دانلود مقاله مفاهیم ویژوال بیسیک

Word 178 KB 18610 42
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • ویژوال بیسیک به شما این امکان رو می ده که یک برنامه تحت ویندوز رو، تنها با کشیدن و انداختن چند کنترل بر روی فرمی که از پیش برای شما آماده شده، و تنها با نوشتن چند قطعه کد کوچک برای کارهایی که از ویژوال بیسیک می خواهید انجام بده، بسازید.

    خوب، از این بهتر دیگه چی می خواید؟

    حالا شاید این سوال برای شما پیش بیاد که کنترل اصلاً چیه؟

    ببینید، به هر شیئی که شما می تونید روی فرم قرار بدید و از اون برای پیشبرد کارهاتون استفاده کنید، کنترل میگن(البته در سطح خیلی پایین شرح دادم، امیدوارم که خوب منظورم رو فهمیده باشید).

    مثلاً می تونید برای ویژوال بیسیک معین کنید که وقتی که مثلاً روی یک دکمه فرمان (Comman Button) کلیک میشه، چه کاری رو انجام بده.

    به زبان ساده تر، به اشیائی که شما اغلب تو محیط ویندوز می بینید، مثل دکمه ها، منو ها، جعبه متن ها(تکست باکس ها) و ...

    کنترل می گن.

    کنترل ها، در ویژوال بیسیک، دو گونه هستند، 1- کنترل هایی که در زمان اجرا قابل روئیت هستن (Visual Controls)، و کنترل هایی که روی فرم قرار داده می شن ولی قابل دیدار نیستن و فقط تاثیر اون ها بر برنامه دیده میشه (Non-Visual Controls).
    به این نوع برنامه نویسی ، رویداد گرا (Event-Driven) میگن.

    چرا که هر برنامه ویژوال بیسیک از تعداد زیادی از خط کدهایی تشکیل شده که به برنامه میگن که وقتی فلان اتفاق افتاد، زبان برنامه نویسی در مقابل اون چه واکنشی انجام بده.

    البته وقتی که برنامه در حال نوشتنه، برنامه نویس نمی دونه که کی ممکنه مثلاً یه کاربر یه دکمه رو فشار بده، چون این رو دیگه خود ویژوال بیسیک معلوم می کنه و مثل برنامه نویسی سنتی، برنامه نویس مجبور نیست تمام عملیات برنامه رو، مثل مثال بالا، کنترل کنه.

    این شیوه برنامه نویسی رو که برنامه از بالا خونده می شه و دستور ها تک به تک اجرا می شن (مثل زبان سی)، و برنامه از بالا به سمت پایین در حال حرکته، برنامه نویسی بالا به پایین میگن که البته این نوع برنامه نویسی با عرضه زبان هایی چون ویژوال بیسیک، منسوخ شده.

    زیاد درگیر این مسئله نشین.

    برگردیم به بحث اصلی: من در بخش های دیگه قصد دارم که این شیوه برنامه نویسی یعنی رویدادگرا رو با ارائه چندین مثال در طول تدریس شرح بدم.

    خوب، درس اول رو از اساس برنامه نویسی، و با تشریح مفهیم اولیه برنامه نویسی، و به یاری خدا، شروع می کنیم:




    مقدمه:

    چرا ویژوال بیسیک؟

    شاید این اولین سوالی باشد که برای هرکسی بوجود می آید چرا با وجود زبان های برنامه نویسی مثل ویژوال C ++ ، دلفی، ....

    درمحیط Windows ما باید به سراغ ویژوال بیسیک برویم.

    بهتر که برای جواب دادن به این سوال ، ابتداً یک سری از مطالب را برای یکدبگر روشن کنیم،

    بخاطر برداشتی از زبان Basic داریم که در محیط DOS بیشتربه بچه های مدرسه آموزش داده می شد و زبانی ، کاملا آموزشی کاملا ابتدایی بود برداشتی غیرمنصفانه نسبت به ویژوال بیسیک داریم (خود من هم ابتدای کارهمین دیدگاه را نسبت به این زبان برنامه نویسی داشتم) اما این زبان با وجود به یدک کشیدن نام Basic ولی زبانی متفاوت با بیسیک که شما احتمالاً با آن آشنایی دارید می باشد.

    اما در زبان ویژوال بیسیک بجز یک سری ازدستورهای قدیمی Basic بقیه دستورها جدید هستند.

    واین زبان با توانایی بکارگیری تمامی ابزارهای موجود در کتابخانه Windows و تمامی برنامه های دیگر میتواند درعین سادگی که نسبت به زبانهایی مثل Visual C++) VC) دارد.

    همان کارها را انجام دهد(خالی از لطف نیست که ذکر کنیم که می توان انواع برنامه های کاربردی (Utility) ، بازی ها حتی به شکل سه بعدی و برنامه های سندی (Application) و یا برنامه های قابل اجرا در شبکه ها و اینترنت را تولید نمود.).

    البته باید این نکته را هم ذکر کرد که زبان VC برای حرفه ای ها و با توجه به سرعتی که دارد برای کارهای پیچیده ریاضی به کار می رود.

    ولی خوب در عوض زبان VB (معمولا کاربران کامپیوتر با Script های آن که یکی از رقبای Java Script می باشد و یا دوستداران اینترنت علاوه بر ScriptباActiveX ها که برای اولین بار توسط VB عرضه شد را می شناسند) هر دو مقوله قدرت و سرعت را با هم دارا می باشد.



    VB یکی دیگر از تفاوتهایی که با جد خودBasic داشته است سیستم اجرای برنامه های ابجاد شده با این زبان می باشد که جد آن با Interpreter (مفسر) کار می کرد یعنی برنامه را خط به خط اجرا می کرد ولی ویژوال بیسیک مجهز به هر دو سیستم می باشد یعنی هم مفسر دارد هم کامپایلرکه باز هم این یکی از تفاوتهای عمده آن نسبت Basicمی باشد.

    حال نوبت به پاسخ گویی به این سوال می رسد که چرا Visual به ما قبل Basic افزوده شده است؟خوب من سعی می کنم که به این سوال پاسخ بدم ولی اگر کار یاد گیری VB را دنبال کنید و قبلا در محیط DOS برنامه نوشته باشید خودتان دلیل افزوده شدن این کلمه به ما قبل Basic آگاه می شوید.

    ولی اگر Visual را در فرهنگ لغات انگلیسی به فارسی نگاه کنید به معنای بصری میباشد یعنی چیزی که با چشم سر وکار دارد خوب این دقیقا همان چیزی است که ما از زمان متولد شدن ویندوز از ان استفاده می کنیم رابطه های گرافیکی (GUI ها ) خوب ، پس به زبانها یی که برنامه ها یی بدین گونه تهیه می کنند باید بصری گفته شود چون دیگر از آن محیط خشک و بی روح DOS دیگر خبری نیست.

    خوب، فکر کنم که تا به اینجا توانسته باشید تصمیم خود را مبنی به اینکه آیا می خواهید VB یاد بگیرید یا چیز دیگری را گرفته باشید و من هم توانسته باشم کمی در مورد علت انتخاب VB توضیحاتی داده باشم..ولی اکنون تصمیم به این دارم که روند و سیستم آموزشی که قرار است با آن روند پیش بروم را بازگو کنم ما این مباحث را به گونه هایی می نویسم که قابل استفاده برای همه (مبتدیان و بالاتر ) وجود داشته باشد.

    خواندن این سه بخش را به ویژه به مبتدیان توصیه می کنم.

    البته باید به این نکته نیز اشاره کنم که ما تا حدی متوسط با شما پیش می رویم وبقیه آن با خود شما می باشد.

    چون در آن موقع شما باید تصمیم بگیریدمی خوا هید با VB چه کنید و به دنبال آن شاخه خاص می روید سه بخشی که ما سعی بر پوشش آن داریم عبارتند از:
    البته باید به این نکته نیز اشاره کنم که ما تا حدی متوسط با شما پیش می رویم وبقیه آن با خود شما می باشد.

    چون در آن موقع شما باید تصمیم بگیریدمی خوا هید با VB چه کنید و به دنبال آن شاخه خاص می روید سه بخشی که ما سعی بر پوشش آن داریم عبارتند از: اساس برنامه برنامه نویسی : - مفاهیم اولیه برنامه نویسی - OOP (Object Oriented Programming ) مفاهیم کلی (Object ,Event ,Property ,method,...

    ) محیط و ابزارهای VB انواع داده ها در VB دستورات پایه در VB شی ها و کنترل ها و روش استفاده از آنها (Object & Controls ) - Forms - Label - Textbox - Command Button - Picture Box - Image - Shape - Line - Frame - Check Box - Option Button - Combo Box - List Box - Hscroll Bar - Vscroll Bar - Timer - Drive List Box - Dir List Box - File List Box - Remote Data - OLE افزودن شی و کنترل ها ی جدید - Microsoft Windows Common Control چند روش در ایجاد برنامه های کاربردی من در هر بخش سعی بر این دارم که با مثالها و تصاویر و ارائه کدهای برنامه اقدام به آموزش زبان VB کنم.

    نکات: زبان VB6 در سه نسخه توسط شرکت ماکروسافت ارائه شده است که به ترتیب Learning ، Professional ، Enterprise می باشد که به ترتیب برای آموزش ، اهداف حرفه ای و کاملترین آن Enterprise با امکانات شبکه و اینترنت می باشد من در این مجموعه از دو نسخه آخر استفاده می کنم و به شما Enterprise را هم توصیه می کنم.

    حداقل سیستم مورد نیاز توصیه شده توسط خود شرکت ماکروسافت برای نصب Visual Basic (VB) عبارت است از: یک سیستم عامل ویندوز 95 و به بالا یا ویندوز NT 4 و به بالا یک کامپیوتر 486DX/66 MHz یا بالا تر (پروسسور پنتیوم و بالا تر توصیه شده است.

    یک درایوCD-ROM یک کارت VGA یا بالاتر که توسط ویندوز پشتیبانی شود.

    16 MB حافظه RAM برای ویندوز 95 و 32MB برای ویندوز NT یک عدد Mouse شما می توانید VB را به صورت مستقل و یا از بسته نرم افزاری Visual Studio نصب نمایید.

    · Help ، در VB به صورت Online می باشد و یا شما با نصب کتابخانه MSDN می توانید از Help استفاده کنید.

    · ما در این مجموعه فرض را بر این می گذاریم که شما حداقل اطلاعات کافی در مورد ویندوز دارید و بر این اساس به آموزش مطالب می پردازیم.

    به عنوان منابع بیشتر می توانید به کتاب های زیر مراجعه نمایید : دستیابی به بانک اطلاعاتی Access با استفاده از VB.NET در این مقاله قصد داریم به نحوه بازیابی و نمایش اطلاعات موجود در یک بانک اطلاعاتی Access اشاره نمائیم .

    هدف از مقاله فوق ، پرداختن به تمامی رویکردهای موجود در این زمینه نبوده و صرفا" به معرفی یکی از گزینه های موجود در این زمینه اشاره خواهد شد.

    در این راستا از تکنولوژی های ASP.NET ، ADO.NET و VB.NET استفاده خواهد شد .

    از کلاس های OleDbConnection ، OleDbCommand و OleDbDataReader مربوط به ADO.NET بمنظور انجام عملیات لازم در ارتباط با بانک اطلاعاتی ، از ASP.NET بمنظور ایجاد فرم وب و ارائه داده با استفاده از کنترل سرویس دهنده Table و از زبان VB.NET بمنظور نوشتن دستورالعمل های مورد نظر استفاده می گردد .

    در ابتدا لازم است با سه کلاس ADO.NET که در ادامه از آنان استفاده خواهد شد ، بیشتر آشنا شویم : • کلاس OleDbConnection .

    شی فوق ، یک اتصال منحصر بفرد با یک منبع داده را ایجاد می نماید.

    در رابطه با یک بانک اطلاعاتی سرویس گیرنده / سرویس دهنده ، این امر معادل یک اتصال شبکه به سرویس دهنده است .

    با توجه به قابلیت های حمایت شده توسط native OLE DB Provider ، برخی از متدها و یا خصلت ها مربوط به شی OleDbConnection ممکن است در دسترس و قابل استفاده نباشد .

    زمانیکه نمونه ای از OleDbConnection ایجاد می گردد ، تمامی خصلت های مربوطه ، مقدار اولیه خود را دارا خواهند بود .

    پس از اتمام عملیات موردنظر در ارتباط با بانک اطلاعاتی ، می بایست با فراخوانی Close و یا Dispose اقدام به غیر فعال نمودن اتصال ایجاد شده با بانک اطلاعاتی مربوطه نمود.

    • کلاس OleDbCommand .

    یک عبارت SQL و یا Stored procedure را بمنظور اجراء در رابطه با یک منبع داده ارائه می نماید.

    کلاس فوق از متدهای زیر بمنظور اجرای دستورات در رابطه با یک منبع داده استفاده می نماید.

    ExecuteReader .

    متد فوق ، دستوراتی را اجراء می نماید که خروجی آنان شامل سطرهائی خواهد بود.

    ExecuteNonQuery باعث اجرای دستوراتی نظیر SQL INSERT,DELETE,UPDATE و SET خواهد شد .

    ExecuteScalar .

    بازیابی صرفا" یک مقدار از یک بانک اطلاعاتی • کلاس OleDbDataReader .

    متد فوق ، امکان خواندن سطرهائی از داده موجود در یک منبع داده را فراهم می نماید( فقط بسمت جلو) .

    بمنظور ایجاد یک OleDbDataReader ، می بایست متد ExecuteReader مربوط به شی OleDbCommand فراخوانده شود.

    مادامیکه OleDbDataReader در حال استفاده است (اتصال مرتبط OleDbConnection ) ، عملیات دیگری را در ارتباط با OleDbConnection نمی توان انجام داد .

    امکانات مورد نیاز برای دنبال نمودن این مقاله و اجرای نمونه مثالی که در ادامه بررسی می گردد ، به امکانات زیر نیاز خواهد بود : • نصب یکی از نسخه های ویندوز 2000 و یا نسخه ویندوز 2003 • نصب IIS • نصب فریمورک دات نت نسخه 1.0 ,یا نسخه 1.1 • یک بانک اطلاعاتی نمونه اکسس نظیر Northwind ایجاد یک برنامه وب ASP.NET با استفاده از VB.NET بمنظور ایجاد یک برنامه وب ASP.NET با استفاده از VB.NET مراحل زیر را دنبال می نمائیم: • اجرای برنامه ویژوال استودیو دات نت • از طریق منوی File ، گزینه New و در ادامه Project را انتخاب نمائید .

    • در جعبه محاوره ای New Project ، در بخش Project Types گزینه Visual Bacic Projects را انتخاب ( کلیک ) و در ادامه ASP.NET Web Application را انتخاب نمائید.

    • در فیلد Location ، بجای نام پیش فرض #WebApplication ، نام TestAccessDB را انتخاب نمائید .

    در صورتیکه از یک سرویس دهنده محلی استفاده میگردد ، می توان نام سرویس دهنده را http://localhost در نظر گرفت .

    بدین ترتیب در فیلد Location ، آدرس مربوطه بصورت زیر نشان داده خواهد شد : http://localhost/TestAccessDB ایجاد یک فرم وب نمونه در نمونه کد نوشته شده از کنترل سرویس دهنده Table مربوط به ASP.NET استفاده شده که بصورت پویا یک نمایش ساده از داده بازیابی شده را نشان خواهد داد.

    ASP.NET ، مجموعه متنوعی از کنترل های انعطاف پذیر را ارائه که می توان از آنان با توجه به رویکردهای متفاوت در رابطه با نمایش داده استفاده نمود.

    بمنظور ایجاد یک فرم وب در پروژه ایجاد شده در مرحله قبل ، مراحل زیر را دنبال می نمائیم : • اضافه نمودن یک فرم جدید با نام DataSample.aspx به برنامه وب ASP.NET در ویژوال استودیو دات نت .

    بمنظور انجام خواسته فوق ، دو مرحله زیر را دنبال می نمائیم : مرحله یک : در Solution Explorer ، بر روی گره Project کلیک سمت راست نموده و گزینه Add و در ادامه گزینه Add Web Form انتخاب گردد.

    مرحله دو : درفیلد Name ، نام DataSample.aspx را درج و در ادامه گزینه Open انتخاب گردد .

    • از طریق Toolbox مربوط به Web Forms Tab ، یک Table ASP.NET Server Control را انتخاب ( Drag ) و بر روی صفحه aspx .

    مستقر نمائید ( در حالت Desgin view ) .

    • در Properties نام ID را به DisplayTable تغییر دهید .

    • در Solution Explorer ، بر روی صفحه aspx .

    ، کلیک سمت راست نموده و گزینه View Code را انتخاب نمائید .

    • مرجع namespace زیر را در بالاترین قسمت فایل کلاس code-behind وارد نمائید Imports System.Data.OleDb • کد زیر را در ارتباط با رویداد Page_load در نظر می گیریم : Page_Load Event handler Private Sub Page_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load استفاده از یک متغیر رشته ای بمنظور ذخیره سازی Connectionstring' Dim connectString As String = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" &_ "Data Source=C:\MyDB\NWIND.MDB" ایجاد یک شی OleDbConnection و ارسال مقدار متغیر ConnectionString ' Dim cn As OleDbConnection = New OleDbConnection(connectString) فعال نمودن Connection' cn.Open() استفاده از یک متغیر بمنظور ذخیره عبارت SQL' Dim selectString As String = "SELECT CustomerID, ContactName, Phone FROM Customers" ایجاد یک شی OledbCommand' در این خط متغیر عبارت SQL و شی OleDbConnection ، ارسال می گردد ' Dim cmd As OleDbCommand = New OleDbCommand(selectString, cn) ارسال CommandText به Connection و ایجاد یک OleDbDataReader ' OleDbDataReader از نوع " فقط بسمت جلو " خواهد بود' Dim reader As OleDbDataReader = cmd.ExecuteReader() تنظیم عرض جدول ' DisplayTable.Width = Unit.Percentage(90.0) ایجاد یک سطر جدید برای اضافه نمودن عنوان جدول' Dim tableHeading As TableRow = New TableRow() ایجاد و اضافه نمودن سلول های شامل ستون Customer ID ' Dim customerIDHeading As TableHeaderCell = New TableHeaderCell() customerIDHeading.Text = "Customer ID" customerIDHeading.HorizontalAlign = HorizontalAlign.Left tableHeading.Cells.Add(customerIDHeading) ایجاد و اضافه نمودن سلول های شامل ستون Contact Name ' Dim contactNameHeading As TableHeaderCell = New TableHeaderCell() contactNameHeading.Text = "Contact Name" contactNameHeading.HorizontalAlign = HorizontalAlign.Left tableHeading.Cells.Add(contactNameHeading) ایجاد و اضافه نمودن سلول های شامل ستون Phone ' Dim phoneHeading As TableHeaderCell = New TableHeaderCell() phoneHeading.Text = "Phone" phoneHeading.HorizontalAlign = HorizontalAlign.Left tableHeading.Cells.Add(phoneHeading) DisplayTable.Rows.Add(tableHeading) تکرار در بین داده انتخابی نتایج و افزودن داده برای هر یک از ستون های مورد نظر در جدول ' While(reader.Read()) Dim detailsRow As TableRow = New TableRow() Dim customerIDCell As TableCell = New TableCell() customerIDCell.Text = reader("CustomerID").ToString() detailsRow.Cells.Add(customerIDCell) Dim contactNameCell As TableCell = New TableCell() contactNameCell.Text = reader("ContactName").ToString() detailsRow.Cells.Add(contactNameCell) Dim phoneCell As TableCell = New TableCell() phoneCell.Text = reader("Phone").ToString() detailsRow.Cells.Add(phoneCell) DisplayTable.Rows.Add(detailsRow) End While بستن Connection' reader.Close() cn.Close() End Sub • مقدار متغیر ConnectString در ابتدای کد نوشته شده فوق را تغییر و آن را به محلی که بانک اطلاعاتی موجود است ، اشاره دهید .

    • از طریق منوی File ، گزینه Save All را انتخاب تا فرم وب و سایر فایل های مرتبط با پروژه ، ذخیره گردد .

    • از طریق منوی Build ، گزینه Build Solution را بمنظور ایجاد پروژه ، فعال نمائید.

    • در Solution Explorer ، بر روی DataSample.aspx کلیک سمت راست و در ادامه گزینه View in Browser را انتخاب نمائید .

    در ادامه صفحه در مرورگر نمایش و شامل داده موجود در بانک اطلاعاتی مربوطه است .

    اشکالات و خطاهای احتمالی درزمان اجراء ، ممکن است با خطائی مانند زیر مواجه شویم : The Microsoft Jet database engine cannot open the file 'C:\MyDB\NWIND.MDB'.

    It is already opened exclusively by another user, or you need permission to view its data.

    • خطای فوق ، اغلب بدلیل عدم داشتن مجوز لازم بمنظور دستیابی به فایل ( فایل بانک اطلاعاتی با انشعاب mdb .

    ) می باشد .

    بصورت پیش فرض ، ASP.NET تحت ASPNET account در فریمورک دات نت نسخه یک و یا NetworkService در فریمورک دات نت نسخه 1،1 اجراء می گردد.در این رابطه لازم است تغییرات لازم در رابطه با مجوز دستیابی به فایل mdb .

    و فولدری که شامل فایل است ، اعمال گردد .

    • از نصب عناصر مورد نیاز Microsoft Jet database بر روی سیستم ، مطمئن گردید.

    در صورتیکه MDAC 2.6 نصب شده باشد ( Microsoft Data Access Components 2.6) ، عناصر Jet را شامل نمی گردد .

    در چنین مواردی می بایست آخرین نسخه Jet 4.0 Service Pack ، بر روی سیستم نصب گردد.

    دستیابی به بانک اطلاعاتی Access با استفاده از VB.NET دستیابی به بانک اطلاعاتی Access با استفاده از VB.NET در این مقاله قصد داریم به نحوه بازیابی و نمایش اطلاعات موجود در یک بانک اطلاعاتی Access اشاره نمائیم .

    ExecuteNonQuery .

    باعث اجرای دستوراتی نظیر SQL INSERT,DELETE,UPDATE و SET خواهد شد .

    انواع داده ای در Visual Basic.NET برای تعریف یک متغیر در ویژوال بیسیک دات نت از عبارت Dim استفاده می شود.

    برای مثال چمله زیر یک متغیر جدید به نام myVar تعریف می کند: Dim myVar هنگامی که یک متغیر مانند فوق بدون در نظر گرفتن نوع آن تعریف شود، آن متغیر بعنوان یک شئ (Object) در نظر گرفته می شود.

    یک متغیر از نوع شئ در دات نت می تواند شامل انواع داده از قبیل رشته، عدد یا انواع پیچیده تر مانند کلاس باشد.

    اغلب نیازی نیست که از متغیرهای از نوع شئ در برنامه استفاده شود چرا که این متغیرها باعث کاهش کارآیی و سرعت برنامه می شود.

    هنگامی که از یک متغیر از نوع شئ استفاده شود، نوع مناسب آن متغیر در زمان اجرا تشخیص داده می شود و این باعث کندی می شود.

    بنابراین بهتر است که نوع داده را از ابتدا مشخص کنیم.

    جهت مشخص نمودن نوع داده از کلمه کلیدی As استفاده می کنیم.

    بعنوان مثال یک متغیر از نوع رشته بصورت زیر تعریف می شود: Dim myVar As String مجموعه دات نت انواع داده ای زیر را پشتیبانی می کند: • Boolean: جهت مقادیر درست یا نادرست • Byte: جهت مقادیر صحیح صفر تا ۲۵۵ (تنها مقادیر مثبت) • Char: جهت مقادیر نویسه ها یا حروف یونیکد • Date: جهت مقادیر تاریخ و زمان بین اول ژانویه ۰۰۰۱ و ۳۱ دسامبر ۹۹۹۹ • Decimal: جهت مقادیر صحیح بین صفر و مثبت و منفی ۷۹,۲۲۸,۱۶۲,۵۱۴,۲۶۴,۳۳۷,۵۹۳,۵۴۳,۹۵۰, ۳۳۵ (۱۶ بایت) • Double: جهت مقادیر اعشاری با دقت مضاعف • Integre: جهت مقادیر صحیح بین +۲,۱۴۷,۴۸۳,۶۴۷ و -۲,۱۴۷,۴۸۳,۶۴۸ (۴ بایت) • Long: جهت مقادیر صحیح بین -۹,۲۲۳,۳۷۲,۰۳۶,۸۵۴,۷۷۵,۸۰۸ و +۹,۲۲۳,۳۷۲,۰۳۶,۸۵۴,۷۷۵,۸۰۷ (۸ بایت) • Short: جهت مقادیر صحیح بین -۳۲,۷۶۸ و +۳۲,۷۶۷ (۲ بایت) • Single: جهت مقادیر اعشاری با دقت واحد • String: جهت مقادیر رشته ای با تعداد حروف صفر تا دو میلیارد حرف پر کاربردترین انواع داده ای عبارتند از Integer، Decimal، Date، Boolean و String.

    دقت کنید که نوع داده ای Currency یا Money برای مقادیر پولی در نظر گرفته نشده است و شما می توانید برای مقادیر پولی از نوع Decimal استفاده کنید.

    ساختارهای شرطی در Visual Basic.NET این گفتار برآنیم تا ساختارهای شرطی در ویژوال بیسیک دات نت را بررسی کنیم.

    این ساختارها If..Then و Select..Case می باشند.

    ساختار If..Then ابتدائی ترین ساختار شرطی در ویژوال بیسیک دات نت ساختار If..Then می باشد.

    با استفاده از این ساختار هنگامی که شرط مورد نظر برقرار باشد، می توان دستور یا دستورات متعددی را اجرا نمود.

    بعنوان مثال در برنامه زیر اگر زمان سیستم بعد از ظهر را نشان دهد، جمله "Good Evening IranASP.NET" بر روی صفحه نمایش داده می شود.

    Dim myTime As DateTime myTime = Now if Hour(myTime) >= 12 then Response.write ("Good Evening IranASP.NET !") end if %> همچنین ساختار If..Then عبارت Else را هم پشتیبانی می کند.

    اگر شرط مربوط به If برقرار نباشد، دستورات موجود در قسمت Else اجرا می شوند.

    به مثال زیر توجه فرمائید.

    Dim myTime As DateTime myTime = Now if Hour(myTime) >= 12 then Response.write ("Good Evening IranASP.NET !") else Response.write ("Good Morning IranASP.NET !") end if %> ساختار Select..Case در ساختار Select..Case می توان مقداری را با مقادیر مختلفی مقایسه کرده و دستورات مربوط به مقدار یافت شده را اجرا نمود.

    بعنوان مثال قطعه برنامه زیر پیامهای مختلفی را برحسب نوع مرورگر نمایش می دهد.

    Dim strBrowser As String strBrowser = Request.Browser.Browser Select Case strBrowser Case "IE" Response.Write( "You are using Internet Explorer!" ) Case "Netscape" Response.WRite( "You are using Netscape!" ) Case Else Response.Write( "What browser are you using?" ) End Select %> دقت داشته باشید که ساختار Select..Case در برنامه فوق دارای یک قسمت Case Else می باشد.

    هرگاه هیچ یک از حالات مقایسه ای برقرار نبود، دستورات موجود در قسمت Case Else اجرا می گردند.

    استفاده از Case Else اختیاری است.

    نوشته شده توسط من | آرشیو نظرات آشنایی با Visual Basic.NET- متغیرها متغیرها حاملهای دربرگیرنده مقادیری هستند که در جریان یک برنامه کاربردی می توانند تغییر کنند.

    برنامه نویسی بدون آنها، اگر نگوئیم غیرممکن، اما به سختی امکان پذیر است.

    در ASP.NET، متغیرها در چند لایه وجود دارند.

    لایه اول، لایه Application است.

    در اینجا در هر صفحه برنامه کاربردی، همه متغیرها در دسترس همه کاربران قرار دارد.

    معمولا یک قطعه داده نسبتا کوچک که در معرض استفاده مکرر است، همانند اطلاعات مربوط به ارتباط با بانک اطلاعاتی، در این لایه ذخیره می شود.

کلمات کلیدی: ویژوال - ویژوال بیسیک

تا کنون براي ذخيره داده ها، از متغيرهايي از نوع Byte ،Decimal ، Currency و غيره استفاده کرديم که هر کدام يک سلول از حافظه را اشغال مي کردند. به عنوان مثال، دستورات زير را در نظر بگيريد: Dim Yes As Booleam Dim D AS Double Dim L As Long Dim Num As Int

ظهور کامپيوتر انقلابي در اجتماع امروز پديد آورده است که برخي اهميت آن را به مراتب بيش از انقلاب صنعتي که در قرن هجدهم ميلادي در اروپا آغاز گرديده مي دانند. زيرا اختراع ماشين بخار و ساير ماشين هايي که به دست بشر ساخته شده و بوسيله او به خدمت گرفته شد

ويژوال بيسيک توسعه يافته زبان برنامه‌نويسي بيسيک مي‌باشد. بيسيک توسط پروفسور جان کمنسي و توماس کرتز از کالج دارتموث براي نوشتن برنامه‌هاي ساده ايجاد شد. طراحي آن از اواسط دهه ???? آغاز گرديد. ويژوال بيسيک تا نسخه ? به صورت ?? بيتي بود. از نسخه ? به

تاريخچه ويژوال بيسيک حدودسي و پنج سال قبل در کالج دارتموث زباني پا به عرصه وجود گذاشته برنامه نويسي را از تسلط حرفهايها خارج کرد و به مبتديان هم امکان داد تا وارد دنياي شيرين برنامه نويسي شوند ؛ اين زبان بيسيک نام گرفت. زبان بيسيک از ساير زبانها

از امروز قصد دارم آموزش آموزش برنامه نويسي به زبان ويژوال بيسيک و در آينده نزديک با آموزش ويژوال بيسيک دات نت براي شروع آموزش برنامه نويسي بهتره از زبان بيسيک شروع کنيد و با مفاهيم برنامه نويسي در حالت کلي آشنا تر بشويد در 3 يا 4 پست آينده با آمو

مقدمه اي بر ويژوال بيسيک نت بيسيک زباني است که دوران تحول زيادي را پشت سر گذاشته است. اولين نسخه از زبان بيسيک طوري بود که برنامه نويسي در آن دشواري خاصي داشت . امروزه با جديدترين نسخه بيسک به نام ويژوال بيسيک نت سر و کار داريم. اين زبان در محيط

در ابتدا جالب است بدانيد که براي برنامه نويسي به زبان ويژوال بيسيک ، به برنامه ي ويژوال بيسيک 2005 نيازي نداريد شما مي توانيد برنامه هاي خود را با يک ويرايشگر متني مانند Note pad نيز بنويسيد اما برنامه هاي ويژوال بيسيک معمولاً طولاني هستند و نوشتن

ويژوال بيسيک توسعه يافته زبان برنامه‌نويسي بيسيک مي‌باشد. بيسيک توسط پروفسور جان کمنسي و توماس کرتز از کالج دارتموث براي نوشتن برنامه‌هاي ساده ايجاد شد. طراحي آن از اواسط دهه ???? آغاز گرديد. ويژوال بيسيک تا نسخه ? به صورت ?? بيتي بود. از نسخه ? به

کار با کنترل winsock کنترل winsock به شما اجازه مي دهد به يک ماشين راه دور متصل شده و داده ها را با استفاده از پروتکل TCP و UDP مبادله کنيد. هر دو پروتکل مي توانند براي برنامه هاي client و server استفاده شوند. موارد استفاده : ساختن يک برنامه cl

تاريخچه ويژوال بيسيک شرکت ميکروسافت قبل از رسيدن ويژوال بيسيک نسخه هايي از ويرايش بيسيک را توسعه داد.ويرايشهايي چون MBASIC,GWBASIC,BASICA,Quick Basic,QBASIC هر يک بنحوي در پيشرفت وتوسعه اين زبان دخيل بوده اند. زبان بيسيک يک زبان اينترپرتري بود.با و

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول