کمتر از یک دهه از تولید پرینترهای لیزری و از دور خارج شدن پرینترها سوزنی می گذرد و می توان گفت طی این مدت کیفیت خیره کننده پرینترهای لیزری همه کاربران را راضی نگه داشته است ولی هیچ کس حدس نمی زد که در کمتر از 10 سال پرینترهای به بازار خواهند آمد که قابل مقایسه با پرینترهای لیزری نیستند. از این به بعد هر چیزی که تصورش را می کنید و در رایانه خود طرح سه بعدی آن را ایجاد می کنید، می توانید در عرض چند دقیقه در محیط خارج آن را داشته باشید.
شاید موضوع ساخت دستگاهی که از عکسهای ذخیره شده در رایانه پرینت هایی سه بعدی تهیه کند، بیشتر شبیه داستان های علمی – تخیلی باشد تا واقعیت. آیا باور می کنید که پرینترهای سه بعدی می توانند برای مثال از عکس دیجیتالی یک توپ، توپی سه بعدی تهیه کنند؟ به نظر می رسد در دنیایی که ما در آن زندگی می کنیم هیچ چیز نمی تواند جلوی پیشرفت علم را بگیرد و ما باید هر روز منتظر شنیدن خبرهایی باور نکردنی از دستاوردهای بشری باشیم.
تا به حال 500 شرکت و مرکز آموزشی از پرینترهای شرکت z برای تولید ماکت استفاده کرده اند.شرکت z نام خود را به عنوان اولین تولید کننده پرینترهای سه بعدی ثبت کرده است در حال حاضر این شرکت تولید کننده سریع ترین پرینتر رنگی سه بعدی در دنیاست. به گفته یکی از مسوولان این شرکت که در بوستون فعالیت می کند، یک پرینت سه بعدی از هزاران لایه تشکیل شده است و می تواند نوع ساختار و رنگ جسم مورد نظر را به طور واضح نشان هد البته سرعت عملکرد این پرینتر را با کمک مرکز تحقیقاتی m.i.t انجام داده است این شرکت هم اکنون نیز با این مرکز درحال همکاری است.
روش کار پرینترها به این صورت است که دستگاه بعد از بررسی و تجزیه عکس دیجیتالی مورد نظر شروع به کار کرد، پرینت عکس دیجیتالی را با پاشیدن چند لایه پودر روی هم تهیه می کند.درواقع این چاپگر سه بعدی قادر است با قرار دادن ذرات پودر جوهر خود، مدل سه بعدی تصاویر را تولید کند.
در نهایت پرینت تهیه شده روی کاغذ با روش لایه گذاری، دارای پست و بلندی هایی است که همین موضوع عکس دیجیتالی دوبعدی را به پرینت های سه بعدی تبدیل می کند.پرینت های تهیه شده با این روش علاوه بر این که سه بعدی هستند دارای کیفیت بسیار بالایی نیز هستند.
لایه های پودر رنگی به وسیله هدی که طراحی آن برگرفته از هد پرینترهای شرکت hp است روی کاغذ پاشیده می شوند و در پایان هر مرحله لایه گذاری یک لایه چسب مانند روی کل سطح قرار داده می شود این کار باعث می شود لایه ها به هم بچسبند و شکل به دست آمده از استحکاک بیشتری برخوردار باشد.
روش کار پرینترها به این صورت است که دستگاه بعد از بررسی و تجزیه عکس دیجیتالی مورد نظر شروع به کار کرد، پرینت عکس دیجیتالی را با پاشیدن چند لایه پودر روی هم تهیه می کند.درواقع این چاپگر سه بعدی قادر است با قرار دادن ذرات پودر جوهر خود، مدل سه بعدی تصاویر را تولید کند
این نوع پرینت های سه بعدی همانطور که از نام آن پیداست، طرح خروجی سه بعدی دارد، یعنی شیء تولید می کند، پس دیگر در صفحه محدود نیست، که بخواهد به کاغذ محدود شود و آن هم نوع خاصی از کاغذ. تا به حال 3 مدل از این پرینترها به بازار عرض شده است که بسته به نوع کاربری که دارند با یکدیگر تفاوت هایی در اندازه، کارکرد و شکل ظاهری دارند