در هر گوشه از سرزمین پهناوردرایران راکه می نگریم آثاری ازتمدن عظیم جهانی نیاکان خود را می بینیم ، آثاری که واقعاً بی بدیل وبی همتاست که تحسین هربیننده ای را بدنبال دارد شگفتی هایی معماری نظیر تخت جمشید و ارگ بم وموارد مشابه وشگفتی های عملی مانند بوعلی سینا و فارابی ودیگر اندیشمندان این سرزمین پهناور وشاعرانی چون حافظ وسعدی و فردوسی ومولوی و..
همه وهمه نشان ازعظمت والای این سرزمین ،وتمدن کهن ودیرینه اجداد ونیاکان ما دارد .
« چو ایران نباشد تن من مباد »
دراین میان رشته کوههای البرز وسرزمینهای واقع شده دراین منطقه نیز ازاهمیت بسزایی برخوردار می باشد وتمدنهای کهن کشف شده دراین منطقه ازایران نشانگروجود عقاید وآداب و رسوم خاص می باشد .
وجود قلعه های مختلف همچون قلعه الموت که پایگاه قدرت اسماعیلیان بوده ووجود آثار باستانی وتاریخی در پهنای این رشته کوه همه وهمه اهمیت این منطقه رابه هراندیشمندی نشان می دهد .
دراین میان کرج نیز با داشتن آثار باستانی همچون کاروانسرای شاه عباسی واقع در میدان قدس کنونی که اکنون محل فعالیت اداره میراث فرهنگی شهرستان گشته ، وهمچنین پل قدیمی کرج درغرب کلاک ( جنوب حصار ) وجود بقعه ها وامامزاده های متعدد همچون امامزاده محمد (س) درحصارک، امامزاده حسن (س) درمیدان شاه عباسی وامامزاده طاهر (س) درمهرشهر ودیگر اماکن مقدس ، خود را درمیان شهرهای قدیمی بطور برجسته نمایان می سازد .
اما با این همه فقط این تمدن وشاعران واندیشمندان این مرز وبوم نیستند که اهمیت ایران بزرگ را در جهان نمایان می سازند بلکه طبیعت زیبای این سرزمین نیز درجهان از مسائل منحصر به فرد می باشد ، قرار گرفتن ایران در جنوبی ترین نقطه نیمکره شمالی وداشتن چهارفصل زیبا ، باعث شده تا این کشور محل مناسبی برای کشت و زرع و داشتن هر گونه درخت و نباتات باشدواین طبیعت زیبا را نمی توان منحصر به نقطه ای از این کشور نمود شهرستان کرج که بواسطه نزدیکی به شهرهای شمالی وبالاخص پایتخت ، مسیر پیشرفت وتوسعه را در کمتر از چند دهه تجربه نموده ، خود ، دارای طبیعتی زیبا ودل انگیزاست اما از آنجا که هر نقطه ای ازا ین شهرستان دارای جذابیتهای خاص طبیعی وتوریستی می باشند ، ما را بر آن داشت تا درخصوص قریه ای زیبا وجذاب در این شهرستان بپردازیم که به جهت نزدیکی به مرکز شهر وقرار گرفتن در بخش مرکزی دردهه گذشته پیشرفت چشمگیری داشته ، هر چند این پیشرفت برگرفته از عواملی اقتصادی ،اجتماعی و،سیاسی و بالاخص حضور و وجودمدیریت دولتی و همت مردمی بوده است .
موقعیت ومحل جغرافیایی روستای آتشگاه
روستای آتشگاه یکی ازروستاهای زیبای شهرستان کرج واقع درشمال غربی ، جزء بخش مرکزی شهرستان می باشد که دردل کوههای زیبا وکشیده رشته کوههای البرز واقع شده است ، این روستا ازسمت شمال و شمال غرب به روستاهای نوجان ، خوارس ودروان وازسمت غرب به روستای برغان و رستای اطراف برغان از سمت شرق به کوهها وروستای سیاه کلاهان وازسمت جنوب به منطقه باغستان شهرستان کرج منتهی می گردد .
این روستا به دلیل اینکه میان کوه واقع شده ، فقط از یک مسیر میتوان به وسیله خودرو از شهر به داخل روستا دسترسی پیدا کرد که مشهور بر جاده آتشگاه است که در قسمت شمالی منطقه اشتراکی واقع در شمال غرب کرج می باشد ، راههای دسترسی به این روستا به روستاهای اطراف قبلا مال رو بوده که پس از انقلاب شکوهمنداسلامی ایران وبه همت مدیران ادارات مربوطه بالاخص جهادوهمچنین همت مردم منطقه وتلاشهای شوراهای اسلامی روستا وایجاد هماهنگی های لازم درچندین سال اخیر این روستاحال حاضر از جنوب منتهی به جاده روستای زیبای برغان از طریق راه آسفالته واز شمال به نوجان ودروان وخوارس میباشد که البته مسیر رسیدن به روستاهای خوارس ودروان هنوز خاکی است ومی طلبد تا مسئولین ومدیران محلی درآسفالت کردن این راه تلاش نمایند ، چنانکه مسیر آتشگاه به نوجان آسفالت شده است .
در عکس فوق جاده ورودی آتشگاه از باغستان به روستا را مشاهده می کنید (2)
در عکس زیرنیز مسیر ورودی اولیه روستا را می بینید که آسفالت بوده و زیبایی طبیعت روستا را نمایان می سازد .(3)
درکتاب کرج نامه به قلم دکترپرویز نیلوفری موقعیت آتشگاه اینچنین به رشته تحریر در امده است:
« دهکده آتشکده ( آتشگاه ) کرج وتل مهدیخان محل یک آتشکده باستانی متعلق به دوره ساسانی است که ازفراز این تل آتشگاه ، تخت رستم ، تخت کیکاوس شهریار وجاده قزوین کرج بویژه حسین آباد افشار ،حصارک ، شنبه دژ و روستاهای اشتهارد ( اشترود ) بخوبی نمایان است ودر روزگار باستان بوسیله آتش افروزی حتی از نواحی دوراز حمله هجوم دشمنان باخبر می شوند» .
البته ناگفته پیداست که این خصوصیات یعنی دیدن نواحی و روستاهای دور دست در زمانی بود ، که روستای کرج به شکل کنونی یعنی کلان شهر نبوده ودارای طبیعتی پاکیزه و آسمانی روشن بوده است واکنون با توجه به درنظر گرفتن مسائل ناشی از بزرگ شدن شهرستان به راحتی می توان فهمید که اکنون دیدن حتی شهر کرج از روستای آتشگاه با توجه به دود آلود بودن آسمان خود مقوله ای است .
البته ناگفته پیداست که این خصوصیات یعنی دیدن نواحی و روستاهای دور دست در زمانی بود ، که روستای کرج به شکل کنونی یعنی کلان شهر نبوده ودارای طبیعتی پاکیزه و آسمانی روشن بوده است واکنون با توجه به درنظر گرفتن مسائل ناشی از بزرگ شدن شهرستان به راحتی می توان فهمید که اکنون دیدن حتی شهر کرج از روستای آتشگاه با توجه به دود آلود بودن آسمان خود مقوله ای است .
اشتغال در روستا قبل از توسعه شهرستان کرج زمانی که کرج خود یک روستایی بیش به شمار نمی آمد، امور کشاورزی وباغداری ودامداری دراین روستا شبیه به دیگرروستاهای اطراف بوده است که ، شغل عمده مردم را تشکیل می داد .
جالب است بدانید که رشته کوههای البرز درواقع محل رشد واجتماع درختان خودرو از قبیل بادام کوهی وسروکوهی بوده است اما امروزه با گسترش شهر نشینی وتوسعه آن وشدت تاثیر آن در روستاومتاسفانه قطع انها برای سوخت ، ویا عواملی طبیعی همچون فرسایش وکندن گیاهان ، این رشته کوه زیبا عاری از اینگونه نباتات گشته وتقریباً خالی از درخت شده اند هر چند به خاطر داشتن مراتع دراین محل همواره دامداری از مشاغل مهم مردم بشمارمی رفته وهنوز هم این شغل ادامه دارد .
اما اکثریت مردم و بالاخص جوانان معتقدند که در این روستا باید تعدادی کارگاه های اشتغال زا احداث شود تا جوانان روستا بتوانند نسبت به تامیت معاش خویش بدون خروج از روستا اقدام نمایند ، هرچند قرار گرفتن این روستا در محیطی آرام و دل انگیز باعث جذب مهمانانی و توریست گشته و همین امر موجبات اشتغال زایی را برای عده ای از اهالی فراهم نموده است .
طبیعت ومراتع روستا با توجه به اینکه ازدحام اهالی روستا درنزدیکی تجمع درختان یعنی درمیان دوکوه قرار گرفته ، هنوزدرختانی را حفظ نموده است تا بتواند طراوات و شادابی را به اهالی خودو بازدید کنندگان هدیه کند .
بیشترین درختان وباغات این روستا دربخش مرکزی قریه واقع شده است ومردم به راحتی به آن دسترسی دارند .
لیکن در چندین سال اخیر متاسفانه مشاهده شده است که به دلیل بالا رفتن قیمت اراضی ، بعضی از مردم درختان را دربخشی از اراضی خود از بین برده تا شاید بنایی بیشتر را بنانهند ، غافل ا ز اینکه هجوم شهرنشینان جهت خرید وساخت بنا فقط بخاطر خوش آب وهوا بودن منطقه که ناشی از طبیعت زیبا ووجود درختان است بوده وگرنه کوههای بدون درخت وبوته طبیعت دل انگیز قطعا جایی مناسب جهت زندگی و آرامش نخواهد بود .
درحال حاضر دراین روستا درختانی چون توت ، گردو ، بادام ،انگور ، گیلاس ومحصولاتی چون نخود دراین روستا کشت ونگهداری می شود .
آبیاری این درختان معمولا از چشمه های موجود در روستا نشات می گیرد که با برنامه ریزی بزرگان روستا ، تمامی باغات بطور مرتب آبیاری می شوند.
چشمه های موجود در فصول بارندگی پر آب می باشند که بعضی از آنها فقط در فصلهای بارندگی دارای آب بوده و بعضی دیگر با توجه به شرایط جوی پایداری بیشتری دارند که می توان آنها در طول سال جاری دید .
درشکل فوق کوههای سربه فلک کشیده اطراف روستا را می بینید که پوشیده از برف بوده که موجبات جاری شدن آب در چشمه ها می گردند .
ساکنان اولیه برای شناختن ساکنان اولیه این روستا باید به تاریخ ایران مراجعه کنیم همانطوریکه از نام آتشگاه بر می آید .آتشگاه محل تجمع وعبادت زرتشتیان بوده است .وبراساس پژوهش ها وبررسی های انجام شده زمان ظهور و زندگی زرتشت از 1500 تا 3000 سال پیش ازمیلاد بوده است .
در خصوص زرتشت بایدگفت که اندیشمندان بزرگی از جهان باستان همچون فیثاغورس ، ارسطو ، افلاطون و....
با افتخار و غرور اززرتشت وفلسفه وی یاد کرده اند .
زرتشت پیامبری بوده که در آن دوران کهن خدای واقعی را شناخت ویکتاپرستی را مطرح کرد پس براحتی می توان ادعا کرد که نیاکان و اجداد ما ایرانیان مردمانی بودند خداپرست که حتی قبل ا زمیلاد مسیح (ع) نیز به یگانه پرستی اعتقاد داشتند .
پس از زرتشتیان مردمانی دراین روستا سکونت داشتند که به دراویش مشهور بودند ، آنها نیز به یگانه پرستی وعبادت خداوند یکتا اعتقاد داشتند .
واما درخصوص ساکنان کنونی این روستا ی آتشگاه روایات بسیاری است که باید به این موضوع اشاره ای کرد که بعد از زرتشتیان افرادی دراین منطقه زندگی می کردند که درویش بوده وبصورت ساده ای می زیسته اند که بعضی از بزرگان روستا براین باورند که امامزاده پیران (س) ، بزرگ این درویشان بوده که در محل کنونی امامزاده سکنی می گزیده است ، علی ایحال درخصوص این امامزاده مورد احترام اهالی در مباحث بعدی سخن به میان خواهد آمد .
بنابر برروایات پس از این گروه از دراویش ، مهاجرینی به این منطقه وارد شده اند که در اصل ، ا زخرم آباد لرستان بوده که آباء واجداد روستائیان کنونی راتشکیل می داده اند که مهاجرت این طایفه درزمان کریم خان زند ، و پیش از 400 سال از زمان آن می گذرد .
زبان زبان اصلی واساسی ما ایرانیان پارس دری بوده که بعدها لهجه ادبی پهلوی جایگزین آن شد ، زبان پهلوی یا پهلوانی زبان اشکانیان یا پارت هاست که آثار زیادی از آن در حومه کرج یافته شده است .
به نقل از کتاب کرج نامه در حوالی قریه آتشگاه ، آتشکده های زرتشتیان وهمچنین آرامگاه آنان وجود دارد و نوشته و آثاری ازخط کوفی در آن مشاهده گردیده است واز طرفی آثار خط میخی نیز بر روی سنگ دراین ناحیه رویت شده است که نشانگر قدمت طولانی آن است .
مردم روستا در حال حاضر به زبان فارسی باگویش ولهجه آمیخته به تاتی سخن می گویند ، در برخی ازکتب آمده است که تات قومی پارسی است که در مازندران واسترآباد ساکن بودند زبان تاتی درکل به زبانی گفته می شود که در ان اختلاط وگویش وجود دارد ، زبان تاتی زبانی است مختلط از زبان فارسی ، دری ، گیلکی ، وترکی که غلظت این زبان در مناطق بوئین زهرا ، شال ، اسفرورین ، سگزآباد ، اشتهارد و تاکستان بسیار بوده وهرچه به سمت شرق رشته کوههای البرز به پیش می رویم ، از غلظت آن کاسته شده و از لهجه های ترکی و لری وگیلکی آن کاسته و به فارسی می گراید .
آثار باستانی ودینی درکتاب کرج نامه ، یک مکانهای تاریخی و آثار باستانی کرج که به طورمشخص نامبرده شده است دربند 107 آن از آثار روستای آتشگاه با این عنوان ذکر گردیده که آثار دفینه درگلو دره قریه آتشگاه – آثار آتشکده در تل مهدیخان آتشگاه و سنگ یک پارچه تخت خان ،آثار آرامگاه زرتشتیان با خط کوفی ، آثار حسن بک چشمه وچال بند آتشگاه ، آثار خط میخی در سر راه چشمه بر روی سنگ از نقاط جالب این خطه می باشد ، همچنین آب کشمش گله وآب حسن چشمه .
در قریه آتشگاه وحوالی آن آثار آتشکده های زرتشتیان وهمچنین آرامگاه آنان وجود داشته و همانطوریکه قبلاً گفته شد آثاری از خط کوفی در آن مشاهده گردیده است امامزاده پیر پیران نیز در جنوب این روستا یکی دیگر از آثار باستانی این قریه بشمار می رود .
دین ومذهب در کتاب کرج نامه به نوشته دکتر پرویز نیلوفری در قسمت « نگاهی برادیان و آئین های سرزمین کرج » آمده است که « آثار باستانی بدست آمده در گوشه ودر کنارسرزمین کرج نشان می دهد که در دوران ما قبل تاریخ این سرزمین دارای آئین مهر پرستی بوده و آفتاب را بعنوان مظهر حیات و روشنایی پرستش می کردند ، پس از ظهورزرتشت مردم به آئین وی گرویدند وتا ظهور اسلام دین زرتشت بهترین دین دراین سرزمین بود حتی در برخی نواحی مخصوصا قسمتهای کوهستانی که بیشتری داشت تا حدود قرن سوم هجری مرکز پیروان دین زرتشت بوده که هنوز دربرخی از قسمتهای این سرزمین آثاری از آتشکده های دوران باستان به چشم می خورد که خود دلیلی بر اعتقاد ساکنان این سرزمین به زرتشت و آئین زرتشتی است ، اعتقاد طولانی مردم این سرزمین به دین زرتشت باعث ریشه دار شدن اینگونه اعتقادات درمیان آنان گردیده بطوریکه هنوز بسیاری از آداب ورسوم وعادات مربوط به عهد باستان در میان مردمان ان سامان باقی مانده است .
« با ظهور دین مبین اسلام مردمان دامنه های جنوبی البرز همانند بسیاری از نواحی دیگر ایران به این آئین حیات بخش اسلام روی آوردند .» ایام ماه محرم بویژه دهه اول عاشورا ، همانند دیگر نقاط شیعه نشین مراسم بزرگداشت وسوگواری برای شاه شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) برگزار می کنند .
شیوه برگزاری این مراسم عمدتا بصورت سینه زنی و زنجیر زنی ونوحه خوانی است .
وهمانند دیگر نقاط مردم اینجانیز نذرهایی را همچون دادن شربت به عزادارن امام (ع) ویا قربانی نمودن ویا ....
ادا می کنند .
وجود امامزاده پیر پیران درجنوب روستای آتشگاه واحترام مردم به این امامزاده محترم نشانگر ریشه دار بودن عقاید آنهاست .
اماکن مقدس همانطوریکه قبلا گفته شده در روستای آتشگاه امامزاده ای وجود دارد که در قسمت جنوبی روستا در میان کوهها قرار گرفته که در هر روز وبالاخص در روزهای پنج شنبه وجمعه وایام مذهبی پذیرای جمعی از مریدان و دوستداران ایشان می باشد .
جهت اطلاعات بیشتر در خصوص امامزاده پیر پیران آتشگاه به نوشته ها اکتفا نکرده ونظریات عده ای از اهالی راجویا شدیم آقای یزدانی متولی این امامزاده محترم ، اینطور بیان می کنند که : این امامزاده یکی از بزرگان دین اسلام می باشد که حدود 300 سال پیش در این منطقه می زیسته ، عارف ودرویشی بزرگ بوده که تمامی عارفان از وی پیروی می کردند به همین جهت او را بنام پیر پیران می شناختند .
به عقیده وی پیر پیران هرگز نمرده وزنده می باشد ودر زمان ظهور حضرت قائم (عج ) یکی از یاران او خواهد بود به همین دلیل در این امامزاده آرامگاهی وجود ندارد ، بلکه درختی است که به گفته متولی آنجا « سوماگاد » نام داد که از این نوع درخت در جهان 3 عدد موجود است یکی درهند ودیگری د رکشمیر ویکی از آنها نیز همان درختی است که بعنوان زیارتگاه در امامزاده پیر پیران مورد لطف ومرحمت مردم وزیارت کنندگان قرار می گیرد ، «سوماگا » به نقل از متولی امامزاده به منای « خدای پاک و مقدس » است ، سوما به منای مقدس و پاک در زبان هندی وگاد به منای « خدا » در زمان انگلیسی است .
همچنین او اضافه می کند که این امامزاده چندین مراد دارد که پیوسته وبصورت مستمر جهت عبادت وخواندن قرآن ، دعا ونماز به آنجا می روند ومحل عبادت دائمی آنهاست ، هر چند ، این امامزاده چه در روزهای عادی و بالاخص در روزهای پنجشنبه و جمعه زائرانی را بسوی خود می کشاند .
در عکس فوق جمعی از زائران را می بینید که جهت عرض ادب به امامزاده آمده اند .
همانطوریکه قبلاً گفته شد دراین امامزاده آرامگاهی وجود ندارد ودرختی بنام سوماگاد مظهر تجلی این امامزاده می باشد ، مردم از نقاط مختلف وهمچنین اهالی روستا جهت گرفتن پاسخ نیازهای خود از خداوند متعال در این امامزاده دخیل می بندند ودردعاهایی که دراین مکان خداوند می شود شرکت می کنند .
نذری مردم عمدتاً با پخت غذا ، پخش میوه ، آش نذری و دادن پول جهت تحکیم بنا وساخت وحفظ و حراست از بنا می باشد .
در عکس زیر درخت مقدس رامی بینید که مردم به آن دخیل بسته اند .
واما بعضی از گفته ها درمیان بومیان روستای آتشگاه در خصوص این امامزاده محترم (س) متفاوت از بیانات متولی امامزاده می باشد به گفته بعضی از بومیان قبل از مهاجرت طایفه کنونی این روستا به آتشگاه، افرادی که دارای دین زرتشتی بودند در این مکان می زیسته اند پس از آنها درویشانی که به خدای یکتای اعتقاد داشتند درمحلی بنام خاک درویشان که محل تجمع آنها بود می زیسته وعبادت می کردند که هنگام ساخت وساز جهت احداث بنای مسکونی بقایایی نیز از آنها کشف شده است.
گفته می شود امامزاده پیر پیران احتمالا یکی از بزرگان این درویشان خدا پرست بوده که در محل کنونی امامزاده می زیسته و مورد احترام خاص همه درویشان وخدا پرستان بوده است .
ورودی امامزاده پیر پیران (س) درخت مقدس « سوماگاد » واقع درامامزاده پیر پیران روستای آتشگاه از دیگر اماکن مقدس این روستا می توان مسجد بزرگ روستا را نام برد که به همت مردم وشورای اسلامی روستا که درمساحتی بیش از 1500 متر مربع می باشد بناشده است .
با توجه به اینکه این روستا دارای مسجد قدیمی وکوچک بوده وپاسخگویی برگزاری مراسمات بزرگ مذهبی نبوده ، ساخت این مسجد از افتخارات مردم روستا وبالاخص شورای اسلامی روستا به شمار می رود .
نمای زیبایی از بیرونی مسجد روستای آتشگاه آداب ورسوم مردم این روستا ، همانند دیگر نقاط ، اعیادمذهبی و ملی را جشن گرفته و آداب ورسوم خاص خود را دارند .
درایام عید اهالی این روستا بطور دسته جمعی به دیدار یکدیگر بالاخص بزرگان می رفتند که هم اکنون نیز عده ای به همان شکل این دید وبازدید ها را انجام می دهند .
اما گذر زمان وتاثیر روابط شهری بر روستا رفته رفته حال وهوای قبلی این دید وبازدید ها را کم رنگ تر کرده است و به حالت مردمان شهرنشینی در آورده است .
ختنه سوران : ختنه سوران دراین منطقه درگذشته با حال وهوایی خاص بوده وبرگزاری جشن ختنه سوران یکی از رسومات به شمار می رفته، اما در حال حاضر کمتر کسی به این مسئله توجه می نماید وگفته می شود درزمان گذشته تمای امور سلمانی ، ختنه، چینی بند زنی و ..
بدست یک نفر درروستا انجام می شد .
در شب ختنه ختنه سوران میزبان میهمانان را دعوت به صرف غذا می نمود ، دراین مراسم پول اندازی نیز یکی از رسومات به شمار می رفت .
عروسی : در خصوص مراسم عروسی دراین روستا دوباره می توان بیان کرد که این مراسم در زمان گذشته با رسم هایی همچون نار اندازی صورت می گرفت اما هم اکنون اجرای مراسم عروسی به صورت کنونی انجام می پذیرد وا زرسم نار اندازی خبری نیست اما حضور ساز ودهل زنان قدیمی در کنار اجرای موسیقی هنوز حال وهوای گذشته را زنده نگه داشته است .
مراسم مذهبی : مردم روستا که دارای مذهب شیعه اثنی عشری می باشند در ایام مبارک ماه رمضان ومحرم دیگر مراسمات مذهبی شرکت کرده ونسبت به راه اندازی مراسم مذهبی و برگزاری بزرگداشت سالار شهیدان امام حسین (ع) همانند دیگر شیعیان ودوستدارا ن اهل بیت اقدام می نمایند .
بخش دوم بخشهای مختلف روستا حدود یک دهه ازعمر تشکیل شوراها در شهر وروستا می گذرد در این میان شوراهایی بودند که با مدیریت و جدّیت تمام نسبت به توسعه روستا یا شهر خود کوشیده اند .
در جهت رسیدن به شکوفایی اقتصادی واجتماعی وسیاسی نیازمندی به عوامل تولید منجمله نیروی کار ، زمین ، سرمایه وبالاخص مدیریت امری است مهم ، بسیاری از شهرها و یا حتی کشورهابا داشتن عواملی مانند نیروی کار ،سرمایه وغیره هرگز نتوانسته اند میزان یک روستا اقتصاد خود را شکوفا کنند .
اما در دهه گذشته رشد وشکوفایی اقتصادی روستا آتشگاه به عینه مشهود است وبه نظر می رسد که مدیریت واحد وهماهنگی بین سازمانها ی دولتی در روستا و ایجاد هماهنگی لازم بین ادارات دولتی در بروز این توسعه وجذب سرمایه های شهری ومهیا کردن شرایط رشد تاثیر بسزایی در این امر داشته است ، دراین بخش ما به گوشه هایی از رشد وتوسعه اقتصادی این روستا می پردازیم .البته در بعضی قسمتها رشد ناهمگون مناطق امکان وموجبات تناقضی را بوجود آورده است اما جلوگیری از چنین ناهمگونی یاری وهمت مردم را می طلبد تا دوش به دوش مدیران انتخابی خود در این زمینه گام بردارند .
یکی از وظایف مدیریت ایجاد تولید سرمایه می باشد تا بتوان با کمک آن عوامل تولید را درمسیر رشد وتوسعه هدایت کرد .
به دنبال توسعه روستای آتشگاه می بینیم که این روستا تبدیل به بخش هایی گردیده است که به ذکر آنها می پردازیم .
بخش مرکزی : شامل روستا ومراکز خدماتی و مذهبی که محل تجمع وزندگی روستائیان به شمار می رود .
که خود شامل محدوده اصلی روستا واراضی طرح توسعه می باشند .
اراضی ای که تفکیک گردیده و، بین مردم نیازمند تقسیم شده تا بتوانند برای خود محلی برای سکونت داشته باشند که این اراضی طبق نقشه تفکیکی ومحاسبات دقیق و بر اساس ضوابط شهرسازی وتقسیم گردیده است .
شهرک دانشگاه : که تعاونی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج نسبت به خرید و تسطیح وجد ولگذاری وخیابان کشی آنجا اقدام نموده که در واقع می توان آنجا را بام کرج نامید .
این شهرک درشمال غربی روستا قرار دارد .
بخش مرکزی روستا شهرک دانشگاه شهرک ایثار : این شهرک به شکلی زیبا ومهندسی طراحی جدول گذاری و آسفالت گردیده در قسمت شمال شرق روستا در منطقه ای بسیار خوش آب وهوا واقع شده که فضای سبز موجود در آن زیبایی منطقه را دوچندان می نماید .
در عکس های زیرشهرک ایثار وساختمانهای ساخته شده در آن را می بینید شهرک ایثار درمنطقه ای زیبا در این شهرک سعی شده تا با توجه به طبیعت زیبای آن بناهایی زیبا نیز ساخته شود .
شهرک ایثار نگاهی اجمالی به جایگاه شورا و تاثیر آن د رتوسعه روستا براساس اصل یکصدم از فصل هفتم قانون اساسی برای پیشبرد سریع برنامه های اجتماعی ، اقتصادی ،عمرانی ، بهداشتی ، فرهنگی ، آموزش و سایر امور رفاهی از طریق همکاری مردم با توجه به تقسیمات محلی اداره امور هر روستا ، شهر ویا شهرستان یا استان با نظارت شوراها یی بنام شورای ده ، بخش ، شهر و شهرستان یا استان صورت می گیرد که اعضای آن را مردم همان محل انتخاب می کنند .
در روستای آتشگاه تعداد اعضای ثابت شورا متشکل از سه نفر می باشند که وظایف مشروحه فوق را برعهده دارند دراین بخش تلاش ما براین است که صرف نظر از اعضای شورای اسلامی روستا در دهه گذشته ، با توجه به مدارک و اسناد ، قسمتی از طرحهای عمومی انجام گرفته شده توسط شورا را دردهه اخیر به تصویر بکشیم .
بدیهی است فعالیتهای انجام شده هر چند نمی تواند بدون پاسخگوی جامعی به نیازهای مردم منطقه باشد ، اما براساس گفته های مردمی کلیه عملیات مطروحه زیربا درایت ومدیریت اعضای شورا و دهیاران وقت انجام گرفته شده است .
در قسمت ذیل به بخشهایی از انجام عملیات عمرانی اشاره می کنیم که براساس ارائه عملکرد شورا تهیه گردیده است .
1- تعریض وزیر سازی و آسفالت جاده آتشگاه از باغستان تا روستا ونصب گاردریل وحاشیه جاده که تاثیر مهمی در جلوگیری از حوادث ناشی از پرتاب شدن خودروهای عبوری در پرتگاهها دارد .
2- ساخت مخزن 800 متر مکعبی آب جهت جلوگیری از کمبود آب آشامیدنی روستا درفصل گرما که همواره یکی از مشکلات اهالی روستا بوده است .
3- احداث مدرسه راهنمایی درروستا 4- تسطیح زمین ورزشی در شمال مدرسه 5- آماده سازی اراضی شامل طرح توسعه جهت رفاه حال مردم 6- خیابان کشی و جدول گذاری درعکس زیر خیابان بندی وجدول گذاری در روستا را مشاهده می کنید .
7- تجهیز و راه اندازی تالار مجتمع 8- تامین بودجه ساخت امامزاده پیر پیران (س) 9- ساخت غسالخانه 10- دایر نمودن خط تلفن منازل با کد کرج 11- پیگیری و اجرای طرح گاز رسانی به روستا 12- انجام امور فرهنگی اعزام اهالی روستا به شهر مقدس مشهد 13- اجرای طراحهای فضای سبز 14- اجرای لوله کشی در اراضی طرح توسعه روستا 15- آسفالت خیابانهای روستا خیابانهای آسفالت شده 15- ساخت دهیاری روستا ودیوار کشی آن 16- پیگیری انتقال آب از روستای دروان 17- ثبت شرکت تعاونی بنام اهالی روستا به منظور ایجاد اشتغال وحل مشکلات اساسی جوانان روستا 18- ساخت مسجد بزرگ روستا ناگفته پیدا است که کلیه امور انجام گرفته شده عمرانی مذکور ، در توسعه روستا و جذب سرمایه مهم و تاثیر بسزایی داشته که منجر به جلب توریست گردیده بطوریکه این روستای کوچک دارای 17 مرکز تفریحی و پذیرایی می باشد .
که خود باعث رشد و شکوفایی اقتصاد جامعه این روستا گردیده است .هر چند جا دارد تا این روستا بیش از پیش مورد توجه مسئولین محلی وشهرستان قرار گیرد.