دانلود تحقیق آب و هوا و اقلیم

Word 120 KB 18577 13
مشخص نشده مشخص نشده جغرافیا - زمین شناسی - شهرشناسی - جهانگردی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • یکی از عوامل مهم در زندگی انسان آب و هوا (اقلیم) است ، از این رو جغرافی دانان همواره به عنوان یکی از اجزاء اصلی چشم انداز جغرافیایی بدان نگریسته و مطالعه ویژگیهای آنرا بصورت یک علم دقیق، وجهه خویش قرار داده اند .
    آن بخش از علوم زمین را که به مطالعه اتمسفر (هواپیما یا جو ) سیاره زمین می پردازد ، «علوم اتمسفری» می نامند . شاخص ترین این علوم هواشناسی و آب شناسی است . اصطلاح «هوا» شرایط جوی موجود در زمان معین و محدود را مشخص می کند . هوا برآیند عملکرد فرایندهای متعدد و تغییرات حاصل در عوامل کنترل کننده جو است . بدیهی است که وضع هوا ، پیوسته تغییر می کند ، اما معمولاً در هر مکان مشخص ، در طول سال یک هوای معین به دفعات بیشتری جابجا می شود ، به طوری که از نظر فراوانی ، این هوا در آن مکان نمود بیشتری می یابد. این هوا در هر منطقه ، « آب و هوای منطقه » به حساب می آید. پس آب و هوا ( اقلیم ) عبارت است از :
    هوای غالب در یک محل در دراز مدت .
    اقلیم هم مانند هوا مرتباً در حال تغییر است و فقط در مدت زمان طولانی توزیع بهنجار پیدا می کند . در تغییرات آب و هوای یک منطقه یا توزیع آب و هواها در سطح زمین ، علاوه بر تأثیر عوامل دینامیکی و فیزیکی اتمسفر ناهمواری سطح زمین ، پوشش گیاهی آن ، آب و خاک و عرض جغرافیایی نیز مؤثرند.
    آب و هوا ، مصداق خاص مکانی ندارد .
    جغرافیا رابطه بین پدیده های موثر در زندگی انسان را در هر مکان مطالعه می کند . بدیهی است که یکی از مهمترین پدیده های مزبور ، آب و هواست .
    عناصر متعددی مانند : دما ، رطوبت ، فشار و سیستمهای هوایی در شکل دادن آب و هوا مؤثرند . دما رطوبت فشار و تابش خورشید ، هرکدام یک عنصر اقلیمی تلقی می شوند.
    تمام شرایط فیزیکی اتمسفر ، در زمان و مکان معین ، بیانگر چگونگی وضع هواست که در شاهدات عینی ، حسی و سنجش محیط قابل درک است .
    آب و هوای کشور ما چگونه است ؟
    بارش و دما دو عنصر اصلی در تشیخص آب و هوا هستند که میزان آنها در نواحی مختلف کشورما متفاوت است به همین جهت چهره های گوناگون آب و هوا در ایران وجود دارد .
    چه عواملی در تنوع آب و هوایی کشور ما موثر هستند ؟
    1 گسترش ایران در عرض جغرافیایی ( اختلاف در زاویه تابش آفتاب )
    2 ارتفاعات و جهت چنین خوردگیها ، که در تغییر دما و بارش در مناطق مختلف تأیید می گذارند .
    3 دوری و نزدیکی به دریا .
    4 توده های هوایی شامل : توده هوای سرد قطبی ، توده هوای مرطوب موسمی ، توده هوای مرطوب غربی ، توده هوای سودانی ، توده هوای گرم و خشک .
    تابش :
    تابش خورشید منبع اصلی انرژی سیاره زمین و عادل اصلی کنترل حیات و آب و هوا در سطح زمین به شمار می آید . انرژی خورشید ، با کنترل حرارت سطح زمین ، پراکندگی زمانی و مکانی رطوبت و فشار را نیز تعیین می کند خورشید را می توان جسم سیاهی در نظر گرفت که پیوست پرتو افکنی می کند .
    عوامل موثر در تابش خورشیدی
    مقدار کل انرژی خورشیدی که در مدتی معین ، به یک سطح مشخص می رسد ، تحت ت.ثیر چهار عامل تغییر می کند که عبارتند از :
    1) مقدار انرژی تابشی گسیل شده از خورشید : ارسال انرژی تابشی خورشید گاهی اوقات در نتیجه فعالیتهای دوره ای معین خورشید ، دستخوش تغییر می شود .
    2) فاصله خورشید تا زمین : زمین در گردش انتقالی خود به دور خورشید ، مدار بیضی شکل را می پیماید که خورشید در یکی از کانونهای آن قرار دارد. لذا در اثر تغییر این فاصله و دور و نزدیک شدن زمین نسبت به کانون مدار بیضوی (خورشید) مقدار انرژی تابشی خورشید که به سطح زمین می رسد نیز تغییر می کند.
    3) ارتفاع خورشید ( زاویه تابش خورشید ) : ارتفاع خورشید ، شدت انرژی تابشی رسیده به واحد سطح را مشخص می کند . هر قدر ارتفاع خورشید بیشتر باشد ، امواج تابش عمدتر می تابند و مساحت کمتری در معرض تابش قرار می گیرد ، بنابراین ، دمای تولید شده در واحد سطح بالاتر می رود . عوامل مهم در تعیین ارتفاع خورشید در یک محل عبارتند از : عرض جغرافیایی محل ، فصل سال و ساعت روز .
    4) مدت تابش خورشید : هر قدر مدت تابش خورشید بیشتر باشد ، مقدار کل انرژی رسیده به زمین بیشتر است . در واقع ، طول مدت تابش اشاره أی به طول روز است . هر چقدر طول روز ( یعنی مدت زمانی که سطح معینی از زمین در روشنایی قراردارند ) طولانی تر باشد ، مدت تابش خورشید هم بیشتر و در نتیجه مقدار انرژی گسیل شده به آن سطح از زمین بیشتر است. لذا چون روزهای تابستان طولانی تر از روزهای زمستان است ، همیشه تابستان گرمتر از زمستان است .
    تأثیر اتمسفر زمین در تابش خورشید :
    تابش خورشیدی ضمن عبور از اتمسفر زمین ، دستخوش تغییراتی می شود . پرتوهای خورشیدی در برخورد به موانع موجود در اتمسفر ، به همه سو پراکنده می شوند این موانع از جمله مولکولهای هوا ، قطرات آب (ابر، مه و غبارِتر) ، بلورهای یخ در ابرهای مرتفع و اجزاء غیرگازی یا آیروسلهای (غبارهای) مختلف موجود در هوا هستند. در نتیجه قسمتی از انرژی تابش که به سمت خارج از سطح زمین متوجه است ، در فضای خارج از اتمسفر از دست می رود و تنها بخشی از تابش که به سمت سطح زمین متوجه است ، به سطح زمین می رسد . همین قسمت از تابش که به سمت زمین می آید ، جلوه زیبایی آسمان را سبب می شود . بازتاب این تأثیرات با ایجاد شکلهای رنگارنگ مختلف در ابروها و آسمان جلوه می کند .میزان این تأثیر به قطر و بزرگی موانع اتمسفری بستگی کامل دارد .
    دما :
    مقداری از انرژی تابشی خورشید توسط عوارض سطح زمین جذب شده ، تبدیل به انرژی حرارتی می شود این انرژی به شکل «دما» یا درجه حرارت جلوه می کند .
    در بین عناصر اقلیمی مختلف : دما و همچنین بارش اهمیت خاصی دارند . گرچه اصلی ترین عامل ایجاد دما انرژی حاصل از جذب تابش خورشیدی در سطح زمین است ، عوامل دیگری نیز در چگونگی دمای مناطق مختلف سطح زمین تعیین کننده اند . عواملی چون :
    1 شرایط تابشی و ارتباط آنها با عوارض سطح زمین .
    2 هدایت گرمایی در قشر فوقانی سطح زمین .
    3 ارتفاع از سطح زمین .
    4 ناهمواری و جهت آفتابگیری .
    5 جابجایی افقی و عمودی هوا .
    6 ابرناکی .
    7 جریانهای اقاینوسی .

هرگونه تغيير خارج از اراده طبيعت در هريک از اين فاکتورها مي تواند نقش مخربي داشته باشد و تعادل موجود در محيط زيست را بهم زند. از طرف ديگر ايجاد تغيير در يکي از اين فاکتورهاي طبيعي منجر به تغيير در ديگر فاکتورها مي شود بطوريکه مي توان گفت که ايجاد تغ

سلسله جبال البرز و زاگرس نواحي مرکزي ايران را از درياي خزر در شمال و جلگه بين النهرين در غرب جدا مي کنند . کوههايي نيز به صورت منفرد در مرکز و شرق ايران وجود دارند از جمله کوه تفتان ، شير کوه و ... کوهستان هاي غربي که دامنه هاي غربي رشته کوههاي فلات

تعريف خشکي خشکي يک پديده اقليمي است که در اثر فقدان يا کمبود رطوبت حادث مي شود. فقدان و کمبود رطوبت از روي خاک، پوشش گياهي و پستي و بلندي مناطق خشک مشخص مي شود شناخت مناطق خشک ممکن است از طريق مطالعات خاک شناسي، گياه شناسي و ژئومورفولوژيکي انجام پ

هرگونه تغییر خارج از اراده طبیعت در هریک از این فاکتورها می تواند نقش مخربی داشته باشد و تعادل موجود در محیط زیست را بهم زند. از طرف دیگر ایجاد تغییر در یکی از این فاکتورهای طبیعی منجر به تغییر در دیگر فاکتورها می شود بطوریکه می توان گفت که ایجاد تغیرات غیر طبیعی در یکی از فاکتورهای محیط زیست در ارتفاعات کوههای زاگرس به راحتی به دورترین مناطق مرزی اهواز همچون محمره و عبادان ...

اقليم شناسي علمي است که در جستجوي بيان و شرح طبيعت اقليم و نيز اينکه به چه ترتيب از محلي به محل ديگر عوض گشته و همچنين اينکه چگونه وابسته به فعاليتهاي بشري است، مي‌باشد. اين علم کاملا و بطور پيوسته وابسته به هواشناسي بوده و خود در مورد تغييرات روزان

تمامي اکوسيستمهاي کره زمين روي هم زيست کره را تشکيل مي‌دهند و بخش فيزيکي اين بزرگترين واحد اکولوژيک ، محيط زيست کره زمين است. اين بخش فيزيکي خود از سه قسمت به هم پيوسته تشکيل شده است: قسمت آب يا آب کره ، قسمت خشکي يا سنگ کره و قسمت گازي يا هوا کره.

موقعيت جغرافيايي ايالات متحده مکزيک در آمريکاي مرکزي واقع و از شما به ايالات آمريکا، جنوب به گواتمالا و بليز و از شرق به خليج مکزيک و درياي کارائيب و از طرف غرب به اقيانوس کبير و خليج کاليفرنيا محدود مي‌شود. اين کشور از نظر مساحت مرتبه سوم را در بين

بيابان سرزمين وسيعي است که به خاطر بارندگي ساليانه کم داراي پوشش گياهي کمي است. در ايران قسمت‌هاي نسبتاً وسيع بيابان که به خاطر کمبود باران و نمکي بودن خاک به کلي بدون پوشش گياهي است کوير ناميده مي‌شود. بيابان يکي از اکوسيستم‌هاي اصلي خشکي است که از

اصولاً در بسياري از مناطق جهان، اقليم به وسيله ي عرض جغرافيايي و ارتفاع از سطح دريا مشخص مي شود. ايران با قرار رگرفتن بين 25 و 40 درجه عرض جغرافيايي شمالي، در منطقه ي گرم قرار دارد و از نظر ارتفاع نيز، فلات مرتفعي است که مجموع سطوحي از آن که ارتفاعش

معماری طی هزاران سال وجو د داشته و اصالت ارزشهای کیفی آن در طول قرنها شکل گرفته و رسالت یک معمار موفق در هر عصر و زمانی گردن نهادن به تمامی آنها و بکارگیری صحیح و منطقی مجموعه این قابلیت هاست . به جرأت می توان گفت که اقلیم و چگونگی تأثیر شرایط آب و هوائی بر شکل گیری بنا از جمله ارکان محدود معماری است که از ابتدای ساخت سرپناه توسط بشر مورد توجه قرار داشته و با گذشت زمان و تغییر ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول