آموزش WORD
مقدمه آموزشWord
برنامه Word متداولترین برنامه واژه پرداز موجود به شمار می آید . هدف اصلی برنامه Word این است که در تایپ و قالب بندی متنها مفید واقع شود . اما ویژگیهای قدرتمند دیگری نیز دارد که امکان ایجاد جدولهای مختلف - کار با تصاویر - طراحی صفحات وب - رسم نمودارهاو بسیاری قابلیتهای دیگر .
مثل دوره های قبل برای یادگیری این دوره ی آموزشی نیاز است کاربران محترم آشنایی مقدماتی با مح یط Windows داشته باشند( تا صفحه 15 کتاب دوم ) و نیز جهت نصب و اجرای نرم افزارهای Office که Word نیز شامل آن می شود ، نیاز به سیستمی با حداقل مشخصات ذیل می باشد - : حداقل سیستم مورد نیاز پنتی وم 233 ، 64 مگابای ت Ram ، و حدود 600 مگا با ی ت فضای آزاد بر روی هارد .
اولین قدم برای کار با نرم افزار Word نصب آن برروی سیستم است، شما می توانید با نصب Office 2000 و یا Office XP برروی سیستم خود از نرم افزار Word که یکی از نرم افزارهای کاربر دی Office است استفاده کنید بعد از انجام این اعمال نرم افزار Word را از منوی Atart، زیر منوی All Programs و سپس گزینه Microsoft Word انتخاب میکنیم. در ابتدا صفحهای بر پیش چشم ما باز میشود در بالای صفحه کادر آبی رنگی دیده میشود که این عبارت در آن نوشته شده است Document 1Microsoft Word که بعداً درباره آن توضیح میدهیم. این نوار آبی رنگ عنوان میگوییم (Title bar) در گوشه سمت راست این کارد سه کارد کوچک وجود دارد که کادر اول که شکل یک منهای کوچک است به نامMinimize که باعث می شود صفحه بسته شود و به پائین بیاید در این حالت به ما امکان می دهد اگر می خواهیم صفحه دیگری را از روی Desktop باز کنیم مجبور نشویم که آن را ببندیم و دوباره باز کنیم . کادر کوچک دومی کادری است که دو حالت دارد در حالت اول صفحه کوچک است که در حالت Maximize قرار دارد اگر روی آن کلیک کنیم صفحه را بزرگ می کند و وقتی بزرگ است در حالت Restore که اگر آن را کلیک کنیم صفحه به حالت اول یعنی کوچک می شود بالاخره ضربدر کادر کوچک که باعث میشود که صفحه بسته شود که نام این ضربدر کوچک Close است .
دکمه Control Bottom یا کنترل : این دکمه در سمت چپ صفحه مانیتور قرار دارد . با دکمه کنترل میتوان تمام عملیاتی که دربالا توضیح داده شد را انجام داد برای باز کردن دکمه کنترل کافی است روی دکمه آن کلیک کرد ( کلیک راست یا چپ ) ، عمل دیگر دکمه کنترل بستن پنجره است برای این کار باید روی نشانه دکمه کنترل دبل کلیک ( چپ ) کرد .
نوار بعدی که در زیر نوار عنوان قرار گرفته است، نوار منو است مثل منوهای ویندوز در این نوار گزینه های مانند
و غیره قرار دارند و اگر روی هر کدام از اینها کلیک کنیم در هر منو گزینه هایی وجود دارد که هرکدام از گزینه ها کار ٍEdit، File، View و غیره قرار دارند و اگر روی هر کدام از اینها کلیک کنیم در هر منو گزینههایی وجود دارد که هر کدام از گزینهها کار مختلفی را انجام می دهند ؛ در مقابل بعضی از آنها علامت سه نقطه وجود دارد ( … ) که نشان دهنده این است که اگر آن گزینه را باز کنید کادر دیگری باز می شود که باید اطلاعات دیگری در این کادر اضافه کنیم . در پایین منوها یک علامت فلش مانند . وجود دارد که اگر علامت موس را روی آن نگه دارید ، ادامه نوار منو باز میشود .
نوار بعدی به نام نوار ابزار می باشد که گزینه هایی که در آ ن هست در منوهای نوار منو نیز وجود دارد آنها در این نوار آمده اند تا دسترسی ما را به خودشان آسان کنند و کار ما را ساده تر کند مانند New که با یک شکل کاغذ سفید خالی اول این کادر قرار گرفته است و … .
روشهای مختلف برای ظاهر کردن نوار ابزار وجود دارد: 1- انتخاب زیر منوی Toolbars از منوی View 2- کلیک راست بر روی Menu bar برای محو کردن نوار ابزارها میتوان روی آنها کلیک راست کرده و زمانی که فهرست نوارهای ابزار ظاهر گردید ، آنها را از حالت فعال در آورید بدین صورت شما نوار ابزارها را در روی صفحه نخواهید داشت .
نوار بعدی نوار ابزار قالب بندی است و برای ویرایش صفحه از آن استفاده می شود در این نوار طرح یا Style Font یا نوع قلم ، . یا سایز بزرگ کوچکی قلم وجود دارد Font Sizeدر قسمت بعدی Language Control قرار داده که برای تغییر زبان انگلیسی و فارسی استفاده می شود و از کلید های Alt+Shift هم می توان به جای آن استفاده کرد .