چرا باید در اکتیو دایرکتوری داشته باشیم؟
درست نقطه مقابل Work group, AD است. در workgroup هر کامپیوتر حول حفظ و نگهداری کامپیوتر خودی میباشد. و در روی هر کامپیوتر برای هر یوزر جداگانه باید user name و Password تعریف شود. مثلا اگر 4 تا کامپیوتر داشته باشیم برای این که 4 کاربر از پای هر کامپیوتر بتوانند login کنند باید پای هر کامپیوتر 4 تا user name و password تعریف شود یعنی در مجموع 16 بار باید user name و pass word تعریف شود اما اگر اکتیو دایرکتوری نصب کنیم مدیریت این User name و pass word ها واحد میشود. یعنی مرکزی وجود دارد که user name و pass word ها ار چک میکند درست مثل نگهبانیهای خانههای سازمانی، آنها در بدو ورود اشخاص دقیقا از آنها میپرسند که چه شخصی هستند و با چه مراکزی کار دارند بعد به آنها اجازه ورود میدهند یا نمیدهند.
در اکتیو دایرکتوری هم دقیقا همین اتفاق میافتد یعنی روی یک کامپیوتر AD نصب میشود و یک بار کافی است که user name و pass word بر روی آن تعریف شود در این صورت آن کاربر از پای هر دستگاه میتواند به شبکه login کند.
توجه 1 :
sam چیست؟ Data Base همان user name و pass word است.
کجا میتوان sas فایلها را پیدا کرد؟ روی my computdr راست کلیک کرده manage را انتخاب پوشهی local & group را که باز کنیم محتویات user همان SAM ماست
مراحل نصب Active Directory
1-اولا که حتما باید درایوی که AD نصب میشود باید Ntfs باشد. در غیر این صورت ابتدا با دستور زیر آن را به Ntfs تبدیل کنیم.
Run convedrt : / Fs : Ntfs / v
2-سرویس DNB ترجیحا قبلا نصب شده باشد. البته در غیر این صورت در حین نصب این کار را خودش انجام میدهد.
3-حداقل 256 مگابایت فضا برای نصب نیاز داریم.
4-تنظیمات TCP / IP درست باشد و به صورت دستی تنظیم شده باشد.
5-در منوی Run عبارت dcpromo را تایپ کرده و مراحل نصب را به طریق زیر طی کنید.
دو صفحه اول را با Next رد میکنیم:
از پنجرهی سوم گزینه زیر را انتخاب میکنیم.
Domain controller for new domain next
از پنجره چهارم گزینهی زیر را انتخاب و Next کنید:
Domain a new forest
next پسوند . نام full DNS name
(domani) next یک نام Net BIOS که خودش پیشنهاد میدهد.
: C: \ windows \ NTDS \ Log file \ Next مسیر DB
چنانچه 2 تا هارد داریم بهتر است این مسیر روی هاردی ابشد که ویندوز روی آن نصب نشده است در غیر این صورت خیلی فرق نخواهد داشت.
یک pass word برای Restore mode میخواهد بعدها خواهیم دید موقع Next بوت شدن کامپیوتر با زدن کلید f8 و انتخاب Restore mode میتوانیم یک سری از کارهای اصلی بر روی دومین انجام دهید. این pass word را که اینجا از ما میرسد برای زمانی است که با Restore mode میخواهید به دست شوید.