اینترنت بیش از یک شاهراه اطلاعاتی است
اینترنت بیش از یک بزرگراه است . عبارت بزرگراه نمی تواند دنیای واقعی اینترنت را توصیف نماید . استفاده از این عبارت مثل استفاده از سیستم قرقره قدیمی در مقایسه با فیزیک کوآنتوم است .به تصویری از اینترنت نیاز دارید که الکترونها ، کابلهای فیبر نوری،انتقال داده ها با سرعت بالاو تمام اجزای صوتی بخشی از سیستم اعجاب انگیزی مثل اینترنت را نشان می دهد .
سیستمی از سیستمها
یکی از بزرگتری اشتباهات مردم راجع به اینترنت این است که آن را یک (وسیله )می دانند.آنها می خواهند اینترنت را در جعبه ای قرار دهند و آن را به جای اینکه مجموعه ای از بخشهای مختلف بدانند ، یک مکانیزم منفرد می دانند .
کارهای مختلف در اینترنت
اولین فایده هر سیستم این است که اعمال مختلفی را می توان انجام داد . بدن ، یک سیستم است : میتواند صحبت کند ، می تواند راه برود ، می تواند اشیاء را نگهدارد ، می تواند داده ها را پردازش نماید و میلیونها کار دیگر را انجام دهد .
تجهیزات اینترنت
اگر از شما سوال شود که برای استفاده از اینترنت به چه چیزی نیاز دارید ، احتمالا“ می گویید : کامپیوتر ، مودم و انواعی از اتصالات . این مطلب درست است . اما اینها تجهیزات استاندارد هستند، گرچه به اینها نیاز است ولی تجهیزات کلیدی در اینترنت نیستند
معرفی وب جهانی
دائرهالمعارف وب
در دنیای وب جهانی با اصطلاحات و واژه هایی سرو کار دارید که با آنها آشنایی ندارید . اغلب این اصطلاحات مربوط به فعالیتها و موضوعاتی است که در وب جهانی مهیاست .
اصطلاحات سایت وب
مهمترین بخشهای وب جهانی عناصری مثل کارگزارها ، صفحات( Pages) اتصال سریع و غیره است که بخش وسیعی از وب جهانی را تشکیل می دهد .چند اصطلاح در زیر آمده است :
1. سایت وب (Web Site ) : مجموعه ای از اسناد وب جهانی است که شامل صفحه اصلی و بسیاری از صفحات مربوط به آن است . سایت وب جهانی را میتوان به عنوان کتاب الکترونیکی محاوره ای در نظر گرفت .
2. صفحه اصلی (Home Page) : سایت وب ویژه ای رادر بر می گیرد .صفحه اصلی، مهمترین صفحه یا اولین صفحه ای است که برای یک سایت وب جهانی شخصی یا سازمانی ، ظاهر می شود .
3. پیوند (Link) : شکل خلاصه پیوند ابر متن (Hipertext Link) است . پیوند مسیری را ایجاد می کند که شما را ازبخشی از یک سند به بخش دیگری از همان سند ، سند دیگر یا منابع دیگر متصل می کند.پیوند معمولا“ به رنگ خاصی ظاهر میشود که با کلیک کردن بر روی آن می توان به صفحه دیگر وب رفت .
4. اتصال (Anchor): پیوندی است که شما را به بخش دیگری از یک صفحه وب متصل میکند .
5. نقشه تصویر(Image mape): ویژگیی در وب جهانی است که کاربر با وجودآن می تواند جاهای مختلفی را در تصویر گرافیکی کلیک کند تا به اسناد دیگر متصل شود .
6. قاب(Frame) : ویژگی در وب جهانی است که متن ، پیوند ، گرافیک وسایر رسانه ها را در بخشهای جداگانه ای از نمایش مرورگر (browser ) تدارک می بیند ، بعضی از اسناد پیوند خورده است .
7. جدول( Table ) : ویژگی در وب جهانی است که متن سند ، پیوند ، گرافیک و سایر رسانه ها را در قالب سطر و ستون تهیه می کند . مرزهای جدول ممکن است در بعضی از اسناد قابل مشاهده باشد و در بعضی دیگر قابل مشاهده نباشد .
محتویات وب
اکنون که آشنایی سطحی با وب پیدا کردید ، به محتویات وب می پردازیم . چه عناصری در وب نقش اصلی را بازی میکنند .
1. اچ تی ام ال (HMTL) : زبان علامت دار ابر متن . اچ تی ام ال زبان برنامه نویسی وب جهانی است که به مرور گرها میگویند چگونه متن ، پیوندها ، گرافیک و سایر رسانه های اسناد را نمایش دهند . این زبان اساس تمام صفحات وب است .
2. کنترل گر وب : مسول نگهداری و بازسازی محتویات سند وب جهانی است . کنترل گرهای وب ، نیروهای خلاق ماورای وب جهانی هستند .
3. نام دامنه : نامی هست که به هر کامپیوتر موجود در وب جهانی که به عنوان تهیه کننده اطلاعات و فایلها هستند ، داده می شود . اساس دامنه ، دو یا چند عبارت است که با نقطه از هم جدا شده اند .
4. یو آر ال (URL): یابنده منبع یکنواخت . یو آر ال به عنوان معرف اسناد وب جهانی عمل می کند . یوآر ال گاهی به عنوان آدرس صفحه وب جهانی شناخته می شود . هر سایت و صفحه در وب جهانی دارای یک یو آر ال است .
کاربردهای عملی وب جهانی
توجه داشته باشید که بسیاری از درسهای این کتاب ، حاوی کاربردهای عملی اینترنت است . بخش پنجم حاوی مثالهای متعددی از کابرد های وب جهانی است . در ادامه این درس ، بعضی از وبژگیهای موجود در وب جهانی را بحث می کنیم .