میان شهروندان قدری توسعه پیدا می کند و مردم می توانند پرسش هایشان ر از طریق پست الکترونیک مطرح سازند و فرم های مورد نظر را به منظور دریافت خدمات دولتی از طریق اینترنت دریافت کنند .در این مقطع سازمان های دولتی از طریق ایجاد شبکه ها ی محلی به مبادله اطلاعات بپردازند.در این مرحله برتعداد سایتهاى دولتى افزوده میشود.

    در این مرحله اطلاعات غنى‌تر و پویا (Dynamic) هستند و تغییرات با تواتر بیشترى در سایتها اعمال میشوند.

    کشور هایی مانند : الجزایر ـ ارمنستان ـ آذربایجان ـ بنگلادش ـ کامرون ـ کرواسی ـ اکوادور ـ گرجستان ـ اندونزی ـ ایران ـ عراق ـ قزاقستان ـ کنیا ـ عمان ـ سنگال ـ تاجیکستان ـ تانزانیا ـ ترکمنستان ـ اوگاندا ویتنام و ...

    مرحله تعاملى (Interactive) : در این مرحله فناوری مورد استفاده پیچیده تر می شود و ارزش های مورد نظر مردم نیز افزایش می یابد بدون اینکه نیازی به مراجعه مرئم به ادارات باشد آنها می توانند خدمات مورد نیازشان را از طریق اینترنت در یافت کنند.

    در این مرحله کاربران از فرمهاى الکترونیکى استفاده میکنند و از طریق اینترنت با مقامات دولتى براى انجام کار خود تماس برقرار کرده و درخواستها و قرار ملاقاتهاى خود را بصورت On-line تنظیم مینمایند.

    کشور هایی مانند : آرژانتین ـ اتریش ـ بلژیک ـ بحرین ـ بلغارستان ـ شیلی ـ چین ‌دانمارک ـ مصر ـ مجارستان ـ هند ـ اسرائیل ـ ایتالیا ـ ژاپن کویت ـ مالزی ـ هلند ـ پاکستان ـ فلیپین–پرتقال ـ روسیه عربستان ـ آفریقای جنوبی ـ سوئد ـ ترکیه ـ امارات -اروگویه و ...

    مرحله تراکنش (Transaction) : طى این مرحله کاربران میتوانند بطور مثال اعمالی چون : تمدید گواهی نامه،پرداخت مالیات،اخذ گذر نامه و یا انجام تبادلات مالى و ...

    را از طریق شبکه اینترنت و بصورت امن (Secure) صورت دهند بدون نیاز حضور فیزیکی شهروندان در سازمان های مختلف دولتی .این مرحله از لحاظ مسائل امنیتی نیز از مراحل قبل پیچیده تر است و برای گذر از این مرحله سازمان های دولتی به قوانین جدیدی برای ارئه خدمات بدون کاغذ به شهروندان نیاز دارند.

    کشور هایی مانند : استرالیا ـ برزیل ـ کانادا ـ فنلاند ـ فرانسه ـ آلمان ـ ایرلند ـ ایتالیا مکزیک ـ نیوزیلند ـ ‌نروژ ـ کره جنوبی ـ سنگاپور ـ اسپانیا ـ ا نگلستان ـ آمریکا مرحله یکپارچه (Seamless) : این مرحله زمانی تحقق می یابد که کلیه سیستم های اطلاعاتی یکپارچه شوند و شهروندان با مراجعه به یک پایگاه داده بتوانند کلیه خدمات مورد نظر خود را دریافت کنند.

    سیدن به این مرحله مستلزم ایجاد تغییر اساسی در فرهنگ، فرایند ها،ساختار سازمان ها ی دولتی است در این مرحله صرفه جویی های قابل ملاحظه ای در هزینه های ارائه خدمات صورت می گیرد و رضایت شهروندان به حداکثر میزان خواهد رسید.

    همچنین کلیه فعالیتهاى دولتى بصورت یکپارچه برروى شبکه اینترنت کشور هایی مانند: هیچ کشوری در سطح جهان به این مر حله نرسیده است.

    تاثیر دولت الکترونیک را در دوسطح خرد و کلان می توان بررسی کرد: سطح کلان (دولت) : اولین تاثیرآن : باعث تغییر کارکرد دولتها می گردد کالاها وخدمات با هزینه کمتر وسرعت بالاتر ارائه می شود اگرچه ممکن است در کوتاه مدت هزینه بردار باشد اما در بلند مدت باعث کاهش هزینه ها می شود۰ و بسیاری از مشاغل در سطح دولتی حذف ونهایتا حجم دولت کوچکتر می شود۰ دومین تاثیر آن : در شیوه اداره امور دولتی است به این معنا که شهروندان با دولت در تعامل هستند و رابطه به شکل سنتی یک طرفه نیست این رویکرد جدید سه پیامد دارد : از یک طرف ومطلع ساختن عموم از تصمیمات از طرف دیگر می باشد۰ دومین جز آن استفاده از فن اوری اطلاعات وارتباطات در جهت تسهیل مشارکت و تبادل نظر عموم مردم در راستای سیاست گذاری عمومی وتعیین اولویت های استراتژیک در تصمیم گیری های دولتی می باشد۰ سومین عنصر وپیشرفته ترین ان استفاده از فن اوری اطلاعا ت وارتباطات جهت انتخاب نمایندگان سیاسی وفرایندهای مردم سالار می باشد که همان دموکراسی الکترونیکی است .

    سطح خرد (سازمانها – کارکنان و مدیریت) : ساختارهای سازمانی تغییر پیدا می کنند واز حالت سلسله مراتبی و عمودی به صورت کاملا تخت در می ایندو مرزها و واحدهای سازمانی کم رنگ تر می شوند وبه حضور دائمی وفیزیکی کارمندان نیازی نیست ومی توان از نیروی فکر انها بیشتر استفاده کرد.

    مزایای دولت الکترونیک : رفع طبقات دیجیتال امکان آموزش مادام العمر بازسازی روابط میان دولت و ملت توسعه اقتصادی ایجاد یک حکومت مشارکتی حضور در جمع نسل جوان دیجیتال صرفه جویی در هزینه ها ارائه خدمت با بالاترین کیفیت بهبود ارتباطات میان سازمانهاى دولتى با تجارت و صنعت و سایر سازمانهاى دولتى افزایش اختیارات شهروندان از طریق دسترسى به اطلاعات و اداره مؤثرتر امور دولتى وقوع مفاسد ادارى کمتر، افزایش دقت و شفافیت در کارهاى دولتى جذب سرمایه ، کارگران ماهر ، گردشگران و...

    موانع گسترش دولت الکترونیک : از میان موانع گسترش دولت الکترونیک، می‌توان به سه مورد اصلی اشاره کرد که عبارتند از: فرهنگی، سازمانی و محدودیت منابع.

    1.عوامل فرهنگی : بررسی دولت‌ها و مطالعات اولیه آنها برای به اجرا درآوردن طرح دولت الکترونیک نشان داده است که مشکل اصلی ایجاد وتوسعه دولت الکترونیک، تکنولوژی نیست، بلکه مشکل اصلی در این است که آیا فرهنگ جامعه آمادگی پذیرش تغییرات بسیار زیادی که ایجاد خواهد شد را دارد یا خیر.

    عوامل سازمانى و فرهنگى در کندى حرکت دولت ها به سمت دیجیتالى شدن موثر مى باشند .

    عدم آشنایی برخی افراد با رایانه عدم احساس نیاز به وجود دولت الکترونیک عدم اعتماد مردم به فضای مجازی و حفظ حریم خصوصی 2.عوامل سازمانی و اداری : ساختار هرمى موسسات دولتى نسبت به ساختارهاى افقى و منعطف موجود در شرکت هاى بخش خصوصى دمسازى کمترى با اینترنت دارد.

    عدم حمایت مدیران ارشد سازمانها بدلیل اینکه مدیران ارشد تنها به مدیریت در حوزه درونسازمان خود عادت کدهاند و ارتباط بین سازمان های مختلف می تواند مشکلاتی را برای آنها ایجاد کند .

    روش بالا بخ پایین نیز عامل دیگری است که به مشکلات مدیریتی دامن زده است.

    3.کمبود منابع : فقدان یا کمبود نیروهای متخصص فناوری اطلاعات در برخی از کشورها هزینه های سنگین ایجاد، نگهداری و توسعه شبکه های اطلاع رسانی و پایگاههای اطلاعاتی رسانه منتخب برای دولت الکترونیک : رسانه منتخب برای دولت الکترونیک فعلا اینترنت می‌باشد که از طریق رایانه‌های شخصی متصل به آن قابل بهره‌برداری است.

    ولی پیش بینی شده است که در 3 تا 5 سال آینده از کیوسکها و تلفن‌های همراه ویژه‌ای که بدین منظور طراحی و ساخته خواهند شد نیز استفاده گردد.

    اخیرا نسل اول تلفنهای همراه که قابلیت اتصال به اینترنت بی‌سیم را دارند به صورت انبوه به بازار عرضه شده است.

    دولت الکترونیک در ایران: شورای عالی اداری در مورخ 15/4/1381بنا به پیشنهاد سازمان مدیریت وبرنامه ریزی در راستای تحقق دولت الکترونیک یک مصوبه 21ماده ای را تصویب نمود که مهمترین اهداف این مصوبه را می توان چنین برشمرد: الف)دستیابی به اطلاعات دقیق وبه هنگام در بخشهای مختلف : اقتصادی؛اجتماعی؛فرهنگی از طریق اتوماسیون فعالیت ها ب)تسریع دراجرای امور وبهبود کیفیت ارائه خدمت به مردم ج)افزایش کیفیت تصمیم گیری در سطوح مختلف د)ارائه خدمات غیرحضوری ه)کاهش هزینه ها؛افزایش کارایی و اثربخشی دربخش های مختلف و)ایجاد گردش سریع وصحیح اطلاعات بین دستگاههای اجرایی این مصوبه درهشت بخش اصلی تنظیم شده است که شامل اتوماسیون فعالیت اختصاصی ؛اتوماسیون فعالیتهای عمومی؛فراگیر نمودن بهره گیری از شماره ملی وکد پستی ؛سازوکارهای هدایت وهماهنگی در اجرای مصوبه ؛اموزش کارکنان درزمینه فناوری اطلاعات ؛ایجاد امکانات وتسهیلات زیربنایی ؛فراهم نمودن زیربنای حقوقی ومحل اعتباراجرای مصوبه می باشد.

    وضعیت دولت الکترونیک در سرسر جهان: گزارش سال 2008 آمادگی دولت الکترونیکی بخش امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (UNDESA) : سوئد، دانمارک و نروژ در زمینه‌ آمادگی دولت الکترونیکی در سطح جهان رتبه‌های اول تا سوم را با شاخص‌های 9157، 9134 و 8921 به دست آورده‌اند .

    این درحالی است که متوسط این شاخص در سطح جهان 4514 است.

    به گزارش ایسنا بر اساس چهارمین گزارش دولت الکترونیکی بخش امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل، منطقه‌ جنوب آسیا در زمینه‌ آمادگی دولت الکترونیکی تاکنون از متوسط جهانی پایین بوده و پایین‌ترین رتبه‌بندی را در منطقه‌ آسیا دارد.

    ایران در این منطقه، پس از مالدیو و سریلانکا با شاخص 4067، رتبه‌ سوم و در جهان از میان 192 کشور رتبه‌ی 108 را به دست آورده است.

    بر اساس این گزارش اگر چه شاخص سال 2008 ایران در این زمینه نسبت به سال 2005 افزایش یافته اما رتبه‌ آن از رقم 98 در سال 2005 به رتبه‌ 108 در سال 2008 در جهان تنزل پیدا کرده و همچنین طبق رتبه بندی در 12 کشور خاورمیانه ایران در جایگاه نهم در این منطقه قرار می گیرد .

    که به ترتیب ذیل است: امارات ، بحرین،اردن، قطر، کویت، عربستان، لبنان، عمان،ایران، سوریه، عراق و یمن بر اساس این گزارش، کشور چاد با شاخص 1047 در آخرین مرتبه از این نظر قرار دارد.

    در این گزارش از پورتال دولت هند (india.gov.in) به عنوان یک پورتال ملی کامل نامبرده شده که دولت الکترونیکی را به عنوان یک سیاست و استراتژی ترویج و تایید می کند.

    نتیجه گیری : ارتباط میان دولت الکترونیک و حکومت‌داری خوب به قدری نزدیک است که برخی صاحبنظران معتقدند که دولت الکترونیک اگر در نهایت به حکومت‌داری بهتر منجر نشود هرگز رسالت خود را به انجام نرسانیده است.

    دولت الکترونیک شیوه‌ای است برای حصول اطمینان از اینکه همه شهروندان به گونه‌ای یکسان از فرصت مشارکت در تصمیماتی برخوردارند که به نوعی بر وضعیت و کیفیت زندگی آنها تاثیر می گذارد.

    این شکل جدید ازحکومت‌داری، شهروندان را از مصرف کنندگان منفعل خدمات دولتی به بازیگران فعال تبدیل می‌کند که می‌توانند در باره نوع خدماتی که به آن نیاز دارند اظهارنظر کنند.

    دولت الکترونیک امکانات گسترده‌ای را برای عینیت یافتن آرمان‌های حکومت‌داری خوب فراهم می‌کند و با به کارگیری فناوری‌های جدید ارتباطی و اطلاعاتی به بهبود فرآیندهای ارائه خدمات در بخش عمومی، تسریع ارائه خدمات به شهروندان، پاسخگوترشدن ماموران دولتی، شفاف شدن اطلاعات، کاهش فاصله میان مردم و دولتمردان، مشارکت اثربخش تر شهروندان و اعضای جامعه مدنی در فرآیند تصمیم گیری عمومی، گسترش عدالت اجتماعی از طریق فرصت‌های برابر افراد برای دسترسی به اطلاعات و....

    کمک شایانی می‌کند و حکومت‌ها چنانچه بخواهند در مسیر تحقق حکومت‌داری خوب حرکت کنند باید به ابزار نیرومندی همچون دولت الکترونیک مسلح باشند.

    منابع: http://www.itpaper.ir/ http://www.psic.parsibox.com/ http://www.daneshnameh.roshd.ir/ http://www.amvaj-e-bartar.com/ http://www.itna.ir/ http://www.ayandeh.com/ http://www.cyberoveysi.blogfa.com/ http://www.irweb.ir/ http://www.forum.p30download.com/ http://www.forum.takdownload.ir/ http://www.itanalyze.ir/

  • مقدمه 5
    دولت الکترونیک چیست؟ 6
    تاریخچه دولت الکترونیک 7
    ویژگی های دولت الکترونیک 8
    ساختار و روابط دولت الکترونیک 9
    مراحل تکامل و توسعه دولت الکترونیک 10
    اثرات دولت لکترونیک 12
    مزایای دولت الکترونیک 13
    موانع گسترش دولت الکترونیک 14
    رسانه منتخب برای دولت الکترونیک 15
    دولت الکترونیک در ایران 16
    وضعیت دولت الکترونیک در سراسر جهان 17
    نتیجه گیری 18
    منابع 19

دولت الکترونيکي چيست ؟ -دولت الکترونيکي را مي توان چنين تعريف کرد : به کارگيري فناوري اطلاعات در بخش هاي مختلف دولت به منظور افزايش بهره وري و ارتقا سطح خدمات رساني . مهم ترين نتيجه اين امر ، افزايش رضايت مردم خواهد بود به شرطي که پياده سازي دولت ا

دولت الکترونيکي چيست ؟ دولت الکترونيکي را مي توان چنين تعريف کرد : به کارگيري فناوري اطلاعات در بخش هاي مختلف دولت به منظور افزايش بهره وري و ارتقا سطح خدمات رساني . مهم ترين نتيجه اين امر ، افزايش رضايت مردم خواهد بود به شرطي که پياده سازي دولت الک

(Consumer to Consumer ) C2C محاورات و مبادلات الکترونيکي بين مصرف کنندگان که جهت برقراري ارتباط بکار مي رود مثلاً فروش اجناس دست دوم معمولاً جهت انجام تجارت بکار مي رود . banking – E بانکداري الکترونيکي ، زمانيکه کليه تراکنشهاي اوليه بانکداري از طر

تقسيم‌بندي تجارت الکترونيک تجارت الکترونيک در واقع فرآيند خريد و فروش محصولات و خدمات بر روي شبکه اينترنت مي‌باشد و مي‌توان آن را به چند گروه: تجارت بين بنگاه و مصرف کننده يا مشتري (B2C)، تجارت بين بنگاه و بنگاه (B2B) و تجارت بين مصرف کننده و مصرف ک

(Consumer to Consumer ) C2C محاورات و مبادلات الکترونيکي بين مصرف کنندگان که جهت برقراري ارتباط بکار مي رود مثلاً فروش اجناس دست دوم معمولاً جهت انجام تجارت بکار مي رود . banking – E بانکداري الکترونيکي ، زمانيکه کليه تراکنشهاي اوليه بانکداري از طر

) تجارت الکترونیکی و تجربیات بین‌ المللی 1) واقعیت فناوری اطلاعات با پیشرفت‏های اخیر خود جامعه‌ای مجازی با آثار کاملاً واقعی به وجود آورده که تأثیر زیادی بر زندگی انسان‏ها داشته است. جامعه‌ای با قواعد مشترک که نوعی یکسانی یا به عبارتی همگرایی در مسائل و قواعد مبتلابه را موجب شده است. بی‌جهت نیست که نویسندگان مایلند پیشرفت‌های اخیر را با آغاز عصر صنعت (فناوری اطلاعات) و خطوط ...

فصل اول- قلمرو و شمول قانون ماده 1- این قانون مجموعه اصول و قواعدی است که برای مبادله آسان و ایمن اطلاعات در واسطه های الکترونیکی و با استفاده از سیستم های ارتباطی جدید به کار می رود. فصل دوم – تعاریف ماده 2 الف- داده پیام (Data Message) : هر نمادی از واقعه، اطلاعات یا مفهوم است که با وسایل الکترونیکی، نوری و یا فناوری های جدید اطلاعات تولید، ارسال، دریافت، ذخیره یا پردازش می ...

شهر الکترونيک يک اختراع و يا يک پيشنهاد نوآورانه نيست بلکه واقعيتي است که بر اساس نياز جاي خود را باز مي‌کند اگر امروز چشم خود را بر نياز ببنديم فردا بايد با پرداخت هزينه بيشتر قدم در اجراي آن بگذاريم شهر الکترونيک چيست؟ شهر الکترون

براي تجارت الکترونيک تعاريف زيادي وجود دارد. بر خلاف مباحثي چون تحقيق در عمليات يا کنترل پروژه که دوران رشد و تغيير و تحول خود را طي کرده اند اينترنت و مباحث زاييده ي آن هنوز در حال تغيير هستند و بنا بر اين تعاريف آنها نيز در اين سير تحولي در هر دور

مقدمه: - تولید کننده یا فردی که کالا را تولید می کند.چنین فردی باید فروشنده نیز باشد چون مجبور است کالای تولیدی خود را به خرده فروش ، عمده فروش و یا حتی مصرف کننده نهایی بفروشد. قانون تجارت الکترونیکی باب اول- مقررات عمومی مبحث اول : در کلیات فصل اول– قلمرو شمول قانون ماده 1- این قانون مجموعه اصول و قواعدی است که برای مبادله آسان و ایمن اطلاعات در واسطه‌های الکترونیکی و با ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول