امروزه برای انتقال اطلاعات احتیاج به رسانه انتقال و سیستم انتقال می باشد.رسانه های انتقال اجزای فیزیکی می باشند که انتقال اطلاعات در آنها صورت می گیرند و عبارتند از زوج سیم به هم تابیده، کابل کواکس،فیبرهای نوری و مخابرات بی سیم.
آنچه که امروزه کاربران را به سوی استفاده از شبکه های بی سیم سوق داده است پهنای باند بالا و دسترسی آسان به هزینه های پایین نصب و بهره وری در اینگونه شبکه ها می باشد. همچنین برای کسانی که به طور دائم در حال جا به جا شدن هستند و خواهان دسترسی ٢٤ ساعته به اینترنت می باشند استفاده از اینگونه شبکه ها گزینه مناسبی به نظر می رسد.
عموم مردم به wi-fi به عنوان یک دستگاه مرکزی کاری که می تواند ارتباط بین چندین کاربر را به طور یکسان به اشتراک بگذارد علاقه مندند. تکنولوژی wi-fi شبکه های محلی را تحت پوشش قرار می دهد، اما اکنون اغلب برای دسترسی بی سیم به اینترنت استفاده می شود.
فناوری ارسال اطلاعات به صورت بدون سیم، سابقه ای پنجاه ساله دارد. در سال ١٩٤٢ یک نوازنده پیانو به نام George Antheil و یک هنرپیشه سینما به نام Hedy Lamarr روشی را به نام رمزنگاری رادیویی frequency-hopping ثبت می کنند که بعدها به فناوری طیف گسترده یا spread-spectrum معروف می شود. این روش که نخستین بار در زیر دریایی های آمریکا به کار گرفته می شد از سوی نیروهای نظامی داده می شد. در سال ١٩٥۸، نیروی دریایی ایالات متحده موفق می شود اولین تراشه کامپیوتری برای ارتباطات رادیویی بر پایه فناوری طیف گسترده را تولید نماید.
این فناوری تا سال ها در اختیار صنایع نظامی باقی می ماند تا آنکه در سال ١٩۸٥، به صورت تجاری در اختیار عموم قرار داده می شود. با وارد شدن روش انتقال اطلاعات از طریق امواج رادیویی در کاربر های عمومی، کمیسیون ارتباطات فدرال نیز در سال ١٩۸٩ استفاده از این فناوری را در سه باند رادویی به صورت License free یا بدون نیاز به مجوز، مجاز می شمارد. در سال ١٩٩٠ انجمن مهندسان برق و الکترونیک شروع به استاندارد سازی این فناوری ارتباطی می نماید. سرانجام نخستین استاندارد در این زمینه را IEEE در سال ١٩٩٧ با شماره 802.11 برای ارتباط بدون سیم و از طریق هوا بین سرویس گیرنده و سرویس دهنده معرفی می نماید.
دو سال بعد یعنی در ١٩٩٩ دو گونه دیگر از استانداردهای IEEE با عناوین a802.11 و b802.11 معرفی می گردند و در پاییز همان سال نخستین محصولات مبتنی بر استاندارد b802.11 به بازار عرضه می شوند. بلافاصله یعنی در سال ٢٠٠٠ شرکت مایکروسافت، ویندوز ٢٠٠٠ را با امکان کار در شبکه های Wireless LAN عرضه می نماید و تاییدیه Wi-Fi برای محصولات مبتنی بر b802.11 صادر می گردد.
سال ٢٠٠١ را می توان سال توسعه شبکه های بی سیم نامید زیرا در این سال مجموعه هتل های Carison و Radisson و Regent به ارائه سرویس های بی سیم برای مشتریان شان روی می آورند و شرکت Starbucks نیز در کافی شاپ ها شروع به ارائه همین سرویس می نماید. با آغاز این سرویس دهی ها امنیت شبکه های بی سیم به طور جدی مطرح می گردد.
در سال ٢٠٠٢ شرکت Lucent Technologhies اولین فناوری اطلاعات بین شبکه های Wi-Fi و 3G را فراهم می آورد که در نوع خود ایده ای بسیار جدید به نظر می آید. در اکتبر همین سال WPA و WEP برای امنیت بخشی به شبکه های بی سیم توسعه می یابند. در سال ٢٠٠۳ ارائه سرویس های بی سیم در سطح جامعه و ارتباطات بین شهری توسعه یافت. شرکت اینتل پردازنده و centrino خود را در این رابطه عرضه نموده و شرکت مک دونالد تعداد سیصد واحد از فروشگاه های خود را به این فناوری مجهز کرده و به مشتریانش خدمات بی سیم ارائه می نماید.
در همین سال اولین محصولات مبتنی بر استاندارد g802.11 به بازار آمد ند. ضمن آنکه اولین محصولاتی که به طور کامل از WPA حمایت می کنند نیز عرضه شدند. به دنبال عرضه بعضی محصولات مبتنی بر g802.11 ، چندین شرکت اقدام به ارائه محصولات ترکیبی a/g 802.11 یا a/b/g802.11 نمودند که به نوعی رفتن به استقبال این استاندارد جدید می باشد. بر طبق آمارهای منتشره، محصولاتی که خود را به منظور رعایت استانداردها با Wi-Fi ، سازگار کرده اند از سال ٢٠٠٠تعداد ۸٦٥ محصول از ١١٢ شرکت می باشند که نشان دیگری از توسعه این فناوری است.
در سال ٢٠٠٥ بالغ بر نیم میلیون دستگاه مبتنی بر استانداردهای 802.11 از قبیل تلفن های همراه، کامپیوترهای رومیزی، پخش کننده های DVD ،کارت های شبکه و ... به فروش رسید.
٢. Wi-Fi چیست؟
Wi-Fi علامت تجاری مجموعه ای از استاندارد های سازگاری محصولات برای شبکه های محلی بی سیم است. اگر شبکه ای در خانه یا دفترکارتان داشته باشید ، روش های مختلفی برای اتصال کامپیوتر های شبکه بهم وجود دارد. Wi-Fi شبکه کردن بدون سیستم است و با عناوین شبکه 802.11 و شبکه بی سیم هم شناخته می شود. گاهی گفته می شود Wi-Fi کوتاه شده Wireless Fidelity است، اما یکی از اعضای بنیانگذار Wi-Fi Alliance توضیح داده است که این عبارت منحصراً بعنوان یک ترفند بازار یابی مورد استفاده قرار گرفته و بیانگر چیز خاصی نیست .
Wi-Fi به این منظور طراحی شد که وسایل متحرکی مثل کامپیوتر های لپ تاپ و کامپیوترهای جیبی و سبک را به شبکه های محلی متصل کند اما اکنون اغلب برای دسترسی بی سیم به اینترنت استفاده می شود.
مزیت بزرگ Wi-Fi سادگی آن است . می توانید کامپیوترهایی که از نقاط مختلف خانه یا اداره تان هستند بدون نیاز به سیم بهم وصل کنید . کامپیوتر ها با استفاده از سیگنال های رادیویی به شبکه متصل می شوند ، و می توانند۳٠ متر یا بیشتر از هم فاصله داشته باشند.
۳. فناوری Wi-Fi
اگر می خواهید مفهوم شبکه بی سیم را دریابید یک جفت واکی تاکی را در نظر بگیرید . واکی تاکی، رادیوهای کوچکی هستند که می توانند سیگنال های رادیویی را ارسال و دریافت کنند. وقتی در واکی تاکی صحبت می کنید صدای شما بوسیله میکروفون گرفته می شود و به صورت امواج رادیویی در می آید و بوسیله آنتن ارسال می گردد. واکی تاکی دیگر می تواند امواج را بوسیله آنتنش بگیرد، آن را از قالب سیگنال رادیویی بصورت صدای شما در آورد و از طریق بلندگو آن را پخش کند. رادیوهایی که در Wi-Fi استفاده می شوند چندان تفاوتی با رادیوهای استفاده شده در واکی تاکی ها ندارند. آنها قابلیت ارسال و دریافت، قابلیت تبدیل ٠ و١ ها به امواج رادیویی و بر عکس را دارند .